Květova hlasitá pomsta aneb Události 28. kola FORTUNA:LIGY

25.04.2021, 11:04
Názory a komentáře
Vinou odložených střetnutí se jich během pracovního týdne hrálo v probíhající sezoně FORTUNA:LIGY mnoho, celé vložené kolo je ale výjimkou. Nyní se za ním pojďme ohlédnout - podruhé v řadě a zřejmě naposledy během již probíhajícího dalšího kola...

Velkou pozornost vzbudil Roman Květ, který při hladkém vítězství "Klokanů" po proměněné penaltě na adresu svého soupeře a bývalého zaměstnavatele z Příbrami pronesl nelichotivá slova. Kromě Bohemians si jednoduché vítězství připsaly i Jablonec a Liberec, nerozhodnými výsledky skončily střety Dynama se Sigmou a Pardubic se Spartou, o druhém zmíněném detailněji níže.

Atraktivní přestřelkou se stal zápas mezi Slováckem a Brnem. Góly padaly vždy po dvojicích a z vítězství se nakonec radovala Svědíkova družina. Jen díky šťastné trefě uspěli Viktoriáni v Teplicích, dokonce otáčet museli pro tříbodový zisk Baník a Slavia.

Zápas kola


Pardubice - Sparta Praha

V prvním poločase to vypadalo na jednoznačnou záležitost pro Spartu. Pardubicím se nedařilo, což potrestal nejprve Wiesner a krátce před pauzou z penalty Hancko. Jenže situace se zlomila po návratu ze šaten, kdy chyby v rozehrávce využil Jeřábek. Z dalšího pokutového kopu srovnal Cadu, Východočeši nakonec měli i docela blízko k vítězné trefě.



Gól kola


1. Marek Havlík (Slovácko)

Highlightem osmadvacátého kola byla Havlíkova zdařila rána z přímého kopu na přední tyč. To ale nikterak neubírá na kvalitách třeba Jeřábkovu přesnému lobu téměř z poloviny hřiště či Vondrově utažené přízemní ráně.



2. Jan Jeřábek (Pardubice)



3. Jan Vondra (Bohemians Praha 1905)



Jedenáctka kola






Brankář - Jan Laštůvka (Baník Ostrava)

Proti Mladé Boleslavi kryl šest střel a měl tak lví podíl na úspěchu jeho Baníku. Během první půle se musel vytáhnout hlavně po Budínského pokus a tvrdé Ladrově ráně, v závěru si poradil i se střelami Drchala a Skaláka.

Pravý obránce - Cadu (Pardubice)

Na kraji obrany sice nedostává tolik prostoru k útočení jako v záloze, vždy si ale nějaký najde. Tentokráte se předvedl i velmi solidním výkonem do defenzivy, vše pak korunoval v pětasedmdesáté minutě, kdy z penalty zařídil Pardubicím remízu.

Střední obránce - Filip Kaša (Viktoria Plzeň)

V obraně oplýval jistotou a byl jednoznačně tím lepším ze stoperské dvojice, nakonec se zhostil i úkolů původně zadaných útočným hráčům. Vyzkoušel to z dálky, tato rána po Ljevakovićově teči nakonec zapadla za Čtvrtečkova záda.

Střední obránce - Jan Vondra (Bohemians Praha 1905)

I klokaní obránce se zaskvěl vstřelenou brankou, když v sedmdesáté minutě po zemi poslal odražený balón až za brankářova záda. Na rozdíl od Kašy si nepřipsal čisté konto, to jej ale při takto vysoké výhře, jakou si připsala Bohemka, nemusí mrzet.

Levý obránce - Tomáš Čelůstka (Pardubice)

Jak je u něj už tradicí, byl pro soupeřovu obranu velkým nebezpečím. A to zejména po přestávce. Po jeho přímém kopu napálil Solil tyč, na Wiesnerovi pak vybojoval penaltu. V závěru mohl mít dokonce asistenci na vítězný gól, Huf však jeho pobídky nevyužil.

Pravý záložník - Dominik Pleštil (Jablonec)

Na uragánu Severočechů v prvním poločase se podílel velkou měrou. Po dvaceti minutách namísto zakončení nezištně připravil snadný gól pro Doležala, za týmovou hru se mu pak i dostalo odměny. Přihrávku Jovoviće usměrnil mezi nohy Ciupy a tím pádem do brány.

Střední záložník - Roman Květ (Bohemians Praha 1905)

Už v první půli mohl otevřít skóre, to jeho tvrdé ráně ještě pár centimetrů chybělo. Nakonec se proti svému bývalému celku (pořádné) gólové radosti dočkal z pokutového kopu, svůj výkon korunoval centrem na závěrečný Keïtův zásah.

Střední záložník - Michal Sadílek (Slovan Liberec)

Po čtvrtině utkání se do dějin utkání zapsal asistencí, když využil vyběhnutí gólmana a naservíroval spoluhráči balón před prázdnou bránu. To se mu pak vrátilo zpět, neboť ještě během první půle sám zakončoval do poloodkryté branky.

Levý záložník - Pablo González (Sigma Olomouc)

Vrcholem jeho výkonu v Českých Budějovicích byla proměněná penalta, kterou snížil na 1:2 a umožnil tak Sigmě později vyrovnat. Šlo už o jeho sedmou branku v probíhajícím ročníku, čímž si upevnil svou pozici nejlepšího střelce týmu.

Útočník - Ibrahim Keïta (Bohemians Praha 1905)

Gólový účet mužů z Ďolíčku otevřel i uzavřel. Na hřiště přišel až po přestávce, během první čtvrthodiny svého působení už využil Puškáčovy pobídky a po zemi skóroval. O necelých dvacet minut později si našel centr zprava a rozvlnil síť podruhé.

Útočník - Imad Rondić (Slovan Liberec)

Byl to právě bosenský šutér, kdo si vyměnil zdvořilosti se Sadílkem. Nejprve číhal na zadní tyči a hlavičkou otevřel skóre, poté si pohrál na levé straně s balónem a libereckému středopolaři naservíroval tutovku.

Nemělo by vám uniknout


Velmi podivnou, jemně řečeno, penaltu zahrávaly Pardubice proti Spartě. Wiesner sice proti nařízení pokutového kopu za zákrok na Čelůstku nikterak zvláště neprotestoval, nicméně v opakovaných záběrech nebyl kontakt vidět.



Hodně vtipným způsobem docílili slávisté vedoucí a také vítězné branky proti Zlínu. Kuchta situaci začal střelou do tyče, načež se po podklouznutí obránce, Stanciově dorážce, Dostálově střele na vlastní bránu a dvěma zákrokům obránců, dostal zpět k míči a tentokráte jej poslal neomylně mezi tři tyče.



Srovnat poté mohl Poznar. Ten nejprve hlavičkoval do tyče, poté z dorážky z malého vápna trestuhodně napálil balón nad břevno.



Zachyceno na sociálních sítích


Léčivý dotyk Ladislava Takácse.


Roman Květ a jeho sympatie k předchozímu zaměstnavateli...


Sparta pro jeho zdraví zatím příliš prospěšná není.


Komunikace level profesionál.



S Příbramí už to vypadá bledě.



VAR v akci


Bohemka penalta Videorozhodčí se v uplynulém kole nebývale vyřádili co do pokutových kopů. Verdikt změnili hned v šesti případech, první z nich nastal po hodině hry v Českých Budějovicích kvůli Javorkově ruce. Čas 1:57.



Porada rozhodčího s VAR přinesla ovoce také ve prospěch Slovácka, které z takto nařízené penalty po faulu Dreksy na Klimenta vsítilo vítěznou branku v jihomoravské bitvě s Brnem. Čas 2:22.



Další z případů, jenž předcházel i jiným způsobem význačné Květově penaltě, byla v Příbrami ruka domácího Treglera. Čas rovněž 2:22.



Výše ukázaná penalta Pardubic nebyla v Ďolíčku tou jedinou spornou. Polidar si totiž naběhl na Ewertonovu ruku, když se Brazilec napřahoval k odkopu. Verdikt sudího po upozornění videorozhodčího? Penalta.



Hned dvě penalty v rozmezí několika minut byly odvolány v Edenu. Ta první i s červenou kartou pro Cedidlu proto, že celé situaci předcházel ofsajd. Čas 1:44.



Druhá pak jen a pouze z toho důvodu, že šlo o hrubku sudího Ginzela, který jako nedovolenou hru vyhodnotil situaci, kdy si Vraštil sám nastřelil míč do ruky.



Změny v tabulce


Jak je tu už skoro zvykem, opět můžeme napsat, že Slavia navýšila svůj náskok na čele. Jablonec, byť se zápasem navíc, přeskočil Spartu a je aktuálně druhý. Úspěch oslavili kromě ní všichni zbylí aspiranti na poháry, tedy Slovácko, Plzeň i Liberec.

Co se týče klidného středu tabulky, tam se Pardubice nadále udržely před Baníkem, o kousek v pozadí pak jsou Sigma a Bohemians. V případě Karviné a Českých Budějovic už horní polovina tabulky nevypadá jako něco reálného.

Absolutní tragédií skončilo 28. kolo pro nejhorší šestku - všichni její členové totiž prohráli. Zůstal tak zachován stav z předchozího vydání, kdy hlavním bojem o záchranu je střet o jednu místenku ve FORTUNA:LIZE mezi Teplicemi a Brnem.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha28235075:1674
2.FK Jablonec28175648:2956
3.Sparta Praha27174657:3155
4.1. FC Slovácko28165751:2953
5.Viktoria Plzeň27146746:2948
6.Slovan Liberec28137839:2446
7.FK Pardubice281261031:3742
8.Baník Ostrava28118939:2741
9.Sigma Olomouc28912735:2939
10.Bohemians Praha 190528910933:3037
11.MFK Karviná28891131:4233
12.Dynamo České Budějovice287111029:4032
13.Fastav Zlín28851527:3929
14.FK Mladá Boleslav28691335:4527
15.FK Teplice28661629:5824
16.Zbrojovka Brno28481624:4520
17.1. FK Příbram28381719:5817
18.SFC Opava28361916:5615

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (49)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Ten Květ je docela hustej

Reagovat
kilobyte

Ukázal jaký je blbec a asi ještě dostane trest.

Reagovat
Remt

Co si budem.. kdo z ligy si Příbram přeje v lize? Tým který se rok co rok záhadně a prapodivně zachraňuje v posledních kolech neočekávanými a překvapivými vyhrami.. Ať táhnou do druhý ligy když na to nemají.

Reagovat
meno

Já třeba. Mají skvělou mládež a pár let zpátky, když měli trenéra a pár zajímavých hráčů, hráli moc pěknej fotbal. Trojka Řezníček, Bednář a hlavně Zeman byli úplně super. K tomu Nitrianský, Deli, v bráně Kelemen s Boháčem. Fillo a Zápotočný. Slepička.

Reagovat
Remt

A co mi řekneš na to co jsem napsal já? Co mi řekneš na Starkovo Děkuju věnované Berbrovi po zarezech v barazi? To nic? To je OK? Ať táhnou do hajzlu s těmito praktikami. Ať jsou tam týmy, které si to vybojují na hřišti. Chtějí hrát první ligu? Tak ať nehrají takovou sracku bez výsledků. Neuteče ani celý podzim a je jasné že Příbram opět bude hrát o ty nejnižší příčky. To je opravdu atraktivní toto každý rok sledovat. Plus ty zářezy, který by viděl i slepý. To sorry. Kvůli tomuhle fotbal nesleduji.

Reagovat
meno

To máš skoro všude...

Reagovat
Remt

No to teda nemáš skoro všude. Názor necháme si korupčníky v lize protože možná kdysi hráli pěkný fotbal? Práce s mládeží je tam zřejmě super ale holt na první ligu to neni

Reagovat
Y.N.W.A

to fakt ne, jasný, čistý to není asi nikde, ale to jak to provádí Starka, že už to ani neskrývá a když je nějakej problém, tak na to pošle "svoje lidi" ... a ano, fotbal má rád, mládež je skvělá a třeba Fantiš o něm mluví hezky, protože se ho zastal, ale prostě je to mafián par excellence a ten fotbal je tam jenom díky tomu

Reagovat
meno

Mafián, ale transparentní.

Reagovat
TheMally11

a ty mi řekni, který klub je naprosto čistý Plzeňské penaltičky, atd atd atd .... ale jo kopni si do Příbrami

Reagovat
Remt

No tak které týmy nějak extra vyčnívají v tomto? A buď se to o nich ví nebo se to šušká tak jasně asi jako to všechno o Berbrovi? Plzeň, Příbram.. O kom dalším jsou nějaké.. kauzy apod? To že je silně a mocně Příbrami nadržováno poslední kola vidí snad každý fanoušek, to nění něco o čem by se šuškalo, to je prostý fakt Kopnu si do příbrami když Starka po absolutním zářezu děkuje Berbrovi, když se někdo sám přizná, tak to můžeš těžko zpochybňovat, víš.

Reagovat
meno

Plzeň, Příbram, Jablonec, Slavia, Sparta, Slovácko.

Reagovat
monty25

Teplice

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec, Opava, Brno, Teplice, Jihlava, možná by se našly i další, kterým rozhodčí nepomáhají.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale teď už tam není nic. Ten pád jim neuškodí. Daj si dvě tři sezony, zapracují dobrý mladý a půjdou nahoru.

Reagovat
meno

Melichar no... Ten je nevytrhne

Reagovat
mistr129

V současný době absolutně nezajímavý tým, stejně jako Opava

Reagovat
smazaný uživatel

Podobný jména můžeš vytáhnout prakticky u všech klubů.

Reagovat
meno

Jo, ale Příbram s nimi byla 5. v lize.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kepy_FCB

pokud s ním nějak vyjebali tak pokud ne tak

Reagovat
Freedo

Docela se divím, že z něho levičácký Bohemáci neudělaj homofoba.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano je to homofob a zrádce

Reagovat
PH8

Pokud řekneš že náhodně kricene 'buzeranti' je homofobni, tak tím říkáš že homosexuálové jsou buzeranti

Reagovat
Freedo

Já to neříkám. A nejsou?

Reagovat
PH8

V Southparku mi vysvětlili, že takové slovo můžeš přestat používat pro gaye a začneš ho používat třeba pro motorkáře.

Reagovat
andrew96

Kde by dneska JT bez Pulpita byl:

https://www.youtube.com/watch?v=pkvnTvMCFLo&t=46s

Reagovat
ratusek
Reagovat
Ted Clubber Lang

Reagovat
Salfovic

Přijít s tímhle článkem uprostřed dalšího kola, to už je tak nějak pozdě.

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
rufus

Mádl, nechutná špína. Opět..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Usty

Spíš to Blansko je dost lol.

Reagovat
verv

Reagovat
Alan_Shearer

Zeman dneska v Partii ubohost vlastizradnyho prolhanyho bolsevika nema dno

Reagovat
Mönchengladbach

Ten polomrtvý bolševik je naprostý lidský odpad.

Reagovat
Liquid

naopak řekl to naprosto správně, pokud není jasný důkaz a já ho taktéž neviděl, tak se nemůže trestat, tak jak v podání UEFA proti Kúdelovi, tak i zde to prokázané není, nedokážu si moc představit jak tam 2 Rusáci propašovávají nějaké výbušniny po kapsách a ještě kličkují mezi kamerami mezi těmi 40 budovami co tam jsou, řešit se má 1.řadě to, jak je možné, že pod majtekem ministerstva vůbec může dojít takovému výbuchu

Reagovat
milan78

Reagovat
Y.N.W.A

kristepane, ty prosimtě nečerpej info z internetu, protože nedokážeš dát 2+2 dohromady... popros nějakého rodinného příslušníka, aby tě zastupoval a vše ti vysvětlil, ano?

Reagovat
kilobyte

Zeman hlavně pořád lže. Takže jestli něco tvrdí, tak bych věřil spíše opaku.

Reagovat
Liquid

je to především hrdina českého národa a politik, jenž tu dostal největší mandát od voličů vyšší než kterýkoliv jiný

Reagovat
kilobyte

Tak to doufám, že začnou stavět ten jeho vysněné kanál a pojmenují ho po něm. Ať si i další generace připomínají jeho hrdinské Číny.

Proto požaduji, aby se největší stavební projekt v ČR jmenoval kanál Zeman.

Reagovat
meno

Trollíš nebo jsi takovej blb?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele