Kouč Německa Flick oznámil svou první nominaci. Jsou v ní tři nováčci

27.08.2021, 21:37
Aktuality
Nová éra německého národního týmu bez Toniho Kroose a především trenéra Joachima Löwa začíná, a je to znát na první pohled. Bývalý kouč Bayernu Hansi Flick pro tři kvalifikační duely s Islandem, Lichtenštejnskem a Arménií povolal tři nováčky a hned pět čerstvých mistrů Evropy do 21 let.

Flickova první nominace se neobejde bez osvědčených jmen: po volném létu se vrací Marco Reus a reprezentační kariéru si prodlouží i Thomas Müller. Jinak jsou ovšem všechny řady prolity mladou krví, za což mohou i tři nováčci - Karim Adeyemi ze Salzburgu, Nico Schlotterbeck z Freiburgu a David Raum z Hoffenheimu.

Tento trojlístek zároveň doplňuje Floriana Wirtze a Ridleho Bakua coby další mladíky, kteří začátkem června ve finále "malého Eura” porazili 1:0 juniorský výběr Portugalska.

Všichni tři novici v seniorské reprezentaci mají své velké opodstatnění. Raum v minulé sezoně pomohl 15 asistencemi Fürthu k návratu do 1. Bundesligy. Schlotterbeck je spolu s Moussou Diabym jediným fotbalistou, který se už dvakrát stihl objevit v jedenáctce kola magazínu Kicker. Devatenáctiletý Adeyemi potom v osmi soutěžních duelech už sedmkrát rozvlnil síť.

O něco větší překvapení proto nejspíš vzbudila další šance pro Mahmouda Dahouda, který naposledy za Německo nastoupil v listopadu 2020, potažmo opomenutí Maria Götzeho, který v PSV Eindhoven zažívá svou menší osobní renesanci.

Režim Hansiho Flicka začne ve čtvrtek v St. Gallenu utkáním s Lichtenštejnskem, potom se Nationalelf vrátí do Stuttgartu k zápasu s Arménií a zářijovou přestávku zakončí papírově nejtěžším střetnutím - venku na Islandu.

Kompletní nominace Německa:

Brankáři: Manuel Neuer (FC Bayern Mnichov), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt), Bernd Leno (FC Arsenal);

Obránci: Ridle Baku (VfL Wolfsburg), Robin Gosens (Atalanta), Thilo Kehrer (Paris Saint-Germain), Lukas Klostermann (RB Lipsko), David Raum (TSG Hoffenheim), Antonio Rüdiger (FC Chelsea), Nico Schlotterbeck (SC Freiburg), Niklas Süle (FC Bayern Mnichov);

Záložníci a útočníci: Karim Adeyemi (RB Salzburg), Mahmoud Dahoud, Marco Reus (oba Borussia Dortmund), Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Jamal Musiala, Leroy Sané (všichni FC Bayern Mnichov), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz, Timo Werner (oba FC Chelsea), Jonas Hofmann, Florian Neuhaus (oba Borussia Mönchengladbach), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen).

Autor: Tomáš Daníček / kicker.de

Komentáře (19)

Přidat komentář
Witcher

Čuchýno skončil jo?

Reagovat
Rich

Divím se, že nebyl povolán Gunter. Nevíte někdo o tom něco? Neuer je jasná jednička. Trapp mě překvapuje... Dahoud je pro mě zvláštní volba, ale základ by měl být jasný: Goretzka, Kimmich, popřípadě Neuhaus a nebo Gundogan. Nechybí Thomas Muller a další hráči z Bayernu, výborně Hansi. Wirtz a Hofmann.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze covid.

Reagovat
Seydou Doumbia

Adeyemi wow

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
milan78

lewandovski ?!

Reagovat
smazaný uživatel

♥️

Reagovat
Modroočko

Fajn, mohli by ešte aspoň dvakrát zakopnúť a nepostúpiť priamo. Arménsko alebo Macedónsko z prvého miesta by bol sen.

Reagovat
milan78

dřív byl sen zjistit výsledky, dřív, než druhý den....

Reagovat
Seydou Doumbia

fakt chceš takové sračky vidět na ms?

Reagovat
Johny203

Chýba Pascal Gross. Škoda....

Reagovat
LAM

Adeyemi, Dahoud,Gnabry, Musiala, Sané, Gundogan

Naštěstí je tu popisek, že se jedná o repre Německa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele