Hierro končí s reprezentací!

18.06.2002, 11:16
Aktuality
Nečekaná a šokující zpráva přišla ze španělského tábora. Čtyřiatřicetiletý kapitán Fernando Hierro oznámil, že po šampionátu ukončí svou třináctiletou reprezentační kariéru. Obránce Realu Madrid při oznamování svého rozhodnutí jen těžko zadržoval slzy, je ale přesvědčen, že končí ve správnou chvíli. "Už vloni v prosinci jsem svůj úmysl naznačil předsedovi španělského fotbalového svazu Angelovi María Villarovi, když jsme mluvili o bonusech za turnaj. Řekl jsem mu, že pokud se mi šampionát povede, pak na něm budu španělský dres oblékat naposledy. Je to těžké a bolestivé rozhodnutí, přišel ale čas a čas po úspěšném světovém mistrovství je ten pravý. Je čas soustředit se hlavně na působení v klubu," řekl Hierro.

Fernando Hierro v národním týmu debutoval v září 1989 v utkání s Polskem, které Španělsko vyhrálo 1:0. Na svém kontě má 88 startů, což ho řadí na druhé místo ve španělské historii za legendárního gólmana Andoniho Zubizarretu (126 startů). Na obránce se mu ale povedl ještě jeden nevídaný kousek - s 29 góly je totiž nejlepším střelcem španělské historie.

Trenér José Antonio Camacho nešetřil chválou a uznáním na adresu svého kapitána. "Národní tým opouští vyjímečný hráč. Bude velice těžké, najít za něj náhradu," řekl Camacho.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
Le Gunner

Tady má Filip napsat LEGENDA.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele