FORTUNA:LIGA 2022/23 na startovním roštu (2/4)

26.07.2022, 19:23, aktualizováno 26.07.2022, 19:23
Previews
Poslední přípravné zápasy už trenérum dost napověděly. Někteří lodivodi si výkon svěřenců mohli pochvalovat, jiným zase na čele vyvstaly nevítané vrásky. Stále je mohou zahnat nápravnými kroky, mnoho času už jim ale nezbývá, neboť sezona začíná už za pár dní. Nejvyšší čas si tedy představit další účastníky české nejvyšší soutěže.

Tentokrát dojde výhradně na celky, které uplynulý ročník zahájily i končily mezi elitou. Hodnocení sezony se ovšem v jednotlivých táborech různilo. Někde totiž do posledních chvil bojovali do záchranu, jinde se na poplach tolik troubit nemuselo. To vše už je nicméně minulostí, nové výzvy již čekají.

Také druhý díl předsezonního preview se věnuje čtyřem ligovým účastníkům. V prvé řadě dojde na jejich obecné představení na základě minulých dnů, týdnů i let, působení na přestupovém poli či nálady uvnitř klubu. Poté následuje přehled změn v kádrech a výsledkový sumář z přípravných zápasů. I z nich vychází pravděpodobné složení základních jedenáctek, které je ale z důvodu stále možných transferů třeba brát s rezervou. Na závěr si oba autoři preview dovolili odhadnout umístění mančaftů na konci sezony.

V článku postupně zjistíme, co nového si kromě nového názvu přichystal Zlín. Již třetím rokem působí v lize Pardubice, avšak vůbec poprvé se těší na usídlení přímo ve městě perníků. České Budějovice zase po turbulentním období hledají klid na práci. A Liberec plný zapůjčených hráčů by zase jednou rád všechny překvapil.

FC Trinity Zlín


Co můžeme čekat?

Gratulujeme, trenére! Jan Jelínek se stal prvním lodivodem od roku 2017, který pod Jižními Svahy přežil celou sezonu. To si skutečně vedl tak dobře, že vedení tentokrát nešimrala ruka? Tak například vstup do jara 2022 se Zlínu skutečně povedl a na hru "Ševců” byla celkem radost se dívat. Závěr ročníku se už tolik nevydařil, mysleme však na to, že mladý kouč si ještě dodělává potřebnou licenci a poctivě se učí správnému kormidlování. Snad nám brzy ukáže, co inovativního nastudoval.

Zároveň bylo v Baťově městě záhodno se uklidnit. Moravané se možná zdánlivě uspokojili, sami si ale správně přiznali, že pohybování okolo 10. pozice pro ně aktuálně představuje úspěch. Uvidíme, zda s momentálním stavem zahýbá nový titulární partner (zatímco ten starý se dlouho bizarně vyjímal na logu a dokonce i na webu v oficiálním názvu), během letní pauzy se každopádně tyto změny neprojevily. Zlín utrácel minimálně a přípravu si výběrem soupeřů převážně z tuzemska maximálně ulehčil.

Za kompletní ročník nám už Jelínek ukázal, na čem u řeky Dřevnice hodlá stavět. Odchovanec Stanislav Dostál mezi třemi tyčemi jen marně soupeří s Matejem Rakovanem, to mladíci šance postupně dostávají. Velká škoda zdravotních patálií komety minulého ročníku Davida Tkáče, po němž už přitom pokukovali v Praze. Náctiletí Libor Bobčík s Adamem Čížem nicméně hodlají jeho cestu následovat. Bobčík dokonce představuje vedle Vukadina Vukadinoviće jednu z alternativ na obsazení postu útočníka, neboť další kandidát Antonín Fantiš si při dopravní nehodě zlomil klíční kost. V kádru sice figuruje Lamin Jawo, avšak Jelínek místo hráče s míčem u nohy hledá věž. Právě hledání náhrady za Tomáše Poznara a marodka, na níž vedle Tkáče a Fantiše figurují též Robert Hrubý s Adamem Hlouškem a Markem Hlinkou, trápí Ševce asi nejvíc.

Obměna soupisky

Největší změna? Asi přeliv na hlavě Rudolfa Reitera, který si hostování z Ostravy ještě prodloužil. Vrátil se Petr Jiráček, jehož odchod ze Zlína dva roky nazpět neproběhl moc poklidně. Na vše se ale zapomnělo a hvězda Eura 2012 je zase na Letné, byť tentokrát už jako kouč rezervy. Jo a ještě se potvrdilo setrvání Vukadina Vukadinoviće.

Ale dobře, na konci června se Moravané alespoň krapet rozjeli. Ve středu zálohy nachází své místo Joss Didiba z Opavy, jehož ze Slezska - konkrétně z Karviné - doprovodil i Lukáš Bartošák, který už se žluto-modrým dresem má zkušenosti. Dále Zlín představil středopolaře Johnsona Owusua a útočníka Nedjeljka Koviniće. Jejich příchod zařídil zahraniční partner klubu a my se jen domýšlíme, kdo nebo co to může být. Novým Poznarem by se mohl stát Jakub Yunis, pokud si jej Jelínek ponechá po testech, kartami ovšem těsně před výkopem ročníku zamíchal jiný forvard - Jan Silný z Jablonce. Slovenský zadák Adrián Slávik se jednou ukázal v Lanžhotu, aby se pak stejně vrátil do své domoviny (nakonec jej ulovila banskobystrická Dukla).

Didiba se při ideálním scénáři má stát náhradou za Cheicka Condeho. Ten nešel ani do jednoho z pražských S, nýbrž asi za polovic do momentálně nejlepšího švýcarského mužstva, tedy FC Curych. Citelně může chybět též stabilní Lukáš Vraštil, do jisté míry také Róbert Matejov, jenž byl dlouhodobě spolehlivý na kraji obrany. Záložník Martin Nečas už nechtěl čekat na svou šanci a raději přesídlil do Liptovského Mikuláše. Příležitosti se nedočkal ani tradiční člen zlínské předsezonní přípravy Šimon Chwaszcz, jenž tak zamířil do kroměřížské Hanácké Slavie.

Výsledky v přípravě

TJ Sokol Lanžhot - FC Trinity Zlín 0:2
FC Baník Ostrava - FC Trinity Zlín 1:1
MFK Karviná - FC Trinity Zlín 0:2
FC Trinity Zlín - MFK Vyškov 3:0
FC Trinity Zlín - AS Trenčín 2:1
FC Trinity Zlín - SK Líšeň 0:0
FC Trinity Zlín - 1. SK Prostějov 1:2

Bilance Zlína v přípravě: 4 výhry — 2 remízy — 1 prohra

Předpokládaná sestava: Rakovan - Cedidla (Fillo), Simerský, Procházka, Bartošák (Hloušek) - Dramé (Reiter), Vukadinović (Hrubý), Didiba, Janetzký (Tkáč), Čanturišvili - Jawo (Yunis)

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 11. místo.
Tip Martina Vejdělka: 14. místo.

FK Pardubice


Co můžeme čekat?

Říká se, že druhá sezona po postupu bývá nejtěžší, a v pardubickém případě to zřejmě platilo. Zatímco v nováčkovském ročníku skončily nedaleko za pohárovými příčkami, loni se dlouho trápily a záchrana visela na vlásku. Pravidelně vyhrávat se jim totiž dařilo jen na koncích podzimu i jara, a tak se po základní části krčily na předposlední příčce. K jejich štěstí se zadařilo v baráži a sezonu nakonec zakončily na solidní jedenácté pozici.

Zkušený trenér Jiří Krejčí načne na lavičce prvního mužstva Východočechů již desátou sezonu, před kterou se mu sice rozpadla defenziva, na druhou stranu střed zálohy vypadá velmi silně a hodně si slibuje i od dvou nových Brazilců. Nadále však platí, že se Pardubičtí pyšní velmi mladým týmem doplněným o několik zkušenějších hráčů jako třeba Pavel Černý či Jan Jeřábek.

Pozitivní zprávou a zároveň i motivací pro bílo-červené je i fakt, že pokud vše půjde dobře, mohli by už na jaře opustit azyl v Ďolíčku a hrát na svém novém stadionu. Byla by přeci jenom škoda, aby se tento moderní stánek v nejvyšší soutěži jen krátce ohřál a poté sloužil pro druholigová utkání, jako třeba podobný v Karviné. Zároveň se ale hráči nesmí spoléhat na to, že body naženou až v momentě, kdy budou opravdu doma. Na jaře totiž uvítají hned pět ze šesti nejsilnějších celků minulého ročníku.

Obměna soupisky

I vinou nezopakování nováčkovské sezony došlo v létě k většímu množství pohybů v kádru. Největším zásobovatelem hráčů na východ Čech byla plzeňská Viktorka. Ze Štruncových sadů dorazil na přestup Michal Hlavatý, jenž již asistoval u postupu a následné úspěšné aklimatizace v první lize, na hostování přišli jeho parťák do středu zálohy Dominik Janošek a obránce Václav Mika. Zároveň ovšem družinu Michala Bílka posílily i dvě opory bílo-červených. Po čtrnácti kanadských bodech v minulé sezoně dostane příležitost ukázat se v evropských pohárech Cadu, stejným směrem zamířil i Filip Čihák a vrátil se tam i Robin Hranáč.

Dalším regionem, s nímž Pardubičtí čile obchodují, je Slezsko. Poté, co se do Ostravy vrátil z hostování Karel Pojezný, proběhla brankářská výměna. Do Baníku na oplátku za Viktora Budinského putoval Jiří Letáček. Krom prvního jmenovaného bude na rok pod Jiřím Krejčím nastupovat i jeho spoluhráč Ondřej Chvěja, z Opavy pak Východočeši vykoupili Matěje Helešice.

Muži z města perníku se rozloučili i se dvěma dalšími hosty Jakubem Rezkem ze Slovácka a Vojtěchem Patrákem ze Sparty. Michal Petráň zamířil po konci smlouvy do žižkovské Viktorky, Martin Šejvl si po návratu z Chrudimi hledá nové angažmá. Klub po čtyřech a půl letech opustil i Tomáš Čelůstka, jenž si vyzkouší angažmá na Kypru. Naopak v přípravě se hlásil Adam Lupač z Benešova, velmi zajímavou variantou do útoku může být teprve dvacetiletý Brazilec Leandro Lima, v kádru je i jeho krajan Bernardo Costa Da Rosa a také stoper Tomáš Vlček ze Slavie.

Výsledky v přípravě

FK Pardubice - FC Vysočina Jihlava 3:1
FK Pardubice - FK Viagem Příbram 2:1
FK Pardubice - SpVgg Greuther Fürth 0:1
FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 4:0
FK Pardubice - SK Sigma Olomouc B 2:2
FK Pardubice - FK Dukla Praha 0:0
FK Pardubice - Galatasaray S.K. 0:0
FK Pardubice - FC Sellier & Bellot Vlašim 2:0

Bilance Pardubic v přípravě: 3 výhry — 3 remízy — 2 prohry

Předpokládaná sestava: Markovič - Da Rosa, Toml, Vlček, Helešic - Jabá, Janošek, Solil, Hlavatý, Lupač - Černý

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 14. místo.
Tip Martina Vejdělka: 10. místo.

SK Dynamo České Budějovice


Co můžeme čekat?

Žádný Vozábal, žádný Sivok, žádný Horejš... Dynamo chtě nechtě spálilo mosty za cestou, kterou trpělivě dláždilo poslední tři roky. Jistě, napjatou atmosféru bylo třeba pročistit, jak ukázaly slovní přestřelky mezi majitelem klubu a odcházejícími manažerem i trenérem. Zůstalo však na Střeleckém ostrově to lepší z obou světů? Dusno totiž začalo na jihu Čech právě po vstupu současného mecenáše Vladimíra Koubka, který bitvu o místo v klubu nakonec vyhrál. Kroky Budějovic dlouhou dobu dávaly smysl, teď se víra v racionální úsudek vytrácí.

Za Horejše převzal mužstvo Jozef Weber, který místo posilování kádru hledá cestu, jak ještě víc neoslabit. Jihočeši se totiž po uplynulé sezoně rozloučili z několika hostujícími a zároveň důležitými hráči, například s vynikajícím gólmanem. Na druhou stranu se Dynamu díky tomu otevírají nové možnosti. Po zkušenostech s Davidem Šípošem, Martinem Králikem a Lukášem Skovajsou dál vsází na slovenskou cestu, které doplňuje slušný zásobník talentů. Kdoví, třeba se jména útočníka Daniela Haise nebo sedmnáctiletého obránce Ondřeje Čoudka začneme rychle učit.

Změn se však v létě odehrálo dost a teprve se ukáže, jak si všichni sednou a vyhoví. Výhra nad bundesligovým Augsburgem a těsná prohra s dalším německým celkem Unionem Berlín jistě potěšila, zároveň ale mělo Dynamo v přípravě hodně práce s týmem ze čtvrté polské ligy. Počkejme si tedy na ostrý start ročníku a na to, jak se vykrystalizují vztahy mezi hráči, mezi hráči a trenérem nebo mezi trenérem a majitelem. Především poslední jmenované pouto bude všechny dost zajímat.

Obměna soupisky

Zatímco přestup Tomáše Zahradníčka se zaseknul, v osobách Romana Potočného a Jakuba Švece našel Weber vytoužené posily na křídla. Vedle Švece přišel ze slovenské ligy také záložník Jakub Grič z Trnavy. Po hlušších letech se chce znovu rozstřílet Tomáš Zajíc, doposud stejně jako Potočný kmenový hráč ostravského Baníku. Úspěšná sezona druholigové Vlašimi katapultovala mezi elitu obránce Davida Broukala, další zadák Martin Sladký se k soutoku Vltavy a Malše vrátil z půlročního hostování v Mladé Boleslavi. Podle deníku Sport pak Jihočeši ještě pošilhávají po Sparťanovi Matějovi Rynešovi.

Mezi třemi tyčemi by měl místo nově zaujmout Dávid Šípoš, avšak Martin Janáček, jenž ukončil hostování v Táborsku a v přípravě se blýskl proti Augsburgu, a navrátilec z Liptovského Mikuláše Matěj Luksch rovněž nejsou úplně bez šance. Z mladíků chtějí vedle Čoudka zaujmout také útočník Jakub Matoušek, který doposud působil v B-týmu, a David Krch, který má za sebou zkušenost v Táborsku. Další navrátilci z hostování Dominik Mašek, Michal Němeček a Jakub Kousal neodcestovali podobně jako brankářská trojka z uplynulé sezony Daniel Kerl na soustředění a pod Weberem se tedy momentálně nepřipravují. Zapeklitá je situace okolo ghanského zadáka Ishakua Kondy, který ani po třech měsících nemá potřebná víza.

Z kmenových hráčů zabolel Dynamo nejvíce odchod Matěje Valenty do Slavie. Ještě složitější však bude nahradit brankáře Vojtěcha Vorla a ofenzivní oporu Micka van Burena. Ti spolu s Ondřejem Mihálikem a Emmanuelem Tolnoem opustili Střelecký ostrov po konci hostování. Patrika Brandnera ulovilo Slovácko a obránce Pavel Novák navázal na tradici. Zatímco v roce 2020 ukončili kariéry v dresu Budějovic Tomáš Sivok s Ivem Táborským a rok později totéž učinili Jaroslav Drobný s Jiřím Kladrubským, tentokrát je následoval právě Novák, jenž si fotbal zahraje už pouze na amatérské úrovni v rakouské Landeslize.

Výsledky v přípravě

SK Dynamo České Budějovice - FK Dukla Praha 3:1
SK Dynamo České Budějovice - FC Sellier&Bellot Vlašim 6:3
FC Augsburg - SK Dynamo České Budějovice 0:1
SK Dynamo České Budějovice - 1. FC Union Berlín 0:1
SK Dynamo České Budějovice - Wieczysta Krakov 2:1
SK Dynamo České Budějovice - FC Silon Táborsko 4:0

Bilance Českých Budějovic v přípravě: 5 výher — 0 remíz — 1 prohra

Předpokládaná sestava: Šípoš - Čolić, Havel (Broukal), Králik, Skovajsa (Sladký) - Hora, Grič (Čavoš) - Švec (Penner), Hellebrand, Potočný (Mršić) - Škoda (Zajíc)

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 13. místo.
Tip Martina Vejdělka: 13. místo.

FC Slovan Liberec


Co můžeme čekat?

Tým, kterému se dlouhodobě dostává pověsti odkladiště nepotřebných hráčů Sparty a Slavie, ze své koncepce v nadcházející sezoně sezoně neustupuje. A proč také, vždyť za posledních sedm sezon skončil nejhůře devátý, hned pětkrát v elitní šestce, a to všechno s poměrně malými investicemi ze strany vedení klubu. Přitom v úvodu uplynulého ročníku to už vypadalo, že tentokráte dopadne Slovan podstatně hůře, a nelichotivý vstup do soutěže odnesl trenér Pavel Hoftych.

Vedení ale nelenilo a i v závěru přestupového období přivádělo nové hráče (chybět pochopitelně nemohla ani hostování), kteří jmenovanému kouči Luboši Kozlovi přiváděli pomohli k výraznému vzestupu, zisku sedmi vítězství do konce podzimu a konečnému osmému místu. To vše se navíc povedlo i s vlastními mladými plejery jako Olivierem Vliegenem, Mariosem Purzitidisem, Christianem Frýdkem, Denisem Višinským či Imadem Rondićem. Realizační tým tak má určitě do nové sezony na čem stavět.

A pokud ne, není vůbec nepravděpodobný loňský scénář, kdy by pod Ještěd dorazili další nepotřební hráči z Prahy. To se pochopitelně může stát i za normálních okolností poté, co týmům odpadne náročný letní program, obzvláště by ale hráči k dispozici byli, pokud by se alespoň jedno z "S” nedostalo do evropských pohárů.

Obměna soupisky

Slovan se opět do opravdu velké míry spoléhá na hostovačky hráčů z pražských "S”. Jeho kádru pomáhají dva talenti ze Sparty - Dominik Plechatý post stopera U Nisy zastával i v minulé sezoně, jeho spoluhráčem nově bude Matyáš Kozák, jenž loni nastřílel dvanáct branek za letenský B-tým. I dva ze slávistických hostů mají ta nejlepší léta ještě pravděpodobně před sebou. Ukázat se v modrém dresu bude chtít gólman Jan Stejskal a stoper či defenzivní záložník Maksym Talověrov. Potřebnou dávku zkušeností přidá brzy třicetiletý nizozemský legionář Mick van Buren, který již se Slavií získal čtyři mistrovské tituly. Další novou tváří v týmu se stal Lukáš Červ. Toho sice červenobílí prodali, ovšem mají právo zpětného odkupu.

Spoléhání se na hráče pražských gigantů s sebou pochopitelně přináší i to, že se s velkou částí musí Liberec po sezoně rozloučit. Jan Matoušek by sice mohl zůstat i pro další ročník, útočníci Júsuf Hilál a Denis Alijagić se však do Slavie vrátili a obratem zamířili do zahraničí. Spartě zase zpět dorazili Filip Havelka a Lukáš Štetina a Hellasu Verona Ľubomír Tupta. K tomu všemu je potřeba připočíst i prodeje klubu. Martin Koscelník odešel do Rapidu Vídeň, na úkor celku z Edenu se rozloučil Christ Tiéhi a náhradník Michal Faško bude nastupovat v Banské Bystrici. Milan Knobloch se jako volný hráč přesunul na Kypr, po konci smlouvy nepokračuje ani Miroslav Stoch.

Fanoušci se ale pochopitelně mohou těšit i na několik staronových tváří. Kamso Mara po dřívějších problémech s disciplínou hostoval v Beitaru Jeruzalém, nyní je už ale znovu plnohodnotnou součástí mužstva. Luboš Kozel může počítat i s mladými navrátilci Ondřejem Lehoczkim a Dominikem Gembickým, jako volný hráč dorazil z Ruchu Lvov osmnáctiletý Ukrajinec Ivan Varfolomejev. Z Mladé Boleslavi pak Severočeši odkoupili obránce Dominika Preislera.

Výsledky v přípravě

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 3:3
FC Slovan Liberec - FC Sellier&Bellot Vlašim 3:1
FC Slovan Liberec - FK Ústí nad Labem 8:1
FC Slovan Liberec - FK Dukla Praha 1:1
FC Slovan Liberec - MKS Miedz Legnica 3:0
FC Slovan Liberec - Újpest FC 0:0
FC Slovan Liberec - Mezőkövesdi SE 1:2
FC Slovan Liberec - Apollon Limassol 3:2

Bilance Liberce v přípravě: 4 výhry — 3 remízy — 1 prohra

Předpokládaná sestava: Vliegen - Gebre Selassie, Talověrov, Preisler, Mikula - Červ, Mara - Matoušek, Frýdek, van Buren - Rondić

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 10. místo.
Tip Martina Vejdělka: 7. místo.

Autor: Ondřej Vaculík, Martin Vejdělek

Komentáře (131)

Přidat komentář
dejvikker

Janošek přišel do Pardubic na přestup. A taky imo nebudou na sestup

Reagovat
Stannis Baratheon

Uvidíme co obrana.

Reagovat
dejvikker

Rosa a Helešic jsou lepší než co bylo na konci minulý sezóny (Kostka a Čelůstka), Vlček je taky top. Jedinej problém je druhej stoper, to by se Toml musel rozehrát do 20/21 formy

Reagovat
Stannis Baratheon

Helešic snad bude solidní, Rosa byl v přípravě až nenormálně dobrý, ale uvidíme jestli na to dokáže navázat i v lize. Vlčkovi ale moc nevěřím.

A co je s Kostkou vlastně?

Reagovat
dejvikker

Něco s kotnikem. Za par týdnu by měl být ok

Reagovat
Pesojen

Vlček bude fajn

Reagovat
Stannis Baratheon

Snad bude.

Reagovat
Salfovic

Třeba vám Plzeň pošle zpátky Čiháka nebo toho druhého mlaďocha.

Reagovat
dejvikker

Cihak prý má jít do Brna. Ale Hranac by se hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím nás do Top 6

Reagovat
Stannis Baratheon

To teda rozhodně ne.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Imos

to tipované 10. místo od jednoho "experta" pěkně mimo

Reagovat
andrew96

Letos byl mezi 6. a 10. místem rozdíl čtyř bodů, dva roky zpátky pět bodů. Opravdu není nutné se k tipům tolik upínat (a vůbec, jsou to pořád tipy proboha).

Možná by pro příště stálo za zvážení zařadit tým do některého ze sektorů, bloků, které se v tabulce zřejmě vyprofilují. Liberec očividně patří do bloku, jenž bude při dobré konstelaci zápasit o top 6, při té horší mu v krajním případě může hrozit skupina o udržení, přičemž by ale neměl mít starosti se záchranou.

Reagovat
Imos

Joo, s tímhle souhlas, letos ta top 9 bude dost vyrovnaná a od šestého do devátého místa tam může být kdokoliv, ale tipovat Jablonec na 5. v jejich konstelaci a Libereec 10. je i na tipy docela zvláštní

Reagovat
andrew96

Od 5/6. po 10., řekl bych za sebe. Jablonec i Liberec tedy v jednom bloku. Věřím víc Horejšovi než Kozlovi. Neřekl bych, že Liberec oproti loňsku posílil. Kdežto Jablonec má do značné míry totéž co v nedávných úspěšných sezonách. Plus (snad) skvělého Sejka.

Reagovat
lampas

Jablonec má tým přesně odpovídající jejich loňskému umístění, ale na to ať si má názor každý jaký chce. Pokud se podíváme na stav kádru před začátkem sezony, tak Slovan posílil více jak výrazně. Loni Karl doplnil kádr až po 7. kole. Kdyby nám neunikl nesmyslně začátek, tak s Baníkem bojujeme o 5. místo. Tam cca bychom měli směřovat i letos. Tým určitě nemáme o nic slabší, naopak mi přijde, že je o něco širší a u některých hráčů čekám lepší vyzrálost, která by k výsledkům taky měla přispět (mám na mysli především Frýdka, Plechatýho a Rondiče).

Reagovat
John Obi Mikel

V těch prvních 7 zápasech jste získali 2 body a pak jste posílili a šli dost nahoru, to je pravda.

Ale když jste pak s těmi soupeři hráli podruhé, tak jste těch bodů z těch 7 zápasů získali dohromady sedm. Takže zas takové velké zlepšení by to asi nebylo. Ve skupině o titul byste byli, ale stejně jako Hradec s velkou ztrátou.

Reagovat
Imos

Já naopak vůbec nechápu tu vaší představu že bude mít Horejš výsledky hnedka (viz příprava), on i Svědík jsou trenéři na delší dobu a Jablonec teda posílil mnohem hůř než my, nedůvěra k Lubošovi v pohodě, ale jde do druhé sezony a pro něj je to stěžějní rok, tým má připravený podle sebe a naopak bych řekl že oproti ostatním týmům jsme celkem ve výhodě ať už kvalitou kádru či tím, že nehrajeme poháry

Reagovat
andrew96

Přípravou bych se (ať už podařenou či nevydařenou) nikdy moc neoháněl. A rozhodně bych neřekl, že Jablonec posílil mnohem hůř. Možná lehce ten či onen, v mých očích teda lehce Jablonec. Poháry z přímých konkurentů Liberce nehraje nikdo (teda Slovácko, pokud pomyslný prostřední blok rozšíříme i o něj).

A však Horejš nemusí mít výsledky hned. Až na konci sezony.

Reagovat
Imos

Na tomhle se neshodneme, Sejk zatím nepřesvědčuje (i co jsem pochopil Ondrashe), obranu nemají silnou, střed je sice nadprůměr ale úplně tam nevidím ofenzivní přednosti a o útoku škoda mluvit, tam musí doufat že Chramosta nebude moc nasranej, Horejš hraje úplně něco jinýho než Lampas takže potrvá než se začnou dít změny, takže mi přijde naprosto oprávněný předpokládat Jablonec kolem 8-9. místa se Sigmou

Reagovat
Imos

A jasný, poháry má jen Slovácko, já ten Slovan furt počítám do bloku top 6 a pokud se Slovácko dostane do pohárů tak to v lize budou mít těžký a rozhodne o poháry hrát nebudou (můj tip je že budeme s Bolkou a Baníkem hrát o pohárová umístění)

Reagovat
Banikovec7

Tak Zelený a Pilař byli i přes tu loňskou bídu dost důležití hráči pro Jablonec ne? A u Sejka mi přijde, že se o něm mluví více než toho reálně zatím předvedl na hřišti.

Reagovat
andrew96

Jo, Zelený je imo největší otazník. S Pilařem to tak horké snad nebude. Zleva Malínský, zprava Černák, třeba se reinkarnuje Jovović. Sejkovi po Teplicích věřím dost.

Reagovat
kecipep

Reagovat
Banikovec7

To se tu vidí fanoušek skoro každého klubu a tolik místa tam asi nebude

Reagovat
Stannis Baratheon

Baníček jedno místo uvolní

Reagovat
Banikovec7

nikdy

Reagovat
Pablos

Tyhle příčky ale hrajete jenom, když vyhlašujete, že byl výprodej a bude sestup

Reagovat
Imos

pravda, nevím po jak dlouhý době fandové Slovanu jsou optimističtí před startem sezóny

Reagovat
Pablos

Takže letos titul rovnou

Reagovat
Zdechlina

Trinity Zlín Normálně ty jejich fanoušky docela lituju

Reagovat
monty25
Reagovat
Selänne

Reagovat
monty25

Trinity Rodman

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
lichna.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Zaschrona

Ta americká jména...

Reagovat
Mass

No je to dcera Dennise Rodmana, mohlo to být horší

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pospovič

ti už jsou za ty roky zvyklí.

Trinity, Fastav, Tescoma

PSG, Aukro, RI Okna, Hamé, Contiental, Barum

Reagovat
Zdechlina

Zvyklí asi jo, ale tohle Trinity je podle mě nejdebilnější název

Reagovat
Pospovič

Tak z fotbalu asi jo, ale RI Okna Zlín? To nikdo nepřekoná

Reagovat
monty25

Geus Okna Kladno

Reagovat
Neon

roky soubojů oken a do toho kachličky z Lasselsberger Plzeň.

Reagovat
mistr129

na Lassersberger jsem si taky vzpomněl... i když teda HC ČSOB Pojišťovna Pardubice taky nebyl zázrak

Reagovat
Muffi

nebylo za CSOB ještě IPB?

Reagovat
mistr129

Nene, to bylo v jiném období - já si pamatuju už jen to ČSOB 2011-15

https://cs.wikipedia.org/wiki/HC_Dynamo_Pardubice#Historick%C3%A9_n%C3%A1zvy

Reagovat
Trand

Stejně to vždycky bude Dynamo nebo Tesla

Reagovat
Salfovic

Aukro Berani Zlín

Reagovat
Zdechlina

Jo tak tohle opravdu ne no

Reagovat
John Obi Mikel

V čem je Trinity horší než Fastav?

Reagovat
Zdechlina

Přijde mně to vtipnější než Fastav

Reagovat
GrimeBaller98

Zni to jak jmeno prostitutky

Reagovat
ratusek

pornoherečka

Reagovat
Kepy_FCB

+Svit

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pingla

Tady jsme rádi, že se vůbec někdo našel jako sponzor

Reagovat
Freedo

Koukal někdo na CEE Cup? Slavia se prezentovala dost dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně prasila, být Palmeiras tak tam příští rok nepřijedu, kdo má hrát proti takovým řezníkům dobrovolně. Zahrát proti kvalitním mužstvům v Evropě ano, ale lepší pro ně budou nějaké západnější země v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi najeli na styl áčka. V derby mají taky vždycky 20-30 faulů za zápas.

Reagovat
Freedo

Byl jsem na stadiónu a tam mi to tolik nepřišlo. Naopak Palmeiras před gólem na 1:1 nezakopli míč, když nám tam ležel minutu hráč na útočné polovině. Nakonec z bránění v deseti byla penalta. My jsme to za stavu 1:2 v 85. minutě udělali, když jejich hráč taky ležel ve stejné situaci, i když jsme mohli útočit. Takže tolik asi k tomu, kdo byl víc sportovní.

Reagovat
smazaný uživatel

To se bavíš o sportovním chování zakopnutí míče, ale ne o tom, kdo hrál více zákeřně.

Reagovat
Freedo

No, jak říkám, nepřišlo mi, že by Slavia hrála zákeřně. Hodně faulů vyplynulo ze hry, kdy prostě Brazilci byli super na balónu a chodili 1v1.

Musím ale říct, že zasloužená výhra Palmeiras. A snad to sledovali naši skauti. Protože hodně hráčů tam bylo velmi zajímavých.

Reagovat
KoryVCF

João Felipe vibes ?

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
AnthonyR

Měl jsem to štěstí ho vidět naživo kdysi v poháru proti Vyšehradu. Hrálo se na Žižkově, Škoďák dal asi 4 góly a něco přidal i tady tenhle Felipe. Působil fakt dobře a celá Seifertka z něj byla nadšená. Btw. na posledních 10 minut se v tom zápase objevil i Štáfek a.k.a Lavi. To byl fakt bizár

Reagovat
Mass

Vyšehrad s Rogozem byl bizár i bez Štáfka.

Reagovat
Freedo

S Ewertonem a Santosem už máme brazilské mikroklima, díky kterému by se případné posily adaptovaly výborně.

Reagovat
Mass

Nesmysl. Palmeiras hrozně simulovali, jeden tam dokonce předvedl sudy alá Neymar.

Reagovat
FCSL

Vliegen- Gebre, Plechatý, Talovierov, Mikula- Červ, Mara - Van Buren, Frýdek, Ghali- Rondič

Preislera jste si asi spletli s Plechatým v sestavě, ale kdyby se prosadil na levýho beka, tak by to bylo fajn. A na křídle by mèl být Ghali, mèl dobrou a produktivní přípravu, kdybych si měl tipnout, kdo tuhle sezonu vyletí, tak on. Rondič by to snad taky mohl sázet, zatim neměl od Kozla úplně důvěru na hrotu, ale už by měl bejt jako jednička. Udělal velkej pokrok a dost se zlepšil. Budu optimista a tipuju 5-7 místo Hlavnè chytit začátek. Sparta bude po Vikingu, tak snad nepropadnem a 2-4 kolo máme hratelný

Reagovat
Zaschrona

Na papíře to nevypadá marně. Ideálně zas překvapení ligy a třeba přes pohár do Evropy.

Reagovat
GrimeBaller98

Jojo, Ghali jednoznacne zaklad!

Taky si myslim ze uhrajeme top 6

Reagovat
podnebný

Mikula začínal v Jihlavě jako stoper, ve Slavii hrál pravého beka a v Liberci hraje dlouho vlevo. Tak ho může postavit všude. Ale jeho koně jsou Gebre a Pursitidis, takže Plechatý i Kubala budou odstrčeni na lávku. Preisler i Talovjerov se asi chytnou.

Reagovat
John Obi Mikel

Mikula dokonce u nás na začátku hrával i jako útočník

Reagovat
Imos

Asi moc nerozumíš slovanu, ale dobrý, Plechatý určitě bude hrát kdykokoliv bude moct, náš nejlepší stoper, Purzi se zvednul, ale měl by být třetí stoper, Kubalu nemáme ale Fukala se pomalu vrací po zranění, takže mu to potrvá zase (ten by už taky měl udělat nějakou dobrou sezonu, nějak nám stagnuje)

Reagovat
Mirek na tenisu

Mikulu sice můžeš postavit všude on to poctivě odedře ale hru na něm nepostavíš. Mikula je nekopa.

Reagovat
Imos

Ghali a Frýdek letos hodně vyletí nahoru

Pokud se něco vyloženě nedomrdá tak nehrát o šestku by bylo hodně málo a zklamání

Reagovat
lampas

Letos máme kádr složený už před ligou, myslím si, že jsme posílili v lize nejvíc po týmech z TOP 3. Teď se uvidí co v Kozlovi je, kádr má na boj o poháry. Tipy redaktorů jsou dost arogantní a mimo, zřejmě nějací zahořklí moraváci.

Reagovat
MrOffside

Kdo tam je tak super posila?

Reagovat
GrimeBaller98

Hostovacky jsou kvalitni, ale neni to perspektivni.

Ja si treba hodne slibuju od Cerva, Preisler taky bude zajimavej.

Za posilu se muze brat i Mara, sice je to kreten, ale je to kvalitni fotbalista. Bohuzel takovej Pogba z wishe

Reagovat
Imos

Největší posílení je skoro bych řekl že zůstal Plecháč a Gebre, Plecháč skvělý stoper, trochu mi připomíná Gadžiho když byl u nás, s Maxem by to měla být super dvojice (snad)

Reagovat
Imos

tak experti na Slovan o Slovanu ví stejný hovno jako lidi z FFPčka, zahořklej Novotnej a lidi z isportu který těžko poznají rozdíl mezi Jabloncem a Libercem

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

"Tipy redaktorů jsou dost arogantní a mimo"

Reagovat
10adam

Článek jsem nečetl, ale co furt máte proti TRINITY Zlín?

Reagovat
Y.N.W.A

asi, že to je jedinej tým se sponzorem v názvu...

Reagovat
10adam

To je sice pravda, ale já s tím problém nemám. Je to malý klub v "Asii" a rozpočet je potřeba nějak naplnit

Reagovat
Y.N.W.A

jo, já s tím problém taky nemám a chápu to

Reagovat
10adam

Kdejaká Zdechlina se tomu směje, i když u něho to bude tím, že fandi Slovácku…

Reagovat
Zdechlina

Tak tak rivalita musí být

Reagovat
10adam

Já jen tak na okraj k vašemu stadionu...Sere mě ta vaše tribuna naproti hlavní. Když je moc lidí, tak se to nahoře na schodech vždycky ucpe a na místo přijdu v 15.minutě. Schody široké jak kráva a ulička max pro dva lidi vedle sebe

Reagovat
Zdechlina

Jo tak ta ulička je všude stejná. Taky se v ní tlačím davem, ale na výkop chodím s předstihem, to spíš až po zápase jsme tam jak sardinky.

Reagovat
10adam

Před zápasem řada na pivo a klobásku, pak řada na místo… Ve Zlíně je přístup na tribuny lepší

Reagovat
Zdechlina

Tím všude stejná myslím na celém našem stadionu jo, tam mají možná lepší přístup, ale ne tak dobré klobásky a cigára

Reagovat
10adam

Je fakt, že ve Zlíně si na klobáse moc nepochutnáš A pivo je v létě jedno, to vypiju i Starobrno nebo co nám to tam točí

Reagovat
smazaný uživatel

... přitom roky fandil FC SYNOT ...

Reagovat
GrimeBaller98

Tischler nejlepsi hrac Pardubic a neni v ocekavane sestave?

Reagovat
dejvikker

Nejlepší hráč Pardubic? Si upadl ne?

Reagovat
GrimeBaller98

Jeden z nejlepsich urcite, prvni sezonu byl vybornej a je to kvalitni hrac.

Reagovat
dejvikker

První sezonu byl vybornej, to jo, ale vloni nic moc, navíc skoro celý jaro promarodil. Do středu se přes Janoška/Hlavatýho/Solila nedostane, na jednom křídle určitě bude Lima. Na to druhý by se ale asi přes Lupače/Mareše měl dostat, to je pravda.

Reagovat
GrimeBaller98

Na kridle se mi vzdycky libil. A nehral chvili i krajniho beka? Tam by teoreticky mohl zaskocit, tam ta kvalita moc neni

Reagovat
dejvikker

So vím, tak (alespoň v Pardubicích) beka nikdy nehrál.

https://miro.medium.com/max/1400/1*Kx4wWi8BRgb4bdiLW_2-MA.jpeg

A jenom přikládám důaz, že vloni byl fakt špatnej Snad se rozehraje do dobrý formy

Reagovat
dejvikker

Ten odkaz nefunguje, ale jeho pizza chart je tady v článku

https://tdanicekt.medium.com/2022-23-team-preview-fk-pardubice-365ad102820f

Reagovat
GrimeBaller98

Vliegen - Gebre Selassie, Talověrov, Preisler, Mikula - Červ, Mara - Matoušek, Frýdek, van Buren - Rondić

Preisler stoper? Co tam berete

Vliegen - TGS, Purzitidis, Plechaty, Mikula (Preisler) - Cerv, Mara (Doumbia) - van Buren, Frydek, Ghali - Rondic

Reagovat
GrimeBaller98

Zapomnel jsem na ukrajinskyho culicka urcite do zakladu misto Purziho

Reagovat
Imos

možná předpokládanou sestavu mysleli na Spartu, kde teda čekám spíš dvojici Talovjerov, Purzitidis, ale tady se celá analýza slovanu hrubě nepovedla, někdo asi jen mrkl na soupisku a řekl si mrdám na to, napíšu klasický žblepty

Reagovat
Axelrose

Záloha vypadá hodně solidně.

Reagovat
Imos

ale je celkem mladá, tak je otázka zda kvalitu prokáží v lize

Reagovat
Stannis Baratheon

Nebude chytat Stejskal?

Reagovat
lampas

Snad ne.

Reagovat
Imos

Doufejme že ne, Oli na to má a je to náš gólman, snad se mu povede to samý co Macíkovi v Sigmě minulý rok a nepustí tam Stejskala

Reagovat
AnthonyR

Liberec letos hodně silnej

Reagovat
db18

Svoboda se v Pardubicích na testech nechytl?

Reagovat
dejvikker

Chytl, podepsal smlouvu na rok.

Reagovat
db18

dík, tak to má transfermarkt ještě staré info a jinde jsem taky nic nenašel...

Reagovat
dejvikker

Jo, ono to ještě není úplně veřejný

Reagovat
db18

Aha ale mam z toho i tak radost - snad se to na poslední chvíli neposere.

Reagovat
KingMaster13

Každoroční tipovačka až pod preview?

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
db18

Reagovat
Rarášek

Reagovat
KingMaster13

Pokud to chceš odpálit už tady tak ti bránit nebudu ale kvůli tobě si budu muset uložit 2 články

Reagovat
Rarášek

To je dobrý, moje tipy si dokážeš odhadnout sám určitě.

Reagovat
KingMaster13

Jako asi tuším jak by to víceméně vypadalo nicméně natipuj si to, pak můžeš mít dobrý pocit když to dopadne

Reagovat
Witcher

JAKUB JANKTO VE SPARTE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele