Konsorcium Todda Boehlyho oficiálně vlastní londýnskou Chelsea

30.05.2022, 18:16
Aktuality
Proces prodeje Chelsea FC se po necelých třech měsících definitivně uzavřel. Konsorcium vedené 48letým americkým podnikatelem Toddem Boehlym dostalo zelenou od britské vlády, vedení Premier League i jiných autorit a formálně tak stanulo v čele Blues po zaplacení zhruba 4,25 miliard liber.

Celý proces rekordního prodeje sportovního klubu byl nastartován 2. března krátce po ruské invazi na Ukrajinu. Spoluvlastník Los Angeles Dodgers spolu s investiční společností Clearlake Capital a dalšími partnery museli postupně předčít nabídky 11 dalších vážných zájemců.

Předsedou holdingu bude sám Todd Boehly. "Spolu se závazkem k rozvoji mládeže a podepisování nejlepších talentů je naším akčním plánem investovat do klubu v rámci jeho dlouhodobého rozvoje a stavění na skvělé tradici úspěchu,” stojí v prohlášení nových vlastníků.

Tímto krokem se definitivně uzavírá 19letá éra Romana Abramoviče v čele londýnské Chelsea, která čítá 19 trofejí včetně pěti ligových titulů. Hned v pěti sezonách pod dohledem ruského magnáta Chelsea získala tzv. double, a to ve čtyřech různých kombinacích. Nejcennějšími jsou ty z ročníků 2009/10 (liga + FA Cup) a 2011/12 (FA Cup + Liga mistrů).

Autor: Tomáš Daníček / uk.sports.yahoo.com

Komentáře (225)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Ke smutné že Abramovicovi ten klub prostě ukradli .

Z fotbalového hlediska , může to Chelsea pomoct? Žádné jeblé nákupy a trochu konzistence a podpory klubu?

Reagovat
Busby babes

a taky tam dost mozna novej majitel nebude cpat tolik penez, takze bych s tim, ze jim to pomuze byl zatim opatrnej.

Reagovat
Greny

Někde jsem četl že je to osefovane od Abramoviče že minimálně myslím deset let nebudou moci vytahovat z klubu peníze

Reagovat
Busby babes

to je hezky, ale porad to neznamena, ze za 10 let nacpou do klubu miliardu liber jako to udelal Roman.

Reagovat
Remt

Třeba si osefoval i to hele

Reagovat
M0rb1D4S

Během 10 let nacpou do klubu 1,75 miliardy liber. Samozřejmě ne do hráčů, ale do rozvoje klubu, do stadionu, ženského týmu a mládeže. To byla jedna z podmínek nákupu a taky je to součástí nákupní částky. Za klub zaplatili 2,5 miliardy.

Reagovat
protiproudu

ženského týmu :D to se jim vrátí v oříškách nebo v čem?

Reagovat
Mimalu

Nevím jestli má smysl reagovat, ale dvě věci:

1. Ano, v budoucnu se to vrátí

2. Byla to jedna z podmínek RA, který v podpoře ženského týmu byl docela dost angažovaný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

As per the statement, the purchase price of the club is £2.5b, with an additional £1.75b committed in further investments in the team, both stadiums (Stamford Bridge and Kingsmeadow), the Academy, the Women’s Team, and continued funding for the Chelsea Foundation. The £2.5b will be “deposited into a frozen UK bank account with the intention to donate 100% to charitable causes as confirmed by Roman Abramovich”, pending Government approval of how to handle said frozen funds.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

kazdopadne jeste bych pockal s tim: bude to lepsi z fotbaloveho hlediska, coz je to, na co reaguju.

Reagovat
Talker

Hele já reaguju, že do toho nenarvou miliardu... Mají ve smlouvě, že do toho mají narvat téměř 2 během 10 let.

Co se týče lepší z fotbalového hlediska... Záleží, jak se to bere. Já doufám v nějakou stabilitu, koncepci, DoF, práce s akademií a lepší scouting.

Reagovat
Svatej

Nebude.

Reagovat
Talker

To je otázka, třeba se kompletně překope strategie klubu, více se zaměříme na systematickou práci a koncepci ve stylu Liverpoolu, jen s většími financemi a lepší akademií.

Reagovat
Svatej

Ja si treba stojim za tím, ze Pool dělá z 70% Klopp a z 30% ten management, takže optimistickej z toho nejsem ani trochu

Trenéra máme znatelně horšího a chvili bude trvat, nez se změny projeví, nějak na tom celym procesu nevidim nic dobrýho

Reagovat
Talker

Hele nevím, ten proces byl dost dlouho "pokažený" a moc nefungoval.

Posledních 5 let jsme až ti třetí-čtvrtí s velkým odstupem za Liverpoolem a Citizens. Za posledních 5 let jsme nepřelezli 75 bodů a titul se dává většinou za 90+.

Z přestupů byl poslední jackpot naposledy Kante 6 let zpátky a předtím (idiot) Costa a Fabregas na pár let před osmi lety.

Odpálili jsme několik hráčů, ze kterých se staly superstar za průměrné/nadprůměrné hráče.

Kdybychom neměli Lamparda, tak nemáme dost možná v sestavě ani Jamese s Mountem.

Tohle neházím na Romana, ale všechno to jsou problémy toho systému, který máme. Ten pokud se změní a podaří se nám prosadit změnu scoutingu a tlačit trenéry do toho, aby opravdu hráče zapracovali, tak to může vypadat jinak.

Jo, bude to chtít najít koncepčniho trenéra, který bude schopen této práce, ale pokud ho vedení podpoří dobrými přestupy, tak se můžeme posunout.

Reagovat
Svatej

Velmi dobrej pohled na věc, v tomhle máš pravdu. Teď jen, aby to nedopadlo jako Pool před Kloppem. Málo nákupů a ještě k tomu katastrofy jako Dwning, Carrol , Moreno, Klavan a další ::obiggrin:: ..

Reagovat
Talker

Tak my na tom nejsme za poslední roky o moc líp a to jsme utratili podle mého víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten horší trenér loni vyhrál LM

Reagovat
O.Giroud

Wow, to vyhral aj Di Mattelo

Reagovat
Svatej

dík

Reagovat
vitasrp

Jo, ale ne způsobem, jako Tuchel. Pod Di Matteem to byla haluz, pod Tuchelem zasloužený.

Reagovat
Walter_Sobchak

znatelně horšího

Reagovat
Svatej

Tuchel je solidní organizátor hry, ale ždímat umí pořádně jen obránce nebo defenzivní až all arounder záložníky. U těch ofenzivních hráčů nic moc změnit neumí. Pár hráčů si alespoň udrží úroven (Mbappé, Neymar a i Mount u nás se drží), ale jinak nic navíc do hry nepřidají..

Klopp i Pep jsou víceméně ve všem ostatním lepší.

Reagovat
vitasrp

Sprry, Mount si pod ním nedrží úroveň, Mount se pod ním posunul výkonnostně výš.

Zbytek ofenzivy je bída, ale to je taky tím, že to nemáme dobře složené (i když ještě Havrtz je dost dobrej) a on si vlastně přivedl jenom Lukaka, takže mu ti hráči do jeho pojetí nemusí dokonale sedět.

Reagovat
Talker

Hele u Mounta je otázka, jak to brát - on se posunul v té roli ofenzivního hráče. Na druhou stranu, tu roli hrál velmi omezeně před Tuchelem, většinou hrál zataženější roli CM/AM, takže jak to brát. Mně se nejvíc líbil v té zataženější, každopádně ocenuji, že se stal jedním z nejproduktivnějších hráčů v lize pod Tuchelem.

Havertz je slušný, má období, kdy je výborný, ale není to konzistentní a bude to chtít práci. Každopádně snad příští sezonu už bude mít výbornou.

On i ten Puli, Ziyech a Werner měli výborné zápasy/období a kdyby si drželi tu výkonnost, tak by to bylo super. Jen to jsou spíš záblesky.

Reagovat
vitasrp

Jak je otázka, jak to brát? Ano, hraje jinou pozici (byť první sezónu pod Lampardem hrál čisté AM), ale ty výkony jsou obecně lepší, hraje prim v důležitých zápasech, dává branky, má asistence, tam je ten posun znát citelně.

Reagovat
Talker

Hele ono je to asi tím, že bych ho chtěl vidět na pozici níže (CM/AM), kde má větší vliv na hru. V té roli se mi líbil nejvíce za celou dobu, co u nás je.

Reagovat
vitasrp

Oukej, ale tak to, kde bys ho rád viděl, je irelevantní, když posuzujeme, jestli se výkonama posunul dále či nikoliv. A momentálně je to náš nejproduktivnější hráč, tak by asi ani nebylo moudrý, kdyby hrál dále od branky soupeře.

Reagovat
Talker

Ono co si budeme povídat, když máš zálohu 2 z Kova/Kante/Jorginho/RLC/Saul a v obraně máš 3 stopery, tak kdo tam bude tvořit... Tam nemáš absolutně nikoho, kdo by dokázal dát průnikovou přihrávku kromě Jorginha, který se o to pokusí párkrát do měsíce.

Tuchelovi se sice podařilo vytvořit systém, který skryl všechny slabiny těch defenzivních/stárnoucích hráčů a ukázat jejich silné stránky, ale na druhou stranu tím odkryl veškeré nedostatky těch ofenzivních hráčů a skryl i veškeré silné stránky většiny z nich. Když zatlučeš soupeře do vápna a necháš tam Lukaka se potulovat a chodit do hlavičkových soubojů proti 2-3 hráčům, tak se nemůžeme divit, že ho to přestane velmi brzo bavit.

Proto bych chtěl Mounta níže, aby byl schopný řídit tu hru, produkovat ty průnikové přihrávky, protože s jeho přesunem do ofenzivy je téměř jedinou kreativní schopností zálohy a obrany potáhnout míč o 30 metrů...

Reagovat
Svatej

To s Mountem beru, minimálně vepředu je užitečnější.

Sdilim teda zaroven nazor i s Talkerem, raději bych ho videl o trochu níž, ale v současný situaci chápu, proč si ho Tuchel.drzi nahore a v tomhle systému.

Problém toho zbytku vnímám v tom, že to sice není dobré složený a nejsou to jeho hráči, ale zase se nedá říct, ze by to byli nekvalitní koně, kteří nemaji různorodý herni charakteristiky, jaký by se nedaly využít. Pochopil bych, kdyby Tuchelovi nesedli tahovi hráči jako Odoi, náběhoví běhající motorky jako Werner nebo naopak kreativní hráči s filozofii High risk-High reward jako Ziyech, ale jemu nesedí vyjma Mounta a trochu Havertze nikdo.

Možná nemá to, co chtel, ale rozhodně ma s čím vařit..

Reagovat
vitasrp

To rozhodně má, taky s tím za rok a půl docela dost uvařil, ne? Ligu mistrů, superpohár, MS klubů, k tomu tři další finále. Jako kdo by z toho vymačkal víc? Ukázal, že s tím pracovat (vařit) umí, jen to holt zdaleka není dokonalé, protože buď se ti hráči nehodí k sobě, nebo když se dostanou do formy, tak se zraní a jsou dva měsíce out.

Teď je potřeba, aby to nebylo - máš s čím vařit, ukaž, že s tím něco dokážeš, protože tu fázi už máme za sebou. Teď je potřeba to předělat tak, aby to přesně zapadalo do toho, co ten trenér chce, ať prostě máme jasnou herní koncepci a do toho si přivedeme hráče.

Pokud chceme na ofenzivních postech, aby hráči dokázali převzít míč pod tlakem protihŕače zády k brance, tak do toho Pulišič prostě nikdy nezapadne, protože se dá strašně snadno odstrčit. Pokud chceme hrát na dva hroty, tak to asi zase nedáme s Lukakem a Wernerem, protože oba mají (pod)průměrnou techniku a pramenilo by z toho až příliš velký množství ztracených míčů.

A i pak to samozřejmě nemusí fungovat, ale bez toho se to nikam neposune.

Reagovat
Svatej

V obecný rovině toho uvařil rozhodně dost a ve srovnání s Pepem i Kloppem udělal lepší dojem na startu. Hodí se ale dodat, ze tu hlavni kuchařskou cenu ziskal díky tomu, že do jídel z většiny narval kvalitní těsto, se kterým si dost vyhrál (v tomhle případě obranu/def. organizaci) a ne tím, že svedl žonglovat s ingrediencemi a příchutěmi (útok).

Skutečnost, že Simeone jídlo tradičně objednal a vydal za svý, takže se na něj dalo lépe pripravit, Zidane proložil hostinu špatným ročníkem vína a Guardiola jídlo spálil, mu taky trochu pomohla (to už si jen hraju..)

V krátkodobým období tenhle pristup neni vůbec špatnej, jen se s tim nedají kuchařský soutěže vyhrávat věčně v konkurenci odvážnějších kuchařů a minimálně o timhle našem něco málo vypoví, když umí dělat jidlo bud jen na jednom těstovinovým zakladu bez dochucení a neumí pracovat s čímkoliv kořeněným, co si sám nepořídil (což neumí ani Pep, ale ten ma zas jiný výhody).

Klopp uz v jiny kuchyni s jiným materiálem pracoval a vedl si dobře. Teď si navíc za ty roky vynalezl recept, kterej jen šetrně mění a to všechno za levno.

Pep potrebuje daleko dražší kuchyň obecně, ale neustále jídlo mění a vyhrává nejvíc cen i proti těm nejlepším.

Tuchel vařil i jinde a celkem slušně, ale mezi nejlepšíma zatím vaří dost podobný jídla a nedělá to z něj špatnýho trenéra, jen by bylo dobrý na tomhle taky zamakat. Jednou oba dva konkurenty překvapil a po druhý už mu to vrátili..

Za to, ze jsem to celý takhle vesral do kulinářskýho tématu sorry, bavilo me to

Reagovat
Vopi11

Skvělý

Reagovat
andkoo

Reagovat
vitasrp

Skvělý, pobavil jsem se.

Já si třeba upřímně myslím, že jen málokdo by tuhle sezónu zvládl podobně jako Tuchel. Já furt tak nějak čekal, kdy se ten trenér začne pod tím tlakem hroutit, nebo začnou být alespoň náznaky, že se začne hádat s hráči, novináři, uvnitř klubu atd., ale až na pár náznaků nic z toho nenastalo.

A to přitom těch příležitostí byla spousta, zranění, covid, Lukaku a jeho skvostný rozhovory, pak ten prodej klubu a s tím související sankce.

Uvidíme, jestli se někam přes léto posuneme a jak to pak bude vypadat. Pro mě je hlavní rozdíl mezi Chelsea a těma dvěma monstrama v tom, že oni to mají složené tak, že trenér nemusí stavět systém tak, aby něco kompenzoval. U nás musíš kompenzovat to, že Thiagovi je 37 let, přitom ho potřebuješ na hřišti pořád, takže to musíš vystavět tak, aby se nehrálo extra rychle/nemusel v zápase podstupovat tolik intenzivních sprintů. K tomu je Jorginho bohužel pomalý jak šnek a po vypadnutí Chilwella totéž platilo pro naši levou stranu, kde operoval Alonso.

Jsem to psal pod prevko posledního kola Premier League, ale když City vypadlo pár hráčů a najednou v té sestavě bylo potřeba dělat kompromisy, tak to rázem taky nebylo tak kvalitní a dominantní - a my teďka potřebujeme ten kádr dostat do podoby, kdy v té základní sestavě také nebudeme muset vyrábět kompromisy. Ale po změně majitele uvidíme, zda se to podaří nebo ne no.

Reagovat
Svatej

Já s tebou, co se týká prvního odstavce, v podstatě bezvýhradně souhlasim a i když si občas teď tak z recese kopnu, tak pro to, jakým způsobem zvládnul tuhle situaci, mám největší uznání. Vlastně celkem dost brutálně dokázal, že se dovede z některých chyb učit a není to takovej šílenej impulzivní magor, jakým se zdál v PSG.

Teda jasně, ten konec roku z hlediska hráčů nemá uplně ideální, protože dohrával v podstatě s 13 klukama a dost se mluvilo o tom, že dost zásadně omezil hráče, kterým věří, ale v rámci možností furt dobrý. Někteří trenéři na takový zúžení funkčního kádru žádnou krizi nepotřebují.

Třetí odstavec nese hodně pěknou myšlenku, trochu nešikovný je, že pro dokončení takovýho přerodu by se půlka kádru, včetně pár novějších kousků, musela zas předělat a to nás vrátí o nějakej krok zpátky, kterej by Tuchela mohl stát práci...

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

Reagovat
Walter_Sobchak

Za to že maju naši ofenzivni hráči len ťažko môže on. Ok, možno keby to tak nerotoval a hrala by nejaka ustalena trojica tak by sa do toho niekto dostal, ale to by sa zase nadavalo že prečo hraju stale tí isti aj ked hraju hovno. Inak Mbappe mal pod nim najlepšiu golovu sezonu v kariere, Auba v BVB tiež.

Reagovat
Walter_Sobchak

*ofenzivni hráči nekonzistentné výkony

Reagovat
Svatej

Viz odpověď Víťovi

Reagovat
Talker

Pokud je potřeba pořídit 25letého Aubu nebo Mbappeho, tak se obávám, že máme dost velký problém.

Reagovat
vitasrp

Reaguješ na otázku, kdy se někdo ptá, jestli to může Chelsea pomoct, nikoliv na tvrzení, že to tak bude.

Reagovat
Talker

Teď nevím, na koho reaguješ ty, ale pokud na mně, tak já reagoval na:

to je hezky, ale porad to neznamena, ze za 10 let nacpou do klubu miliardu liber jako to udelal Roman.

Reagovat
Svatej

na Busbyho

Reagovat
Svatej

jaktože nikdo nepoužívá tu šipečku vedle nicku?!

Reagovat
Talker

Nevím, jak funguje, použil jsem ji poprvý dneska a nepochopil systém

Reagovat
Svatej

Klikneš na to, ono tě to přesměruje na zmíněnej komentář a na chvíli ho zatmaví, je to užitečná blbinka

Reagovat
Busby babes

jen teda obcas je to bliknuti fakt hodne blbe videt. chtelo by to uplne jinou barvu.

Reagovat
Svatej

jop, občas to chce i postřeh, protože je to fakt rychlovka

Reagovat
John Obi Mikel

Použiješ tu šipku a příspěvek na který to reaguje "blikne"

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Busby babes

fair enough. Ale to, jak je to napsane tak nejak naznacuje co si autor mysli, tak jsem na to reagoval ve smyslu, ze to tak treba byt nemusi. Uvidi se.

Roman byl preci jen naprosto dream owner co se tyka fotbalove stranky.

Reagovat
Mimalu

Teď je jenom otázka, co bude za těch 10 let, nabízí se obavy, že čím víc investují teď, tím víc budou chtít v budoucnu zpátky. Na druhou stranu, aspoň trochu nadějně zní, že na příkladu Dodgers je vidět, že Boehly docela dost jede linku sportovně úspěšného klubu za účelem zvýšení hodnoty investice, tak uvidíme...

Reagovat
Svatej

Reagovat
pobody's nerfect

Abramovič se paktoval s Luciferem, díky čemuž mohl jet svůj byznys a vydělávat těžké prachy. V rámci situace dopadl ještě celkem dobře, krádež by byla, kdyby mu majetek znárodnili.

Reagovat
mesyas

A jak se tohle lisi od znarodneni? Trochu jinak se to pojmenovalo, ale vysledek je prakticky stejny(teda ten rozdil, ze majetek nesel statu - vlada by stejne takovy klub neumel ridit). On ty penize musel slibit charite jinak by mu ten prodej neodsouhlasili = potopil by cely klub. Neuvidi z toho ani libru a nasypal do toho miliony. Ve vysledku se to opravdu nelisi od kradeze.

Reagovat
smazaný uživatel

Omg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je smutné, že člověk jako Abramovič už dávno nesedí nebo není pod drnem.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

co přesně provedl?

Reagovat
protiproudu

Jako vážně?

Reagovat
bobis21

Takže teď jako budeme předstírat, že nepodporval Putina desítky let?

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

a západ Putina nepodporoval? nekupoval suroviny desítky let?

Reagovat
bobis21

A můžeš mi říct, kde já něco takového podporuji? Podporoval. Proto jsem vždy podporoval ty politiky, kteří proti tomu byli nejvíce. Bohužel se takoví nikdy nedostali k moci, protože si lidé radši zvolí Zemana s Babišem

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle názory jsou fakt k zblití ,,,

Reagovat
Whitemedia

Z plněné papriky bych se taky zeblil.

Reagovat
Azazelo RD

Já i z neplněné. Pokud teda paprika není v tomhle případě nějaká metafora.

Reagovat
jk

Názor jak názor. Mě je zas na blití z Abramoviče, co naděláš.

Reagovat
Whitemedia

Trhej Nizzie.

Reagovat
jk
Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

nic

Reagovat
smazaný uživatel

krást, to je britská specialita už po staletí...

Reagovat
papanegra

Reagovat
Aldeano

Takže z top 6 je nyní majitel klubu z VB jen u Spurs, který vlastní Lewis?

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně napiš TOP4, nestyď se.

Reagovat
Aldeano

Narážel jsem spíše na to, že nyní mohl být nový majitel z VB. Vzhledem k tomu, jak se fanoušky vnímal možný vznik Superligy, tak to nevypadá, že by v dlouhodobém horizontu byl majitel top klubu mimo USA/Arábii.

Reagovat
Whitemedia

Mohl, ale z nějakého důvodu se ozval pozdě. Holt debilní cyklista.

Reagovat
kilobyte

Předtím to bylo jiné?

Reagovat
Svatej

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to, že truhlík Oli9 ešte nepridal svoj protiruský bonmot? Si dnes na trollej farme vzal neplatené voľno?

Reagovat
smazaný uživatel

Nuda, už nie sme ropáci

Reagovat
czechfant

Boehly to bude mít těžký. Málokterý majitel byl u fanoušků oblíbený tak jako Roman u nás.

Reagovat
AlvaroLorata

To se psalo i o Tuchelovi, když nahrazoval Lampse, možná největší klubovou legendu. Neříkám, že na Romana zapomenem, ale pokud za Boehlyho promluví jeho úspěchy a přístup, fans si na svou stranu získá...

Reagovat
czechfant

Tak já byl rád, že Lamps skončil TT to bylo jak polití živou vodou, hned ten první zápas vypadal daleko líp.

Reagovat
Whitemedia

Hned první zápas byl proti Wolves, byla to bezbranková remíza a měl jsem chuť se u něj zabít.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Figurehead

Reagovat
hitZor

Reagovat
Svatej

Však Tuchel je furt chcanka

Reagovat
AlvaroLorata

Ale vítězství v UCL vloni v květnu jsi slavil jak pominutej že?

Reagovat
Kocour Klapuška

Vy jste si museli byt s “Romanem” hodne blizci

Reagovat
jk

"Málokterý majitel byl u fanoušků oblíbený tak jako Roman u nás"

To spíš něco vypovídá o "vás" než o Abramovičovi

Reagovat
Swarley

Reagovat
Svatej

Už stačí...

Reagovat
jk

Hele nech nám to jo? Odchází vám Drinkwater, Azpilicunt, Rudiger, Abramovič to musel prodat. Ještě jedno takový léto a nebudem si moct nad chelski ani v klidu odplivnout a zasmát se.

Reagovat
Svatej

ok, odzbrojils mě, totálně

Reagovat
RKBoy

aspoň, že vy nikam nejdete a človek sa na vás môže každý rok pobaviť.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
mistr129

Reagovat
Nihilister

Reagovat
icka

zase ten pláč židů

Reagovat
kvasha16

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Svatej

Ještě jednou díky Romane. Byl jsi nejlepší.

Reagovat
Svatej

Případně rovnou usnadnim pár klukům tady práci a přeložím to, co pod tím komentářem chtějí vidět: ,,Jsem přesvědčen, ze jsi úžasný člověk a nikdy jsem o tvé lidskosti ani morálce nepochyboval."

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Ruská diplomatická škola, rozumím.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Svatej

Jinak můj názor je, že si nepolepsime víceméně v ničem.

- Z hlediska toho, jak na nás nahlíží svet, jsme jeste na dobrou generaci stejně zapsani jako umělí ropáci.

- Z hlediska majitele ani nejde mít zapalenejsiho chlapa na tomhle místě.

- Ze sportovního hlediska jsme s Realem a City 3 nejúspěšnější kluby posledních 20let. Neumim si představit, jak zatraceně dobrej management by musel Boehly sestavit, aby to dovedlo překonat.

- Z hlediska finančního budeme nejspíš zdravější, ale vzhledem k druhymu bodu to ani driv nebylo potřeba, uz jsem si na to zvyknul, byt se mi představa, ze se klub alespoň snažil s tim něco dělat, líbila.

Reagovat
mistr129

Jen k bodu 3, z jakého pohledu jsou za posledních 20 let United horší než City a Barcelona horší než Real?

Real-Barca na LM 5:4, liga 7:10, Copa 2:7

City-United na LM 0:1, liga 6:6, FA Cup 2:2, Mickeymouse 6:4.

Nemluvě o tom, že mi tam teda chybí Bayern, který bych řekl že je vůbec nejlepší v tomhle tisíciletí - za 20 let 15 titulů, 10 pohárů, 2 LM (který byly obě dle mého naprosto zasloužené a suverénní), k tomu 2 finále

Reagovat
Luc-Luc

asi ucka nezminil, protoze ty jejich uspechy uz zarustaji docela vousem

Reagovat
Kocour Klapuška

*3 LM Bayern

Reagovat
AlevsakNevadi

netahaj mu do pice fakty do jeho pocitov !!!

Reagovat
FUnk

Reagovat
Svatej

To vysvětlení je naprosto jednoduchý, nezapočítal jsi tam moji příšernou paměť a subjektivní vnímání, ty popleto!

Měl jsem dojem, ze toho ty kluby precejen stihly o něco víc v posledních letech, aby tem svym konkurentům odskočili, ale náskok měla jak Barca, tak United evidentně nadstandardní, takže mockrát díky za doplnění.

Teda na ty celkový myšlence toho bodu to asi moc nemění, ale daleko přesněji to teď zní

Bayern jsem vynechal, protože tu jejich ligu neberu jako stejně cennou v porovnání s PD nebo PL. Ta konkurence tam je ubohá a ještě si z ní rádi uzobavaji..

Reagovat
masly008

Vy jste úspěšnější než Bayern? Nebo city než juve?

Reagovat
Svatej

Juventus má slušnou kvantitu v lize, která je před 10 let v útlumu a zvedá se teprve druhým rokem. V Evropě to nikdy nedotáhli do konce. Určitě bych je nedával někam úplně bokem, furt je to megaúspěšnej tým a jsem si jistej, že pokud se sem kluci z SA sekce staví, tak tradičně vyletí z kůže.

Technicky vzato na tom jsou podobně jak CIty, ale ti měli zkrátka výrazně těžší domácí soutěž, to vnímám jako rozdíl.

Bayern jsem popisoval

Ale nebudu se o tom hádat. V první řadě jde i o subjektivní vnímání věci a v druhý řadě byla myšlenka sdělení uplně jiná. 20 let jsme byli na absolutním vrcholu mezi nejužší špičkou, to je podstatný na tom, co jsem psal.

Reagovat
jk

Villarreal have fully agreed a deal to sign Giovani Lo Celso permanently! #thfc will receive €18M + €6M-€7M in bonuses.

Píše to nějaký španěl. No pokud by to byla pravda, tak bych snad řekl, že je to i dobrej deal a udělali jsme v tom snad jen 20m sekeru, což mi přijde furt lepší, než aby u nás leštil masérské prkno.

Reagovat
Svatej

Uff to je dost velkej rozdil od toho padika, co se tipoval jeste tak dva mesice zpátky ne?

Reagovat
jk

Tyvole to by VCF nikdy nezaplatili. Cokoli okolo 20m by bylo super. Ale dokud to nebude upečený tak se neraduju.

Reagovat
Salfovic

Ty svou základní sestavu pořídili za míň než 80 mil

Reagovat
Cobra

Kdo?

Reagovat
Svatej

Prcic, ted abych to hledal

Reagovat
jk

Po tom evropském finále se psalo, že by ho mohli vykoupit za hrozný rakety. Twitter a to, ale tady asi nikdo

Reagovat
Svatej

Zkusim to přidat sem, nějak se mi mrví přidání komentáře pod Cobru

https://www.eurofotbal.cz/clanky/manchester-city-a-liverpool-v-ringu-32-kolo-premier-league-v-kostce-547943/

JollyJoker7713.04.2022 11:54#

Snáď za Lo Celsa dostaneme aspoň 40-50 mega

jk13.04.2022 12:38#

Tak 30-35 by za něj poslat mohli. On špatný fotbalista není, ale prostě u Spurs fungoval jako záplata kde bylo zrovna potřeba a díky tomu a jeho injury record se nikdy nezačlenil

Tak to mám! dokonce se nam tam primotal i jk s o trochu strizlivejsim tipem

Reagovat
jk

To jsem byl taky hodně unešený tou evropou

Reagovat
Cobra

Tak 30m může být jeho hodnota ne? Nechce se mi to teď hledat, ale subjektivně jak ho vnímám já a co předváděl v drese Spurs je 20 mega dost. 50m je mimo realitu.

Reagovat
Mastný Chobot

S tým menom som čakal, že bude v PL kraľovať

Reagovat
Cobra

Neukázal vůbec nic, naprosto zbytečný hráč a za 20m musíme být vděční. Stejnou cenu očekávám i u Ndombelého, jestli teda to lenivé hovno bude někdo chtít.

A je mi úplně jasný, že Winkse prodáme dráž, než tady ty "hvězdy", kteří měli táhnout Spurs.

Reagovat
smazaný uživatel

20 mega sekeru? Neprisel za 37mega?

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa Transfermarkt 32mil. libier za prestup + 16mil. libier za hosťovanie

Reagovat
jk

No mě se právě zdá, že ta částka byla nějak rozkouskovaná.

Reagovat
jk

Popravdě jsem to střelil tak od boku, já si tu částku za kolik přišel nepamatuju. Ale tak pokud by odešel za těch 18m tak jsem se skoro trefil Ale já vím ty bonusy, no snad to dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď pokoříme kvadrupl

Reagovat
Mastný Chobot

Smutný príbeh jedného ruského mafiána

Snáď o tom raz natočia rom-com s Hughom Grantom a Reese Witherspoon ako Marinou

Reagovat
hona.kub

Marinu bude hrát Sandra Bullock

Reagovat
Chazy

Ježiši, tady lidi fakt litují mafiána a kriminálníka, co financuje režím, kterej vede válku. Navíc on měl přímej vliv na to, že se Putin dostal do čela toho režimu.

Nikdo ho ani nebere k soudu, jen prostě není zájem, aby za špinavý prachy vlastnil majetek v jejich státu.

Prostě vlastnit PL klub by měla být nějaká pravomoc, která vyžaduje určitou bezúhonost, když to reprezentuje Anglii napříč světem. O to smutnější je, že pak přijmou sponzora arabskejch teroristů.

BTW, USA je stát, kde když politik je spojený se socialismem, tak končí jeho nejvyšší politická kariéra a nemá šanci být prezident (například Bernie). Naprosto nenávidí komunismus, pro ně je komunismus už jen to, že u nás každý má zákonný právo na zdravotní pojištění a berou to tak, že kdo si na to vydělá, ten to má mít a kdo ne, tak ať umře na cokoliv, když nemakal.

A přesto.. v NFL stačí 24 podpisů ze 32 (od majitelů NFL klubů), aby odhlasovlai, že někdo z ostatních majitelů musí prodat svůj klub a ztrác pravomoc vlastnit NFL franchise. Protože je to prostě sakra chlouba americkýho sportu, něco, co reprezentuje USA po celým státě, v Kandaě a pomalu už i v zámoří. Kdyby NFL klub vlastnil Rus (což by nikdy nedovolili), tak o ten klub přijde 10 dní po začátku války.

Reagovat
Grahf

problém je v tom, že PL doteraz ten ruský mafian na čele klubu nevadil, o šejkoch ani nehovoriac. Pokrytectvo na entu.

Reagovat
jk

A nezměnila se situace v případě ruského mafiána tak trochu tím, co udělal Putin na Ukrajině?

Reagovat
Grahf

ako? On predtým nebol mafian?

Reagovat
Chazy

a pořád je tu skutečnost, že majitel Newcastlu je daleko větší zlo

Reagovat
Svatej

Reagovat
FUnk

Reagovat
icka

Reagovat
jk

A Abramoviče donutili prodat chelksi proto, že je mafián? Nebo kvůli jeho podpoře Putina a hromadným sankcím proti stovkám dalších rusů mezi kterými je i Abramovič?

Reagovat
Swarley

nic prekvapiveho, v podani PL uz naprosta klasika

Reagovat
Whitemedia

Ty seš poslední dny nějak moc moudrý a aktivní, to už se nehraje nic amerického?

Reagovat
Chazy

Je to tak

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
icemike

Reagovat
Mastný Chobot

Chápem tvoj point a súhlasím s ním, len neviem, prečo máš nutkanie uvádzať americký pohľad na spoločenské usporiadanie ako nejaký benchmark. Američania majú extrémny (a z môjho uhla až chorobne nezmyselný) pohľad na množstvo vecí - od socializmu cez súdny systém, právny poriadok, sociálne poistenie až po gun control.

Reagovat
Chazy

Protože USA má zákony takový, že něco jako znárodnění majetku a jakejkoliv jinej socialistickej nástroj tam je naprosto nepřípustnej. Četl sem ohledně Chelsea něco o socialismu atd., ale prostě i USA, kde je to vnímaný jako největší rakovina, existuje nástroj, jak dostat z národních lig nekompetentní majitele, co kazí mediální obraz

Reagovat
Mastný Chobot

Aha, ok, už rozumiem.

Reagovat
Chazy

Já jinak za tohle USA extrémně odsuzuju snaží se být tak odlišní od komunistickejch principů,že mají problém s jakýmkoliv zajištěním lidí,co nemají vysoký příjmy.

Žít v USA je super, když jsi minimálně vyšší střední třída, ale být v USA chudej je fakt naprostý peklo. A ty zbraně a další věci ani nehodnotím. Fakt zvláštní, že ta zem platí za nějakej sen, jak si zlepšit život

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, uz i ja.

Reagovat
Edgar Davids

Americkej system draftovani, kde jsou zvyhodnovany slabsi tymy (hur vedeny), je socialistickej az az

Reagovat
Chazy

Je to tak je kuriozní, že tam to nikomu nevadí. Ale díkybohu za to, že to tak mají

Reagovat
Dawon

Ony se tam i prijmy prerozdeluje stejnym dilem - napriklad sponzorska smlouva na stadion v LA jde rovnym dilem vsem ostatnim majitelum. Jedina vec, ve ktere nepanuje rovnost, jsou dane, ktere muzou byt odlisne stat od statu, jinak je to fakt ale nastavene tak, aby to bylo co nejvic vyrovnane, jak to jen jde.

Reagovat
Zaschrona

Sponzorská smlouva na stadion se zrovna právě nedělí. Rovným dílem se dělí ty národní věci typu příjmy z prodeje TV práv, smlouvy od ligových sponzorů, prodeje z NFL obchodu, gamblingu a 40 % příjmů z lístků. Nedělí se 60 % příjmů ze vstupného a sponzorské smlouvy pro jednotlivé týmy.

Reagovat
Trand

A pokud jsi Dan Snyder, tak se nedělíš skoro o nic.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Dawon

Aha, ja prave pred nejakym casem v nejakem podcastu slysel, ze se deli i tohle a ze prave ostatni ownery serou franchise, ktere na tohle sponzora nemaji...ale mozna sem to jen nejak spatne pochopil Kazdopadne socialisticke je to furt silene no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Ale to že jim v NHL hrají hráči, kteří Putina podporují jim nevadí.

Reagovat
Chazy

NHL vůbec nevnímám upřímně. Jde o Ovci a jeho profilovku s Putinem?

Reagovat
kilobyte

Ovečkin Putina dlouhodobě podporuje. Dělal pro něj kampaň na jeho podporu. Když se ho novináři po invazi ptali, tak sice řekl, že je proti válce a Putin je jeho prezident. Pak dodal, že by se ho na to novináři neměli ptát, protože je sportovec.

NHL s tím nic nedělá a Ovečkin nosí kapitánské C.

Reagovat
Ligter

možná neví, jak ji vyměnit

Reagovat
Svatej

K tomu pojištění je to stejně hrozně zajímavý - V případě současný situace ve světě v USA tak nějak očekávají tu národní hrdost od každýho občana a ochotu za stát bojovat, ale jakmile se tam řízneš o špinavej papír a nemáš peníze, tak ti na vzniklou infekci stát řekne "To jseš celkem v hajzlu, RIP kámo".

Reagovat
Arbiter

To, co popisuješ, není znárodnění. Je to jen o tom vyhodit "nepohodlného" z elitního klubu. Čemuž se u USA úplně nedivím Nevím, jestli je to zrovna příklad hoden následování.

Ale samozřejmě platí, že nějaká kontrola by existovat mohla (měla v minulosti). V danou chvíli pak na jednu stranu blokovat člověka, který je součásti dialogu k ukončení konflikut, na druhou stranu povolit investice ze země, kde pojem lidská práva neznají ani z rychlíku, to je chucpe.

Reagovat
Chazy

Abramovič asi nemůže udělat nic, čím by smazal svůj vztah s Putinem a defacto financování zbrojení, armády, co teď tu válku vede. A země, kde lidská práva neznají ani z rychlíku, to je i Rusko, takže tenhle argument neobstojí.

Jinak není to o nepohodlnosti, děje se to prostě při porušování nějakých smluv a dohod v rámci té ligy. Například v NFL týmy sharují zisky z prodeje vstupenek a jeden klub je letos nedodal, do toho majitel zakrýval sexuální obtěžování v nejvyšších strukturách klubu a další věci. A proto pravděpodobně o ten klub přijde. Ale je na to nástroj a je to správně.

Reagovat
Arbiter

Je rozdíl mezi tím, kdy si klub koupí de facto vládci toho státu a kdy si ho koupi jeden z těch, kdo v dané zemi žije.

Ty sis na Abru názor udělal, nemá smysl se o tom dále bavit...

Reagovat
Chazy

Hele, já vím, že morálně jsi dost na výši a prostě jedinej důvod, proč ty máš názor jiný, je ten, že je to Chelsea a fakt funguje ten sportswashing, o kterým mluví níže Honza Matoušek.

Já to vidím u sebe taky, protože mám rád City a Mubaraka, přitom ten člověk taky profituje v zemi, kde se lidský práva potlačují. Sice to není člověk napojený na terorismus nebo jinou zločineckou činnost (nebo se to neví) a člověk by takhle mohl odsoudit všechny podnikatele z Indie, JAR, arabských států a dalších zemí, kde prostě lidský práva neexistují, nic to nemění na tom, že ten člověk je v Anglii z velký části proto, aby se zlepšil mediální/politickej/společenskej obraz a vytvořilo se krytí.

Reagovat
Trand

Ty to podáváš jako kdyby Abra byl jen obyčejný obyvatel Ruska, co nemá se současným režimem nic společného.

Reagovat
Busby babes

jasne no, protoze Roman byl takovej radovej Rus, co si proste koupil fotbalovej klub.

Reagovat
Talker

Hele já beru, že zjednodušený pohled je, že je to člověk, který extrémně pochybnou cestou (ať už byla legální nebo ne, tak okradl ruský stát/lid) přišel k pohádkovému bohatství a pomohl dosadit člověka, který způsobil válku v Evropě a mlčí o tom.

Na druhou stranu nevím o tom, že by měl podíl v nějakém válečném průmyslu (možná výroba oceli/energetika?). Jako nevím, co bys od něj chtěl v tomhle. Naopak finance z prodeje klubu půjdou na obnovu po válce, doufám, že teda Ukrajiny pod Ukrajinskou správou a ne do těch separatistických regionů. To je ještě otázka.

Co se týče toho vztahu a "dosazení" - on asi nemohl předpokládat 20 let zpátky, že Putin začne válku s Ukrajinou. Do 2014 byl Putin naopak brán jako člověk, který pomohl tu zemi nějak stabilizovat a propojit v rámci světa. Teď je ten pohled naopak úplně jiný. Je otázka, jestli toho teď lituje, ale asi je to jedno.

Navíc vztahy s ruským státem a Putinem jsou pro ty oligarchy dost důležité, protože když se někdo režimu znelíbí (tj nechce třeba prodat firmu státu), tak jde v lepším případě do basy, v horším případě skončí mrtvý. Nechci si představit, co by se stalo, kdyby Abramovič nazval Putina válečným zločincem nebo něco podobného.

K tomu se dost angažuje v charitě (ať už skrze Chelsea, po celém světě ohledně antisemitismu a podobně.

All in all, je to ve výsledku zmrd. Ale v porovnání s většinou těch bohatých zmrdů, které bys v Rusku našel, tak mi přijde vlastně jako člověk s relativně pozitivním vlivem, "pozápadněný".

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Talker

A stejně tak těží uhlí, ze kterého se vyrábí elektřina která se na výrobu těch tanků taky využívá nejspíš... Já to myslel tak, že nevyrábí zbraně.

Reagovat
Busby babes

no ocel je docela klicovej komponent pro ten tank. takze ano, nevyrabi zbrane primo, jen dodaval ocel do tovaren, kde zbrane vyrabi.

Reagovat
Arbiter

Jasně, ale to elektřina taky, že jo

Reagovat
Honza Matoušek

Sportswashed no. Za 10 let budeme číst podobný věci o úžasné Saudské Arábii od fandů Newcastlu. Jemen totiž nikoho nezajímá.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
garruklol

Reagovat
jacobT

Reagovat
Miguel19

Tvl co zkoušíme s tím Dembelem?

Dementní bebíčko, co se zraní jenom zafoukáním větříčku. K tomu bude chtít plat jak kráva

Reagovat
John Obi Mikel

Naprostá blbost, snad ho nekoupíme

A i bez toho to není žádný superfotbalista, který náš útok někam posune

Reagovat
Svatej

Tak zrovna jeho fotbalový dovednosti jsou jeho absolutně jediná pozitivní stránka

Reagovat
Miguel19

No já viděl nějaké zápasy kde zrovna hrál a on není vůbec špatnej fotbalista. Takový typ (fotbalově) by se nám hodil.

Nicméně je to totální dement.

Reagovat
Svatej

A jak jinak chceš v týmu udržet balanc?

Krom stopera, pravýho WB, křídla a hrota potřebujeme zároveň vyplnit na jiný úrovni i vzniklou mezeru po ubrečený trucující kundě, která jde po penězích (Lukaku), přičemž je věčně zraněná (Pulišič) a nebo si stěžuje na něco jinýho (Christensen). Tady to máš všechno v jednom sexy balíčku.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Talker

Já bych chtěl buď world class nebo někoho mladýho, talentovanýho, ideálně ne z Německa nebo Itálie. Když už teda posilu do ofenzivy.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/ManUtd/status/1531561892891791360

#MUFC have appointed Andy O’Boyle as deputy football director.

Ex 1st team fitness coach under Klopp at #LFC, he arrives from Prem Lge where spent last 5yrs as head of elite performance. Advised clubs on talent ID, recruitment, performance analysis & more

Reagovat
Grahf

Reagovat
Arbiter

Vítej Todde Snad to bude minimálně dalších 19 úspěšných let

Reagovat
FUnk

Reagovat
Svatej

Jinak Romelu prý hýbe všema pakama, aby se vratil do Interu a přesvědčil je o zaplacení většiny tý částky. To by bylo kruci fantastický

Reagovat
Swarley

Lukaku zpatky do Interu, Pogba do Juve, fakt bratri v triku

Reagovat
Svatej

A oba ideálně zadarmo, ať můžeme nadavat, brečet a vysmívat se navzájem společně

Reagovat
r.mrazik

"Vicemistr italské ligy Inter Milán v nedávno skončené sezoně zaznamenal ztrátu 120 milionů eur (asi 2,97 miliardy korun). Informoval o tom deník Gazzetta dello Sport. Oproti předchozímu ročníku, kdy Nerazzurri získali titul, se sice klubu podařilo snížit ztrátu na polovinu. Přesto to však stále nesplňuje podmínky finančního fair play a vedení Interu proto začalo jednat s UEFA o udělení výjimky. "

Reagovat
Swarley

Mezitim dostava Mbappe 300 mega eur na ruku a dalsich 300 behem tri let, ale vse je kristalove ciste

Reagovat
Svatej

Loajality bonus, nic neobvyklyho

Reagovat
Chazy

Tak jestli si to dokážou rozpočítat tak, aby jim to sedělo s příjmama, asi to problém není

Reagovat
Dawon

Tak spocitat si to s imaginarnima sponzorskyma smlouvama, kde posilas sponzorske penize sam sobe, asi nebude takovy problem, to je pravda

Reagovat
r.mrazik

tohle ucetni kouzelnictvi je stejne nehorazna prdel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Svatej

jop, po odeslání příspěvku jsem se mrknul na zprávy a Inter to tradičně chce řešit hostovackou

Italům něco prodávat, to je fakt strašnej voser, zvlášť když se snažíš zamaskovat vlastní stupiditu

Reagovat
Talker

Tak ono se píše o tom, že by to měla být hostovačka s tím, že ho musí za rok koupit. Myslím, že by byl nesmysl cokoliv jiného, žádná opce a hostování 5 let doufám nehrozí. To ho radši nechat uklízet hajzly.

Reagovat
r.mrazik

prave...

Reagovat
Mato178178

nic im nepredat nech vam vratia tych 120 mil. a nech sa paci

Reagovat
Wazza228

Nakonec ho vezme Bayern za Lewu.

Reagovat
Greny

Ať vysoli 50 mega v librách a klidně ať jde...ale žádná hostovacka!!

Reagovat
jk

A je pravda, že vyhodil svojeno agenta, protože mu poradil špatné kroky v jeho kariéře a začal to řešit přes svého právníka?

Reagovat
jk

Interesting comments on Twit from PoK that Inter had already sold the Rom debt to a 3rd party because of how screwed financially they are. So Rom going back probably doesn’t help solve their financial mismanagement.

To je asi ta Marottova kreativita na přestupovém trhu o které mluvil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele