Do Liverpoolu na výlet: 27. kolo Premier League v kostce

10.03.2021, 17:21
Názory a komentáře
Fulham slaví výhru v Liverpoolu (© fulhamfc.com)
Naposledy v sezóně 1953/54 se Liverpoolu stalo, že v průběhu celého ročníku prohrál šest domácích zápasů. Opakuji, v průběhu celého ročníku. Teď to Kloppova parta stihla za měsíc a půl. Absurdní na tom všem je, že je to tentýž celek, který předtím na Anfield Road neprohrál 68 zápasů v řadě! Každý se bál před The Kop postavit. Dnes se tam jezdí na výlet. Za odměnu...

Pojďme se na tu nelichotivou šňůru podívat z historického kontextu. Asi každý si ještě pamatuje, že během těch osmašedesáti neprohraných klání od dubna 2017 do letošního ledna postavili Reds na Anfield Road druhou nejpevnější tvrz v dějinách. Po Mourinhově Chelsea (únor 2004 až říjen 2008), samozřejmě.

Věděli jste ale, že hned vzápětí napsal Liverpool rovněž docela historicky relevantní kapitolku? Ono totiž prohrát v lize doma šestkrát za sebou není jen tak. Moc týmům se to ještě v dobách Premier League nepodařilo. Tým od řeky Mersey se zařadil mezi desítku vyvolených. Výzvou už jsou pro Liverpool jen Sunderland (10), Wolves (9), Derby, Bolton a Huddersfield (všichni 7).

Je pravděpodobné, že tenhle nelichotivý úsek sezóny bude pouze kaňkou na skvělém období výtečně poskládaného týmu, jenž v posledních měsících dosáhl vrcholu. Přesto se vraťme ještě o několik let dál a všimněme si zajímavé analogie.

I v Dortmundu Kloppovi nějaký čas trvalo, než se dostal na trůn. Ve třetí a čtvrté sezóně získal bundesligový titul, o rok později dotáhl žlutočerné do finále Ligy mistrů. Jenže za další dva roky boom. Borussia, která předtím čtyři sezóny nesestoupila z prvních dvou pozic, byla najednou po zhruba polovině ročníku poslední.

Když po sezóně, sedmé v klubu, z vlastního rozhodnutí v Dortmundu skončil, vysvětloval to tak, že pro tým již není tím pravým koučem. Kloppovo kouzlo pohaslo a pro obě strany bylo optimální začít znovu, jinak a lépe. V Mohuči charismatický trenér sedmou sezónu sestoupil z Bundesligy. V Liverpoolu bude sedmá sezóna ta příští...

Ve Fulhamu, který porazil Liverpool jako poslední, doufají, že tuhle Kloppovu osudovou stráví taky v Premier League. Scott Parker dokázal Cottagers pozvednout a především skvělou defenzivou pod velením Dána Joachima Andersena pomalu šplhá k záchraně. Teď už na sedmnáctý Brighton nestačí jen vinou horšího skóre.

Záchranářské boje v Premier League tak nabírají nové obrátky. Vedle Sheffieldu a West Bromu, již téměř jistě sestupujících, totiž musí udržovací priority vyhlásit nejen Brighton, ale i Newcastle a Burnley, jejichž výkony rozhodně fanoušky nenaplňují jistotou účasti v příští sezóně elitní anglické soutěže.

Na závěr prologu opět dejme prostor tomu nejbizarnějšímu, co se v uplynulém kole stalo. O několik koňských délek všechny převálcoval Granit Xhaka a jeho geniální asistence. No co s tím měl chudák Chris Wood dělat?

Tak a teď už pojďme na tradiční rubriky...

TOP 3 góly kola




Hvězdy kola dle WhoScored.com


1. Harry Kane (Tottenham) - 10 | 2 góly, 2 asistence, 4 vyhrané vzdušné souboje (80%)

2. Gareth Bale (Tottenham) - 9.64 | 2 góly, 4 klíčové přihrávky, 3 přesné centry, 2 úspěšné průniky (100%)

3. Mário Lemina (Fulham) - 8.37 | gól, 2 vyhrané vzdušné souboje (100%), 5x faulován, 3 přerušené útoky soupeře

Nejlepší Čech (28.): Tomáš Souček (West Ham) - 7.62 | 5 vyhraných vzdušných soubojů (50%), 4 obranné zákroky (100%), 3 přerušené útoky soupeře

Sestava 27. kola Premier League


Autor: Marek Ustohal

Gólman - Alphonse Areola (Fulham): Udržet nulu na Anfield Road je skvělý počin. A nutno říct, že Areola se na to ani moc nenadřel. Očka mu ale kmitala jako na tenise. Centr sem, centr tam, Francouz byl neustále v pozoru a mimořádně poctivě musel odrážet letící balóny z nebezpečného území. Když navíc bylo potřeba, jako třeba při voleji Joty, vytáhl fantastický výkon.

Pravý stoper - Joachim Andersem (Fulham): Tohle je poslední týdny jeden z nejlepších obránců celé Premier League. A pokud se Fulham skutečně zachrání, bude na tom mít tenhle Dán obrovskou zásluhu. Protože Cottagers nemají úplně moc kreativity v záloze, bere si ji na bedra sám - jak ukázal už třeba proti Sheffieldu nebo Crystal Palace. I v Liverpoolu několikrát nakopl míč k Lookmanovi de facto do šance. Navíc smazal Salaha a pomohl k čistému kontu.

Střední stoper - Craig Dawson (West Ham): Na jedné straně je velkou konkurencí Tomáše Součka coby nejlepšího ofenzivního hlavičkáře Premier League, na druhé straně skvěle brání. Proti Leedsu pomohl k čistému kontu a navíc zachránil i druhého českého Kladiváře Vladimíra Coufala. Nebýt Dawsona a jeho pohotového odkopu, dal by si bývalý slávista vlastní gól.

Levý stoper - Tosin Adarabioyo (Fulham): Magnet na centry a dlouhé míče. Odchovanec Manchesteru City odrazil z nebezpečí neuvěřitelných 18 balónů, zaznamenal tedy víc než čtyřicet procent všech obranných clearances Fulhamu. Tenhle skoro dvoumetrový maják uprostřed obrany Chalupářů byl pro ofenzivu Liverpoolu noční můrou.

Pravý wingback - Aaron Wan-Bissaka (Man Utd): Ne nadarmo byl Raheem Sterling v derby záporný. Někdo by namítl, že Sterling je záporný každou chvíli - a nelhal by - jenže tentokrát si opravdu ani nečuchl. Wan-Bissaka byl dokonale precizní, neprohrál žádný souboj a strojovou přesností odebíral nejen jemu míče. Velký výkon a velká zásluha na překvapivém vítězství 2:0.

Pravý střední záložník - Mário Lemina (Fulham): Vedle neúnavného dříče Harrisona Reeda by mohl mít méně zodpovědnou roli, ale na Liverpoolu dřel i Lemina jako kůň. Moc vidět nebyl, spíš se soustředil na zpevňování středu pole. Když se však naskytla možnost, dokonale ji využil. Ledabylé zpracování Salaha před vápnem Reds zpacifikoval pro sebe a krásnou ranou získal Fulhamu mimořádně důležité tři body.

Levý střední záložník - Lucas Moura (Tottenham): Nedal gól, ani si nepřipsal asistenci. Jeho přínos pro hru Tottenhamu byl ale enormní. Pod kreativní trojicí Bale-Kane-Son představoval neúnavný stroj na běhání, který měl navíc zásluhu na všech brankách Spurs. Před prvním gólem vybojoval míč na Milivojevićovi a zapojil se i do dalších třech akcí, které vyústily v gól.

Levý wingback - Luke Shaw (Man Utd): Stálice posledních týdnů a při slabší formě Bruna momentálně nejlepší hráč Manchesteru United. Dle statistik kolem něj jeden z nejlepších driblérů Premier League Riyad Mahrez prošel jen jednou. A Luke Shaw přidal, jak je jeho zvykem, i ofenzivní produkt. Parádním sólem přes půlku hřiště založil gólovou akci, jíž sám zakončil.

Pravé křídlo - Gareth Bale (Tottenham): Je to týden, co jsme ho v článku resuscitovali do jeho dřívější, Ligu mistrů vyhrávající, formy a diskutovali, zda je skutečně zpět. A vida, hned další víkend jsou z toho další dva góly. V posledních šesti soutěžních zápasech dal šest gólů, přestože v nich nastřádal jen 335 minut. Pokud Velšanovi vydrží zdraví, podobných výkonů, jako proti Crystal Palace, uvidíme ještě mnoho.

Střední útočník - Harry Kane (Tottenham): Nejkomplexnější ofenzivní hráč Premier League. Už to opakujeme v téhle sezóně poněkolikáté a v neděli se to zase potvrdilo. To, jak Kane dokáže uprostřed hřiště vzít míč, sám jej coby špílmachr rozehrát, vzápětí pokračovat v běhu, najít si místo k zakončení a pak fantasticky rozvlnit síť (vizte TOP 3 góly kola), je zcela unikátní. Proti Crystal Palace u výhry 4:1 dva góly dal a na další dva přihrál. Tohle už nedokáže ani Messi...

Levé křídlo - Kai Havertz (Chelsea): Jednoznačně jeho nejlepší zápas v dresu Chelsea. Vypadá to, že je zdravý, že je fit a že dokáže odehrát 90 minut. Dvoumiliardová investice se Blues konečně začíná vyplácet. Proti Evertonu byl rozdílovým hráčem, první gól si do sítě po jeho střele srazil Holgate, druhý gól zařídil, když na Pickfordovi vybojoval penaltu. Navíc i sám skóroval, ale tato branka (možná nesprávně) pro ruku uznána nebyla.

Hráči, kteří si zaslouží zmínku: Sam Johnstone, Daniel Amartey, Connor Townsend, Ola Aina, Ademola Lookman, Callum Hudson-Odoi, Anthony Martial

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City28205356:1965
2.Manchester United28159455:3254
3.Leicester City28165748:3253
4.Chelsea FC28148644:2550
5.West Ham United27146742:3148
6.Everton FC27144939:3546
7.Tottenham Hotspur27136846:2845
8.Liverpool FC28127947:3643
9.Aston Villa261241038:2740
10.Arsenal FC271151135:2838
11.Leeds United271121443:4635
12.Wolverhampton Wanderers28981128:3735
13.Crystal Palace28971230:4734
14.Southampton FC27961233:4433
15.Burnley FC28791220:3630
16.Newcastle United27761427:4427
17.Brighton & Hove Albion275111127:3526
18.Fulham FC285111222:3326
19.West Bromwich Albion28391620:5618
20.Sheffield United28422216:4514

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (183)

Přidat komentář
Y.N.W.A

Tak co, jsme opravdu na cestě dolů, nebo tuto krizi překonáme? Doteď Klopp budoval, otázkou je, zda umí i reagovat. Vím, že se všichni vyjadřujou, že v Dortmundu se mu to nepovedlo, jak to bude v Liverpoolu? Příští rok bez evropských pohárů by bylo smutný, ale zase by byl čas na ligu...

Reagovat
SpecialOne

Já upřímně doufám, že se Klopp v budoucnu dostane do klubu s neomezenými možnostmi a maximální podporou vedení. V Dortmundu jej vykupoval Bayern, teď v Liverpoolu dostane na posily jen tolik, kolik si vydělá. Pálí je stoper, přijde jeden z druhé ligy, druhý na hostování. Útok sice posílili Kozou za 45, ty ale budou splácet tak 20 let. Byl bych rád, kdyby se jednou dostal do City, United, Chelsea, kde by ty prachy dostal a děly by se věci.

Reagovat
Y.N.W.A

já nevim, to není jeho styl, sám se nechal slyšet, že není nutné hráče kupovat, ale stačí pracovat s těmi co jsou, tak to dělal v Dortmundu i teď v Liverpoolu - to je prostě jeho umění... a dlouho mu to vychází, je jasný, že to nejde na furt, al enepřijde mi, že by v Liverpoolu neobměňoval... prostě u těch hráčů chybí chuť bojovat.... takový vyhoření poté, když všechno vyhraješ

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Bandita_Harry

Ja viem že to znie smiešne, že ten tím je vyhorety po dvoch veľkých trofejach no tá ťarcha 30 rokov tam bola a opadlo to, prázdne tribúny obrana v spitale a sme tam kde sme

Reagovat
kolouch

Co je to za módu vyzdvihovat úspěchy trenérů s neomezenými možnostmi? Nemělo by se spíš posuzovat jejich umění v tvrdé konkurenci nebo když vytáhnou nahoru průměrný klub?

Reagovat
SpecialOne

A kde vyzdvihuju trenéry s neomezenými možnostmi. Jen říkám, že bych byl rád, kdyby se Klopp do takového týmu někdy dostal, to by mohla být jiná párty.

Reagovat
Bandita_Harry

Možno by sa na nej Klopp moc nebavil

Reagovat
Busby babes

takze City nebo PSG? protoze jinde takove podminky, jake popisujes, mit nebude.

Reagovat
t0mmy33MCFC

zminoval United, protoze tam takove podminky jsou , kupuji za silene castky jako snad nikdy jiny

Reagovat
Busby babes

no, takove podminky jake popisoval by u nas nemel.

Reagovat
Busby babes

mame tak neomezeny moznosti, ze nemame utocnika, praveho beka a prave kridlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, chudáci najväčší, ktorí minuli za posledných 5 rokov až o 80 mega menej ako Citizens

Reagovat
Busby babes

podle odkazu,cos dal, tak o 200

Reagovat
smazaný uživatel

To sú čisto len nákupy, keď zoberieme net spend, je to o 80

https://www.transfermarkt.com/premier-league/fuenfjahresvergleich/wettbewerb/GB1

Reagovat
Busby babes

net spend me u takovehle argumentace moc nezajima. prodavat neumime

Reagovat
smazaný uživatel

To čo je za dementny komentár zas, Simon . Veď míňate na úrovni City, až na 16 mega za rok, to je extrémne veľa a na úrovni klubov ako PSG, Manchester City.

Reagovat
Busby babes

dal si sem odkaz, ze ktereho plynulo, ze jsme za posily utratili 611 milionu, City 818, Pool 470.

Ano, utracime vic nez vy. Ale Ole rozhodne nema takove podminky jako Pep v City. Ano, je to dane tim, ze jejich sportovni usek (a vas taky) funguje lepe. Nebo fungoval v poslednich deseti letech, u nas se to ted doufejme taky lepsi.

Ale kdyz nekdo rekne, ze by Klopp u nas mel neomezene podminky, tak bych jen chtel rict, ze nam chybi par hracu na klicove posty a treba vcera nase lavicka vypada tak, ze tam byl Fred, dva golmani z nich ani jeden dva roky nechytal za acko, 2 stoperi, Shaw, RB, a 19 lete kridlo a 17 lety utocnik. Jako jestli takhle vypadaji neomezeny podminky, pak fajn.

Lavicka city den predtim: Aguero, Sterling, Rodri, stones, Jesus, Mendy, Cancelo, Torres a golman.

Reagovat
Busby babes

a kdyz se chceme bavit o net spednu, tak my moc prodavat neumime.

Smalling 15 mega, jakz takz ok.

Fosu mensah drobny 1.5

Rojo zadarmo, prisel za 20 mega.

Lukaku 74, prisel za 84

Darmian drobny 2.5, prisel za 18

Ashley young drobny

Alexis zadarmo

Blind za 16 jakz takz

Fellaini za 7, prisel za 30

a takhle se da pokracovat. vetsina hraci, co u nas hrali hodne zapasu, casto i zaklad.

Zatimco vy prodate Brewstera za 23 mega, hrac co ma 4 zapasy za klub. brankarskou trojku za 7, Kenta za 7 mega, hrac s jednim zapasem. Solanke za 20, Ward za 14... proste tohle vam jde daleko lip a udela to obrovskej rozdil v net spendu pritom ti hraci vetsinou nejsou vubec zasadni a nehrali velkou roli.

Takovej status mel Coutinho a Lovren a dal? Danny Ings byl u vas vecne zranenej, ale ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy skurvené, uplakané, rozmaznané sračky . To, že City majú lepší scouting, výber a zapracovanie posíl, neznamená, že majú výrazne lepšie podmienky vzhľadom na vynaložené financie na kúpu hráčov. To, že kupujete priemerných hráčov za nadhodnodené sumy, je len vaša chyba. Kto je za posledných 5 rokov vyložene podarený nákup? Bruno a kto ešte? Bailly (škoda zranení, ale aj tak veľmi drahý), Dalot, Darmian, Lindelof (!!!), Schweinsteiger, Schneiderlin, DiMaria(!!) Fred (!!!), Matič, Lukaku, Martial, Maguire (nadhodnodený), Bissaka (totálne nadhodnodený, priemerný hráč s mierne dobrou defenzívou) , Shaw (tiež nadhodnodené vzhľadom na výkony a neskoré presadenie, Robertson stál 8 mega)... Proste kupujete a predávate nešikovne, to ale neznamená, že neminate peniaze na úrovni City či PSG .

Reagovat
Busby babes

no ocividne ne, kdyz jsme utratili o 200 milionu min nez city. Dal si sem odkaz, kde se to psalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Čiže ignorujete s kolegom dole predaj cca 10 hráčov a tým pádom najviac relevantnú štatistiku net spend, lebo sa vám to nehodí? To je kúzelný argumentačný fail a fanatizmus v jednom .

Reagovat
Busby babes

a ty ignorujes realitu ve ktere Ole proste nema stejne moznosti jako v City nebo PSG. Prodavat neumime, nakupy byly pod LVG a Josem casto spatny a ti hraci pak odchazeli za zlomek ceny, za kterou se koupili. Vy prodate hrace, co za vas nikdy nehral za 20+ mega. my neprodame za tu cenu ani anglickeho reprezentanta na vrcholu kariery.

Reagovat
smazaný uživatel

Konverzácia jedná o klube, nie o trénerovi, ty uplakanec demagogický.

Reagovat
Busby babes

ne, konverzace je o tom, ze by Klopp mel nekde neomezeny podminky. Ano, mel by je. V City a PSG. nikde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnávaš Oleho s aktuálnym Pepom, ak bude Ole 5 rokov trénovať vás, môžme si napísať. Za posledných 5 rokov ste minuli len o 80 mega menej ako City.

Reagovat
Busby babes

o 200 mega.

Reagovat
Busby babes

hele neomezene moznosti a pak Ole pul roku hraje s Andreasem Pereirou na AM. vic asi nemam co bych k tem neomezenym moznostem v United rekl.

Ano, jsme bohatej klub, ano, mame vetsi moznosti nez Pool. Ne, nemame moznosti jako City nebo PSG.

Reagovat
Manchestersky Krocan

a nepripadá ti ten tvoj komentár dementný? píšeš o tom, kto koľko míňa, čiže by si mal brať do úvahy iba nákupy a nie net spend....vidíme tie úžasné podmienky aké má Ole, že sa naťahujú o Sancha celé leto, Bruno došiel o pol roka neskôr, došiel VdB, len aby bola nejaká posila, namiesto top hrota za väčší peniaz prišli Ighalo a Cavani

Reagovat
J0EL

Reagovat
Salfovic

Kolik je rekord v počtu domácích proher za sebou ?

Reagovat
Usty

Výzvou už jsou pro Liverpool jen Sunderland (10), Wolves (9), Derby, Bolton a Huddersfield (všichni 7).

Takže Sunderland, 10. Ale natahovali ji dva a půl roku. :D

Reagovat
VTID94

Areola??? Jako vážne?

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nechápu zásluhu Havertze na první brance (a vlastně u všech podobných případech, aby nepersonifikoval) - vždyť on tu svou střelu totálně posral, v bráně skončila náhodně. Za to se chválí?

Reagovat
pobody's nerfect

Jasně, kdyby ji posral jen mírně a šla do tyče, gól nebude

Reagovat
matZz

Harry Kane - hráč sezony. By a lot.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
Seydou Doumbia

Brighton podle mého jasný pád do druhý ligy. V zakončení totální sráči. NUFC si to udržení s Wilsonem, Maximinem a Almironem pianko uhrajou, Burnley ty body taky proti nějakým kopačům získá. Fulham má v letošním roce formu jak prase, ten to uhraje. Zbytek je za vodou. Co myslíte?

Reagovat
VTID94

Súhlas. Brighton nech len ide. A Fulham zostať

Reagovat
matZz

Brighton podle mě hraje až moc dobře na to aby sestoupil a ta jejich neschopnost/smůla v zakončení nemůže trvat věčně. Naopak Newcastle, kde je to dlouhodobě blbý klidně může spadnout. Parkerovi sice sestup nepřeju, protože to jak se mu ten tým podařilo nakopnout je dost obdivuhodný a hraje docela dobrej fotbal, ale vzhledem k tomu, že asi polovina kádru Fulhamu je tam jen na hostování, tak asi ať klidně spadnou

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlasím s tím, že NUFC hraje hroznou sračku. Viděl jsem jejich duel proti WBA a to byl reálně vyrovnaný fotbal. Přesto tak nějak jím věřím s tou výše zmíněnou zraněnou trojici to na hřišti nějak urvou. Každý tým mimo Shefield a WBA má nějaký plus, který je dokáže v lize zachránit. Bude to ještě řežba.

Reagovat
Bayern +

kiežby to tak dopadlo

Reagovat
cristiano.K.

"jasný pád" ten tým má herně na první osmičku. Možná spadnou, co já vím, ale napsat jasný pád je víc než troufalá blbost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Musíš umět.

Reagovat
cristiano.K.

šikula

Reagovat
pingla

Reagovat
VTID94

Varane za 50 to by sme mohli skúsiť

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten mi sedí do United jako prase

Reagovat
VTID94

Alebo aj Artetovi by sadol taky pohyblivý stoper

Reagovat
Seydou Doumbia

Artetovi by možná seděl, mi do Arsenalu ale vůbec. Bud PesGay nebo United.

Reagovat
VTID94

Rozhodnú €....a my bez ozaj kvalitného stopéra a hrotaka môžeme na poháre zabudnúť....

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten kvalitní stoper měl být Gabriel a k němu Saliba. Místo nich nakonec bude hrát Mari s Luizem nebo co?

Reagovat
VTID94

Myslel jsem do Villy

Reagovat
Seydou Doumbia

Když si psal o Artetovi tak jsem ani nekoukal na oblíbený. To jako Villa jde opravdu na poháry?

Reagovat
VTID94

Tuto sezónu ťažko no prachaci ich tam chcu

Reagovat
Seydou Doumbia

Máte lovaté majitele jo? Konsa-Mings je špatná stoperská dvojice?

Reagovat
John Obi Mikel

Mají lovaté majitele, podívej se kolik utratili.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak von v PL každý utrácí dardy že už to nějak moc nesleduju. Ale nečekal jsem že někdo mezi těmi ''sračkami'' má ambice se fakt dostat do pohárů.

Reagovat
VTID94

Hmm tak Villu nazvať srackou...

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to psáno s ohledem na minulou sezonu. Utrátili dardu a byli rádi, že se udrželi. To že letos budou hrát o nějaký osmý flek čekal asi málokdo.

Reagovat
VTID94

Tak to bolo preto ze odislo 11 hráčov...a inak to vyzera ked tréner dostane čas aj doveru a riadi nákupy ako Smith...

Reagovat
Seydou Doumbia

Aktuálně mě ale váš tým baví, to se musí nechat. Spekuluje se o někom s ohledem na letní přestupové okno?

Reagovat
VTID94

Barkley no po zraneni polovičný...hľadajú hrotaka a stopéra... A peňazí je hoooodne

Reagovat
Seydou Doumbia

Držím palce. Mohl bych jím dělat v L1 skauta, kdyby byl zájem.

Reagovat
stiflerovamama

K Virgilovi

Reagovat
Bandita_Harry

Pochybujem trochu o motivácii týchto hráčov.

Reagovat
jk

Burnley, WBA, Blades dolů a Brighton Fulham rozhodne udržet. Jestli Brighton udrží ten kádr v PL tak v dalším roce budou určitě výš.

Reagovat
VTID94

Vyššie nebudú a nebude sa dať na ich zápasy pozerať rovnako ako túto sezónu...

Reagovat
fenixLFC

tak ty ich evidentne tuto sezonu nepozeras...

Reagovat
Front hell

Vždyť letos nehrají špatně,jen doplácejí na tragickou koncovku

Reagovat
Mastný Chobot

znalec, to je vidno

Reagovat
VTID94

Hlavne ty si znalec...

Reagovat
Seydou Doumbia

Burnley prohrálo jeden z posledních sedmi zápasů. Nevím co by se muselo stát, aby padli. I když bych si to přál, protože ten odpad se sledovat nedá. To je takový vyjebaný Stoke, který poslední sezony dokázal přivádět alespon zajímavé hráče do ofenzívy, to se o Burnley říct nedá.

Reagovat
jk

Já vím. To je spíš přání aby Burnley spadli

Reagovat
Seydou Doumbia

To si přeju od doby, co tam postoupili.

Reagovat
jk

Reagovat
Tolstobik

Burnley se bohuzel udrzi

Reagovat
vodka

na to, že Burnley nemá prachy tam právě Dyche dělá neskutečnou práci. Jako koukatelné to občas není, ale mají úzký a slabý kádr a přesto ligu pravděpodobně zase udrží, protože v každé sezoně vytáhnou nějakou sérii výsledků když je potřeba. Spíš by mě zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby vyšla ta změna majitelů a dostal by prachy.

Reagovat
fenixLFC

popravde si myslim ze by ho rychlo vyhodili. novi majitelia by jednak chceli vlastneho kouca a jednak by snivali o tom ze budu hrat atraktivny futbal...

Reagovat
Busby babes

Newcastle.

Reagovat
Tolstobik

nee, Newcastle snad nesestoupi, ti sou vpohode, jim jen chybi normalnejsi majitel

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsou v pohodě, jen jím chybí normalnější majítel, trenér a zhruba patnáct hráčů.

Reagovat
Walter_Sobchak

Havertz sa konečne ukázal. Smiešne ako ho po pár nevydarených mesiacoch už väčšina odpisovala a brala ako hype a druhotriedneho wonderkida. Pritom v lete sa o neho ešte mala biť väčšina europskych velkoklubov a bol braný ako generačný talent.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Směsný, jak ho někdo chválí po jednom povedeným zápasu.

Reagovat
Mimalu

toto mi úplně připomnělo Barvice, ten taky měl tendence si vymyslet si nějakou teorii kterou prý zastává většina a následně se vůči ní vymezil

Reagovat
hona.kub

kde je mu konec? asi se ufetoval, protože z těch jeho příspěvků byl silně cítit toluen šlehnutej perníkem

Reagovat
Busby babes

btw je celkem vtipny, jak se tu obcas objevi takove ty reci: Pool spadl tam kam patri... ze je to skoro pravda. Kdyz se clovek koukne na nejake metriky, tak loni udelali brutalne vic bodu nez teoreticky meli. a letos se to jen vyrovnalo, respektive udelali cca o 4 body mene nez meli mit.

https://understat.com/league/EPL/2019

bud jsem to nejak vytesnil nebo na konci uz nesledoval, ale 24 bodu oproti xPTS metrice je fakt brutal.

Reagovat
Busby babes

napsal jsem to teda trochu nesikovne. Samozrejme to neznamena, ze i loni meli hrat okolo 7. mista. I bez tech 24 bodu by byli druzi. ale ten overachievement byl nejspis dlouhodobe neudrzitelnej. to by mela byt pointa.

Reagovat
mul

Brighton, snáď sa zachránia hoc aj na úkor Newcastle

Reagovat
Busby babes

ano Brighton je letos opacnej extrem. a defakto oni se daji letos srovnavat s Kloppovou posledni sezonou u BVB

Reagovat
smazaný uživatel

co znamena, "nez meli mit"? to jim jako urcujes ty, nebo buh nebo kralovna Alzbeta? to je zas nesmysl jednou, statistiky jsou fajn, ale nesmej se presne takhle zneuzivat, ach jo

Reagovat
Busby babes

hele za a tam pisu teoreticky v te predchozi vete. za druhe tam davam i odkaz na stranky, kde to je. a za treti moc nevim, kde beres to zneuziti statistik. ale budiz...

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mastný Chobot

Na zaklade xG predsa. Jasne, neda sa z toho nic urcovat na zaklade jedneho zapasu ale pri vzorke skoro celej sezony to ma aku taku vypovednu hodnotu

Reagovat
smazaný uživatel

Svet nebezi podle statistiky. Je uplne jedno jestli das 99 ze 100 penalt, pokud tu ve finale mundialu nedas. Chapu, ze fanousci tim zijou, ale fakt nebavi formulace "nez meli mit". Nikde neni psany, kolik meli mit bodu, meli jich tolik, kolik jich nahrali. Mourinho taky "nemel vyhrat" LM s Portem, ale vyhral ji. Zajima to nekoho, ze to bylo po chybe rozhodciho? Ne. Stejne tka me nezajima, jestli Liverpool mel v titulovy sezone stesti, nebo nemel. Nebo jestli Arsenal "mel byt" dle xG a dalsich na ctvrtem miste. Neni tam. A jo, jsem nasranej. Bo uz rok sedim doma a nemuzu se hadat o fotbale U Zabranskejch.

Reagovat
Bayern +

úplne presne

Reagovat
Busby babes

to jak to prezentujes, ale nikdo netvrdi.

jen rikam, ze loni mel Liverpool lepsi vysledky nez jak hral. Coz je vetsinou dlouhodobe neudrzitelne. A i to je duvodem poklesu letos. Navic jeste nehraji tak dobre.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Luc-Luc

lepsi vysledky nez jak hral to jako kdyz tym nema desitky zablokovanych strel ve vapne, tak nehraje dobre ? LFC bylo vloni bud klinicky v zakonceni nebo proti nam brankari zapomneli chytat a naopak jsme meli my v brane paradni brankare, ja bych to mozna videl tak, ze tym, co ma nizsi xpts ma bud v brane lempla nebo jsou lempli jeho hraci v zakonceni

Reagovat
Busby babes

whatever

Reagovat
mistr129

Reagovat
icka

Reagovat
Busby babes

"Stejne tka me nezajima, jestli Liverpool mel v titulovy sezone stesti, nebo nemel."

Z pohledu toho, ze vyhrali titul je to fuk.

Ale z pohledu do budoucna je to zasadni informace. Otazka zni: byli jsme opravdu nejlepsi tym v lize? A da se argumentovat, ze ne tak uplne a aby byli schopni titul obhajit, je treba byt pristi rok lepsi/posilit. V tom je takova informace uzitecna.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Svatej

Reagovat
Hlahart

Reagovat
mistr129

Reagovat
Luc-Luc

ty vole, vyhrat o tolik bodu a napsat, ze LFC nebyl tak uplne nejlepsi, to uz chce hodne fistrona, neni nas problem, ze city nebyli z lozenek schopni davat goly

Reagovat
Busby babes

nauc se cist.

Reagovat
mul

Reagovat
Mastný Chobot

ok, kľud. Ty sa pýtaš, kto to určuje, ja ti odpovedám, že to určuje xG metrika. "Meli mit" je možno nešťastná formulácia, ale xG metrika je určite výpovednejšia metrika než tvoja alebo moja pocitológia.

Reagovat
Busby babes

meli mit je urcite nestastna formulace. Rozhodne jsem to nemyslel tak, ze nekdo ma na neco pravo. PRoste ten rok treba Allison predvadel fantasticke zakroky, Salah daval nesmyslne goly ze silenych pozic a tak. Porad jsou soucasti tymu, ktery ten rok dokazal takhle hrat, klobouk dolu.

Maupay mel teoreticky dat o dost vic golu, ale nedal. muzeme se pak bavit, zda je to smula nebo je to proste drevak. Loni na tom byl podobne, takze spis je to drevak a Brighton potrebuje lepsiho utocnika a da se pak cekat, ze vystreli vyrazne nahoru, napriklad. Ale treba letos spadnou a bude to fuk.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Ligter

já bych to v tom tolik nehledal, já tu nasranost docela chápu, protože bych si to plkání v hospodě při čepovaným už nejraději taky užil

Reagovat
Mastný Chobot

tu ste všetci kokoti

Reagovat
Ligter

tak význam Busbyho příspěvku tomu snad nikterak nesnižuju, bohužel to mám jen tak, že všechno ohledně čísel (statistiky, dat...) si musím číst tak dvanáctkrát, abych si byl nějak jistější v kramflecích

Reagovat
Busby babes

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Busby babes

ale jako souhlasim, ze jen takhle se to hodnotit neda. a to nez meli mit je proste jen oproti tomu modelu. Jedinej zaver, kterej bcyh z toho delal je ten, ze loni se jim brutalne darilo a meli i docela stesti. Letos uz ty pravdepodobnostni modely tak moc neprekonavaji a je to znat.

kdyz vezmeme ten pravdepodobnostni model, tak delali 1.9 bodu na zapas loni. Letso maji 1.7 cca. takze pokles (coz vidime i tak, hraji hur) ale zaroven i stesti/smula neni takova jako minulej rok no. Coz muze mit ruzne priciny. Kdyz se dari, spadne ti tam casto vsechno ze jo. a naopak.

Reagovat
Hlahart

Jak jako zneužívat?

Reagovat
Luc-Luc

jo je to brutal, akorat to vypovida o tom, ze tyhle metriky xpts a xg jsou uplne k hovnu

Reagovat
Busby babes

nejsou k hovnu.

Reagovat
Čenda

Ahoj, promiň, zase já.. čistě ze zvědavosti..statistiky, který častěji než často zkreslujou, nějaký xG je absolutní nesmysl, a obecně je to ve fotbale spíš na škodu, tak to adoruješ..ale VAR, kterej ve svým podstatě posun o 100 let kupředu a pri spravnym používání je to nejlepší věc ve fotbale od vzniku gólů, tak haníš..cim to?

Reagovat
Busby babes

v cem statistiky a jejich vyuzivani primo ovlivnuje fotbal jako takovej? muzeme se bavit o nejakem neprimem vlivu, kdy treneri mohou diky datum prizpusobovat taktiku nebo tak.

Ale treba na vysledcich Liverpoolu nebo u nas Slavie muzeme videt, jaky to ma pozitivni efekt i z pohledu vysledku. Samozrejme, to neni klicovy prvek ale pomocny ukazatel, kterej muze pomoct pri spravnem vyuzit. Srovnani s VAR mi rpijde mimo.

Ad VAR. No ja jsem proste smirenej s tim, ze rozhodci, stejne jako treba utocnik nebo obrance mohou udelat chybu. Patri to ke hre. Obrance taky nema druhou moznost si danou situaci vyhodnotit znova a tak nemam problem s tim, ze rozhodci obcas udelaji chybu. A vzhledem k tomu, ze chyby delaji i ted, tak nejak nevidim ten posun k lepsimu. Je fotbal ted zabavnejsi diky vyuziti VAR? neprijde mi.

Reagovat
Čenda

Dobře, že na škodu, to bylo moc na sílu, řeknu to naopak, jsou absolutně, ale absolutně k ničemu. Jde o zajímavosti, novinářský titulky a fanouskovsky žblebty, nemají v podstatě žádnou vypovídající hodnotu. A to mi teda vysvětli, jak můžou mít statistiky pozitivní efekt z pohledu výsledku? To mi připadá spíš jako přání otcem myšlenky, hele. A srovnani s Barem mimo to samozřejmě je, zatímco statistiky nemají ani sebemenší náznak toho, že by fotbalu nějak prospěly, u VARu je to právě přesně naopak, a s tím.nemuze nesouhlasit ani takovej ďáblův advokát, jako ty.

Patří to ke hře.. ale snad k ty hře patří i to, že se ty chyby snažíme eliminovat ne? PROČ hráčů trénují? PROČ trenéři dělají kurzy atd? Proc se rozhodčí vzdělávají? Jen a pouze proto, aby se ty chyby co nejvíc eliminovaly. Samozřejmě, dít se budou, ale proboha to je argument jak od Berbra tohle. A promiň tu otázku, ale víš, že u toho sedí lidi, že jo?

Reagovat
Busby babes

ok. proto za to kluby ted plati miliony a stavi analyticke tymy. tak jo.

ale ok, nezajimas se o to, tak te to treba minulo. fajn. Dam ti ten clanek i sem.

Kdyz se ptas jak to zmenilo Liverpool nebo treba i tu Slavii... no hlavne nabor novych hracu to vylepsilo.

https://www.nytimes.com/2019/05/22/magazine/soccer-data-liverpool.html

Reagovat
Čenda

A to ti vadí video ve všech sportech nebo jen u fotbalu? Já neříkám, i technika se může plést..ale nepoměrně méně, než lidi, že ano. A HLAVNĚ, techniku nelze obvinit z podjatosti atd. Ani, musí se najít linie, musí se s tím ve fotbale ještě hodně a dlouho pracovat, ale VAR je opravdu fantastická záležitost, kterou neskutečně kurví ty vokurky, co za tím sedí. Samozřejmě, nechci aby se používal VAR na všechno, v mém ideálním světě prostě VAR běží celou dobu, a pokud rozhodčí na hřišti udělá výrazně opačné či nesprávné rozhodnuti, dostane echo, že naopak, a pokud si to bude chtít ověřit, koukne na to sám. Půl minuta, minuta maximálně.

Ale pravda.je jedna, letošní sezóna Premier league je nejtragictejsi, co pamatuju (od r.2003), z pohledu sudích, což jako rozhodčí , i když hokejový, dost osobně vnímám. A může za to právě užívání VARu. ALE ALE ALE jen a kvůli nekompetentním sracum, co tam sedí. Muj nazor je ten, že důležitý lidi ve fotbalu video prostě nechtěj, tak svolili s VARem na chvíli a to proto, aby ho během pár let totálně zdiskreditovali (což se jim daří velmi dobře, ty sám si perfektní příklad).

Reagovat
Čenda

A nejdřív ironicky napíšeš, jak můžou statistiky ovlivňovat fotbal.jakp takovej, abys o pár(!!!) řádku dál tvrdil, že můžou mít pozitivní efekt i z pohledu výsledku?

Busby.. Já hrozně rád čtu tvoje příspěvky, jsi dospělej, sečtělej chlap s rozhledem, co si zjišťuje a sám shání důkazy a informace, slušně diskutujes, máš výbornej smysl pro humor(pokud se v něm teda vyhybas united nebo poolu), ale pár věcí mi k tobě prostě nesedí a fakt asi jen trollis.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Čenda

S těmi smajlíky už si jak pan ia mek cece.

Ale dobře, statistiku bych uzavřel tak, že zatímco já ji moc znehodnocuju, což přiznávám, tak ty ji zase precenujes.

A k VARu vím, že jsi se už tady vyjadřoval hodně a často, mně jen vadí, že špatně. To, že zatím nefunguje jak má, neznamená že ho úplně zrušíme snad ne? Co funguje ve fotbale dobře a bezchybně, mi řekni. Nic. Ale VAR má obrovskej potenciál, aby to fungovalo co nejlépe. Všechny pravidla, který dnes fungujou a používáme v podstatě bezmyslenkovite a automaticky, taky nefachcily hned od prvopocatku (platí jak obecně, tak.pro fotbal). Tvoje apologeticky pamflety na nesimulujiciho Bruna, výborného Oleho a že téměř vše s nálepkou United je boží, ti neberu, ale ten VAR mi prostě nejde do hlavy.

Reagovat
Luc-Luc

k cemu to teda je dobry ? pocita se podle toho nejaky index stesti ?

Reagovat
Busby babes

muze to mit svoje vyuziti. Napriklad Brighton ted muze diky tomu delat rozhodnuti zda Pottera vyhodit nebo ne. Stejne tak jste tohle datove hodnceni pouzivali vy pri domlouvani Kloppa k vam.

Reagovat
Luc-Luc

ok

Reagovat
Čenda

svoje využití má i coca cola než cukru a přitom je to úplně zbytečná a hnusná picovina. Druhá část už je uplnej nesmysl. Já chápu, statistika někoho může bavit..ale tam taky začíná a končí. Ze by na jejím.zaklade někdo najímal trenéry? Ale no tak, tomu snad nevěříš ani ty.

Reagovat
Busby babes

jj, je to velkej nesmysl.

https://www.nytimes.com/2019/05/22/magazine/soccer-data-liverpool.html

Graham had not seen the game. But earlier that fall, as Liverpool was deciding who should replace the manager it was about to fire, Graham fed a numerical rendering of every attempted pass, shot and tackle by Dortmund’s players during Klopp’s tenure into a mathematical model he had constructed. Then he evaluated each of Dortmund’s games based on how his calculations assessed the players’ performances that day. The difference was striking. Dortmund had finished seventh during Klopp’s last season at the club, but the model determined that it should have finished second. Graham’s conclusion was that the disappointing season had nothing to do with Klopp, though his reputation had suffered because of it. He just happened to be coaching one of the unluckiest teams in recent history.

Reagovat
Čenda

Dikec, počtu. Ale, nechceš mi.tvrdit, že to bylo rozhodující při jeho najimani, že ne? Co třeba, ehm,výsledky?

Reagovat
Busby babes

v te sezone hrali pul roku o sestup.

https://twitter.com/jair1970/status/1370110441431650304?s=19

tady taky nejake info

Reagovat
Čenda

Tak naštěstí tam byl déle než posledního půl roku, nebo? Zeptám se jinak, kdyby statistiky vůbec nepoužívali, tak ho nenajmou nebo cože?

Uzavřel bych to tak, že já statistiky trochu znehodnocuju, což přiznávám, zatímco ty je nadhodnocujes, což nepriznavas.

Reagovat
Busby babes

vzal bys Eddie Howe ted do Tottenhamu treba? Protoze taky byl u Cherries dele nez jednu spatnou sezonu...

hele mas tu clanek , kde chlap, co najimal Kloppa do Poolu rika, ze se na to koukali a ty mi stejne budes rikat, ze to neni podstatne... Tak ja nevim no. psal jsem o tom, ze to je nejake pomocne meritko. Jasne, ze si ho vytipovali na zaklade vysledku, dokonce to i ten Edwards v tom samem clanku rika. Ze hodnotili vykonnost hracu a videli velkej narust. No a kdyz pak hrali o zachranu, tak si udelali analyzu a vyslo jim, ze proste meli pul roku velkou smulu, statisticka anomalie a ze Klopp je porad proste nejlepsi mozne reseni pro Pool. Ukazalo se, ze meli pravdu.

Reagovat
Čenda

Samozřejmě že vzal, však někteří od vás ho dokonce chtěli k vám. Každej trenér má nějakou špatnou sezonu.

Říkám, že to není až tak podstatné. Sám říkáš, že se na to koukali AŽ v ty poslední sezóně. Jak říkám, já lehce znehodnocuju, ty těžce nadhodnocujes. A ještě sám o větu dal tvrdíš, že ho vzali na základě výsledků.. tak wtf.

Reagovat
Čenda

A úplně nakonec, abych nebyl za úplnou picu. Hodně se mi líbilo, když si sem dával, myslím loni někdy, ty info o Ajaxu apod, myslím že jsi byl dokonce i někde v Bruseli nebo kde na nějaký přednášce, a to bylo fantastický. Úžasná práce s daty, efektivní využívání, srozumitelně podaný, to bylo výborný. Tvrdit, že Pool vzal Kloppa na základě analýzy z posledního půl roku, když už byli skoro dva roky rozhodlý, že ho vezmou, mi přijde.. takový busbyovsky no.

Reagovat
Čenda

Zajímavý, ale silně subjektivní. A zrovna xG je vopravdu blbej příklad, to je strašně, ale strašně zkreslujici statistika a mám s ní velkej problém. Což je můj problém, uznávám. Vždyť do toho, co může ovlivňovat xG, můžeš zahrnout prakticky cokoli a každej by to počítal jinak. Větší důkaz zbytečnosti neznám.

Reagovat
Busby babes

subjektivni? v cem? tak muzes tam zahrnout cokoliv a pak podle toho ty modely taky funguji.

Reagovat
Čenda

No přesně proto.

Reagovat
Busby babes

tys me nepochopil. Podle toho se pak i hodnoti presnost tech modelu. To neni tak, ze si tam random das podminky a pak to je.

Reagovat
Busby babes

ale jinka bych to asi ukoncil. Nemusis tomu verit, nemusi te to zajimat. Fajn, to beru. Neni to pro kazdeho, nekoho ty statistiky zajimaji, nekoho ne. ale bez nejake znalosti to shazovat mi prijde divny. Kluby data vyuzivaji a bude to vyuzivano cim dal tim vic.

Obecne se data pouzivaji v mnoha sportech. Hokej, basket, NFL, baseball... Fotbal nebude v tomhle vyjimkou.

Reagovat
Čenda

No právě, to mimojine znamená, že nelze udělat objektivní, realitu shrnující statistiku. Vždy v ní bude něco chybět, vždy bude něco zkreslovat a vždy tam bude něco, co by každej nehodnotil jako relevantní. Vždyť i blbej videosestrih neni naprosto vypovídající, ať se udělá jakkoli. A však jo, ještě jednou připomínám ten Ajax, co si sem dával loni nebo kdy. To bylo fantastický od začátku do konce. A shazuju to právě proto, že znalosti mám. Využívají a budou to využívat čím dál víc, ale jen jako berličku, občasnou pomoc, nástroj k potvrzení/vyvraceni nazoru či trendu. Toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to plnohodnotne a smerodajne znazornenie reality. Nechapem co to tu spustate vy dvaja, teda viem, jeden brani liverpool aj za hranicu zdraveho rozumu a druhy je hlupak

Reagovat
Čenda

Já jsem ten hlupák, ten co brání Liverpool, nebo obojí?

Není to zdaleka plnohodnotné, ale asi chápu, co se snažíš říct. Jsou to data která často s realitou korelují, to nepopírám. Tak proč ale koukáš na ten fotbal? Se dívej na statistiky a máš to přece plnohodnotné a reálné znázorněné, ne?!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ze teba statistiky nezaujimaju, este neznamena, ze su zbytocne a nic nehovoriace alebo na škodu ako si ich popisoval. Je to proste len evolucia vo futbale pre profesionalov pomocou vedy

Reagovat
Čenda

Jop, přiznávám, že na škodu to bylo moc na sílu. Ale sam uznas že spousta z nich je zkreslujicich, protichudnych či prostě jen nepoužitelných. A ano, moc mě nezajímají, ale to nic nemění na jejich podstatě, stejně tak jako to, ze někoho zajímají. Buď jsou použitelný, nebo nejsou, co si o nich kdo myslí, je zcela irelevantní.

Reagovat
Čenda

Protože já nikde Live neobhajuju a Busby už tuplem ne

Fandím Arsenalu a Live i s Kloppem je mi víc než volný tudíž svoje špatný projekce pouzivej na někoho jiného.

Reagovat
Busby babes

branim? nevim. o Poolu se proste vi, ze data pouzivaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie ty, muslel som luca

Reagovat
ajouki

I index štěstí to občas je. U Liverpoolu to zafungovalo náramně.

Reagovat
Hokaido

https://www.eurofotbal.cz/clanky/-456620/?forum=1#post11681656

Heh, to jsi ty! Rok a něco stará diskuze.

Reagovat
Busby babes

haha, koukam stejna diskuze ve stejnem obsazeni... ok, jsem nepoucitelnej.

Reagovat
Svatej

jéé, jsem tam taky, pěkně

Reagovat
vitasrp

Nevypovídá, to je zas strašně jednoduchej závěr

Reagovat
bbbauch

Jaky uzivatel, takovy zaver

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Bayern +

Reagovat
pingla

Potter se musi zblaznit, snad po kazdym zapase svoje hrace chvali, ze hrajou dobre, no a kdyz by videl i tohle

Reagovat
Busby babes

ja myslim, ze zrovna Potter je jeden z tech, co data vyuzivaji roky.

Reagovat
vladis271

to ako tohtosezónnych Maného, Salaha a Firmina ideš brať ako referenčný faktor Liverpoolu? Ak hej a nepríde ti to divné tak sa zamysli. Vyvodzuješ generálny záver.

Reagovat
Hlahart

tak máme škrtnout jednu sezónu, aby ti to sedělo do tvých referenčních faktorů?

Reagovat
Busby babes

mas tam jeste pod tim takove upresneni.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si hrozný blbeček občas, Simi.

Reagovat
Busby babes

ja obcas, ty porad.

Reagovat
aragorn

Víš jak se počítá ten očekávaný počet bodů? Prošel jsem všech 28 zápasů Liverpoolu. Dle xG by v 18 vyhráli a v 10 prohráli, tj 54 bodů. Understat uvádí 47,84 bodů. Součet gólů sedí. Co mi uniká?

Reagovat
vitasrp

Ten model není postavený tak, že vezme výsledek xG a podle toho přiřadí buď 3, nebo 1, nebo 0 bodů. Je to postavené tak, že to vezme výsledek podle xG, podle toho vypočte pravděpodobnost výhry, remízy prohry a na základě toho to oběma týmům přiřadí určitý počet bodů z intervalu 0 - 3.

Jednoduchý příklad - Chelsea porazí Everton na xG 2.57 ku 0.27. Pravděpodobnost výhry Chelsea je 93 procent, remíza 6 procent, prohra 1 procento. Chelsea za ten zápas proto dostane xpts ve výši 2.85 bodu.

Reagovat
aragorn

To mě přijde jako hodně zvláštní systém na výpočet fotbalového výsledku. Nepočítat to pouze na celý čísla 0 1 3 ale takhle. Ale je to zajímavý.

Reagovat
Bayern +

úplne presne

Reagovat
icka

Shaw hraje luxusne, momentalne nejlepsi bek ligy.

Reagovat
Seydou Doumbia

Druhej za Cancelem

Reagovat
Bayern +

Kde máš Coufala?

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejsem klasická česká ovce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele