Gilardino zůstane trenérem Janova, cílem je návrat do Serie A

04.01.2023, 16:24
Aktuality

Vedení Janova po čtyřech týdnech vyřešilo otázku nového trenéra a ve funkci pro nadcházející měsíce ponechá jednu známou tvář. U kormidla pokračuje někdejší reprezentační útočník Alberto Gilardino...

Janovu se v listopadu po dobrém vstupu do sezony přestalo dařit a začátkem prosince byl odvolán Alexander Blessin. Vedení mělo na seznamu několik jmen a mezi nimi nechyběl Claudio Ranieri, od juniorky ale nakonec byl k prvnímu týmu povýšen Gilardino a ze čtyřech zápasů s týmem vytěžil deset bodů, odměnou mu je smlouva platná do konce června.

Janov loni sestoupil ze Serie A a ve druhé nejvyšší soutěži mu v tuto chvíli patří třetí příčka. Přímý postup znamenají první dvě pozice, týmy od třetího do osmého místa si to o poslední prvoligovou místenku rozdají v dodatečném playoff.

Gilardinovi je stále teprve čtyřicet let a jako trenér už stihl působit v Pro Vercelli a Sieně. Aktivní kariéru ukončil v létě 2018 a v jejím průběhu oblékal dresy AC Milán, Fiorentiny nebo Parmy, v roce 2006 se v Německu stal mistrem světa.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurwa musí být, ikdyž je to soupeř, derby mi chybí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele