JESZCSE POLSKA NIE ZGINEŁA...

24.07.2004, 17:06
Aktuality
Na novou sezónu se připravují také v sousedním Polsku. Na rozdíl od naší Gambrinus ligy se v průběhu Extraklasy žádné překvapení neudálo a s přehledem opět zvítězila Wisla Krakov, která však zcela zklamala v evropských pohárech. Změní se to v nové sezóně, přežije nějaký polský tým v poháru do jara?

V poháru UEFA se nejdále dostala Groclin Dyskobolia SSA, která pod vedením Dušana Radolského a s Lumírem Sedláčkem, Radkem Mynářem a Radimem Sáblíkem v sestavě prošla do třetího kola, když vyřadila Herthu Berlín a Manchester City.

Polský mistr z Krakova minulou sezónu vypadl již ve 3. předkole Ligy mistrů s Anderlechtem a proto jeho prioritou zůstává postup do základní části této prestižní evropské soutěže. Jeho soupeřem pro druhé předkolo je gruzínská Georgia Tbilisi. Wisla si pro nadcházející sezónu zajistila několik slibných posil – k nejúdernější útočné dvojici Ekstraklasy Żurawski – Frankowski (dohromady 35 gólů za poslední sezónu) přikoupila ještě ostrostřelce Tomasze Dawidowského. Další posilou je Marek Zieńczuk, který má konečně nahradit na levé straně zálohy reprezentanta Kamila Kosowského, který již před sezónou 2003/2004 odešel do 1. FC Kaiserslautern. Aleksander Kwiek je nejmladší z nově příchozích a své místo v základní sestavě se bude muset porvat, naopak na odchodu do FK Moskva je Mariusz Jop.

Groclin Dyskobolia se v lize nedostal na příčky zaručující účast v poháru UEFA, takže své loňské putování Pohárem UEFA nezopakuje. Slovenský trenér Dušan Radolský žádné velké změny v kádru nakonec nechystá, i když během soustředění v Rakousku vyzkoušel celou řadu nových tváří (Vladimír Bednár, Tomáš Kuchář, Eduard Hrnčár, Norman Mapeza, Pape Seydou Diop, Traian Diankow). Do Slavie se navíc vrací Lumír Sedláček. Do konce týdne se má ještě rozhodnout o přestupu Marcina Radzewicza.

Lech Poznaň, který vyhrál Polský pohár i Superpohár, posílí obránce z německého Karlsruher SC Paweł Wojtala, a z Wisly Plock přijdou záložníci Adam Majewski a Ariel Jakubowski.

Z týmu GKS Katovice (Dospel Katovice) odchází téměř polovina kádru – určitě odejde Mariusz Muszalik a pravděpodobně také Adamczyk, Owczarek, Sadzawicki, Kroczek, Giesa a další. Bohužel není prozatím jasné, kdo je nahradí...

Zajímavé posily přivábil nový trenér Polonie Varšava Marek Motyka – smlouvu podepsal brankář Górniku Polkowice Jacek Banaszyński a z anglického Portsmouthu přišel polský reprezentační útočník do 21 let Sebastian Olszar. Do Wisly Plock však odchází populární Paweł Sobczaka.

Autor: Petr Táborský

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

fanděme Groclynu Dyskobolia - jsou tam češi!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele