Jágr, Hložek, Vaclík či Souček. Charitativní aukce podepsaných dresů pomáhá Terezce

13.06.2022, 21:16
Názory a komentáře
Původně to měl být letní sraz fotbalistů ročníku 1989, jejichž sen o profesionální kariéře se rozplynul dříve, než ochutnali první pivo. V posledních letech ale opavský turnaj CECA CUP představuje mnohem více. Pivo samozřejmě nemůže chybět, přece jen jsme v konzumaci zlatavého moku světovou velmocí, ovšem mnohem důležitější part hraje už 8. rokem charitativní podtext celé akce.

Letos se organizátoři po konzultaci s Daliborem Hudcem, primářem dětského oddělení Slezské nemocnice v Opavě, rozhodli podat pomocnou ruku Terezce, která trpí vzácnou vrozenou genetickou vadou spojenou s Borjeson-Forssmann-Lehmann syndromem.

"Tato nemoc se nedá nijak léčit. Terezka má chybu v jednom genu a tato chyba se přenesla do DNA. Jediné, co se dá dělat, je cvičit, cvičit a zase cvičit," popsala v rozhovoru Terezčina maminka.

Chcete pomoci organizátorům a přispět k dobré věci také? Můžete.

Zapojte se do jedinečné charitativní aukce o podepsané dresy osobností českého i světového sportu. Organizátorům je věnovali např. hokejisté Jaromír Jágr a Michal Řepík, fotbalisté Tomáš Vaclík, Tomáš Holeš, Peter Olayinka, Adam Hložek, Ondřej Čelůstka, David Limberský, Jindřich Staněk a další.

Osamostatněnou aukci má pak podepsaný dres Tomáše Součka z West Hamu.

Dražby probíhají pod záštitou bývalého reprezentačního útočníka Libora Kozáka a opavského primátora Tomáše Navrátila.

"Loňský ročník nám postavil laťku proklatě vysoko, ale věříme, že ji společně posuneme ještě výš a že opět pomůžeme rodině v nelehké životní situaci," připomněl jeden z hlavních organizátorů turnaje Ivo Kratochvil výtěžek z června 2021, jenž se vyšplhal na 330 tisíc korun.

"Doufáme, že Terezce a její rodině alespoň částečně pomůžeme a že si hráči i diváci odnesou z turnaje nezapomenutelný zážitek a úsměv na rtech," doplnil nejlepší střelec české nejvyšší soutěže z ročníku 2019/20 a ambasador Ceca Cupu Kozák.

Kompletní seznam podepsaných dresů, které jsou k mání, naleznete zde!

Na dres Tomáše Součka z West Hamu si pak můžete přihodit tady.

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Některý jsou teda strašný kšunty

Reagovat
Csaplárova past

Jedinou cenu ma ten Jagruv ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele