Dortmund znovu sází na mládí, koupil záložníka Bellinghama

20.07.2020, 11:31
Aktuality
Borussia Dortmund ráda vkládá důvěru do mladých fotbalistů a dalším z nich se stane Jude Bellingham. Teprve sedmnáctiletý záložník přichází do Vestfálska z Birminghamu, ve druhé polovině minulého týdne se podrobil zdravotní prohlídce a dnes podepsal dlouholetý kontrakt...

Bellingham měl hned několik zajímavých nápadníků a jeho výkony sledovaly i Bayern Mnichov, Chelsea nebo Manchester United. Dortmund za něho zaplatí 25 milionů eur.

"Jude Bellingham vložil důvěru do BVB a dojem na něho samozřejmě udělala sportovní perspektiva, kterou jsme mu předestřeli. Má neskutečný potenciál a ten chceme v nadcházejících letech rozvíjet. Už v tuto chvíli se jedná o kvalitního hráče, který je navíc silný po mentální stránce. Okamžitě jsme v něm viděli posilu pro náš tým, pochopitelně jsme mu ale i poskytli čas, aby si trochu zvykl na dospělý fotbal," říká sportovní ředitel Michael Zorc.

Bellingham je mládežnickým reprezentantem Anglie a letos měl jisté místo v základní sestavě Birminghamu. Za ten odehrál celkem 43 soutěžních zápasů, v nichž dal čtyři branky.

"Nemohu Birminghamu City dostatečně poděkovat za to, co pro mě udělal a neplatí to jenom o letošní sezoně, ale celkově od mých sedmi let, když jsem do klubu přišel. Teď jsem nadšen, že budu hrát za jeden z největších klubů Evropy. Mně i celé mojí rodině rozhodování ulehčila filosofie a především to, jak BVB pomáhá mladým hráčům. Už se nemohu dočkat, až si zahraji na jednom z největších stadionů světa," těší se na novou výzvu.

Autor: Tomáš Pavlík / bvb.de

Komentáře (144)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naivita v doufani noveho Sancha ?

Nebo opravdu potencialni talent ktery opravdu muze Sancha nahradit ?

Videl ho nekdo hrat ?

Reagovat
Frantszek

Ono jiná možnost není, než v tom doufání. BvB prostě nemá tolik možností jako Bayern. A o tom, zda si sedne do systému, se dá spekulovat i u té největší hvězdy.

Takže jsme zpět. Doufá se.

Reagovat
Vincent Vegan

Jestli to bude novy Sancho samozrejme ted nikdo nevi, ale je to jeden z nejvetsich talentu v Champu a pokud vim, sledovaly ho kluby z PL uz nejakou dobu. Rekl bych, ze se BVB ta investice za 3 roky v klidu zhodnoti.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem se jednou ptal a nikdo mi nebyl schopný odpovědět. Je lepší než Hložek?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je.

Reagovat
Spalovač šancí

To se nedá určit.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že hraje každý jiný post, spíš mi jde z pohledu perspektivy do budoucna.

Reagovat
Spalovač šancí

To se uvidí v příští sezoně. Zatím oběma chybí konfrontace s mezinárodním fotbalem. Nicméně Hložek má jednu velkou výhodu - jistotu základní sestavy.

Reagovat
Y.N.W.A

to je věštění z křišťálový koule přece...oba jsou mladý a kvalitní, co bude, bude

Reagovat
bbbauch

Nahradit Sancha? On hraje CM ne?

Reagovat
Kluivert9

Úplně jinej post

Reagovat
Eichel

Reagovat
Hunt

Tak Sancha může nahradit jen těžko, když hraje jiný post. Ale talent to je výborný, na svůj věk i celkem vyspělý.

Reagovat
Beči

Myslím, že střední záložník dost těžko nahradí křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Je hodně dobrej. Univerzální hráč, pohotové myšlení, technika, rychlost... Máte pocit, že je Dortmund v nákupu mladých hráčů naivní?

Reagovat
janinho

BVB ma tusim v juniorke nejakeho africana co tam mal trhat klubove strelecke rekordy... neviete niekto ako na tom je ci ta hviezda stale ziari tak jasne? nespomeniem si na meno.

Reagovat
iamek

Pořad tam je. Má snad pořad 15 ne? Viděl jsem ho v juniorské LM a tam dal snad 3 góly zápase.

Reagovat
Rudnevs

Jj, stále 15, v Nemecku si robia srandu, že ten už má x rokov po sebe pätnásť...

Mimochodom, tento rok v Bundeslige U19 West za 20 zápasov dal 34 gólov. To je dosť slušné. (Pre porovnanie; druhý najlepší strelec nejaky Müller dal 13 gólov.)

Reagovat
TheMally11

Už mu je 3 roky 15 let

Reagovat
oli9

Reagovat
Firkraag

Reagovat
RadekVonCZE

Youssoufa Moukouko, vypadá na 30 a přitom mu je 15

Reagovat
janinho

ma 15 a dve 8rocne deti

Reagovat
LAM

Vypadá na 30 a reálně mu je 28

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Firkraag

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Moukoko. Očekávají se od něj velké věci, v příští sezoně by už měl dostat šanci v Áčku.

Reagovat
Kily

až skončí Schmelzer, Hummels, dement a Reus a prodají Sancha a pár dalších, tak by mohli zkusit základní sestavu s průměrným věkem cca 19 let

Reagovat
stas87

Kto je dement?

Reagovat
Kily

Witsel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Za to, jak kdysi někomu zlomil nohu? Nebo něco jinýho?

Reagovat
Godwinson

Mel tech pruseru vic. Typicka spina, no

Reagovat
Kily

já ho nechci hodnotit jako člověka, neznám ho a na něco takového nemám právo, ale na tohle označení mi bohatě stačí právě to, co připomínáš. To byla prasárna, proti které jsou slabým odvarem kousance Suáreze, nebo lokty Ramose. Úmyslně šel jako dobytek do souboje, během něhož málem amputoval nohu soupeři (ty kecy o tom, jak chtěl udržet míč, jsou totálně na smích, kdyby chtěl udržet míč, tak na něj nebude vší silou dupat a před kontaktem si očima nezkontroluje postavení soupeře). Totálního vypatlance ze sebe pak udělal v dalších vteřinách, zatímco ostatní tam málem zvraceli, tak on to ještě pomalu oslavoval a následně se divil, za co jako dostal červenou kartu

Reagovat
smazaný uživatel

hroznej moralni kripl

Reagovat
Kucka

Co ještě měl? Si nic nevybavím kromě toho zákroku na začátku kariéry.

Reagovat
LeonardoUžoa

Staci i to ze hral v Zenitu a Cine jako mladoch.

Reagovat
irik

Reagovat
ACSMan

On je rozdíl být fyzicky o "10 let starší" a hrát v juniorech a pak přejít do týmů mezi už dospělé. Aby to byl i takový rozdíl až ho ostatní doženou ve vývoji.

Reagovat
netopier

Reagovat
Greny

On za áčko nastoupit nemůže ne? Až od 16 nebo se pletu? Každopádně vypadá tak o 10 let minimálně starsi

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo až od 16ti, takže v listopadu.

Reagovat
janinho

Debut na Borussii Dortmund si na podzim může odbýt Youssoufa Moukoko. Německá fotbalová liga (DFL) snížila věkovou hranici pro 1. a 2. Bundesligu na 16 let, což bude mimořádně talentovanému útočníkovi vestfálského klubu 20. listopadu, doposud přitom platila hranice 18 let. (transfermarkt.de)

predbehol si ma sranda ze jedine co som k nemu nasiel na EF je tato expreska.

Reagovat
fenixLFC

coze? to u nich nemohli hrat hraci mladsi 18 rokov???

Reagovat
bobis21

Mají tam podle mě chybu. Hráči mohli hrát od svých 17. narozenin - letos např. nastopili Wirtz nebo Reyna kteří měli čerstvě 17.

Reagovat
Rudnevs

Tuším to bolo doteraz tak, že môžeš nastúpiť, ak v danom kalendárnom roku, v ktorom nastúpiš, dovršiš 17 rokov. Čiže napríklad najmladší bundesligový debutant Nuri Sahin mal pri nástupe ešte 16.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Myslím, že je to ten strašně mladý, snad 15 letý, je to možné?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jo, než jsem to zaktualizoval, už to tu je

Reagovat
Vincent Vegan

To bude novy Lukaku. Ten v Anderlechtu taky v 15-16 letech vypadal na 30 a strilel jeden gol za druhym.

Reagovat
janinho

https://images.app.goo.gl/P4pyYKvxtQpsyNKD6

tebe sa na tejto fotke snad zda nieco zvlastne?

Reagovat
RadekVonCZE

To je šílený

Reagovat
Busby babes

to se proste v tomhle veku stava...

Reagovat
bobis21

Na základce u nás byl kluk co měl v 9. třídě skoro 2 metry... Basket v těláku nemělo cenu hrát

Reagovat
Busby babes

asi tak. Muj spoluzak mel v 9. tride metr devadesat, okolo 90 kilo a chodil na treninky s extraligovym ackem...

Reagovat
Benzema

Reagovat
Frantszek

Reagovat
ACSMan

To je ten hráč, u kterého si Sparťani stále přejí aby přestoupil do Slavie?

Reagovat
Elliasson

Ano. Sparťani, kteří přejí Slavii titul.

Reagovat
ACSMan

Nemyslím, že ty co řvou Jude Slavie přejí zrovna titul

Reagovat
Elliasson

Tito Sparťané by si přáli mít pana Bellinghama ve svém týmu.

Reagovat
cetto

Stejně mi to nepřijde jako dobrá strategie. Když nonstop budou kupovat mladý a pak prodávat ty nejlepší z nich, tak se nikdy nedostanou na vrchol. Měli by se spíš pokusit ten kádr stabilizovat, najít jednu dobrou generaci a tu nepustit. Hráčů, jako je tento, tam chodí dost. Půlka z nich je provar a na druhé půlce za pár let vydělaj desetinásobek. Pak musej ale zase hledat další a další mladý hráče a neustále to doplňovat talentovanejma juniorama. Podle mě je to dlouhdobě neudržitelný stav, viz třeba Monaco. Jednou se jim to povedlo, pak to rozprodali a od tý doby se těm jejich mladejm už nedaří a podle toho vypadá postavení v tabulce.

Reagovat
janinho

praveze toto je podla mna dlhodobo udrzatelna strategia. predavat top hracov za velke sumy a snazit sa kazdy rok hrat v LM.

akoze superit ekonomicky s Bayernom by bola pre nich samovrazda. ten bayern ma take podmienky, ze to je ako stat v state. pokojne sa moze stat ze BVB vyhra ligu, predsa len je to sport, ale odmietnut predat napr. sancha za 100 mil. by pre nich nebolo rozumne. moze sa zajtra vazne zranit alebo to potom moze dopadnut tak ako s Lewom o ktoreho prisli nakoniec zadarmo.

Reagovat
cetto

No to je právě ono, snažit se dlouhodobě dotáhnout na Bayern. Já netvrdím, že nemají prodat Sancha za 100, ale loni to byl Pulisic, letos Sancho, za rok možná Haland, další rok to bude tento a takto to jde furt dokola. Pak jednoho dne může nastat, že se ty nákupy mladých nepodaří, mezitím ukončí kariéru Hummels, Piszczek, Reus a rázem budou hrát maximálně střed tabulky. Prostě mi to nepřijde jako koncepční práce, vytváří takhle na sebe neustále další a další tlak, protože jim furt odchází klíčoví hráči a ty furt musí někým nahrazovat.

Líbilo se mí pár let zpátky, když dokázali částečně konkurovat Bayernu, tehdá měli stabilizovaný kádr. V bráně Weidenfeller, obrana Piszczek, Subotic, Hummels. Schmelzer, v záloze Gundogan, Reus, Gotze, Kagawa a Blaszczykowski a útok Auba. Tehdá se jim podařilo poskládat generaci, která pospolu vydržela nějakých 5 let a taky to podle toho vypadalo. Dnes Realu/Interu rozehrajou na hostování Hakimiho, náhrada za pětatřicátníka Piszczeka tam vpodstatě není, nejlepší ofensivní hráč odechází po zlomové sezoně...

Reagovat
janinho

tak haaland keby nemal vykupku aku chcel tak by tam mozno inak ani nesiel.

hakimi keby sa tam nerozohraval, tak by BVB mozno nedali LM pre dalsiu sezonu a prisli by o desiatky milionov.

Auba, Lewa, Gotze a dalsi odisli lebo oni sami chceli. proste musia predavat aby vedeli fungovat v ciernych cislach. trh sa za tie roky poriadne skurvil a ked uz 17rocne talenty maju stat 25m tak proste predavat musia.

mne sa ten ich model paci. a pritom stacilo doma porazit bayern a liga mohla dopadnut inak.

Reagovat
cetto

Co vo to, mi se taky líbí, jak nakupujou. Ale už se mi tak moc nelíbí, že pak i strašně jednoduše prodávají. Ale bohužel, ono to jde ruku v ruce. Čím lepší talenty nakoupíš, tím větší je pravděpodobnost, že je brzo i prodáš. Jen mi zkrátka přijde, že tento model nemůže fungovat do nekonečna a že dlouhodobě je spíš lepší ten kádr stabilizovat. Z tohoto úhlu pohledu se mi možná víc zamlouvá model Lipska, který nekupuje ty úplný wonderkidy, ale spíše talenty druhé třídy jako Upamecano, Konaté, Adams nebo Olmo, u kterých je velká pravděpodobnost, že budou výbornými hráči, ale zároveň se o ně nebudou přetahovat ty největší velkokluby.

Reagovat
Talker

Tak je otázka, jestli to těm hráčům bude stačit. Pulišič chtěl odejít a nechtěl novou smlouvu, stejně tak teď Sancho a Haaland chtěl do smlouvy rovnou výkupku. Těžko to stabilizuješ, když kolem těch hráčů krouží velké kluby a ti hráči tam chtějí odejít. Museli by těm hráčům nasypat šílené pálky do platů a kvůli tomu by je stejně museli prodat...

Reagovat
cetto

No jo, ale pak je otázka, jestli je teda nejlepší strategie kupovat hráče, kteří si v osmnácti vydupou do smlouvy výkupku...

Reagovat
ajouki

Tímto přístupem si na tyto hráče sáhnou, odehrají za ně 3 výborné sezony a sportovně jim pomůžou. Kdyby Haaland neviděl přístup Dortmundu u hráčů jako Pulišič nebo Dembele, tak jde jinam. Lipsko by bylo druhé a Dortmund třeba neudělal ani Ligu mistrů. Kdyby odmítali prodeje, tak mají za pár sezon opačný problém, kdy budou mít přestárlý tým, vysoké platy a výsledek stejně nejistý.

Reagovat
janinho

takze tvrdis ze haalandov prestup sa im neoplatil?

Reagovat
cetto

Finančně si pomohou, ale sportovně - budou za rok hledat dalšího hroťáka.

Reagovat
ajouki

Takže lepší bylo si na další 3 roky nechat Alcácera než mít třeba na 2 sezony fotbalovou superstar Haalanda?

Reagovat
cetto

Sportovně optimální strategie je podle mě koupit za stejný prachy Schicka, kterej bude sice ty dva roky dávat o něco mín golů, než Haland, ale zase tam stráví 10 let a za tu dobu bude konzistentně nadstandardně dobrej. Ale to je věc názoru, nepřijde mi zkrátka jen ideální muset co dva roky hledat nový a nový hráče furt dokola. Jednou nastane okamžik, kdy z těch novejch hvězdy nevyrostou a Dortmund na tom hodně prodělá a spadne do průměru.

Reagovat
ajouki

Schick je stejný případ jako Alcácer. To jsou dobří hráči, ale s plnou základní sestavou podobných Bayern stejně neporazíš. V Dortmundu mají výhodu, že k nim chtějí chodit ti opravdu nejlepší mladí hráči. V ofenzívě to je série Dembele - Pulišič - Sancho a nyní Reyna. Vždy následující hráč připraven ještě před odchodem hlavní hvězdy.

Druhá věc, že mají i ty nadprůměrné, po kterých voláš. Přesně takový typ je Hazard, Emre Can, Witsel, Guerreiro nebo pro příští sezonu Meunier.

Když na trhu není hráč, tak koupí prověřenou kvalitu jako právě Meunier.

Nějaký propad do průměru nehrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

vyborny shrnuti

Reagovat
bobis21

Tak brát mladé hráče je nekoncepční jo? To teda slyším poprvé

Reagovat
fenixLFC

jj ty si ekonom. pretoze je lepsie tam mat 10 rokov priemeraka nez dva tri roky superstar ktoru predaju so ziskom a mozu najst dalsieho spickoveho hraca...

Reagovat
cetto

"...a mozu najst dalsieho spickoveho hraca…" tohle je ta část, kterou zpochybnuju. Přijde okamžik, kdy toho hráče neseženou. Přesně toto se už mnohokrát v minulosti stalo týmům s obdobnou strategií. Nakonec se vždycky ukázalo, že tým, pokud chce být dlouhodobě konkurenceschopný, musí být schopen své nejlepší hráče i udržet.

Reagovat
janinho

ale za ten rok im haaland vystriela LM a mozno kopec dalsich veci. neviem ci je OK sa na to pozerat len takym pohladom ze "naco kupujem za 25m (plus velke poplatky tucnemu agentovi) ked za mna da sice 30g za sezonu a o 2 roky za neho dostanem 75m, ale nemozem s nim pocitat dlhodobo"...

dortmund nie je klub na urovni bayernu, realu, barcelony a juventusu a nestane sa nim len tym ze odmietne predavat hracov ktori sa chcu posunut vyssie. proste bez financneho zazemia sa tam nedostanes a keby BVB nebol zavisly od penazi z predaja tych hracov tak by ich asi nepustal.

treba si uvedomit, ze len pred par rokmi bol BVB na pokraji krachu a tusim len pozicka od Bayernu im pomohla ten krach odvratit. z tohto pohladu si podla mna viac nez maju teraz fandovia BVB zelat nemozu. dychaju bayernu na chrbat, hraju atraktivny futbal, klub sa nezadlzuje a stale dokaze najst buduce hviezdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Tak i díky tomu přístupu, kdy nebrání hráčům v přestupu, tak jim tam ti nejtalentovanější chodí. Ono těžko říct, jestli čekali, že Sancho bude během 2 let taková hvězda, že za něj budou kluby ochotné dát 100 mega.

Shicka koupit můžou jako dodatek k tomu, ale je otázka, jestli jim pomůže k tomu vyššímu levelu, jako třeba Sancho nebo Haaland.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava je napsaná správně, jen v té době byl na hrotu Lewa.

Auba přišel až když už byl Götze pryč.

Reagovat
Spalovač šancí

Musíš si uvědomit, že Dortmund je kótovaný na burze. Takže úplně jiná motivace vedení než v případě ostatních klubů.

Reagovat
risk je zisk

Mně se to naopak líbí, ze prodávají hotové hráče za velké peníze. A i tak dokáží konkurovat rok co rok v Evropě těm silnějším týmům. Každý klub si jede svoji klubovou strategii a zrovna BVB to dělá dost dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud budou pravidelně kupovat mladý, opustí je hráči, ale mohou je nahradit, tak se jim nestane to, co Monacu. Monaco nemělo tak široký kádr. A vlastně hráči, na kterých stavěli, o ty přišli. BVB dlouhodobě už od Kloppa staví na mladých. A na jednu stranu BVB nemá takový budget a prestiž, aby přiváděli TOP hvězdy. Spíš je potíž ty hráče udržet. Protože pořád tu jsou kluby nad BVB a oni rádi odejdou. Což na jednu stranu nechápu. Elitní liga, super stadion....třeba udržet ten tým, co měl Klopp, mohli po tom finále LM klidně urvat a bojovat o titul. Jenže bránit v rozletu těm hráčům nejde, no. Otázka, zda BVB může těm hráčům nabídnout i vyšší plat, srovnatelný třeba s přestupem do Chelsea apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Žid Zvonícíšunka

Reagovat
Kolarik12

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
hodjohn

Takže vlastně je to rasista a nestydí se za to

Reagovat
fabec1222

Reagovat
salaminoo

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
martin1

Reagovat
Kucka

Reagovat
Euphael

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
iamek

To fakt dostal 3-3,5 mega euro ročně? To mi na BVB moc nesedí.

Reagovat
vodka

tak z toho, co jsem četl, tak by pomalu měl mít na to být po novém roce v základu...

Reagovat
r.mrazik

67 tacu euro tydne?

kolik ma dostat Mason? 40 tisic liber?

Reagovat
iamek

Mason se píše kolem 40-50. I tohle mi přijde moc.

Reagovat
r.mrazik

mi prijde odpovidajici...hraje za acko,dava goly v PL i evrope...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
iamek

Ale pořad to je prvni sezóna. Mi se třeba vůbec do pauzy herně nelíbil. Teď se mi líbí o hodně víc. Přibral 3-4kg svalu a hned to jde poznat. Ale radši ať má 40, než Perreira 70.

Reagovat
r.mrazik

asi tak nejak

Reagovat
iamek

Jinak Brandon má pořad 4K týdne

Reagovat
Gazdo

Tvl 12 tisic mesacne chapě na futbalistu v MU malo ale ja by som tak vydrzal 5 rokov a potom bozajte ma v rit postavim bytovku najomnu a nepohnem sa

Reagovat
smazaný uživatel

Greenwood nebo Mount? Každopádně oba jsou nyní na trochu jiné úrovni než Bellingham. U JB je to zase daný tím, že přestupoval ven, což Greenwood / Mount nedělali, takže se to těžko srovnává....

Reagovat
Setwo

snad sa chyti lepsie ako Emre Mor ci Isak...

Reagovat
cetto

No příklady z opačného spektra jsou zase Pulisic, Sancho nebo Dembelé

Reagovat
Vincent Vegan

Tak Isaka s Morem ale nemuzes srovnavat. Isakovi to angazma v BVB nevyslo üpodle ocekavani ale ve Willemu i Sociedadu ukazal, ze to muze byt kvalitni kanonyr. Mor ma v hlave nasrano a radsi hraje videohry.

Reagovat
cetto

Kdo by nehrál rači videohry. Taky si rači zahraju fifu, než abych šel čutat vězenský fotbal za barák a zrakvil se

Reagovat
Kucka

Navíc na Isaka mají pořád buyback, ne?

Reagovat
Werkrider

Tie dresy sú 1. Apríl alebo v tom chcú fakt hrať?

Reagovat
Kolarik12

Mně se teda libí hodně, a to jsem fanoušek hlavního konkurenta. Naopak si myslím, že Puma dělá nejhezčí dresy.

Reagovat
bobis21

No mně se dresy od Pumy většinou moc nelíbí, ale tyhle jsou super

Reagovat
ACSMan

Tak trošku bych řekl že

shorturl.at/ejCKR

Reagovat
LeonardoUžoa

Tak to neni tak velky presun, z 5. Nej ligy do 3. Melo by to byt v pohode.

Reagovat
smazaný uživatel

Velkej risk. Za 25 mega.

Reagovat
r.mrazik

Manchester United are hopeful of announcing the academy signings of Marc Jurado, Alvaro Fernandez, Joe Hugill and Isak Hansen-Aaroen.

kvantita > kvalita

Reagovat
bobis21

V tom případě jsou to docela amatéři, takové Hammarby má přes 3000 hráčů (před 6 lety to bylo asi 800, neskutečně se ty jejich mládežnické týmy rozrostly).

Reagovat
r.mrazik

tak ja tipuju,ze vsechny ty pripravky a podobne jsou v United taky dost zastoupeny

Reagovat
bobis21

Ty čísla se nedají moc dohledat, ale vím že Švédské týmy jsou známé tím že mají velké počty hráčů a právě Hammarby se prezentuje tím, že jich má vůbec nejvíc v Evropě, ale nevím jestli mají ty čísla nebo je to jen PR

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ viem, tak je týmto známy iný štokholmský klub, Brommapojkarna IF.

Reagovat
bobis21

Právěže už je prý Hammarby dohnalo. Ale ty čísla se fakt moc sehnat nedají (oba kluby říkají že mají něco přes 3000). Ale je fakt že u klubu z nižší ligy je to ještě pusobivější

Reagovat
iamek

Tech posil do dorostu bylo více. Po dlouhé době přišlo konečně spousta zajímavých hráčů. Důvod má byt i ten, ze ti nejlepší kolem 18 let jdou na hostování. Do Bečka mají již hraci jako Hannibal, který sice ještě za dorost hrát muze, ale už ho přerostl.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
ajouki

Není nad hráče akademie, kteří jsou v klubu od svých 8 let. Takoví mají stejně největší šanci na prosazení. U vás Rashford, Greenwood. V Arsenalu Saka. V Chelsea Mount, Abraham, Tomori, James, Loftus-Cheek, Hudson-Odoi. Tohle skupování talentovaných hráčů je úplně o ničem, chybí tomu identita.

Reagovat
Busby babes

to se tak neda rict. viz treba Pogba a urcite budou dalsi priklady.

Reagovat
ajouki

Určitě budou, v Chelsea vím o dvojici Christensen a Gilmour. Taky jsem neřekl, že se posily na úrovni akademie neprosazují. Není to ale ono, chybí tomu identita. Rozdíl mezi Pogbou a Rashfordem je masivní ve statusu odchovance.

Reagovat
h8_sfatto

25 mega si říká o epic fail

Reagovat
Mass

Nebude, ale i kdyby jo, tak ho stejně za dva roky udají do Newcastlu nebo Chelsea za 50 ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Jude jde do Nemecka:D Hey Jude dont take it bad;)

Reagovat
stas87

Podle vedení Werderu není žádný z jeho hráčů neprodejný a platí to i pro Jiřího Pavlenku. Jméno českého brankáře se stalo terčem spekulací a není vyloučen jeho letní odchod, zájem má Hertha. (bild.de)

Prosim, nech to vyjde, vytrieskat za neho 4,5-5 mega by bolo fajn. Plogmann ako dvojka, Kapino jednotka. Pavlenka ma uz len na rok zmluvu, ak Preetz ponukne nieco rozumne, tak Baumann na to kyvne. Plogmannovi konci taktiez o rok zmluva ako Pavlenokovi, tak by bolo fajn predat Pavlenku, podpisat Plogmanna a jednotka nech je Kapino. Ten ma zmluvu do leta 2022.

Reagovat
db18

Pro Herthu by to zároveň asi byla nejlevnější varianta. (Mvogo je sice jen dvojka, ale stejně si myslím, že si jej RBL bude "cenit" na víc)

Reagovat
Werkrider

Ja teda moc nevidím dôvod nepostaviť ako jednotku Plogmanna. Hm?

Reagovat
stas87

Pod Kohfeldtom? Nesmies byt naivny. Werder totalne otocil a evidentne stavil na skusenosti, nie na mladsich. Co je horsie, ti hraci dostanu taky plat, ktory by inde nedostali a nemozes ich ani kvoli veku predat casom inde.

Kapinovi malo byt slubene, ze ak Pavlenka odide, tak jednotka bude on. A ked si pozries jeho statistiky, tak on je dvojka snad pät rokov v kuse. Teraz su ale podmienky pre Plogmanna viac ako priaznive, kedze v tej obrane ma hrat Toprak(31)Moisander(34)Veljkovic(24)Gebre(33)Augustinsson(26)Groß(31). Odpadne ti tak argument s neskusenou obranou a mladikom v branke. Aj tak bude jednotka Kapino a kym sa nezrani, bude pre Kohfeldta jednotka on a nie Luca. Ved predsa skusenosti..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele