LaLiga - preview 14. kola: Real stahuje deficit na Barcu

08.11.2022, 08:39, aktualizováno 10.11.2022, 09:05
Previews
Federico Valverde (© AFP)
LaLiga nabídne poslední tři listopadové zápasy ve čtvrtek večer. Rayo je v parádní formě, naposledy skolilo i Bílý balet a svou formu se pokusí potvrdit rovněž v duelu se Celtou Vigo. Valencia následně ve střetu dvou tradičních účastníků přivítá Betis. A na samý závěr, stále bez Karima Benzemy, bude hrát Real Madrid s Cádizem...

Rayo Vallecano - Celta Vigo

čtvrtek 19:00
Rayo dostalo v pondělí do žil novou injekci a jen potvrdilo, že když má den, může uhrát body prakticky s kýmkoli. Ve čtvrtek navečer ho čeká soupeř mnohem snazší, alespoň čistě podle papírových předpokladů. Do Vallecas zavítá Celta Vigo.

Rayo minule překvapilo zřejmě i samo sebe, protože do utkání s Realem Madrid, který bojoval o první příčku, vletělo hodně aktivně. Na rozdíl od Realu bylo na jeho výkonu vidět, že chce urvat body, že se maximálně soustředí a že přesně ví, jak a kdy zaútočit. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat a byl to rezultát, který se do historie skromného klubu zapíše zlatým písmem. Real Madrid totiž padl a nechal si od Raya dát tři branky!

Tím Rayo jen potvrdilo, že jeho momentální forma je skvělá. Kouč Andoni Iraola se svým týmem neprohrál už pět duelů v řadě a tři poslední vyhrál. Zaujal už v tom prvním, kdy nasázel pět branek Cádizu. Pak těsně udolal Sevillu a vše završil již zmiňovaný bonbonek v podobě výhry nad Bílým baletem.

Tahle série ho vyšvihla až na současné osmé místo LaLigy a navíc se Rayo pyšní i dobrými čísly. Spolu s Gironou dalo už 20 branek, což je pátý nejlepší výsledek v celé lize. Iraolovi navíc dělá radost prázdná marodka, z níž se naposled vrátil mezi živé i Trejo. Hosté už takové štěstí nemají, protože jim schází Mallo, Solari a De la Torre.

Celta nedávno vyměnila trenéra a místo propuštěného Coudeta teď lavičce klubu z Viga šéfuje Carlos Carvalhal. Jeho premiéra ale nedopadla nejlíp, protože Celta minule nestačila na Osasunu a kvůli dvěma brankám Ávily prohrála. I proto stále neopustila pásmo sestupu.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Comesaña, Valentin - Palazón, Trejo, A. Garcia - Camello

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesin - Mingueza, Núñez, Aidoo, Galán - Oscar, Beltrán, Veiga, Cervi - Aspas, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.24 - 3.67

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Valencia CF - Real Betis

čtvrtek 20:00
Real Betis sice doposud vyhrál jen dvě venkovní utkání v LaLize, ale jeho forma momentálně musí nahánět Valencii strach. Především pak v porovnání s tím, jak špatně se teď prezentují samotní Netopýři. Gattusův tým totiž už víc jak měsíc nedokázal vyhrát a v tabulce se jeho úpadek začíná pozvolna projevovat.

Domácí Netopýři naposledy slavili vítězství v osmém kole LaLigy, když si poradili s Osasunou. Od té doby se jim ale vítězství vyhýbá a posbírali v dalších pěti duelech jen tři remízy a dvakrát prohráli. Obě porážky se navíc uskutečnily v domácím prostředí, což bolí o to víc. Mrzet je musí i minulé kolo. V něm se Valencia postavila Realu Sociedad a měla obrovskou šanci vyhrát, protože více než 70 minut hrála v početní převaze!

Přesto to ale nestačilo na vítězství a Valencia brala v San Sebastiánu jen bod. Výsledkem je propad až na dvanáctou příčku s tím, že v případě dnešního vítězství si Valencia polepší maximálně o jedinou pozici. A to je pořád podprůměrný výkon, který neodpovídá ambicím a očekáváním fanoušků ani vedení klubu.

A trenér Gennaro Gattuso si je toho dobře vědom. Na tiskové konferenci před zápasem zmínil: "Nemáme teď dobré období, nacházíme se v problémech a musíme najít cestu ven. Na hráčích vidím správnou mentalitu a nasazení, ale často nám podkopávají nohy individuální chyby. Chybí nám taky trochu štěstí, máme dost zraněných hráčů a to se zákonitě musí projevit."

Mezi Gattusem zmíněné absence se stále ještě řadí hráči jako Moriba, Diakhaby, Doménech nebo Gabriel Paulista. Nicméně své potíže se zraněnými hráči má i Betis. Chybí mu Joaquín, Camarasa, Juanmi a Luiz Felipe.

Jinak si ale Betis může tyhle týdny užívat. Povedlo se mu postoupit z prvního místa skupiny Evropské ligy a celkově prohrál jen jediný duel z posledních deseti. Po třech soutěžních výhrách v řadě ale přišla remíza v tom nejnevhodnějším duelu - městském derby se Sevillou. Pellegriniho svěřenci na ni budou chtít zareagovat ziskem všech bodů, aby se posunuli zpět na příčky Ligy mistrů.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Ozkacar, Comert, Gayá - Musah, Guillamón, Almeida - Kluivert, Lino, Duro

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, Gonzalez, Moreno - Carvalho, Rodriguez - Henrique, Canales, Rodri - Willian José

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.26 - 3.52

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Real Madrid - Cádiz CF

čtvrtek 21:30
Real Madrid se bude mít co ohánět, aby alespoň snížil náskok vedoucí Barcelony. Bílý balet totiž ve dvou posledních duelech zaváhal a jeho manko činí už pět bodů. Ancelottiho svěřenci udělají jistě maximum, aby se proti Cádizu neopakovali šok z minulého kola.

Real Madrid prožil velmi nešťastné pondělí. Do utkání s Rayem Vallecano vstupoval jako jasný favorit a papírově s ním neměl mít žádný problém. Jenže nepředvedl zdaleka tak dobrý výkon, jaký si jeho fanoušci představovali. Hrál vlažně, laxně a chyboval vzadu. Domácímu týmu dokonce dovolil tři góly, takže nakonec odjížděl domů bez bodů!

Tím si hodně zkomplikoval své postavení lídra a přišel o něj, protože Barcelona nechybovala. A protože Blaugranas pak zvládli ještě vložené kolo s Osasunou a těsně nad ní vyhráli, posunul se Real na druhou příčku s aktuálním mankem pěti bodů. Navíc má oproti Barceloně horší statistiky, zvlášť jeho obrana není tak pevná jako dřív. Ancelottiho svěřenci inkasovali už 13 branek, což z nich dělá až čtvrtou nejlepší obranu ligy.

A trenér Ancelotti ví, že je na čem pracovat. V rozhovoru před utkáním zmínil: "Moc nás mrzí poslední kolo, které jsme neodehráli vůbec dobře. Byli jsme nesoustředění, a proto jsme chybovali víc než je zdrávo. Soupeř nás překvapil aktivní hrou a hned na začátku jsme prohrávali, z čehož je pak těžké se dostat. Musíme zlepšit svou koncentraci a nasazení, ale kromě toho i naše defenzivní manévry."

Real nebude doma kompletní, stále mu totiž chybějí dvě velké opory. Zraněni jsou i nadále Karim Benzema s Antoniem Rüdigerem. Hosté mají potíží ještě víc. Hernández si musí odpykat jedno kolo za karty, zatímco zdravotně indisponováni jsou Garrido, Zaldúa, Chust a Fali.

Cádizu se v poslední době docela daří sbírat pravidelně body, i když na jeho postavení v tabulce se to zatím nijak výrazně neprojevuje. Posbíral jich už jedenáct a za posledních pět kol prohrál jen jednou. Poradil si dokonce i s jiným madridským velikánem, Atléticem. Přidá i skalp jeho slavnějšího rivala?

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Mendy - Modrić, Tchouameni, Kroos - Valverde, Rodrygo, Vinícius Jr.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Cala, Mari, Espino - Ocampo, Emeterio, Fernandez, Bongonda - Sobrino, Lozano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.50 - 18.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

UD Almería - Getafe CF

středa 19:00
Čistě z matematického hlediska by tentokrát měla Almería vyhrát. Vyhrála totiž poslední tři domácí ligové duely a pokaždé to vystřídala s porážkou. V ukončení této skvělé domácí bilance bude doufat Getafe, které do Almeríe zavítá ve středu v podvečer.

Estadio de los Juegos Mediterráneos se pro domácí Almeríu stalo skoro až pověrčivým místem, protože poslední dobou si z domovského stadionu udělala nedobytnou tvrz. Vyhrála zde poslední tři ligové duely, když si postupně poradila s Rayem Vallecano, Gironou a Celtou Vigo. Tentokrát ji čeká další soupeř ze spodku tabulky, od něhož navíc domácí dělí jediný bod.

Motivací celku z Andalusie bude určitě vylepšení minulého kola, které se Almeríi nepovedlo. Padla totiž na Camp Nou, byť první poločas ještě dokázala udržet střelce Blaugranas na uzdě. Domácím bude tentokrát chybět obranné duo Ely - Kaiky. Hosté přijedou bez Portua s Álvarezem a Duartem.

Dorazí ale jako tým, který neprohrál už pět zápasů v řadě. Zaznamenal v nich sice jen jedno vítězství a ve zbylých remizoval, ale teď je to poprvé v sezoně, co neprohrál takovou dobu. Pořád mu ale patří až 13. místo, což by klub z předměstí Madridu rád vylepšil.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Akieme, Chumi, Babic, Pozo - Melero, De la Hoz, Robertone - Embarba, Toure, Baptistao

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Iglesias, Mitrović - Alderete, Djene, Suárez - Maksimović, Milla, Aleñá - Mayoral, Ünal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.17 - 4.45

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Sevilla FC - Real Sociedad

středa 19:00
Sevilla se sice pod vedením nového kouče Jorgeho Sampaoliho trochu začala zvedat, ale pořád je její postavení na hony vzdálené tomu, na co jsou její fanoušci zvyklí. Ve středu večer by se proti La Realu navíc rádi dočkali odstranění jednoho smutného faktu.

Sevilla totiž na domácí půdě stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána nedočkala v této sezoně ani jednou vítězství! Na tři body z domácího prostředí hladoví fanoušci pořád čekají a to samozřejmě není příjemná situace. Za 13 odehraných ligových duelů si Sevilla připsala pouhá dvě vítězství, obě ale venku.

V minulém kole chtěla Sevilla ukončit trápení a poprvé po dvou soutěžních zápasech vyhrát. Utkala se totiž s Realem Betis a vyhrát městské derby by mohlo být vítaným impulzem. Jenže se to nepovedlo a musela vzít zavděk těžce vybojovanou remízou, kterou zachraňovala až pár minut před koncem utkání.

A trenér Sampaoli si je dobře vědom toho, že fanoušci očekávají mnohem lepší výkony. Před zápasem s Realem Sociedad zmínil: "Máme za sebou náročné týdny, které jsme odehráli ve spěchu. Postupně se ale začíná projevovat trochu odlišná mentalita a hráči začínají chápat moje vidění fotbalu. V derby s Betisem jsme mohli několikrát v závěru udeřit a strhnout vedení na naši stranu. Teď nás čeká Real Sociedad, mužstvo s enormně kvalitním útokem a běhavou zálohou, které pro nás bude obtížné."

Tohoto duelu se v barvách domácího týmu nezúčastní obránce Montiel, který vyfasoval v minulém kole červenou kartu. Mimo hru jsou taky obránci Marcão s Tanguyem či záložníci Tecatito a Fernando. Hostům bude ještě dlouho chybět útočník Sadiq a taky zranění Ali-Cho s Barrenetxeou.

La Real přestal vyhrávat a na vítězství čeká po několika zaváháních už tři soutěžní duely. I přes prohru s Manchesterem United se mu povedlo udržet první příčku v Evropské lize, zatímco v LaLize minule remizoval. Bod s Valencií ale může brát jako jisté vítězství, protože po vyloučení Elustonda hrál více než 70 minut v početním oslabení. V současné chvíli mu patří šesté místo o skóre za Osasunou.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Acuña, Rekik, Gudelj, Navas - Rakitić, Torres, Jordán - Isco, Mir, Lamela

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Rico, Le Normand, Zubeldia, Gorosabel - Merino, Zubimendi, Méndez - Kubo, Sørloth, Fernandéz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.21 - 3.09

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Espanyol Barcelona - Villarreal CF

středa 20:00
Villarrealu se po změně trenéra nedaří. Napříč všemi soutěžemi nedokázal ještě ani jednou zvítězit a v posledních zápasech úplně přestal střílet góly. Dokáže to napravit na hřišti "Periquitos”?

Hráči Espanyolu v dosavadním průběhu sezóny nemají příliš důvodů k radosti. Z třinácti zápasů nasbírali dvanáct bodů, místo výher sbírají spíše remízy, kterých mají už na svém kontě šest, což je nejvíce z celé LaLigy a jediné, co je může těšit je, že se i přes sérii čtyř zápasů bez vítězství v řadě, zatím nepropadli do sestupového pásma.

Velkým pozitivem katalánského celku se stala rovněž remíza z horké půdy Wando Metropolitano, proti tamnímu Atléticu Madrid. Hosté, kteří od dvacáté osmé minuty hráli o deseti, bez vyloučeného Cabrery, dokonce sahali po šokující výhře, když ještě čtvrt hodiny před koncem vedli po gólu Dardera, favorit ale přeci jen dokázal uhájit alespoň bod díky přesnému zakončení Joãa Félixe ze sedmdesáté osmé minuty.

I fanoušci Villarrealu by už rádi viděli návrat svých oblíbenců na vítěznou vlnu. Nový trenér Setién se však po převzetí své funkce od Unaie Emeryho zatím ani v jednom ze čtyř zápasů triumfu nedočkal. V Konferenční lize padla Žlutá Ponorka s Lechem Poznań, a to vysoko 0:3, o triumf ve skupině C už ji to ale připravit nemohlo.

V lize se naopak celek z Valencijského společenství tabulkou propadá. Naposledy se představil v nedělním domácím střetnutí s Mallorcou a v zápase, kde byl favoritem, musel opět kousat porážku, tentokrát v poměru 0:2. O góly Pirátů se postaral Muriqi a Ndiaye. Je tak naprosto stěžejní, aby na RCDE stadium Setiénovi svěřenci konečně zabrali a do dlouhé reprezentační pauzy šli s pocitem, že ještě nezapomněli, jaké to je vyhrávat.

Je jasné, že jim v tom rozhodně kvůli zranění nepomohou Giovani Lo Celso ani Alfonso Pedraza. Na straně domácích je vlivem karetního trestu mimo Cabrera, dále absentují Rubén Sánchez a Adria Pedrosa.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lecomte; Oliván, Gómez, Calero, Gil; Expósito, Darder, Souza; Braithwaite, Joselu, Puado

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli; Moreno, Mandi, Albiol, Femenía; Trigueros, Parejo, Coquelin; Baena, Danjuma, Pino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.47 - 2.68

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

RCD Mallorca - Atlético Madrid

středa 21:30
Pozdě večer ve středu se do hry zapojí i třetí tým tabulky, Atlético. Madridský celek se ukáže na Estadio Iberostar, kde své domácí zápasy hraje Mallorca. A rozhodně se nedá říct, že by se zrovna tady Simeoneho partě hráčů výsledkově nějak zvlášť dařilo.

Atlético totiž dokázalo na Mallorce vyhrát jen dvakrát za posledních patnáct let! A teď se mu taky moc nedaří. Především ale Mallorca dávno nepřipomíná ten tým, který bojuje o záchranu do poslední chvíle a z něhož si mnozí dělají fackovacího panáka. Současná Mallorca vypadá pod vedením zkušeného kouče Aguirreho jako bojovně naladěný tým, který umí překvapit.

Za tři minulá kola LaLigy neprohrála Mallorca ani jednou a poradila si jak s Valencií, tak minule i s Villarrealem. Remizovala pouze s Espanyolem. Především minulé kolo se Mallorce povedlo na výtečnou, protože od Sétienova Villarrealu nedostala ani jednu branku, sama dala dvě a i s tak zkušeným soupeřem se jí dařilo po většinu utkání kontrolovat hru. Na tým, který se v minulé sezoně vyhnul sestupu jen o bod, dobrý výsledek.

Což trenér Javier Aguirre samozřejmě po zápase kvitoval. "Všichni hráči podali výtečný výkon. Teď doufám, že něco podobného předvedeme i proti Atléticu v posledním ligovém klání před pauzou. Hráli jsme velmi pozorně, vzadu jsme to poctivě odběhali a byli dostatečně efektivní v útoku. Především jsem ale rád za další body, protože naším hlavním cílem pořád zůstává záchrana, snad méně dramatická než minule."

Další dobrou zprávou pro zkušeného kouče je fakt, že si v tomhle utkání nepřivodil nikdo další zranění. Počítat ale pořád nemůže s Pablem Maffeem, který si odpykává dlouhou absenci za přímou červenou kartu z utkání proti Espanyolu. Po dlouhé době se zotavuje taky Atlético a vypadá to, že nebude mít žádné absence.

Což je pro trenéra Simeoneho vítaná změna po všech těch svalových zraněních a zlomeninách. Jinak ale Simeone moc důvodů ke spokojenosti mít nemůže. Jeho tým nevyhrál už ve čtyřech soutěžních duelech a o víkendu zažil další ligovou ztrátu s Espanyolem. Přesto se zatím stále drží na pozicích pro Ligu mistrů.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Costa, Copete, Raillo, Valjent, Gonzalez - De Galarreta, Babu, Sanchez - Muriqi, Lee

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Reinildo, Hermoso, Savić, Molina - Lemar, Kondogbia, De Paul, Llorente - Morata, Griezmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.02 - 2.91 - 2.30

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Elche CF - Girona FC

úterý 19:00
Girona cestuje v úterý večer do Elche a na Estadio Manuel Martínez Valero si bude chtít připsat druhou výhru po sobě. Elche by pro posledního přemožitele Athleticu mělo být snadnou kořistí, protože v lize se abnormálně trápí.

Elche je jediným týmem v LaLize (a to už poměrně dlouhou dobu), kterému se stále ještě nepovedlo vyhrát. Ze třinácti duelů si valencijský klub odnesl jen čtyři body za stejný počet remíz, což nakonec odnesl trenér Jorge Almirón. Minimálně v utkání s Gironou ho zastoupí technický sekretář Sergio Mantecón.

Pozici Elche ještě výrazně ztěžují četné absence. Tým s nejhorší obranou ligy (už 29 inkasovaných branek!) musí trénovat bez zraněných Pastoreho, Fernandeze, Fidela a Palaciose, přičemž problémy svalového rázu má i Verdú.

Hostující Girona půjde do venkovního duelu jako jasný favorit a tým, který bude chtít vyhrát podruhé v řadě. Girona si totiž v páteční předehrávce překvapivě poradila s Athleticem, kterému dala dvě branky a inkasovala jen jednou. To ji posunulo na přívětivější 14. příčku.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Lirola, Roco, D. Gonzalez, Clerc - Josan, Mascarell, Milla, Guti, Morente - Boyé

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Bueno, D. Lopez, Gutierrez - Villa, Herrera, Romeu, A. Garcia, Valery - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.66 - 3.36 - 2.19

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Athletic Bilbao - Real Valladolid

úterý 20:00
Athletic má co napravovat, neboť v páteční předehrávce překvapivě nestačil na soupeře z Girony a padl. V domácím prostředí se mu ale daří o poznání lépe a s tímhle pocitem půjde do duelu proti Realu Valladolid.

Domácí momentálně mají problémy s kontinuitou, jejich výsledky se střídají jako na horské dráze. A zejména ve venkovních duelech je to bída. Tým vedený zkušeným koučem Ernestem Valverdem se potácí v herní i výsledkové krizi, která se začíná dost neblaze projevovat na jeho postavení v tabulce. Celek z Bilbaa prohrál už tři duely z posledních pěti soutěžních utkání!

Velké překvapení se událo zejména v pátek, kdy se Athletic utkal s domácí Gironou. Jenže ačkoli vstupoval do utkání jako jasný favorit, dlouho se mu nedařilo přelstít domácí obranu. A když už se mu to v závěru zápasu povedlo, prohrával tou dobou už o dvě branky, takže zásah Guruzety mu stejně k bodům nepomohl.

Valverdeho tým navíc výrazně trápí neschopnost udržet čisté konto. Tým jindy známý jako defenzivně soustředěné mužstvo, kterému se nedávají góly snadno, udržel čisté konto jen ve dvou případech z posledních deseti. Skvělou zprávou pro trenéra Valverdeho i fanoušky je návrat dvojice Muniain - Herrera k tréninku po vleklém zranění. Hosté z Valladolidu dorazí bez trojice Tuhami, Pérez a Kenedy.

Oproti Baskům má ale Valladolid skvělou formu, minimálně na jeho poměry. Patří mu solidní desátá příčka a od Athleticu je vzdálen jen na čtyři body. A to především proto, že dokázal vyhrát tři z posledních pěti ligových duelů. Pachetův celek si naposledy doma poradil s kousajícím Elche a jen potvrdil, že týdny před pauzou určenou pro světový šampionát se mu daří.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Yeray, I. Martinez, Berchiche - Sancet, Vencedor - N. Williams, R. Garcia, Berenguer - I. Williams

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Rosa, Fernandez, J. Sanchez, Escudero - I. Sanchez, Mesa, Aguado - Plata, León, Plano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.75 - 8.31

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

CA Osasuna - FC Barcelona

úterý 21:30
Katalánský velkoklub zavítá ve svém posledním utkání před dlouhou reprezentační pauzou, způsobenou Mistrovstvím světa, do Pamplony, kde se utká s Osasunou. Místní klub se veze na vlně velmi dobrých výsledků, bude to však na španělského vicemistra stačit?

Svěřenci lodivoda Arrasateho prožívají opravdu nadmíru vydařený podzim. V sedmnácti zápasech posbírali 23 bodů a po dalších dvou vítězstvích v řadě jsou už na páté příčce a dotáhli se téměř i na první čtyřku, zajišťující účast ve skupinové fázi ligy mistrů. Od čtvrtého Realu Betis a třetího Atlética Madrid je totiž dělí pouze jediný bod.

Jak už bylo řečeno, o víkendu zvládli "Gorritxoak” duel na Estadio Balaídos proti místní Celtě. Zásluhou Ávily šla Osasuna do vedení už v osmé minutě, za domácí ale vyrovnal Aspas. Už po půlhodině hry se ale skóre měnilo potřetí, to když na konečných 2:1 dával opět Chimy Ávila.

Barcelona dokázala v posledních zápasech pustit z hlavy hořkost z porážky 1:3 z El Clásica a další čtyři zápasy v domácí lize dokázala opanovat. Vítězství byla o to sladší, že obrana "Blaugranas” ani při jednom z nich neinkasovala. Naposledy se barcelonští radovali z domácí výhry nad Almeríí, kterou v druhém poločase vystřelil Dembelé a Frankie de Jong a díky níž se alespoň dočasně posunuli na čelo tabulky. Jak na jejich vítězství odpoví ve skvělé formě hrající Real Madrid v duelu s Vallecanem, je ale otázkou.

Co ale může Xaviho svěřence trápit o poznání více, je neúčast v jarní fázi Ligy mistrů. Ta je už druhá v řadě, přičemž ani los pro vyřazovací fázi Evropské ligy pro ně nebyl příliš příznivý. Přisoudil jim totiž Manchester United. Pro fanoušky by tak bylo alespoň mírným zadostiučiněním, kdyby se jejich celku podařilo dostat se, ještě před pauzou, způsobenou Světovým šampionátem, na první místo LaLigy.

Domácím v důležitém zápase určitě nepomůže zraněný Abde. Na straně Katalánců bude chybět Sergi Roberto, Ronald Araújo a také Franck Kessie.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández; Peña, U García, D García, Sanchéz; Oroz, Torró, Gómez; Ávila, Budimir, Barja

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen; Baldé, Christensen, E García, Alonso; Gavi, De Jong, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Fati

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.11 - 4.36 - 1.57

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
13
11
1
1
31 : 4
34
2
Real Madrid
13
10
2
1
31 : 13
32
3
Atlético Madrid
13
7
3
3
21 : 13
24
4
Real Betis
13
7
3
3
17 : 9
24
5
CA Osasuna
13
7
2
4
15 : 12
23
6
Real Sociedad
13
7
2
4
17 : 16
23
7
Athletic Bilbao
13
6
3
4
21 : 14
21
8
Rayo Vallecano
13
6
3
4
20 : 16
21
9
Villarreal CF
13
5
3
5
14 : 10
18
10
Real Valladolid
13
5
2
6
13 : 18
17
11
Valencia CF
13
4
4
5
19 : 15
16
12
RCD Mallorca
13
4
4
5
12 : 13
16
13
Getafe CF
13
3
5
5
12 : 19
14
14
Girona FC
13
3
4
6
18 : 21
13
15
UD Almería
13
4
1
8
15 : 22
13
16
Espanyol Barcelona
13
2
6
5
16 : 21
12
17
Sevilla FC
13
2
5
6
12 : 20
11
18
Celta Vigo
13
3
2
8
14 : 26
11
19
Cádiz CF
13
2
5
6
8 : 24
11
20
Elche CF
13
0
4
9
9 : 29
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (155)

Přidat komentář
LAM

Na závěr těžkej zápas na Osasuně.

Snad do toho všichni půjdou na 100%. Přeci jen hrátb10ndní před začátkem MS asi není pro ty hráče nic ideálního.

Reagovat
Pospovič

Je třeba využít neformy Realu a nekompromisne vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
king23

První prohra v lize po 12 zápasech = neforma

Reagovat
Pospovič

ale 2 zápasy bez výhry a vzhledem k předváděné hře to může pokračovat i dnes

Reagovat
king23

Jo tak to samozřejmě může, neříkám, že to bude nějaký easy win.

Jenom mě přijde vždycky úsměvné jak u velkoklubů typu Real či Barca stačí ztratit ve dvou zápasech po sobě a hned se rozjedou spekulace o ztrátě formy či o ztraceném titulu

Reagovat
Pospovič

tomu rozumím.

Nemyslím ani ztrátu titulu a nenarážím ani na výsledky, to se prostě stane každému týmu.

Ale ta předvedená hra v dvou kolech po sobě ve mě evokuje, že bez formy jsou. Pokud tedy takhle nehrají celou dobu, jen jim to Benzema zachraňoval

Reagovat
vagneris

Piqué i po konci kariéry je v nominaci.

Reagovat
Gazdo

Ten Araujo

Reagovat
Lemiux66

Co s nim? Ja ho naprosto chapu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky. Jihoameričani to mají v tomhle jinak než Evropani.

Reagovat
patas92

To je úplně jasné, že se na MS zase zrakví.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

a to bolo vyhlaseni ze je este mlady a tych MS stihne este viac

Reagovat
blaugrana

snad to Alemany nejako osefii

Reagovat
LAM

Bude tam s ním i klubový doktor

Reagovat
patas92

Barcelonští doktoři ve mě zrovna důvěru dvakrát nevzbuzujou

Reagovat
Mercury

Doufam, ze hlavne Leo se na Auxerre vysere. To by byl naprosto neprimereny risk.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Jordi Alba

To Elche to jsou fakt tak nechutný špíny.

Reagovat
Lemiux66

Mats–Alba, Alonso, Christensen, Balde – FDJ, Pedri, Busi– Ferran, Lewa, Dembouz…

Hlavne to neposrat. Osasuna neni lehka, ale ocekavam jasny tri body.

Reagovat
Lemiux66

Jinak Mats by mohl sebrat dalsi nulu. Uz jich ma stejne jako loni, jen ma odehrano o dve tretiny zapasu mene. Nesmysl.

Reagovat
Kluivert9

S Alonsem na stoperu. Ještě větší nesmysl.

Reagovat
dantetomas

Franek dostal kopacky v ceskej lige tak si sadol za VAR v La Lige, ci ako si ma clovek vysvetlit tu (ne)ruku Olazu?

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa dnes nakouří gól patičkou jak Hložek

Reagovat
Rattlesnake

pamplonští presují hodně vysoko.

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso wtffff

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně v základu to posral Bladé, taková přihrávka na vlastní vápno a ještě tam hodí Busovi jak psovi

Reagovat
smazaný uživatel

no ale z toho posledního záběru to vypadalo jako sražení a faul

Reagovat
Cracker10

Srazeni? Dyt ho uplne zboural jasnej faul.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

zezadu to tak jasné nebylo...ale v záběru shora bylo jasně vidět, jakou silou do něho jebl

Reagovat
Switchback

to nebylo ani "omylem", že by ho neviděl ... do něj jasně strčil, to je fakt extrém tohle

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
drussbarb

Toto není útočný faul? Ok, píšu si

Reagovat
Switchback

dobrej bodyček škoda slov tohle

Reagovat
dextroza_m

bodyček je bez ruk, ne?

Reagovat
Rattlesnake

pamplonští presujou hodně vysoko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačnej faul, achjo

Reagovat
Gazdo

Lewa dufam ze ti hlava neupadla

Reagovat
Rattlesnake

bus má zase den tyve.

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš říct, že byla jeho chyba, když mu to Baldé hodí z rohu před vápno na brutálně dlouhou nohu a ještě proti napadajícím hráčům?

Reagovat
Rattlesnake

bus tak z před pěti let by tu mičudu nakopl až někde za tribuny.

Reagovat
roman1978

Bus uz nemůže hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hrajem tvyole...zatím je to bez energie.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa měl hned vracet Dembovi a byl by to gól...ale neřekl bych sobectví, spíš se lekl, že když to nevrátil z první, tak už je Demba v ofsajdu.

Reagovat
Raul=Real

Jasna redka ..zakerak mrdka jeden

Reagovat
dantetomas

Ajajajaj. Lewandowskimu zasvietil reflektor do ksichtu?

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to bylo rameno do píči

Reagovat
LeonardoUžoa

Chtěnej zákrok rukou napřed do xichtu.

Reagovat
dextroza_m

Celou dobu ho Lewa sledoval, jasná žlutá, nazdar. Je to blbec, když tohle udělá po první žlůté.

Reagovat
LeonardoUžoa

Lewy docela zmrdeček.

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvysyn Manzano se s "úkolem" fakt nesere

Reagovat
Mercury

Dyt to byla jasna zluta

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám Real prohrál tak hezké notičky do Osasuny:) neregulerni gol, vymyšlená červená. Bude ješte penalta:) gg

Reagovat
Kluivert9

Gól platit neměl, ale druhou žlutou pro Lewu si úplně v pohodě obhájí.

Reagovat
Rothbard

Reagovat
misinho7

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
penepi

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Ed_Hazard

Ja už sa vo Vás nevyznám

Reagovat
dextroza_m

2. žlutá byla úplně jasná, otevři oči. Lewa ho celou dobu sledoval místo míče...

Reagovat
drussbarb

Tak tohle Lewa posral moc pěkně, jasná karta. Ale nepochopím uznání úvodního gólu, fakt ne

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RickNash

Tyjo, to vůbec nechápu, co se mu honilo hlavou, úplně mimo míč takhle zbourat soupeře, nota bene když mám žlutou.

A to ani radši nemluvit o tom, že Alonso tam o minutu později naprosto jasně fauloval ve vápně.

Reagovat
smazaný uživatel

mimo míč to nebylo, ten letěl do souboje a ruku měl u těla

Reagovat
RickNash

vždyť ten balon chvilku po tom kontaktu dopadl úplně jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám, šel tam schválně takhle tvrdě a žlutou měl od Manzana hned čekat, tohle je jeho chyba

Reagovat
Jacks11

Máš tak smutnej život, žádná frajerka tě nechce, že musíš ve volným čase sledovat tým, kterému nefandis?

Reagovat
RickNash

jseš opravdu tam překvapenej, že na fotbalový fórum píšou lidi, co se zajímají o fotbal?

Reagovat
Mercury

Reagovat
Gazdo

Wtf

Reagovat
janinho

tvl, tak teraz som tu už asi videl všetko uvedomujes si na akej stránke si?

Reagovat
Mercury

Ta se dala pisknout. Christensen je fakt priserny stoper. Chygro revival. Nemuzu ho vystat.

Reagovat
Mercury

*Alonso

Reagovat
Switchback

Jasná žlutá, gg

Reagovat
Jordi Alba

1. místo je pro buzny.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Rothbard

Tak dlouho se smáli Realu...

Reagovat
Raul=Real

Jasny faul Alonsa a Osasuna ukratena o penaltu Manzano

Reagovat
EaP

Vám, fanúšikom bieleho zla to občas fakt riadne kuruje. Chces penaltu po zákroku ktorý sa stal po 83 pisknuti rozhodcu ? Šak prerušil hru už minútu pred tou situáciou ty hlava pomazaná ukrivdená

Reagovat
Patt

Předtím byl odpískán ofsajd. Takže Manzano neskutečně potvrdil gól. Ale dalo se to čekat. Barca to bude mít těžký. Bude muset být o mnoho lepší než Real.

Reagovat
dantetomas

Vazne tu ide niekto rozporovat tu redku? Hlavne ked bola po druhej zltej? Ved toho hraca uplne zvalcoval bez zaujmu hrat mic. Este pred tym na neho mrkol ako Chory...

Reagovat
Antalab

Lewa jedoducho oplacal za situaciu predtym. Neustrieho! si to, bol na obrancu nastvany a chcel mu vratit neodpiskany bolestivy faul, ale prehnal to.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je na facku, nastoupili jsme od první minuty nepřipravení na Osasunu i na Manzana. Absolutně se nechytáme.

Reagovat
EaP

Tak MS sú o 10 dní či koľko. Za posledný víkend videli X zranených . Nikto tam nejde dnes ani na 50 %. A je to logické. Skôr by som zavesil do prievanu Blattera s Platinim. Takto dojebat život futbalistom aj fanúšikom sa len tak nevidí

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu se spousta hráčů do konečnejch nominací bude snažit mnohem víc...a mě to neva, že nezabiju dny v pěknym červenci, kdy mužu bejt venku, ale teď mi ten hnusnej měsíc plnej tmny uteče jak nic...Jasně, mám výhrady že to je v posranym Kataru, ale holt prachy vládnou světu, s tím se prostě smiřme.

Reagovat
Jordi Alba

Ferran jednou promění a hned ofsajd, solid kampaň.

Reagovat
Cracker10

Je to sice drevak, ale zaroven ma teda neskutecnej pech.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevím, co s tímhle chceme dělat. Od první minuty bezkrevný výkon, jakoby nešlo o hodně. K tomu kokot Manzano a 8 z 11 hráčů kupících chybu za chybou. Nedovedu si představit, za jakých podmínek bychom to mohli otočit. Jedině, že by se Manzano zapomněl a přestal vnímat znak na bílých dresech.

Reagovat
LAM

Já si říkám jestli není lepší jít spát. Tohle otočit nepůjde,spíš se budou šetřit aby se nezranili před MS

Reagovat
LAM

Tohle jsme prohráli už při nástupu. Ať mi nikdo neříká,že ten začátek nebo včerejší výkon Reálu nemá nic společného s tím,že jsou hráči již v hlavách na MS.

Jinak velmi zajímavý že Lewa za tohle dostane druhou žlutou a silnější srážení Alonsa se ani nebere jako faul.

Reagovat
drussbarb

Spíš ta první žlutá byla debilní, dnes Lewa NEMÁ svůj den.

Reagovat
Phillipinho

Hrac s takovymi zkusenostmi se zachova jak osmnactiletej kluk

Reagovat
Müllered

Lewa už nezvládá, že je Barca k hovnu a Bayern bez něj lepší.

Reagovat
roman1978

Prvni gól neměl platit. Redku si obhaji. Lewy tam šel připraven do souboje, ale protihráč se nezúčastnil. O penalte nemůže být ani řeč, jelikož to bylo dávno po odpiskani.

Hrajeme proti celkem hodně behavemu soupeři a hráči jako Busquets, Alonso, Christensen a vlastně i Pedri a Frenkie tomu moc nedají a pořád jen předurčují míč a vracejí jej zpět. Chybí primocarost. Bus dolů, Alonso dolů a na plac Gavi a třeba i Pablo.

Reagovat
roman1978

Předržuji

Reagovat
smazaný uživatel

PEDRÁTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR

Reagovat
Messiáš

Krása Pedri !

Reagovat
smazaný uživatel

poslední dobou bejvá španělská liga dobrej mariáš....kdyby raději hráli fotbal a dávali góly, sakra dyť se hraje pro diváky, ty body a umístění je až věcí druhou....měli by se nad sebou trochu zamyslet

Reagovat
smazaný uživatel

teď žlutou nedáš ty svině?

Reagovat
penepi

Piqué štýlová rozlúčka

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že mu Piqué nedal dělo

Reagovat
Kluivert9

Rozlučka byla minulej zápas, ty hlavo.

Reagovat
penepi

Reagovat
Firkraag

Co tam ten šašek ještě dělá? Neukončil už kariéru ?

Reagovat
Kluivert9

Manzano? Bohužel ne...

Reagovat
Rothbard

Reagovat
REPLIKATOR

Baldé jaké sólo

Reagovat
smazaný uživatel

Co to byla za střela od Ávily

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ten de Jong dělá kua?!

Reagovat
JM

Osasuna slaboučká

Reagovat
Kluivert9

Raph

Reagovat
smazaný uživatel

WOOOOW RAFIČ

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

FDJ napravil svůj zfetovaný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

co tam řeší ty děvky? žádný ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

čekám nastavení tak 9 minut

Reagovat
Messiáš

Super, Raphinha, makáme dále

Reagovat
patas92

To už i Araujo z Wishe má přednost před Garicou?

Reagovat
Cracker10

Divis se?

Reagovat
patas92

Jo

Reagovat
Cracker10

Ja vubec.

Reagovat
Kluivert9

Hodně důležitá výhra v 10.

Reagovat
smazaný uživatel

fantazie, druhý poločas jsme odedřeli hodně dobře tohle vítězství má velkou cenu

Reagovat
Messiáš

Strašně důležité 3 body. Na Sadaru se vyhrává těžko i v 11. Ta nahrávka Frenkieho, to je balada

Reagovat
smazaný uživatel

Nahrávka výborná, ale ještě lepší rychlý náběh a geniální zakončení Raphinhi. Konečně ukázal něco velkého

Reagovat
EaP

On bude dobrý . Len potrebuje trocha času. Ale má to v sebe

Reagovat
Messiáš

Já nad Raphinhou hůl nelámu a nikdy nelámal. Je trochu škoda, že na té levé straně je naprosto zoufalej a poslední dobou to tam nejde ani Dembouzovi. Před jeho přestupem se všeobecně tvrdilo, že zvládne obě pozice. Takhle se budou nejspíše prát o jednu pozici. Každopádně hráč je to výborný, dost možná bude v základu našlapané ofenzivy Brazílie na MS a to už musí znamenat kvalitu. Bývalo by samozřejme lepší, kdyby Leeds spadl a my jej měli za 25 mega, ale pořád doufám, že to bude celkově dobrá posila

Reagovat
drussbarb

Nevěřil jsem, jsem rád, že jsem nešel spát

Tyto výhra jsou klíčové

Reagovat
EaP

Vamos. Toto bol neuveriteľný výkon od vylúčenia. Dovtedy si mysleli, že sa to asi uhrá samo. Ale makali jak švajčiarske hodinky. A konečne jeden za druhého . Tá tymovost a chuť začína vyzerať výborne.

Reagovat
dextroza_m

Aha, takže to bylo jinak Robert chtěl, ať se vyspím, díky Lewo.

Reagovat
REPLIKATOR

Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BBystr

a tradične vyhrá EL

Reagovat
SunFells

Zkurvysyn Rakitic a Nianzou královsky

Reagovat
Mato178178

preco felix nehraje? ved minulu sezonu ked hral proti nam tak bol vyborny. to sa tak zhorsil alebo len nema formu?

Reagovat
smazaný uživatel

Moc ho nesleduju, ale řekl bych, že hodně výkonnostně stagnuje.

Reagovat
Phillipinho

Dneska je vykartovanej. Jinak si Cholo honi ego. Na Griezmanna, Moratu ci Correu neni zdaleka tak krutej jako k nemu...

Reagovat
zasranej malíř

Courtois,Lucas,Militao,Alaba,Mendy,Tchouameni,Kroos,Modrič,Valverde,Vini Jr,Rodrygo

Reagovat
Diskostu

Nečudoval by som sa ak by Real po tretí krát stratil, 0:0 je dosť možne ale zas aby Real udržal čiste konto to tiež neje veľmi reálne

Reagovat
Al Capone

Jako ano, Vinicius se obcas chova jako kokot, ale protihraci na neho hraji jako totalni prasata.

Reagovat
misinho7

sialene no, niekedy tomu pridava ale zas to jak po nom idu je desne..

Reagovat
Diskostu

To je marnosť omg Tchouamenimu zakázať strieľať ...

Reagovat
zasranej malíř

Toni

Reagovat
Raul=Real

škoda Luka v 1000% sanci mohlo byt 3:0 a kludne dohravanie...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele