Hertha se uprostřed bouřlivé éry s nadějí obrací na bývalého šéfa kotle

26.06.2022, 21:53
Aktuality
Ještě nedávno se coby zakladatel ultras skupiny Harlekins Berlin '98 vydával na tribunu Olympijského stadionu s megafonem coby její "kapo”. Nyní byl Kay Bernstein, 41letý majitel marketingové a komunikační firmy, zvolen do čela samotného klubu. Nadpoloviční většina přítomných klubových čelů si jej vybrala jako nového prezidenta Herthy BSC.

"Náš klub se mění ve veřejný terč posměchu,” napsala skupina Harlekins Berlin ‘98 po dubnové porážce v derby s Unionem. Její někdejší šéf Bernstein nyní po svém zvolení prezidentem ona slova víceméně zopakoval: "Náš klub ničí jed. Naše ‘stará dáma’ (přezdívka klubu - pozn. red.) je na jednotce intenzivní péče. My všichni můžeme a musíme pomoci našemu klubu získat zpět bílomodrou duši,” prohlásil energický podnikatel.

Bernstein nahrazuje Wernera Gegenbauera, který po 14 letech v roli prezidenta sám na funkci rezignoval po letošní úspěšné baráži o setrvání v Bundeslize.

Loučil se přitom v dusné atmosféře, zejména kvůli sporům s hlavním investorem Larsem Windhorstem, který ho veřejně osočil ze špatného nakládání s jeho financemi. Windhorst do klubu přišel před třemi lety a stihl do něj nalít 375 milionů eur, na výsledcích klubu se to však blahodárně nijak neprojevilo.

Harlekins Berlin ‘98 mají jasno: nejradši by z klubu vyvedli i 45letého byznysmena. Pod jeho chaotickým vedením klub podepsal 29 hráčů, registroval 41 odchodů, na přestupech prošustroval více než 90 milionů eur a vystřídal už šest hlavních trenérů. Podle ultras, kterým Bernstein dříve velel, jde Windhorstovi hlavně o jeho "image” a "osobní zájmy”.

Nyní vlastník 66,6 % akcií nabyl mocného odpůrce přímo v křesle prezidenta.

Vlivný týdeník Spiegel toto volební vítězství popsal jako "triumf aktivní fanouškovské scény a drtivou porážku pro klubový establishment”. Podle listu Tagesspiegel je "Bernstein více než kluk z Kurve” a "klub povede jiným stylem”. V první řadě se dá očekávat rázné ukončení dlouhotrvající ságy ohledně možného odchodu z Olympijského stadionu v Berlíně.

Bernstein bude úzce spolupracovat s Fredim Bobicem, který teprve před rokem dorazil na post sportovního ředitele se solidní pověstí z Eintrachtu Frankfurt a zatím se spíše topil.

Autor: Tomáš Daníček / dw.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
db18

Na tohle jsem hodně zvědavý... Normálně bych očekával průser, ale v Herthě to snad už hůř nejde...

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý tah od majitele jak zajistit aby fans nepíčovali v takové míře na vedení klubu, když tam dosadí jejich oblíbence

Reagovat
Rudnevs

Podla toho, co citam k jeho prichodu, tak zas az taky oblubenec to nie je… ale tak to uz tak byva, fans klubov, ktorym sa nedari, nadavaju uz preventivne na kazdy krok.

Reagovat
VojtovaChelsea

To je námět na hollywoodskej film

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, vždyť Hertha nakonec uspěla a zachránila se, tak moc nerozumím tak radikálnímu kroku.

Reagovat
GrimeBaller98

Ale taky kolik penez zaplatila za podprumerny hrace a flopy a jake ztraty ma za posledni roky?

V Herthe posledni 3 roky snad nic nefungovalo

Reagovat
GrimeBaller98

Horsi uz to byt nemuze, takze snad to povede k lepsi budoucnosti

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KubaM

Myslím, že klíčové bude, jak kvalitním týmem se obklopí. Plus jak bude spolupracovat s Bobičem. Jinak nezkušenost na pozici prezidenta problém být nemusí, věřím. Klidně může být jen leader a reprezentant.

Reagovat
Jason_

Doteraz ma mrzí , že nevypadli.

Reagovat
eleven11

Reagovat
$dolar$

Reagovat
JozkokozleJ

Snad ta to nebudi zo spania

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele