Kapitáni týmů z Evropy se pod hrozbou karet od FIFA vzdali na MS duhových pásek

21.11.2022, 14:22
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (85)

Přidat komentář
Hlahart

a za dementy jsou všichni, ns

Reagovat
Zemun

Skutek utek

Reagovat
Greny

Proč si nestojí za svým jako když x let klekali? Pokrytci

Reagovat
lampas

Reagovat
ratusek

Aneb jak pevně vytrvat ve svém poselství a přesvědčení bavím se

Reagovat
smazaný uživatel

Komedianti. Jsme hrozně proti diskriminaci...dokud za to nehrozí žlutá

Reagovat
Hlahart

lol

Oliver Holt: Gianni Infantino is, presumably, not feeling gay today

Reagovat
misinho7

tak dlho im to nevydrzalo teda..

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Benfica

Tazko sa nesmiat

Reagovat
Freedo

Včera před zápasem proběhlo médii, že kapitán Kataru bude mít pásku s vlajkou Palestiny. Nevíte někdo, jestli se na to nakonec taky vysral?

Ještě Lewa měl nosit Ukrajinu, ale ten taky asi na to kašle.

Reagovat
Hunt

Vysral

Reagovat
Ladas321

Když už něco ohlásím a myslím si něco, tak bych si za tím měl stát i přes případné postihy. Fotbalisté jsou jen novodobý otroci.

Reagovat
kattos

Nejsou otroci wtf.

Je to jednoduší.

Jsou to bunch of pussies

Reagovat
drussbarb

Jistě

Reagovat
Bucky

Vůbec nechápu, proč z toho mají všichni prdel. Jasně to vysvětluje tahle věta:

"Byli jsme ochotni zaplatit pokutu, která by normálně následovala v případě porušení předpisů o oblékání. Nemůžeme ale naše hráče vystavit do situace, kdy by mohli dostat žlutou kartu, nebo být dokonce nuceni opustit hřiště,"

Jsou tam kvůli fotbalu a jakmile něco zasáhne do dění na hřišti, nejdou do toho, peníze na to klidně dají. Kritizovat, že jsou pokrytci, kteří se toho "najednou" vzdávají je úplně mimo. Rádi zaplatí peníze, aby mohli říct to, čemu věří. S ohledem na to, že to zasahuje do dění na hřišti, kvůli kterému tam jsou primárně, jdou od toho pryč. Logicky. Pořád je to MS ve fotbalu a hráči chtějí hlavně hrát fotbal. To, že při tom chtějí podpořit něco, čemu věří, není přece nic špatného. Ale zároveň není nic špatného na tom, že to přestanou dělat, když to může ovlivnit výsledek jejich týmu. Kvůli tomu tam jsou přednostně. Kdyby tam chtěli hlavně hájit lidská práva, tak by tam nikdo z těch hráčů ani nejel. Jsou tam kvůli svátku fotbalu, který bohužel zkorumpovaná FIFA nacpala do země, kde nemá co dělat. Za mě hráči za to, že mluví a gesty podporují věci, kterým věří a stejně tak jsem naprosto v pohodě, že je dávají bokem, když by to ublížilo jejich týmu.

Reagovat
ttopi

Tak ani ta žlutá karta není takový trest v porovnání s tím, za co údajně bojují. Dá se říct, že teď měli šanci ukázat, že jim to za to stojí a že jim jde o nějaký další rozměr. Šanci propásli.

Reagovat
xjert02

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bucky

Tak samotná žlutá karta není nic. Žlutá karta v první minutě pro kapitána je z pohledu průběhu zápasu už velký zásah, obzvlášť když je garantovaná v každém zápase a karty z různých zápasů se pak sčítají na vynechání dalších zápasů. Ukázali jasně, že jim na té message záleží víc, než na penězích. Ale jak píšu, primárně jsou tam kvůli fotbalu a ten tím ohrozit nechtějí. Pořád mají spoustu způsobů, jak na tu problematiku upozorňovat i jiným způsobem, za který jim sportovní trest nehrozí. Pořád platí to, co jsem psal.

Reagovat
drussbarb

Kdo nechce nebo nemůže, nepochopí

Reagovat
Bucky

Já to chci i můžu pochopit, ale nechápu. Zato celkem jasně vidím, že tu každý dává vysmátý smajlík, aniž by se nad situací trochu zamyslel. Já se nad tím zamyslet zkusil a došel jsem k tomu, co jsem psal výše. Zatím jsem nedostal žádný protiargument, který by reagoval na to, co píšu.

Reagovat
drussbarb

Já s tebou souhlasím do puntíku, ale reakce ostatních svědčí o tom, že prostě nepřemýšlejí

Reagovat
ttopi

To je fajn kluci že jste si takhle pokecali

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
ACSeRw!n

ty jsi blazen, jestli si myslis, ze by si jen tak na MS nechali dat zlutou.. tady FIFA pohrozila dokonale

Reagovat
ttopi

Proč bych měl být blázen? Tohle byla obrovská příležitost ukázat, že jim jde o víc než jen o fotbal. Žlutá karta je fakt směšná. Ještě poměrně nedávno nemohli lidé za svůj názor studovat, vydávat publikace, výsledky výzkumů, ba ani pořádně žít. Nebo vůbec žít. A tady se řeší žlutá karta. Přitom by tím tu FIFU vyfakovali dokonale. Nedělám si iluze, že by to udělali všichni a v každém zápase, ale jeden rebel by se najít mohl, který by dal najevo, že to pro něj má vyšší rozměr, než je ten fotbalový.

Reagovat
drussbarb

Žlutá karta je směšná ... Nahoře máš argumenty, zkus se nad nimi zamyslet

Reagovat
ttopi

Já se nad tím zamýšlet nepotřebuju. Já nejsem ten, kdo vyvolává velká hesla. Pro mě tohle byla prostě velká šance.

Reagovat
drussbarb

Pokud se nemáš potřebu zamýšlet se nad tématy, o kterých diskutuješ, tak diskuze není třeba

Reagovat
Bucky

Přesně, jak tohle někdo může vypustit z klávesnice a myslet si, že je to argument. Pak ty názory a nulové pochopení pro druhou stranu naprosto chápu.

Reagovat
drussbarb

Toto je typický syndrom diskuzí nejen zde - lidi si nejdou vyměňovat názory s tím, že je zajímá názor toho druhého, připomíná mi to naši politiku

Reagovat
Bucky

Což dává smysl, politici jsou většinou reflexí svých voličů.

Reagovat
Hunt

Pak tu jsou hráči a trenér Iránu, kteří se nebojí protestovat i přes hrozbu mnohem horšího postihu pro ně a jejich rodiny. V tu chvíli jsou evropské země (a strach ze žluté karty pro útočníka!) vážně k smíchu.

Reagovat
kattos

Jako tam riskují mnohem více

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bucky

Ale jim hrozí trest za jakýkoli protest, nemohou zvolit jiný způsob protestu, kde jim trest nehrozí. Všechna čest, jsou stateční a dělají skvělou věc, ale situace je úplně jiná, nesrovnatelná. To, co dělají hráči Iránu v mých očích nijak nesnižuje jiné zastánce lidských práv.

Reagovat
Hunt

Většinou je pro protest potřeba něco obětovat, v opačném případě to pak vážně vypadá jako prázdné PR gesto. Nemuseli to dělat v každém zápase, ale i FIFA by by byla pod velkým tlakem, pokud by to udělalo 6-8 týmů.

Polsko také v první fázi riskovalo sportovní postih, když odmítalo nastoupit proti Rusku. Stejně tak je řada případů z minulosti, kdy hráči odmítli nastoupit k nějakému zápasu.

Reagovat
OTASi

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
mistr129

Reagovat
Cotton

Reagovat
drussbarb

Žasnu, že tohle musíš vysvětlovat

A třeba ttopi ti odpověď, jakoby to nepochopil

Reagovat
verv

zajímalo by mě, jestli všichni ti kritici odsud jsou taky tak morálně pevní ve svým vlastním životě, i za cenu vlastního nepohodlí, nebo to jenom vyžadujou od druhejch.

Reagovat
drussbarb

Duhové pásky odmítám, ale tady bych byl pro nošení

Reagovat
iamek

Reagovat
Tommy the Gunner

Pokrytci

Reagovat
r.mrazik

srabi...

Reagovat
smazaný uživatel

Nasadím kapitána třetího gólmana, po inkasované žluté kartě v 1.minutě ho vystřídám pro údajný otřes mozku, tím pádem mi zůstane pět střídání, FUCK FIFA

Reagovat
Seydou Doumbia

dáš pásku jinému hráči tak dostane kartu taky, vyřešeno

Reagovat
smazaný uživatel

Kurwa

Reagovat
smazaný uživatel

FIFA dostala zaplatené a dúha musí ísť bokom. Keď sa má politická agenda miešať do futbalu, tak nech sa zamerajú aj na boj proti chudobe, ktorá trápi ľudí v Európe respektíve po celom svete. Ale táto agenda im peniaze neprinesie. Ďalšie špinavé pokrytectvo od FIFA je, že nevylúčili Irán z turnaja.

Reagovat
Lubinterista

Nejdřív něco vyhlásí, pak se na to pod hrozbou vyprdnou.

Infantino se jeden den cítí jak buzna a druhy den FIFA zakáže nosit ty vlažný pásky.

Je boží sledovat, kam to všechna komedie spěje.

Reagovat
Salfovic

Mohli by si aspoň vyduhovat vlasy a to one love vytetovat na čelo.

Reagovat
smetos

a co mít kapitánskou pásku v barvách jaké nařizuje uefa a na druhou ruku třeba pásku pirátskou? duhovou?

Reagovat
Salfovic

Leda přes oko.

Reagovat
Al Capone

Neskutečně pokrytectví od FIFY, hnus. Prostě to budu bojkotovat.

Reagovat
Detective

Tak směšný to fakt je, ale to opravdu některý nechápou, že tou jednou žlutou by to neskončilo? Hráč kterej má neschválenou výstroj, dostane varování, když to nenapraví dostane žlutou, a dokud tu část výstroje neodstraní tak nemůže na hřiště. Jestli by to nechali zajít až do takový konfrontace těžko říct, je to hnusný zneužití od FIFA, ale v pravidlech to je. Hráč s takovou páskou by nehrál.

Reagovat
OTASi

Kdyby si tu pásku vzali všichni, myslíš že by je všechny vyloučili a konzumoval by se zápas? Fajn, pak by to mělo smysl a a pokrytecká FIFA by prohrála. Takze jsou to jen pokrytecký sráči. Ale vlastně jim to přeju, jsou teď všem pro smích

Reagovat
OTASi

Kontumoval

Reagovat
Bakary3

Akorát by tím FIFA na sebe upozornila, na absurditu jejich postojů, kdy jednou je to pomalu vyžadováno a kdo se nepodvolí, už dostává mediální lynč...a. Teď je to zakazováno, aby náhodou šejkům trošku nevyklouzli z prdele.

Takže co je FIFA? Budou nakazovat a zakazovat, oni jsou nějaká morální autorita?

Jsou to ubohý sraci a pořád a pořád to dokazují.

Je škoda, že nikdo už nemá koule a každej radši sklopí uši.

Reagovat
OTASi

Reagovat
Detective

Hele vůbec netušim co by udělali, ale pokrytecký sráči vůči arabskýmu světu jsme vlastně všichni. Odmítá teď někdo z nás katarskej plyn? A Angličani, tam je to taky slušně provázaný. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zavrhnout-ms-v-kataru-anglicane-maji-rozladene-noty-180785 Možná i proto jsem s tím výsměchem opatrnější, von je skoro každej hrdina než to trefí něco, na čem mu hodně záleží.

Reagovat
OTASi

proč sem taháš plyn jasně, než to sem tahat pokrytecky z Kataru, to už to můžem tahat rovnou z Ruska ale na týhle věci to nic nemění, buďto maj nějakej postoj, tak si za tim maj stát, nebo to jsou prostě sráči a srabi

Reagovat
Detective

Super! Mám na internetu rád drsný a nekompromisní lidi, dělaj ty diskuze a socální sitě takový dobrodružnější a divočejší. Jen tak dál

Reagovat
OTASi

co to meleš ty trotle?

Reagovat
Detective

Co by, sarkasmus a sranda. Dělám si legraci z toho, jak málo stačí, aby pro někoho byl někdo jinej srab a sráč.

Reagovat
OTASi

To se jim to machruje v hrozným xenofobním Maďarsku, ale jakmile frajeři můžou ukázat koule, jde boj proti čemukoli stranou, pokrytci

Reagovat
drussbarb

Maďarsko je hnědé, ale ne každému to vadí

Reagovat
valloire

Reagovat
SunFells

Not only yellow card, but also player ban and point deduction for wearing One Love band. According to Tagesschau.

Reagovat
TheTopFootbaler

Každý zápas jiný hráč s páskou kapitána. holt prostě bude o žlutou víc, ale FIFA by byla za kokoty sama. Takhle je zklamání z obou stran, FIFA zakazuje podporu LGBT a evropským týmům nestojí jejich podpora ani za pitomou žlutou kartu. Chápu, jsou to primárně fotbalisti, ale měli šanci ukázat, že jsou něco víc, že fotbal přerůstá hranice sportu, že jde primárně o lidskost a ne byznys, že fotbal spojuje lidi jako je spojoval dřív. Nejsou, nepřerůstá, nejde, nespojuje. Škoda.

Reagovat
nani92

FIFA konečne niekto zatrhol tieto PR sračky v športe, ktoré aj tak vačšina športovcov robí len preto, lebo sa to nosí a odporučí im to PR manažér klubu. AK za niečo skutočne bojuješ, tak si za tým ideš aj za cenu trestu a tu, kde im nehrozi ani diskvalifikácia alebo kontumácia zápasu, ale LEN žltá karta, tak hned títo bojovníci sklapnú pritom, keby im fakt fakt záležalo na tej menšine, tak ak by na takomto podujatí musel dať rozhodca kapitánovi v 1. sekunde kartu za pásku, tak to video by bolo tak virátlne, že by reálne aj mohlo pomôcť, ale samozrejme..europski pokrytci bojujú len dovtedy, kým sa nemusia niečoho vzdať

Reagovat
oli9

Až to zakážou až se bude hrát na ostrovech tak řeknu fajn takto je to jen posranost před Katarem

Reagovat
oli9

Hráči nezpivali hymnu.. Fanoušci vytáhli transparent... Žena, život, svoboda... to jim hrozí víc než žlutá karta

Reagovat
irik

Reagovat
ramm+

A už běžte s celým lgbtq... do pr..le

Reagovat
CHONG

Duhové pásky jsou nesmysl, proti sexuálním menšinám nemám vůbec nic, ale tady se to z boje proti diskriminaci už dávno změnilo spíš v propagaci...

Reagovat
Al Capone

To by byla pravda kdyby fifa si tohle neupravovala jak se jí to hodí. Já jsem pro, že politika do sportu nepatří, ale se vším všudy a ne jen něco co se někomu nehodí.

Reagovat
mistr129

Právě proto si to měli nandat zrovna v Kataru (nebo třeba v Rusku, Maďarsku, Saúdské Arábii) a v civilizovaném světě se na to vysrat

Reagovat
valloire

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Jason_

len 7? nebolo ich 8?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele