Katar v datech: Argentina na hřišti dominovala, vše umocnil fenomenální Messi

14.12.2022, 08:26
Komentáře a souhrny
Argentinci slaví postup do finále (© AFP)

V Kataru zůstalo ve hře už jen kvarteto týmů a před prvním semifinálovým duelem zněla otázka jasně: Lionel Messi (35) nebo Luka Modrič (37)? Dál mohla jít jen jedna ze superhvězd světového fotbalu s přízviskem LM10. Po dominantním výkonu se nakonec raduje Argentina a my se teď na toto utkání podíváme řečí fotbalových dat.

Argentinci v zápase dominovali

Jihoameričané byli před semifinále proti Chorvatům favoritem a těsně před úvodním hvizdem tvořila pravděpodobnost jejich výhry 53%. Chorvaté byli jen na devatenácti, zbytek procent tvořil remízový výsledek.

Pravděpodobnost výhry (ARG-CRO) (©Opta by Stats Perform / Profimedia)

Už několikrát ovšem katarský šampionát ukázal, že předzápasové prognózy jsou jedna věc, ovšem realita na hřišti může vypadat úplně jinak, a tak se museli Albicelestes během devadesáti minut činit. V první půlhodině si vzali čas na rozkoukání a poté začali úřadovat. Základ pro výhru 3:0 položil z penalty Lionel Messi a jedenáctým gólem na světovém šampionátu v kariéře překonal krajana Gabriela Batistutu, se kterým se dělil o první příčku národních tabulek.

Na legendu legend poté navázal korunní princ argentinského fotbalu Julián Álvarez. Útočník Manchesteru City totiž po Messim pojistil výhru 3:0 hned dvěma góly a ve věku dvaadvaceti let se stal nejmladším hráčem, kterému se v semifinále mistrovství světa povedlo skórovat dvakrát. Mladší byl naposledy jen Pelé v roce 1958. Argentina tak i popáté v dějinách vyhrála semifinále světového šampionátu, a v této fázi turnaje ještě neprohrála.

Statistiky zápasu Argentina - Chorvatsko (©Opta by Stats Perform)

Taktika Jihoameričanů byla v tomto klání famózní. Chorvaté měli větší držení míče, dali více přihrávek, ovšem nebezpečných akcí vyprodukovali pramálo.

Vývoj xG (Argentina - Chorvatsko) (©Opta by Stats Perform)

I ze statistiky očekávaných gólů vyplývá, že Argentinci měli výrazně navrch. Od prvního gólu v zápase nebylo o lepším týmu v tomto semifinále prakticky pochyb. Zatímco Jihoameričané se dostali až na cifru 2,49 očekávaných branek, Chorvaté vyprodukovali za celé utkání hodnotu 0,56.

Fantastický výkon Messiho

Lionel Messi (Heat mapa) (©Opta by Stats Perform)

Hra Argentiny se pochopitelně točila opět kolem Lionela Messiho. Jeho epicentrem pohybu byl tentokrát prostor v polovině hřiště u pravé lajny.

Lionel Messi (statistiky proti Chorvatsku) (©Opta by Stats Perform)

Messi vyrovnal pětadvacátým startem na mistrovství světa rekordmana Lotthara Mathäuse a během kariéry se na světových šampionátech podílel už na devatenácti gólech, čímž vyrovnal další legendy - Ronalda, Gerda Müllera a Miroslava Kloseho. Mimochodem, před tímto turnajem neměl Messi na kontě ani jeden gól v play off mistrovství světa, letos dal gól v osmifinále, čtvrtfinále i semifinále.

Nejlepší střelci MS (©Opta by Stats Perform / Profimedia)

Aktuálně tabulce kanonýrů letošního turnaje vládne pětigólové duo spoluhráčů z PSG Mbappé - Messi, které následuje Olivier Giroud a Messiho parťák Álvarez. Argentina tak především díky této dvojici i nadále živí naději na první titul světových šampionů od roku 1986.

Autor: Livesport.cz / Jakub Burian

Komentáře (97)

Přidat komentář
Petr20

GOAT!

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
oli9

Reagovat
Zizou

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
DonAndres

Reagovat
DonAndres

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
drussbarb

Bican, Pelé, Maradonna, Ronaldinho, Messi. Každý z nich nejlepší fotbalista jedné éry. Srovnávat Messiho a Pelého nelze, je jiná doba, jiný fotbal a vše, co s tím souvisí.

Ovšem včerejší výkon Messiho jsem si maximálně užil, jeho dvě asistence z tohoto MS byly ... BOŽSKÉ

Reagovat
letitfly

Já s timhle nesouhlasim. Srovnávat se sice přesně nedá, protože to je jiná éra, ale nebýt neustálých diskuzí o tom, kdo je GOAT (ať už v basketu, atletice, plavání, fotbale, hokeji), tak by to nebylo ani z poloviny tak zábavný.

Za mě je to naprosto jednoduchý. Bican žil prostě tak dávno, že z toho jsou jen minimální dochovaný záznamy, vlastně ani netušíme, kolik gólů reálně dal, k tomu všemu je dával v ligách, který prostě nepatří k nejlepším na světě.

U Pelého je to trošku jednodušší, byl stoprocentně úžasnej a patří do diskuze, 3 tituly mistra světa se už v dnešní době snad ani nedají získat (můžeme diskutovat, jestli by některý tituly nezískali i bez Pelého), ale zase...zadrbal se celou kariéru v Brazílii a vlastně nebyl srovnávanej s evropanama. Za mě obrovskej mínus.

Maradonna je na tom vlastně velmi podobně jako Ronaldinho, ten absolutní prime byl strašně silnej, neskutečnej. Nic takovýho jsme do té doby snad neviděli. Ale byl prostě strašně krátkej (u Maradonny samozřejmě nebyl tak krátkej, ale vygeneroval z toho "pouze" 2 x Serii A, 1 x La ligu a 1 x MS).

Když pak srovnám statistiky a tituly s Messim a Ronaldem, kteří toho všeho dosáhli v éře, kdy je konkurence obrovská a na MS nejsou 3 silný týmy, ale reálně se do semifinále může dostat třeba Maroko nebo Chorvatsko a taktická vyspělost všech týmů je na vysoký úrovni. To co dokázali tihle dva, a co Messi vlastně pořád dokazuje, je prostě neskutečný!

Reagovat
valloire

Československá, rakouská liga k nejlepším na světě patřila.

Brazilská liga vyprodukovala 3 násobné mistry světa, o žádným zadrbání nemůže být řeč, není to jak dnes.

Maradona se píše s jedním n. Maradona nehrál ve výběru světa jako Messi či Ronaldo, ale za průměrnou Neapol.

Konkurence je pořád stejná, jen se rozmělnila rozpadem východního bloku. Tehdy bylo silné Maďarsko, Rakousko třeba, dnes Belgie, Portugalsko.

Reagovat
letitfly

Rád podiskutuju s takovým historikem jako jsi ty

Pro mě ta celá fotbalová diskuze má obrovskou podobnost s basketbalovou GOAT konverzací.

Bican je pro mě Wilt Chamberlain, neskutečný čísla (50 bodů na zápas v jedné sezóně, 100 bodů v zápase, atd.), ale nikdo ho jako GOATa nebere, protože to prostě bylo v jiný éře, kdy ty čísla byly jednoduš úplně někde jinde.

Pelé je pro mě takovej výrazně lepší Julius Erving, Dražen Petrovic nebo Arvidas Sabonis. Famózní hráč ale velkou část kariéry strávil mimo to hlavní dění, Pelé neměl možnost hrát PMEZ, ale když už se dostal k nějakýmu srovnání se světovou špičkou (MS), tak byl skvělej. Pelého třeba řadim výš než Maradonu (s jedním N, nechal jsem se nachytat drussbarbem). Brazilská liga měla určitě jiný jméno než dnešní brazilská.

Maradona je pro mě Magic Johnson. Úžasnej, fantastickej, ale prostě nehrál dost dlouho a nezískal dost titulů a ocenění a vinou vlastních neřestí si tu kariéru vlastně částečně posral. To že nehrál ve výběru světa, jak říkáš ty, to je sice pravda, ale nezdá se mi to jako příliš validní argument. Jamie Vardy měl taky tým na hovno a udělal s nim překvapivej titul (ano, je to přitažený za vlasy). Ale když se prostě podívám na statistiky a Maradona neodehrál ani půlku zápasů co Messi, v gólech se mu samozřejmě nemůže vůbec rovnat a navíc má vlastně pouze tři domácí tituly, není to pro mě dostačující oproti Messimu a Ronaldovi.

Třeba v basketu je ta největší diskuze mezi Jordanem a LeBronem. LeBron má dlouhověkost a total stats. Zatímco Jordan má neskutečně vysokej ten hlavní cca 10 letej prime svojí kariéry, kdy se stal 10 x nejlepším střelcem, vyhrál 6 titulů.

Ve fotbale je prostě Messi hráčem, kterej v total stats nemá konkurenci (jedinej, kdo mu dokáže sekundovat je Ronaldo) a do toho má i ten samotnej prime nejlepší ze všech (viz třeba 91 gólů za rok).

Reagovat
letitfly

A co se týče konkurence, o tom nemá cenu diskutovat. Dneska je konkurence jednoduše výrazně větší. Světová špička čítá třeba 10 týmů, za nima je dalších 10 hladovjech vlků. Podívej se na výsledky letošního šampionátu, na výsledky všech možných kvalifikací, Ligy mistrů, atd. Myšlenka, že fotbal se vyrovnává, je prostě fakt.

Reagovat
valloire

Světová špička čítala i dřív 10 týmů. Brazílie, Argentina, Uruguay, NSR, Itálie, Maďarsko, ČSSR, SSSR, Jugoslávie, Anglie, Holandsko...a za nima Švédsko, Portugalsko, Rakousko, NDR...Ano, vyrovnává, africký i asijský týmy hrají lépe, nicméně kdo reálně mohl vyhrát tehdy a kdo dnes? Je to podobný, ale rozpadem Jugošky a SSSR přibylo víc týmů za tou špičkou.

Reagovat
letitfly

V tématu GOAT může mít každej svůj názor, ale rozporovat to, že je dneska fotbal vyrovnanější než v minulosti nelze

Reagovat
valloire

Nerozporuju větší vyrovnanost, ale tu špičku, ta je podobná.

Reagovat
valloire

přibylo víc týmů, můžou potrápit, ale nevyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

Klubový fotbal byl v minulosti mnohem, neporovnatelně vyrovnanější než dnes. To se vůbec nedá porovnávat. Repre fotbal v Evropě J. Americe byl vyrovnaný zhruba stejně. V Evropě byl spíš vyrovnanější. Afrika je od 80. let na tom taky zhruba stejně oproti ostatním. Jen ta Asie se dorovnala.

Reagovat
valloire

a zapomněl jsem na Španělsko

Reagovat
drussbarb

Krásné čtení, dík! A sorry za druhé "m" u Maradony, když začal v jiném příspěvku skloňovat jeho jméno, zdálo se mi to podezřelé a musel jsem zagooglit

Ale stejně se mi zdá, že Maradonna zní lip než Maradona, podobně se mi víc líbí nesprávné vyslovování Lamborghini [lambordžíny] z dob mého dětství

Reagovat
owner

Madonna

Reagovat
valloire

Musíš se na to koukat optikou tehdejší doby. Spousta z vás to právě nedokáže a proto to neumí porovnat. Já mám jistou výhodu, že jsem zažil ten vývoj fotbalu od tehdejší doby dodnes. I politiku.

Basket trochu znám taky, ale netroufnu si to porovnávat jako ty.

Pelé samozřejmě nestrávil kariéru mimo hlavní dění. To není jak dnes, kdy hraje v Evropě kdekdo z Brazílie. Představ si, když by tomu tak nebylo a všichni hráli doma. Ta jejich liga by měla obrovskou kvalitu. Není náhoda, že Santos porážel všechny evropský celky i dejme tomu v přátelských zápasech, které se ale hrály nadoraz kvůli prestiži a to přesto, že ten program byl nahuštěný. AC Milán i Benfica v přímý konfrontaci pohořely, tam se Pelé prosadil. On neměl jedinej důvod odcházet z Brazílie, tam se hrál ten nejlepší fotbal. Srovnání se dá udělat i jinak. Podívej se jakou kariéru udělal v Evropě Altafini, Pelého náhradník nebo i Amarildo a teď si představ, co by dokázal Pelé. Bylo mi jasný, že tě drussi spletl

Maradona hrál v Itálii v době, kdy se nekupovali nejlepší hráči na jednotlivý posty jako dnes v Barceloně nebo Realu, City, ale měl k dispozici italský průměr doplněný Carecou a Alemaem. Takovej servis jako měl CR nebo LM ani zdaleka neměl, konkurence v lize byla rozmělněná do víc týmů, dnes je koncentrovaná nejvíc do 2. Tehdy ligu mohl vyhrát Juventus, AC, Inter, kteří měli o dost kvalitnější tým, ale porážela je průměrná Neapol, protože Diego. To je validní argument.

Reagovat
drussbarb

Druss, když už zkracuješ, to si vyprošuju. Drussi je pro znalce Gemmella horší než Maradonna

Reagovat
patas92

"konkurence v lize byla rozmělněná do víc týmů, dnes je koncentrovaná nejvíc do 2. Tehdy ligu mohl vyhrát Juventus, AC, Inter, kteří měli o dost kvalitnější tým, ale porážela je průměrná Neapol, protože Diego. To je validní argument."

Tohle mi přijde spíš jako validní argument, ale spíš proti Maradonovi. Větší rozmělněnost kvality hraje do karet těm outisderům, protože tam je logicky o dost vetší šance na ztráty bodů soupeřů. Viz třeba ten Leicester v Anglii. Však tam za těch 8 let co byl Maradona v Itálii vyhrálo ligu 6 různých týmů.

Reagovat
valloire

Asi jsem to napsal blbě. Tehdy měli Juve, AC i ten Inter našlapaný týmy daleko víc než dnes. Takže tam měl víc supercelků než třeba Barcelona v lize. Ta má jen Real a trochu Atletico.

Reagovat
patas92

Hele, já to nezažil, ale moc se mi nezdá, že by to byly "našlapaností" ekvivalenty dnešní Barcelony nebo Realu (kteří jsou prostě o kilometry před většinou španělska s občasnou výjimkou Atletica), když tam při pohledu do tabulky byly týmy schopné vyhrát titul, i když ztratily body v polovině zápasů. Těch supercelků bylo třeba víc, ale imho musely být snáž porazitelní, než třeba Juventus nebo Inter v době, kdy tituly vyhrávali už v únoru.

Reagovat
valloire

Tak AC vyhrávalo i PMEZ. Ona to tenkrát byla nejlepší liga na světě, takže skoro každej tým měl světovou hvězdu. Proto ta větší vyrovnanost. Ale tyhle týmy byly přece jen našlapanější. Juve 87 třeba Platini, Scirea, Laudrup, Serena, Cabrini.

Reagovat
patas92

Jo, já jeho zásluhu na titulech nechci zpochybnit, jen mi přijde jednodušší vyhrát titul s outsiderem ve vyrovnanější lize, byť kvalitní, a kde každý může obrat kohokoliv, než někde kde máš jen jeden nebo dva dominantní týmy.

Reagovat
technecium

Reagovat
veikko

To zadrbávání v Brazílii je nesmysl. Tehdy nebyla evropská klubová scéna tak dominantní jako dneska. Ta dominance je zhruba od poloviny 90. let, jinak byl jihoamerický klubový fotbal minimálně srovnatelný. Jediným relevantním srovnáním bylo právě MS a Interkontinentální pohár, který do roku 1995 vyhrál evropský tým 14x a jihoamerický 20x. Pak začíná od roku 1996 naopak ta dominance Evropy, kdy už trochu uvadající kvalitu toho poháru vyhrála Evropa 7x a JA 2x. Je to z našeho pohledu pochopitelný, ale zkreslený pohled, že by se Pelé "zadrbával" v Brazílii, naopak hrál jednu z TOP lig tehdejší doby. Sám se Santosem 2x Interkontinentální pohár vyhrál (takže 2x má i CoLi).

Reagovat
valloire

přesně tak, ale to by se chlapec musel trochu zajímat o to, jak to chodilo dřív

Reagovat
letitfly

Chlapce si vyprošuju!

Reagovat
valloire

dobře

Reagovat
letitfly

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Ale kontinentální pohár brali Jihoameričani jako otázku života a smrti. Evropani spíš jako nutné zlo. Viz. 70. léta kdy 5x nastoupil jen finalista PMEZ a 2x se to ani nekonalo.

Reagovat
valloire

V 60 a potom v 80 letech ne.

Reagovat
drussbarb

Jsem naprostým fanouškem Messiho, kvůli kterému jsem začal žrát fotbal, který jsem předtím sledoval opravdu velmi povrchně.

Zapojuju se do debat Messi vs.CR7, kde naprosto nechápu, jak může být "pouhý" střelec od pánaboha (CR7) srovnáván s Bohem, protože ten fotbal teď aktivně sleduju a mám oči (Messiho bych obdivoval v jakémkoliv dresu, za mě platí jednoduchá nerovnice hráč > klub).

Ale srovnávat Messiho s fotbalisty, kteří hráli před desítkami let, mi prostě nesedí, protože jsem je prostě neviděl hrát a připadá mi to vůči nim jaksi neuctivé

Pojďme si zahrát hru na kdyby.

KDYBY Messi přijal nabídku reprezentovat Španělsko, tak má repre titulů mraky, včetně MS. Ale lepšího hráče by to z něj ale neudělalo, aspoň v mých očích...

KDYBY se Messi narodil o 50 let dřív, dnes by ani nehrál fotbal, protože by nedostal hormonální léčbu a nevyrostl by.

KDYBY měl dnes Pelé 18 let, tak by byl ještě lepší než před 50 lety, kdy se pořádně netrénovalo, neřešilo se stravování, nebyla by lékařská péče umožňující zvládnout větší zátěž. Taky by určitě neskončil v brazilské lize a přetahovali by se o něj top evropské kluby.

KDYBY hrál Pelé dnes, neměl by tak famózní spoluhráče, jako v minulosti a možná by ten titul z MS nezískal ani jeden, ačkoliv by byl objektivně lepší hráč.

KDYBY Maradonovi neuznali neregulérní branku Angličanům, tak možná nemá titul z MS.

KDYBY nehrál na kokainu, možná by nehrál zdaleka tak božsky.

Ale na druhou stranu, to, co uměl Zidane s míčem, uměl Maradona s citrónem, jak jsem kdysi kdesi četl

Reagovat
valloire

Pouhý střelec ale vyhecoval tým svou vůlí po výhře, když se nedařilo, což se o Messim říct nedá. Mají jinej styl hry a důležitý je, co z toho má tým. Barcelonský opakovaný selhání si jistě pamatuješ. Tím nesnižuju Messiho jako hráče, aby bylo jasno.

To si nemyslím, Argentina měla vždycky dost světových hráčů.

Souhlas.

Souhlas.

No, bez Pelého hrála Brazílie hůř, viz MS 66 a 74. Ale zase je tu 62, tam měli kvalitu obrovskou. Získal by titul určitě, ale možná ne 3.

Maradona by se prosadil jinak, stejně by vyhrál.

Možná ne, možná ano.

Souhlas.

Reagovat
drussbarb

S čím vlastně nesouhlasíš ohledně toho, že by Messi jako reprezentant Španělska měl víc repre titulů?

Jinak když si vzpomenu, jaké kopyta hráli v obraně Argentiny, a co za nemehla stáli v bráně, tak nesouhlasím s tvým nesouhlasem

Reagovat
valloire

Repre titulů vlastně asi ano. Španělsko mělo před 10 lety kvalitnější tým a nadupanou generaci. Ale hrál za Argentinu a to že až na sklonku kariéry něco vyhrál, to jde hodně za ním. Až teď hraje jak měl dřív, se zápalem a vůlí.

Reagovat
garruklol

Reagovat
drussbarb

Na MS 2014 hrál Messi skvostně, on je dostal nejen ze skupiny, ale hlavně i na samotné MS

Reagovat
valloire

Tak to jsi pouze zaslepený. V playoff nepředvedl nic.

Reagovat
drussbarb

Argentina byla zralá ne nepostup na MS, Messi ji zachránil. A dostal ji ze skupiny. To mi stačí, abych jej pochválil a rozporoval, že letos hraje poprvé dobře na MS.

Reagovat
valloire

V kvalifikaci ano, ve skupině ano. MS je o playoff, ale dobrá. teď hraje nesrovnatelně líp.

Reagovat
drussbarb

Těžko říct, kdyby nebyl Pipita takový palič, tak by měl klíčovou asistenci z finále. Těch šancí vytvořil docela dost, ale spoluhráči prostě řekli ne.

Každopádně trvám na tom, že na MS 2014 hrál fantasticky

Reagovat
valloire

Tak je to tvůj idol, ale fantasticky? Ani zdaleka. Fantasticky hrál Ronaldo 2002 třeba či Romario 94 což by sis mohl pamatovat. Líp hrál i Sneijder 10. Asi tak.

Reagovat
drussbarb

Tak tvůj idol to není, takže jsi na něj velmi přísný

Reagovat
valloire

já to jen vidím realisticky

Reagovat
Xavivax1

Taky s tím moc nesouhlasím. Messi s Argentinou prohrál 3x finále Copy a jednou finále MS. Jak málo stačilo k tomu být nejúspěšnější repre posledních 2 dekád.

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Hasan Šáš

proč Bican proboha? když chceš jít do pravěku, tak aspoň vytáhni z trenclí hráče, kterej něco zahrál na MS - Meazza nebo Leónidas. Bican je jenom další slávistickej fake, stejně jako rok založení.

Reagovat
drussbarb

Jiného hráče z té doby jaksi neznám, tak jsi vytáhnul Bicana, který je podle mě extrémně nedoceněný, neúčast ne MS nehraje roli, aspoň pro mě.

Reagovat
valloire

ti dam palec

Reagovat
valloire

tak tys ukázkovej Šáš. Bican byl naprosto fenomální, nemůže za to, že nehrál na MS v 38, kdy už byl nejlepším hráčem světa asi s Leonidasem. Kubalu asi znáš, tak ten věděl, že je horší než Pepi. A Kubala byl v tý době v 50.letech nejlepší na světě s Puskásem a Di Stefanem. Ty fake.

Reagovat
Hasan Šáš

Fenomenální.. třeba ano, ale nepotvrdil to na mezinárodní scéně. Takto fenomenálních hráčů bylo víc celé slavné historii, George Besta také nikdo neřadí po bok Pelého, i když by třeba mohl. No ale tady pan drussbar vytáhl zrovna Bicana - proč asi, aha? Že je to jeho krajan! Ale takhle se to, pánové, nedá dělat!

Reagovat
valloire

Ale potvrdil. Ve Středoevropském poháru i v mezistátních zápasech.

Reagovat
Hasan Šáš

To je trochu tahání za slovíčko, mladíku! Všichni víme, že MS je jiná úroveň.

Ale dobrá, jsem ochoten uznat, že byl kvalitním fotbalistou, nicméně jeho obraz je zde nadhodnocen - především kvůli slávistické obci, která měla vždy sklony k zveličování či přímo falšování reality.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Bicana jsem viděl i v nějakém zahránčním pokusu o něj. fotbalistů 30. let. Což je blbost v 38 byl asi něj. hráč v STEP si mazal Italský mistry světa na chleba, ale to je málo. Častěji tam je teď dáván Meazza, který ale nebyl individuálně prý až tak skvělý. V jeho době ho nikdo za superveličinu nepovažoval. Spíš byl jen populární. Tehdější svět oceňoval nejvíc Sindelara. Ale ten byl na MS 1934 jen 4. mimochodem v jednom týmu s Bicanem. V J. Americe byl bohem Arsenio Erico Paraguayec. Ale jen na konci 30. let. Po letech je těžký komu věřit. Individuální kvalitu nezměříš jen čísly.

Reagovat
owner

Pelé, Maradona, Messi, C. Ronaldo - Goati!

Reagovat
celeb

pekne stado

Reagovat
Modroočko

nie že by som nesúhlasil, je to vynikajúci hráč, ale celý tento mediálny wank a samotný pojem GOAT je smiešny.

Reagovat
DonAndres

Ono to nesmíš překládat doslova.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba si myslí, že to znamená Greatest Oiled Ass The.

Reagovat
drussbarb

Souhlasím, GOAT je opravdu zbytečný novotvar

Reagovat
Free_player

Reagovat
Keboto

Reagovat
DonAndres

Při výhře Argentiny a případném úspěchu PSG v LM 8. ballon d'Or pro Messiho?

Reagovat
Generalní Gladiator

Číslo 7 mi přijde mnohem symboličtější!

Reagovat
rominhoFCB

MS, cena pre najlepsieho hraca MS a titul z Ligue One Bude Muslim stacit.

Ale nepredbiehajme !!!

Reagovat
technecium

Melo by stacit to MS

Reagovat
Tomasso9

To těžko.

Reagovat
valloire

bude stačit, musí

Reagovat
Tomasso9

Haaland s Mbappém mají a budou mít lepší sezonu i čísla.

Reagovat
valloire

Ale dostane to Messi. Jedinej konkurent je Mbappe, ale stejně vyhraje Messi.

Reagovat
BaggioRoberto

Pokud vyhraje MS Francie, tak ne.

Reagovat
Tomasso9

Francie mistr světa a Messi nemá nic, + stále zapomínáte na Haalanda, ten to může všechno ještě hodně zamíchat.

Reagovat
Jordi Alba

Na to v týhle anketě ale sere pes.

Reagovat
Tomasso9

Haaland PL + LM, v obou nejlepší střelec a čus. A to se tu bavíme o předpokladu, že to MS Messi skutečně vyhraje.

Reagovat
Jordi Alba

A Haaland toho kolik vyhrál, že to u něj není předpoklad?

Reagovat
Tomasso9

Mbappé haaland Messi, ukáže čas.

Reagovat
romeo351

Úsměvný tohle řešit, když ještě rok, který bude zmíněn rovněž v ocenění ještě ani nezačal

Reagovat
letitfly

Bude zajímavý sledovat, jakou roli sehraje tenhle šampionát v hlasování, když během hlasování to vlastně bude skoro rok po jeho konci. Lidi rychle zapomínaj a ať už se bude jednat o hlasy pro Messiho, nebo třeba pro Mbappého nebo Griezmana, může se stát, že případná výhra na MS bude mít menší váhu než v jiných letech

Reagovat
AlmazStruhar1231

Tak ono to úšměvný úplně není. Leo je (ikdyž 3 z 5 gólů byly penalty) za mě jednoznačně nejlepším hráčem turnaje a předtím tu půlsezonu i na klubové scéně. Bavit se už teď o případném zlatém míči proto jednoznačně je na místě. Zároveň se asi úplně nedá očekávat, že by Messi po MS přestal hrát dobře a s týmem, jakým PSG letos disponuje, by si mohli vyšlápnout i na Bayern a pak dojít v LM daleko. To se ale samozřejmě těžko odhaduje a Messi jěště nic z toho nevyhrál a myslím si, že stříbro by mu ke zlatému míči nestačilo (jako Lukovi), protože Argentina byla před turnajem na základě formy řazena mezi favority (přestože hvězdností mimo Messiho nesahá Angliím, Francím, Brazíliím, Portugalskům a Německům ani po kotníky).

Reagovat
romeo351

Bylo to spíše rýpnutí do termínu pořádání ms

Reagovat
Xavivax1

Do hodnocení se bere začátek sezony a ne kalendářní rok

Reagovat
romeo351

V pořádku. Spíše mi šlo o ten paradox. A i tak, jak píše nade mnou, se hlasování dost zkreslí z důvodu již déle uplynuvšího období (zas když vidím ty hlasy našich expertů - ty jedou pouze na základu jména, výkonů natož turnajů nikoliv)

Reagovat
Xavivax1

Uvidíme. Úspěch s PSG by to mohl ještě umocnit

Reagovat
romeo351

Pokud bude hrát dobře, udělá mi snad i radost. Jde mi o to, aby to nebylo udělováno jen za jméno

Reagovat
drussbarb

Tohle snad nechce nikdo, na druhou stranu, v této sezóně by měl Messi v anketě skončit líp než minule

Reagovat
drussbarb

Argentina má proti Francii šanci pramalou. Frantíci hrají taky dost organizovaně a na snad každém postu mají kvalitnějšího hráče, z Argentiny by si u nich kopnul snad jen Messi

Reagovat
technecium

A taky De Paul nebo E. Martinez. Ale není to o jednotlivcich. Argentina hraje neuvěřitelně týmově a na hranici sebeobetovani, to Francouzi rici nemůžou

Reagovat
drussbarb

Uvidíme, uvidíme. Břichabol z toho máš už od semifinále

Reagovat
Ingimir

Útočník Manchesteru City totiž po Messim pojistil výhru 3:0 hned dvěma góly a ve věku dvaadvaceti let se stal nejmladším hráčem, kterému se v semifinále mistrovství světa povedlo skórovat dvakrát. Mladší byl naposledy jen Pelé v roce 1958.

takže Alvarez sa najmladším hráčom čo skóroval dvakrát v semifinále nestal

Reagovat
owner

You got it bro.

Reagovat
ttopi

Je to divně napsané no. Asi víme, jak to mysleli, ale i tak...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele