Fantastická návštěvnost aneb když táhne i druhá liga. Německý gigant nebo klub z Netflixu

29.12.2022, 14:48
Aktuality

Nikoho nepřekvapí, že nejvyšší návštěvy na domácích zápasech hlásí Barcelona, Dortmund či Bayern. Jedná se o dlouhodobě úspěšná mužstva s velkými stadiony. Co se ale stane s kluby, kterým se přestane dařit a sestoupí do nižší soutěže? Častokrát se fanouškovské tábory výrazně zúží a zůstane jen hrstka nejvěrnějších. V tomto případě se však podíváme na celky, které se pyšní opravdovými fanoušky. Takovými, kterým je jedno, v jaké lize se jejich oblíbený klub nachází a v hojném počtu ho podpoří za jakékoliv situace.

Hamburger SV

Průměrná návštěvnost: 50 627 diváků, Liga: 2. Bundesliga

Vůbec nejvyšší průměrnou návštěvností v rámci druholigových týmů po celém světě se může pyšnit celek z Hamburku. Klub, který od svého založení v roce 1919 až do historické sezony 2017/18 nesestoupil z nejvyšší německé soutěže, získal přezdívku "Dinosaurus" a během této doby si získal srdce mnoha fanoušků, což je vidět i na návštěvnosti. Na Volksparkstadion, jenž má kapacitu 57 tisíc míst chodí průměrně přes 50 tisíc diváků, což je v rámci druhé ligy světový unikát.

Tým, za který v minulosti hrály legendy jako Uwe Seeler, Rafael van der Vaart nebo také český reprezentant David Jarolím, prožil své nejlepší období v letech 1979 až 1984, kdy třikrát slavil bundesligový titul a v dalších třech sezonách skončil třetí. Na severní tribunu byly v roce 2001 umístěny "bundesligové hodiny", které zobrazovaly, po jakou dobu HSV patřili mezi elitu. Po sestupu v roce 2018 byla tato časomíra demontována.

Fanouškovské jádro HSV má k dispozici místa k stání ve spodním patře severní tribuny, přičemž právě na této tribuně se často konají větší choreografie fanoušků HSV. Klub má více než 700 oficiálně registrovaných fanklubů v Německu i v zahraničí. Mezi významné patří "Rautengeil Fallingbostel" nebo "Hermanns Treue Riege". Spolek fanoušků "Rothosen", založený v dubnu 1972, je nejstarším fanklubem HSV. Dodnes má asi 40 členů a v 80. letech patřil k nejznámějším fanklubům.

Za největší rivaly HSV jsou považovány dva kluby. Prvním je další hamburský celek St. Pauli, druhým je pak Werder Brémy, se kterým HSV hraje Nordderby. Raritou HSV je klubový hřbitov, který byl veřejnosti představen v září 2008 a nachází se pouze 100m od stadionu. HSV je tak po Boce Juniors druhým fotbalovým klubem na světě, který nabízí pohřeb v rámci svého oblíbeného klubu.

Cruzeiro EC

Průměrná návštěvnost: 44 638 diváků, Liga: Serie B (Brazílie)

Fotbalisté Cruzeira hrají své domácí zápasy v šestém největším městě Brazílie Belo Horizonte na Estádio Mineirao, který pojme 61 927 diváků. Klub, jenž byl založen už v roce 1921 je jedním z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších v celé Brazílii. Cruzeiro má asi 8,5 milionu fanoušků po celé zemi, což představuje přibližně 4,5 % národní populace. Příznivci Cruzeira jsou také známí jako Nacao Azul nebo China Azul, a to díky své obrovské síle a velkému růstu v posledních desetiletích.

Čtyřnásobný šampion Serie A prožil nejlepší roky své dlouhé historie poměrně nedávno, když slavil tři mistrovské tituly v letech 2003, 2013 a 2014. V roce 2003 navíc jako jeden ze dvou brazilských klubů v historii získal domácí treble, když vyhrál celostátní ligu, mistrovství státu Minas Gerais a národní pohár. Rok 2019 ale přinesl úplně jiný příběh - Cruzeiro, které mimo jiné sužovaly velké dluhy, poprvé v historii sestoupilo do druhé ligy.

Tam ovšem klub nezůstal dlouho, když letos mohl slavit postup zpátky mezi elitu. K tomu Cruzeiru výrazně pomohl legendární Brazilec Ronaldo, který za něj nastupoval v letech 1993 a 1994 a od roku 2021 je také majitelem klubu. I přesto, že letošní sezonu neodehrálo Cruzeiro v nejvyšší soutěži, stále se mohlo opřít o velkou podporu svých příznivců - průměrné návštěvy přes 44 tisíc diváků byly letos druhé nejvyšší v celé Brazílii (včetně první ligy).

Klub, kterým prošla řada legendárních hráčů jako Ronaldo, Rivaldo, Maicon, Jairzinho nebo Luisao, sdílí největší rivalitu s Atlétikem Mineiro. Jejich zápasy jsou známé jako "Clássico Mineiro", přičemž se jedná o jeden z nejvyhrocenějších zápasů v Brazílii. Například 4. května 1969 sledovalo jejich duel neuvěřitelných 123 351 diváků.

Sunderland A.F.C.

Průměrná návštěvnost: 36 695 diváků, Liga: Championship

Fotbalový klub, jenž si nedávno získal velkou pozornost díky seriálu na platformě Netflix (Sunderland 'Til I Die), je nejnavštěvovanějším týmem v Anglii, který nehraje nejvyšší soutěž. Jeho zápasy navštěvuje průměrně přes 36 tisíc diváků. Potenciál je však ještě mnohem vyšší, jelikož své domácí zápasy hraje na stadionu Stadium of Light s kapacitou 49 000 diváků.

Navzdory dlouhému období s relativně malým úspěchem měl Sunderland v sezoně 2000/01 třetí nejvyšší průměrnou návštěvnost v zemi s 46 791 fanoušky (tehdy hrál Premier League). Přestože klub po sestupu z Premier League následně sestoupil i z Championship, dokázali fanoušci svou oddanost, když klub i nadále ve velkém počtu podporovali. Sunderlandu se 26. prosince 2018 v zápase proti Bradfordu City dokonce podařilo překonat rekord v návštěvnosti divize League One, když na něj dorazilo 46 039 fanoušků.

Počátky slavného anglického klubu sahají až do roku 1879, a právě tato již poněkud vousatá historie patří mezi nejslavnější roky mužstva. Sunderland získal šest anglických titulů, ten poslední je ale ještě z meziválečné doby, konkrétně z roku 1936. Na poslední výraznější úspěch čekají fanoušci Black Cats od roku 1973, kdy se hráčům podařilo ovládnout FA Cup.

Nejprestižnější zápasy pro fanouška Sunderlandu jsou ty, které se hrají proti rivalovi z Newcastlu - tyto duely jsou nazývány Tyne-Wear derby. Jako derby Tees-Wear jsou pak označovány zápasy mezi Sunderlandem a Middlesbrough. Příznivcům klubu a lidem ze Sunderlandu obecně se tradičně říká Mackems, ale během jejich téměř stoletého působení v Roker Parku byli také označováni jako Rokerité a Rokermeni.

Nejznámější chuligánská skupina je Seaburn Casuals, pojmenovaná podle oblasti Seaburn poblíž stadionu Roker Park. Na konci sezon 1999/00 a 2002/03 byl Sunderland na čele tabulky chuligánství v Premier League s 223 a 154 zatčenými fanoušky. Podle klubu existuje více než 70 poboček oficiálních klubů fanoušků v Anglii a po celém světě, včetně Severní Koreje.

S.S.C. Bari

Průměrná návštěvnost: 27 729 diváků, Liga: Serie B (Itálie)

V Itálii vládne návštěvám mimo první ligu celek z jihovýchodní Itálie. Klub, založený v roce 1908 po téměř celou svou historii pendluje mezi první a druhou ligou. V posledních 20 letech se jednalo především o Serii B. V roce 2018 klub dokonce zbankrotoval a do druhé nejvyšší ligy se musel dostávat až ze Serie D. Ani to však neodradilo věrné příznivce, aby přestali chodit na zápasy svého milovaného klubu. Bari se letos naopak může pyšnit skvělými návštěvami, které je řadí na 8. místo v celé Itálii. Například 26. prosince v zápase proti Janovu přišlo hráče povzbudit 48 877 příznivců.

Své domácí zápasy hrají fotbalisté Bari na stadionu San Nicolo, který má kapacitu 58 270 míst. Kvůli jeho vzhledu se mu také přezdívá "vesmírná loď". Vybudován byl v roce 1990 kvůli mistrovství světa, jenž se ten rok v Itálii uskutečnilo.

"Kohouti", jak se italskému celku přezdívá, nikdy nebyli elitním klubem o čem svědčí i jejich historické maximum - 7. místo ze sezony 1946/47. Největšího úspěchu dosáhli v roce 1990, kdy ovládli Středoevropský pohár. Nejznámějším odchovancem Bari je Antonio Cassano, v klubu nicméně působili i hráči jako Leonardo Bonucci nebo Gianluca Zambrotta.

V druhé polovině padesátých let získal klub výraznou postavu z řad fanoušků - Peppina Cusmaie. Urostlý fanoušek s maďarským knírkem jezdil při příležitosti play off, zápasech rozhodujících o postupu či záchraně, ulicemi Bari na vozíku, který táhl kůň, a nabádal spoluobčany, aby ho následovali i na venkovních zápasech a podpořili svůj klub.

Fanoušci Bari vnímají jako úhlavního nepřítele tým z Lecce, se kterým hrají takzvané "Derby di Puglia".

UD Las Palmas

Průměrná návštěvnost: 19 932 diváků, Liga: LaLiga2

Velké uznání si zaslouží také fanoušci Las Palmas, kteří chodí na Estadio de Gran Canaria v hojném počtu - průměrně jich na domácí zápasy dorazí téměř 20 tisíc, což je v rámci Španělska desátý nejlepší počin.

Ostrovní klub vznikl v roce 1949, nicméně už v sezoně 1951/52 si poprvé zahrál nejvyšší španělskou soutěž. Ačkoliv posledních 30 let se španělský tým pohyboval především ve druhé lize, dříve patřil mezi stálice Primera División - tu hrál nepřetržitě mezi lety 1965 až 1983. Nejlepšího výsledku dosáhlo Las Palmas v roce 1969, kdy skončilo na druhém místě za Realem Madrid.

Jeho hlavním rivalem jsou fotbalisté z Tenerife, tedy ze sousedního ostrova. Las Palmas a Tenerife se střetávají v rámci "Kanárského derby". Nejslavnějším odchovancem klubu je aktuální hvězda Barcelony Pedri. Ten se ve věku 16 let, 9 měsíců a 23 dnů stal nejmladším střelcem v historii Las Palmas.

FC Girondins Bordeaux

Průměrná návštěvnost: 18 940 diváků, Liga: Ligue 2

Šestinásobný francouzský šampion prožívá možná vůbec nejhorší období své dlouhé historie, jenž sahá až do roku 1881. V loňské sezoně klub poprvé od roku 1960 sestoupil z nejvyšší soutěže (sportovní cestou) a kvůli velkým finančním problémům mu hrozil i pád do třetí ligy. Tomu se nakonec slavný klub vyhnul, nicméně nyní bojuje v Ligue 2 o postup mezi elitu.

Přestože se celek z Nové Akvitánie po letech musí spokojit pouze s druhou ligou, s návštěvami, které sice nedosahují čísel z předchozích sezon i vinnou snížení kapacity na 22 tisíc diváků, musí být spokojený. Zápasy aktuálně třetího týmu Ligue 2 dosahují v průměru téměř 19 tisíc fanoušků, kteří touží po návratu. Na Nouveau stade de Bordeaux, kde hraje klub své zápasy se přitom za normálních okolností může vtěsnat až 42 115 diváků.

Bordeaux má dvě hlavní rivality, přičemž ta první je "Derby de la Garonne" s Toulouse FC. Jsou to dva hlavní kluby, které hrají ve městech v jihozápadní Francii a oba leží na řece Garonne. Z pohledu fanouška jsou velmi zajímavé duely také s FC Nantes. První organizované skupiny fanoušků inspirované italským vzorem se objevily v polovině 80. let. Ultramarines, jak si tito příznivci říkali, byli poprvé k vidění na zápase v srpnu 1986 proti FC Metz. Ačkoliv během let vznikly i další fanouškovské skupiny, do dnešního dne mají stále největší vliv právě Ultramarines.

Výraznou českou stopu v klubu zanechal český reprezentant Jaroslav Plašil, který za Bordeaux odehrál 367 soutěžních zápasů a svého času dokonce nosil kapitánskou pásku. Za francouzský klub nastupovaly také legendy jako Zinédine Zidane, Eric Cantona nebo Pauleta.

Třetiligové unikáty

Kromě výše zmíněných klubů si pozornost zaslouží minimálně další dva kluby, které hrají až třetí nejvyšší soutěž, přesto jejich zápasy navštěvuje velké množství věrných diváků. Vůbec nejnavštěvovanějším týmem třetí ligy je anglické Derby County, které hraje League One - i tak jejich zápasy navštěvuje v průměru neuvěřitelných 26 929 diváků. Derby hrálo dlouhé roky v Premier League, nicméně i po přesunu do Championship a nyní do League One se těší velké přízně svých fanoušků.

Dalším unikátem jsou v tomto ohledu německé Drážďany, které ve třetí německé lize navštěvuje skvělých 22 tisíc diváků. To je cifra, za kterou by se nestyděl kdejaký prvoligový klub. Pro Drážďany, které se dlouhodobě pohybují mezi druhou a třetí ligou, je to skvělá vizitka.

Jak si stojí Česko?

Pokud bychom se bavili o prvoligových klubech, podle předpokladů jsou odskočené Slavia se Spartou, které shodně přesahují hranici 13 tisíc diváků. Co se ale týče samotné prezentace na tribunách, jedničkou je v tuto chvíli klub z Vršovic a to především díky Tribuně Sever. Za zmínku stojí i Plzeň, jenž pokořila hranici 9 tisíc fanoušků na zápas. Ve druhé lize už je to ovšem trochu jiná písnička. Nejvíce lidí chodí na zápasy Opavy - konkrétně jde o 1 464 diváků, což hodně vypovídá o atraktivitě této soutěže.

Pokud bychom se ale podívali nedaleko za hranice Česka, můžeme zjistit, že v Polsku navštěvuje druholigovou Wislu Kraków přes 15 tisíc diváků. Na zápasy holandské Bredy pak chodí dokonce něco přes 16 tisíc diváků, o tom si ale v Česku zatím můžeme jen nechat zdát.

Autor: Livesport.cz / Přemysl Bartoníček

Komentáře (89)

Přidat komentář
Cotton

Mě celkem překvapuje Švédsko, kde na 5 týmů chodí víc lidí jak na naše S. Počet obyvatel je přitom skoro stejný.

https://www.worldfootball.net/attendance/swe-allsvenskan-2022/1/

Reagovat
Kily

a taky tam jsou fanoušci hodně kreativní, když do pokřiků zapojují i to, že si zují boty a mávají s nimi nad hlavami

Reagovat
Mass

Reagovat
Chlupatá máma

Švédská fanscéna je na hodně vysoký úrovni. Loni jsem byl na IFK Göteborg a můžu v klidu říct, že kvalitou a pestrostí fandění jsou v Evropě špička srovnatelná s Bundesligou.

Reagovat
insane

To teda čumim.

A jinak mě teda nemile překvapila slovenská liga – https://www.worldfootball.net/attendance/svk-super-liga-2022-2023/1/

Jako jasně, nečekal jsem nic extra, ale nějak bych čekal, že když má Slovan novej moderní stadion, že tam bude průměrtřeba tak 6-7 tisíc (jako u nás Baník), stejně tak o Trnavě se furt mluví, jak je na Slovensku populární, stadion má taky dobrej – a průměr sotva přes 3 tisíce? Uff.

Reagovat
valloire

Za HSV hrál i Keegan a Magath, kdž jsme u těch legend.

Reagovat
REPLIKATOR

Rozehnal

Reagovat
Kepy_FCB

Drobný

Reagovat
OTASi

Jiráček

Reagovat
Spejbl

David Jarolím

Reagovat
Rudnevs

Ruud van Nistelrooy

Reagovat
valloire

Reagovat
Selänne

Reagovat
jester Radka Bejbla

Reagovat
jester Radka Bejbla

*

Reagovat
inferno08

Ujfaluši

Reagovat
Csaplárova past

Rafael van der Vaart

Reagovat
Pablos

Halilovič

Reagovat
smazaný uživatel

Beckenbauer

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně Manfred Kaltz.

Reagovat
valloire

Reagovat
Spalovač šancí

2. liga na Las Palmas

Reagovat
božský John

Byl jsem tam a z tribun se ozyval rev pouze tehdy, kdyz rozhodci odpiskal neco, co se lidem nelibilo. Jinak to bylo jak v divadle

Reagovat
Spalovač šancí

Ale zase se tam dobře stankuje

Reagovat
Vrubozubec

Prodávaj tam párky či co?

Reagovat
Rudnevs

Dobrý výber témy na článok, HSV snáď už tento rok dá postup, aj keď ono tá druhá liga je nabitá, čiže by ma neprekvapilo, kebyže sa tam zas zamotá Heidenheim, Darmstadt a kdesi ktosi a pre HH ostanú oči pre plač.

Reagovat
ACSeRw!n

v pondeli Bari - Janov, 55 000 divaku

Reagovat
Kepy_FCB

Chléb a hry

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to jednodušší. Tady si lidi radši vyberou nějaké zahraniční giganty a píší o nich doma na gauči "my". My jsme koupili, my jsme vyhráli. Atmosféru nám to tady na stadionech sice neudělá, ale zase má člověk pocit, že je součástí něčeho většího a úspěšného.

A pak jednou za dvacet let, když ten velkoklub náhodou nalosujou Plzni nebo Spartě, tak se můžou jít vtírat k sektoru hostů a ani nemusej jezdit za hranice.

Reagovat
kilobyte

Když většina českých klubů fanoušky nechce, tak není divu.

Reagovat
Rudnevs

Tak to vo svete chodi. To je ako vycitat ludom, ze sli na koncert Guns n Roses, ked pricom vecer v krcme hrala kapela chlapov z rodnej dediny.

Reagovat
mistr129

to je myslím dost trefné přirovnání

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
romeo351

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

strašný

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Zemun

Je to tak

Reagovat
Nizzie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
mistr129

Reagovat
oli9

Tak ono to potom můžeš napsat o 90% fanoušků. Nevidím nic špatného na tom, že někdo fandí klubu jinde.. Spíš jde o to, že fotbal tu má prostě kulturu jako korupce, nadávky nebo že se tam máš bát vzít děcko... Což je u nás bohužel zažité..

Ja to vidím i v tom, že například před v 80. letech a předtím fotbal tahnul protože tu to byla jediná sportovní zábava a kultura spolu s hokejem.. Teď je prostě vyžití... Navíc český fotbal je spíš boj než nějaká technická podívaná... Spíš nevím proč v Praze nechodí plno.. Milionova metropole... Já sám zajdu na ligu když je čas...

Reagovat
ACSeRw!n

v Praze uz prazaci pomalu vymreli

Reagovat
oli9

Jo ale porsd když se podíváš kolik je sparťanu nebo slavistu po republice...

Reagovat
dave30

Jj, soubojová kaprliga. Ale proč je tak soubojová? Protože než si hráč zpracuje míč, tak je u něho soupeř a je z toho souboj. To je podle mě podstata toho, proč je ta liga tak soubojová. Protože si téměř nikdo neumí zpracovat míč do volného prostoru...

Reagovat
oli9

Tady je problém to, že se tady dlouho jelo i u mládeže že výsledek 0:0 je dobrý protože neprohrajes... Že bereš bod.. Hlavne nedostat gól a mít dobrou obranu..

Kdežto v Holandsku nebo latinské Americe by se to každý vysmal nebo spíš tak nepřemýšlel tam řeknou děckam ať radši prohraji 10:9 ale baví se a někdo tam dá 9 gólů že příště jich dají 12

Reagovat
mayday

Reagovat
kattos

Reagovat
Vrubozubec

Jenže ty giganti hrají atraktivní fotbal, u kterého se člověk baví. Lidi nepůjdou ve svém volném čase koukat, jak ty naše lopaty honí svůj první dotyk tři metry od sebe.

Reagovat
Uwe háže buly

Tim ze tam půjdeš, tak aspoň děláš něco pro to, aby se to zlepšilo.

Reagovat
didosh

Reagovat
romeo351

A to by ses divil

Reagovat
Vrubozubec

No třeba na zbrojovce to taky neni nic moc ne? Třeba v teplicích tam přijde tak 1000 lidí a jseš rád

Reagovat
romeo351

Zbrojovka se celkem zvedá oproti letům zpět (žádný ambice, covid).. ale je to prostě taková ta klasika delší doby na Srbské (chybí impuls, který by třeba vyhnal i studenty na stadec (snad se toho jednou dočkám . Do kotle už teda nechodím vůbec.

Kupodivu semtam zajdu na Líšeň a přiznám se, že tam mě to třeba loni vyloženě bavilo - nemáš nejvyšší nároky hned zkraje, lidová atmosféra (žádné urážky), nešacují tě jak idiota, když jdeš s batohem, výborná klobáska - vyloženě jsem si tam šel kolikrát odpočinout

Reagovat
Vrubozubec

Však já právě taky nejradši zajdu k nám na divizi. Super atmosféra, pivko, klobása. Ale na ligu bych nešel, fotbal na hovno a v hledišti vylízaní idioti. Dřív jsem chodil na spartu, ale kvůli těm kokotům bych tam už nepáchnul a to jsem sparťan

Reagovat
romeo351

My máme výhodu, že Zbrojovka je taky takový ten menší klub momentálně - tam je pohoda (zejména v létě, pak jdeš buď sednout do tech.parku anebo klidně i pěšky do města). Věřím, že třeba i na Slovácku je super atmosféra a v Olomouci jakbysmet. Ale neumím si představit, že bych chodil fakt nějak pravidelněj na Spartu (naštěstí to nemusím řešit) - to je fakt negativismus jako prase! Zkušenost ok a i atmosféru tam umějí udělat, na tohle však peníze ani čas nemám. Prostě už moc namistrovaný, nedáš s nikým ani řeč (dost narážek na přízvuk! ). Na Slávii jsem teda nikdy nebyl, ale věřím, že to bude podobný. Naopak zase se mi líbilo na Bohemce, ale to už dýl...

A co se týká třeba tady kraje u nás - to je teprve atmoška, za to se kolikrát fakt stydíš. To už jsem po tom, co vypadla většina známých, spoluhráčů, uplně vzdal

Reagovat
Vrubozubec

Jako já jsem s návštěvama letný skončil po tom, co jsem viděl dva dospělý sparťany jak okradli před staďákem klučinu o šálu. Když jsem se ho zastal tak jsem ještě málem dostal přes hubu a každý chodil kolem a dělal že nic nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

Podobný výtky k svému fotbalu a vyjmenovávání neumětelství by mohli mít i fanoušci Drážďan, Derby nebo Švédských ligistů, ale chodí.

Reagovat
didosh

Reagovat
Uwe háže buly

Nejhorší je, že tihle lidi pak mají nejvíc keců na naší ligu a atmosféru

Reagovat
didosh

Reagovat
kilobyte

Pěkný článek. Docela by mě zajímala opačná statistika. Něco jako nejméně navštěvované prvoligové kluby v Evropě.

Reagovat
Mass

Reagovat
Gazdo

Reagovat
oli9

Reagovat
Kejza

Reagovat
Cotton

Reagovat
ratusek

Protože by to slováci neunesli?

Reagovat
Kucka

Reagovat
FCB1922

Panejo, konečně pořádný článek, díky!

Btw., naše druhá liga drží rekord v návštěvnosti díky slezskemu derby, kdy bylo v Ostravě vyprodáno. Jo, to byl supr zápas

Reagovat
Kepy_FCB

Prý tabulka chuligánů v Anglii

Takže to tam nevymýtili jako jo?

Reagovat
Mass

Britská klasika, jsou tam, ale nesmí se o tom psát.

Reagovat
kilobyte

To by se v Anglii nestalo.

Reagovat
Zemun

V Anglicku "žiadny" chuligani niesu

Reagovat
Csaplárova past

DYCKY SUNDERLAND

Reagovat
Gazdo

Super clanok diky

Reagovat
8lampard8

Nekdo zazitky z Drazdan?Rad bych za mesic vyrazil

Reagovat
Chlupatá máma

Doporučuju si koupit vstupenku do kotle domácích a jít úplně pod střechu.

Reagovat
8lampard8

Diky za tip, pujdu na tahle mista jen dotaz, nebude jim vadit, kdyz pujdu do jejich kotle a nebudu fanouskem Dynama a nebudu znat jejich skandovani?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak do držky asi nedostaneš, ale čumět na tebe budou divně

Reagovat
8lampard8

Tak to jeste promyslim

Reagovat
ACSeRw!n

ja tam v kotli byl a celkem dole mezi tvrdym jadrem a v klidu fotbal byl teda nekoukatelnej, ale bylo tam 30k lidi

Reagovat
8lampard8

Tak jsem klidnejsi. no me spis jde o ty fanousky nez o nejakou fotbalovou hitparadu, ale uroven ceske kopane by to mit mohlo

Reagovat
oli9

Drážďany 560 tis

Brno 380 tis

Jako ono s Německem, Francii atd se nedá moc srovnávat. My se mužem srovnávat tak s Rumunskem, Rakouskem, Chorvatskem...

Reagovat
Kocour Klapuška

Pelé zemřel

Reagovat
fabec1222

OT: Pelé RIP

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek, letos jsem byl v Německu na K'lautern doma proti St.Pauli skoro 40.000 a na HSV proti Fortuně tam bylo přes 50.000 , německá druhá liga je naprosto parádní soutěž

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele