Fantasy MS - souhrn čtvrtfinále

11.12.2022, 19:20
Aktuality

Je skoro k neuvěření, jak rychle celé mistrovství světa v Kataru uteklo. Zbývají poslední čtyři zápasy, pohledem fantasy poslední dvě kola. A bude to drama, rozdíly na čele naší ligy jsou minimální. Jak dopadlo čtvrtfinále?

V tomto kole se objevili noví hráči, kterým se povedlo dostat mezi nejlepší trojku naší EF ligy. Je to na prvním místě Sagaj s 61 body, kterému vyšel především útok - Messi s páskou 18 bodů, Neymar a Kane po 8 bodech. V záloze ho podrželi Saka s Paquetou po 5 bodech a ještě vytěžil dvě čistá konta, a to u Militãa z Brazílie a Romera z Argentiny. Oba měli v uvozovkách to štěstí, že je trenér stihl vystřídat před inkasovaným gólem. O bod méně získal druhý Chicanagua, na třetím místě skončil Freewa FC s 55 body.

Celkové pořadí se dost zamotalo, rozdíl mezi 1. a 10. hráčem je pouze 10 bodů. Do čela se dostal O Team s 317 body, jen o bod zpět je RSkater88 a další bod ztrácí hned tři týmy - Royal do repre, Opavaeagles a Grmec11.

Boj o prvenství bude dramatický až do konce a určitě to neznamená, že celkovým vítězem se musí stát někdo z top 10. Jsou tu ještě dvě kola, celkově čtyři zápasy, takže možné je všechno. Dost bude také rozhodovat to, v jakém stavu jsou týmy před semifinále, kdo o kolik hráčů přišel. Třeba vedoucí O Team má hned devět hráčů, kteří již v turnaji nepokračují - a to je na tom z první pětky nejlépe! Z celé první desítky je na tom lépe jen sedmý Varallo89 a i ten bude muset nahradit sedm hráčů.

V tomto kole nebylo snadné sbírat body, a to hned z několika důvodů. Určitě velkou roli sehrálo to, že šlo už o hodně, zápasy byly opatrnější a nekonaly se žádné gólové hody. A když už góly padaly, tak od náhradníků (Weghorst, Petković) nebo od hráčů, od kterých se to moc nečekalo (Tchouaméni). A ani čistá konta nám to nevykompenzovala, to jediné si připsalo Maroko, na které asi moc hráčů fantasy nesázelo. Ovšem kdo do sestavy vybral Yahyu Attiat Allaha, náhradníka za zraněného Mazraouiho, nemohl udělat lépe - marocký bek se mu odměnil 9 body za čisté konto a asistenci na jediný (a vítězný) gól.

Nejlépe bodující hráči byli tentokrát tři, mimo marockého beka ještě nizozemský náhradník a střelec obou gólů zápasu s Argentinou Wout Weghorst a také rozdílový hráč na druhé straně, Lionel Messi (také 9 bodů). Argentinská modla se na postupu před Nizozemsko, o němž rozhodovaly až penalty, podílela gólem a asistencí. Z defenzivy Argentiny musíme mimo Romera, který, jak už bylo zmíněno, získal čisté konto díky včasnému vystřídání, jmenovat také Molinu, jenž vstřelil úvodní gól zápasu a připsal si 7 bodů.

Drama se konalo i v úvodním čtvrtfinálovém zápase, kde Brazílie ke smutku většiny fantasy hráčů padla s Chorvatskem. "Kanárci" už byli jednou nohou v semifinále, po úvodním gólu Neymara (8 bodů) z prodloužení, nicméně vyřazení Chorvatů odmítl pár minut před koncem Petković (4 body). V následném penaltovém rozstřelu byli hráči Chorvatska neomylní, a tak si opět po čtyřech letech zahrají o medaile.

V posledním, možná nejočekávanějším čtvrtfinálovém duelu se střetla Anglie s Francií. Angličani se snažili, ale bohužel pro ně pouze jednu ze dvou penalt proměnil Harry Kane (8 bodů). Ti, kdo na něj vsadili, ještě mohou být rádi, že neproměněná penalta není trestána minusovými body. Na druhé straně bodovali hlavně oba střelci, Tchouaméni a Giroud (oba 7 bodů), jen o bod zaostal Griezmann, jenž na obě trefy přihrál. Jediný bod tentokrát získal Kylian Mbappé, i tak ale stále zůstává nejlépe bodujícím hráčem mistrovství.

Pro dost fantasy hráčů je tedy hlavně vypadnutí Brazílie a Portugalska velká komplikace, protože na semifinále máme opět pouze 5 volných přestupů, každý další navíc stojí tři body, takže nebude pro všechny jednoduché složit základní sestavu. Ale jak ukázalo čtvrtfinále, nemusí to být nutně problém - i ta nula u nehrajícího hráče je víc, než získali jiní často vybíraní hráči, jako Maguire, Hernández či Otamendi (všichni -1 bod), nebo Dumfries, ten díky vyloučení v úplném závěru odečetl dokonce tři body.

Jackpot tedy asi vyhráli ti manažeři, kteří ještě vlastní wildcard. Ostatní budou muset důkladně promyslet, na které hráče vsadit a které si třeba odpustit, nebo jestli zariskovat a dát tři body za další přestup. Přece jen aby takový hráč ony tři body splatil, musí v zápase "něco" udělat - dát gól, přihrát nebo udržet čisté konto.

První semifinále mezi Argentinou a Chorvatskem se hraje v úterý 13.12. od 20:00, což je tedy deadline pro provedení přestupů hráčů z těchto dvou týmů. Francie a Maroko hrají ve stejný čas o den později.

Autor: Coutinho10

Komentáře (27)

Přidat komentář
fabec1222

Už aby tahle tragédie skončila Jedno kolo horší než druhé. Horko těžko dám dohromady 11tku pro semifinále

Reagovat
djiros

Právě naopak, kolo od kola to jde vzhůru a teď po použití WC to chce výrazně zaútočit. Počítám, že mě potřetí za sebou vyjebe Maroko

Reagovat
John Obi Mikel

Čtvrtfinále bylo tragické, ale jinak to u mne není překvapivě absolutní propadák, byť 116.místo taky není zrovna na pochvalu.

Reagovat
Kocour Klapuška

PLS Bayern ticketing

Je to asi tři roky, co jsem naposledy nakupoval lístky na Bayern, zapomněl jsem a potřebuji radu. Když si teď beru pět lístků na duben Bundesligu, dávám pouze poptávku, nic jiného nejde. Je šance, že ty lístky budu mít do Vánoc?

Reagovat
Coutinho10

zkoušej spíš v BL sekci....v nejhorším si vytiskni nebo nějak uprav třeba ve wordu nebo někde nějakou napodobeninu lístku, aby to vypadalo skutečně a pak po Vánocích to dovysvětlíš

Reagovat
Coutinho10

mít aktivovanou wildcard mě přivadí k myšlence, jak naložit s obranou, jestli věřit víc Argentině či Francii nebo to rovnoměrně rozložit...těžký dilema

Reagovat
PJ

No hlavně to nedělej jako já - přestupů málo, nehrajících moc, a tak jsem jako poslední přestup před koncem čtvrtfinále vzal Acuňu - kterej, jak jsem teď zjistil, je na semifinále vykartovanej Takže tam pořád mam osm hráčů, který nebudou hrát, a jen pět přestupů. Bude muset stačit jeden náhradník, do přestupů za bodový odečty nejdu.

Reagovat
Coutinho10

o Acuňovi vím, dávám Tagliafica, který by místo něj měl hrát, ale nicméně pro příště toto může být dobrý point třeba pro tu vyřazovací část, když nějaký hráč bude mít 1 žlutou, tak pokud si člověk může vybrat např. Molinu, tak radši jeho, aby nehrozilo vykartování

jj chce to pokrýt hlavně ty rozdílový hráče, očekávám, že mimo ty vykartovaný by tam neměla hrozit nějaká rotace, sestavy by měly bejt vesměs stejný jako ve čtvrtfinále

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsem ještě nepoužil wildcard, tak to dává více smysl použít ji už teď, než před finále, že? S ohledem na to, že teď už nikdo nevypadává a tyhle 4 týmy zůstávají na další 2 kola..

Reagovat
Coutinho10

řeším stejně, přesně tak, jdu taky do ní...říkám si jenom, jak pak poražení semifinalisti vezmou boj o 3. místo, jestli třeba tam nemůže dojít k nějakým změnám, ale ten zápas se bude hrát jako první, takže tam si člověk s 6 volnými přestupy vystací....pokud o 3. místo budou hrát Chorvatsko s Marokem, tak oba to asi vezmou vážně, ale říkám si, co třeba Francie či Argentina, kdyby vypadla, jestli to nemají hozený tak, že zlato nebo nic, na druhou stranu je to MS a je to jednou za 4 roky a furt je to medaile, takže motivace bude nebýt 4.

Reagovat
smazaný uživatel

jj.. tazím uvažuji stejně. 5 argentinců, 5 frantíků, 3 chorvaty a 2 maročany

Reagovat
Coutinho10

jj a směrem do obrany na čistý konta, máš to rovnoměrně rozložený taky nebo jeden z týmů ARG x FRA má větší důvěru

Reagovat
Liveral

Tak ještě že jsem si tu Wildcard nechal, zbyl mi v sestavě jenom Mbappe

Reagovat
djiros

Tak to by si prodělal v tipáči úplně všechno

Reagovat
PJ

Reagovat
Coutinho10

nechtělo se mi tomu věřit, tak jsem si ten tvůj tým našel a fakt že jo

tady je: https://ibb.co/7XWVXfk

Reagovat
Liveral

Ještě tam byl teda De Paul, ale toho jsem bral jako úplně posledního hrace protože mi to přišel nejsmysluplnejsi zaloznik do 5mil. btw. Ženě tam zbyli hráči 3 a to je v EuroFotbal lize na 10. místě tak se jí ta wildcard taky hodila

Reagovat
Coutinho10

jo De Paul vlastně ještě, jj rozumim

Reagovat
Coutinho10

tak vypadá to, že upřednostnit jako 3. útočníka Girouda před Alvarezem byla chyba

Reagovat
djiros

Zítra 2+0 a bude klid Já tam zase nechal DiMariu, že to bude vyrovnanější a z lavičky něco vykouzlí, bohužel.

Reagovat
Coutinho10

, je fakt, že zítra to Giroud může zvrátit, ale co koukám na ostatní nahoře, tak jenom u jednoho toho 1. za semifinále vidím Alvareze, jinak vždy 2 útočníci Francie

ještě trochu škoda, že jsem nedal o obránce Argentiny víc, jak jsem původně chtěl (ty koukám máš 2, já teda aspoň 3)

Reagovat
PJ

kdyby ses mě zeptal, tak bych ti řek, že dávam Girouda, takže by bylo jasný, že Alvarez bude správná volba

Reagovat
Coutinho10

tak to zkusím příště

nicméně, jak psal djiros, tak třeba Francie to zvládne podobně, Giroud na tom bude mít výrazný podíl a bude to ok, uvidíme

Reagovat
PJ

Hodilo by se mi to. Hraju i sazka fantasy a tam potřebuju, aby Francie udržela nulu a dva góly od Girouda nebo nějakýho obránce

Reagovat
Coutinho10

taky hraju i na Sazkafantasy, ale tam už to tak slavný není

Reagovat
Liveral

Lol. Dal jsem si do sestavy Lucase Hernandeze místo Thea. Pecka

Reagovat
PJ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele