Italové: Podvod století!!!

19.06.2002, 20:21
Aktuality
Itálie se rozloučila se šampionátem obviněním z podvodu a komplotu proti celému týmu. Rozhodčí Byron Moreno a "temné síly" v pozadí světové fotbalové federace FIFA jsou podle trenéra Giovanniho Trapattoniho zodpovědné za brzké vyřazení jeho týmu.

"Jsou tu jasně ve hře jiné zájmy," řekl rozčilený trenér a vidí své fotbalisty i celou Itálii jako oběť spiknutí a tím jen dále rozbouřil vlnu nenávisti v Itálii. Deník Corrire della Sera považuje mistrovství za „špinavé a předem rozhodnuté."

Francesco Totti vyčítá rozhodčímu zlý úmysl, protože ho kvůli údajnému filmování v pokutovém území vyloučil a Tommasimu neuznal zlatý gól v prodloužení kvůli ofsajdu, který ovšem nebyl. "Hráli jsme v jedenácti proti dvanácti," prohlásil Totti. "Byli jsme okradeni," řekl Alessandro Del Piero.

Corriere dello Sport označil rozhodčího z Ekvádoru za "vraha". A Corriere della Sera prý dokonce zjistil, že se po zápase velvyslanec Ekvádoru omluvil v Římě za výkon rozhodčího. "I prezident FIFA Sepp Blatter byl kvůli výkonu rozhodčího zjevně šokován," tvrdí šéf italské výpravy Raffaele Ranucci. La Gazzetta dello Sport označila za viníka právě Blattera a jeho špinavé hry v zákulisí. Protože předseda italského fotbalové svazu Franco Carraro nedokázal zabránit údajnému znevýhodňování Italů v průběhu turnaje, vyzývají politici v Římě k jeho odstoupení. "Nepatříme už očividně k světovému fotbalovému svazu," míní bývalý státní prezident Francesco Cossiga.

Současný prezident Carlo Azeglio Ciampi se vyjádřil opatrněji. "Zasloužili jsme si vyhrát," řekl a hned po porážce telefonicky mluvil s Trapattonim. Zda 63-letý trenér zůstane nadále ve funkci, je sporné. Deník Tuttosport je pro jeho odvolání, protože podle něj je na vině právě Trapattoni a jeho defenzivní styl hry.

O případných nástupcích se už začalo spekulovat. Mezi kandidáty jsou údajně Dino Zoff a Arrigo Sacchi. O dalším setrvání ve funkci rozhodne Carraro až po návratu mužstva domů a po "chladné úvaze." Sám trenér odstoupení vyloučil.


Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele