Fraška v Divadle snů: 34. kolo Premier League v kostce

07.05.2021, 11:09
Názory a komentáře
Superliga vzbudila ve fotbalovém světě horoucí vášně. Protestovalo se před Stamford Bridge, na ulicích ve španělsku, v Anglii i v Itálii. A právě fotbaloví příznivci, kteří se jako jeden člověk semknuli, aby bojovali za zdravý a férový fotbal, měli velký podíl na konečném krachu ideově zvráceného podniku. Jen na Old Trafford to trochu přepískli...

V neděli už totiž o Superligu zas tolik nešlo. Byla jen pomyslnou poslední kapkou pro ty Rudé ďábly, jimž jméno Glazer nejde na jazyk. Nenávist vůči americkým vlastníkům z této bohaté rodiny trvá už dlouhé roky. Však si taky ta nejradikálnější odnoš příznivců založila svůj vlastní klub FC United of Manchester, pouhé dva roky po příchodu Glazerovců.

Na konci minulého týdne každopádně vygradovala zášť i u těch umírněnějších fanoušků a výsledkem byly dlouhotrvající rozsáhlé protesty, které zasáhly i stadion Old Trafford. Stadion, kde se shodou okolností zrovna mělo hrát (dle mnohých) největší fotbalové derby světa, Manchester United - Liverpool. To se vzápětí muselo zrušit.

Za životní zážitek tohohle chlapíka to ale možná stálo. Kdo může říct, že skóroval nůžkami na Old Trafford?

A tak se dostáváme z novinářského pravěku do relativního novověku. A totiž k tomu, že Rudí ďáblové kvůli nabitému programu v Evropské lize neměli kdy odložený duel dohrát. Vedení soutěže jim ho proto vklínila mezi již stanovené nedělní a čtvrteční ligové klání. Solskjaer tak čelí dosud zcela bezprecedentnímu úkolu - připravit svůj tým na tři zápasy v Premier League za pouhých pět dnů.

Tak a teď už se pojďme vrátit k uplynulému kolu v tradičních rubrikách...

TOP 3 góly kola




Hvězdy kola dle WhoScored.com


1. Gareth Bale (Tottenham) - 9.77 | 3 góly, 6 střel, 5 na bránu, 2x faulován

2. Heung-min Son (Tottenham) - 9.49 | gól, asistence, 6 klíčových přihrávek, 3 úspěšné průniky (75% úspěšnost), 96% úspěšnost přihrávek

3. Serge Aurier (Tottenham) - 8.91 | 2 asistence, 4 klíčové přihrávky, 2 přerušené akce soupeře, 111 doteků s míčem

Nejlepší Čech (20.): Vladimír Coufal (West Ham) - 7.71 | asistence, 2 klíčové přihrávky, 3 obranné zákroky (100%), 2 přerušené akce soupeře

Sestava 34. kola Premier League


Autor: Marek Ustohal

Gólman - Édouard Mendy (Chelsea): Skvěle si poradil se střelou Robinsona, lapil i pokus Cavaleira. To nejlepší si ale schoval po tečované střele Ainy. Chelsea neměla s Fulhamem snadnou práci a Mendyho výkon byl pro vítězství klíčový.

Pravý obránce - Serge Aurier (Tottenham): Dejte mu slabšího soupeře a dostanete z něj naprosté maximum. Aurier má občas potíže s defenzivní částí své práce, ale to proti Sheffieldu pochopitelně nemusel řešit. Soustředil se na útočení a Baleovi nachystal dva góly.

Pravý stoper - Jonny Evans (Leicester): Životní forma postihla Evanse až v Kristových letech. Severní Irčan v posledních týdnech připomíná modrou skálu, o kterou se tříští veškeré pokusy soupeřů. Navíc má střeleckou fazónu a gólem proti Southamptonu zajistil cenný bod.

Levý stoper - Lewis Dunk (Brighton): Vedle Evanse se postaví další naprosto dominantní stoper ve skvělé formě. Dunk byl hlavní postavou u většiny výher Brightonu, té proti Leedsu nevyjímaje. Vyhrál všechny své souboje, byl mimořádně klidný a dal Southgateovi důvod k přemýšlení pro letošní Euro.

Levý obránce - Benjamin Mendy (Man City): Musíme vyzdvihnout výkon Dana Burna, protože aby vám skoro dvoumetrové motovidlo lítalo po lajně takovým způsobem, to se často nevidí. Nominaci však získal zadák Manchesteru City, který vedle čistého konta ještě skvěle vybídl k vítěznému gólu Agüera.

Pravý záložník - Gareth Bale (Tottenham): Tady není moc o čem. Všichni víme, že v dobré pohodě patří Gareth Bale k nejlepším fotbalistům světa. Mourinho ho za prostořekost vyřadil ze sestavy, ale pod Masonem je zpět. Sheffieldu nasázel při výhře 4:0 tři góly.

Pravý střední záložník - Yves Bissouma (Brighton): Není divu, že se o něj aktuálně zajímají nejen v Arsenalu, ale i v Liverpoolu. Bissouma má výtečnou formu. Když je potřeba hru zklidnit, zklidní ji, když je potřeba rozehrát, rozehraje, když přitvrdit, udělá to. Proti Leedsu nesáhl snad ani jednou vedle.

Levý střední záložník - Fernandinho (Man City): Guardiola ho rád využíval i jako stopera, letos ale zpravidla nastupuje uprostřed pole - a až jako backup za Rodriho. Jenže závěr ročníku ho zastihl ve skvělém rozpoložení, proti Crystal Palace to byl hlavně on, kdo "padal" mezi stopery a rozehrával. A vysloužil si tím i základní sestavu proti PSG.

Levý záložník - Heung-min Son (Tottenham): Gabriel Martinelli byl blízko první nominaci, o fous ho pokořil Korejec Son. Aktuálně se zdá, že po zranění Kanea to bude právě on, kdo s Balem potáhnou Tottenham za nadějí jménem Liga mistrů. Jeden gól mu neuznali, další (a nádherný, vizte Top 3 góly kola) už ano - a k tomu si hbitý křídelník připsal jednu asistenci.

Pravý útočník - Kai Havertz (Chelsea): Trvalo to, než se opravdu chytil. Zbrzdil ho i koronavirus a ještě v polovině sezóny byl právě Kai Havertz největším letním přestupovým "flopem". Tuchel mu ale našel ideální místo v sestavě a německý reprezentant teď někde na pomezí hroťáka a falešné devítky kraluje. Spoustu toho naběhá, jeho pohyb je navíc i efektivní. A proti Fulhamu korunoval dobrý výkon dvěma góly.

Levý útočník - Michail Antonio (West Ham): Lepší návrat do sestavy si nemohl přát. Michail Antonio už je definitivně zavedenou stálicí na hrotu útoku Kladivářů, kde svou postavou ničí obránce soupeře a zabijáckým instinktem zase gólmany. West Ham v Burnley prohrával, ale jeho dva góly vrátili londýnský celek do hry o čtvrté místo.

Hráči, kteří si zaslouží zmínku: Alex McCarthy, Jordan Pickford, Sam Johnstone, Kyle Walker-Peters, Thiago Silva, Dan Burn, Mohamed Elneny, Manuel Lanzini, Mason Mount, Said Benrahma, Gabriel Martinelli, Danny Welbeck, Ollie Watkins, Sergio Agüero

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City34255471:2480
2.Manchester United331910464:3567
3.Leicester City34196961:3963
4.Chelsea FC341710753:3161
5.West Ham United341771055:4458
6.Tottenham Hotspur341681060:3856
7.Liverpool FC33159955:3954
8.Everton FC331571145:4252
9.Arsenal FC341471346:3749
10.Aston Villa331461348:3848
11.Leeds United341451550:5247
12.Wolverhampton Wanderers341191433:4642
13.Crystal Palace331081534:5638
14.Brighton & Hove Albion348131335:3937
15.Southampton FC331071641:5937
16.Burnley FC34991631:4736
17.Newcastle United34991636:5636
18.Fulham FC345121725:4527
19.West Bromwich Albion345111831:6526
20.Sheffield United34522718:6017

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prepiskli? Co jako prepiskli? A jaka fraska? Naprosto adekvatni postup. Kdyby jen halekali pred stadionem nestane se nic. takhle sice ve vysledku asi taky ne, ale aspon o sobe dali vedet. Hezky o tom mluvili kluci v Kontrapresinku

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
Hlahart

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Docela rad bych si od vytlemencu precetl nejaky argument. Touhle logikou nema smysl delat demonstraci proti Babisovi nebo komukoli, protoze taky neodstoupi. Jasne ze to ti sulini neprodaji. Ale zasluhou te nedelni akce se o tom uz skoro tyden mluvi. Resi to vsechna media, pise se o tom jak je to s tim jejich vlastnictvim a jak z klubu vysavaj prostredky. Kdyby to byl poklidny protest na ulici, nevi se o tom v pondelni poledne.....

Reagovat
mistr129

Demonstraci proti Babišovi asi má cenu dělat, ale nemá cenu vniknout do parlamentu (to už jsme ostatně viděli v USA).

A ty argumenty jsou 2:

1) Máš dojem, že to přinutí Glazery MU prodat? Šel by si do sázky, že MU do 2 let změní majitele?

2) I kdyby je to mělo přinutit k prodeji, tak přeci nemůžeš někoho nutit něco prodat tak, že se vloupeš na jeho majetek.

Reagovat
Hlahart

ad 1) Nemá. Však sám říká: ,,Kdyby jen halekali pred stadionem nestane se nic. takhle sice ve vysledku asi taky ne", což je naprosto kouzelná obhajoba.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nihilister

Reagovat
John Obi Mikel

Snad si nepřeješ, aby demonstranti proti Babišovi vtrhli do Strakovky a dělali tam bordel. Jen aby se o tom mluvilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Někteří si evidentně neuvědomují, že na způsobu protestu taky záleží. Když budu protestovat způsobem, který je hodně za hranou, jenom tím můžu nahrávat druhé straně.

Reagovat
Freedo

To si přeje každej slušnej občan.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Jak někdo může obhajovat tyhle teroristy z řad fanoušků MU? Neoprávněné vniknutí a výtržnosti si můžeme odškrtnout, co tam máme dál? Co třeba nějaký bombový útok, atentát nebo aspoň únos? I když to nic nezmění, tak se o tom aspoň bude dlouho mluvit ve všech médiích a to je hlavní, no ne?

Reagovat
Studni

Tak ono stačí to jeho: "Kdyby jen halekali pred stadionem nestane se nic. takhle sice ve vysledku asi taky ne"

Reagovat
Hlahart

Šíleně to přeháníš, ale ta argumentace na obhajobu toho, co se tam dělo, je fakt naprosto hrozná..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
mithro

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
R22

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oddy

Reagovat
cristiano.K.

dali vědět o tom, že pořadatelská služba jednoho z nejslavnějších klubů na světě stojí za hovno, ale jo, pěkná vizitka

Reagovat
Gazdo

Najvacsie fotbalove derby sveta

Reagovat
Busby babes

odvazne tvrzeni. ale v Anglii ano.

Reagovat
Gazdo

Tak ale najvacsie fotbalove derby Anglicka a nie sveta

Reagovat
Busby babes

vska ja s tebou souhlasim. jen jsem dodal, ze je to jen nejvetsi derby v Anglii.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Nikikrew

Poslednou dobou najhoršie čo sa týka zápasov

Reagovat
Busby babes

to kazdopadne.

Reagovat
John Obi Mikel

Největší je derby pražských S

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky si to nemyslím. Pokud o tom chceš rozjet debatu tak za mě je více Boca-River, Fener-Gala, Parizan-Zvezda, AC-Inter a Celtic-Rangers

Reagovat
Chazy

Proč tyhle? Celtic-Rangers má náboženskej podtext, Barca-Real má politickej podtext. Je tam ještě něco takovýho a nebo jsou to jen sportovní derby?

Reagovat
Seydou Doumbia

Úplně to naštudované nemám, je to jen můj odhad. Soudím podle toho jak to vypadá na stadionu a jak to je vyhrocený. V Turecku, Srbsku, Skotsku, Itálii nebo Argentíně věřím že ti fanoušci by po sobě šli (a možná i jdou) kudlama. Mezi United a Liverpoolem to je taky dost vyhrocený, ale řadím tenhle duel asi až na to šesté místo. Ideální by bylo samozřejmě se na ty zápasy jet podívat, aby člověk cítil tu nenávist a mohl soudit. Rád bych někdy na takové vyhrocené duely, kdy mnohdy jde o život jel.

Reagovat
Chazy

Hodnotit význam derby podle mentality tamních lidí a kultivovanosti fandění, mi přijde zvláštní. Ale asi to může být parametr, i když čekal jsem něco víc

Reagovat
Seydou Doumbia

Až se mi jednou podaří objet tyhle ty zápasy a třeba si s nějakými místními pokecat o historii těchto zápasů a jejich pohledu na věc tak určitě tady hodím o tom nějaký report. Což je dobrý nápad do budoucna.

Reagovat
Chazy

Jasně, chápu. V mejch očích to, že má někdo zájem kvůli derby do někoho strčit nůž, prostě nemusí vůbec vyjadřovat význam toho derby, nemusí to souviset vůbec se vztahem ke svýmu nebo soupeřova týmu. Může to být prostě jen hledání záminky pro to, aby se někdo porval. Což bych nezaměňoval se vztahem ke klubu a nebo prožíváním zápasů, to naopak mluvíme o lidech, co to mají fakt třeba jen jako záminku a o fotbal jim nejde ani v nejmenším.

Pro mě daleko víc znamená právě třeba pozadí, co je za El Classicem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak samozřejmě jsem to dost zjednodušil. Asi to i vyznělo blbě. Ale i co jsem četl po takových derby nějaké články, tak všude psali jak trhali rekordy v decibelech, všude samé petardy, ohnostroje před tréninkem, dýmovnice, choreo a vše okolo bylo prostě o level výše než v jiných derby.

Reagovat
Freedo

Tak tam není jednotný kritérium, podle čeho to hodnotit. Kdyby to mělo být dle věhlasu klubů a dosahu v médiích, tak je El Clásico určitě první.

Reagovat
j_mrazik

Větší derby je tam, kde je větší šance, že tě pobodají, pokud máš špatný dres.

Reagovat
Seydou Doumbia

já to tak v zásadě napsal no

Reagovat
r.mrazik

tak to prijed nekdy na zapad cech....kdyz tady hrajou jedny vesnice proti sobe,tak po sobe jdou divaci obcas vidlema...

Reagovat
Seydou Doumbia

Na západě bydlím. Ale na vidlakovice nechodím.

Reagovat
r.mrazik

tak zajdi...urcite se to dostane do tveho best off...jen bacha na zada

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

zapomnel jsi na derby v Seville.

Reagovat
fenixLFC

ked sa na to derby zabuda, tak asi nebude najvacsie

Reagovat
Busby babes

nebo je jen neznalej.

Reagovat
Seydou Doumbia

I Sevillské derby znám a rád sleduji, neboj. Daleko lepší než ta fraška EL Clasico, kde se každý zápas jen řeší všude na internetu redky, ofsajdy, penalty a podobně...tedy za dob Pepeho, Ronalda, Valdese a podobných to tak bylo

Reagovat
Gazdo

Za dob Mourinha a Pepka to boli najlepsie Clasica. Vojna, arogancia a krasne pocity vitazstva a namachrovane reci a v pripade prehry prehliadka kanalov. Uzasne. Tento rok sme nevyhrali ani jedno Clasico a mne je to jaksi jedno. Proste nula emocii vsetci su ultra korektni a ani za jeden klub uz nehra tolko hracov ktory su ochotni za dany klub plut krv na travniku a ani jeden klub netrenuje trener ktory je schopny z toho opat spravit vojnu

Reagovat
r.mrazik

Za dob mourka a Pepka se na to nedalo koukat. Hráči honili rozhodčího a byly to prasarny...

Reagovat
oli9

Je to tvůj výběr :) ovšem je považováno jako jedno z největších

along with derbies such as the Old Firm in Scotland, the Superclásico in Argentina, El Clásico in Spain, and the Derby della Madonnina in Italy

Reagovat
Seydou Doumbia

Jedno z největších ano. Řadím ho taky na šesté místo což nevyvráci tvé tvrzení. Ale to je asi subjektivní pohled na věc. Tady to asi nikdo z nás nedokáže objektivně zhodnotit ze všech úhlu pohledu.

Reagovat
Gazdo

Co sa tyka fanatizmu tak to co si napisal urcite splnuje uplne ine kriteria ako MU-Pool a co sa tyka znamosti tak tam by som dal jednoznacne Clásico. Cize ani v jednom z tychto kriterii by toto derby nebolo to naj

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem na AC - Inter a musím říct, že většinoví fandi byli promíchaní a celkem v pohodě a byli to taliáni a ne cizinci.

Reagovat
smazaný uživatel

V rámci Evropy jsou největší derby jednoznačně Barca - Real.

Pak určitě Old firm derby, AC - INTER, AS - Lazio. Až pak bych viděl teprve United - Liverpool.

Reagovat
oli9

Světa asi ne ale určitě to patří mezi největší derby...

Reagovat
REPLIKATOR

dobrej nesmysl napsali

Reagovat
Kokesh

funny

To je jak napsat: (dle mnohých) Ostravar je nejlepší pivo z Česka

Reagovat
Gazdo

Ako hej ono v podstate to blbost nie je lebo pre niekoho je mnoho ludi 10 a verim tomu ze na svete sa najde 10 individui ktore si to bud o tomto derby alebo o tom pive myslia

Reagovat
smazaný uživatel

Real - Barca. Pokud spojíme historii, politiku, nenávist fanoušků a dlouhodobou úspěšnost a kvalitu, tak asi není o čem. V jednotlivostech třeba ne, ale ve všem tomto dohromady je první.

Reagovat
kiwwi

par rokov dozadu som videl statistiku sledovanosti v TV a North West Derby bolo broadcastovane na vsetkych kontinentoch, do najviac statov a najviac domacnosti v historii futbalu...odvtedy sa to ale mohlo zmenit, ale tipol by som si, ze prvenstvo bude stale v PL a kedze ma United fanusikovsku zakladnu aku ma, tak to tipujem bud na NW derby alebo Manchester derby

co sa tyka rivality, tam to tazko zmerat, kazdy ma svoj dovod "vojny" a v tych najznamejsich derby sveta tie dovody dost casto prekracuju futbalove hranice

Reagovat
Nieuwendyk

Nejlepší je samozřejmě Salvador - Honduras

Reagovat
mithro

Fraska

Reagovat
nani92

Nadpis je fraška

Reagovat
REPLIKATOR

Naprosto nepochopitelný, že ten zápas nebyl zkontumovaný. A teď ještě budou brečet, že mají kvůli odložené dohrávce nahuštěný program.

Reagovat
Zaschrona

Everton are in talks with Wigan to sign Jamie Carragher’s son, James, who is a central defender.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Titulek

Reagovat
smazaný uživatel

1) proc demonstranti pouzili pyro?

2) proc je sebebrali do antonu a neodvezli za mesto?

Stadion patri klubu a kdo tam vejde bez povoleni, tak muze byt nasilim vyveden. Odlozeni zapasu byla fraska

Reagovat
Nebelung

Postup podle metodického plánu Zdeňka Ondráčka

Reagovat
martin.b

@cfbayern

TRUE @MoSalah is on the shortlist of Tuchel and @ChelseaFC beside @ErlingHaaland and @RomeluLukaku9

wohoo, že by nová Torres sága

Reagovat
Luc-Luc

to nevim, proc by chodil do cfc a taky, proc by ho meli chtit

Reagovat
Devil

fanoušci mu

článek

Reagovat
Busby babes

https://theathletic.com/news/manchester-united-glazers-ownership/Drchhxazj3uh

Jako jsou to zatim jen slova, tak uvidime no.

“Success on the field must be underpinned by solid foundations off it. We have supported sustained investment in the team over many years, and that will continue this summer.

“We recognise that we will need to significantly increase investment in Old Trafford and our training complex to ensure that the club’s facilities remain among the best in Europe. As part of this, we will consult with fans on investments related to the stadium and the matchday experience.”

“We have previously engaged with the Manchester United Supporters’ Trust on fan share ownership and we want to continue and accelerate those discussions, together with provisions to enhance associated fan consultation.

“We recognise that the Government-initiated, fan-led review of football is a positive opportunity to explore new structures for fan engagement and influence.

“I can assure you that we will willingly and openly engage in the review, with the aim of putting fans at the heart of the game and ensuring their interests are advanced and protected.”

The Athletic understands Glazer is now planning to attend a fans forum, which would, in theory, allow supporters to ask him questions directly rather than through prepared statements.

The Manchester United Supporters' Trust put out a letter on their own website: “The response could in theory - and we emphasise in theory only - be a change in direction and approach by the owners versus their silence and disregard for communication over the last 16 years.

“We will, however, determine our position based on the resulting actions rather than these words alone. We have seen empty words too many times previously. We will seek a mandate from our members and from the wider fanbase before proceeding. We only wish to engage in this process should our supporters want us to.

Reagovat
Busby babes

btw je temer jiste, ze pokud by protesty byly jen pred stadionem a zapas se odehral, tak Glazerove na nic takoveho vubec nereaguji.

Reagovat
mithro

mozno niekedy nieco spravime, uvidime. myslim, ze toto moc protesty nezastavi. len to chcu posunut za sezonu.

Reagovat
Busby babes

nezastavi, ale pokud to udelaji, tak je to posun.

Ale jak pisou fans v te odpovedi: pockame si na ciny.

Reagovat
mithro

mne to pride ako hrozny PR slint. len skoda, ze to rovno nechcu predat

Reagovat
Grahf

dočkaj, až príde blbeček Halal (či jak mu meno) a vysvetlí ti, že protesty nemajú žiadny zmysel.

Reagovat
kiwwi

PR sracky

Reagovat
mithro

Reagovat
mithro
Reagovat
kiwwi

Reagovat
mikelinos

Reagovat
Grahf

peňáze nesmrdia no

Reagovat
Hai

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
smazaný uživatel

tam hra este Draxler

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Godwinson

Ja to moc nesledoval, ale za tehle podminek nechapu, proc se to nekontumovalo

Reagovat
Igner Farnsworth

Naprosto nepochopitelné, že tu nedošlo ke kontumaci a obrovským finanční testům..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele