Juventus získal Ekdala

14.12.2007, 15:41
Aktuality
Juventus Turín vyhrál boj o jednu z největších nadějí švédského fotbalu. Do Staré dámy totiž přestoupí mladý Albin Ekdal, který tak dal Juventusu přednost před Interem. V roce 2005 se o nyní osmnáctiletého záložníka marně ucházela také Chelsea.

Albin Ekdal je reprezentantem své země v kategorii U-18 a je řazen mezi největší talenty v celé Skandinávii. Již ve svých patnácti letech byl na testech v Chelsea, kde zaujal natolik, že mu londýnský celek ihned předložil nabídku smlouvy. Ekdal však tehdy upřednostnil postupný vývoj ve své rodné zemi a kontrakt s Blues odmítl.

V současnosti obléká barvy IF Brommapojkama, jenž od Juventusu obdrží 700 tisíc liber. ”Zbývá dořešit ještě několik méně podstatných detailů, Albin s námi každopádně zůstane až do června, aby se mohl dál v klidu zlepšovat. Jsme na něj skutečně hrdí a jsme šťastní, že dostane příležitost hrát v jednom z největších klubů v Evropě," prohlásil ředitel klubu Ola Danhard.

Na tuto příležitost si ale pravděpodobně bude muset ještě nějaký ten čas počkat, jelikož se očekává, že ihned po příchodu bude poslán na hostování do nějakého menšího klubu v Itálii.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele