LaLiga - preview 13. kola: Real Madrid se vrací do čela

04.11.2022, 09:22, aktualizováno 07.11.2022, 08:29
Previews
Carlo Ancelotti a Vinicius Junior (© AFP)
Třinácté kolo LaLigy uzavře malé madridské derby mezi Rayem Vallecano a Realem Madrid. Svěřenci trenéra Carlo Ancelotti jdou do utkání s jasným cílem - výhrou se vrátí na první místo před Barcelonu...

Rayo Vallecano - Real Madrid

pondělí 21:00
Na Estadio de Vallecas se očekává v pondělí večer královská návštěva z hlavního města. Real Madrid se bude chtít proti Rayu vrátit do čela LaLigy, kam se po sobotní výhře posunula Barcelona. Bílý balet je favoritem a navíc touží odčinit zaváhání z minulého týdne.

Real Madrid není v letošní sezoně na podobnou situaci zvyklý. Do zápasu jde většinou s tím, že vede tabulku a může si postavení pojistit. Tentokrát to bude jiné, Los Blancos potřebují zvítězit, v opačném případě přenechají vedoucí pozici Barceloně.

Bílý balet bude tak jako tak plnit roli favorita a tři roky starou porážku si nepřipouští. Bude však potřeba předvést nejlepší výkon. "Rayo je tým, který hraje velmi dobře a je doma silný. Hraje intenzivně a organizovaně. Bude to těžký zápas, ale tým je na něj připravený. Můžeme zvítězit jen tehdy, pokud předvedeme to nejlepší," upozorňoval Carlo Ancelotti. Real Madrid po porážce s Lipskem senzačně remizoval 1:1 s Gironou, ale v týdnu už dokázal zabrat a Celtic vyprovodil z milionářské soutěže pěti góly.

Zítřek bude hosty zajímat ještě v jednom ohledu, na programu je totiž losování osmifinále Ligy mistrů. "Soupeři v Lize mistrů jsou vždycky obtížní. Loni to bylo PSG a letos se může stát to samé. Nebo chytíme Liverpool, Milán či Inter. Jsou tam velmi silné týmy. Naší starostí je ale zítřejší zápas," prohlásil italský stratég.

Rayo nebude mít proti favoritovi vůbec co ztratit. Je ale v poměrně dobré formě a rádo by natáhlo sérii bez porážky na pět utkání. Aktuálně devátý tým soutěže má příležitost přiblížit se evropským pohárům, byť to nebyl ten primární předsezonní cíl. Vallecano před týdnem porazilo Sevillu na její půdě, a tak se musí mít Real na pozoru.

V minulé sezoně ovládl oba zápasy Real, fanoušci ale rádi vzpomínají na duben 2019, kdy nad slavným soupeřem zvítězili 1:0. Jedinou branku tehdy vstřelil z pokutového kopu Adrián Embarba.

Andres Martin má i nadále problémy s ramenem a společně s Josém Angelem Pozem a Raúlem de Tomásem bude mimo hru. K dispozici už ale budou Randy Ntek a Oscar Trejo. Real Madrid bude určitě bez Karima Benzemy, jehož trápí svalové problémy a před mistrovstvím světa by bylo jeho nasazení velkým rizikem. Hrát nebude ani stoper Antonio Rüdiger, rovněž kvůli zranění.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Comesana, Valentin - Palazon, Trejo, A. Garcia - Camello

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modrić, Tchouameni, Camavinga - Valverde, Rodrygo, Vinicius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.16 - 4.00 - 1.71

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona

neděle 14:00
Atlético Madrid si na jaře evropské poháry nezahraje a o to více se bude soustředit na ligu. V neděli odpoledne čeká Colchoneros důležité střetnutí s Espanyolem, které potřebují zvládnout k udržení třetího místa. Na dvojici Real Madrid, Barcelona ztrácejí osm respektive devět bodů.

Osmifinále nejprestižnější klubové soutěže bude po delší době bez Atlética. Madridský celek nezvládl ani poslední vystoupení s Portem a ve skupině skončil poslední. Přitom těsně po losu bylo Atlético ve společnosti Brugg, Leverkusenu a Porta jasným favoritem. Svojí roli ale nezvládlo a na jaře bude bez pohárů, s čímž se v předsezonních plánech vůbec nepočítalo.

"Nezasloužili jsme si postup do vyřazovací fáze ani do Evropské ligy, tak to prostě je. Teď musíme zatnout zuby, pracovat, být zticha a bojovat," prohlásil po vyřazení Antoine Griezmann.

Atléticu tak zbyly už jen dvě soutěže - LaLiga a Copa del Rey. Ve španělské nejvyšší soutěži patří Atletům třetí místo, ovšem na první a druhou příčku už výrazně ztrácejí. Před týdnem navíc překvapivě podlehli i Cádizu a aktuálně tak nejsou ve vůbec dobrém rozpoložení. Znovu tak vyvstaly otázky, zdali u kormidla Colchoneros zůstane Diego Simeone. "Jsme tu k jeho službám. Jsme hrdí na to, že pro něj můžeme pracovat a hrát za tento klub, nicméně musíme to ukázat na hřišti," dodal Griezmann.

Příliš se nedaří ani Espanyolu, který sice z posledních pěti zápasů prohrál jen jednou, ale na druhou stranu získal i stejný počet výher. Katalánci se tak výrazně přiblížili sestupovým příčkám a na osmnáctou Sevillu mají jen jednobodový náskok. Pro Espanyol by tak bylo důležité získat v Madridu nějaký bod, ovšem ve vzájemných zápasech se mu moc nedaří. V loňské sezoně vyhráli Atleti oba zápasy a poslední výhra Espanyolu se datuje k roku 2019. Tehdy zvítězili Los Pericos doma, v Madridu pak v roce 2010.

Diego Simeone nebude moci počítat s trojicí hráčů. Na marodce jsou Koke a Thomas Lemar, zatímco Saul si odpykává karetní trest. Pozitivní zprávou je stav Marcose Llorenteho, jenž by měl být proti Espanyolu už k dispozici.

Ani Espanyol není kompletní a na Wanda Metropolitano mu budou chybět Adria Pedrosa a Ruben Sanchez. Oba hráči scházeli už v minulém kole na Mallorce (1:1)

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Reinildo, Gimenez, Savić - Carrasco, Witsel, Kondogbia, De Paul, Correa - Morata, Griezmann

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Olivan, Cabrera, Gomez, Gil - Exposito, Souza, Darder - Puado Joselu, Braithwaite

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.18 - 7.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Sociedad - Valencia CF

neděle 16:15
V neděli se v rámci třináctého kola španělské nejvyšší soutěže utkají týmy, které se v posledních týdnech potýkají s poklesem formy. Pátý Sociedad prohrál poslední dvě ligová utkání a také tři z posledních čtyř ve všech soutěžích. Hosté rovněž poměrně dlouho nepoznali chuť vítězství, čekají na ně už čtyři zápasy.

Mírným favoritem budou domácí, ti ale nezažívají nejlepší období. Naposledy padli na domácím stadionu v Evropské lize s Ďábly z Manchesteru. I přes prohru 0:1, o kterou se postaral v sedmnácté minutě Garnacho, si klub ze San Sebastiánu udržel první místo ve skupině E, a to díky lepšímu skóre ze vzájemných utkání právě s United.

V lize naposledy Alguacilovi svěřenci prohráli s Betisem, tedy v ostře sledovaném souboji dvou aspirantů na postup do pohárové Evropy v příští sezoně. Po vyrovnaném průběhu rozhodli Andalusané až v závěru góly Cruze a Iglesiase. Trápit je pak mohlo mimo jiné to, že opět nedokázali vstřelit branku, z posledních čtyř zápasů se jim to povedlo pouze jednou.

Valencia má svých starostí také dost. Přesto, že se evropských pohárů letos neúčastní, v lize po slibném začátku tápe. V minulém týdnu přivítala vicemistra z Barcelony a i přes srdnatý výkon nakonec nedokázala uzmout ani bod. O ten je připravil v nastaveném čase akrobatickým zakončením Robert Lewandowski.

"Los Che" si tentokrát budou chtít pohlídat zejména závěr utkání, vždyť kromě již zmiňovaného zápasu s "Blaugranas" ztratili těsně před koncem o týden dříve i utkání s Mallorcou a extrémně nešťastný byl pro ně i závěr s trápící se Sevillou, kdy mohl rozhodující gól z penalty vstřelit v dvanácté minutě nastavení Gaya, jenže v klíčové chvíli selhal.

Za hosty se v zápase určitě nepředstaví Mouctar Diakhaby, který laboruje se zraněným kolenem, zápas stejně tak vynechají Moriba a González. Na straně baskického celku je soupis zraněných o něco delší, hrát určitě nebude Umar Sadiq, David Silva či Takefusa Kubo.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro; Rico, Le Normand, Zubeldía, Gorosabel; Zubimendi; Merino, Marín, Méndez; Sørloth, Fernández

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili; Gayá, Paulista, Cömert, Correia; Almeida, Guillamón, Musah; Lino, Cavani, Kluivert

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.36 - 4.65

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Villarreal CF - RCD Mallorca

neděle 18:30
Žlutá ponorka letos tápe a i když si s předstihem zajistila první místo ve skupině Konferenční ligy, porážka 0:3 v Polsku znamenala velkou ostudu. Villarreal se z této facky potřebuje co nejrychleji oklepat a začít sbírat body na ligové scéně, jeho návštěvou bude RCD Mallorca.

Čtvrteční porážka 0:3 od Lechu Poznań sice neměla pro Villarreal ve skupině žádný vliv, ale rozhodně se s ní nepočítalo. I když trenér Quique Setién dal přednost náhradníkům, předpokládal se lepší výsledek. Žlutá ponorka bude mít možnost se revanšovat na domácí scéně, kde potřebuje body jako sůl.

Quique Setién nepřevzal tým zrovna v ideálním rozpoložení. V LaLize pravidelně tápe a v tabulce mu patří až osmé místo. Před týdnem navíc těsně nezvládl duel v Bilbau, který jedinou brankou rozhodl Iňaki Williams. Villarreal se v této sezoně radoval z vítězství jen pětkrát, ovšem svojí roli sehrává i fakt, že hraje v azylu na Ciutat de Valéncia, který je domovinou Levante.

Villarreal v tomto kole přivítá těžko čitelnou Mallorcu. Ostrované nedávno zvítězili ve Valencii na Mestalle (2:1), ale potom jen remizovali s Espanyolem (1:1). Čtyři body z posledních dvou duelů sice nejsou špatnou vizitkou, na druhou stranu stávající třinácté místo už není tak slavné.

Mallorca prakticky pravidelně obírá Villarreal o body, byť s ním má obecně vzato horší vzájemnou bilanci. V loňské sezoně brali Bermellones bod za domácí remízu 0:0, avšak ve Villarrealu to byla jiná káva. Žlutá ponorka zvítězila jasně 3:0 a stejný výsledek bude chtít v neděli zopakovat.

Marodka Villarrealu obsahuje obvyklá jména - Gerard Moreno, Alfonso Pedraza, Giovani Lo Celso a Raúl Albiol, ti všichni stále laborují se zraněními. Mallorca zase nemůže počítat s útočníkem Tinem Kadewerem, ani se suspendovanou dvojicí Pablo Maffeo, Antonio Raillo.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Moreno, Torres, Mandi, Femenia - Parejo, Capoue, Trigueros - Baena, Danjuma, Pino

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Costa, Copete, Valjent, Nastašić, Gonzalez - Lee, De Galarreta, Babu, Rodriguez - Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.53 - 5.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Betis - Sevilla FC

neděle 21:00
"Derbi Sevilliano" či "El Gran Derbi" patří k velkým šlágrům španělské soutěže a nejinak tomu bude i v neděli večer. I když se říká, že derby nemá favorita, v posledních letech byla na výši Sevilla, což tentokrát neplatí. Betisu se vede mnohem lépe, zatímco městský rival se viditelně trápí. Právě derby může Rojiblancos významně nakopnout.

Andalusie bude v neděli večer na nohou. Real Betis hostí konkurenční Sevillu a v případě vítězství si může pojistit umístění v první čtyřce. Úplně jiné starosti mají hosté, kterým po dvanácti kolech patří předposlední místo.

"Myslím si, že je důležitá skutečnost, že vůbec hrajeme v dresu Sevilly. Hrát tento zápas nám musí přinášet neuvěřitelnou radost. Když jsou věci komplikované a nenacházejí se řešení, lidé přestanou věřit. Bylo by důležité tento zápas vyhrát," prohlásil na tiskové konferenci Jorge Sampaoli.

Argentinský kouč se snaží své svěřence všelijak nabudit a nastartovat ještě loni obávaný tým. Seville se nedařilo ani v Lize mistrů a v týdnu už se vědělo, že nepostoupí do další fáze. Sevilla prohrála i druhé utkání s Manchesterem City, nicméně třetí místo udržet dokázala a na jaře si zahraje "svojí" Evropskou ligu.

Tu aktuálně hraje i Betis, který postoupil do jarní fáze z prvního místa před AS Řím. Verdiblancos ovládli i poslední duel s finskými Helsinkami a ve skupině nenašli přemožitele. Betis by se rád vrátil na vítěznou vlnu zejména v LaLize. Po skvělém začátku totiž začala forma uvadat a postupně z toho byl pád mimo pozice pro Ligu mistrů. Tam se domácí vrátili až po minulém kole a výhře na půdě Realu Sociedad.

Derby je derby a těžko v něm hledat favorita. Vzhledem k aktuální formě by to měli být domácí Verdiblancos, ovšem Sevilla pořád oplývá velkou kvalitou, i když se jí momentálně nedaří. V loňské sezoně došlo na sevillské derby celkem třikrát - v obou ligových duelech vyhrála Sevilla, zatímco postup v Copa del Rey si vybojoval Betis.

Betis bude bez Juanmiho, Luize Felipeho i legendy Joaquína. Pro Pellegriniho je ale skvělou zprávou návrat Fekira a Canalese, bez kterých to Verdiblancos poměrně skřípalo. Sevilla zase musí oželet starty zraněného Marcaa i vykartovaného záložníka Isca.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Moreno, Pezzella, Edgar, Sabaly - Rodriguez, Fékir, Carvalho - Canales, Iglesias, Henrique

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Acuňa, Rekik, Gudelj, Montiel - Rakitić, Jordan - Gomez, Torres, Mir - Dolberg

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.32 - 3.92

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Getafe CF - Cádiz CF

sobota 14:00
Getafe v sobotu odpoledne na Coliseum Alfonso Perez pohostí Cádiz a jejich střet by mohl být časem jedním z klíčových bojů o záchranu. S tou mají oba týmy své zkušenosti a zejména Cádiz je v záchranářských pracích naplno ponořen.

Celku z předměstí Madridu se poměrně daří oddalovat porážky a byť nevyhrává moc často (doposud bral tři body jen třikrát), zachraňují ho remízy. Ty posbíral tým trenéra Quiqueho Sancheze Florese už čtyři a tři z nich se odehrály v říjnu. Jeho mužstvo začíná postupně sbírat body na pravidelné bázi, takže nevýrazný až podprůměrný úvod sezony je zatím zapomenut.

Jediné, co musí Florese dost trápit, je marodka. Na ní jsou pořád ještě Arambarri, Angileri, Suárez nebo Maksimović. A aby toho nebylo málo, tak levý obránce Jordan Amavi vynechá zápas kvůli kartám. Hostům chybí a ještě dlouho chybět bude obránce Zaldúa.

Trenér Sergio by moc rád navázal na úspěch z minulého kola, protože jeho Cádiz se postaral o naprostou bombu. Atléticu Madrid totiž nasázel tři branky (tu rozhodující dokonce až v deváté minutě nastavení!) a po debaklu od Vallecana zvítězil.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Alvárez, Duarte, Mitrović, Djene, Iglesias - Aleñá, Milla, Seoane - Mayoral, Ünal

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Espino, Hernandez, Chust, Carcelén - Ocampo, San Emeterio, Fernandez - Sobrino, Pérez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 2.91 - 4.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Valladolid - Elche CF

sobota 16:15
V sobotu odpoledne své třinácté ligové kolo sehraje i jediný tým, který dosud nevyhrál ani jednou. Trápící se Elche přijede bojovat o body do Valladolidu, kde ho nečeká snadná práce. Navíc má na Estadio José Zorrilla dlouhodobě problémy.

Real Valladolid se opírá v domácím duelu právě o fakt, že když dorazí Elche, většinou zůstanou tři body doma. Elche se totiž povedlo uzmout soupeři na jeho půdě všechny body jen dvakrát. A to musíme hodně daleko do minulosti, protože Elche vyhrálo ve Valladolidu naposled v roce 2005! Svěřenci trenéra Pachety navíc produkují velmi dobrý fotbal a daří se jim držet v klidném středu tabulky.

V minulém kole chtěli vyhrát třetí ligový duel v řadě, ale nakonec se jim to nepovedlo. Pachetovi hoši totiž padli v Osasuně a sesunuli se na jedenáctou příčku. V domácím duelu jim budou chybět Tuhami, Malsa a Kenedy. Kompletní nebude ani Elche.

Hosté se totiž ve Valladolidu představí bez Palaciose, Fernandeze, Pastoreho a Chavese. Bez nich se Elche moc nedaří a pořád se nemůže vymanit z poslední příčky. Dosud nevyhrálo ani jednou a trápí ho suverénně nejhorší obrana, která inkasovala už 27 branek!

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Olaza, Sanchez, El Yamiq, Fernandez, Rosa - Monchu, Mesa, Aguado - León, Plata

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Clerc, Bigas, Roco, Verdú, Josan - Gumbau, Collado, Mascarell - Boyé, Milla

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.57 - 4.17

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Celta Vigo - CA Osasuna

sobota 18:30
Celta Vigo se potřebuje zase co nejdřív nastartovat na pozitivní vlnu a vyhrávat. Nachází se totiž nebezpečně blízko sestupovému pásmu a potápí ji zejména její obrana. Tu se pokusí ještě víc zatížit Osasuna, která naopak bojuje o poháry.

Celek z Viga si sice v poslední době nevedl špatně po herní stránce a v několika minulých duelech měl pasáže, kdy své oponenty přehrával, ale nakonec to vždy bylo k ničemu. Celta za posledních pět duelů čtyřikrát padla a jen jednou si dokázala připsat remízový výsledek. Zejména obrana ji táhne dolů, protože Celta dostala stejně jako Cádiz už 24 branek a v celé lize je jen jeden tým, který inkasoval víckrát.

Ani útočná vozba ji ale zatím moc nepomáhá, protože Celta si připsala 13 branek a je sedmým nejhorším útokem ligy. Velké zklamání prožil trenér Coudet v minulém kole, kdy jeho tým dostal tři branky od Almeríe. To už ani vedení nevydrželo a Coudeta vyhodilo. Snahy o zlepšení situace svěřilo portugalskému kouči Carlosovi Carvalhalovi, jenž má tým okamžitě zvednout.

Jeho premiéra ale nebude snadná, i když se říká okřídlené rčení o dobře metoucím koštěti. Osasuna totiž zatím hraje nad plán a pohybuje se v blízkosti pohárů. Osasuna sice ve Vigu vyhrála naposledy v roce 2006, ale teď se jí daří. Ze tří minulých duelů si odnesla skvělých sedm bodů a brousí si zuby na další.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesín - Galán, Aidoo, Nuñez, Mingueza - Cervi, Tapia, Beltrán, Oscar - Aspas, Strand Larsen

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Cruz, D. Garcia, U. Garcia, Peña - Moncayola, Torro, Oroz - Ávila, Budimir, Gomez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.26 - 3.59

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

FC Barcelona - UD Almería

sobota 21:00
V sobotním večerním střetnutí se utká druhá Barcelona s třináctou Almeríí. "Blaugranas" se budou chtít oklepat z nepovedeného působení v Lize mistrů, kde v silné konkurenci Bayernu Mnichov, Interu Milán a Viktorie Plzeň obsadili až třetí místo, naopak hosté chtějí navázat na úspěch z minulého týdne, kdy si poradili se Celtou Vigo.

Xaviho svěřenci měli již před úterním zápasem s Plzní jistotu, že se podruhé za sebou neprobojují do vyřazovací fáze milionářské soutěže, a tak do zápasu nastoupili ve velmi pozměněné sestavě. Mezi absentéry byl například Christensen, Busquets, Depay či polský ostrostřelec Lewandowski. Barça přesto potvrdila roli favorita a zvítězila v poměru 4:2 po gólech Marcose Alonsa, Pabla Torreho a dvou trefách Ferrána Torrese. Plzeň však hrála velice aktivně a kromě dvou branek Chorého si vytvořila několik dalších slibných šancí.

Ve čtvrtek pak nečekaným prohlášení šokoval Gerard Piqué, který oznámil, že právě utkání s Almeríí bude jeho posledním v bohaté kariéře. Pětatřicetiletý stoper ji celou zasvětil klubu z Katalánska, je tak jasné, že budou mít jeho spoluhráči v sobotu o motivaci postaráno.

Hosté ale rozhodně na Camp Nou nebudou chtít dát svou kůži lacino. Nováček španělské nejvyšší soutěže se po poměrně nepovedeném vstupu do sezony zvedá, z posledních pěti zápasů si připsal tři výhry, přičemž naposledy to odnesla již zmiňovaná Celta. Tu skolili ve druhém poločase Lazaro, de la Hoz a Eguaras.

Rubiho svěřenci jsou jednoznačnými outsidery zápasu, přesto jsou si vědomi, že se zatím nacházejí v pro ně velmi příznivých patrech tabulky. Levý obránce Sergio Akieme na adresu sobotního střetnutí uvedl: "Nejprve musíme oslabit jejich silné stránky, jichž je samozřejmě mnoho. Musíme být opatrní, protože jejich útočníci jsou velice nebezpeční. Pokud uspějeme, budeme schopni ukázat ty naše."

Zda se to "Rojiblancos" podaří, to je ve hvězdách, jasné ale je, že jim nepomohou Martos a Nieto. Marodka Barcelony je o něco větší, v zápase se nepředstaví Memphis Depay, Andreas Christensen, Sergi Roberto a ani Ronald Araujo.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen; Baldé, Alonso, Piqué, Bellerín; Pedri, De Jong, Gavi; Torres, Lewandowski, Dembelé

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Fernando; Akieme, Ely, Babić, Mendes; de la Hoz, Melero; Embarba, Robertone, Baptistão; Touré

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.90 - 25.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Girona FC - Athletic Bilbao

pátek 21:00
Tradiční páteční předehrávku 13. kola LaLigy zprostředkuje domácí Girona a její vyzyvatel z Baskicka. Girona se sice bije o samotnou existenci těsně nad sestupovým pásmem, ale minule dokázala o body obrat i věhlasný Real Madrid.

Girona v minulém kole překvapila všechny své příznivce a to velmi mile. Vzhledem k tomu, že v minulých devíti utkáních zaznamenala jen jedinou výhru, asi málokterý podporovatel katalánského klubu věřil v úspěch. Girona totiž jela na slavný stadion Santiago Bernabéu, kde ji čekal hladový Real Madrid. Ten se navíc dostal dvacet minut před koncem do vedení, jenže Girona to s Realem umí. Po třech letech ho opět obrala o body, když na konečných 1:1 srovnal Stuani.

Úspěšný penaltový střelec si snad ani nemohl přát lepší publikum. Po utkání nadšeně zmínil: "Tuhle remízu bereme jako velké vítězství. Nestává se často, že byste dokázali uhrát tak dobrý výsledek s Realem Madrid, ale nám se to povedlo díky skvělé týmové práci. Jsem moc rád, že jsem srovnal, byla to velká odpovědnost. Ale za náš výkon je zodpovědný celý tým, všichni do toho dali kus srdce."

Tým trenéra Michela si určitě věřil v minulých týdnech na víc bodů. Přeci jen, získat v duelech s Osasunou, Almeríou a Cádizem jen dva body, to není nic optimistického. Do duelu s baskickým Athleticem navíc nezasáhne někdejší útočník Leeds United Saiz a kromě něj jsou mimo hru i Juanpe, Kebe a Borja García.

Ani celek z Bilbaa nebude kompletní. Chybět mu budou kapitán Muniain a Dani García, přičemž menší potíže měl ještě Herrera. Jedinečný Iñaki Williams se naopak směle chystá na své již 246. utkání v řadě! A byla to právě trefa tohoto "železného muže", která minule rozhodla pro Athletic utkání s Villarrealem.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Bueno, David López, Gutiérrez - Couto, Romeu - Herrera, Aleix Garcia, Fernandez - Castellanos

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Yeray, Inigo Martinez, Berchiche - Sancet, Vesga, Raul Garcia - N. Williams, I. Williams, Berenguer

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.79 - 3.48 - 2.10

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
12
10
2
0
29 : 10
32
2
FC Barcelona
12
10
1
1
29 : 4
31
3
Atlético Madrid
12
7
2
3
20 : 12
23
4
Real Betis
12
7
2
3
16 : 8
23
5
Real Sociedad
12
7
1
4
16 : 15
22
6
Athletic Bilbao
12
6
3
3
20 : 12
21
7
CA Osasuna
12
6
2
4
13 : 11
20
8
Villarreal CF
12
5
3
4
14 : 8
18
9
Rayo Vallecano
12
5
3
4
17 : 14
18
10
Valencia CF
12
4
3
5
18 : 14
15
11
Real Valladolid
12
4
2
6
11 : 17
14
12
RCD Mallorca
12
3
4
5
10 : 13
13
13
UD Almería
12
4
1
7
15 : 20
13
14
Getafe CF
12
3
4
5
12 : 19
13
15
Espanyol Barcelona
12
2
5
5
15 : 20
11
16
Celta Vigo
12
3
2
7
13 : 24
11
17
Girona FC
12
2
4
6
16 : 20
10
18
Sevilla FC
12
2
4
6
11 : 19
10
19
Cádiz CF
12
2
4
6
8 : 24
10
20
Elche CF
12
0
4
8
8 : 27
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (302)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele