Giroud: Není všechno ideální, musíme se poučit z chyb

23.11.2022, 10:43
Aktuality
Olivier Giroud (© AFP)
Olivier Giroud dvěma góly pomohl Francii k vítězství nad Austrálií, zároveň také dorovnal legendárního Thierryho Henryho v počtu vstřelených branek. Oba jich ve své kariéře zapsali za nároďák padesát jedna, jediná trefa tak zbývá Giroudovi k osamostatnění se na čele pořadí. Za svůj počin byl rád, více ho ovšem trápilo například zranění spoluhráče Lucase Hernándeze.

O svém rekordním čísle příliš hovořit nechtěl, v rozhovoru pro RMC Sport poukázal hlavně na kolektivní výkon mužstva a výhru pak věnoval právě Lucasovi Hernándezovi, který musel hřiště opustit už zkraje utkání pro zranění. "Jsem na sebe pyšný, samozřejmě. A nechci končit jen u těchto branek,” vzkazoval. "Doufám, že budu ve střílení gólů pokračovat, abychom se mohli radovat ze splnění našich cílů. Snažíme se především co nejvíce zlepšovat,” dodával.

Hodně Girouda štval například nedobrý vstup do zápasu. Australané se ujali dost nečekaného vedení, trvalo, než se Les Bleus rozehřáli do optimální teploty. "Jestli míníme být lepší, něco takového se nám nesmí stávat,” zlobil se. "Musíme se lépe dostat do hry. Trochu jsme se báli, poté jsme ale rychle zareagovali. Dokázali jsme vyrovnat a pokračovat v nastaveném trendu. Byť jsme mohli dát více gólů, našli jsme si půdu pod nohama, byli jsme efektivní. Rozhodně však není všechno ideální. Budeme se prostě muset z těchto malých chyb poučit,” podotýkal.

Top 10 nejlepších střelců Francie:

1. Thierry Henry (1997-2010) - 51 branek
1. Olivier Giroud (od roku 2011) - 51 branek
3. Antoine Griezmann (od roku 2014) - 42 branek
4. Michel Platini (1976-1986) - 41 branek
5. Karim Benzema (od roku 2007) - 37 branek
6. David Trezeguet (1998-2008) - 34 branek
7. Zinédine Zidane (1994-2006) - 31 branek
8. Just Fontaine (1953-1960) - 30 branek
8. Jean-Pierre Papin (1986-1994) - 30 branek
10. Kylian Mbappé (od roku 2018) - 29 branek

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
martin.b

Při pohledu na ten seznam jmen je šílený, že Mbappé se nejspíš stihne dostat na čelo ještě přes třicítkou

Reagovat
Seydou Doumbia

zase mbappe na prvním místě bude vypadat lépe, pokud by giroud vedl nad henrym dlouhodobě tak by to bylo brutální wtf

Reagovat
Lemond Laws

Bůh

Reagovat
Nikikrew

Giroud neser ma

Ale nie rekordy sú nato aby sa prekonavali. Je to borec, v Arsenale som ho mal rád. Škoda ze v 2016 mu došiel prah, mohol byť titul. Len tou oslavou po finále EL to posral

Reagovat
Ladas321

Pokud Mbappe nebude zahazovat šance jako včera, tak překoná na tomhle turnaji Zidana.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele