Eredivisie - preview 1. kola: Feyenoord odpovídá na výhry rivalů

05.08.2022, 08:38, aktualizováno 07.08.2022, 08:52
Previews
Orkun Kökcü (© AFP)
Feyenoord čeká v neděli těžká šichta na půdě Vitesse, potřebuje přitom odpovědět na výhry konkurentů z "velké trojky". Alkmaar hostí Go Ahead, Twente se představí v Nijmegenu. Po dlouhých 13 letech se do Eredivisie vrátil Volendam, jenž začne v Groningenu...
FC Groningen - FC Volendam  (neděle 12:15)
Po třinácti dlouhých letech má letos Eredivisie opět ve svém pelotonu Volendam. Loni se mu zdařil přímý postup z druhého místa, lepší už byl pouze Emmen. A pochopitelně nečekejte od tohoto klubu ze Severního Holandska nic jiného než maximální nasazení pro udržení se mezi nizozemskou fotbalovou smetánkou. Jeho formu na startu nového ročníku prověří Groningen.

Ten je v nejvyšší nizozemské soutěži daleko ostřílenějším a má letos enormní zájem napravit poněkud mdlé vystoupení z minulé sezóny. Především měsíce duben a květen představovaly pro Trots van het Noorden velkou blamáž, prohrálo se totiž hned sedmkrát v řadě, takže se Groningen nadobro odstřihl od možnosti usilovat o proklouznutí do evropských pohárů byť jen přes dodatečné play-off. Nebylo zkrátka co řešit, od kormidla se tedy pakoval kouč Danny Buijs a nahradil ho Frank Wormuth. Ten naposledy nezachránil na ligové scéně Heracles.

Hosté naopak neměli důvod měnit své zavedené pořádky, trenér Wim Jonk zůstal ve funkci po jednom z největších úspěchů za posledních několik let. V klubu pracuje již od roku 2019, evidentně se tak Volendamu vyplatila koncepční práce a vložení důvěry do jeho schopností. Zato v Groningenu možná trochu překvapili, poněvadž Wormuth byl čerstvě podepsaný pod překvapivý pád celku z Almela o patro níže. "Lidé říkají, že tento mač je úplně normální. Ale pro mě je nové úplně vše," povídal domácí stratég. "Možná jen samotná podstata fotbalu pro mě není novinkou. A teď, když se všechno blíží, můžu říct, že cítím velké vzrušení," dodával.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.85 - 4.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NEC Nijmegen - FC Twente  (neděle 14:30)
Twente po svém návratu do nejvyšší soutěže v sezóně 2019/2020 začalo dělat postupné krůčky a loni zažilo naprosto výjimečný ročník, který mu nakonec vynesl fantastické čtvrté místo a tedy i předkolo Konferenční ligy. Do této sezóny určitě bude vstupovat s podobnými ambicemi, a vzhledem k tomu, že se mu největší opory podařilo udržet, tak tato meta určitě není nereálná. Nyní započne svou pouť na půdě nečitelného Neijmegenu.

NEC je loňským nováčkem a návrat mezi elitu se mu celkem povedl, jelikož obsadilo solidní jedenáctou pozici s osmatřiceti body a dodatečné play-off o evropské poháry mu vskutku uniklo jen o vlásek. Nicméně o nováčcích obecné platí, že především druhý rok v lize je pro ně klíčový. Domácí výběr například přišel o útočníka Okitu, jenž přistoupil do švýcarského Curychu, profesionální kariéru navíc ukončil obránce Rens van Eijden.

Na druhou stranu se vedení klubu podařilo udržet osu týmu a teprve čtyřicetiletý trenér Rogier Meijer se do něj pokusí postupně zapracovat nové posily, kterými jsou Pedro Marques, Calvin Verdonk, Oussama Tannane, Joris Kramer a Andri Fannar Baldursson. Zatímco pro Nijmegen bude tento nedělní duel vůbec první ostrou zkouškou, tak Twente se již představilo ve 3. předkole Konferenční ligy a snadno zvítězilo 3:1 na půdě srbského klubu Čukarički.

Svěřenci úspěšného lodivoda Rona Janse prokázali dobrou formu také v přípravě, když bez větších potíží porazili italskou Bolognu či německé Schalke. Kádr navíc zůstal prakticky stejný a žádné velké tahy na přestupovém trhu se neuskutečnily. Do Twente pouze natrvalo přišli loňské stálice Michel Vlap z belgického Anderelchtu a také český reprezentační univerzál Michal Sadílek z konkurenčního PSV Eindhoven. Do základní sestavy by se rád probojoval i jiný český krajánek - útočník Václav Černý.

Oba výběry na sebe narazily v uplynulém ročníku dvakrát - Twente nejprve doma překvapivě prohrálo 1:2, pak ovšem v odvetě vrátilo soupeři porážku i s úroky (2:0). NEC se bude muset obejít bez zraněného tria De Wolf - Mattsson - Bruijn, soupeř nemůže nasadit dlouhodobého maroda Bramu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.59 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Hned v úvodním kole nového ročníku Eredivisie bude na programu šlágr, který sice neslibuje přímou bitvu o titul, nicméně oba celky se dlouhodobě pohybují v elitní šestce a dlouhodobě spolu bojují o evropské poháry. Domácímu Vitesse v loňské sezóně utekla pohárová Evropa vskutku jen o vlásek, naopak Feyenoord obsadil velmi solidní třetí místo a navíc se prezentoval úchvatnou jízdou až do finále Konferenční ligy.

SBV se v minulé sezóně taktéž probojovalo do třetího nejprestižnějšího klubového poháru starého kontinentu a zanechalo v něm velmi dobrý dojem. Zvládlo totiž nástrahy předkol i velmi náročné základní skupiny a vypadlo až v osmifinálové fázi s pozdějším vítězem AS Řím. Rotterdamský celek nejprve prošel třemi předkoly Konferenční ligy, pak ovládl skupinu a ve vyřazovací fázi ho nezastavil srbský Partizan, pražská Slavia ani francouzská Marseille.

Teprve v závěrečném utkání o nesmírně cennou trofej se musel sklonit před italským favoritem po nejtěsnější porážce 0:1 v albánské Tiraně. Na ligové scéně získal jednasedmdesát bodů a udržel za sebou dotírající Twente, vyzyvatel z Arnhemu skončil po základní části na šesté příčce a pak v play off po vyřazení Utrechtu nestačil až na ambiciózní Alkmaar (2:1, 1:6), čímž se mu definitivně zavřela cesta do pohárové Evropy.

Ani jeden klub nesáhl ke změnám v realizačním týmu, Vitesse opět povede německý rodák Thomas Letsch a ve Feyenoordu pokračuje úspěšný Arne Slot. Avšak hráčské kádry obou nedělních soupeřů úplně stejné nejsou. Domácí například přišli o dva důležité obránce Riechedlyho Bazoera a Danila Doekhiho, několik hráčů se navíc vrátilo z hostování ke svým mateřským klubům. Svou premiéru by ale mohly zažít nové posily Melle Meulensteen, Carlens Arcus, Ferro, Mohamed Sankoh nebo Ryan Flamingo.

Slot v přestupovém období zatím přišel o dva klíčové muže - Tyrell Malacia totiž odešel za 15 miliónů eur do slovutného anglického Manchesteru United a Luis Sinisterra přestoupil dokonce za 25 miliónu eur do jiného celku Premier League Leedsu United, což je vůbec největší suma v historii Feyenoordu, za kterou některého z hráčů prodal. Naopak vůbec poprvé by mohly nastoupit nové akvizice Quinten Timber, Sebastian Szymanski, Danilo, Oussama Idrissi a možná i Santiago Giménez s Jacobem Rasmussenem.

Rotterdamský velkoklub by teď konečně rád zlomil nelichotivou bilanci ve vzájemných zápasech, neboť Vitesse neporazil od roku 2019 již šestkrát v řade, v předešlém ročníku s ním navíc dokonce prohrál v obou případech (1:2 a 0:1). "Jsou před námi nové výzvy a já pevně doufám, že letos budeme ještě úspěšnější. Hned na úvod je před námi ostrá zkouška, protože jsme našeho protivníka dlouho neporazili, ale to teď hodláme změnit," prohlásil Slot optimisticky.
SBV Vitesse - pravděpodobná sestava:
Houwen - Arcus, Ferro, Flamingo, Manhoef, Wittek - Bero, Meulensteen, Tronstad - Frederiksen, Sankoh
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Bijlow - Pedersen, Geertruida, Senesi, Rasmussen - Timber, Aursnes, Szymanski - Dilrosun, Danilo, Idrissi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.05 - 3.95 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles  (neděle 16:45)
Alkmaar se v předešlých dvou sezónách velmi pomalu rozjížděl a především na domácí scéně ho hodně špatné začátky stály lepší umístění. Loni se mu ligový ročník vůbec nepovedl, protože obsadil až páté místo s jednašedesáti body a za elitní čtyřkou celkem výrazně zaostal. O evropské poháry musel bojovat až v dodatečném čtyřčlenném play-off a jedinou vstupenku nakonec vybojoval, když v odvetě deklasoval konkurenční Vitesse 6:1.

Letos taktéž nezačal nejlépe a hned na úvod vyhořel na půdě skotského Dundee United, jelikož překvapivě prohrál 0:1. AZ i letos povede kouč Pascal Janssen, kterému je dlouhodobě vyčítáno, že v rozhodujících chvílích nedokáže nastolit pevný řád a správnou taktiku. Na druhou stranu ambiciózní klub pod jeho vedením přeci jen vzkvétá a velký úspěch se může dostavit velmi brzy.

Kádr favorita nedělní dohrávky se až tolik nezměnil, největším oslabením jsou odchody obránce Owena Wijndala ke konkurenčnímu Ajaxu a norského záložníka Fredrika Midtsjøa do tureckého Galatasaraye. Naopak ofenzivu vyztužili Jens Odgaard (Sassuolo) a Mayckel Lahdo (Hammarby), novými defenzívními pilíři by se mohly stát Mees de Wit (Zwolle), Riechedly Bazoer (Vitesse) a Zinho Vanheusden (Inter Milán).

Bazoer s Vanheusdenem však ještě nenastoupí kvůli zranění, na marodce se navíc nacházejí i Jesper Karlsson, Peer Koopmeiners, Yukinari Sugawara a právě nově příchozí Odgaard. "Naším cílem je skončit v top 3 a rozhodně nevylučuji ani boj o titul, i když favority jsou Ajax a PSV. Dále se hodláme probojovat do základní skupiny KL, i přestože nám první duel nevyšel. Teď se ale plně koncentrujeme na Go Ahead a v žádném případě ho nepodceňujeme. Jak už víme, tak vstup do ligové sezóny je nesmírně důležitý," řekl Janssen opatrně.

Celek z Deventeru udělal změnu na trenérském postu, po neúspěšném angažmá v Utrechtu si pokusí napravit reputaci René Hake. Ten proti minulému roku přišel o své dva nejlepší střelce, protože Iňigo Córdoba zamířil do Fortuny Sittard a Luuk Brouwers pro změnu do Utrechtu. Debutovat v novém působišti by naopak měli Finn Stokkers, José Fontán, Oliver Valaker Edvardsen a Willum Thór Willumsson. V Alkmaaru bude chybět kvůli zranění jen Berden.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.62 - 8.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - AFC Ajax  (sobota 16:30)
V posledních třech ročnících, pokud vynecháme ten zrušený kvůli pandemii koronaviru, hrál v Nizozemsku prim jednoznačně Ajax. Ale navázat na předchozí úspěchy bude v nové sezóně nesmírně složité, především pak pro trenéra Alfreda Schreudera, jenž ve funkci nahradil Erika ten Haga. Za další obhajobou mistrovského titulu v Eredivisie vykročí hosté na půdě Fortuny.

V Amsterdamu vlastně, lidově řečeno, nezůstal kámen na kameni. Sébastien Haller, Núsaír Mázráví, Ryan Gravenberch, André Onana, Lisandro Martínez nebo Nicolás Tagliafico klub opustili, v neposlední řadě v něm nefiguruje ani možná úhlavní strůjce všech ceremonií ten Hag, opěvovaný a chválený za práci, jakou v hlavní nizozemské metropoli od roku 2017 zanechal, poněvadž se rozhodl trénovat Manchester United. Dá se tak říci, že jeho nástupce tvoří aktuálně zcela nový tým. A možná že nějakou dobu Schreuderovi potrvá, než vybuduje stejně těžko porazitelnou družinu jako jeho předchůdce. Samozřejmě že takové zprávy jsou nesmírně pozitivní pro největší konkurenty PSV či Feyenoord, kteří krále míní sesadit z trůnu.

Na druhou stranu hostující stratég získal pár zvučných jmen, kteří by měli pomoci s hladším a rychlejším vstřebáním všech fotbalových informací do herního systému. Když se v roce 2019 dostal Ajax senzačně až do semifinále Ligy mistrů, také po sezóně probíhal pořádný výprodej. Avšak de Godenzonen našli alternativy, aby byli úspěšní i nadále, jejich přestupová politika je možná vůbec jedna z nejlepších v Evropě. Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey či Francisco Conceicao, syn portského lodivoda Sérgia Conceicaa, by měli započít novou éru u šestatřicetinásobného šampióna země Beneluxu. Jen celý proces asi nenastane ze dne na den.

Fortuna měla loni velké starosti se záchranou na nejvyšší úrovni, které by letos velmi nerada opakovala. Během letního transferového okna zaujala především příchodem nestárnoucího Buraka Yilmaze, který předloni výraznou měrou pomohl Lille k titulu ve francouzské Ligue 1. Na Ajax ovšem ještě nebude připravený pro základní jedenáctku. "Tempo hry totiž bude vysoké. Každým dnem se zlepšuje, ale ještě není úplně nachystaný," vysvětloval domácí kouč Sjors Ultee. "Z naší strany se jednalo o logické rozhodnutí. Určitě je v našich plánech první na řadě, jak by mohl do hry vběhnout v průběhu hry. Jinak by nebyl ani v nominaci na zápas."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.10 - 6.65 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cambuur Leeuwarden - SBV Excelsior  (sobota 18:45)
Cambuur v minulé sezóně v roli nováčka předváděl parádní výkony, a nebýt pokaženého závěru, tak by se senzačně probojoval do play-off o předkolo Konferenční ligy. Nakonec obsadil velmi solidní deváté místo s devětatřiceti body a pozici v horní polovině tabulky nebude vůbec jednoduché zopakovat. Teď odstartuje proti letošnímu nováčkovi z Rotterdamu, SBV Excelsior se vrací do Eredivisie po tříleté přestávce.

Klub z Leeuwardenu loni šlapal jako dobře namazaný stroj a dokonce atakoval i umístění v nejlepší šestce, nicméně pak se na něm zřejmě podepsaly zdravotní problémy trenéra Henka de Jonga, kterého po několika zápasech musel prozatímně nahradit Dennis Haar. V tuto chvíli by už mělo být všechno v pořádku, navíc kádr zůstává pohromadě a žádný z klíčových hráčů neodešel. Novými posilami jsou João Virgínia, Remco Balk, Leon Bergsm a Robbin Ruiter.

Hostující výběr opustil nizozemskou smetánku v sezóně 2018/2019 a od té doby se jen marně dobýval zpět přes nevyzpytatelnou baráž. Loni ji však konečně zvládl, když si postupně poradil s Rodou JC i s prvoligovými celky Heraclesem a Den Haagem. Především poslední bitva v Den Haagu přinesla nevídané drama.

Excelsior totiž prohrával už 0:3, jenže díky fantastické stíhací jízdě srovnal na 3:3. V prodloužení opět zaostával o jednu trefu, pak ovšem vyrovnal na 4:4 a penaltovou loterii v jeho prospěch rozhodla devátá série. Do nováčkovské sezóny bude vstupovat bez dvou důležitých opor - z týmu totiž odešli klíčový záložník Mats Wieffer a především nejlepší střelec druhé ligy Thijs Dallinga, vedení klubu zatím adekvátní náhrady nesehnalo.

Na trenérské lavičce SBV zůstal padesátiletý Marinus Dijkhuizen a jeho jasným úkolem bude záchrana. Ten bude postrádat novou posilu Michaela Chacóna (příchod z francouzského Toulouse), jenž si bude odpykávat třízápasový distanc, na trávník se možná nepodívá ani Agrafiotis. Cambuur nemůže počítat s Gullitem a Van der Waterem. Ve vzájemných duelech se dlouhodobě daří Cambuuru, neboť ten porazil Excelsior již čtyřikrát v řadě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 4.08 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
PSV Eindhoven - FC Emmen  (sobota 20:00)
PSV čeká na svůj jubilejní pětadvacátý triumf v Eredivisii již od ročníku 2017/2018 a nyní podniklo kroky k tomu, aby konečně uspělo. V předešlých čtyřech sezónách skončilo hned třikrát na druhém místě, loni zaostalo za současným suverénem Ajaxem o pouhé dva body. Teď započne svou ligovou pouť proti nováčkovi z Emmenu a pochopitelně je považováno za jasného favorita.

Eindhovenský klub po odchodu trenéra Rogera Schmidta do portugalské Benficy přivedl nečekané, ale za to hodně slavné jméno - obávaný útočník Ruud van Nistelrooy si jako hráč zaslouženě vydobyl fantastické renomé a to samé teď hodlá udělat i na trenérské lavičce. Doposud ještě nevedl žádný seniorský tým, pouze působil jako asistent u nizozemské reprezentace a připravoval mládežnické celky PSV U19 s PSV Jong.

Hned při své premiéře dosáhl na obrovský úspěch, když v Superpoháru v Amsterdamu předvedli jeho svěřenci ofenzivní přestřelku a právě Ajax porazili po šíleném výsledku 5:3. Šestačtyřicetiletý rodák z Ossu má za sebou také debut na evropské scéně, PSV ve 3. předkole Ligy mistrů uhrálo cennou remízu 1:1 na půdě Monaka. "Zatím můžeme být spokojení, ale je to opravdu jen začátek. Zisk první trofeje nám dodal sebevědomí, jenže je před námi spousta práce a my se musíme stále zlepšovat," krotí Van Nistelrooy počáteční euforii.

Kádr vicemistra uplynulé sezóny doznal výrazných změn. Ze španělské Sevilly se k týmu připojil kanonýr Luuk de Jong, kromě něho dále přišli brankáři Benítez (OGC Nice) s Watermanem (OFI Kréta) či záložníci Sávio (ES Troyes), Xavi Simons (PSG) a Guus Til (Spartak Moskva). A právě Til se uvedl naprosto fenomenálně, neboť v bitvě o Superpohár vsítil hattrick a stal se hlavním strůjcem nečekaného úspěchu.

Nejnovějšími posilami jsou Ki-Jana Hoever a Jarrad Branthwaite, kteří v týmu hostují z věhlasné Premier League. Na druhou stranu odešlo z týmu i několik opor, jako Götze (Frankfurt), Zahavi (Maccabi Tel-Aviv), Maximiliano Romero (Racing Club) nebo japonský záložník Ritsu Doan (SC Freiburg).

Emmen se vrátil mezi nizozemskou smetánku po jediném roce stráveném ve druhé lize, kterou dokonce ovládl se ziskem třiaosmdesáti bodů. Od roku 2018 se s PSV střetl pětkrát a jen jednou utrpěl debakl (0:6), jinak si na konto připsal dva nerozhodné výsledky a dvě těsné prohry (1:2 a 0:2). Již od roku 2016 trénuje tým Dick Lukkien a ten se znovu dočkal prodloužení smlouvy, novými posilami jsou například Živković, Kieftenbeld nebo Heylen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.26 - 17.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RKC Waalwijk - FC Utrecht  (sobota 21:00)
V závěrečném sobotním utkání nového ročníku nejvyšší nizozemské soutěže na sebe narazí dva týmy, které mají zcela odlišné ambice, nicméně domácí Waalwijk určitě bude chtít zaskočit favorizovaný Utrecht. RKC působí v první lize od sezóny 2019/2020 a stejně jako v předchozích třech případech ho zřejmě čeká hodně tvrdý boj o záchranu. Naopak hosté by se rádi pohybovali v elitní pětce a po roční odmlce se hodlají vrátit do evropských pohárů.

Waalwijk ve své nováčkovské sezóně byl hlavním kandidátem sestupu, a nebýt předčasného ukončení Eredivisie kvůli pandemii koronaviru, tak by pád o patro níže zřejmě už neodvrátil. V následujícím roce obsadil až patnáctou příčku a o prvoligovou licenci se strachoval až do samotného závěru, avšak loni přeci jen zažil velké zlepšení a s osmatřiceti body obsadil solidní desáté místo.

Utrecht se tradičně pohybuje v horních patrech tabulky a téměř vždy bojuje o evropské poháry v dodatečném play-off. To naposledy zvládlo před třemi lety a zahrálo si předkolo Evropské ligy, ve kterém ale naprosto vyhořelo. Od té doby se mu nedaří prolomit prokletí, po sedmém místě v základní části vypadlo ve čtyřčlenném play-off hned v 1. kole s Vitesse (3:1 a 0:3 po prodloužení).

Loni v březnu skončilo téměř dvouleté trenérské angažmá Reného Hakeho, tým pak prozatímně vedl až do konce sezóny Rick Kruys. Ovšem další kapitolu se pokusí napsat nový kouč Henk Fraser, surinamský rodák například působil na lavičce Den Haagu, Vitesse a Sparty Rotterdam. Utrecht byl na přestupovém trhu aktivní, jelikož prozatím přivedl sedm hráčů - nejvýraznější posilou je třiatřicetiletý útočník Bas Dost, jenž se po angažmá ve Wolfsburgu, Sportingu, Frankfurtu a Bruggách vrací do Nizozemska po deseti letech.

Vedení domácího klubu opět dalo důvěru trenérovi Josephu Oostingovi, který taktéž udělal v hráčském kádru "průvan" a výrazně ho obměnil. Na sobotního protivníka má celkem dobré vzpomínky, neboť s ním ani v jednom ze dvou případů neprohrál (2:2, 1:1). Teď bude mít k dispozici nejsilnější možné složení, jeho protějšek Fraser postrádá St. Jaga, Hendrikse a Ramselaara.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.91 - 3.72 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - Sparta Rotterdam  (pátek 20:00)
Nizozemská Eredivisie právě otevírá bránu svého 67. ročníku a tradičně bude na programu páteční předehrávka, ve které se představí dva kluby pohybující se buď v klidném středu tabulky, nebo spíše v její dolní polovině. Domácí Heerenveen v minulosti často usiloval o evropské poháry, ale poslední ročníky pro něj byly spíše zklamáním a teď to bude chtít konečně napravit. Pro rotterdamskou Spartu bude prioritou záchrana.

Za mírného favorita je považován domácí tým, který povede do boje Kees van Wonderen. Pro něho to bude v novém angažmá premiéra, třiapadesátiletý rodák z Bergenu až do konce uplynulé sezóny vedl konkurenční Go Ahead Eagles. Nyní se při nové výzvě pokusí naplnit ambice týmu z Heerenveenu, jenž loni obsadil osmé místo a dokonce se pral o předkolo Konferenční ligy v dodatečném play-off, ve kterém však hned v úvodním kole nestačil na vysoce favorizovaný Alkmaar (3:2 a 2:0).

Kádr "Srdíček" se oproti minulému ročníku podstatně změnil. Prozatímními posilami jsou Simon Olsson, Alex Timossi Andersson, Mats Köhlert, Andries Noppert, Hussein Ali a Joaquín Fernández, nicméně z klubu odešlo i několik opor - obránce Ibrahim Drešević, zkušený záložník Siem de Jong či dlouholetá stálice mezi třemi tyčemi Erwin Mulder. Heerenveen se loni utkal se Spartou dvakrát v obou případech s ní jen remizoval (0:0 a 1:1).

Hosté budou působit v nejvyšší nizozemské soutěži již čtvrtým rokem po sobě, loni díky fantastickému závěru nakonec obsadili čtrnácté místo s pětatřiceti body a nevyzpytatelné baráži se vyhnuli o jediný bod. Tým se znovu pokusí zachránit kouč Maurice Steijn, jenž koncem dubna nahradil po necelém čtyřletém angažmá oblíbeného Henka Frasera.

Také rotterdamský tým pořádně "provětral" hráčkou kabinu - k týmu se připojili Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Charles-Andreas Brym, Younes Namli, Mike Eerdhuijzen, Jonathan de Guzmán a Youri Schoonderwaldt, naopak klub se například rozloučil s Abdouem Harrouim, Lennartem Thyem, Tomem Beugelsdijkem či Michaëlem Heylenem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.58 - 4.49
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Cambuur Leeuwarden00000:00
 NEC Nijmegen00000:00
 Go Ahead Eagles00000:00
 SBV Excelsior00000:00
 Sparta Rotterdam00000:00
 SBV Vitesse00000:00
 AZ Alkmaar00000:00
 FC Utrecht00000:00
 Feyenoord Rotterdam00000:00
 FC Emmen00000:00
 SC Heerenveen00000:00
 FC Twente00000:00
 AFC Ajax00000:00
 PSV Eindhoven00000:00
 RKC Waalwijk00000:00
 FC Volendam00000:00
 Fortuna Sittard00000:00
 FC Groningen00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
afc ajax

No konečne

Reagovat
AjaxFans

Přesně.Toto bude zajímavý ročník.I konkurence schopně posílila

Reagovat
afc ajax

Videl si ten superpohár? Čo ba to hovoríš? Jak môže tréner dať do brány mladého brankára na superpohár?

Reagovat
AjaxFans

Jasné,viděl jsem.Ale v 89 jsem to asi vypnul.Jako udělal chybu,myslím,že pravý obránce a brankář (pokud nebude fit Pasveer) jsou naše slabé místa.Utok je papírově nášlapany

Reagovat
jáá

říkal jsem si to samé, klučina postupně zkoušet v lize a na superpohár? ten zápas měl ale vlastně všechno, až na výsledek, ale letošní sezona bude zajímavá!

Reagovat
jáá

souhlas a jsem za to svým způsobem rád, bude boj

Reagovat
Salfovic
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele