Hrát LM na umělé trávě je specifické, ale extra mi to nevadí, řekl Pernica

19.07.2022, 21:19
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kvalita české umělé trávy je velmi špatný když to vezmu průměrem po celé ČR. Mládež na ní často trénuje celoročně hlavně v klubech druhého sledu (protože trávníkaři nemají rádi když jim někdo dupe po trávě) a výsledkem jsou dospěli profesionální fotbalisté se zničenými koleny a kotníky. O těch kteří mají zničená kolena a kotníky z mládeže jsme ani neslyšeli a já jsem jeden z nich... adios vazy v 17 letech Shicka jsem vídal na tréninku.

Reagovat
db18

To není jen o umělce... taky sem dřív do diskuse chodil bývalý mládežnický hráč Blšan, který si urval vazy, což mu ukončilo kariéru, i když o něj byl zájem z první ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem skončil také kvůli vážnému zranění, ale určitě to nebyl důsledek terénu, ale rodinného zázemí. Být zavřen doma po určitý čas bez možnosti někam chodit maximálně na zápasy o víkendu v dlouhodobém měřítku, bez možnosti tréninku o prázdninách a nutnost se stravovat párkem, chlebem, limonádou u otce a další nezdravý jídla u matky bez možnosti volby dalo dohromady jasné vyústění, s tímhle zázemím nebylo špatné být kapitánem mládežnického ligového týmu. Chápu, že pro někoho kdo má lépe našlápnuto bez vážných překážek, to poté v jeden okamžik může být o to horší, když se mu to sesype v jeden okamžik...

Reagovat
srbic13

story time?

Reagovat
Lemond Laws

Jaký si ročník?

Reagovat
smazaný uživatel

94

Reagovat
Lemond Laws

A za co si hrál?

Reagovat
deporpepa

Na umělce jen občas a na regionální úrovni a stejně kolena v hajzlu... Povrch není jediným důvodem, ale určitě může být jedním z důvodů. Všeobecně si myslím, že jedním z hlavních důvodů, je brzká orientace na jeden sport, pokud necháte fotbalistu plavat na čas, druhý den se nehne jako tým nás hnal trenér v zimní přípravě do bazenu, druhý den byly výběhy extra zajímavé.

Reagovat
Sosi

Naopak, umělka podle mě (samozřejmě jak která) je lepší jak 80% přírodní trávy u nás. Všude hrby, jámy, bez zálivky tráva jak beton, to je na zranění a odrovnání kloubů ideální. Nemluvě o tom, že na oraništi se nikdy technice nenaučíš, mj. proto vychováváme samý dřeváky.

Reagovat
manyfyk

U dlouhodobého trénování na umělce je pak problém s přechodem na přírodní trávu, kde se balon chová jinak, a pohyb je celkově jiný.

Reagovat
bobis21

U nás máme naopak umělku na hlavním hřišti a nechtěli tam mimo zápasy nikoho pouštět

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

No ty ses taky specifickej až speciální, prakticky postiženej ty plísňáku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele