Fanoušci slaví návrat a Slavia titul aneb Události 30. kola FORTUNA:LIGY

05.05.2021, 21:04
Názory a komentáře
Diváci jsou v omezené míře zpět na stadionech a hned na úvod mohli sledovat zajímavé věci. Už remíza Sparty v Liberci, které se budeme věnovat níže, zajistila slávistům zisk mistrovského hattricku. Titul pak v Edenu oslavili stylově pětigólovým výpraskem Plzni.

I předchozí nedělní dění bylo mimořádně zajímavě. Pardubice dokázaly proti Karviné otočit, avšak nakonec se radovaly jen z bodu. Olomouc mohla konečně zvítězit, v Jablonci vedla a od třicáté minuty hrála přesilovku, jenže zbytek zápasu absolutně nezvládla a odjížděla s prázdnou.

Zbylý zápas posledního dne v týdnu skončil v Teplicích bezgólovou remízou a navázal tak na nepříliš pohledné sobotní zápasy. Ostrava s Brnem i Opava s Bohemkou se rozešly remízou 1:1, jediným gólem si své vítězství zajistily Mladá Boleslav na Slovácku a České Budějovice v Příbrami.

Zápas kola


Slovan Liberec - Sparta Praha

I když Slavia s Plzní se tento duel ze všech sil snažily překonat, zápas v Liberci přeci jen byl o něco výše díky velkému náboji. Domácí poslal do vedení dvěma trefami Pešek, avšak hattrick z velké šance nezavršil, a tak nakonec slepenými trefami srovnali Karlsson s Hložkem.



Gól kola


1. David Moberg Karlsson (Sparta Praha)

Pohledných dalekonosných tref bylo k vidění několik, vyjímaly se ale zejména ta Karlssonova a Čolićova. Sparťanský křídelník dostal za vápnem balón a hned z prvního doteku jej poslal krásně za Knoblochova záda.



2. Benjamin Čolić (Dynamo České Budějovice)



3. Miroslav Káčer (Viktoria Plzeň)



Jedenáctka kola





Brankář - Martin Berkovec (Zbrojovka Brno)

Několika zákroky napomohl Jihomoravanům k cennému bodu z Ostravy. Tečovaný Tetourův centr v desáté minutě horko těžko vyrazil na roh, po sedmdesáti minutách pak výborně zmenšil úhel a znemožnil zakončení Kaločovi.

Pravý obránce - Benjamin Čolić (Dynamo České Budějovice)

Po dvaceti minutách bravurní trefou ze standardní situace otevřel gólový účet utkání, ofenzivě pomáhal i nadále. Žádný z jeho dalších centrů ani střeleckých pokusů se sice neujal, ten jediný ale nakonec byl také vítězným.

Střední obránce - Martin Králik (Dynamo České Budějovice)

Výtečná defenzivní práce slovenského stopera. Během úvodní čtvrthodiny třikrát zažehnal nebezpečí buď zblokovaným pasem nebo odebraným míčem, nakonec přes něj a jeho kolegy soupeř nedokázal vsítit gól.

Levý obránce - Jan Bořil (Slavia Praha)

Proti plzeňské Viktorce ještě více než tradičně podporoval útočné snažení sešívaných, za což se mu mohlo dostat odměny po osmnácti minutách. To ještě Staněk zasáhl, pak ale jeho střelu Kaša srazil jen za záda svého brankáře, ve druhé půli o sobě dal vědět ještě asistencí na van Burenův gól.

Pravý záložník - David Moberg Karlsson (Sparta Praha)

I z pozice střídajícího hráče zanechal v utkání velikou stopu. Fantastickou trefou po třech čtvrtinách utkání pomohl Spartě k vyrovnání, později mohl i dokonat obrat, avšak to už jej vychytal Knobloch.

Střední záložník - Tomáš Holeš (Slavia Praha)

Jeho střelecky produktivní období nekončí. Už v šesté minutě věděl, kde má stát, a zaváhání hostující obrany využil beze zbytku - gólově. Nezapomínal ale i na defenzivní aspekty své hry a pomohl slávistické záloze ovládnout střed pole.

Střední záložník - Nicolae Stanciu (Slavia Praha)

Na hřiště přišel až o poločase a své nejlepší kousky si ponechal do jeho druhé poloviny. Po sedmdesáti minutách hry famózním pasem připravil gól Bahovi, poté se ještě sám odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, i ta skončila brankou.

Levý záložník - Jakub Pešek (Slovan Liberec)

Zejména Sáčkovi dával pořádně zabrat. Po půlhodině dostal pas, načež prokázal skvělé zrychlení a rázem byl sám před Nitou, čehož dokázal využít. Po přestávce si naběhl na přihrávku za obranu, i tentokráte skóroval. Při dalším úniku mu k hattricku chybělo pár centimetrů.

Útočník - Ivan Schranz (Jablonec)

Od samého začátku velmi aktivní, dlouho se však branky nedočkal. Až těsně před pauzou se zhostil pokutového kopu, který bezpečně proměnil. Po přestávce si našel Pleštilův centr a vsítil vítězný gól utkání.

Útočník - Václav Drchal (Mladá Boleslav)

Hlavní hrdina mladoboleslavského vítězství na Slovácku. Nejprve ještě hlavičkoval těsně vedle, po čtvrtině utkání už se ale dočkal a po zemi zužitkoval Matějovského přihrávky. Po přestávce se vysmýkl dvěma obráncům, tentokráte už při něm však štěstěna nestála.

Útočník - Imad Rondić (Slovan Liberec)

Sám sice střelecky mlčel, avšak na cenném bodu pro Slovan se i tak podílel velkou měrou. Právě on totiž asistoval Peškovi na obě trefy. Sám měl několik slibných příležitostí, avšak gólového zakončení se nedočkal.

Nemělo by vám uniknout


Příbram se proti Dynamu zase mohla přiblížit záchraně, jenže Tomáš Pilík při šanci na vyrovnání jedenáctimetrový kop neproměnil.


Stejně tak nedokázal uspět v Opavě David Puškáč. Ten ale svou chybu po pauze napravil a srovnal na konečných 1:1.


Jiní hráči předváděli chyby na opačném konci hřiště. Například brněnský stoper Dreksa daroval Buchtovi obrovskou gólovou příležitost, která se změnila v gól.


Nevedlo se ani olomouckému brankáři Mandousovi, který tristní rozehrávkou pobídl k pojišťovací brance Doležala.


V Jablonci brzy domácí tým oslabil Kratochvíl, který během první půlhodiny uviděl dvě žluté karty a musel se pakovat do sprch. Čas 1:44.


Komická situace se udála po necelé čtvrthodině v Edenu. Že netradiční exekutor Deli neproměnil penaltu, na tom by nic divného nebylo, avšak van Burenova dorážka z malého vápna vysoko nad břevno už úsměvně působila.


Zachyceno na sociálních sítích


Až někde něco uslyšíte a budete to chtít napsat na sociální síť, nezapomeňte ozdrojovat!


Statistická zajímavost:


Pešek sparťanskou obranu pořádně větral.


Slavia zjevně měla cestičku za titulem umetenou...


Otázka za milion korun.


Brečení zjevně není v Praze záležitostí jen červenobílé jedné strany řeky.


VAR v akci


Krátce poté, co Puškáč neproměnil pokutový kop, dostala po zásahu VAR stejnou příležitost i Opava. A to vinou Keitova zákroku na Dediče. Čas 1:38.


Videorozhodčí přisoudil penaltu i Příbrami za prohřešek budějovického obránce, což později komise rozhodčích prohlásila za chybu. Čas 1:03.


Změny v tabulce


O mistrovském titulu Slavie je už rozhodnuto, pojďme se tedy věnovat dění hluboko za ní. Jablonec má momentálně postup do Ligy mistrů ve svých rukou, Sparta se zápasem k dobru a ztrátou tří bodů totiž má horší vzájemné utkání.

O jedno či dvě místa v Konferenční lize se zjevně bude bojovat mezi Slováckem, Plzní a Libercem, přičemž poslední jmenovaný má nejhorší výchozí pozici. Šanci zasáhnout do těchto bojů stále mají i Pardubice a Baník, v jejich případě to však je jen v rovině teorie.

Co se týče toho klidného středu pole, ve hře je stále ještě jedno místo v horní polovině tabulky. To aktuálně drží Bohemka o skóre před Sigmou, s menším odstupem se na ně dívá jihočeské Dynamo a Karviná.

Zbylé týmy zatím jistotu záchrany nemají. Mladá Boleslav se Zlínem ale disponují zřejmě bezpečným náskokem osmi bodů, Teplice však jen polovičním. Jejich vyzyvateli v této bitvě budou Brno a Příbram, Opava už by musela všechna zbylá utkání vyhrát.
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha30246080:1778
2.FK Jablonec30195653:3062
3.Sparta Praha29185663:3559
4.1. FC Slovácko30165952:3253
5.Viktoria Plzeň29156849:3551
6.Slovan Liberec30148842:2650
7.FK Pardubice301371037:3946
8.Baník Ostrava30129942:2845
9.Bohemians Praha 190530912934:3139
10.Sigma Olomouc30912936:3439
11.Dynamo České Budějovice308111130:4235
12.MFK Karviná308101233:4534
13.FK Mladá Boleslav30791436:4630
14.Fastav Zlín30861627:4330
15.FK Teplice30681629:5826
16.Zbrojovka Brno304101625:4622
17.1. FK Příbram30481820:5920
18.SFC Opava30372019:6116

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (20)

Přidat komentář
$$CaptainKokotko

Hošek dostal periodu. Člověk nemusí být zrovna genius a dojde mu, že Slavie musí někoho prodat a kteří hráči to asi budou. Ten z toho dělá jak kdyby přinesl nějáké neuvěřitelné informace, které nikdo jiný nemůže vědět.

Reagovat
Mononukleoza

Mate také známého co když v mládí začal fandit týmům a vybíral si je jako správný trophy hunter takže Spartě, AC Milánu, ManUtd a Reálu? Všem se smál že jsou loseři a dnes raději drží hubu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší kamarád si vybral před asi 15 lety Spartu, ManU a Barcu. Poslední roky mu jde golf jak Spartě derby.

Reagovat
Spalovač šancí

Pokud jim fandí i nadále, tak je všechno v pořádku. Horší jsou ti, kteří mění oblíbené kluby ke konci sezony

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Toto se líbí uživateli Srdjan Plavšič.

Reagovat
alegre

100% souhlas! Ti co meni triko podle vysledku jsou treba fandove fotbalu, ale ne fandove toho ktereho tymu. Ja, napriklad, jsem nikdy nehledal tymy mimo Ceskoslovensko, Cesko. Libi se mi, nejakych 20 let, Barcelona, nebo kluby kde hrali hraci z Ceskoslovenska, pozdeji z Ceska. Ale jsem rad ze muzu v klidu napsat: od roku 1960 fandim Slavii! Tedy tehdy Dynamu... Prezil jsem tri roky v 2 lize, 36 let bez titulu, dnes se raduji. A prave tak tleskam tem, kteri fandi Sparte 20, 30 nebo vic let a nikdy ji neopustili!!!

Reagovat
KingMaster13

Respekt

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
meno

Lyon, Real, United here, na druhou stranu časem jsem se zaměřil víc na naší ligu a čím víc jsem trpěl za Řebíčka, tím víc si to užívám teď

Reagovat
Spalovač šancí

Řebíček byl OK, ten se snažil Slavii zachránit, ale holt na to neměl dost peněz. Horší byla klika kolem Sisáka, která Slavii vytunelovala před tím, než koupil Natland, resp. Řebíček.

Reagovat
meno

To jsem už nedohlídnul, Řebíček mě sere z politickýho angažmá.

Reagovat
kilobyte

Ne.

Když hráli United první finále s Barcelonou, tak jsme byli se školou na týden na horách. Takže jsem koukal na zápas tam. Bylo nás tam 6 kluků. Já fandil United a všichni ostatní Barceloně. Nesmál jsem se vůbec. Zato jsem si dost vyslechl.

Jinak když jsem to začínal sledovat, tak v někdy v té době Spartu koupil Křetinský. Takže nic moc zábava.

Reagovat
widlak

Jako správný Trophy Hunter jsem si hned od začátku vybral Slovan a držím se jej doteď. Ale to bude tím, že jsem se tam narodil

Uznávám, že v Evropě své sympatie měním. Ne však podle trofejí, ale podle předváděné hry.

Reagovat
ratusek

Ten Buren ale i tak bych ho chtěl k nám

Reagovat
Losinho

Hošek

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Škoda, že dostal do rukou sociální sítě, od té doby je to hroznej zoufalec.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud byl v Londyne jako zpravodaj, tak jsem ho respektoval. Co je zpatky a hraje si na fotbaloveho experta, je nesnesitelny.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle té reakce asi začal chlastat jako Mádl.

Reagovat
KingMaster13

Ono fandění Arsenalu a Tottenhamu tě k ničemu kladnému přivést nemůže

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele