Komentáře a souhrny

Primera División souhrn - 35. kolo

Real si zajistil titul díky skvělému závěru v Pamploně. Barcelona se probudila a rozstřílela Valencii. Po dvou gólech dali Henry a Krkič. Zaragoza porazila gólem v poslední minutě Deportivo a uniká ze sestupových pozic. Atlético Madrid nezaváhalo na cestě do předkola Ligy mistrů, když doma přehrálo Huelvu jasně 3:0. Daniel Guiza z Mallorky sám porazil Bilbao. Villarreal nezaváhal v souboji s Getafe.

Ligue 1 souhrn - 36. kolo

Bordeaux je stále ve hře o titul. V zábveru otočilo utkání v Marseille a díky remíze Lyonu s Nice se na obhájce titulu dotáhlo už na pohé dva body. Do konce soutěže chybí dvě kola. Nancy bojuje o třetí místo - jasně přehrálo Štrasburk. V boji o záchranu se zrodily většinou remízy, takže v dalších kolech se ještě bude hrát o mnoho. St. Etienne remizovalo s Lille.

Bundesliga souhrn - 31. kolo

Wolfsburg uhrál bod s Bayernem Mnichov, který si vítězství definitivně pojistil mistrovský titul. Duisburg přestřílel Leverkusen a dostal se z posledního místa.

AC porazilo v derby Inter a je čtvrté

AC Milán porazil v městském derby Inter 2:1 a posunul se na čtvrté místo tabulky, kde vystřídal Fiorentinu. Naopak porážka Interu znamená už jen tříbodový náskok před AS Řím, které zvítězilo nad Sampdorií Janov 3:0. Branky milásnkého AC obstarali kanonýr Filippo Inzaghi a Brazilec Kaká. Jedinou branku Interu vsítil Julio Ricardo Cruz.

Serie A souhrn - 36. kolo

Inter prohrál derby s milánským AC a jelikož AS Řím vyhrálo na půdě Sampdorie, je boj o titul stále otevřený. Rossoneri se posunuli na čtvrtou příčku před Fiorentinu. Důležité výhry zaznamenaly Parma, Cagliari a Reggina, naopak prvoligová hladina se pomalu zatahuje nad Livornem...

Ruská Premier Liga souhrn - 8. kolo

Luč Energija obrala dvěma rychlými góly o body favorizovaný Lokomotiv. Saturn nepotvrdil roli favorita a doma jenom remizoval s Chimki. FK Moskva konečně zabral, když vyhrál na hřišti Nalčiku. Kazaň přišla o svoji neporazitelnost, Spartak Moskva si ze hřiště Rubinu veze vysokou výhru 3:0.

Až penaltový rozstřel zajistil Rangers finále

Až penaltový rozstřel musel rozhodnout o druhém finalistovi Poháru UEFA. Oba zápasy mezi Fiorentinou a Rangers skončily bez branek, dnešní prodloužení také gól nepřineslo a na řadu tak přišly pokutové kopy. V nich byli šťastnější hosté a zajistili si finále, ve kterém se utkají se Zenitem Petrohrad, který pro mnohé překvapivě rozstřílel Bayern Mnichov vysoko 4:0.

Petrohrad zostudil Bayern a je ve finále

Villarreal, Marseille, Bayer Leverkusen a Bayern Mnichov. Ve všech zápasech s těmito soupeři byl ruský Zenit Petrohrad outsiderem, přesto pokaždé šel dál a nyní si vychutnává postup do finále. Ten vybojoval díky vysoké výhře 4:0 nad posledně jmenovaným klubem.

Liberec se s Brnem rozešel smírně – 2:2

Druhé semifinále Poháru ČMFS vítěze nenašlo. Souboj Liberce s Brnem nabídl poměrně atraktivní průběh a zaslouženě se nakonec oba týmy rozešly s remízou, která více pochopitelně vyhovuje hostům.

Chelsea udolala Liverpool a je ve finále

Neuvěřitelně dramatické utkání se šťastným koncem pro domácí Chelsea, aneb Blues si poprvé ve své historii zahrají finále Ligy mistrů. O co se José Mourinho pokoušel několik sezon, vyšlo Avramu Grantovi hned napoprvé. A to proti němu nestál o nic lehčí soupeř než v předchozích dvou letech, byl to opět Liverpool.

Sparta nakročila do finále

Jediný druholigový zástupce v Poháru ČMFS, střížkovská Bohemka, podlehl na domácím hřišti lídrovi Gambrinus ligy Spartě 0:1 a v podstatě si tak zavřel dveře do finále.

Manchester zařídil historicky první anglické finále

Prvním finalistou letošního ročníku Ligy mistrů se stal Manchester United, když v odvetě semifinále porazil na Old Traffordu Barcelonu 1:0. Hrdinou utkání se stal ryšavý lišák Paul Scholes, který rozhodl utkání nádherným gólem. Fanoušci na celém světě se tak mohou těšit na anglické finále. Manchester si zahraje finále po devíti letech.

Anglická Premier League souhrn - 36. kolo

V pondělní dohrávce vyhrál Arsenal díky kanonádě v závěru vysoko na půdě Derby County a stále, byť jen teoreticky, zůstává ve hře o titul.

Corgoň liga souhrn - 27. kolo

Žilina nevyužila zaváhání Artmedie a v Košicích pouze remizovala. Navíc byla nebezpečně blízko prohře, kterou odvrátila až proměněná penalta v poslední minutě.

Gambrinus liga souhrn - 27. kolo

Pondělní dohrávka mezi Brnem a Ostravou skončila bez branek. Obě mužstva tak propásla možnost dostat se na třetí příčku zaručující účast v Poháru UEFA.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele