Kariéru ukončil anglický obránce Glen Johnson

21.01.2019, 15:55
Aktuality
Anglický obránce Glen Johnson se rozhodl v 34 letech ukončit profesionální kariéru. Od léta, kdy mu skončila smlouva ve Stoke City byl totiž bez angažmá a nový klub se mu nepodařilo najít ani v zimě.

Johnson si v kariéře zahrál za Liverpool, Chelsea, Portsmouth, West Ham United a Millwall. S Chelsea vyhrál dvakrát mistrovský titul v Premier League a také Ligový pohár. Ten se mu podařilo získat i v Liverpoolu. S Portsmouthem zase oslavil zisk FA Cupu.

Za národní tým odehrál pravý bek 54 utkání a zúčastnil se dvou mistrovství světa (2010 a 2014) a jednoho evropského šampionátu (2012).

"Každý hráč pozná, když jeho čas vypršel. Já jsem si vždycky přál skončil ještě v době, kdy se moje tělo ještě cítí dobře," řekl Johnson pro rozhlasovou stanici Talksport.

"Mentálně jsem se připravoval na to, že skončím ještě relativně mladý. Už zhruba v polovině minulé sezony jsem tušil, že se konec blíží," dodal Johnson.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (104)

Přidat komentář
nani92

pri súčasných problémoch ho mohol Klopp podpísať

Reagovat
fenixLFC

ani za nic, neskutocny traged v poslednych sezonach, voci ziadnemu hracovi som asi nemal taku averziu ako voci nemu

Reagovat
Hafna

na konci svého působení byl suveréne nejhorším hráčem...

Reagovat
nani92

no..však preto by ho mal podpísať

Reagovat
Mastný Chobot

hehe ty lišiak

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
stiflerovamama

Svojho času neskutočne dobrý obranca do ofenzívy, vynikajúci atlét. Bohužiaľ keď odišiel fyzicky bolo to veľké trápenie.

Reagovat
Bakary3

Pamatuju si, jak jsem koukal na ligu mistrů, Stuttgart - Chelsea...

Za Stuttgart to na jedný straně motal Lahm (ve S. další skvělí hráči, Kurányi, Tasci, Hildebrand, Pardo, Hitzlsperger..., myslím, že všichni v týhle době) a za Chelsea na druhý straně Johnson, po jeho akci padl rozhodující vlastňák, kdy Chelsea snad vyhrála bez střely na bránu.

Tehdy jsem si říkal, že to budou snad dve nejlepší beci na světě

Lahm jedním z nich byl.. Ale od Glena jsem čekal víc... Už tehdy mě překvapovalo, že se ho Chelsea zbavila.. škoda ho, jeho hra mě bavila.

Reagovat
cetto

No na to, jak se na něj plive (a co si pamatuju vždy se plivalo), měl perfektní kariéru. Skoro 50 zápasů za repre a at byl v jakémkoliv klubu, hrál tam furt základ. Pak tu máme plno jiných hráčů, kteří jsou taky slavní, ale jdou furt níž a níž a s každým krokem dolů se očekává, že ted už budou za hvězdy, ale nakonec to vždy dopadne tka, že zase nehrajou a zase jdou o patro níž. (viz Bentner třeba)

Reagovat
Stannis Baratheon

ty kráso, Hitzlsperger + Borowski, Odonkor, Mertesacker ... Doba temna

Reagovat
Bakary3

No, já mám tyhle hráče spojený se vzestupem německý repre po roce 2004

Samozřejmě Schweini, Poldi, Lahm, Khedira...

Reagovat
Rudnevs

Túto generáciu spojenú s tým vzostupom som mal rád. V súvislosti s trebárs tým Odonkorom si vždy spomeniem ten gól proti Polsku, jak tam nahrával Neuvillovi, pamätný je i ten komentár z ARD: “Jetzt vielleicht nochmal, Odonkor...” A Hitzlsperger bol jednu dobu môj oblúbený hráč, tie jeho strely, to boli iné pecky. Samozrejme velkú zásluhu na tom vzostupe Nemecka má môj oblúbený tréner Klinsmann, ten za tým celým stál.

Inak jak píšeš hore o tých hráčoch vo VfB, tak vtedy s Lahmom tam ešte nebol Tasci, Pardo ani Hitzlsperger... Ale samozrejme to bol vtedy skvelý tím.

Reagovat
FC Porto FC

Pardo byl bůh

Reagovat
Bakary3

Aha, jsem to asi zmotal s jejich dalsim skvelym tymem, jak udelali titul, asi 2006 cca.

To byli taky super.

Meli vyborny hrace, Cacau, Basturk, Hilbert, Beck..

Jo, Hitzl mel bomby jako blazen.

Reagovat
Rudnevs

Jj, to sa tam nejako pomotalo, každopádne celé to obdobie na začiatku tisícročia bolo pre Stuttgart parádne... Pri tom titule tam bol už aj mladý Gomez alebo mladý Khedira, celkovo tam bolo mnoho zaujímavých hráčov. Ja som to vtedy ešte nepozeral, ale našiel som video na YouTube s nejakym špeciálnym súhrnom všetkých zápasov majstrovskej sezóny. Pre Stuttgart paráda, ale zároveň smola pre Schalke, tí boli vtedy opäť blízko tomu titulu, ale ako vždy to proste nevyšlo, som zvedavý, či sa vôbec titulu pre Schalke dožijem.

Hitzlsperger a jeho strely boli úplne parádne - https://youtu.be/aCfq--gLrHM To video som videl snáď x krát, navyše ten gól na prvom mieste proti Cottbusu vtedy tuším rozhodol boj o titul v sezóne 2006/07.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda LFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda ako ty

Reagovat
smazaný uživatel

To bych zase nerekl, nejsem tu tolik znamy. Ale na nick mam jen pozitivni ohlasy. Hodne lidi to vidi stejne a boji se to vyslovit nahlas. V kazdy generaci jsou treba jedinci, co reknou pravdu mocipanum do oci.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Swarley

Reagovat
Swarley

dpc ten nick, to mi nedošlo

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Prosím a zčeho se sestávají ty pozitivní ohlasy? To ti říkají nějací uprchlíci z blízkého východu nebo bývalí vězni?

Reagovat
osobnostx

Ne, současní vězni a budoucí uprchlíci !

Reagovat
Kixi Syhimour

* z čeho

** Blízkého východu

Reagovat
smazaný uživatel

Zatimco z moji strany je to samozrejme recese, ty jsi zatazenim uprchliku do diskuze ukazal opravdovou demenci. Gratuluju.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja mám na nick iba pozitívne ohlasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba nekoho spolu motivujem. Muj nejoblibenejsi typ sebevrazdy je kvantova (http://koroptew.blogspot.com/2010/08/kvantove-podivnosti-sebevrazda.html). Mas ji rad?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jan Hus moderních dějin.

Reagovat
cubazi

Rape si fun.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za všetko, Glen. V LFC som čakal od neho o trochu viac, v ofenzíve splnil +/- očakávania.

Reagovat
FC Porto FC

V Portsmouthu

Reagovat
domingo

Odkdy ma cestina slovosled OVS? Jedna vec jsou preklepy v clanku, to se pri tom objemu prace proste stane, ale tohle je proste fakt nadpis cloveka co vubec neumi cesky

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik za to bere?

Reagovat
Le Gunner

Jako do poetičtějšího textu by se dala zakomponovat i taková větná skladba, ale je pravda, že pro nadpis sportovního článku je to nerelevantní...

Reagovat
domingo

Nemusi to byt poetictejsi text, OVS se standardne pouziva v pripade, ze se ta veta vymezuje vuci nejakymu existujicimu sdeleni a fokus je na predmetu, treba:

- Messi a Johnson uz ukoncili karieru?

- Messi porad hraje. Karieru ukoncil Johnson.

Achjo.

Reagovat
mistr129

"Nejlepším střelcem LaLigy je Lionel Messi" je naprosto legitimní věta.

Reagovat
domingo

Protoze to je jina veta Mas tam sedmej pad. Analogicky by bylo treba "Nejvic golu ma Lionel Messi" (ctvrtej pad), a to uz je zas blbe.

Reagovat
mistr129

"Trofej pro nejlepšího střelce LaLigy získal Lionel Messi" nebo "Zlatý míč vyhrál Ronaldo"

Já to teda čtu i říkám naprosto běžně

Reagovat
domingo

To uz je trochu slozitejsi no.

U tech tvych pripadu mluvis o nejaky entite, ktera existuje a je vseobecne znama. Zlaty mic, trofej pro nejlepsiho strelce, nebo treba titul ("Titul mistrů světa mají Francouzi") jsou vsechno nejaky kodifikovany hodnoty. Ty jako fanousek fotbalu sledujes jejich vyvoj a zajima te, jak to dopadne, neni to jednorazova, nahodna vec.

Zlatý míč vyhrál Ronaldo. - "Zlatý míč" naplnuje definici toho existujiciho sdeleni. Probehla nejaka nominace, nejaky hlasovani, cekani na vysledky, a pak prijde rozuzleni.

Žlutou kartu obdržel Ronaldo. - "Žlutá karta" sama o sobe tu definici nenaplnuje. Tahle veta by davala smysl treba po nejaky neprehledny situaci, kdy se pohadaj hraci na hristi a neni jasny, kdo tu kartu dostane. Jinak je to cesky spatne.

Jsou to nejaky stylisticky nuance, ktery v normalni mluve vubec nemusis resit, pac pochopit se to stejne da tak i tak Ale pokud je moje prace psat cesky clanky na ceskej web, tak bych mel byt schopnej je od sebe rozeznat, protoze to je napln ty prace.

Reagovat
mistr129

Tak k tomuhle ti oponovat nemůžu, protože to s těmi definicemi netuším Budu ti tedy věřit, že máš z tohohle hlediska pravdu, ale mně to nezní divně ani teď. Divný by pro mě bylo spíš "Glen Johnson, anglický obránce, ukončil kariéru," i když stylisticky je to nejspíš správně

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Stannis Baratheon

Zase hledají chybu, aby mohli chytat palce, protože Fišara je tím proslavený. A když napíše článek bez chyby, tak si palcohoniči změní pravidla českého jazyka, aby ji tam objevili.

Reagovat
smazaný uživatel

"tak si palcohoniči změní pravidla českého jazyka, aby ji tam objevili" Dyť je to místní redaktor (nebo byl na MS tu měl ještě články tuším). Asi o češtině něco ví a o tom jak to má být správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Článok bez chyby? V druhej vete mu chýba čiarka. Fišara skrátka nemá kvality novinára.

Reagovat
Le Gunner

Ano, tvá demonstrace se používá i obyčejně, ten Fišarův případ ale v umělečtější publikaci prostě "vyzní" a většinou si autor dává bacha, aby to bylo esteticky na výši a zároveň nebyl čtenář zmaten.

Reagovat
Stannis Baratheon

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

Anglický obránce Glen Johnson ukončil kariéru.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ano, i to je možnost. Ale to neznamená, že toto je špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je to špatně. Jako žíly mi to netrhá. Novinařinu nebo češtinu jsem nestudoval, takže mě to nebije moc do očí, tohle jsem bral naposled někde na střední, asi jako většina tady, možná i proto ti to přijde v pohodě. Navíc je to Fišara.

Reagovat
domingo

Tak jasny no, ale lidi co pisou clanky na web prave jsou novinari

Reagovat
smazaný uživatel

Jo měl by to mít správně. Jenom sem se snažil říct, že běžnýmu čtenáři se to může zdát ok.

Reagovat
Stannis Baratheon

V beletrii je to úplně běžný jev - stupně je to napětí. Teď jsem otevřel knihu od Wilbura Smithe, kterou mám zrovna rozečtenou, a jen na 2 stránkách co jsem teď přečetl jsem to našel 3x.

Spíš se mi zdá, že tam tu chybu vidíte tomu, kdo článek napsal.

Reagovat
domingo

Ja vubec nevim, kdo to je

A v beletrii si muzes delat jakejkoliv jazykovej freestyle

Reagovat
Stannis Baratheon

To teda fakt nemůžeš

Českým prezidentem se stal podruhé za sebou Miloš Zeman.

Zní ti to po stránce skladby věty blbě. (O významu věty se nebavím, protože to zle skutečně zní )

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
LidoOP

Hledání chyb ve Fišarově článcích je jako hra Hledání min, pořád doufáš že ji nenajdeš, ale vždycky se objeví.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

spis je to presne naopak, lidi tu bavi na ty chyby upozornovat. kdyz nekdy najdes clanek bez nich, tak je to zklamani, prave jako kdyz slapnes na minu.

Reagovat
icka

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
Josifek

Reagovat
blade115

Kolegialita.

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě 7. bych nic neměnil. Možná 8. Ty větný rozbory mi přišly na škole taky docela zbytečný.

Reagovat
mistr129

1. úplná blbost je to s divadlama. Na Zábradlí je ulice, tzn. to divadlo nemůže být na Zábradlí a na druhou stranu není důvod, proč by se mělo psát Pod Palmovkou

Souhlasím s tou 7, ovšem víc než přepis jmen mi vadí přechylování. 8 je zase imo blbost, mně rozbory dost pomáhají, když něco píšu.

Reagovat
smazaný uživatel

We are delighted to announce Scott McTominay has extended his contract with #MUFC until June 2023, with the option to sign for a further year.

Reagovat
EL Gringo

V sezone 09/10 patril medzi najlepsich pravych obrancov na svete, neskutocne dobry v ofenzive bol

Reagovat
smazaný uživatel

na svete

Reagovat
icka

Reagovat
EL Gringo

tu jednu sezonu patril

Reagovat
The Krupy

Toto bol fakt že ťažký priemerák

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepši bol v Milwalle

Reagovat
REPLIKATOR

V Liverpoolu směrem dopředu výborný, směrem dozadu hodně špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi prave bek v historii Liverpoolu.

Reagovat
9augi9

Finnan?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Glenson

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nejdeme do toho Militaa? Ideální příležitost vyrazit Roja, Jonese i Smalinga...

Reagovat
Swarley

Koho?

Reagovat
smazaný uživatel

Militao... Totální bestie na CB z Porta.. Mladý, rychlý, silný. Bere ho asi Real za výkupku 50m€.

Reagovat
misinho7

Uz ho ma Realek

Reagovat
Swarley

Hm, tak to jsi neměl psát, to bude akorát mrzet

Reagovat
rel7

aby nakonec nedopadnul jako Mangala, ten měl být taky bestie nebo Danilo

Reagovat
Seydou Doumbia

Sandro-Mangala-Otamendi-Danillo jednou takhle obrana v Portu Nakonec až na Mangalu skvělé kariéry. Po zranění třeba ještě může přestoupit třeba do Francie a udělat dobrou kariéru v OL/OM/ASM.

Reagovat
Busby babes

no hlavni cil ma byt Koulibaly ale tohodle mame taky sledovat... ale jestli ho uz bere Real...

Reagovat
smazaný uživatel

A dokáže zahrát i RB

Reagovat
kiwwi

Glen Johnson 1 Gerrard 0

Reagovat
Bandita_Harry

nebud trapny

Reagovat
icka

2*

Reagovat
kiwwi

Ofiko sa mu ráta len jeden z 2004-2005

Reagovat
icka

Malo odehranych asi co?

Reagovat
kiwwi

4 no

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Pán Fišara, ponúkam vám svoje služby editora. Za každú opravenú chybu beriem 1 cent. Bohužiaľ, neviem, či vám na to bude váš plat stačiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele