Giroud si hodlá šampionát užívat jako zelenáč, rád by překonal Henryho

18.11.2022, 17:15
Aktuality
Olivier Giroud (© AFP)
Francouzský útočník Olivier Giroud se představí na světovém šampionátu již potřetí ve své kariéře. Má přitom příležitost v Kataru překonat rekord v počtu nastřílených branek. Za Les Bleus dosud nejvíce přesných zásahů vykázal Thierry Henry, jenž skóroval jednapadesátkrát, a Giroudovi k této metě chybějí jen dva góly. I tak si vlastně chce turnaj užívat jako nováček.

Henry, legenda londýnského Arsenalu, si zahrál na světových mistrovstvích celkem čtyřikrát, hned při svém debutu v roce 1998 přitom zapsal tři trefy a slavil zároveň titul. Šestatřicetiletý forvard AC Milán zřejmě další podnik v roce 2026 již nestihne. "A proto je pro mě v podstatě jakýmsi požehnáním, že zde můžu být a reprezentovat svou zemi,” povídal Giroud. "Tu účast zde beru, jako bych byl mladý a byl na prvním šampionátu. Chci si užít každý moment,” řekl.

Je silně pravděpodobné, že pokud by překonal, nebo alespoň dorovnal rekord Henryho, za pár let bude předehnán Kylianem Mbappém, jenž ve svých třiadvaceti letech od roku 2017 má na svém kontě již 28 branek. "Samozřejmě by se jednalo o velký bonus. Mám ho v hlavě, velmi rád bych porazil Titiho, ale hlavním cílem je postoupit na turnaji co nejdále,” dodal Giroud.

Autor: Patrik Sandev / talksport.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevím proč ale jemu se prostě nedá nepřát

Reagovat
pepa474

zkušenej profesionál jak se patří a nemá co ztratit, tak si fotbal užívá

Reagovat
Kucka

Reagovat
Beči

Sympaťák jak poleno. Francouzům fandit nebudu, ale Giroudovi hrozně přeju, aby tam nějaký gól poslal

Reagovat
Salfovic

Už dal ten ostrostřelec na MS vůbec gól ?

Reagovat
Beči

Dal jeden. A jakou to má pointu?

Reagovat
icka

motokara goly pripravuje

Reagovat
pepa474

ukaž jim jak se hraje fotbal

Reagovat
Stannis Baratheon

Nejvíc sexy fotbalista mistrovství.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
PBLead

Nedát Ronalda jako nejvíc sexy fotbalistu MS je ale prostě moc. A pak se tady ještě přilévá olej do ohně v diskusi. Neříkejte mi, že tak dokonalého hráče, který vyhrál úplně všechno, nedáte jako nejvíc sexy fotbalistu mistrovství.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
SIRBRANIKE

Ozil

Reagovat
Shevchenko

Hned první zápas hattrick

Reagovat
Csaplárova past

Porad v necim stinu, presto 49 golu

Reagovat
robert.bigl

Go, Oli, go

Reagovat
Morgue

Tato expreska je TOP

Dle italského novináře Carla Pellegattiho se Franck Kessié chce vrátit do Milána. Pětadvacetiletý záložník se v Barceloně zatím neprosadil a rád by tak znovu nastupoval za tým, kde se mu výrazně dařilo. Rossoneri však prý nemají o reprezentanta Pobřeží slonoviny zájem.

V pořádku. Chtěl si hrát za Barcičku, tak si tam zůstaň...

Reagovat
1899-1995

Na druhou stranu, v hodně zápasech právě Kessié chyběl. Bral bych ho všema deseti zpět.

Reagovat
Morgue

Já neříkám, že nemá kvalitu, ale tak zase mějme trošku hrdosti ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele