Kolo Muani chce zůstat v Bundeslize, Bayern ho zatím zřejmě lanařit nebude

12.01.2023, 10:40
Aktuality
Randal Kolo Muani (© AFP)

Ještě loni byl útočník Randal Kolo Muani známý spíše jen ve Francii, kde si nepočínal vůbec zle v dresu Nantes. A na Bretaňském poloostrově například získal primát v Coupe de France. Až přestupem do Frankfurtu se však jeho kariéra začala upínat tím opravdu zářným směrem. Aktuálně je spojovaný s přesunem na ještě věhlasnější adresu, chce však zůstat v Bundeslize.

Hlavně v listopadu se pak pořádně dostal do podvědomí fanoušků na světovém šampionátu v Kataru. Na něj přitom původně nebyl vůbec nominovaný, nicméně během přípravy se zranil Christopher Nkunku, a tak ho Didier Deschamps, kouč Les Bleus, dodatečně povolal. Na své konto následně zapsal jeden gól, a to v semifinále proti Maroku jen krátce po svém střídání.

A mohl být ještě slavnější, kdyby ve finále ve druhé části prodloužení nespálil za průběžně nerozhodného stavu svou velkou možnost. Ta trefa by s největší pravděpodobností přisoudila Francii titul. Jenomže nakonec zápas dospěl do penaltového rozstřelu a v něm již Argentina přetavila prvenství na svou stranu. Tak jako tak Kolo Muani svými výkony ještě více zaujal.

Nejvíce se pak v posledních týdnech hovořilo o zájmu Bayernu. Celou situaci mezi oběma stranami sleduje televizní společnost Sky Germany a pro tu se francouzský forvard nedávno rozhovořil. "Pokud budu moci zůstat v Eintrachtu, tak tady hrát budu,” uvedl Kolo Muani. "Já ale nemám žádný plán. Rád bych každopádně zůstal v Bundeslize. Nevím ovšem, co se stane v dalších dnech. V tuhle chvíli nedokážu odpovědět,” nevyloučil vlastně přesun jinam.

Obecně není jeho transfer již během zimního přestupového období moc ve hře. Pokud by si totiž mnichovský celek opravdu chtěl žádat jeho služby, musel by prý na stůl položit až 100 miliónů eur. Na takovou částku si Frankfurt svůj útočný klenot cení. Je přitom obecně známo, že přestupům za velké sumy Bayern nefandí, údajně hráče ani nekontaktoval. Kolo Muani má platný kontrakt v Hesensku až do roku 2027, je nicméně otázkou, zda ho míní dodržet, pokud by se Frankfurt nedostal do evropských pohárů. V ligové tabulce mu zatím patří čtvrté místo.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolo Muani(ho) se rozjíždi.

Reagovat
Beči

1/10

Reagovat
Kocour Klapuška

0/10

Reagovat
JackDaniels.

100?

Reagovat
Ferragamo7

Tak toto je riadne uletená suma,ten hráč v podstate ešte nič nedokázal.Naozaj niektoré kluby sú úplne mimo čo sa týka prestupovej ceny.Hráč ktorý stojí 100 mega, musí byť už na úplne inom leveli ako tento ,,no name".Akýkoľvek klub,ktorý by ho kúpil za túto premrštenú sumu,by doslova musel prísť aj o posledné zvašky zdravého rozumu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že Bayern to za něj nedá, když nejradši nakupuje zadarmo. Ale trh je pokřivený, takže není překvapení, že kluby zkouší dávat cenovku 100 i na "průměráky", kterým se zrovna povedlo pár zápasů, protože vždycky je šance, že se na to někdo (hlavně z Anglie) chytí.

Reagovat
Rudnevs

Ja to nevidim tak, ze sa ho pokusaju predat za 100 mio. Podla mna ho nechcu predat vobec. A cenu 100 proste nadhodili, aby to zdoraznili. Myslim, ze im je jasne, ze to nikto neda. Kebyze ho chcu naozaj predat, daju realistickejsiu cenu.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Reagovat
Jordi Alba

Tenhle borec málem zařídil to, že bych na sekundu skončil s fotbalem.

Reagovat
2miguel1

trojsekundova zastava srdca

Reagovat
Jordi Alba

To bylo jak půl minuty.

Reagovat
Generalní Gladiator

Hrozný, ještě teď mě z toho mrazí.

Reagovat
Jordi Alba

Reálně bych s tím asi fakt sekl, PSG nesleduju, ale Messi je důvod proč miluju fotbal, proč miluju Barcelonu.

Reagovat
Mercury

Reagovat
Pharrell

Jj to je ten kterého ve finále MS vychytal E. Martinéz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele