Jsem šťastný, že mohu přestoupit do Lipska, řekl Raum

01.08.2022, 12:55
Aktuality
David Raum po roce odchází z Hoffenheimu, rozhodl se přestoupit do RB Lipsko. Devítinásobný německý reprezentant ve svém novém působišti uzavřel pětiletý kontrakt...

TSG získalo 24letého obránce před rokem jako volného hráče z Greutheru Fürth a nyní ho podle nepotvrzených zpráv prodává za 26 milionů eur, ve hře jsou také bonusy, celkem by tak mohlo dostat přes 30 milionů.

Norimberský rodák během zmíněného období udělal výrazný progres, za Hoffenheim v lize zaznamenal tři góly a 13 asistencí, což neuniklo pozornosti reprezentačního trenéra Hansiho Flicka.

Raum byl spojován s Bayernem Mnichov a Borussií Dortmund, nakonec však ani jeden z těchto celků neposílí, jeho dalším působištěm se stalo RB Lipsko. "Jsem šťastný, že přestupuji do Lipska. Klub o mě hodně stál, jednání s trenérem Domenicem Tedescem a výkonným ředitelem Oliverem Mintzlaffem mě přesvědčila, že krok tímto směrem bude správný," prohlásil Raum.

"Přicházím do velkého a úspěšného klubu hrajícího atraktivní fotbal. Za RB Lipsko můžu hrát Ligu mistrů a nadále se rozvíjet. Těším se, až poznám spoluhráče, začlením se do týmu a začnu pomáhat na hřišti," pochvaluje si obránce, jenž většinu kariéry strávil ve 2. Bundeslize.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
milan78

tým budoucnosti, nebo supermarket to lipsko ?

Reagovat
blaugrana

Angelino ponuknuts Barce. Ak by to bola hostovavka s opciou vykupu na asi hej a Balde na hostovacku, nech sa rozohra a po sezone pozehnat Albu a ak sa chyti Angelino, kupic, a ked nie, tak je tu vzdy Gaya.

Reagovat
SunFells

kúpic a žic

Reagovat
SunFells

Myslím že se mohl i lépe posunout, asi se teda na Lipsko zase po čase podívám.

Reagovat
Seydou Doumbia

teoreticky ted může hrát angelino jako ofenzivní křídlo a raum být vzadu, co? protože angelino zas tak moc bránit neumí

Reagovat
andrew96

To by Rauma zbytečně brzdilo.

Reagovat
andrew96

Škoda, mohlo se to ještě nějak seknout. Jen s Guerreirem jít do sezony smrdí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele