Hegerberg se po hořkém zklamání na Euru omlouvá fanouškům

17.07.2022, 15:46
Aktuality
Měl to být triumfální návrat po pětileté absenci v národním týmu. Tahanice s norským fotbalovým svazem jsou minulostí, letos v létě měla Ada Hegerberg bezstarostně zářit. Místo toho se Norky s probíhajícím mistrovství Evropy loučí předčasně, už po skupinové fázi, kvůli senzační prohře 0:1 s Rakouskem. Jejich celkové skóre zní kvůli debaklu s Anglií 4:10.

První držitelka zlatého míče pro nejlepší fotbalistku planety na klubové úrovni dosáhla naprosto všeho. Po 21měsíčním laborování s kolenem právě Lyonu pomohla k dalšímu triumfu v Lize mistryň - svému již šestému - a stala se rekordmankou v počtu gólů v soutěži.

Na mezinárodní úrovni však zklamání střídá zklamání. S reprezentační kariérou se totiž Hegerberg loučila povědomým výsledkem - po dalším exitu v základní skupině na Euru 2017. Svůj vrchol tak paradoxně hvězdná hráčka zažila už v 18 letech, když na stejném šampionátu o čtyři roky dříve odehrála 90 minut prohraného finále s Němkami. Od té doby na výrazný reprezentační úspěch čeká; s mistrovstvím světa 2015 se loučila už v osmifinále.

"Každý na tom neseme svůj díl zodpovědnosti, včetně mě. Chtěla bych se skoro až omluvit za všechnu podporu, kterou jsme dostaly,” prohlásila po hořkém konci 27letá útočnice.

Ada Hegerberg sama na turnaji nezaznamenala ani bod krom asistence na první gól proti Severnímu Irsku (4:1). V rozhodujícím utkání s Rakouskem silný tým s Caroline Graham Hansen (Barcelona) či Guro Reiten (Chelsea) neprověřil brankářku soupeře až do 89. minuty a po své nejtěžší porážce v dějinách turnaje (0:8 s Anglií) vyšel opět střelecky naprázdno.

Autor: Tomáš Daníček / dw.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
Rothbard

OF za 3, 2, 1...

Reagovat
Todd Boehly

Těším se na kultivovanou diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Admin to tu promazává, takže nebude

Reagovat
Todd Boehly

super, já jsem třeba zvědavý na nějaké shrnutí k věci, vůbec jsem neměl čas to sledovat

Reagovat
fabec1222

Tak fantomasův článek no, tam se musí brát vše vážně

Reagovat
fantomas

Fascinující, že člověk, co je tu od roku 2008, furt nevstřebal, že fantomas nemá a nikdy neměl práva mazat věci z diskuze.

Reagovat
Todd Boehly

škoda

Reagovat
srandamač

Stačí mít kamaráda, co to umí

Reagovat
smazaný uživatel

Neznal jsem, ale RIP.

Reagovat
John Obi Mikel

Kdo to byl?

Reagovat
monty25

Linka Plzeň-Brno

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
monty25

Výkony Norska na Euru jsem nechápal. Výhra nad Severním Irskem byla povinnost, ty tam byly vyloženě do počtu (škoda, že je naše holky nedostaly v baráži). O tom debaklu s Anglií jsem už tady psal. Proti Rakousku potřebovaly Norky vyhrát, tak jsem čekal, že od první minuty budou útočit. Místo toho se k nějaké šanci dostaly až v úplném závěru... Četl jsem po zápase komentáře, že je "umění", aby tak dobrý tým hrál tak špatně a že to jde jednoznačně za trenérem. Samozřejmě když nefunguje obrana a záloha, tak s tím Hegerberg jako útočnice těžko něco udělá. Ale přišlo mi, že i ona nebo Hansen jako největší hvězdy byly oproti výkonům v klubech poloviční...

Co ale může Norsko v ženském fotbale těšit, to je stříbro, které na Euru získala jejich devatenáctka minulý víkend v Ostravě. Norky tam pro mě byly nejsympatičtější tým turnaje a přestože z nich třeba nevzejdou takové hvězdy jako Hegerberg, tak prostě úspěch dělá tým a ve Slezsku to byl přesně ten případ.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda jich, přál jsem jim úspěch

Reagovat
Kinky7

Mně přišlo že ten tým prostě vůbec nefungoval. Ty hráčky o sobě vůbec nevěděli. Takové anglanky či Němky vedle nich vypadají jak namazané stroje

Reagovat
smazaný uživatel

To jo , hlavně to utkání s Angličankami, ten rozdíl byl brutální, zatím společně s Němkami horké favoritky na titul, za nimi Švédky a Francouzsky

Reagovat
Adyss

Oni boli úplne drevené… videl som sice len druhý polčas s SI a posledný zápas s AUT ale tam nefungovalo nič… ani nevedeli čo majú robit, to už je 3 šampionát za sebou dodrbaný! Treba vyvodiť následky budúci rok MS

Reagovat
Radin

Problém je, že juniorka je fakt jen příprava na dospělé, takže její výsledky skoro nikoho nezajímají. Záleží až co dokážeš v A

Reagovat
monty25

Tak i já ty mládežnické turnaje sleduju, abych třeba viděl nějakou budoucí hvězdu. Každopádně výsledky a medaile se počítají i tam. A co je v reprezentaci platné, že Hegerberg a Hansen jsou hvězdy, když poslední medaili udělaly před 9 lety...

Reagovat
smazaný uživatel

A co na to Eda Heger?

Reagovat
mimi_united

TOP hráčka a určite sa nemusí ospravedlňovať a niekomu niečo dokazovať

Reagovat
LeonardoUžoa

Co to zase je..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

pekna bloncka

Reagovat
ratusek

no. kdyby přišla tak dejme tomu

Reagovat
PBLead

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele