Eredivisie - souhrn 19. kola: Ajax konečně zvítězil

28.01.2023, 18:29, aktualizováno 29.01.2023, 18:51
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Ajaxu (© AFP)

PSV Eindhoven našel recept na Go Ahead Eagles a přiblížil se tři body za vedoucí Feyenoord, ten následně v neděli uhrál remízu na půdě Twente. Selhal Alkmaar, duel proti Utrechtu přinesl divokou plichtu 5:5. Ajax v neděli konečně utnu svou sérii bez výhry, venku snadno skolil Excelsior...

Cambuur Leeuwarden - Fortuna Sittard 1:2

29.01.2023 16:45

Góly: 31. Mees Hoedemakers - 75. Burak Yilmaz (pen.), 84. Iňigo Córdoba

Cambuur se v průběhu týdne namlsal těsnou výhrou nad konkurenčním Groningenem (1:0) a do utkání s Fortunou vstoupil velmi sebevědomě, ovšem závěrečná dvacetiminutovka se mu vůbec nepovedla a celku ze Sittardu nakonec podlehl 1:2. Domácí výběr po třinácté porážce v této sezóně zůstává na předposledním sedmnáctém místě s dvanácti body o skóre právě před posledním Groningenem, hosté naopak poskočili na jedenáctou pozici s dvaadvaceti body.

V dresu Fortuny se opět prosadil nestárnoucí turecký Burak Yilmaz, který proměněnou penaltou vyrovnal na 1:1 a v tomto ligovém ročníku zaznamenal již osm gólů. Klub z Leeuwardenu si od samého začátku věřil a v úvodní půlhodině byl na trávníku lepším týmem. Do vedení se dostal ve 31. minutě, kdy si Mees Hoedemakers naběhl před hranicí brankového území na zpětnou přihrávku z levé strany a nekompromisní ranou propálil brankáře Pandura.

Hosté se v následujícím průběhu dlouho nemohli dostat k ničemu nebezpečnému, nicméně výrazně jim pomohly okamžiky z 71. - 75. minuty. Rozhodčí Manschot nejprve neposoudil zákrok Schmidta na Yilmaze v šestnáctce SC jako nedovolený a nechal pokračovat ve hře, naopak na opačné straně ukázal na penaltový puntík po držení Rodriga Gutha a hostujícímu hráči navíc ukázal přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové akce.

Manschot se však po přezkoumání videa vrátil k původnímu zákroku na Yilmaze, penaltu i červenou kartu pro Fortuna zrušil a ta naopak zahrávala pokutový kop. K němu se postavil právě Yilmaz a s velkým přehledem zavěsil k levé tyči. Hosté dokázali otočit vývoj v 84. minutě, kdy o jejich úspěchu rozhodl španělský forvard Iňigo Córdoba nekompromisní střelou ze tří metrů přímo pod břevno.

Cambuur mohl ještě srovnat v nastaveném čase taktéž z penalty, kterou Manschot nařídil za zákrok Pandura na rozběhnutého Balka, jenomže ta byla po dalším zásahu videa odvolána a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - AFC Ajax 1:4

29.01.2023 14:30

Góly: 36. Redouan El Yaakoubi - 15. Dušan Tadić (pen.), 45. Davy Klaassen, 61. Mohammed Kudus, 83. Devyne Rensch

Pořádně bouřlivým obdobím aktuálně prochází Ajax. A jakýkoli uklidňující moment v těchto těžkých časech je rozhodně vítaným artiklem. Poté, co obhájce titulu nezvítězil v Eredivisie sedmkrát v řadě, našel cestu za výhrou. Potvrdil, že se mu na Excelsior v předchozích letech slušně dařilo, a pod vedením dočasného trenéra Johna Heitingy utnul svou nelichotivou sérii.

Takový úspěch už amsterdamský celek nutně potřeboval. Situace dospěla až do stavu, kdy se musel od kormidla poroučet pryč Alfred Schreuder, a klub narychlo sehnal náhradu v podobě bývalého nizozemského reprezentanta. Pro devětatřicetiletého Heitingu se jednalo o premiéru nejen jako hlavního šéfa lavičky v rámci Eredivisie, on se totiž vůbec poprvé postavil do čela některého z áčkových výběrů. Do této chvíle působil u mládežnických družstev nebo béčka.

Jenže kdo ví, jestli by trápení hostů ve finále nepokračovalo i nadále, kdyby v 8. minutě svou tutovku proměnil soupeř. El Yaakoubi neměl moc času na míření, byl ovšem v takové pozici, z níž asi skórovat měl. Bohužel pro něj jeho dělovka putovala jen nad bránu. Ve 13. minutě si svěřenci kouče Marinuse Dijkhuizena, kromě špatné koncovky, počínali také dost nešikovně v obranných činnostech. A sudí Oostrom nařídil pokutový kop ve prospěch jejich protivníka.

Oostrom si přitom mohl vybrat, který z nedovolených zákroků si vybere. Zda ten, jenž páchal ve vlastním vápně bránící Awoudja, který šlápl zezadu Bergwijna, nebo ten od Nieuwpoorta, který kopl nešetrně do Klaassena. Míč si následně na bílý puntík postavil Tadič, který zacílil bez problémů k opačné tyčce, než kam skákal brankář van Gassel. Nechytatelné zakončení.

Excelsior ovšem rozhýbal svou mašinu a snažil se okamžitě vyrovnat. Ve 22. minutě trefil po svém sólu brankovou konstrukci Driouech, o pár chvil později musel až Rulli likvidovat jeho pokus po rychlém brejku. Ve 32. minutě Driouech selhal v tutovce ještě jednou, Rulli parádně zasáhl, ve 36. minutě se už nicméně soubor z Rotterdamu dočkal odměny. Ač se Driouechovi nedařilo seřídit mířidla, vymyslel aspoň umný pas pro přesně hlavičkujícího El Yaakoubiho.

Do přestávky však Ajax tvrdě udeřil, ujal se znovu vedení a to již udržel až do konce utkání. Ve 45. minutě se na střeleckou listinu uvedl Klaassen, který využil chytré patičky Tadiče. Jen pro doplnění, Srb si asistenci nepřipsal, protože balón krátce poté ještě tečoval Awoudja. A ve druhé půli de Godenzonen rozvlnili síť ještě dvakrát. V 61. minutě už Tadičovi nikdo radost z gólové nahrávky nezkazil, po jeho pobídce zamířil nekompromisně zpoza vápna k tyčce jeho spoluhráč Kudus. V 83. minutě poté vypálil nekompromisně do vzdálenější šibenice Rensch.

Více informací k zápasu

FC Volendam - FC Groningen 3:2

29.01.2023 14:30

Góly: 21. Gaetano Oristanio, 55. Calvin Twigt, 78. Robert Mühren - 50. Johan Hove, 73. Ricardo Pepi

Houževnatý Groningen sice hned dvakrát smazal ve Volendamu dvoubrankovou ztrátu, nicméně v závěrečné čtvrthodině inkasoval ještě jednou a v důležitém utkání o záchranu tedy prohrál 2:3. V nejvyšší nizozemské soutěži si na konto připsal již svou sedmou porážku v řadě a v tabulce zůstává úplně poslední osmnáctý s dvanácti body. Naopak FC vyhrálo v novém roce již potřetí a poprvé od začátku ročníku opustilo zónu sestupu.

V hostujícím dresu si po svém příchodu ze švédského Malmö odbyl premiéru český obránce Matěj Chaluš, nicméně nepředvedl dobrý výkon, jelikož se výraznou měrou podílel na porážce svého týmu. Domácí výběr si koledoval, protože hned dvakrát přišel o hubený náskok, ale duel nakonec dotáhl do vítězného konce a díky deseti získaným bodům z předchozích pěti ligových utkání se vyhoupl na patnácté místo Eredivisie se šestnácti body.

Svěřenci trenéra Wima Jonka vstoupili do tohoto zápasu lépe a krátce po dvaceti odehraných minutách vedli. Gaetano Oristanio totiž vystihl katastrofální zpětnou nahrávku právě od debutanta Chaluše, poté s přehledem obešel brankáře Verripse a zcela prázdnou branku nemohl minout. Hosté to v žádném případě nevzdali a pět minut po změně stran vyrovnali zásluhou Johana Hoveho, jenž ze tří metrů nekompromisně napálil míč do sítě.

Domácí však vzápětí opět přidali a za dalších pět minut si vzali zpět ztracený náskok. Skórovat dokázal Calvin Twigt, který po odvráceném přímém volném kopu z levého křídla a následného centru Da Silvy z opačné strany hlavičkoval přesně k protější konstrukci. Podruhé a naposledy bylo vyrovnáno zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy americký kanonýr Ricardo Pepi převzal nahrávku střídajícího Irandusta a z mírného úhlu propálil gólmana Stankoviče.

Jenomže v 78. minutě měl poslední slovo Volendam. Ten rozhodl o svém těsném úspěchu díky střele z bezprostřední blízkosti v podání zkušeného třiatřicetiletého útočníka Roberta Mührena po skvělém pasu z pravé strany. I v tomto případě šla část viny za Chalušem, jenž Mührena nepohlídal u vzdálenější tyče.

Více informací k zápasu

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 1:1

29.01.2023 12:15

Góly: 68. Joshua Brenet - 30. Santiago Giménez

Šlágr 19. kola Eredivisie svého vítěz nakonec neměl, i když vzhledem k vývoji nedělního utkání k němu měl přeci jen blíže lídr Eredivisie Feyenoord. Rotterdamský celek zaznamenal v novém roce druhou ligovou ztrátu, i přesto se udržel na vedoucí pozici s dvaačtyřiceti body o dva body před druhým Alkmaarem. Twente neprohrálo v nejvyšší nizozemské soutěži již podesáté za sebou a je páté se šestatřiceti body.

V domácím dresu nastoupili v zahajovací sestavě oba čeští krajánci. Václav Černý skóroval v předchozích dvou zápasech, ale tentokráte se neprosadil a byl střídán v nastaveném čase. Michal Sadílek se vrátil do základní jedenáctky po dvouzápasovém půstu, na remíze se podílel finální asistencí a trávník opustil v 78. minutě. Oba celky hrály od úvodního hvizdu nesmírně ofenzivně a diváci se hlavně v první půlhodině rozhodně měli na co dívat.

Přesně po deseti odehraných minutách se nejprve musel blýsknout brankář Unnerstall proti dělovce Jahanbakhshe, o čtvrthodiny později na opačné straně zahrozil Misidjan a gólman Bijlow měl co dělat, aby jeho přízemní projektil odvrátil jednoruč do zámezí. Rotterdamský favorit se dostal do důležitého vedení ve 30. minutě, jelikož jednadvacetiletý mexický forvard Santiago Giménez si po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů naskočil před hranicí brankového území na vysoký zpětný pas Szymańskiho a přesnou hlavičkou rozvlnil síť.

Hosté mohli navýšit svůj náskok krátce po odehrané hodině, jenomže rány Jahanbakhshe s tureckým šplímachrem Kökcüem brilantně zneškodnil Unnerstall a následně hlavičkoval těsně vedle levé tyče aktivní Giméneze. Klub z Enschede se dočkal kýženého vyrovnání přesně v polovině druhého dějství. Sadílek svým parádním centrem z levé strany šestnáctky našel Joshuu Breneta a ten prudkou hlavičkou ze šesti metrů zamířil přímo k bližší konstrukci.

Hosté pak sice tlačili a několikrát ohrozili Unnerstalla, jenomže sami mohli inkasovat rozdílovou trefu v 85. minutě. Po hezké spolupráci se ocitl sám před Bijlowem právě český reprezentační útočník Černý, avšak ani nadvakrát na něj nevyzrál.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Utrecht 5:5

28.01.2023 21:00

Góly: 20. Maxim Dekker, 31. Vangelis Pavlidis, 34. Vangelis Pavlidis, 70. Mees de Wit, 78. Vangelis Pavlidis - 12. Anastasios Douvikas, 17. Anastasios Douvikas, 41. Nick Viergever, 65. Anastasios Douvikas, 80. Sander van de Streek

V nizozemské nejvyšší soutěži čas od času dochází k hodně nečekaným výsledkům, ovšem desetigólové utkání s nerozhodným výsledkem je opravdovou raritou. Sobotní duel 19. kola Eredivisie na stadionu AFAS přinesl několik zvratů, hned dva hattricky a také výsledek 5:5, který určitě nikdo nečekal. AZ po třech předchozích výhrách zaváhal, i přesto zůstává na druhé pozici se čtyřiceti body o dva body za vedoucím Feyenoordem.

FC částečně navázalo na těsnou výhru s Excelsiorem (1:0) a v nejvyšší nizozemské soutěži mu patří sedmí místo s třiceti body. Ústředními postavami tohoto střetnutí se stali řečtí kanonýři Vangelis Pavlidis (AZ) a Anastasios Douvikas (Utrecht), kteří shodně zaznamenali hattrick. Pavlidis se s devíti ligovými trefami posunul na dělené druhé místo tabulky střelců, jeho krajan se dokonce s deseti góly vyhoupl na úplné čelo ligových kanonýrů.

Hosté měli skvělý vstup do tohoto střetnutí a právě díky dvěma trefám Douvikas během pouhých pěti minut brzy vedli 2:0. Teprve třiadvacetiletý ostrostřelec se nejprve prosadil ve 12. minutě, když se po zblokovaném přízemním centru Američana Bootha z pravé strany šťastně ocitl před brankářem Ryanem a z hranice brankového území usměrnil balón přímo do bližšího spodního růžku.

Za dalších pět minut úřadoval Douvikas podruhé, tentokráte se po sérii náhodných odrazů zjevil na hranici brankového území a bez větších potíží zamířil po zemi k levé tyči. Nicméně zhruba o tři minuty později zavelel k obratu Maxim Dekker. Teprve osmnáctiletý obránce po závaru v šestnáctce protivníka vystřelil v pádu a jeho oblouček zapadl k pravé konstrukci mimo dosah gólmana Barkase.

V rozmezí 31. - 34. minuty vsítil dva góly Pavlidis a tím tak otočil vývoj tohoto duelu. Nejprve srovnal po mizerné rozehrávce protivníka, když nadvakrát nakonec zavěsil přímo pod břevno - 2:2. O pár minut později převrhl misky vah na stranu Alkmaaru po pasu Mihailovice a vynikajícím zpracování na prsa, zcela osamocen pak uklidil balón k bližší tyči do protipohybu naprosto bezmocného Barkase.

Utrecht to však rozhodně nezabalil a ve 41. minutě srovnal na 3:3, jelikož křižná nahrávka Douvikase napříč pokutovým územím propadla až k zadní tyči k Nicku Viergeverovi a zakončení ve skluzu před prázdnou brankou už bylo snadné. Gólové hody pokračovaly i ve druhém poločase, po dvaceti minutách hry vrátil Utrechtu vedení Douvikas. Ten totiž zkompletoval svůj hattrick skákavou střelou ze šesti metrů pod levou šibenici.

Alkmaar však tato inkasovaná trefa nepoložila a od 70. do 78. minuty podruhé otočil vývoj této bitvy. Na 4:4 nejprve vyrovnával Mees de Wit nekompromisním přízemním pokusem z dvanácti metrů do bližšího dolního růžku a o pátý zásah AZ se postaral Pavlidis, jenž taktéž dovršil hattrick akrobatickým zakončením z hranice brankového území. Nicméně poslední slovo měli přeci jen hosté, neboť za další dvě minuty stanovil konečný výsledek 5:5 Sander van de Streek důraznou hlavičkou z dvanácti metrů doprostřed branky.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Sparta Rotterdam 1:1

28.01.2023 20:00

Góly: 80. Marques - 58. Arno Verschueren

Nijmegen v tomto ročníku Eredivisie předvádí velmi konstantní výkony, a i když zatím vyhrál jen čtyřikrát, tak tento jedenáctý nerozhodný výsledek mu dává velkou naději na záchranu. NEC sehrálo s rozjetou Spartou vyrovnaný duel a díky trefě střídajícího Marquese zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem získalo cenný bod po výsledku 1:1. Rotterdamský výběr remizoval podruhé v řadě a zůstává šestý s třiatřiceti body.

Domácí tak alespoň částečně napravili minulou prohru s Feyenoordem (0:2) a patří jim přijatelná devátá pozice s třiadvaceti body. V tomto sobotním utkání poprvé zahrozili krátce po šesti odehraných minutách, kdy po rohovém kopu nešťastně zamířil na vlastní branku Auassar a k jeho obrovské úlevě orazítkoval břevno. Ve 12. minutě se postavil k přímému volnému kopu Tavşan a svým křižným centrem olízl protější konstrukci.

Pak se tempo hry přeci jen uklidnilo a NEC si další možnost vytvořilo až v nastavení úvodního dějství, nicméně zcela osamocený Duelund z otočky těsně minul levou tyč. Svěřenci trenéra Mauriceho Steijna z ničeho nic udeřili v 58. minutě. Po rohovém kopu Van Crooije z pravé strany si před hranicí brankového území udělal prostor k hlavičce Arno Verschueren a s pomocí břevna překonal marně se natahujícího brankáře Cillessena.

Nijmegen od této chvíle výrazně přidal a kýženého vyrovnání se dočkal v 80. minutě. Čtyřiadvacetiletý portugalský forvard Marques zaznamenal svou čtvrtou branku v této ligové sezóně po vynikajícím zpracování před hranicí šestnáctky a křižnou přihrávku Sandlera poslal přímo do pravého dolního růžku. V nastaveném čase mohl dokonce otočit vývoj Dimata, jenže když hlavičkoval do bližší tyče, tak se stav utkání už neměnil.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - SBV Vitesse 1:3

28.01.2023 20:00

Góly: 21. Pelle van Amersfoort - 32. Bartosz Bialek, 45. Gabriel Vidović, 47. Million Manhoef

SBV až do tohoto sobotního utkání v Heerenveenu čekalo na ligovou výhru více jak tři měsíce, v sedmi posledních duelech totiž získalo jen pět bodů. Nyní na půdě mírného favorita prohrávalo krátce po dvaceti odehraných minutách, ovšem ještě do přestávky otočilo vývoj a krátce po změně stran přidalo třetí rozhodující trefu. V tabulce Eredivisie se proto posunulo na třináctou pozici s devatenácti body.

SC naopak nedočinilo minulé selhání v Sittardu s Fortunou (0:2) a po druhé porážce za sebou zůstává na osmé příčce se sedmadvaceti body. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena nezačali úplně nejlépe a poprvé mohli inkasovat již v 6. minutě, nicméně slovenský kapitán celku z Arnhemu Bero selhal ve vyložené šanci a z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vynikajícího brankáře Mouse.

Heerenveen z ničeho nic udeřil o čtvrthodiny později. Do vedení ho dostal Pelle van Amersfoort, který po kolmici Olssona utekl na levém křídle a svou kroucenou střelu usměrnil přímo k protější konstrukci. Výběr vedený koučem Phillipem Cocuem však rozhodně zbraně nesložil a krátce po odehrané půlhodině srovnal stav. Teprve jednadvacetiletý útočník Bartosz Bialek po parádní kombinaci svých spoluhráčů na pravé straně a fantastické finální nahrávce Milliona Manhoefa stanul před zcela prázdnou brankou a tu neminul.

Hosté pak ještě zvýšili své obrátky a v poslední minutě prvního poločasu vedli. Otočit vývoj dokázal devatenáctiletý chorvatský talent Gabriel Vidović, který převzal vodorovnou přihrávku do středu šestnáctky od Kozłowskiho a svou přízemní střelu z deseti metrů nasměroval do pravého dolního růžku.

Vitesse hrálo s velkým elánem také ve druhém poločase a ani ne po dvou odehraných minutách přidalo třetí gól. O ten se postaral velice aktivní Manhoef, když se po famózní narážečce s Berem ocitl sám před Mousem a z osmi metrů ho nekompromisně propálil. Oba výběry ve zbývajícím průběhu hrozily hlavně z rohových kopů, ale míč už v síti neskončil a výsledek se tedy nezměnil.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - FC Emmen 2:0

28.01.2023 18:45

Góly: 4. Michiel Kramer, 28. Julian Lelieveld

V minulém vloženém kole Emmen šokoval PSV, ale následující duel na půdě Waalwijku ho zase pevně usadil na zem. RKC přerušilo sérii čtyř zápasů bez vítězství, pokud se do statistik zahrnou i mače před světovým šampionátem, a poprvé od začátku listopadu slavilo tříbodový zisk. Obě branky vsítilo v první půli, a to zásluhou Michiela Kramera a Juliana Lelievelda.

Domácí o svém vítězství rozhodli už během zhruba úvodní půlhodinky. Vstup do klání se jim zdařil náramně, Seuntjens podnikl podél pravé boční strany pokutového území vpád dopředu, u bližší tyčky našel přihrávkou Kramera, který patičkou procedil míč za brankovou čáru. Ve 28. minutě hostující brankář van der Hart kapituloval podruhé, to když Lutondův pas zleva ve vápně Bel Hassani sklepl pro Lelievelda, který poté z halfvoleje zacílil na vzdálenější tyčku.

Emmen na dvě inkasování reagovat prostě neuměl. Chytit slinu sice mohl krátce po obrátce, červenou kartu totiž sudí Hensgens ukázal po shlédnutí videa Bel Hassanimu, který nešetrně přišlápl podrážkou kopačky Diemerse, ani tento moment však celek z Drentska nevyburcoval k lepšímu výkonu. Tu největší možnost si vytvořil v 73. minutě, Darfalou ale hlavičkoval jen do těch míst, kde stál připravený gólman Vaessen. Waalwijk si zkrátka vedení v klidu uhlídal.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Go Ahead Eagles 2:0

28.01.2023 16:30

Góly: 14. Joey Veerman, 65. Anwar El Ghazi

PSV v úterý nezvládlo vložené kolo v Emmenu a zachraňujícímu se soupeři nečekaně podlehlo nejtěsnějším poměrem 0:1, ovšem nyní v domácím prostředí své zaváhání napravilo a houževnaté Go Ahead porazilo po výsledku 2:0. V tabulce Eredivisie se proto udrželo na třetí pozici s osmatřiceti body a za vedoucím Feyenoordem už zaostává jen o čtyři body. Naopak klub z Deventeru prohrál podruhé v řadě a je dvanáctý s devatenácti body.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye dominovali na trávníku od samého začátku a do vedení se mohli dostat již po necelých osmi odehraných minutách, avšak rána Anwara El Ghaziho nejprve byla sražena na rohový kop a po jeho zahrání orazítkoval Simons svým razantním volejem z dvaceti metrů pouze břevno. Domácí se přeci jen dočkali důležitého prvního gólu po necelé čtvrthodině hry, prosadit se totiž dokázal Joey Veerman.

Čtyřiadvacetiletý záložník po rychlém brejku obdržel finální nahrávku do středu šestnáctky od Tila a svůj okamžitý přízemní pokus nasměroval do sítě mezi nohama přesouvajícího se brankáře De Langeho. PSV si v následujícím průběhu hlídalo hubený náskok a nikam se příliš netlačilo. Krátce po změně stran napřáhl ze střední vzdálenosti kanonýr Luuk de Jong a bližší konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů.

Hosté z ničeho nic zahrozili z následného protiútoku, ale pěkný projektil Stokkerse z dvaadvaceti metrů skončil těsně vedle pravé tyče. Jasný favorit rozhodl o svém úspěchu v 64. minutě. Skórovat dokázal aktivní El Ghazi, jenž po bombě Mweneho do vzdálenější tyče získal odražený balón a po zemi ho zkušené usměrnil doprostřed branky. Stejný hráč se ihned na to prosadil podruhé, jenže tato trefa nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Feyenoord Rotterdam
19
12
6
1
43 : 16
42
2
AZ Alkmaar
19
12
4
3
40 : 24
40
3
PSV Eindhoven
19
12
2
5
47 : 23
38
4
AFC Ajax
19
10
7
2
51 : 21
37
5
FC Twente
19
10
6
3
31 : 12
36
6
Sparta Rotterdam
19
9
6
4
30 : 17
33
7
FC Utrecht
19
8
6
5
32 : 31
30
8
SC Heerenveen
19
7
6
6
20 : 21
27
9
NEC Nijmegen
19
4
11
4
24 : 21
23
10
RKC Waalwijk
18
5
7
6
28 : 30
22
11
Fortuna Sittard
19
6
4
9
25 : 33
22
12
Go Ahead Eagles
18
4
7
7
26 : 32
19
13
SBV Vitesse
19
4
7
8
23 : 35
19
14
SBV Excelsior
19
6
1
12
20 : 43
19
15
FC Volendam
19
4
4
11
22 : 45
16
16
FC Emmen
19
3
6
10
15 : 34
15
17
Cambuur Leeuwarden
19
3
3
13
11 : 30
12
18
FC Groningen
19
3
3
13
20 : 40
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brutální souboj Pavlidis vs. Douvikas

Reagovat
XXXJ10

Neznám.

Reagovat
ladyboy arsenal

dobrá přestřelka

Reagovat
AjaxFans

Bravo Johny

Reagovat
afc ajax

Konečne

Reagovat
XXXJ10

Teď to začne teprve lítat!!!

Reagovat
ladyboy arsenal

pro Twente, dobře že nenechali Feye odskočit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele