FORTUNA VÍKEND - TRIUMF BOHEMIANS 1905

14.01.2007, 16:08
Aktuality
Vítězem turnaje Fortuna Víkend Šampionů se k velké radosti početné skupiny svých fanoušků stali fotbalisté Bohemians 1905, když ve finále přehráli slovenský Ružomberok. Vítězný tým si odnesl prémii ve výši 300 tisíc korun.

Druhý den zahájil zápas o 7. místo mezi Slavií a Wislou Plock. Po nezáživném prvním poločase, ve kterém nepadl jediný gól, se Slavii ve druhém podařilo proměnit své šance, když se postupně trefili Jarolím, Gecov a Janda. Wisla v samotném závěru už pouze korigovala na 3:1 a na turnaji tak polský tým skončil poslední.

O mnoho zajímavější už bylo první semifinále mezi Bohemians a Mladou Boleslaví. Pražský tým vlétl do utkání jako vichřice do Tater a po pěti minutách vedl už 2:0. Kuličovi se sice záhy podařilo snížit, ale místo tlaku Boleslavi přišly další branky klokanů, kteří po prvním poločasu vedli už 4:1. Představení Bohemians pokračovalo i ve druhé půli a zápas tak skončil jejich drtivým vítězstvím 8:2.

Taktickou bitvu nabídlo druhé semifinále mezi Slovanem Liberec a slovenským Ružomberokem. Liberec se brzy dostal do vedení a od té doby se snažil hrát zodpovědně i v obraně. V závěru poločasu však Ružomberok natřikrát překonal brankáře Bolka a bylo to 1:1. Druhá půle se lépe povedla Slovákům, kteří se po brankách Sedláka a Božoka ujali vedení 3:1. Dvě minuty před koncem ještě zápas zdramatizoval pěknou trefou Frejlach, ale Liberec už třetí gól přidat nedokázal a do finále tak postoupil Ružomberok.

Mezi zápasy o stupně nejvyšší se vešel ještě zápas Sparty s Debrecínem o 5. místo. První půli Sparta prohrála 1:3, když si Blažek zády srazil do sítě míč, který k němu zamířil od mantinelu. Ve druhé patnáctiminutovce debrecínští zkolabovali, Sparta sedmi góly otočila zápas a zvítězila 8:3.

V zápase o bronz se střetli poražení semifinalisté Mladá Boleslav a Liberec. Pohledný zápas opět ukázal, že na tomto turnaji se výkon týmů mění s každým poločasem, když první skončil nerozhodně 2:2 a druhý vyhrála Boleslav jasně 4:0. Konečný stav 6:2 tedy znamenal, že na tým současného mistra ligy zbyla pouze bramborová medaile.

Finále sehrané mezi Bohemians a Ružomberokem bylo opravdovým vyvrcholením této povedené akce, hrál se pěkný fotbal plný zvratů. Nejdříve se slovenský tým ujal vedení 2:0, ale v posledních třech minutách poločasu Bohemians srovnali. Ve druhé půli se Bohemians snažili útočit, nicméně po gólu z protiútoku v 22. minutě se ocitali v nezáviděníhodné situaci. Pražský tým, jemuž se v Sazka Aréně dostávalo skutečně domácího prostředí, však opět předvedl skvělý závěr poločasu. V poslední minutě zápasu skóroval nejprve Škoda a po něm ještě Adam, jenž o vítězství klokanů rozhodl pouhých 24 vteřin před koncem.


Semifinále:

Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 8:2 (4:1)
Branky: 10. a 18. Dian, 15. a 19. Slezák, 4. P. Hašek, 5. Pávek, 26. Bálek, 30. Kotyza - 7. Kulič, 25. Abraham.

Slovan Liberec - MFK Ružomberok 2:3 (1:1)
Branky: 2. Brezinský, 28. Frejlach - 14. Rák, 18. Sedlák, 22. Božok.


O sedmé místo:

Slavia Praha - Wisla Plock 3:1 (0:0)
Branky: 18. Jarolím, 21. Gecov, 28. Janda - 29. Michálek.

O páté místo:

Sparta - Debrecín 8:3 (1:3)
Branky: Jeslínek 2, Zabavník, Šimák, Sylvestre, Kolář, Kóňa, Pospěch - 3. Sándor, 12. vlastní Blažek, 15. Szilagyi.

O třetí místo:

Ml. Boleslav - Liberec 6:2 (2:2)
Branky: 4. Poláček, 8. Ordoš, 21. Kulič, 23. Matějovský, 29. Abraham, 30. Poláček - 3. Šinglár, 14. Frejlach.

Finále:
Bohemians 1905 - Ružomberok 4:3 (2:2)
Branky: 13. Kocourek, 15. Slezák, 30. Škoda, 30. Adam - 2. Majný, 12. Kucka, 22. Jurč.


Konečné pořadí:
1. Bohemians 1905, 2. MFK Ružomberok, 3. Mladá Boleslav, 4. Slovan Liberec, 5. Sparta Praha, 6. Debrecín, 7. Slavia Praha, 8. Wisla Plock.

Autor: Tomáš Bělonožník, Tomáš Pavlík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bohemians by měli hrát v hale... místo na hřišti

Reagovat
HOST*-Kopy-

Pekny turnaj

Reagovat
smazaný uživatel

jsem neviděl ani jeden zápas , ale asi pěkný byl ... i když spanhel psal něco o 5* lepším turnaji o primátora města Ostravy

Reagovat
smazaný uživatel

"O primátora města Ostravy"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nevím ne, vole

Reagovat
Shevchenko

To finále bylo drsné, Bohemians za stavu 2:3 tlačí a v poslední minutě dá dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

Vrrršovice!

Reagovat
smazaný uživatel

Booooohemians! A ne ty kurvy ze Střížkova nebo snad sešívaní z.rdi...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ku*vy jo , ale z*rdi ne ... nevím co je horší slovo

Reagovat
smazaný uživatel

Však si pak hrajte, kde chcete...

Reagovat
HOST*Vinny

My stadion máme, narozdíl od Vás

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele