FAČR věří, že přerušení soutěží je jen na dva týdny

08.10.2020, 18:17
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (248)

Přidat komentář
fabec1222

Věřit můžou, ale já bych to reálněji viděl, že se pak ještě dva týdny přidaj.

Reagovat
Liquid

Patří jim to, to mají za to, že uměle přidali 18 tým ligy Brno, který tam navíc ukazuje, že tam nepatří. Liga se tímto tempem nedohraje, protože pak navazuje Euro a tím bude liga neregulérní.

Reagovat
luismiksak

Euro je taky ohroženo

Reagovat
fabec1222

Bude, ale bez diváků

Reagovat
bobis21

Žádné takové, mám lístky

Reagovat
fabec1222

Já je měl na Biatlon, tak jsem je převedl na další sezonu, a budu nejspíš převádět zase...

Reagovat
Liquid

až ty lístky budeš moct použít, tak už česká elita nebude závodit

Reagovat
fabec1222

To mi nevadi. Sleduju biatlon mnohem dyl, nez se dari nasim zavodnikum. Nepatrim k tem fans, kteri zacali sledovat az s Gabinou.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Anacron

Normální zápasy v lize bez lidí jsou humus, ale Euro, MS a podobný velký akce napříč sportem bez fanoušků jsou úplně na palici a ztrácí to význam.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ještě daleko. Navíc je to opravdu obrovská akce stejně jako OH. Tour de France taky museli odjet za každou cenu, protože bez ní by to ten sport nezvládl, něco podobného může být s Eurem.

Reagovat
smazaný uživatel

Uměle se to nadstavilo kvůli těm dole. A 17 nebo 18 je jedno = stejný počet kol.

Reagovat
Liquid

ale větší riziko rozšíření covidu a následných pauz což roste s každým klubem navíc - ostatně zrovna Brno tam několik coviďáků měli, byť se jim zápasy zatím neodkládali

Reagovat
smazaný uživatel

Měli to dát na 19 a hrát 1kolově

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Měli tu skupinu o 11.-16.místo v klidu dohrát,nechápu,kam spěchali,když z těch příček do evropských pohárů nikdo postoupit nemoh?Tak proč nedohráli?

Reagovat
bobis21

Protože by ty kluby riskovaly že sestoupí. Prostě si sestupující kluby odhlasovaly že nechtějí sestoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale,tak to měli rozšířit aspoň na 19,aby neudělali podraz na ten 3.tým 2.ligy,coby normálně hrál baráž

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím aspoň na 200 let

Reagovat
smazaný uživatel

Taky věřím, že Prymula ví, že přidá třeba i měsíc. Podzim, mlhy, deště a chladné počasí teprve začíná. Klasické chřipky taky teprve čekají. Po jaře je to jen med kolem huby. Covid tu je jen stejně jen pro ekonomickou krizi. A příští rok to jistě bude pokračovat. Na jaře jsem byl optimista, že ta píčovina rychle skončí. Ale když vidím, jak někdo potřebuje zničit ekonomiku ve světě, tak počítám, že příští rok to bude pokračovat a nezmizí to jen tak. Je to propracovaná šaškárna.

Reagovat
Kiwi-21

Reagovat
Spejbl

Slepá víra...

Reagovat
ratusek

opět naprosto stupidní opatření. Vláda je prostě banda neschopných dementů. kdyby ta opatření aspoň dávala smysl

Reagovat
berliner

Tohle rozhodnuti jsem ocekaval mnohem driv, byt s nim nesouhlasim

Reagovat
Liquid

stačilo se podívat na zodpovědnost sparťanů v kotili s Jabloncem, Baníkovců se Slavií ale i Slavistů předtím v Edenu, rozestupy žádné a je logické, že se takto musel covid šířit, pokud to pak pustí po těch 14 dnech tak by to mělo být komplet bez fanoušků, maximálně VIPko s rozestupy

Reagovat
Pablos

A co se na tom změní, když by to bylo rovnou teď bez fanoušků, proč stopka ? A největší proti Covid chování je jasně v nákupácích... jestli jim vadí, že se Covid šíří, ať řeší tohle ...naopak to neřeší a dělají vše proto, aby do těch nákupácích rvali těch lídí čím dál tím víc a víc.

Reagovat
Liquid

co se na tom změní - no z logiky věci se do 3 týdnů u těch bez příznakových covidu zbavíš, když to nebudou tito lidi roznášet tak to sem pak maximálně přitáhne zas nějaký migrant, nebo cestovatel, ale ta masivní vlna tou blokádou může výrazně poklesnout, v Číně zavřeli všechno včetně prací, měst na 14 dní a výrazně si tím pomohli

Reagovat
ratusek

a pak vše rozvolníš a zase za měsíc zavřeš a pořád dokola

Reagovat
Liquid

od června do září i přes poměrně velké testování ti nemocní příliš nepřibývali přestože se konali koncerty, slavnosti atd, a přitom takový červenec byl teplotně dost možná ještě slabší než září, červen určitě

Reagovat
Pablos

Jako tím chceš říct, že nejrizikovější byli např. v tomto případě fotbalisti jo ? Tím a co se na tom změní, jsem mířil přesně na to... co se změní, když nebudou pravidelně testovaný osoby hrát bez diváků teď a nebudou hrát bez diváků za 14 dní ? Takže netestuje se = nejsou nakažený, je to v cajku zvládáme to, testuje se = jsou nakažený alarm nezvládnou to nemocnice. Tohle mi chceš tvojí odpovědí vysvětlit, proč to z logiky věci nechápu ?

Reagovat
Pablos

jo sorry, nebral jsem vůbec v potaz to s tím, že se vybuduje nějáké vákuum, že ta nemoc tu najednou nebude... to mi příjde úplně ujetý, i když věřím, že takové studie a teorie existují.

Reagovat
kilobyte

Tyhle opatření to maximálně trochu zpomalí. Třeba zastavení první ligy bude mít minimální, možná dokonce nulový dopad.

Problém je, že zaspali s trasováním. Už v březnu tvrdili jak chtějí dosáhnout kapacity 20k testů a to se jim povedlo až teď po půl roce. Kdyby se jim podařilo zprovoznit tu chytrou karanténu, v takovém rozsahu, který odborníci požadovali a vláda slíbila, tak se to nemuselo takhle zvrtnout. Teď už s tím moc neudělají a budou jen zavírat a zakazovat. Protože když je denně 3k pozitivně testovaných (včera dokonce 5k), tak otestovat 20k lidí to trasování sotva pokryje. A to jsou ještě ve skluzu několik dní kvůli nedostatku lidí.

Ani bych se nedivil kdyby za dva týdny zavřeli všechno.

Reagovat
ratusek

No zítra už na začátku bude šestka. A zs pátek už sedmička, desítku dáme doufám ve středu

Reagovat
Liquid

jo s tímto s tebou i Pablosem i jihlavákem souhlasím, čisté zastavení protestované 1. a 2.fotbalové ligy když tam nebudou diváci nepřinese pravděpodobně do covid čísel žádnou nebo jen miniaturní změnu - čili jak píšu níže, pokračovat se klidně mohlo, ale asi "nechtěli stranit fotbalu"

Reagovat
oli9

A co jako? U nás v práci 100 zaměstnanců... 35 marodi, 8 covid zbytek nešel na testy... A normálně jedem dal... Na 2,3 dny někdo lehne a pak přijde normálně dal.... Promorene je totálně... Polovina případů je ze zaměstnání

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, bez fanoušků to beru. Ale proč přerušovat úplně, když jsou testy?

Reagovat
Liquid

tak nevím zdali to má návaznost na ty další zaměstnance, správce hřišť, vrátné, hlídače, uklízečky, kravaťáky, maséry, kustody co se běžně jak v treninkových centrech tak uvnitř hal pohybují, ale jinak souhlasím, že klidně bez diváků se mohlo jet dál, tipuji, že nechtěli zas dělat vyjímku jen pro 1 sport, aby softbalisti, rugbysti nenadávali, že se straní fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je rozdíl mezi profíky a amatéry. Třeba hokejbalová extraliga testy nedělá, ale hokejová jo.

Reagovat
Kiwi-21

Když ten 1 sport a jejich kluby investují peníze na to aby mohly dodržovat naprosto nesmyslné opatření a testují své hráče o 106

Tak by za výjimka být měla, nehledě na to že já bych nechal i lidi na stadionech atd

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná škoda, že se to přerušilo. Tu Berbrovskou šáškarnu by už ani neměli znovu rozbíhát.

Reagovat
r.mrazik

Přerušit fotbal bylo dost divný, když kopačky jsou jedni z nejbezpečnějších skupin díky pravidelnému testování

Reagovat
bobis21

Zrušení ligy ukázalo, že je úplně jedno jak moc opatření dodržuješ, stejně s tebou vláda vyjebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tesat do kamene.

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne naivni prohlaseni. Tomu neveri ani nejvetsi hlupak.

Reagovat
TheMally11

Kvůli téhle komedii .... achjo ...

Reagovat
smazaný uživatel

na to dohrání sezony bude potřeba hodně široký kádr , tak na to se těším , hlavně na ty chudáky jak budou pičovat , že hrát dva zápasy v týdnu je strašně moc , budou super výsledky , hlavně Brno, Opava, Příbram , Teplice

Reagovat
eL

To jsem zvědav co bude dál.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: je tady nějaký Brňák, který by mi popsal vztah Zbrojováků a Líšeňáků? Je tam nějaká nevraživost? Nebo naopak se snaží spolupracovat? Ví někdo? Díky.

Reagovat
ZB 07

Když Líšeň hrála třetí ligu, tak to bylo lepší. Nevraživost je jenom mezi pár lidmi, já třeba chodím na oba týmy pravidelně. Co se týče spolupráce, tak ta se bohužel poslední dobou hodně zhoršila. Hlavně z naší strany se stala spousta nefér věcí, což vede k tomu, že někteří hráči odchází na hostování místo Líšně nově do Blanska či Prostějova.

Reagovat
Liquid

minimálně část Líšeňáků má určitě vůči Zbrojovce nevraživost, viz vysmívající příspěvek na úvodní debakl Zbrojovky od Sparty a po tom co je loni sudí zařízl v obou vzájemných zápasech těchto lidí ještě přibylo

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Ta rivalita se za poslední roky přirozeně zvedla, vzestup Líšně a sestup Zbrojovky z nás udělal soupeře v rámci jedné soutěže, to tu nikdy nebylo. A vlastně se vůbec nedivím těm Líšeňákům, který teď Zbrojovku nemusí, sám se za nás stydím. Líšeň ve velmi skromných podmínkách se vyšplhala poctivou prací až na druholigový nadprůměr, Zbrojovka s údajným rozpočtem 90 mio postoupí z druhé ligy už podruhé administrativně a opět dělá v první lize akorát ostudu, přitom jsme vybrakovali postupně všechny nejlepší hráče z Líšně a nakonec přetáhli i trenéra Strašně trapná vizitka Bartoňka Ve zkratce myslím, že většina Zbrojováků má Líšeň ráda a fandí ji, zatímco fanoušci Líšně Zbrojovku už tolik ne a jak jsem psal, vůbec se jim nedivím.

Reagovat
Liquid

schrnul si to naprosto přesně

Reagovat
Nebelung

Od tak uznávaného uživatele bych čekal lepší pravopis. Chro chro.

Reagovat
Liquid

holandský dialekt, příjmu opatření a na měsíc si nepustím zápas holandského týmu

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Zephyr

Reagovat
mayday

Vedení fotbalu ve Zbrojovce je už delší dobu obrovská ostuda, nic jinýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Opatření ve stylu "uděláme něco, abychom mohli říct, že něco děláme". Co čekají od toho, že zakáží hrát dvaceti dvou chlapům, který jsou navíc před každým zápasem asi třikrát testovaný? Napřed hygienička popraví český nároďák, o měsíc ubožák Prymula celý český fotbal (a spolu s nimi velkou část podnikatelů). No snad to nakonec povede k tomu, že se za rok Babiš rozbrečí po volbách v televizi a Zeman se otráví plynem, než aby jednoho z dvojce Bartoš/Fiala musel jmenovat premiérem.

Reagovat
C-M@ster

Holt na zvolení populistů, kterým dávají hlasy zejména důchodci a sportovní fanoušci doplatili nejvíc... důchodci a sportovní fanoušci.

To je ta nevýhoda demokracie.

Reagovat
bobis21

Dvě otazky:

1. Kde bereš že ho volili sportovní fanoušci?

2. Jak já jeho vládu doplatili důchodci? Vždyť ti jsou naopak upláceni jak to jde na úkor všech ostatních.

Reagovat
C-M@ster

1. Znalost prostředí.

2. Umře jich víc, než by muselo.

Reagovat
bobis21

1. Tak to fakt neberu jako argument já asi neznám jediného člověka který sleduje sport a volí Babiše. Spíš sledují Ordinaci a Prostřeno.

2. Nemyslím si že na to má extra vliv, spíše jeho chování odserou zaměstnanci ve zdravotnictví, živnostníci a malí podnikatelé, děti (studenti) a jejich rodiče. Až za nimi s velkým odstupem možná někde důchodci.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Podle názorů zdejších uživatelů,to vypadá,že 99% fotbalových fanoušků fandí stranám typu ODS,KDU-ČSL,STAN,TOP09,ČPS a podobným hovadinám

Reagovat
C-M@ster

Zde chodí převážně gaučáci. Já beru za fanoušky ty, co chodí aktivně na stadiony a jezdí po výjezdech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale,tak na tým ve své obci snad chodí každý,ne?

Reagovat
C-M@ster

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost,tomu nevěřím,že by tu byl někdo,kdo nikdy v životě nebyl na žádném fotbalovém utkání

Reagovat
C-M@ster

To je velkej rozptyl.

Já píšu o tom, že lidi z EF převážně nechodí pravidelně na zápasy a ty tu píšeš o někom, kdo "v životě nebyl na žádném utkání".

V Brně máš plno lidí, co chodili třeba na každej zápas za Lužánky a od přesunu na Srbskou nikdy na fotbale nebyli... podle tvé logiky asi aktivní fanoušci, podle mě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na každý zápas nemůže chodit nikdo,musí být někdy nemocný nebo mít nějaký důležitější program atd.

Reagovat
C-M@ster

lol

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Pablos

jak jako sportovní fanoušci ? To je nějaká sorta lidí, vymezujících se od ostatních co nazákladě svého vztahu ke sportu se rozhoduje, komu to jako půjde u voleb hodit ? To asi rozhodují jiná kritéria né ?

Reagovat
ZB 07

Sorry, ale zrovna ANO, Babiš a celkově levicové smýšlení fakt není typický pro sportovní fanoušky

Reagovat
kilobyte

No Babiš je zkoušel oslovit skrz stavbu stadionů, jenže fanoušci už jsou na tyhle plané sliby zvyklý a neskočili mu na to.

Reagovat
C-M@ster

Počítám tam i SPD, ČSSD a komunisty.

Reagovat
ZB 07

Možná v tvrdých jádrech převažuje SPD, ale jinak je sportovní prostředí tak různorodý, že bych si fakt netroufnul tvrdit, že fanoušci volí převážně populisty.

Reagovat
C-M@ster

Já jo.

Reagovat
bobis21

Ta představa že fotbal sledují jen lidi co nedochodili učňák je fakt hrozně mimo.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

To vizejo. Určitě by opozice zvládala situaci líp.

Reagovat
Blasphemer

Hůř už to nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale představ si piráty, ODS nebo Topku.. opravdu může být mnohem mnohem hůř.

Reagovat
Blasphemer

ok

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Didier Drogba

jasny, jsou horsi veci, jak banda rudejch noku...oh wait

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Zephyr

Jsem přesvědčený o tom, že ODS v čele s věčným žvanilem Fialou by to posrala ještě víc. Možná bych jim to ale i přál. Rád bych toho šaška viděl, jak se vykrucuje a potí před kamerou, když by to šlo úplně do hajzlu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ratusek

Reagovat
C-M@ster

Svou volbou jsi i ty zavinil smrt xy lidí Covidem, krev je i na tvejch rukou a palcuj si tu jak chceš.

Reagovat
ratusek

Já jsem Ano ani socany rozhodně nevolil a komanče už vůbec ty troubo. A o tom, že opozice by na tom byla stejně dokládá prohlášení Fialy kde prvně vládu kritizuje za to že byla tvrdá opatčení, pak zase že měkká, pak že se rozvolnuje rychle, pak zase pomale, pak že roušky jsou nesmysl a ted Fiala přišel jako mesiáš s tím, že roušky nejsou vzdor Babišovi atd. No a co mlel Hřib o školách, aby to,pár minut na to změnil a přitom má na starosti jedno město a ne celý stát.

Reagovat
bobis21

Hřib se s hygienou domluvil že se školy zavřou. Pak hygiena přišla s tím, že to vlastně udělat nemůže. To asi není úplně jeho chyba, když mu hygiena řekne že něco udělá a pak to neudělá ne?

Reagovat
ratusek

No ale koresponduje to s tou šílenou komunikací vlády. Měl si to Hřib prvně vše zjistit

Reagovat
bobis21

To že Babiš jeden den řekne že už něco nebude dělat a druhý den to udělá je teda trochu jiný level. To samé jeho tvrzení na jaře že všichni zdravotníci mají díky němu ochranné pomůcky ve chvíli kdy zdravotní sestry chodily v rouškách které jim lidi ušili a donesli.

Reagovat
ratusek

Já neříkám, že Babiš je spása, ale ti zoufalci z opozice by nebyli o nic lepší

Reagovat
ZB 07

To nemůžeš vědět. Naopak to, že jsme teď mezi nejhůř zasaženými státy na světě, je prostě neoddiskutovatelný a odpovědnost za to nese současná vláda.

Reagovat
ratusek

A co měla vláda dělat? Vše nechat od března zavřené? Případně jen některé sektory? Nechala by ten sektor na holičkách? Na to nebyly prachy a nebudou, že je to z důvodu nesmyslného jizdného zadarmo, přebujelého státního aparátu, podporování nemakačenek, to je samozřejmě věc druhá

Reagovat
ZB 07

Ne, vláda měla zajistit dostatečný trasování, testování a podmínky pro to, aby při druhý vlně (o jejímž příchodu mluvili odborníci už někdy od června) nezkolaboval zdravotnickej systém. Bohužel realita je taková, že hygiena posílá lidi do karantény s týdenním zpožděním (vlastní zkušenost), slavnou aplikaci eRouška 2.0 si stáhlo asi 6 % obyvatel a ještě ty opatření vyhlašujou způsobem, kterej je většině obyvatel pro smích. A fakt se těším, jak budou ty ekonomický ztráty kompenzovat, protože aktuálně zemi řídí epidemiolog, kterej má pocit, že lidem omezil akorát volnočasový aktivity a že spousta podniků druhou vlnu nepřežije, mu je tak nějak jedno.

Reagovat
ratusek

Jo to souhlasím

Reagovat
Nebelung

Reagovat
mayday

Tak to je samozřejmě úděl/náplň opozice, kibicovat a poukazovat, co se dělá ve vládě špatně.

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Nn, z cca 150 vlád do česká zvládla nejhůř, takže jaká je pravděpodobnost, že by byla opozice horší.

Ale serme na opozici, řekněme, že Piráti by získali 51% ve volbách --> od začátku by se mrdalo na nějaký lezení do prdele Číně a naopak by se jelo podle Taiwanu, co má 0 novejch případů + by se ušetřily miliardy za děravý roušky + ekonomika by se nezavřela --> nejsme ostrov, takže řekněme, že by tu bylo tak 200 případů denně.

Nevím, jak seš na tom s matikou, jestli cetto 2.0 (podle tvých úvah bych se nedivil), ale 200 je podle mě míň jak 5500. Co podle tebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Zaprvé to cos napsal je naprostá demagogie. A zadruhé, jak znám naší opozici, tak ta pravděpodobnost je obří.

Reagovat
bobis21

Zato Babiš je úžasný a dokonalý. Zlá opozice. Dobře si tě zpracoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Babiš je hroznej hlavně proto, že dal na průzkumy a všechna opatření v létě zrušil. Ale jsem si na milion procent jistej, že to samé by udělala ta opozice. Což je banda naprostých diletantů a amatérů.

Hlavně, žádná vláda, ať by tam byl kdokoliv, by to nezvládl dobře. Protože tu chybějí epidemické mechanismy. Kurva jakto že hygieny nemělo zpracované křížové scénáře pro případ epidemie? To je něco, co tady má bejt desítky let a akorát modernizovat. Něco co mělo nastoupit automaticky bez politiky, hned po začátku epidemie. Kde jsou ti trénování lidé na různých katastrofických scénářích? Nikde. Nikdo to nečekal. Ale kurva, i za tohle jsou ti lidé placení.

Reagovat
bobis21

My je máme, ale podle naší legislativy to zatím ještě pořád není ani epidemie...

A jestli podle tebe není Babiš amatér a diletant tak jsi prostě dokonale zpracovaný materiál na základě průzkumů funguje celou dobu. Proto třeba v prvním období dělal přesný opak toho co měl v programu - prostě mu o rok později vyšlo že už je populární opak. Je to jen PR projekt na vysávání státních peněz existující díky lidem jako jsi ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já? Co s tím mám společného?

Reagovat
Zephyr

Všechny ty mechanismy prevence, o kterých mluvíš, existují. Akorát pouze na papíře (v lepším případě). nebo spíše jen v něčí hlavě Bohužel zrovna tohle je odvětví, které trvale je trvale podfinancované a upozaděné, protože politicky by si to v posledních letech (desetiletích) nikdo neobhájil. Ani vlády, ani různě uřvané opoziční strany, a hlavně ani občané by neskousli vrhání peněz do příprav na něco "co přece nikdy nenastane".

Tvrdit, že to tu mělo být už desítky let, je úsměvné (a s ohledem na dnešní stav i pravdivé), ale reálně by si třeba před deseti lety nikdo nevzal na triko nějakou modernizaci mechanismů prevence za desítky nebo stovky miliónů. Pro politiky by to byla kariérní sebevražda a pro občany u piva zas jen další tunel...

Jestli se toho dožijeme, tak třeba za třicet let uvidíme to samé - v hlavách lidí prevence (na jakoukoliv pohromu) se bude zanedbávat, peníze půjdou na akutnější problémy, a pak budou najednou všichni překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kiwi-21

Tak nevím když v 95 roce jsme měli 1,1 milionů nemocných a 12 000 zemřelých s chřipkou

Tak tehdy se dal udělat opravdu nějaký epidemický plán

Protože tehdy se krom školních prázdnin a zákazu návštěv nemocnic nedělo vůbec nic

Tak pokud to nebylo varování v tom roce tak absolutně nechápu proč by se měl řešit covid za 30 let pokud tedy nenastane nějaká dramatická změna o které pochybuji

Uvidíme jak to bude no

Reagovat
Zephyr

No hmatatelným výsledkem předešlých chřipkových epidemií je alespoň existence a dostupnost očkování proti sezónní chřipce. Že to občané nepodstupují, to je věc druhá Tak samo budeme mít brzo nějakou vakcínu na covid-19, ale v různých veřejných průzkumech jsem zaznamenal, že spousta lidí si to asi taky nehodlá nechat píchnout...

Reagovat
Kiwi-21

Já také ne

Ne že bych byl proti vakcinám takovým

Ale nehodlám si sobě a nebo svým dětem dát nějakou rychlovakcínu a dělat ze sebe pokusné králíky

Normálně vakcína vzniká 5-10 let a postupně se upgraduje a opravdu nehodlám riskovat z nějakou ne pořádně ozkoušenou Beta verzi

Reagovat
Zephyr

Však nikdo po tobě taky nechce, aby ses přihlásil do testování vakcíny. Ale žijeme ve vyspělém státě, takže ať už se k nám dostane cokoliv, bude to řádně otestováno a schváleno (tohle je nejspíš ale diskutabilní bod pro spoustu lidí ). Nehledě na to, že my určitě nebudeme ti, kdo s vakcínou přijde jako první, takže budeme mít spoustu informací o jejích účincích z jiných států.

Reagovat
ratusek

Tvl roste to uplně všude opatření neopatření akorát nikdo nesjednotí metodu testování, metodu počítání mrtvých atd. Porovnávají se neporovnatelná data

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Teď na podzim určitě, na jaře nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, zvládla by ji líp Dolare. Protože ono to ani moc hůř už zvládat nejde. Navíc třeba zrovna Piráti z opozice dlouhodobě volají po opatřeních ve vztahu k datům. To vláda vůbec nedělá... Nemluvě o tom, že opozice volala po analyzování situace již v lednu, což vláda smetla ze stolu

Ne jako takovejhle nesmysl může k opozici vyplodit jen dokonale zpracovanej volič ANO/SPD a proto jsme tam kde jsme

Reagovat
Kiwi-21

No ač SPD nemusím tak zrovna Okamura je teď jeden z mála co se opravdu ptá na data, kolik lidí by z těch zemřelých opravdu zemřelo i bez covidu, kolika zkrátil život, kolika ublížil atd atd,

Reagovat
oli9

Jako já bral že fotbalová liga je jedna z nejběžnějších... Dělají jim pořád testy i všem okolo... Když je někdo pozitivní ihned do karantény... Tam je to hlidano... To mělo normálně fungovat dál... Divadla jela normál s diváky a tam testy nedělal nikdo...

Reagovat
smazaný uživatel

Liga jela a dobře fungovala. Fotbalisti chodili na více testů, než pokusný morčata. Nechápu to.

Reagovat
kilobyte

Snad jedině že by kupovali "špatné" testy od "nesprávných" firem.

Reagovat
Salfovic

OT: Má teď Kvitová nějakého nabíječe? A ne, nemám zájem.

Reagovat
kilobyte

Ona taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale chlapec udělal dobrou věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Z tech co se mu smali vyrostou stejni dementi jako je kepy.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Celodenní nošení je samozřejmě nesmysl, to ale neznamená že budeš nějak hejtovat kluka který udělal super věc a snažil se pomoci lidem ve svém okolí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Ty diskuze tam jsou jeste vyzivnejsi nez tady

Reagovat
Kiwi-21

Jako gesto pěkné od chlapce

Ale ta matka musí být vyšinutá

Já mám děti ve školce ale pokud by byly ve školním tak bych naopak dělal vše pro to aby si tu zhovadilost nemusely dávat na pusu, místo nějaké podpory ať to šíji

Jak píšu od chlapce sympatické a naivní gesto, matka že ho v nahubkovaní podporuje místo toho aby ho chránila je bez rozumu

Reagovat
Kepy_FCB

Pěkné gesto ale v nějaké skupině které ty hadry nevadí. Musel vnímat jak to spolužáky obtěžuje a přesto jim ten hnus nutil...

Ale možná je vše jinak. Včera byla na čt24 ta jeho máma, měl jsem pocit že jen chtěla prezentovat šicí umění svého syna kteý toho šije víc a chce se tím v budoucnu živit. Dost možná že ona událost ve škole je jen fikce a slouží jen pro publicitu

Reagovat
Kiwi-21

Souhlasím

Reagovat
kilobyte

Hrozná společnost ve které žijeme. V Číně by ho vzali v jakékoliv oděvní továrně, ale tady mu musí matka dělat reklamu v televizi a stejně práci nedostane.

Reagovat
fabec1222

Zrovna spolupracuju s jedním studentem trenérské licence, a ten říkal, že 90% hráček spí se svým trenérem, tak třeba tak.

Reagovat
GabrielBatistuta

Jestli to platí i pro fotbal, nebo hokej, tak to ten trenér musí být úplně vyždýmanej.

Reagovat
kilobyte

Snad to neplatí i u chlapů.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
fabec1222

Tak jsem se ti konkrétně zeptal dneska, prej jí taky fakt napouští její trenér, nějaký Vaněk

Reagovat
exse

Nechápu na co čekaj, za týden budou umírat stovky lidí denně, ty opatření by měli být mnohem tvrdší, počínaje zavřením hospod. Na druhou stranu profesionální sport, kde se pravidelně testuje, je snad to poslední co dává smysl zavírat.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kilobyte

Nechají dojet volby a v pondělí na to Babiš zaklekne.

Reagovat
Salfovic

Stovky lidí denně, a není to málo, Antone Pavloviči ?

Reagovat
ratusek

No snad tisícovky

Reagovat
exse

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je dost možný, že za dva týdny udělají komplet lockdown.

Reagovat
ratusek

To at jdou do prdele, ten stejně nic neřeší

Reagovat
exse

To není možný, ale jistý. Lidi očividně nechápu exponenciální růst a to jak jsou ty čísly teď hrozný. Máme 2x více pozitivních na občana než měly státy v nejhorším bodě a to ještě při tom kdy je 20% pozitivních testů, takže ten reálnej počet nově nakažených každý den bude třeba okolo 20k. Už za týden budou plný nemocnice a umírat 100+ lidí denně a co bude za 2 týdny si ani nechcu představit.

Reagovat
ratusek

No co, umírat budou tisícovky, možná i desetitisíce

Reagovat
Greny

Já to ale nechápu... Všichni ví k čemu to směřuje...lockdown..tak proč ho už neudelali? Kdyby všechno zavřeli jak to stejně udělají tak ušetří čas sobě a lidem nervy

Reagovat
ZB 07

To si taky říkám. Přijde mi, že to dávkujou postupně, abychom se na ten lockdown připravili, protože přece před 14 dny všem bylo úplně jasný, že se budou opatření spíš dál zpřísňovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ono je to možná jediná možná cesta, aby se vzpamatovali idioti a začali to brát vážně.

Reagovat
Kiwi-21

Nejsi kamarád pana profesora Flégra?

Reagovat
r.mrazik

Jo. Udělají...nic jim nezbude...však tu máme denně přírůstek jak tehdy v Itálii

Reagovat
smazaný uživatel

Problem je, ze lidi opatreni nedodrzuji, to je pak tezky. Tady fakt pomuzou opravdu jen mrtvoly a pak se mnozi mozna chytnou za nos.

Reagovat
r.mrazik

Je to přesně jak říkáš...i když většinou tedy co vidím, tak se to snaží dodržovat...možná je špatný obraz diskuze na netu, protože tam blejou vemena ala nechoďte se testovat a podobně...a sdílí to lidi,do kterých bys to neřekl

Reagovat
bobis21

Já teda viděl úplné minimum lidí kteří to nedodržují. A většinou to byli důchodci...

Reagovat
r.mrazik

Jo. To je taky fakt...

Nejvíc drsný lidi to mají pod nosem...těch je dost

Ale jinak se celkem drží...aspoň to, co vidím

Reagovat
bobis21

A jo, máš pravdu. Lidí kteří to mají pod nosem potkávám dost.

Reagovat
GabrielBatistuta

Nejlepší je, když má v TV roušku pod nosem člověk, který nabádá k dodržování pravidel.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Losinho

Kdo to nedodržuje? Roušky má v MHD a obchodech úplně každej a že by se někde dělaly skupiny lidí, to jsem si teda fakt nevšiml.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
verv

Reagovat
Aldeano

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Blasphemer

Nedodržuje? Já předpokládám, že jsme když jsme ze stejného města, tak asi vidíme to samé, ale evidentně ne. V supermarketu nemá roušku možná jeden vidlák ze sta. MHD sice nejezdím, ale když jedu kolem tramvaje/busu a nakouknu tam, tak to mají všichni. V hospodě si roušku většina lidí sundá až u stolu. Fakt nevím, kde vidíš nějaké větší nedodržování opatření, protože já to teda vidím opravdu ojediněle.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
REPLIKATOR

smůla

Reagovat
Kepy_FCB

Přišla doba kovidí , co se jen tak nevidí...

Reagovat
Greny

To je tak když se omezení vyhlašují ve středu s účinností od pondělí ale tento týden je výjimka a oznámí se v pátek protože je to dlouhodobý balíček na měsíc a déle... Aby se to pak oznámilo ve čtvrtek a platilo od pátku...

Každopádně jsem zvědav jak k tomu kluby přistoupí ..

Dobrovolně se nechali testovat i x krát v týdnu aby mohli hrát atd a teď toto... Asi je třeba zadat kompenzace od vlády v plné výši

Reagovat
bobis21

To máš jak minulý tyden: ve středu Babiš řekl že do opatření zasahovat nebude a nechá to na Prymulovi, ve čtvrtek dopoledne Prymula navrhl nějaké opatření a ve čtvrtek večer Babiš řekl že to opatření nebude. A pak se diví že je lidé neberou vážně.

Reagovat
Kepy_FCB

Však to byl jen návrh,né? Ale to je jedno, buďme rádi že toho kripla aspoň někdo trochu krotí, ten dostat neomezenou moc tak je to druhej Pol Pot nebo ještě horší...

Reagovat
Greny

Navíc fotbal se mohl hrát klidně dál i s divákem.. fans kolikrát dodržovali pravidla jako zakryty obličej už několik let a akorát to všem vadilo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ZB 07

Reagovat
kilobyte

Všichni se mu smějete, ale on má na hlavě vytetovanou reklamu a nechtěl jí ukazovat v televizi zadarmo.

Reagovat
Euphael

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

A proč zakazujou profesionální soutěže, když všichni účastníci zápasu musí prvně projít testem? Tam je prakticky nemožné, aby tam pustili někoho pozitivího.

Reagovat
Greny

Protože to padlo na hrací kostce

Reagovat
bobis21
Reagovat
naheCZ

Bylo mi hned jasný, co tam bude

Reagovat
Kepy_FCB

aby lidi nechodili někam společně sledovat ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť v hospodách se sedí max. po 4, ne?

Mohli dát O2 na měsíc zdarma, aby to všichni sledovali doma, akorát by to ty servery neutáhly

Reagovat
Kepy_FCB

Jo, když přijede tv štáb

Reagovat
kilobyte

Takže budou společně sledovat PL, LL, BL, SA, atd.

Reagovat
Spejbl

Prymula zastaví i tyto ligy!

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
ratusek

Losovali to z klobouku

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Blasphemer

Tak tomu fakt nerozumím. Když už nejdřív zakázali diváky, tak nevím, proč se nehraje bez nich. Jak už tu pár lidí napsalo, prostestovaní musí být všichni před zápasem, diváci by nebyli, tudíž riziko zvyšování přenosu naprosto žádné. O těch dalších opatřeních se můžeme bavit, i když o některých si taky myslím své, ale zakázat ligu je fakt kokotina na druhou.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jedinej argument je, ze nechteli, aby se lidi pocas zapasu schazeli v hospodach.

Reagovat
Blasphemer

Hospody jsou prázdný. Ať už se fotbal hraje nebo ne.

Reagovat
Kiwi-21

Ne všude

Reagovat
Blasphemer

Tak zrovna ty "moje" hospody, kam chodím pravidelně, jsou teď opravdu prázdné. A promítání fotbalu tam lidi taky nenatáhne. A to mluvím většinou o podnicích v centru města, kde sis kolikrát bez rezervace neměl šanci, a teď si v pátek můžeš vybrat místo v poloprázdné hospodě.

Ale na vesnicích se třeba leje furt stejně.

Reagovat
Kiwi-21

Karviná zrovna není vesnice

Ale chápu jak to myslíš

Já byl teď překvapený jak jsme šly se ženou a dětmi na 2 pivka že děti se pohoupou zaskáčou na trampolíně atd a vejdu dovnitř a úplně full hospoda a kouká na fotbal

Reagovat
Blasphemer

Jo, Karviná už asi ne. Ale tady v Plzni je to fakt zabité. I na ty obědy, na které bys řekl, že ti lidi chodit nepřestanou, máš teď prázdno.

Reagovat
Kiwi-21

Tady chodí trochu méně lidí ven ale ne zase o tolik a je to spíše počasím

Tady jsou lidi naopak lidi nasraní přecejen se o nás psalo jako o špíně, v Babišovích novinách jak kvůli nám nemohou ven, že nakažení budou na dolech se upozornilo od prvopočátku že budou nakažení nejvíce, hromada Pražaků chodilo nadávat na stránky Karviné atd atd

Sotva se opatření upustilo i u nás a ejhle problémy v Praze a doplatí na to celá ČR

Žádná omluva na ty co nadávaly na náš kraj a chtěly nás uzavřít, žádná sebereflexe či nadávání na sebe navzájem či osočovaní v médiích jako v našem případě

Já znám i lidi z Prahy co jsou ok tak nehážu všechny do 1 pytle, lidé okolo být to v jiném kraji to berou tak že se to prostě stalo ale jak je to v Praze a nic okolo nich tak jsou opravdu naštvaní k vzhledem k tomu očerňovaní,

Reagovat
Blasphemer

Jo, tenkrát v létě to byl masakr. Jsem četl i nějaké případy, kdy přijel třeba borec s rodinou z Karviné k nám na Šumavu a oni ho vyhodili ze zaplaceného hotelu, aby jim tam nic nešířil.

Reagovat
Kiwi-21

Jj přesně

Nejlepší vyhodily ale peníze za zálohu ani nechtěly vrátit a spousta lidí to muselo řešit přes policii

Když to člověk srovná s tím jak se dala do červené barvy Praha tak rozdíl v chování lidí je obrovský

Jinak nevím jaké máš zkušenosti z Doly ale tam bylo na 1000 000% jasný že i kdyby se všichni snažily sebevíc tak není možné dodržovat ty hygienické předpisy, to už je větší šance že tě uhodi blesk 2 krát do hodiny a nic se ti nestane

Reagovat
berliner

Kdyz si vyhledas jeden z mych predchozich komentaru tak jsem psal ze to Babis udela Takze kdo mel pravdu, no ja

Reagovat
Müllered

To je hodně naivní, za dva týdny to tu bude mnohem horší. Izrael s jejich karanténou má stále 4k za den. Já osobně počítám s celou zimou, tím jak se to budou státy snažit brzdit. Tak v dubnu by se to mohlo zase začít lepšit.

Reagovat
Sandstorm

Už s tou chripeckou jdete někam a nechte lidi žít.

Reagovat
exse

Nechte lidí žít

Reagovat
Sandstorm

Do práce, nakoupit a domů opravdu není žití. To je na provaz.

Reagovat
exse

Tak ono je to vtipný hlavně proto, že všechny ty opatření jsou dělaný proto aby lidi žili, tedy neumírali.

Reagovat
Sandstorm

Asi si neumím představit, jak opatření např. zavřená fitka pomůže tomu aby lidi neumírali. To už je větší šance, že nějakému sporťákovi spadne činka na hlavu.

Reagovat
ratusek

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Je potřeba zakázat umírání. Doufám, že Romeše to brzo napadne a každý, kdo umře bude viset.

Reagovat
Sandstorm

Vypni si wifinu, šíří se po ní covid.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Zavřel jsem se do sklepa a nevycházím z domu, tak mám 100% jistotu, že nic chytit nemůžu. Děkovat mi nemusíš, jen pilně plním nařízení blahodárného establishmentu

Reagovat
sosna

Reagovat
ratusek

Ta opatření jsou dělaná uplně stupidně. Proto to většinu lidí sere. Kdybychom to na začátku jak dementi nemuseli nosit venku v přírodě nebo sami v autě, tak by takový odpor nebyl.

A hlavně že lidi chtějí normálně žít, jak píše kolega, dokládá fakt, že snad na veškerých atrakcích atd je plno. Obchodáky jsou narvané k prasknutí, takže většina lidí má covid v piči

Reagovat
soukup

Ale život přece není jen od toho, aby se člověk narodil, pracoval a pak jsme mohli spokojeně kouknout na statistiku, že v 85 letech umřel na něco jiného než na Covid, takže jeho život měl smysl.

V podstatě všechno co v životě děláme pro zábavu, tak v sobě nese nějaké riziko, že ze zraníme nebo zabijeme. Přestože kouření na světě ročně zabije podle odhadů asi 6 000 000 lidí, tak plno lidí dobrovolně kouří, protože to prostě dělají rádi, chutná jim to, atd. Zakázat navždy a úplně kouření by přitom bylo mnohem jednodušší než všechna covidová omezení.

Covid je zkrátka příliš malý strašák na to, aby byli lidi dlouhodobě ochotní žít bez sociálních kontaktů a zábavy, což dělá život životem. Čím dýl to potrvá, tím budou lidi apatičtější a méně disciplinovaní, zodpovědní budou jen na vrcholu velkých vln, jako je teď, ale krátkodobě.

Reagovat
Kiwi-21

Naprostý souhlas

Reagovat
cubinho

Reagovat
verv

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Nebelung

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Liquid

Reagovat
ZB 07

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Losinho

On je rozdíl mezi životem a přežíváním.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to opravdu za 2 týdny zruší,ale na 99,9999% to během měsíce opět vrátí aspoň na dalšího půl roku

Reagovat
ratusek

Sakra, čekal jsem, že tam za včera vyletí šestka, tak snad za dnešek

Reagovat
vanGomm

Jo ono se to lekne a za 14 dní zmizí Když to v březnu začlo,tak se udělali opatření a na přelomu dubna-května to vypadalo nadějně.Vydrželo se to bohužel sotva 2 měsíce.Mělo se v tom pokračovat,jak říkal ten lékař po dobu 6,ale lépe 9 měsíců.Jenže přišlo léto a muselo se cestovat atd..Dalo se čekat,že to takto dopadne.Byznys je totiž nyní víc než zdraví.Teď jsme naopak ještě v horší situaci.A zase se musí zavádět opatření.Jak to ale může fungovat,když se udějují vyjímky.Dokonce i vyjímka má vyjímku A řešit porušování dokonce pouze domluvou?To přece nikam nevede.Je to stejné,jako kdyby se zlodějům stále jen domlouvalo,že krást se nemá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele