FORTUNA:LIGA - souhrn 18. kola: Slavia zkazila Pardubicím oslavy

04.02.2023, 17:01, aktualizováno 05.02.2023, 20:00
Komentáře a souhrny

Pardubice při slavnostním otevření nového stadionu nedosáhly ani na bod, když po statečném výkonu podlehly Slavii, roli favorita venku naplnila i Plzeň. Sparta uzavřela 18. kolo výhrou nad Mladou Boleslaví. Baník Ostrava ukončil čekání na venkovní výhru, v Teplicích zvítězil jednoznačně 5:0 a přiblížil se ke skupině o titul...

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 4:1

05.02.2023 18:00

Góly: 6. Kaan Kairinen, 36. Ladislav Krejčí (pen.), 82. Martin Minčev, 90+5. Martin Minčev - 3. Michal Tomič

Sparta Praha otočila v 18. kole Fortuna ligy duel s Mladou Boleslaví a v domácím prostředí oslavila výhru 4:1. Během úvodních šesti minut se ve svém premiérovém startu stihly prosadit čerstvé posily na obou stranách. Za modrobílé rychle pálil Michal Tomič, o chvíli později ale srovnal stav finský záložník Kaan Kairinen. Ještě před přestávkou pak právě host ze Slavie Tomič, jehož podpis a okamžité odeslání do města automobilů oznámili sešívaní jen před pár dny, fauloval ve vápně a nabídnutou penaltou nepohrdl Ladislav Krejčí.

Start do jarní části sezony obou soupeřů nabízel jisté podobnosti. Oba začali nepřesvědčivým výkonem proti moravskému celku, který jim nakonec vynesl pouhou remízu. Hosté ze středních Čech se marně snažili překonat houževnatou obranu brněnské Zbrojovky, zatímco sparťané po vyrovnané partii brali bod ze hřiště Sigmy Olomouc. Proti Mladé Boleslavi ovšem cítili Letenští velkou šanci, na svém hřišti ji totiž porazili už pětkrát v řadě, v posledních dvou případech navíc s čistým kontem.

Mladá Boleslav zaskočila domácí ochozy už ve třetí minutě, kdy se dalekonosnou ranou prosadil nově příchozí host ze Slavie Tomič. Na úvodní trefu zareagoval na druhé straně další nováček. Poprvé v dresu pražské Sparty se totiž o pár minut později trefil přízemní ranou Kairinen, nová finská posila do zálohy. Před půlhodinou hry vyslal na mladoboleslavskou bránu dobře umístěnou střelu k pravé tyči Lukáš Haraslín, gólman Petr Mikulec však vytasil parádní zákrok a pokus odvrátil na rohový kop. Slovenského křídelníka o pár minut později skolil ve vápně Tomič a Letenští se dočkali penalty, kterou odrazem o levou tyč proměnil kapitán Krejčí.

Pražané vstoupili do druhé půle aktivně a nepouštěli soupeře k balonu. Po hodině hry měl na hranici šestnáctky Haraslín ideálně nabito, střela se mu ovšem svezla a proletěla nad břevnem. Chvíli nato napřáhl z dálky Kairinen, jehož nebezpečný projektil mířený do pravé šibenice vytáhl efektní robinzonádou Mikulec. Pojištění skóre tak domácím podepsal až v 82. minutě střídající Martin Minchev, jenž pláchl za defenzivní řadu soupeře a samostatný nájezd proměnil tvrdou přízemní střelou. Bulharský záložník si Mikulce vychutnal ještě jednou v nastavení, kdy mu nasadil kličku a dorazil míč do odkryté sítě.

Sparta tentokrát uspěla a na druhý pokus si připsala první jarní vítězství. Další bude moct přidat 12. února v malém pražském derby na hřišti Bohemians. Mladá Boleslav ve stejný den přivítá Pardubice.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 0:2

05.02.2023 15:00

Góly: 41. Lukáš Červ, 87. Imad Rondić (pen.)

Slovan Liberec porazil v 18. kole Fortuna ligy České Budějovice 2:0, díky čemuž bodoval i ve druhém zápase jarní části sezony. O to, že tři body putovaly na sever, se tvrdou střelou zasloužil Lukáš Červ, který se prosadil těsně před odchodem do šaten. V závěru druhé půle pak navýšil vedení z penalty Imad Rondič. Pro Jihočechy se jednalo již o třetí prohru v řadě, která může znamenat velkou komplikaci v jejich záchranářské misi.

Dynamo nezačalo jarní část ideálním způsobem, když padlo v Uherském Hradišti 0:1 a celkově si připsalo čtvrtou porážku z posledních pěti duelů. Mírný optimismus vnesl do tábora Jihočechů středeční postup do čtvrtfinále MOL Cupu, na který chtěli určitě navázat i v lize. V cestě jim přitom stál tým zpod Ještědu, jenž také nezačal podle svých představ. U Nisy si totiž připsal pouhý bod z duelu s posledními Pardubicemi.

Na úvodní ztrátu však chtěli Severočeši zapomenout, což se málem podařilo povedeným úvodem, kdy se hned v první akci utkání dostal za obranu Christian Frýdek, jehož pokus však zneškodnil brankář Martin Janáček. Hosté byli nadále v prvním poločase aktivnějším týmem, z čehož rezultovala šance Victora Olatunjiho, který obehrál obránce, ale nechal opět vyniknout Janáčka. Domácí si nedůslednou defenzivní prací stále koledovali a před koncem prvního dějství se modrobílí konečně dočkali. Po narážečce Frýdka se k tvrdému projektilu za hranicí pokutového území odhodlal Červ a zamířil přesně do levého dolního rohu.

První příležitost po změně stran měli opět hosté, když přihrávka ze strany doputovala až k volnému Dominiku Preislerovi, který však míč přes Janáčka neprocedil. V 58. minutě už se Preisler téměř radoval, ale jeho gólovou střelu zhatil Frýdek stojící v ofsajdu. Ten v další útočné akci unikl obraně, dostal se i přes brankáře, ale jeho střelu do prázdné brány na poslední chvíli zachránil vracející se Marcel Čermák. Snahu domácích o vyrovnání zhatil před koncem zápasu Quadri Adediran, jenž se po dvou rychlých a zbytečných žlutých kartách nechal vyloučit. Závěrečný tlak domácích utišil proměněnou penaltou hostů Rondič.

České Budějovice bude po další porážce v příštím ligovém kole čekat velmi těžká překážka, 12. února se totiž představí na půdě Viktorie Plzeň. Liberec svede o den dříve bitvu se Slováckem.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:3

05.02.2023 15:00

Góly: 9. Michal Ševčík - 59. Pavel Bucha, 69. Jan Kopic, 90+7. Adam Vlkanova

Viktoria Plzeň v 18. kole Fortuna ligy zvládla v Brně odvrátit nebezpečí bodové ztráty, když po obratu skóre ve druhé půli zvítězila 3:1. Zbrojovka byla v prvním dějství nebezpečnějším týmem a po gólu Michala Ševčíka zaslouženě vedla. Po změně stran však Západočeši zabrali a dvěma slepenými góly duel otočili ve svůj prospěch, o ten rozhodující se krásným způsobem postaral Jan Kopic.

Domácí kouč Richard Dostálek mohl být po úvodním jarním duelu spokojený zejména s prací defenzivy, která i přes absenci pilíře základní sestavy Lukáše Endla udržela v Mladé Boleslavi čisté konto. V realizačním týmu Plzně naopak panovalo zklamání, jelikož Západočeši prohráli s Hradcem Králové a z první příčky je sesadila Slavia. Do prosluněného Brna ale obhájce titulu přijel s velkou šancí na tříbodový zisk, neboť v moravské metropoli vyhrál poslední čtyři soutěžní utkání a v součtu inkasoval jediný gól.

Hned po třech minutách však mohli viktoriáni ztrácet. Jiří Texl chtěl z dálky možná spíš nabídnout míč spoluhráčům do pokutového území, jenže ten nabral nečekanou trajektorii a stáčel se přímo na bránu. Ke zklamání Brna a milovníků nádherných gólů ale narazil pouze do levé spojnice. V deváté minutě se už Zbrojovka dočkala. Z podobné pozice, jako to zkoušel Texl, centroval Matěj Hrabina, který našel hlavu Ševčíka, jenž neměl problém umístit balon do sítě. Navýšit skóre pro domácí mohl Filip Souček z přímého kopu, jeho prudký projektil ale skvělým zákrokem vytěsnil Jindřich Staněk. Plzeň se do konce první půle marně snažila o vyrovnání. Do šancí se postupně propracovali Václav Jemelka a Tomáš Chorý, Martina Berkovce v bráně ovšem nepřekonali.

Neúnavní Brňané pokračovali v aktivní hře i ve druhé půli a dosáhli druhé branky. Jakub Řezníček si však nepohlídal své postavení a rozhodčí gól pro ofsajd neuznal. Rozdováděné brněnské fanoušky ještě více než neuznaná trefa a chladné teploty na stadionu zmrazil vyrovnávací gól Pavla Buchy, který měl ve vápně nikým nestřežený příliš času a přízemní střelou překonal Berkovce. Pro Viktorii bylo znovu veselo v 69. minutě. Kopic se dostal po standardní situaci ke střele zpoza vápna a zamířil přímo do horního rohu. O možnost vyrovnat pak domácí připravil tvrdým faulem Josef Divíšek, který za šlapák na agilního Kopice vyfasoval červenou kartu. Při závěrečném rohovém kopu, ze kterého mohla Zbrojovka ještě udeřit, šel do vápna i gólman Berkovec, jenž poté vzadu chyběl. Do prázdné brány na konečných 1:3 upravil Adam Vlkanova.

Plzeň tak dokázala na druhý pokus po zimní pauze zvítězit a v Brně slavila popáté v řadě. Další duel sehraje přesně za týden, kdy pohostí České Budějovice. Zbrojovka o den dříve zavítá do Edenu, kde na ni čeká před pražským publikem suverénní Slavia.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 0:2

05.02.2023 15:00

Góly: 7. Lukáš Hůlka, 41. Václav Drchal

Hráči Bohemians zvítězili v 18. kole Fortuna ligy nad Hradcem Králové 2:0, což se jim v české nejvyšší fotbalové soutěži podařilo poprvé od roku 2010. K tříbodovému zisku je dovedla povedená první půle, kdy se prosadili na začátku i na konci úvodního dějství. Vítěznou branku vstřelil Lukáš Hůlka. Díky vítězství se navíc klub z Vršovic posunul v tabulce na čtvrté místo.

Hradec odstartoval jarní část tím nejlepším možným způsobem, když porazil obhájce trofeje Viktorii Plzeň na její půdě 2:1. Na výborný výkon, který okořenila gólem nová posila ze Sparty Petr Pudhorocký, však Votroci nedokázali navázat v poháru, kde v týdnu padli s Českými Budějovicemi. Své síly tak mohli alespoň naplno vložit do ligy, v níž se nacházeli na skvělém čtvrtém místě. Jen o bod za nimi ovšem byli Bohemians, kteří v posledním kole ovládli duel s Teplicemi zásluhou dvougólového Davida Puškáče.

Na povedený první jarní duel navíc navázali hned v úvodu. Po nešťastném odkopu Matěje Ryneše zpět do vlastní šestnáctky se ocitl sám před brankářem Hůlka a střelou k tyči vstřelil gól. V další akci se řítil sám na bránu Václav Drchal, jenž už obehrál gólmana, ale následně nedokázal míč dopravit do prostoru mezi tři tyče. Poté už se osmělili i Votroci. Na přesný centr ze strany si naskočil Adam Gabriel, který razantně zakončil, avšak na brankové čáře zasáhl Martin Jedlička. Před odchodem do šaten přišla pro domácí studená sprcha. Dva pokusy ještě obrana Hradce dokázala zneškodnit, ale na dorážku Drchala do odkryté brány už nestačila.

Druhou půli zahájil zbytečný faul Daniela Köstla, který obdržel druhou žlutou kartu, a poslal tak svůj tým do oslabení. Domácí toho mohli hned využít, když se sám před gólmanem zjevil Matěj Koubek, ale napálil pouze Jedličku. Hradečáci oplývali aktivitou, nicméně početní výhoda jim dlouhou dobu další velkou příležitost nepřinesla. To se rozhodl změnit v 73. minutě Michal Leibl, který vystřelil z velké dálky a nadělal Jedličkovi problémy. Brankář hostů se o chvíli později předvedl v dobrém světle, když vyrazil hlavičku Pavla Dvořáka. Ani závěrečná aktivita Hradce ke gólu nevedla.

Bohemians tak dokázali Hradec porazit a dostali se před něj v tabulce. Oba celky odehrají další duel 12. února. Klokany bude čekat těžká bitva se Spartou, Votroci pak změří síly se Sigmou Olomouc.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Slavia Praha 0:2

04.02.2023 18:00

Góly: 19. Václav Jurečka (pen.), 90+6. Peter Olayinka

Poslední Pardubice při své premiéře na novém stadionu prohrály v 18. kole Fortuna ligy s vedoucí Slavií 0:2. O vítěznou trefu se v 19. minutě postaral Václav Jurečka, jenž proměnil pokutový kop. Východočeši tak padli už v pátém vzájemném utkání v řadě, a to s celkovým skóre 0:21. Úspěchu sešívaných přihlížel z kotle fanoušků slávistický šéf Jaroslav Tvrdík, který se proti podobě hostujícího sektoru ostře ohradil na sociální síti. Po jeho boku stál také kapitán týmu Jan Bořil.

Z top tří klubů české nejvyšší soutěže začala jarní část sezony nejlépe pro Slavii, která na domácí půdě porazila Jablonec vysoko 5:1, a díky zaváhání Plzně se tak dostala do čela ligy. Na druhém konci tabulky se topil její soupeř z Pardubic, jenž však po dobré zimní přípravě uhrál velmi cenný bod v Liberci. Na sešívané ale neměli domácí vůbec dobré vzpomínky, jelikož v posledních čtyřech vzájemných kláních vždy prohráli.

Do prvních příležitostí utkání se dostal slávistický Mick van Buren. V úvodních minutách zápasu však nejlepšímu střelci sešívaných chybělo štěstí. V 19. minutě dopřál sudí po zhlédnutí videa penaltový kop hostům. K němu se postavil Jurečka, který zkušeně poslal míč k pravé tyči. Aktivnímu van Burenovi se podařilo 10 minut před koncem první půle protlačit k další střele. Dělová rána Nizozemce ale trefila pouze boční síť. Poté se zkušený střelec objevil sám před Florinem Nitou, ve skluzu však také nedokázal brankáře překonat.

Šok slávistům mohl na počátku druhé půle přivodit Michal Hlavatý, po jeho střele zpoza vápna ale míč jen orazítkoval tyč. Matěj Jurásek zase po hodině hry odmítl navýšit skóre svého týmu, když nevyužil protiútok, při kterém běželi dva hráči proti jednomu. Vzápětí jej to mohlo mrzet, neboť Dominik Janošek jen těsně přestřelil bránu. Východočeši se nadále hnali za vyrovnáním. Mladý Leandro Lima se ocitl sám před Ondřejem Kolářem, ten však vytasil pohotový zákrok. Slávistický gólman si mohl připsat v závěru utkání dokonce i asistenci, když dlouhým nákopem našel Petera Olayinku. Nigérijský křídelník ale v dobré příležitosti přestřelil domácí bránu. Lehké problémy způsobil hostům Aiham Ousou, když v 90. minutě obdržel druhou žlutou kartu. Domácí tak v nastaveném čase vsadili vše na jednu kartu a zaútočili v plném počtu hráčů. Toho využil Olayinka, který zakončil rychlý protiútok gólem k pravé tyči.

Slavia tak potvrdila roli favorita a zaznamenala další tři body v boji o titul. Na vítězství se pokusí navázat 11. února, kdy se na vlastní půdě střetne se Zbrojovkou. Pardubice zavítají o den později do Mladé Boleslavi.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FC Trinity Zlín 2:2

04.02.2023 15:00

Góly: 58. Jakub Považanec, 72. Jakub Považanec - 20. Vachtang Čanturišvili, 52. Martin Fillo

Hráči Zlína vybojovali v 18. kole Fortuna ligy bod na hřišti Jablonce po remíze 2:2. "Ševci" měli dokonce nakročeno k premiérové venkovní výhře této sezony, když zejména díky Vachtangu Čanturišvilimu vedli krátce před odehranou hodinou hry o dva góly. Pak však snížil Jakub Považanec a krátce nato se nechal vyloučit hostující Libor Kozák, což slovenský záložník potrestal svou druhou brankou v utkání. Severočeši tak neprohráli už 19. vzájemný ligový zápas po sobě.

Jablonec se v úvodním jarním kole prezentoval v pražském Edenu zejména v první půli slušným výkonem. Pak ale musel vystřídat výborný Vladimir Jovović a hra Severočechů se rozsypala, což sešívaní potrestali čtyřmi góly. Zlín si při premiéře kouče Pavla Vrby odnesl ze souboje s Baníkem bod. Trefa Kozáka však patřila k těm nejšťastnějším v jeho kariéře a v závěru Matej Rakovan vytáhl několik úchvatných zákroků. Na herním projevu "Ševců" tak rozhodně bylo co zlepšovat.

Na první velkou příležitost nemuseli domácí fanoušci dlouho čekat. V deváté minutě obdržel Václav Sejk dobrou přihrávku. Pokus mladého útočníka ale Rakovan zlikvidoval pohotovým zákrokem.

Byl to však hostující Zlín, který udeřil jako první. Zpoza vápna napřáhl Čanturišvili, jehož přízemní střela propadla až za záda bezmocného brankáře. Těsně před koncem prvního poločasu se o vyrovnání pokusil Matěj Polidar. Jeho rána po rozehrání přímého kopu z hranice vápna proletěla jen těsně kolem pravé tyče.

Jako první ve druhé půli udeřili opět hosté. Důležitou roli sehrál opět Čanturišvili, který perfektním centrem našel hlavu Filla, ten poté neměl složitou úlohu při zakončení.

Na tuto branku dokázali Severočeši takřka okamžitě najít odpověď. Považanec obdržel perfektní přihrávku od Jovoviće a z úhlu překonal dobře chytajícího brankáře Zlína.

V 63. minutě Kozák hloupě naběhl do Jakuba Surovčíka a obdržel druhou žlutou kartu v utkání. Netrvalo to ani 10 minut a na Střelnici bylo vyrovnáno. Považanec se tvrdě opřel do míče a s přispěním teče se mohl podruhé radovat. Do konce utkání si už ani jeden z týmů nedokázal vytvořit gólovou příležitost.

Vzájemný souboj těchto soupeřů tak už popáté v řadě skončil remízou. Jablonec se v příštím kole 11. února představí v Ostravě, Zlín tentýž den přivítá Teplice.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Baník Ostrava 0:5

04.02.2023 15:00

Góly: 51. Jiří Klíma, 63. Cadu, 79. Filip Kaloč, 83. Jiří Boula, 90+3. David Lischka

Teplice v 18. kole Fortuna ligy prohrály na domácí půdě s Baníkem Ostrava vysoko 0:5. Na severu Čech padaly góly až po změně stran a vždy to bylo do sítě Sklářů. Nejprve se po asistenci Cadua popáté v sezoně prosadil Jiří Klíma, čímž se dotáhl na čelo klubové tabulky střelců. V 63. minutě si pak oba muži role prohodili a zpečetili výhru Slezanů. Vytáhlý útočník se vůbec poprvé v aktuálním ročníku české nejvyšší soutěže radoval jak z přesného zásahu, tak ze zisku třech bodů. Všechny jeho předchozí trefy totiž přišly v remízových kláních.

Skláři nedokázali v úvodu jarní části využít odchodů opor na straně pražských Bohemians, na jejichž hřišti prohráli 0:2. O něco lépe vstoupil do druhé poloviny ročníku ostravský Baník, který byl ve Zlíně lepším týmem, nakonec ale kvůli velmi nešťastnému gólu odešel z konfrontace se svým bývalým koučem pouze s remízou. Nyní jej čekal výlet na sever Čech, kde se mu v poslední době vcelku daří. Z posledních čtyř ligových duelů Na Stínadlech hned třikrát bodoval, přičemž dvakrát odešel vítězně.

Baníkovci se mohli dostat do bleskurychlého vedení už v páté minutě, jenže v tutovce po krásné kombinaci selhal Eldar Šehič. Zahrozit mohli o chvíli později i domácí. Daniel Trubač se pokusil míč dorazit za záda legendárního Jana Laštůvky, ten ale předvedl fantastický zákrok. Diváci velmi dlouho čekali na situaci, která by je zvedla ze sedaček. Jednalo se spíše o bitvu ve středu pole. Oba týmy často chybovaly při finální přihrávce. Problém pro Slezany představovalo i střídání Davida Buchty ve 39. minutě, jenž opustil hřiště vinou zranění. Ke konci poločasu byl nejvíce zaměstnaným člověkem na hrací ploše hlavní rozhodčí, jelikož se utkání poměrně dost vyostřilo.

Ostravanům stačilo pouhých šest minut druhého dějství na vstřelení prvního gólu. Po dobré přihrávce se sám před brankou ocitl Klíma, jenž v zakončení nezahálel a poslal hosty do vedení. Inkasovaná trefa domácí nakopla a hned začali být nebezpečnější. Skvěle se proti nim ale několikrát vytáhl Laštůvka. O 12 minut později se prosadil asistent u první branky Cadu, jemuž nahrál právě střelec Klíma. Korunu výkonu Baníku přidal v 79. minutě Filip Kaloč, jehož nechytatelná pumelice z velké dálky překonala vše, co jí stálo v cestě. Baníku třígólové vedení nestačilo. Srdjan Plavšič vyslal Jiřího Boulu perfektní průnikovkou šajtlí a střídající hráč splnil jednoduchý úkol, když míč dopravil do sítě. Na konečných 5:0 pak skóre upravil osamocený David Lischka.

Ostravané tedy po úvodní remíze získali také první jarní vítězství. Na to budou chtít navázat 11. února v domácím zápase s Jabloncem. Teplice ve stejný den poputují do Zlína.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:0

04.02.2023 15:00

Góly: -

Slovácko v 18. kole Fortuna ligy remizovalo se Sigmou Olomouc 0:0. Sněhem pokrytý trávník na stadionu v Uherském Hradišti příliš šancí nezažil. Gólovou radost si na konci první půle užil jen hostující Mojmír Chytil, branku však vzápětí zrušil videorozhodčí kvůli ofsajdu. Hanáci tak prodloužili čekání na vítězství proti Slovácku, které trvá už od roku 2018.

Na jihu Moravy se setkaly dva týmy, které mohly být se vstupem do jarní části relativně spokojené. Sigma dokázala v domácím prostředí před solidní kulisou zdatně sekundovat pražské Spartě, s níž nakonec vyválčila cenný bod. Domácí trenér Martin Svědík zase oslavil podpis nové smlouvy výborným tahem v otvíráku proti Českým Budějovicím. Po hodině hry poslal na hřiště Daniela Holzera, jenž se mu o několik minut později odvděčil vítězným gólem.

První trable zažil domácí celek už ve druhé minutě, kdy se Chytil dostal k nebezpečné hlavičce na přední tyči. Filip Nguyen však s pomocí brankové konstrukce pokus vytěsnil. Po více než půlhodinovém herním tichu se v akci opět ukázal Chytil, jenž se chytře dostal za obranu a skóroval přízemní ranou. Za defenzivou soupeře byl ovšem přespříliš a jeho trefu zpětně odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Diváci tak v úvodním dějství zažili místo gólové nadílky jen tu sněhovou.

Po hodině hry vystrašil brankáře Sigmy Holzer, jehož nepovedený centr se otřel o břevno a skončil v zámezí. Vývoj utkání měl svým premiérovým startem zvrátit střídající Jan Fortelný, který k Hanákům zamířil na hostování z pražské Sparty. Závěr utkání doprovázelo mnoho ostřejších soubojů na obou stranách. Zajímavější šance si ke konci vypracovali hosté, s bezgólovým stavem však pohnout nedokázali.

Hráči Slovácka tedy na úspěch z minulého kola nenavázali a připsali si pouze bod. Další šanci dostanou 11. února na hřišti Liberce. Sigma zabojuje o první jarní triumf o den později s Hradcem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
18
14
1
3
58 : 15
43
2
Viktoria Plzeň
18
13
3
2
38 : 13
42
3
Sparta Praha
18
10
6
2
35 : 17
36
4
Bohemians Praha 1905
18
8
4
6
31 : 29
28
5
Sigma Olomouc
18
7
5
6
26 : 19
26
6
FC Hradec Králové
18
8
2
8
21 : 22
26
7
1. FC Slovácko
18
7
5
6
21 : 27
26
8
Slovan Liberec
18
7
4
7
24 : 22
25
9
Baník Ostrava
18
6
6
6
32 : 25
24
10
FK Mladá Boleslav
18
6
5
7
27 : 28
23
11
Zbrojovka Brno
18
6
3
9
28 : 37
21
12
FK Teplice
18
5
4
9
23 : 42
19
13
Dynamo České Budějovice
18
5
3
10
17 : 33
18
14
FK Jablonec
18
4
5
9
25 : 34
17
15
FC Trinity Zlín
18
2
8
8
18 : 33
14
16
FK Pardubice
18
3
2
13
14 : 42
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (182)

Přidat komentář
bobis21

Hráli jsme proti Teplicím a nebyla to ostuda pro nás

Cadu do jara vstoupil fakt dobře, tak snad bude pokračovat

Hapala pochválím za prohození stoperů. Lischka hrál vše levou, takže na pravé straně měl často o dotek/pohyb víc a pressing nám tak dělal ještě větší problémy. Pojezný si je jistější i pravou a vypadal tam mnohem lépe

Reagovat
HorajzmAmmann

Hlavně že tady byl Cadu posílán na lavičku

Reagovat
bobis21

Když hrál špatně, tak ano. To je snad normální ne? Když bude hrát dobře, ať hraje klidně vždy když bude k dispozici. Když zahraje špatně, nevidím důvod nedat šanci někomu jinému.

Reagovat
HorajzmAmmann

to je právě ono, ty hejty si nezasloužil Můj názor.

Reagovat
bobis21

Nevím koho myslíš. Já po několika zápasech (kdy nezahrál dobře a byl i brzo střídán) psal, že může na té pozici dostat šanci i někdo jiný aspoň na 1 zápas. Fakt nevím co je na takovém přístupu špatně. Teď zahrál dobře, tak ho naopak pochválím.

Reagovat
HorajzmAmmann

tak ty taky nejsi ten, kdo by do někoho jebal každý zápas že jo... ale ta debata tenkrát byla o tom, proč hraješ Cadu když by měl hrát Buchta. Můj názor byl takový, že Cadu hraje dobře, akroát nemá čísla a neměl by hrát odchovanec jenom proto, že je odchovanec.

Cadu hraje furt stejně, jenom začíná mít konečně čísla... taky posílat někoho na lávku když je u nás týden i s cestou je blbost. Důvěra v základ se vyplácí

Reagovat
PlackaSKS

Hlavně, že po jednom zápase máš jasno. Na lavičku ho posílali za dlouhodobé výkony a i to se může změnit...

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
PlackaSKS

Byly facky?

Reagovat
HorajzmAmmann

drž piču, vůbec nevíš o čem jsem se bavil ohledně Cadua asi měsíc zpátky a proč jsem se ho zastával, takže si nehraj na chytráka zase debile... nebo ty facky opravdu dostaneš

Reagovat
PlackaSKS

to beru jako ano, zabijáku

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Kepy_FCB

Dojem na Trevorka 9/10

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
hilarious

co ten Pojezňák, jak ho vy fanoušci hodnotíte?

Reagovat
lichna.

Výborný, bez ohledu na věk. S ohledem na věk skvělý. Když se ještě naučí občas neplašit, když je napadán a zapracuje na hlavičkových soubojích, tak bude fantastický.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

9/10.

Pokud bych měl říct nějakého hráče z Baníku, který jednou bude hrát v TOP lize tak to je Pojezný

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně jsem rád, že dostal šanci. Nicméně pořád v určitých herních situacích působí hrůzostrašně. Ale to platí defakto o všech našich stoperech, takže ok.

Reagovat
Slavia10

Zatím to Vrbovi výsledkově celkem jde, chce to teď i nějaké výhry. Hellebrand, Tláč a Balaj by měli hrát více.

Reagovat
Pablos

Dnes mi spadla pětikoruna na zem... pár hodin Hapal bůra ...náhoda, nemyslím si.

Reagovat
Cotton

Klíma a Cadu ve fantě

Reagovat
ratusek

Exhibice. Dejte nám soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice jsou taková česká obdoba Herthy.

Reagovat
smazaný uživatel

hertha má na rozdíl od Teplic peníze, ale je pravda, že jsou si podobný zbytečně obrovským stadionem

Reagovat
Mass

Reagovat
raduinho

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Kepy_FCB

snad jen snědým obyvatelstvem

Reagovat
ZB 07

731 diváků v Jablonci, achjo

Reagovat
Mass

A to se tam zřízenci tak snažili a pěkně odklidili všechen sníh.

Reagovat
Selänne

Reálně možná polovina. A i to bych si dovolil zapochybovat.

Reagovat
Kepy_FCB

Pelta vždy skutečnou návštěvu násobil 3

Reagovat
raduinho

Je to děs, ale komu se chce v zimě 2 hoďky vsedě mrznout na stadionu? Svým způsobem to chápu.

Reagovat
noustres

Nejde ani tak o tu zimu. Problém je asi jinde

Reagovat
ZB 07

Já třeba zítra mrznout jdu a šel bych, i kdyby přijel Zlín. Ale nedivím se lidem, co nechodí, když vidím ten tragickej marketing.

Reagovat
vestinustarychdubu

Marketing muzes delat jaky chces, doba i lidi se meni. Ze vsech tech moznosti, ktery mam, jak travit svuj volny cas o vikendu, je chozeni na fotbal v zime, snehu, a minusovych teplotach asi fakt nekde na konci seznamu. A zadny marketing na tom nic nezmeni.

Reagovat
ratusek

Reagovat
didosh

Tak to ten fotbal moc nežereš

Reagovat
lichna.

Reagovat
Selänne

Hlavně u nás na severu fakt není žádná sranda chodit na fotbal. Tady je zima i v létě.

Reagovat
Mirek na tenisu

Prostě v Čechistánu by se liga nikdy neměla začínat tak brzo. Může se stát že první únorové týdny nemrzne ale je to loterie. Optimální je konec února

Reagovat
didosh

Tyhle Jablonce a Boleslavi, bych pustil tak max.do druhé ligy

Reagovat
John Obi Mikel

No dneska to bylo hodně špatný, ale nakonec to vyšlo na 3 body a snad jsme si už slabší chvilku říkali. Zeťák zachránil.

Už když tam dával Teclého, tak jsem si říkal, že to je chyba, že jeden z těch svou expertů vzadu dostane drhhou žlutou. Nakonec se tak stalo (a ani ne za faul), ale zas Teclnaldo má áčko, takže příště v základu.

Reagovat
John Obi Mikel

*slabší chvilku vybrali

Reagovat
srandamač

Měl v kotli tchána, tak se chtěl vytáhnout.

Reagovat
Mass

Vždyť právě proto tam šel Tecl, aby to vzadu pohlídal.

Reagovat
Kily

nemá Tecl trochu nadváhu?

Reagovat
John Obi Mikel

Těžko říct, přijde mi ale že zpomalil

Reagovat
Kily

vypadal trochu jako buřtík, u toho gólu v nastavení asi byl rád za nabíhajícího Olayinku, věřím tomu, že minimálně dva hráči by ho ještě stihli doběhnout a znemožnit mu zakončení

Reagovat
Losinho

Má zbytečně hodně svalů + geneticky velkej podvozek no. Nadváhu asi úplně ne.

Reagovat
meno

Reagovat
ratusek

Taky mám takový problém, akorát teda dělá to i ten tuk

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Kily

mně ten tuk na břiše nějak ztuhl/zamrzl, to je ještě horší

Reagovat
Mass

Někdo jako Tecl nemůže mít nadváhu.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ty pico to bylo spatny.

Reagovat
Mass

Spíš bych pochválil soupeře, zahráli fakt dobře. Takovej Hlavatý není vůbec marnej a to sem se mu smál, že vypadá na 12 let.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Remt

Což vypadá, tyhle dvě věci se nevylučují

Reagovat
20DollarsInMyPocket

No jo, ale zápas dělaj vždycky oba týmy. A nebýt Pardubice tak darebný ve finální fázi, tak odjíždíme s prohrou.

Reagovat
Losinho

Mick mohl mít do 60. minuty hattrick.. stálo to za prd, ale mizerný byly v koncovce oba týmy.

Reagovat
Losinho

Výhra v plzeňským stylu, ale přesně ty nám minule chyběly k titulu.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Losinho

Každopádně proč hrál mladej Jurásek vlevo a Olayinka vpravo, to mi teda hlava nebere.

Reagovat
Mass

Taky bych řekl, že líp hrajou opačně.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Lof

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem neviděl, byla ta penalta férová, nebo plzeňsko-slávistická?

Reagovat
mistr129

Férová, takže slávistická

Reagovat
Greny

Penalta byla, spíš škoda že neukázali blíže ten poslední zákrok před gólem na 2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Ve studiu rozebírali a Podaný říkal, že to faul nebyl.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
SIRBRANIKE

Celkom jasná ruka.

Reagovat
vanGomm

Pardubice si ty oslavy budou muset nechat na ty týmy se kterýma budou hrát jak se říká o 6 bodů

Reagovat
Mass

Tak snad na stadion budou chodit lidi a povzbudí tým k záchraně. Dneska bylo vidět, že jim to hodně pomohlo. A ještě bych Pardubkám přál nějakýho lepšího útočníka, efektivitu mají strašnou.

Reagovat
Axelrose

Jenže to je akorát Zlín

Jinak Sparta, Baník, Slovácko a Hradec.

Ale jinak dneska nadějný výkon, akorát že není střelec, no.

Trošku mi to jako Slávistovi trhalo srdce. A to včetně výkonu Slavie.

Reagovat
Mirek na tenisu

Bude to hezký druholigový stadionek.

Reagovat
Coutinho10

museli jsme si hodně hrábnout + i mít štěstí, když jsme nebyli schopní dát na 0:2 alespoň o 10 minut dříve...takto dost smrdělo ještě v 90+

Reagovat
John Obi Mikel

Já vůbec nechápu, jak se jim povedlo takhle hloupě se nechat vyloučit.

Reagovat
PlackaSKS

To bylo zcestný..

Reagovat
Axelrose

Na staďáku to taky nikdo moc nepochopil. Až pak mi psal známý, že říkali v TV, že se snad vrátil do hry bez "odsouhlasení" druhým rozhodčím, nebo co.

Jako, být vyloučený zrovna za tohle (zřejmě) jako nesportovní chování, to je k

Já myslel, že jí třeba někomu zatnul mimo hlavní dění.

A ona z toho vyleze takováto p.....a. Ale podle pravidel si to obhájí, tak snad se mu tím vymažou nějaké žluté, jestli to tedy jde.

Reagovat
dantetomas

Jarda Kuzel hadr... Kto vas pustil na hriste? Dal jsem vam pokyn? Mama mne pustila...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Coutinho10

to taky no...je fakt, že normálně rozhodčí dá vždycky signál tomu hráči, aby tam šel....tohle Ousou měl ustát a nechodit tam automaticky, iikdyž chápu, chtěl tam bejt co nejrychleji, ale povolení nedostal...ještě, že jsme na to nedojeli

aspoň je otevřená cesta pro Ogba do základu

Reagovat
naheCZ

Otevřená cesta sice je, ale to neznamená, že se tam neobjeví Kačaraba

Reagovat
Coutinho10

nestraš

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

OT: Sor další gólik

Reagovat
monty25
Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

hezky se před něj dostal zajímavý propojení 2 bývalých hráčů

Reagovat
ratusek

tvl takovej prcek a on přeskočí takovou gorilu ale luxusně

Reagovat
Coutinho10

jako fakt je dobrej...asi škoda, že se nám nepovedlo ho využít tolik, jako je potenciál, že z něho bude využito v Belgii, ale minimálně na jaře v EKL nám dost pomohl, takže i za to jsem dost rád, to byla slušná jízda

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
HorajzmAmmann

Takže si to shrneme. Hapal 7 ligových zápasů (4-1-2) 18 vstřelených branek, slušný výkon v Edenu, skvělý výkon v Plzni, jediná větší ztráta ve Zlíně, kdy Rakovan chytnul 3 tutovky + asi jediný vyloženě negativní zápas v poháru se Spartou.

Nehledě na nejvyšší výhru venku. Marně jsem v autě cestou z Teplic s klukama přemýšlel, kdy jsem naposledy zažil tak vysokou výhru Baníku venku... no, nezažil samozřejmě. Baník dal naposledy někomu 5 branek když měl Lischka ještě vlasy. Konkrétně ve Zlíně 2008.

Ale jo, takhle zvednout Baník, to jsem nečekal. Dobře Hapal. Jen tak dál

Reagovat
bobis21

Jsi si jistý, že měl Lischka v roce 2008 vlasy?

Reagovat
HorajzmAmmann

nějaký ohonek tam určitě byl... Já jsem teď na levelu David Lischka 2019, doufám, že za 4 roky budu taky komplet bez kurva

Reagovat
didosh

Jsme na tom podobně, ještě že vymysleli kšiltovky

Reagovat
HorajzmAmmann

Bohužel vypadám jak pica v kšiltovce Takže časem jediná varianta úplně dolů a leštit

Reagovat
PlackaSKS
Reagovat
Mirek na tenisu

Výhra 5:0 vždycky zvedne náladu ale tady bych ji nepřeceňoval. Teplice jsou hrozný matláci.

Reagovat
HorajzmAmmann

vždyť celý ten můj komentář je o celkově zlepšeném Baníku ne jenom o Teplicích...

Reagovat
Kepy_FCB

Falešně vysoké skóre

Reagovat
mrtvej ofsajd

Slavii úplně během zápasu odešlo, co ji zdobilo na konci podzimu - fungující, dynamicka, aktivní zaloha. Chybí tam Oscar svoji rychlosti a technikou.

Reagovat
Losinho

A Hromada dneska pozičně na levelu Talovierov. Ševčík bránil za dva.

Reagovat
mrtvej ofsajd

To bych nesouhlasil. Hromada sice nehraje ve formě ze závěru podzimu, ale stred jakž takž držel, po jeho odchodu se to sesypalo úplně. Ševčík se mi naopak dneska nelíbil, je pomalej, nepresnej.

Reagovat
Slavia10

Vidím to podobně. Hromada byl za mě jeden z mála z těch, kteří se dají aspoň maličko pozitivně hodnotit. Občas mi přijde, že Hromada je takový náš Jorginho, spousta lidí se vyloženě soustředí jen na něj a když náhodou jednou dá trochu nepřesnou přihrávku, tak je oheň na střeše. Loni bych taky pochyboval o jeho roli v týmu, ale kdybychom měli dělat průměrné hodnocení našich zákazníků na celou aktuální sezónu, tak Hromada je náš nejlepší středový záložník.

Reagovat
Mass

Spíš mě moc nepřesvědčuje Ševčík, dal bych tam Oscara.

Reagovat
John Obi Mikel

Pozičně mi přišli mimo oba (i víc Ševčík) a nezaujal ani Pech. Ať už je zpět Holeš.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Jurečka v tom Hradišti prostě chybí! Mihálik je dobrý hráč ale ani náhodou zakončovatel... Byl jsem na stadione a musím pochválit Olomouc. Hráli velmi kompaktně, týmově.

Reagovat
Slavia10

Moc se mi ten zápase nelíbil. Kolář skvělý. Líbil se mi celkem Mick, bohužel spaluje furt hodně, ale byl nejaktivnější z útoku. Olayinku bych pochválil za výbornou defenzívu, v útoku trápení. Celkem fajn byl Hromada. Zbytek nestojí za zmínku, opravdu špatné výkony. Trochu se můžu zastat Jurečky, který nemá být na křídle, ale přál bych si aby 2-3 zápasy zkusil v základu na hrotu.

Reagovat
Kepy_FCB

Tak Tvrdík šel do klece jó?

Reagovat
Salfovic

Připomnělo mi to jednu scénu ze Smrtosné zbraně, kde velvyslanec JAR zavírá zamřížovanou bránu a Gibson mu říká, ať si zvyká na ten výhled.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Kepy_FCB

Mě Rowlingová a její klecový lůžka, Tvrdík skoncuje s klecovými sektory

Reagovat
Salfovic

Jakej má Tvrdík názor na tranďáky ?

Reagovat
Mass

Transparenty Výběh divokých fanoušků a Zoo Slavia

Reagovat
noustres

K tomu maskot s Pardubickým "perníkem" metající balíčky do klece!

Reagovat
didosh

Reagovat
AnthonyR

Záda mu kryl Bořil

Reagovat
Paprika

Sel a dokonce pak s Borilem cely sektor uklidil po vzoru japoncu… nova doba ten Jarda je fakt komediant a nechapu slavisticke fans, ze na tu jeho hru pristupuji (kdyz si vezmu jaky bugr delali na jinych stadionech…) At zije Jarda, kultivator ceskych stadionu

Reagovat
Greny

Chudáci až ti někde rozmláti jak v Plzni to bude dlouhá brigada

Reagovat
Kepy_FCB

Třeba chce být příští prezident ČR a zahájil kampaň

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Když bude ve druhém kole s Babišem, tak má můj hlas.

Reagovat
Rozumvhrsti

Ty po sobě neuklizis? Musíš žít ve slušný spine

Reagovat
Paprika

Uklizim a pravidelne, a to ne jen kdyz mi do pokojicku prijde tatinek priste bude zase bugr, ale promo Jardy jiz bude mit zelenou fajfku

Reagovat
Jolly Roger

Ještě, že jsem si spravil oko na anglické lize. Hroznej fotbal.

Reagovat
John Obi Mikel

Škoda, chvilku to vypadalo na ztrátu Plzně. Ta to nakonec zvládla.

Bohemka

Reagovat
Salfovic

Vždyť ztratila Kalvacha.

Reagovat
John Obi Mikel

Hraje se na body, ne na mrtvé vojáky.

Reagovat
mistr129

*Vladimir Putin

Reagovat
FCSL

Dneska by to šlo, ale Budějky jsou doma fakt žalostný. Frýdek musí hrát základ. Porazit Pardubky, mohli jsme být 5. Ted nás čeká težkej los, takže se uvidí, na co máme. Slovácko, Sigma, Plzen, Bohemka, Bolka, Slavia, Baník.. Na podzim jsme z těhle 7 zápasů udělali 8b a to jsme vyhráli na Slovácku jenom díky jejich redce. Každopádně dneska důležitá výhra

Reagovat
Imos

Reagovat
Kang & Kodos

S přehledem nejvíc jsem se pobavil u mávání/pískání ofsajdů. Borec má za posledním bránícím mezeru, že by se tam vešla půlka Ústeckýho kraje, ego Martina Haška a počet zkaženejch centrů Honzy Mejdra, ale obvyklej postup je: počkat si, až borec doběhne balon, vystřelí/srazí se s golmanem, balon se odrazí někam do prdele a pak to konečně mávnout. Když už se mu povedlo zamávat brzo, tak se čekalo minutu na hlavního, než se uráčí písknout. Pískaní na vysokym potenciálu

Reagovat
doshcz

Reagovat
r.mrazik

hrozny

Reagovat
$dolar$

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

To jsou ty změny. Prý méně zásahů VAR. Přitom se na něj čarový spoléhá i při více než metrovém ofsajdu.

Reagovat
martin1

Reagovat
ratusek

to tady řešíme furt. to je ta slavná zpičená metodika UEFA

Reagovat
twelwer

Zhodou nahod som tam bol tiez, a ten AR2 bol katastrofalny. To je fakt ako cakanie na to kedy niekomu niekto zlame nohu a on si kyvne ofsajd. A to su metrove diery, ktore fakt musi vidiet.

Reagovat
Kang & Kodos

to jsem radši ani nezmiňoval tu penaltu, kdy do něj Tomič zajel jak dement, okamžitě mu bylo jasný, že to posral, a sudí s vypětím všech sil doklusal přes celý hřiště k VARu. Přitom stál přímo před nima

Reagovat
twelwer

To som nevidel lebo som sedel na opacnej strane, a haraslinovy neverim ani jeden pad ak to nemam pred ocami nakolko to je taky smrad hrac niekde na urovni Paredesa pre mna

Reagovat
John Obi Mikel

Sparta podobně jako my. Kdyby Bolka proměnila šance, bylo by to o něčem jiném. Matějovskýmu dnes zápas nevyšel.

Reagovat
kilobyte

Zase z většiny "šancí" neudělali ani střelu. To se pak těžko dává gól.

Největší šanci měli hned na začátku, kdy je vychytal Kovář. Ale následně dali góla, takže to byl vlastně využitý útok. Pak už měli trochu nebezpečnou asi jen tu hlavičku, ale ta neměla moc razanci a asi by gólem neskončila. Jinak tam snad už ani žádné zajímavé zakončení neměli.

Reagovat
smazaný uživatel

Představujeme novou posilu. Při současné formě může rovnou do základu.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Puskas

Reagovat
Lof

Reagovat
HorajzmAmmann
Reagovat
Remt

Kapitánský můstek

Reagovat
ratusek

Reagovat
kecipep

Reagovat
Puskas

Reagovat
db18

Ok, ale proč je to nahoře?

Reagovat
Rarášek

Aby ho nepřehlídnuli hluchý fanoušci.

Reagovat
HorajzmAmmann

Kotel je vždycky nahoře. Není moc táborů co dokáží zaplnit i spodní patro

Reagovat
db18

My chodíme hlavně dolů...

Reagovat
HorajzmAmmann

Fakt? Tak to jsem si nikdy nevšiml... Každopádně dřív se zaplnilo horní patro a potom i ta tribuna z boční strany. To mi přišlo lepší.

Reagovat
didosh

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
pingla

Stejně si speaker stoupne na to zábradlí

Reagovat
db18

Reagovat
ACSeRw!n

jo, to je dost mozny, ale bude se mit ceho chytit

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

tak mlada a uz botoxuje

Reagovat
Lemond Laws

Ta je hrozně nehezká teda...

Reagovat
HorajzmAmmann

nepříjde mi špatná. Normální obyč holka a řekl bych že i celkem sympatická...

Reagovat
fellaininho

Jestli dá Bohemka TOP6, tak Veselý musí být trenér sezóny

Reagovat
Imos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele