Japonská enkláva v Celtiku se rozrůstá o další tři hráče

31.12.2021, 16:02
Aktuality
Až do roku 2021 byl jediným Japoncem s výraznou stopou v historii glasgowského Celtiku Shunsuke Nakamura, který svou magickou levačkou vládl skotské lize mezi lety 2005-09. Pak ale za Angem Postecoglouem dorazil Kyogo Furuhashi, v letošní sezoně nejproduktivnější hráč Hoops, a nyní jeho stopy následují další tři jeho krajané.

Vítěz Asijského poháru s Austrálií Ange Postecoglou přišel do Skotska právě z japonské J-League, kde v Jokohamě trénoval rovněž jednu ze tří čerstvých posil Celtiku. Čtyřiadvacetiletý Daizen Maeda se letos stal v dresu Marinos s 23 góly nejlepším střelcem soutěže a byl jmenován i do hvězdné jedenáctky sezony. Do Glasgow přichází prozatím na hostování, Celtic má však povinnost v létě uplatnit opci zhruba ve výši 2 milionů eur.

Dalšími dvěma japonskými legionáři na Celtic Parku budou spíše defenzivně ladění Yosuke Ideguchi a Reo Hatate, kteří oba podepsali smlouvy na 4,5 roku. Bývalý nováček roku v J-League (2016) Ideguchi se do Evropy vrací po nevydařené štaci v Anglii, Španělsku a Německu. Hatate je rovněž členem letošního ligového all-stars výběru, když zářil při mistrovské obhajobě Kawasaki Frontale i semifinálové jízdě na domácí olympiádě.

Celtic prozatím v lize zaostává za Rangers o šest bodů a na jaře ho čekají vyřazovací boje v Konferenční lize. Ve všech soutěžích je Celtic neporažen od 25. listopadu.

Autor: Tomáš Daníček / celticfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
oli9

Furuhashi léto vypadal fakt parádně. Určitě zajímavý krok od Celtiku

Reagovat
smazaný uživatel

jo, a fanousci ho miluji. Je hodne variablni a muze hrat na hrotu (casteji hraje) nebo na kridle

Reagovat
REPLIKATOR

Tohle je cesta, jak zůstat na 2. místě za Rangers

Reagovat
Stannis Baratheon

Asi těžko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se dnes podíval na tabulku... I na střelce včera.

Reagovat
REPLIKATOR

Zajíci se počítají až po honu.

Na druhou stranu, od té doby co Gerrard zdrhnul z Rangers, nemají moc přesvědčivé výsledky a kvůli může být všechno jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Karate club Celtic

Reagovat
Panini Calciatore

Ktovie co na to ally.

Reagovat
smazaný uživatel

Ange and the Bhoys in Albania after winning the Quadruple

https://i.redd.it/dy5554iojx881.jpg

The average Celtic fan in 2022.

https://i.redd.it/u5cqmve08v881.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

jsem na ně zvědav

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele