Kvůli značným škodám na stadionu podá Viktoria Plzeň trestní oznámení

21.09.2022, 20:06
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (201)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Nejlepší fanozšci v lize ! Asi bych taky nešel se všema Vikzoriánama na pivo a nechci házet do jednoho pytle, ale ty fotky ze sektoru hostů silně kontrastujou s náladama po beefu Šmicer x Limba.

Reagovat
bobis21

Taky kolují fotky, že sektor hostů na Slavii po vás vypadal úplně stejně ...

Každopádně od teď plzeňáci všude donaha

Reagovat
db18

To byl sektor domácích, když se hrálo finále poháru proti Spartě.

A ono to prohmatávání na Spartě taky neni moc příjemný. To samé v Boleslavi ke konci minulé sezony...

Reagovat
Martin9719

Tam bych řekl že to byl takovej standart i ty co to přelezli nakonec jen odvedli zpátky. Nicméně štístko Šmicer přesvědčivě prohlašuje že je to ostuda, přitom to je při některých zápasech u nás uplně běžný sundávat boty. Potvrdilo to dost lidí, že např. Zlín nebo Liberec minimálně.

Reagovat
bobis21

A ty pořád nechápeš, že to je prostě špatně všude? To že to dělají i jiní neznamená, že to najednou není špatně. Znamená to jen, že je zmrdů víc.

Reagovat
Martin9719

V Itálii taky naprosto běžná věc, nikdo si nestěžuje. To jen že se to stalo v Plzni a někdo to natočil na twitter tak jsme samozřejmě za největší zmetky. To jak se tam ty skvělý slávisti chovali, to už nikdo nerozebírá.

Reagovat
bobis21

A i když to někdo udělá v Itálii, je to pořád špatně. Je to špatně kdekoliv a kdykoliv se to stane. Co na tom sakra nechápeš?

Reagovat
j_mrazik

Tak tam netahejte zakázaný předměty a budeš tam moc chodit klidně jak Leoš v kožichu a nikdo na tebe nesáhne.

Reagovat
bobis21

Já tam nikdy nic netahám

Opravdu ti nepřijde vůbec absurdní, že já jako úplně stejný člověk mám úplně jiné "bezpečnostní" opatření jen podle toho, do kterého sektoru jdu? Jdu do jednoho a jsem automaticky zločinec, přitom vedle projdu prakticky bez kontroly? Jsem úplně stejný člověk, který je v obou případech úplně stejně rizikový. Buď by to museli aplikovat všude, nebo tím prostě přiznávají, že je to nesmyslné.

Reagovat
Martin9719

Tak u Baníku se to u nás ví, že tam nezůstává a není žádný bordel.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

"nikdo si nestěžuje" úsměvné

Reagovat
Freedo

V Itálii si to fandové ještě užívají. To jen tady si pořád stěžujem.

Reagovat
Martin9719

Vy ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Malý klub, malé uvažování jejich fanoušků. Pokračuj fešáku

Reagovat
Martin9719

Reagovat
icemike

Slávisté jsou nikdo

Reagovat
Freedo

Na výjezdu jsem nebyl, ale doporučuji poslední díl podcastu Za Čárou. Tam bylo úplně vše špatně. Začalo to komunikací ohledně tifa, který bylo kategoricky zakázaný, i když se slávisti nabízeli, že ho udělaj z nehořlavýho materiálu s certifikací od Uefy. Sundávání bot v dešti. Kelímky na pití došly kolem poločasu a nikdo tam nedokázal donést nové. Najdi si fotky, co bylo servírováno za občerstvení. Sekanou dali s archivním rohlíkem. Sypaný čaj byl strop (viz. foto v linku). Fanoušek z kotle Viktorky byl jako security u našeho kotle a celou dobu provokoval gesty.

https://twitter.com/vlajkonos/status/1571600160056131585?t=sCqsu18yCxL6w0ce-pgHVw&s=19

Reagovat
Martin9719

Já zase doporučuji některým jedincům co tam byli aby navštívili zoo nebo psychiatrickou léčebnu. Ohánět se tady gumovým rohlíkem a čajem je fakt ubohý vzhledem k tomu co tam jistý hovada předváděli. Kelímky na pití došly? Otázka proč došly. Jestli náhodou nebyli naházený ve vedlejším sektoru, pak bych se až bavil jestli došly. Gumovej rohlík a čaj opravdu neomlouvá to co se tam následně dělo.

Reagovat
bobis21

Stejně tak nic neomlouvá to, co tvůj klub udělal. Přesto se to snažíš obhajovat.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Martin9719

A co můj klub udělal? Že nařídil zout na 5 sekund boty?

Reagovat
bobis21

Ano. Normální šikanování. A pak se divíte, že se někdo tomu šikanujícímu zmrdovi mstí.

Představ si situaci, že by ti diváci obklíčili securiťáka a nechtěli ho pustit, dokud si před nimi nesundá boty. Přišlo by ti to ok? Předpokládám že ne. Jen proto že vy tomu zmrdovi dáte vestičku to nijak nezměníte.

Reagovat
icemike

Pokud někdo dělá bordel na stadionu, protože musel na 2 vteřiny zout botu, tak by neměl mít umožněno chodit nikam

Reagovat
Martin9719

Zírám že se našel někdo kdo to pochopil. Jsi borec, díky.

Reagovat
bobis21

A kde píšu něco, co by se aspoň vzdáleně blížilo k tomuto?

Kdo dělá bordel, neměl by nikdy být na stadionu. To ale nijak neobhajuje šikanu diváků ze strany klubu.

Reagovat
verv

Chápu, že bráníš svůj klub, ale tohle ti fakt připadá v pořádku, když odhlídneš od klubismu? S tím nemůže souhlasit žádnej fanoušek, co byl někdy na výjezdu. Efekt toho je úplně nulovej a tahle šikana pak akorát eskaluje napětí mezi fanouškama. Nehledě na to, že je to totálně nedůstojný, jedeš se podívat na fotbal a jednaj s tebou jak s největším hovnem. Plus tihle securiťáci a fízlové, co zasahujou na fotbale, rádi provokujou, protože ví, že jim samotnejm nic nehorzí.

Reagovat
bobis21

ví že jim nikdy žádný trest nemůže hrozit, protože se vždy všechno svede na fanoušky za potlesku těchto Martinů. A přesně podle toho se pak k těm lidem i chovají.

Reagovat
Martin9719

Přesně tak, teď si všichni budou myslet že je v pořádku chcát do jinýho sektoru, házet tam světlice matky a nevím co všechno jako zákon akce a reakce na zouvání bot. Gratuluji k vaší debilitě. A jestli obhajuji svůj klub? Až pojedu na výjezd klidně si ty boty sundám a ani mě nenapadne něco někam házet jako reakci. Nejsem totiž rozmazlenec co by se zesral z toho že si zuje na 5 vteřin boty v 7 stupních. A pokud se mi to nebude líbit, příště nepřijdu. Lidi co sedí v sektoru vedle s dětmi za to fakt nemůžou.

Reagovat
bobis21

"A pokud se mi to nebude líbit, příště nepřijdu" - gratuluji, právě jsi přišel na celý problém. My ostatní chceme na stadionu vidět co nejvíc lidí, ty naopak nemáš problém s tím, že se budou odrazovat od návštěv arogantními kretény.

Ne, opravdu si nemyslím, že je normální že si jen proto že chci navštívit fotbal mám stundat boty v dešti, jsem policií zadržen na desítky minut (tady je vůbec otázka k legalitě), pak tě policie vede úplně opačným směrem než chceš z fotbalu jít, protože se prostě rozhodli že s nimi musíš jít tam kam řekli apod. Tohle prostě nikdo normální absolvovat nechce. A pak se budeme divit, že jsou návštěvy na hovno.

Já chci aby pro všechny platila stejná pravidla, ty si tu chceš hrát na nějaké podlidi. Až budete mít stejná pravidla pro celý zbytek stadionu, teprve můžeme brát vážně, že vám jde o bezpečnost. Takhle vám jde jen o šikanování podlidí, kteří nefandí vašemu klubu.

Reagovat
Martin9719

To už je potom asi o inteligenci. Kdyby na letný Dány začali zouvat z bot, tak by určitě udělali brajgl jako tady někteří slávisti. Tím že se bude obhajovat demence některých lidí že se vlastně s nimi musí nakládat jinak se nic nevyřeší. A sektor hostí pro 700 lidí opravdu neovlivní průměr návštěvnosti. To spíš nepřijdou rodiny s dětmi kteří odsrali demenci těch dotyčných od Slavie.

Reagovat
verv

Rodiny s dětmi Už jsem se bál, že se to tady neobjeví.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
bobis21

A kde kdo obhajuje ty slávisty? Obě skupiny - jak klub a jeho zaměstnanci, tak někteří v sektoru se chovali jako kokoti. Jen vy plzeňáci se jednu skupinu těch kokotů snažíte obhajovat. Stačí když prostě přiznáte, že tohle není normální chování k lidem. A bezpečnosti na stadionu se tím taky vůbec nijak nepomohlo, takže jakýkoliv argument s bezpečností je prostě jen sračka, kterou se ty kokoty snažíte obhajovat.

Reagovat
Martin9719

Tím že tady píšeš že zouvání bot je důsledek toho co se dělo ze strany slávistů je v podstatě obhajoba toho co tam dělali.

Reagovat
Freedo

Ne, není. Je to konstatování faktu. Asi je to v tvém případě opravdu o inteligenci, jak píšeš výše.

Reagovat
mistr129

Ne, ty lidi jsou dementi, ale i s dementy se dá pracovat.

Když nechám otevřený barák a někdo mi ho vykrade, je to do velké míry moje blbost a mohl jsem tomu pravděpodobně předejít, zároveň to ale nijak neomlouvá ty zloděje.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
verv

Reagovat
bobis21

A kde prosím píšu, že zouvání bod je důsledek toho, co se dělo ze strany slávistů? Nějak to nemůžu najít.

Reagovat
Martin9719

"Ano. Normální šikanování. A pak se divíte, že se někdo tomu šikanujícímu zmrdovi mstí."

Reagovat
bobis21

1. asi jsi pomotal pojmy příčina a důsledek. Zouvání přišlo první, takže nemůže být důsledkem něčeho, co nastalo až potom

2. když se potkají 2 debilové, je jasné že když jeden provokuje, bude druhý oplácet. Samozřejmě že hlavní problém je, že ten člověk je debil. No tím že ho druhý debil bude provokovat bezpečnostní situaci na stadionu nijak nezlepší.

Reagovat
icemike

Spíše ty. Fanoušci dělají bordel, tak pořadatel hledá způsob, jak tomu zabránit. Pokud je pravda to s těma kelimkama a zapalováním, tak příště žádné pivo, žádné jídlo, žádný toaletak. Jsi zvíře, žij si tak

Reagovat
bobis21

A čemu tím zabránili? To je jen divadlo a reálný dopad na bezpečnost na stadionu byl nulový. To je celá pointa. Oni se ohánějí bezpečností, ale pro tu bezpečnost tím reálně neudělali vůbec nic. Čemu tím sundáním bot zabránili?

Reagovat
icemike

No vyzkoušeli si, že příště musí kontrolovat ještě víc

Reagovat
bobis21

A tu kontrolu která byla evidentně k ničemu můžou teda vynechat ne? Vyzkoušeli si že zouvání bot k ničemu nevede, takže to příště dělat už nemusí ne?

Reagovat
owner

Wtf, na většině stadionů to funguje jednoduše přes securiťáky, co jim to tam pronesou a dalšími x způsoby. Ty borci to fakt nemaj schovaný v bundách, mikinách, kalhotech nebo botách

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

Nevšiml jsem si, že by tady někdo schvaloval házení věcí do jinejch sektorů nebo polejvání chcankama. Ale tím, že se bude s fanouškama jednat jako s hovnama se nic nevyřeší a naopak to povede k tomu, že se tak ti lidi začnou fakt chovat. Možná bys měl na ten výjezd někdy vyrazit, aby sis to zažil sám. A nejde zdaleka jenom o Plzeň, ta buzerace je skoro všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Freedo

A k čemu tam došlo? Fanoušky jste vydráždili už před stadiónem, v provokacích pokračovali vaši lidi během zápasu. Za obyčejný pyro hasiči pokropili celej sektor. Nebýt vašeho chování, tak ten výjezd mohl být v klidu. Slávisti nejsou svatí, ale byla tam nějaká akce a reakce. Gulbis dole má úplnou pravdu.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Smoula14

Hasiči je tam kropili, protože začali pálit toaletní papír a sedačky. Reakce byla, že na hasiče házeli všechno možný, i když ti za nic nemohli. Takže pokud tě někdo vyzuje před stadionem, tak je v pořádku házet matice a kelímky s močí na obyčejné fanoušky, Ok

Reagovat
bobis21

Protože někdo hází kelímky, tak je v pořádku všechny v dešti vyzout z bot. OK

Reagovat
letitfly

Kristova noho, co jste z toho zouvání bot udělali??? Dyť jen sundali botu, ukázali ji securiťákovi, nazuli nazpět a to samý udělali s druhou botou. Nikdo je nenutil stát v ponožkách na dešti, tancovat v kaluži a tak. To mi teda přijde jako větší zásah do soukromí, když mi lezou do batohu a zkoumají, co v něm mám

Reagovat
bobis21

Batoh? Si jako myslíš, že tě s něčím takovým do sektoru hostů pustí? Ach, ta dětská naivita

Reagovat
letitfly

Dobře, dosaď si tam místo batohu třeba kapsy, ledvinku, nebo cokoliv jinýho

Reagovat
bobis21

No počkej, kdyby mi někdo chtěl šáhnout do kapsy tak je to úplně stejná píčovina jako sundavání bot. Ani jedno nemá nikde co dělat.

Reagovat
letitfly

Teď jsem byl na Eurobasketu a prošel jsem normálně přes detekční rám (ten předpokládám není běžnou výbavou na český ligový scéně), byl jsem důkladně osahán a vysypal jsem obsah kapes i batohu. Vůbec mi to nevadilo. Pokud díky poctivý kontrole najdou byť jen jeden kapesní nožík na celým stadionu, má to smysl

Reagovat
owner

Tvl sundavání bot před stadionem je totální kokotina.

Reagovat
Tomasso9

Přesně tak, sundavat boty v 21. století je neuvěřitelná trapárna od Plzně.

Reagovat
Greny

Hele já bych třeba neměl s využíváním problém kdyby to nebylo v desti. Nebo to bylo pod stanem atd prostě dustojneji. Absolutně ok.. Pyro a problémy tam měli takže by si to zdůvodnili. Občerstvení byl ještě větší průser dle toho co jsem viděl. Na druhou stranu já bych tam prodávat nic nešel, když vidím co se děje potom.

Ono je to jedno k druhému řešení je jednoduché, ale v Česku jsou posraní... Uděláš průser dva roky zákaz. Pak se vrátiti můžeš uděláš to znovu pět a potřetí a doživotně a lidí si to rozmyslí plus samozrejme postih od orgánů činných

Reagovat
db18

Vy jste ještě měli sekanou? ta u domácího kotle došla...

btw. security sice měla batůžek sektor P, ale v kotli jsem ho např. nikdy neviděl...

Reagovat
Salfovic

Tribuna vemen na výjezdě.

Reagovat
Irek

Mééé... Mééé...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika, největší dobytek v Republice jsou slávisti!

Reagovat
db18

Jsem spíš doufal v TO na Procházku.

Reagovat
Igner Farnsworth

Plzeň

Reagovat
Losinho

Reagovat
Kepy_FCB

Měl tam taky naběhnout Šádek a zjednat pořádek!

Reagovat
Salfovic

Tu svou gorilu tam měl vypustit, ta by to tam možná zpacifikovala sama.

Reagovat
smazaný uživatel

Půlku kotle by postřílel a nejspíš by mu to i prošlo.

Reagovat
martin1

Reagovat
REPLIKATOR

Tvrdíku, co k tomu napíšeš?

Reagovat
Tomik111

On sem chodí?

Reagovat
Mass

Dneska v rozhovoru řekl, že žádná provokace nedává právo k ničení majetku a ty trestní oznámení na konkrétní vandaly jsou absolutně v pořádku.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bobřík1

Však nepodali TO na konkrétní vandaly.

Reagovat
Mönchengladbach

Taková Slavia dříve nebyla.

Primitivismus však přitahuje primitívy. A Houštecký, Köstl, Řehák a spol. jsou opravdu silné magnety.

Reagovat
Csaplárova past

Kdy drive? To bude asi dlouho uz ...

Jen na prvni dobrou - demolice vlastniho stadionu, Edenu pred deseti lety, posprejovany areal Plzne pred treni lety.

Reagovat
srbic13

Reagovat
dontcallmeandre

Před novým Edenem.

Reagovat
dontcallmeandre

To je hlavně Tribuna sever, na starém edenu a potom na strahově se tohle dělo mnohem méně.

Reagovat
smazaný uživatel

A zažil jsi tu dobu? Tady je to slušná přehlídka negramotů, co v životě za klubem nevyjeli mimo svoje město, ale musej se vyjádřit

Reagovat
dontcallmeandre

Jo, starý už jsme dost. A naopak jsem nebyl už nikdy na novém Edenu, protože jsem si už dávno uvědomil, že nemám rád lidi, tak raději čumím v televizi a jednou za uherský rok mě brácha přemluví na výjezd na slovácko. A celkově, protože nejsem z Prahy, tak jsem byl na víc výjezdech než na domácích zápasech.Přemýšlím, jestli nebyl můj poslední domácí zápas s Celtou Vigo v kvaldě o LM.

Reagovat
kilobyte

Když se PR Slavie chlubí, že Trpiš rozkopal dveře. Tak se nedivím, že fanoušci ho následují.

Reagovat
ACSeRw!n

postavili sme sektor hostu a oni nam tam prijeli fanousci

Reagovat
zelda

O poločasové přestávce jsme byli informováni o chystaném cíleném podpálení celého sektoru, neboť fanoušci hostů v něm shromažďovali a rozmisťovali role toaletního papíru a následně je a další hořlavé materiály opravdu začali zapalovat. Vzhledem k tomu, že navíc docházelo k dalšímu vytrhávání sedaček a házení matic, šroubů a dalšího spojovacího materiálu do ostatních sektorů, zvažovala policie zásah. Vznikla vážná situace a hrozilo vážné ohrožení zdraví návštěvníků a poničení stadionu. K zásahu nedošlo jen díky rychlé reakci a zásahu hasičů (po zasahujícím hasiči na žebříku byly házeny sedačky).

Fanoušci

Reagovat
Freedo

Cílené podpálení celého sektoru Tak určitě. A ještě se všichni slávisti polejvali benzínem, aby to fakt lehlo popelem, ne?

Reagovat
Martin9719

Ne ale polejvali chcankama ostatní.

Reagovat
kilobyte

Hasili.

Reagovat
Csaplárova past

Byl jsi tam?

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád nechápu, že je někdo tak dementní a myslí si, že se pyro na stadiony "pašuje" v botech. Úplně zbytečná a ostudná prohlídka ( ať se to děje kdekoliv ) a hlavně kontraproduktivní. Nebudu omlouvat to, co se dělo v sektoru SKS, ale ze zkušeností vím, že když je na výjezdu v klidu policie a security, tak se nic prakticky neděje. Naopak když jsou tyhle složky agresivní nebo arogantní, končí to takhle.

Reagovat
bobis21

Reagovat
Freedo

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
eleven11

Reagovat
verv

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
clinger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Všechny důkladně prohledají a pak je tam pyra na několik baťohů. Trochu zvláštní.

Reagovat
Mass

Nikdo si nemyslel, že se pyro pašuje v botech. To byla jen sranda od pořadatelů, jak lidi zout v dešti.

Reagovat
Mass

Reagovat
Lemond Laws

Šmicer

Slavia je velký klub

Reagovat
KingMaster13

V počtu trofejí 2. za Spartou. Po Spartě největší fanouškovská základna, mnohačetné úspěchy v Evropě. Největší a nejmodernější stadion v ČR, obrovské investice do skautingu a mládeže.....

Takže co se ti na tom konkrétně nezdá?

Reagovat
Lemond Laws

Jestli si viděl Šmicerovo brečení v Tiki Taka, tak asi víš , na co narážím ne?

Tak nemusíš reagovat jak kretén.

Reagovat
KingMaster13

Viděl a měl naprostou pravdu. Tak nevím proč se zrovna jako tomuhle směješ. Jako můžeš se smát jeho "brečení" pokud ti tak přijde, v pořádku. Proč se ale směješ tomu že Slavia je velký klub když je to pravda (samozřejmě v rámci středoevropských a českých podmínek).

Reagovat
owner

On je rozdíl mezi brečením a opodstatněnou kritikou.

Reagovat
Lemond Laws

Neřeším teď zouvání bot.

Jde mi o to, že tam říká, že v Edenu to nikdy nenastane, protože je Slavia velký klub. A fanoušci tohoto velkého klubu pak udělají takovouto ostudu?

Reagovat
KingMaster13

Že udělali ostudu to je jasné. Nicméně furt se ptám, proč Slavia není velký klub? To že se fanoušci velkých klubů takhle chovají nějak shazuje jeho úspěchy? Se koukni na Liverpool který v Bruselu pozabíjel fanoušky Juventusu, A řekne dneska někdo o Liverpoolu že to je malý klub? Ne! To samé Slavia (samozřejmě a opět opakuji pro případné hnidopichy v českých či středoevropských podmínkách)

Reagovat
Lemond Laws

A já ti rozporuju? Já jsem se smál tvrzení, kde Šmicer říká, že Slavia je velký klub narozdíl od Plzně, že oni jsou ve všem nejlepší. Ale pak jejich přiznivci udělají tohle.

Reagovat
KingMaster13

No tak udělají no, tfuj na ně, odsoudíme je ale smát se tvrzení že je Slavia velký klub.... nic nebudu to komentovat

Reagovat
Lemond Laws

Očividně nechápeš

Reagovat
Igner Farnsworth

Očividně tě smaznul a nemáš na to odpovědět

Reagovat
Salfovic

Tak Slavie velký klub opravdu není, jako žádný jiný u nás.

Reagovat
KingMaster13

Tak v rámci českých podmínek asi je ne Kdo má víc jak 5 titulů tak prostě v našich podmínkách je

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě je velkoklub i Dukla. Jediný klub na světě, který má víc titulů než fanoušků.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
doshcz

tak tady jsi

Reagovat
Tomasso9

Plzeňáci se diví a brečí, že Slávisti dělali bordel, když je hned v úvodu příchodu na stadion totálně naserou. Jakou reakci jste asi čekali. Zouvat boty tvl. Větší ubohost jsem dlouho neviděl

Reagovat
clinger

Reagovat
Pony Slaystation

Měli ty zmrdy nechat bosý po skle. Kurvy ze Slavie..

Reagovat
John Obi Mikel

Asi špatně prohlédli boty

Reagovat
John Obi Mikel

Někteří naši fandové jsou hrozné ostudy. A neomlouvá je, že se ostatní chovají podobně.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
clinger

no plzeňský klub je ještě větší ostuda. nebuď furt tak děsně objektivní

Reagovat
John Obi Mikel

To máš naprostou pravdu, ale to jsou 2 různé věci, 2 různé ostudy.

Neměla by se jednou omlouvat druhá, jak to předvádí Limba a další neobjektivní Viktoriáni.

Reagovat
owner

Tady si musíš uvědomit, kdo začal s provokací? Neomlouvá to fanoušky, který tam potom dělali bordel, ale sundávání bot v takovym počasí je cílená provokace, nic víc. Kdo to obhajuje je idiot.

Reagovat
John Obi Mikel

Však to píšu. Sundávání bod špatný, chování "chuligánů" taky.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pony Slaystation

Jasně Žide...

Reagovat
ratusek

Ale takové fans máš všude, kde je ten tábor trochu početnější.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

Ono je to těžké. V kotlích je dost jednodušších lidí. A když se k nim pořadatelé/policie chová jako ke zvěři, tak to asi moc nepomůže. Pořadatel a policie by se spíše měla snažit situace klidnit.

Jenže pak přijde třeba finále poháru a policie si vezme na stadion psy, aby s nimi vyděsila lidi. Jiný důvod brát tam psy podle mě není.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
owner

Fakt tady přijde někomu normální sundavání bot?

Reagovat
Rarášek

Třeba tam mohli mít kudlu.

Reagovat
owner

Tu můžeš mít i v trenkách, takže příště do naha?

Reagovat
$dolar$

Tak prohmatavaji tě.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad aspoň prohlídku tělesných otvorů budou dělat někde v soukromí ve stanu, jinak už by to fakt začalo hraničit s ponižováním.

Reagovat
Rarášek

Jak říká dolar, měli by tě prohmatávat, tam jí neschováš, zato pod chodidlem, proč ne.

Reagovat
owner

Mezi půlky malá kudlička a je to.

Reagovat
kilobyte

Takže do uzavřeného kotle si vzít kudlu nemůžeš, ale když půjdeš do sektoru vedle, mezi místní fanoušky, tak je to v poho?

Reagovat
letitfly

Nepřijde mi to nijak dehonestující. Absolutně by mě nenapadlo se proti tomu nějak ohrazovat.

Reagovat
Trand

Mně by to asi přišlo divný, ale abych tady z toho dělal aféru, to zas úplně ne. Vypadá to jako úplně zbytečná buzerace a hlavně nelogická (proč jen u hostů), ale prostě zas takovej problém to podle mě není.

Reagovat
owner

Tak počasí nebylo ok, a pokud si někdo myslí, že v botech schováš nějaký pyro, tak je hodně naivní. To byla jen cílená provokace, nic jiného za tím nevidim. To budeme sundavat boty i v mrazech?

Reagovat
Trand

Ok, byla to blbost (klidně i naschvál), souhlasím, asi by se to mělo nějak řešit. Ale vyplakávat kvůli tomu a dělat kolem toho takový haló, to za mě fakt ne. Asi bych přežil i minutu bez bot v mrazu a nepotřeboval bych o tom všude psát a vykřikovat, jak je to nespravedlivé. To spíš pak vypovídá o tom klubu, že tam jsou zoufalci a dělají takhle fanouškům naschvály.

Reagovat
owner

Máš na to jiný pohled to beru. Ale fakt s přihlédnutím na to počasí, mi to přišla jako hloupost už jenom kvůli tomu, že v botě pyro jen tak neschováš. doufám, že se to nebude opakovat už nikde, protože je to naprostá hloupost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě k Plzni:

Není to jen o zouvání bot, ale Plzeň je myslím celkem bezpečně na špici co se týče provokací.

1) Všechno začínalo už od toho jejich čmouda alias vedoucího security. To byla největší svině, kterou jsem kdy na resp před stadionem zažil. Přiznám se, že nevím zda tam ještě funguje, ale kdo někdy v Plzni na výjezdu byl, tak moc dobře ví, koho myslím..

2) provokace před stadionem: těch zkušeností a historek je mraky. Jednou to je zouvání bot, po druhé tě nepustí na stadion protože máš v peněžence mince, jindy tě zas nepustí protože máš sádru nebo berle a jsi tak nebezpečný, vysmívají se ti, když si před nimi musíš vše vyndavat z kapes atd atd.

3) provokace na stadionu: Security z řad členů domácího kotle, občas podpořená i kamarády z Brna. Problém pomalu s vyvěšením jakékoliv vlajky ( zase se dostáváme k tomu čmoudovi, co tam lítal s vysílačkou kvůli každé kravíně. Do toho se sice omílá, že fans občas něco hodí do vedlejších sektorů. Ale to, že právě fanoušci Plzně kolem toho Plexi provokují o sto šest, to už nikdo asi vidět nechce. Neříkám že všichni, ale když se tam najde par hrdinů, co gestikulují ve stylu: " Tak pojďte" , tak to pak odskáčou i ostatní.

Ano, já moc dobře vím, že ne všichni fanoušci jsou svatí a jsou mezi nimi někteří, co rádi něco zničí a dělají neplechu, takové omlouvat nebudu a nebudu omlouvat ani chování některých SKS v neděli. Ale faktem je, že zrovna v Plzni dělá místní klub s bezpečnostními složkami vše pro to, aby problémy byly. To je realita. Větší buzerace a provokace jsou jen v Itálii, ale to je úplně jiný svět.

Reagovat
$dolar$

Nebrec, zbytečně se shazujes na úroveň slavistu.

Reagovat
kilobyte

Nejvíc v tomhle případě brečí plzeňáci.

Reagovat
ACSeRw!n

dyt to je furt stejny vsechno so pises je bezna praxe uz desitky let a je to u vsech tymu stejny

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ani ne. Já byl fakt na všech ligových stadionech můžu ti v klidu říct, že Plzeň v tomhle jasně vede. Letos třeba ČB, MB, Jablonec, Teplice úplně ale úplně bez problémů. Normálně bych to nevytahoval, ale úplně mě děsí, že tu je někdo, kdo se chování plzeňské securitky zastává.

Reagovat
ACSeRw!n

tak tim "vsech tymu" sem to samozrejme trosku prestrelil.. myslim ACS, SKS, Plzen, Banik, Brno.. hlavne ty provokace "normalui" a clenove souperova kotle mezi security.. to je strasna prasarna a deje se to fakt uz dlouho

Reagovat
Pony Slaystation

Hele ani jo...

Reagovat
db18

V ČB je to jiný, když tam jseš se Spartou nebo s jinym týmem... při našem utkání tam právě z boku provokujou sparťani.

Reagovat
EAG le grand amour

Sundavání bot

Příště bude prohlídka tělesných dutin?

Reagovat
anarchochuligan

Stadion je soukromý prostor, vlastněný někým. Ten někdo si může diktovat podmínky v rámci zákona. Osobní prohlídka či zouvání bot může provést pouze představitel zákona:

§ 83b

Příkaz k osobní prohlídce

(1) Nařídit osobní prohlídku je oprávněn předseda senátu a v přípravném řízení státní zástupce nebo s jeho souhlasem policejní orgán.

(2) Nevykoná-li osobní prohlídku orgán, který ji nařídil, vykoná ji na jeho příkaz policejní orgán.

(3) Osobní prohlídku vykonává vždy osoba stejného pohlaví.

(4) Bez příkazu nebo souhlasu uvedeného v odstavci 1 může policejní orgán vykonat osobní prohlídku jen tehdy, jestliže příkazu nebo souhlasu předem dosáhnout nelze a věc nesnese odkladu, anebo jestliže jde o osobu přistiženou při činu nebo o osobu, na kterou byl vydán příkaz k zatčení. Bez příkazu nebo souhlasu lze též provést osobní prohlídku v případech uvedených v § 82 odst. 4.

Reagovat
anarchochuligan

§ 82

(3) Osobní prohlídku lze vykonat, je-li důvodné podezření, že někdo má u sebe věc důležitou pro trestní řízení.

(4) U osoby zadržené a u osoby, která byla zatčena nebo která se bere do vazby, lze vykonat osobní prohlídku též tehdy, je-li tu podezření, že má u sebe zbraň nebo jinou věc, jíž by mohla ohrozit život nebo zdraví vlastní nebo cizí.

Reagovat
wyqinac

takze myslis, ze na radnici byla valna hromada, kde odhlasovali tyhle opatreni, ze budou hostujici fanousky zouvat?

Reagovat
KingMaster13

Nebylo by lepší mít detektory kovu a rantgenové snímání něco jako mají na letišti? Když člověk jen projde tím otvorem a kontrola hned ví? Jako je nejvíce se to pašuje prostě v trenkách, kde jako kdyby tě sekurita osahávala tak je to kurva za hranou ale mnoho lidí si ty světlice narve různě do prdele třeba a pak to pronese. Takže co místo chujovin jako ošahávání a zouvání bot vymyslet bezkontaktní rentgen jako mají na letišti.

Za mě pár let toho působení a lidi by se to odnaučili a přitom může být zachována lidská důstojnost a že by někdo nastydl bosí třeba na sněhu

Reagovat
Freedo

Na letišti se to začlo zavádět po 9/11, aby se zamezilo teroristickým útokům. Opravdu ti přijde míra rizika stejná, aby to opodstatnilo tato opatření?

Navíc je tu otázka ceny a značně by to zpomalilo kontroly.

Reagovat
KingMaster13

Ani ne když by se to zavedlo jen do hostujícího sektoru a do kotle. Zbytek stadionu předpokládám nenosí pyro. Tím dektektorem ti za 2 minuty projde desítka lidí. Postavit jich tam 10 tak je to v cajku. A co se týče terorisických útoků.... chceme řešení co vše usnadní tak tohle by mohlo být 1 z mnoha

Reagovat
Freedo

Za mě tohle je přesně opačnej přístup než potřebujeme. Chceme, aby se co nejvíc smazaly rozdíly v přístupu k domácím a hostujícím fanouškům. Pokud zavádíš mimořádné prostředky jako rámy, těžkooděnce na koních a už zmiňované policejní psy, tak jen pomáháš tomu stylizovat hosty jako bezpečnostní hrozbu.

Tím docílíš toho, že se tak na ně bude ještě víc pohlížet a zvýší se buzerace na ostatních stadiónech, zhorší se vnímání ze strany veřejnosti a médií. V důsledku toho se ještě prohloubí problémy s fans, kteří když uvidí, že jsou bezdůvodně kriminalizováni, můžou být víc agresivní.

V konečném důsledku tahle sekuritizace nepomůže nikomu.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
verv

Reagovat
KingMaster13

Tak zase beru to tak, že normální fanoušci na tribuně tam sebou nic nenesou. A kotle by na tom byli oba stejně...oba by prošli kontrolami.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
kilobyte

Blbost. Stačilo by více trestat ty, co to hodí na hřiště/ostatní.

Reagovat
verv

Reagovat
KingMaster13

To samozřejmě taky. Nebát se potrestat ti jež ten bordel dělají, hlavně že tam je namířeno 1000 kamer

Reagovat
pingla

Super nápad až na to že rentgenové záření je dnes nahrazované terahertzovým

Reagovat
Coniglio

Seriozna otazka ohladom prazskych timov:

Je Sparta vseobecne povazovana za pravicacky klub? Resp. od kedy ma taku reputaciu a ako k nej prisla?

Slavia je povazovana za lavicacky? Preco ma v logu cervenu hviezdu? To logo vyzera dost sovietsky.

Nedavno som to nevedel anglicanom vysvetlit.

(Genuine question so keep your shirts on and knives in pockets)

Reagovat
Igner Farnsworth

Podívej se na americkou vlajku pak na sovětskou hvězdu a porovnej se Slavii, víc k tomu asi není co říct, snad jen a to nechci soudit, jsou ti Angličané typicky ignorantsti dementi

Reagovat
John Obi Mikel

Slavii kdysi jako "buržoazní klub" komunisti málem zničili, takže to určitě není správná úvaha.

Rivalita dvou týmů nemusí být vždy na základě politiky.

Reagovat
owner

Reagovat
bobis21

Nemyslím si že obecně jsou ty kluby nějak politicky rozděleny. Historicky se slávisti prezentovali jako velcí antikomunisti, teď je vlastní komunistický stát ... tak se v tom vyznej

Reagovat
Heisenberg

Sparta je úplně normální slušnej klub pro slušný lidi. Majitel je intelektuál, fanoušci taky často dávají svůj názor najevo.

Slavie vznikla (a doposud existuje) jako komunistickej klub v roce 1948 s názvem SK Spartak Bohdalec (v roce 1968 přejmenován na Slavia Praha) a byla po celou dobu komunismu těžce podporovaná režimem. I přes podporu ale nic nevyhráli, protože jsou to tragédi. Tak dostali do znaku aspoň hvězdu. Zároveň jsou to ****, proto na ně taky Sparťani pravdivě řvou ten známej pokřik.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
verv

Rozdělování klubu podle pravice/levice je podle mě v dnešní době nesmysl. Podle čeho se to posuzuje, podle majitele, fanoušků, zakladatelů?

Co se týče fans, tak tvrdý jádro obou pražskejch S má blízko k ultrapravici, za jedinej levičáckej klub v Praze (a asi i v celý ČR) z tohohle pohledu se dá považovat Bohemka. No a Dukla je armádní klub, ale podle fanoušků těžko soudit, protože žádný nemaj

Reagovat
Salfovic

To je logické, když už žádnou armádu prakticky nemáme.

Reagovat
kilobyte

Měl ses zeptat jestli je West Ham sovětský klub? Protože to logo vypadá dost sovětsky.

Reagovat
smazaný uživatel

Slávia je starší než Sovětský svaz. A komanči tu hvězdu na jejich dresech dost nenáviděli a dresy jim sebrali. Slávisti si ji museli vyvzdorovat zpět. A co se týče toho levičáctví a pravičáctví to jsou aspoň pro mě v současnosti dost těžko rozlišitelný pojmy, které se teď už nedají plně vztáhnout k jejich historickému významu a dřívější definici.

Reagovat
Mass

Proč budhisté používají swastiku, když jí mělo ve znaku i nacistické Německo? Co si to vůbec dovolují?

Reagovat
Pablos

fake otázka... angličani neznají Slavii ...znají jenom Sparta

Reagovat
Salfovic

Znají jen Prahu, pak je to pade na pade, jestli to S trefí.

Reagovat
Mass

Sparta už 8 let pracuje na tom, aby jí neznali nikde, nejem v Anglii

Reagovat
Pablos

A pak stejnak přijede Slavia na ostrovy a v novinách je Sparta Prague

Reagovat
Mass

Až na to, že oni si ve skutčnosti kluby nepletou, je to jejich forma "humoru". Všiml sem si toho i jinde, když chtějí někoho dehonestovat, tak buď komolí nebo pletou jméno.

Reagovat
Freedo

Jak už bylo zmíněno, tak dělení na levici a pravici dnes už moc nedává smysl. Ale je fajn uvést, jak to vlastně bylo na začátku. Sparta byla po založení vždy spíš klub dělnické třídy. Zatímco Slavia byla založena studenty a považována za klub tehdejší inteligence (hrál za ní v mládeži prezident Beneš a členem klubu byl nacisty popravený generál Eliáš).

Červená hvězda byla zvolena ještě před nástupem komunismu a na rozdíl od rudé je jinak položena.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč vlastně tu hvězdu máte hrotem dolů? Jste satanisti?

Reagovat
wyqinac

buh vi, co vsechno se teda delo na tom stadionu, podle fotek byly vytrzeny nejaky sedacky (nejsem si teda vubec jistej, co ty historky o hazeni matic ci liti chcanek na normaly) - samozrejme vsechno spatne. Z druhy strany zase dle reportu ze strany slavistu se evidentne cilene snazili vsim moznym slavistickej kotel poradatele vyprovokovat (nebo minimalne jim to udelat vsechno dost neprijemny).. Vim jak spousta lidi v tech kotlich vypada (at uz v kotli jakyhokoliv tymu) a spousta z nich uz tam jde po x pivech a kdyz jim samozrejme poradatele budou delat hromadu naschvalu, tak trosku chapu, ze je to taky vyprovokuje k horsim vecem, nez by pravdepodobne udelali bez tech provokaci. Ale samozrejme tim nechci nic omlouvat

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.krimi-plzen.cz/a/viktoria/ příště bych jim sundal i fusekle, zvířata! Anebo je to tam nechat zapálit a lehnout popelem i s nima

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele