LaLiga - preview 18. kola: Zastaví Valencia pád tabulkou?

20.01.2023, 08:44, aktualizováno 23.01.2023, 08:46
Previews
Mestalla (© AFP)

Valencia začala pravidelně ztrácet body, naposledy doma nestačila na Cádiz a propadla se na čtrnáctou příčku tabulky, na sestupové pozice má rázem k dobru jen dva body. Odskočit může díky pondělnímu duelu proti Almeríi, ta na Netopýry ztrácí jen bod...

Valencia CF - UD Almería

pondělí 21:00

Osmnácté kolo LaLigy Santander zakončí pondělní dohrávka mezi Valencií a Almerií. A bude to jistě souboj velmi ostrý, oba soupeře totiž v tabulce dělí pouhý jeden bod. Uspěje po dvou prohrách v řadě tým Gennara Gattusa, nebo se budou radovat hosté, kteří v minulém kole nečekaně obrali o body madridské Atlético?

Celek z třetího největšího města Španělska neprožívá zrovna povedenou sezónu. V tabulce se krčí až na třináctém místě se ziskem devatenácti bodů, přičemž z posledních pěti utkání dokázal uspět pouze jednou, a to poměrně jednoznačně proti v dobré formě hrajícímu Betisu, který porazil 3:0.

Jinak je to ale pro Los Che v posledních týdnech spíše trápení, naposledy například padli na hřišti předposledního Cádizu výsledkem 0:1, když se o jediný gól postaral Alcaraz. V minulém týdnu se Valencijští představili také na španělském Superpoháru, kde po velkém boji padli s Realem Madrid až po penaltách.

Almería čeká na vítězství v soutěžním zápase už od listopadu. Od té doby stihla vypadnout ve Španělském poháru s čtvrtiligovým Arenteirem a po dlouhé reprezentační přestávce získat ze tří zápasů pouhé dva body.

Ten poslední je však fanoušky andaluského klubu velmi ceněný, jeho zisk totiž přišel v duelu s Colchoneros. Favorit z Madridu sice po osmnácti minutách vedl díky Ángelu Correovi, jenže Rojiblancos jsou na domácím stadionu velice silní a už po dvaceti minutách srovnal Touré. Žádný další hráč se už na střeleckou listinu nezapsal a tak si Atlético domů odvezlo pouze bod.

Trenér domácích Joan Rubi bude mít v utkání k dispozici plnou sestavu hráčů, naopak jeho protějšek musí počítat s několika absencemi. V zápase se nepředstaví Samu Castillejo ani Nico, dlouhodobě zraněný je i náhradní brankář Domenech.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili; Correia, Cömert, Diakhaby, Gayá; Musah, Guillamón, Almeida; Lino, Cavani, Kluivert

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martínez; Pozo, Ely, Chumi, Akieme; Robertone, Costa, Melero; Baptistão, Touré, Embarba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.05 - 5.54

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Villarreal CF - Girona FC

neděle 14:00

Žlutá ponorka se v neděli odpoledne představí domácímu publiku proti Gironě. Ztráta na klíčové čtvrté místo je minimální a tři body by tudíž přišly vhod. Villarrealu se v LaLize podařilo slepit čtyři zápasy bez porážky, ovšem v týdnu vypadl z Copa del Rey a domácí kouč věří, že to na jeho týmu nezanechá následky. Ve slušné formě je i Girona, ta dokonce v lize neprohrála sedm zápasů v řadě.

Oba celky se tak nacházejí v poměrně solidní formě. Villarreal měl na přelomu září a října menší výpadek, ale zdá se, že je zpět a bude se prát o pozice zaručující Ligu mistrů. Koneckonců se to od něj očekává. Cesta do evropských pohárů v příští sezoně vede už jen skrze dvě soutěže. Po vyřazení z Copa del Rey od Realu Madrid zbývá LaLiga a aktuální ročník Konferenční ligy. Vítězství v tomto klubovém poháru by ale zajišťovalo jen "Evropskou ligu" a Villarreal chce hrát nejprestižnější klubovou soutěž.

Girona se rozloučila s Copa del Rey již dříve, takže jejím posledním vystoupením je vítězný ligový zápas proti FC Seville. Katalánský celek ho zvládl a slavnějšího soka porazil 2:1. Zároveň tím prodloužil neporazitelnost už na sedm kol! Girona je v tabulce jedenáctá a pomýšlí i na vyšší příčky. Z tohoto důvodu se i rozhodla posílit kádr a v lednu přivedla z Dynama Kyjev Viktora Tsygankova. Ukrajinec s izraelskými kořeny už se nemůže dočkat debutu. "Nemohu se dočkat, až Gironě ukáži svojí nejlepší verzi," prohlásila sebevědomě nová posila.

Výhra nad Sevillou posunula z pohledu hostí laťku vysoko a ve Villarrealu se očekává ještě náročnější zápas. Tím spíše, že domácí poženou fanoušci, kteří si nově zrekonstruované Estadio de la Cerámica ještě nestihli patřičně užít.

Villarreal tedy zůstává papírovým favoritem a v tomto směru pro něj hovoří i vzájemná bilance.

Giovani Lo Celso, Nicolas Jackson, Alfonso Pedraza, Kiko Femenia a nejspíše i Arnaut Danjuma. Ti všichni budou v nedělním zápase Villarrealu chybět. Také druhá strana hlásí absence. Kvůli zranění jsou mimo hru Juanpe, Reinier, Javi Hernández, Kebe a David López.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Mandi, Torres, Mojica - Coquelin, Parejo - Chukwueze, Baena, Morales - G Moreno

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Bueno, Espinosa, Gutierrez - Villa, A Garcia, Romeu, Herrera, Couto - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.08 - 4.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Elche CF - CA Osasuna

neděle 16:15

Příznivci Elche letos nemají moc důvodů k radosti a není se vůbec čemu divit. Celek z Alicante získal pouhých pět bodů a je beznadějně poslední. Do konce LaLigy ale pořád zbývá spousta kol a třeba se Elche podaří nastartovat doma proti Osasuně.

Osasuna cestuje na Estadio Manuel Martínez Valero s přesvědčením, že porazí poslední tým tabulky a získá tři body. Je favoritem a má na co navazovat. V minulém kole totiž udolala jedinou brankou Aimara Oroze Mallorcu 1:0 a v tabulce si drží solidní sedmé místo. Dobrou zprávou pro Osasunu je i fakt, že ve dvou zápasech v řadě neinkasovala. Čisté konto udržela už na San Mamés v Bilbau (0:0) a doma s Bermellones (1:0) na to navázala.

V úplně jiném rozpoložení je Elche. Tomu se stále nedaří vyhrávat a s pouhými pěti body jsou jeho šance na celkovou záchranu menší a menší. Samozřejmě do konce sezony zbývá ještě spousta kol, nicméně už teď je dvanáctibodová ztráta na nesestupové pozice hodně k zamyšlení. Elche zkrátka potřebuje naplno bodovat a kde jinde toho dosáhnout, než doma. V probíhajícím ročníku LaLigy je Elche jediným celkem, kterému se ještě nepodařilo ani jednou vyhrát.

Elche určitě nebude kompletní a scházet mu budou Domingos Quina, Alexe Collada, John Donald Chetauya a Jony Alamo. Kompletní kádr nemá pohromadě ani trenér Jagoba Arrasta a v něděli musí oželet starty Rubena Peny a Nacha Vidala.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Roco, Gonzalez - Carmona, Mascarell, Gumbau, Clerc - Milla, Boye, Ponce

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Garbayo, Hernandez, D Garcia, Sanchez - Oroz, Torro, Gomez - Ávila, Budimir, Ezzalzouli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 3.05 - 2.63

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

FC Barcelona - Getafe CF

neděle 18:30

Po povedeném vystoupení na Supercopa de España se Barcelona na Nou Campu představí proti aktuálně patnáctému Getafe. Blaugranas chtějí potvrdit skvělou formu z posledních zápasů napříč všemi soutěžemi, naopak celek z Madridu by rád přerušil třízápasovou sérii bez výhry.

Katalánci se v minulém týdnu představili na španělském Superpoháru, který se podruhé v řadě konal v saúdskoarabském hlavním městě Rijádu a po výhře na penalty v semifinálovém utkání proti Realu Betis se ve finále utkali v prestižním El Clásicu s Realem Madrid.

Zápas přinesl mnoho zajímavých akcí, ale už od samého začátku bylo jasné, kterým směrem se bude ubírat. Barcelonští toho svému odvěkému sokovi příliš nepovolili a už v poločase vedli 2:0 díky trefám Gaviho a Lewandowského. Přibližně dvacet minut před koncem dal Xaviho svěřencům definitivní jistotu Pedri, za Bílý balet pak jen korigoval na konečných 1:3 Benzema. První trofej v sezoně tak pro sebe získala Barça, přičemž další vítězství na sebe nenechalo dlouho čekat.

Přišlo ve čtvrtek, kdy museli Katalánci cestovat do daleké Ceuty. Jejich herní pohodu to ale nezlomilo, právě naopak. Domácí celek, působící ve třetí nejvyšší španělské soutěži, vyprovodili pěti góly a dali zapomenout na nepříliš povedené utkání z minulého kola na půdě Intercity, které udolali až v prodloužení.

To hostující Getafe se s Copa del Rey muselo rozloučit už v šestnáctifinále, to když nestačilo na druholigové Levante. A žádná sláva to pro klub z jižního předměstí Madridu není v poslední době ani v lize. Florésovi svěřenci padli jak s trápící se Sevillou, tak i v minulém týdnu doma s Espanyolem Barcelona.

Utkání započal svým nádherným zakončením z půlky hřiště Joselu, čímž dokonale zaskočil vyběhnuvšího gólmana Soriu. Už za minutu bylo ale srovnáno. Z hranice pokutového území se parádní ranou trefil turecký ostrostřelec Ünal. Azulones to ale na body nestačilo. Ve dvaašedesáté minutě se prosadil po krásné individuální akci Puado a rozhodl tak utkání ve prospěch Katalánců. O reparát proti o poznání věhlasnějšímu katalánskému soupeři se Getafe pokusí v neděli v podvečer.

Na straně domácích se v zápase nepředstaví Robert Lewandowski, který stále pyká za obdrženou červenou kartu, stejně jako Ferrán Torres. Getafe se nebude moci spolehnout na zraněné Arambarriho a Munira El Haddadiho.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen; Araújo, Koundé, Christensen, Baldé; de Jong, Busquets, Pedri; Dembélé, Fati, Gavi

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria; Iglesias, Dakonam, Duarte, Alderete, Portu; Aleñá, Milla, Algobia; Mayoral, Ünal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.08 - 16.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Athletic Bilbao - Real Madrid

neděle 21:00

Real Madrid se bude v neděli večer snažit vrátit na vítěznou vlnu v LaLize, když se na San Mamés utká s Athleticem Bilbao. To neprožívá právě šťastný začátek roku 2023, v lize totiž ještě nevyhrálo a tabulkou se propadlo až na osmé místo.

Athleticu se ve středu večer podařilo postoupit do čtvrtfinále Copa del Rey díky výhře 1:0 nad Espanyolem, když jediný gól zápasu vstřelil ve 27. minutě Oscar de Marcos, a v dalším kole se utká s Valencií.

Baskům se však v lize nedaří a z posledních pěti zápasů v nejvyšší španělské soutěži vyhráli pouze jeden, čímž se propadli na osmou příčku tabulky. Minulý víkend prohráli s konkurenčním Realem Sociedad 3:1. Ten rychle vedl dva nula po trefách Sørlotha a Kuba, za hostující Bilbao snižoval Sancet. Vyrovnat se už ale hostům nepodařilo, vyloučen byl navíc stoper Álvarez a na konečných 3:1 zvyšoval z následně nařízené penalty Oyarzabal.

Poslední výhru v La Lize zaznamenali Lvi 8. listopadu doma s Realem Valladolid, na čtvrté Atlético Madrid však zatím ztrácejí pouhé dva body, takže jsou stále ve hře o umístění v první čtyřce

Real vstoupí do zápasu s vědomím, že sice dokázal v osmifinále domácího poháru po skvělém obratu udolat 3:2 Villarreal, kterému tak oplatil porážku z ligového střetnutí z před dvanácti dnů, jinak se ale po pauze způsobené Mistrovstvím světa, zatím poměrně trápí.

V lize má zatím bilanci 1-0-1. Na konci minulého roku si dokázal s obtížemi poradit s Valladolidem, sedmého ledna naopak nestačil na již zmiňovaný Villarreal, kterému po trefách Pina a Morena a pouhé korekci Benzemy přistály na konto poměrně překvapivé tři body.

Podobně si Bílý balet vedl i na španělském Superpoháru v Saúdské Arábii. Zde nejdříve dokázal zdolat až na penalty Valencii, na svého odvěkého rivala Barcelonu byl už ale ve finále krátký. A nutno dodat, že Katalánci od samého začátku třímali otěže utkání velmi pevně ve svých rukou. Již po prvním poločase vedli 2:0 díky gólům Gaviho a Pedriho, přičemž jejich náskok poté ještě navýšil Pedri. V nastaveném čase pak na končených 1:3 z pohledu madridských snížil Benzema.

Baskové se s Realem naposledy utkali v rámci čtvrtfinále Copa del Rey v minulém roce a překvapivě jej ovládli. O jediný gól se minutu před koncem postaral vystřídavší Alex Berenguer.

V klíčovém utkání se na straně domácího Athletic Clubu nepředstaví Álvarez, který, jak už bylo zmíněno, musí zápas vynechat z důvodu karetního trestu. Los Blancos nemohou do zápasu nasadit zraněného Lucase Vázqueze, Davida Alabu ani Francouze Tchouaméniho. Otazník visí také nad Danim Carvajalem, kterého trápí svalové zranění.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón; de Marcos, Paredes, Vivian, Yuri; D García, Vesga; I Williams, Sancet, N Williams; Guruzeta

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois; Nacho, Militão, Rüdiger, Mendy; Modrić, Camavinga, Kroos; Valverde, Benzema, Vinícius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.42 - 2.54

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Rayo Vallecano - Real Sociedad

sobota 14:00

Rayo Vallecano se zatím prezentuje velmi dobrými výsledky a na své poměry předchází očekávání ze strany fanoušků. V sobotu odpoledne ale narazí na možná až příliš těžkou překážku, protože do Madridu se chystá Real Sociedad. A ten chytil fantastickou formu.

Rayo zažilo náročný start do nového roku, protože nejprve v poháru Copa del Rey prohrálo se Sportingem Gijón, aktuálně až patnáctým týmem druhé nejvyšší ligy. To bylo pro trenéra Andoniho Iraolu hodně těžké sousto. Pak jeho tým navíc nezvládl podle představ ani ligový duel s Realem Betis a opět prohrál. Minulé kolo už ale dopadlo mnohem lépe a Rayo se dokázalo vrátit na vítěznou vlnu.

Díky jediné brance Isaaca Palazóna si totiž poradilo s Realem Valladolid a alespoň trochu se naladilo na náročný duel, který bude mít před sebou v sobotu. Iraolův tým díky tomu zastavil svůj pád tabulkou a drží se pro tuto chvíli na skvělém devátém místě. S Realem Sociedad nemá špatnou bilanci, alespoň ne na domácím trávníku. Z posledních pěti domácích střetů jednou vyhrál a jen jednou prohrál.

K další remíze mu tentokrát nepomůže útočník Raul de Tomás, který je zraněn. Jinak má ale Iraola kompletní kádr. La Real si bude muset poradit bez Zubimendiho, který si odpykává karetní trest. Zraněni jsou navíc Guevara, Sola, Turrientes a Merquelanz. Poslední pohárové utkání nedohrál ani Merino a nad jeho startem visí otazník.

V Copa del Rey se La Realu dařilo, svěřenci trenéra Imanola Alguacila si poradili s Mallorcou. Tím protáhli svou sérii výher už na osm soutěžních duelů v řadě a teď budou cílit na devátý úspěch. Velkou vzpruhou se pro ně stalo populární baskické derby s Athleticem, které La Real zvládl lépe díky brankám Sørlotha, Kuba a Oyarzabala. I díky tomu se udržel na fantastické třetí příčce.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Comesaña, Valentin - Palazón, Trejo, A. Garcia - Camello

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Rico - Méndez, Illarramendi, D. Silva, Marín - Kubo, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 2.91 - 2.77

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Espanyol Barcelona - Real Betis

sobota 16:15

V Barceloně se chystá sobotní duel dvou týmů, které před pár dny shodně vypadly z Copa del Rey. Jak domácí Espanyol, tak hostující Real Betis proto nutně potřebují dobrý výsledek. Oba se totiž pohybují v hodně náročné konkurenci.

Espanyol za prvních 17 odehraných utkání získal jen stejný počet bodů, což mu nyní stačí až na čtrnáctou příčku. Ambice má katalánský celek rozhodně vyšší, ale stejně se musí dívat i za záda. Hned další tři týmy totiž dosáhly na stejný počet bodů a bude hodně zajímavé sledovat, jak tahle část tabulky nakonec dopadne. Mezi dvanáctým a sedmnáctým týmem LaLigy totiž panuje rozdíl jen pouhých dvou bodů.

Espanyolu se povedlo dostat se docela daleko v Copa del Rey a v prvních třech kolech vždy vyhrál. Osmifinále ale nepřekoná, protože Athletic Bilbao byl nad jeho síly. Baskickému klubu k postupu stačila jediná branka Óscara de Marcose, protože Espanyol se prosadit nedokázal. V LaLize sbírá body především díky remízám - těch posbíral už osm a nikdo jich nemá víc.

S Realem Betis navíc moc hrát neumí, což potvrzuje datum jeho poslední výhry v domácím prostředí. Espanyol si s návštěvou ze Sevilly poradil naposledy v říjnu 2017. Svěřenci mladého kouče Diega Martíneze by moc rádi odčinili hlavně tu poslední porážku s Béticos, protože od nich dostali rovnou čtyři branky.

Béticos musí doufat, že domácí tentokrát nebudou zahrávat penalty, protože to je v poslední době jejich noční můra. V Superpoháru je před týdnem vyřadila Barcelona na penalty a pokutové kopy nezvládli Béticos ani naposledy v osmifinále Copa del Rey proti Osasuně. V lize se celek ze Sevilly momentálně přetahuje s Villarrealem a Atléticem o čtvrtou příčku, dělí je jen skóre.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Calero, Montes, Cabrera - Vidal, Souza, Darder, Oliván - Braithwaite, Joselu, Puado

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Ruibal, Felipe, Gonzalez, Miranda - Carvalho, Rodriguez - Henrique, Fékir, Canales - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 2.92 - 3.01

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Atlético Madrid - Real Valladolid

sobota 18:30

Atlético se po dvou nepovedených výsledcích díky výhře v poháru vrátilo na vítěznou vlnu a dostalo potřebný impuls k dalšímu boji o Ligu mistrů. Zájemců o čtvrté místo je hodně a Colchoneros nechtějí zaváhat. S Valladolidem by mělo jít jen o formalitu.

Colchoneros mají štěstí, že narazí právě na Real Valladolid. Je to jejich oblíbený soupeř, proti kterému si dlouhodobě udržují dobrou bilanci. Aktuálně ho porazili už ve třech posledních utkáních a dvakrát z toho udrželi čisté konto. O porážce na domácím hřišti už Atlético snad ani neví. Naposledy ho v Madridu Real Valladolid porazil v roce 2009! Tehdy se do sítě brankáře Franca trefili Prieto s Víctorem.

Od doby, kdy na lavičce Colchoneros seděl trenér Aguirre, se hodně změnilo. A zdá se, že se nyní chýlí ke konci další jedna dlouhá éra. Trenér Diego Simeone má zaječí úmysly a údajně hledá novou výzvu. To by mu mohlo trochu ztěžovat jeho práci v rozdělané sezoně. A Atlético se v ní potřebuje maximálně soustředit, protože boj o účast v Lize mistrů bude jako vždy hodně vyrovnanou záležitostí.

Momentálně se madridský klub nachází na čtvrtém místě, ale to jen díky lepšímu skóre. Od sedmé Osasuny, překvapení tohoto ročníku, ho totiž dělí jen jeden bod. Začátek ligy v tomto roce nevyšel Atléticu vůbec podle jeho představ. Nejprve Colchoneros prohráli ve šlágru kola s Barcelonou, právě na vlastním hřišti, a pak nechali bod domácí Almeríi.

Atlético už dávno nepodává tak suverénní výkony, na jaké jsme si u něj za ta poslední léta zvykli. Jen z předešlých deseti ligových kol se mu povedlo hned šestkrát ztratit nějaké body. Pro jeho obranu je ale dobrou zprávou, že tentokrát přijede právě Real Valladolid. Klub vlastněný legendárním Brazilcem Ronaldem, se opět topí v problémech.

Zatím se ještě drží nad vodou, ale od pádu do pásma sestupu ho dělí pouze bod. Real Valladolid prohrál ze sedmnácti duelů už desetkrát a jen poslední Elche s dvanácti porážkami je v tomhle ohledu horší. Útok Valladolidu se musí určitě zlepšit, protože prozatím dali jeho střelci 3 branek. To je třetí nejhorší výkon v celé lize.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Savić, Hermoso, Reinildo - Llorente, De Paul, Koke, Correa - Griezmann, Morata

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fresneda, Joaquin, J. Sánchez, Rosa - Malsa, Aguado, Pérez - Plata, Guardiola, Plano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.26 - 11.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Sevilla FC - Cádiz CF

sobota 21:00

Seville se povedlo vrátit se na vítěznou vlnu v poháru a nechat za sebou promarněnou šanci v posledním ligovém kole. LaLiga pro ni stále představuje jednu vleklou noční můru, takže Sampaoliho celek vítá souboj s bezprostředním sousedem z Cádizu.

V sobotu večer se proti sobě postaví dva týmy namočené až po uši v sestupových problémech. Domácí Sevilla se stále nedokázala dostat z neobvykle kritické situace a usadila se až na předposledním místě! A teď cítí obrovskou šanci na zlepšení, protože za jistých okolností by se díky případné výhře mohla dostat až na 14. místo! Konec tabulky je hodně zhuštěný a pořadí jednotlivých týmů se může změnit přes jeden hrací den.

Sampaoliho celek se ukazuje v dobrém světle aspoň v Copa del Rey. V tomto poháru vyhrál už 4 zápasy a naposledy si v osmifinále poradil s Alavésem. K postupu mu stačila jediná branka, o kterou se zasloužil Ivan Rakitić, protože náhradní gólman Dmitrović zůstal nepřekonán. Teď by Sampaoliho hráči potřebovali podobný kousek zopakovat.

Soupeřem jim naštěstí bude Cádiz, který získal jen o jeden bod víc. Ten sice v posledních pěti ligových duelech získal víc bodů než Sevilla, ale obecně se herně abnormálně trápí. Dal o pět branek méně než Sevilla a jeho obrana inkasovala o dva góly víc. Především ale Cádiz neumí v Seville vyhrávat. Od roku 1981 se mu to nepovedlo ani jednou!

Sevillistas naopak vyhráli šest vzájemných duelů z posledních sedmi. Domácí Seville bude scházet vykartovaný obránce Acuña a také zranění Marcao, Delaney a Corona. Zdravotní potíže trápí taky Gómeze s Tellesem. Hosté si musí poradit bez Emeteria s Marim a nad starty Zalduy, Chusta, Gila a Caly visí otazníky.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Nianzou, Badé, Montiel - Rakitić, Gudelj, Jordán - Lamela, En-Nesyri, Mir

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelén, Hernandez, Mbaye, Espino - Sobrino, Alcaraz, Diarra, Ocampo - Alex - Lozano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.50 - 5.33

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RCD Mallorca - Celta Vigo

pátek 21:00

Tradiční páteční předehrávka 18. kola LaLigy proti sobě postaví domácí Mallorcu, které se dosavadní průběh sezony daří na jedničku, a Celtu. Klub z Viga naopak notně tápe a ocitl se nebezpečně blízko pásmu sestupu.

Domácí Mallorca může být naopak na výsost spokojená s tím, jak se zatím v sezoně prezentuje. Zkušený kouč Javier Aguirre naordinoval svým hráčům ofenzivní taktiku a Mallorca se často opravdu projevuje jako velmi aktivní a nebojácný tým. Navíc se mu povedl i vstup do nového roku, v němž plynule navázal na dobré výsledky ze závěru podzimu. Po pohárové výhře nad Pontevedrou a vítězstvím nad Valladolidem se ale přeci jen trochu zasekl.

Především ho musí mrzet minulé kolo, v němž se z Pamplony vracel domů jako poražený. Osasuně ke třem bodům stačila jediná přesná trefa Aimara Oroze. O tři dny později se Mallorca neprosadila ani v Copa del Rey, tentokrát ji zase jedinou brankou udolal Real Sociedad. V minulém kole dostal další kartu Kang-in Lee, takže tentokrát bude Mallorce scházet.

Celta má v tomhle ohledu ještě mnohem pozitivnější vyhlídky, protože trenér Carvalhal může počítat s kompletním kádrem bez jediné absence. Jinak ale moc důvodů k optimismu nemá, protože trénuje aktuálně 16. tým soutěže. A ve spodní části tabulky je to hodně nahuštěné - sedmnáct bodů mají kromě Celty ještě tři další týmy. Poslední dobou se ale Celta zvedá - neprohrála už čtyři ligové duely a o body obrala Sevillu nebo naposledy i Villarreal.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Raillo, Copete, Costa - D. Rodriguez, Baba, Grenier, Prats - Muriqi

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Machesin - Mingueza, Aidoo, U. Nuñéz - Mallo, Beltrán, Rodriguez, Galán - Larsen, Aspas, Cervi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 2.66 - 3.34

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
16
13
2
1
35 : 6
41
2
Real Madrid
16
12
2
2
36 : 16
38
3
Real Sociedad
17
11
2
4
26 : 18
35
4
Atlético Madrid
17
8
4
5
24 : 16
28
5
Villarreal CF
17
8
4
5
20 : 13
28
6
Real Betis
16
8
4
4
19 : 13
28
7
CA Osasuna
17
8
3
6
17 : 16
27
8
Athletic Bilbao
17
7
5
5
25 : 17
26
9
Rayo Vallecano
17
7
5
5
24 : 20
26
10
RCD Mallorca
17
6
4
7
14 : 16
22
11
Girona FC
17
5
6
6
26 : 27
21
12
Valencia CF
16
5
4
7
23 : 18
19
13
UD Almería
17
5
3
9
18 : 26
18
14
Espanyol Barcelona
17
3
8
6
21 : 26
17
15
Getafe CF
17
4
5
8
16 : 24
17
16
Celta Vigo
17
4
5
8
17 : 28
17
17
Real Valladolid
17
5
2
10
13 : 25
17
18
Cádiz CF
17
3
7
7
12 : 28
16
19
Sevilla FC
17
3
6
8
17 : 26
15
20
Elche CF
17
0
5
12
11 : 35
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (86)

Přidat komentář
misinho7

Nam tie losovacky nejak nejdu poslednej dobe...predtym vonku Villareal, teraz Atleti..taka priprava na LM

Reagovat
zasranej malíř

Tak máme je alespoň doma, ale bude to těžké to jo

Reagovat
CHONG

Tak v osmifinále jsme měli celkem smůlu, tam šlo dostat o hodně lehčí soupeře, ale ve čtvrtfinále je to už celkem jedno, tam už žádný slabý tým není...

Reagovat
Israha

Papírově nejslabší je tam Osasuna a i proti nim se poslední dvě sezony hraje extrémně blbě.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
T:o:M

Nezlobil bych se, kdyby Barcelona v pondělí ráno vedla o 6 bodů ligu..

Reagovat
Kokesh

Špekoun opět zraněn. To je fakt nejhorší přestup historie, to se nedá ani s nikým srovnat...

Reagovat
Gazdo

Lukaku naposledy do Chelsea by tomu mozno mohol konkurovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Raul=Real

S Bilbaom to bude boj ako vzdy...pri nasej neforme a Carlovych špecialitkach (stoper na kraj, stredny zaloznik na kridlo ) to na 3b nevyzera snad Carlo prekvapi, postavi Ceballosa a posadi Viniciusa

Reagovat
madridcan

Vyhráme o 2 góly minimálne. Boj je to vždy iba v ich zákernostiach a tam by im paradoxne zahral najviac na nervy Vinicius

Reagovat
Raul=Real

Ano, zahra im na nervy, dostanu par kariet...a Vinco bude cely zapas frustrovany a este viac padať a diskutovať s rozhodcom...neviem k comu to pomôže

Reagovat
madridcan

K výhre

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
madridcan

Pre Xaviho(užívateľ) predikcia...nemáš zač a dúfam, že si zarobil

Reagovat
Xavi

jj. vsadil jsem na Real, měl jsem tam i jiné zápasy a vyšlo to. Ale byly to nervy, pěkně vás mačkali. Přemýšlel jsem, že bych dal i o dva góly, chtěl jsem dát 1+, ale to jsem vyměkl.

Reagovat
madridcan

Okienka do histórie

1. Od čias Ruuda v Reale, bola v TV dostupná Primera Division každý víkend a tak som ako zasran mohol pravidelne sledovať zápasy, nie ako iba jeden vybraný na Galaxii Sport. No a v tom období som si vsugeroval, že Athletic, ale aj napríklad Atletico Madrid sú súperi, z ktorých strach vôbec nemám. Jasné, že sa to zmenilo, ale stále si spomeniem aj nato, že ich pochoval aj Huntelaar za nás a keď vyhrali raz Llorenteho jedinou strelou na bránu snaď v prvej minúte(?), tak aj tak sme mali hádam 10+(?) striel na bránu, krorú chranili všetci svätý..

2. V rovnakom období mi otec hovoril, že neskúsiť podať na Real Madrid a Barcelona pri kurzoch 1.9 a viac je blbosť. Že to je blbosť stávkovych kancelárii, ktorú treba využiť.

Takže kombinácia týchto dvoch teórii ma včera musela priviesť k jasnej voľbe

To, že som sa ako malý dement ukrácal cca 3 roky o výhry Barcelony, lebo som im neprial, nefandil, nenavidel a pritom by som vyhrával buď finančne alebo v srdci už nechajme na inú debatu. Stačilo z histórie na pondelkové ráno

Reagovat
Xavi

Já to mám tak, že když vsadím na Real, tak buď ztratí, z čehož mám radost jako fanoušek a nebo vyhrají a beru prachy. Win - Win.

Reagovat
Xavi

Proto jsem nevsadil na Argentinu ve finále MS, byla by to dvojitá prohra, kdyby to nevyšlo.

Reagovat
Raul=Real

Vsak podla tejto logiky si mal vsadit na FRA

Reagovat
Xavi

Však jsem vsadil na FRA.

Reagovat
Raul=Real

ja podla tejto logiky vsadzam na Barcu...akurat mi to zvycajne poserie nieco ine z tiketu

Reagovat
madridcan

No toto si podľa mňa posral. Za mňa dokonca aj bývala musela zobrať smenu keď bolo Portugalsko-Francúzsko, lebo som si vtedy povedal, že ak má Cristiano ako najvýraznejší HRÁČ REALU v tom čase vyhrať trofej s repre, tak to chcem vidieť a aj to osolím. All in.

Reagovat
Xavi

Reagovat
Jordi Alba

To se Ceballos tak zvednul ?

Reagovat
misinho7

Nominuly zapas Ceballos top top vykon a prakticky otocil zapas. Ale zas to bol jeden zapas hej.

Na druhej strane urcite by mal dostavat viac sanci lebo ked hraje tak je to podla mna dobre a tie minuty si zasluzi.

Reagovat
Jordi Alba

Je to škoda, Betis ty záložníky produkuje dobře. Ruiz, Ceballos, Lo Celso, jenom s tím prosazením jinde je pak problém.

Reagovat
Raul=Real

Zasluzil by si urcite dostat poriadnu sancu (2-3 zápasy po sebe v zaklade) a nielen v kazdom treťom zapase 15minut na konci

Reagovat
Kaspar

Penalta na konci zapasu a on to neda

Reagovat
Jordi Alba

Jako solidní klauniáda zas ten zápas, ještě že to nedal.

Reagovat
Jordi Alba

To už je moc ty píčo, pískej konec ligy, to je klauniáda.

Reagovat
houdic

Ta druhá byla jasná. Ale sudí byl příšernej celej zápas

Reagovat
Kaspar

No proto

Reagovat
LAM

Fati na hrotu, tak snad nějakej gól dá

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes by to chtělo nějaký výprask, 5 nebo 6:0

Reagovat
Gazdo

To co je za rozsypanu ryzu na dresoch? Kde su mena? Nieco mi uslo?

Reagovat
Gazdo

Uz som sa zlakol ze sa zase ideme niekomu pchat do riti

Reagovat
smazaný uživatel

baví mě, že culés převzali ty argentinské chorály

Reagovat
madridcan

Koho chleba ješ, toho pesničku spievaj....

...takže čo si čakal, že budete spievať, keď máte titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Demba a Pedri tam hezky víří

Reagovat
smazaný uživatel

Fati tvl, to měl střílet hned

Reagovat
Gazdo

Tvl ale prepol som to na barcu zo zapasu Arsenal-Utd a bolia ma z toho oci viac ako z noveho EF

Reagovat
JessePinkman

Raphinha příšernej

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
JessePinkman

Klasika

Reagovat
smazaný uživatel

PEDRÁTOOOOOOOR

Reagovat
CHONG

Záloha - Cama, Fede, Ceba

Reagovat
Raul=Real

Parádička snáď to bude fungovať

Reagovat
smazaný uživatel

konečně jsme ten hnusný beton prolomili

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen voe

Reagovat
Rizek

MAtS je úplný mimozemšťan.

Obrana

Reagovat
LAM

Poslední dobou mám pocit, že nejhorší zápasy jsou pro nás právě když hrajeme doma proti betonu. Vytváříme si málo šancí a v obraně jsme dost nejistý. Dost tomu ale přidává, že nehrajeme ani náhodou na 100% a nedokážeme se dostat pořádně do zápasu. Bez Lewy tam chybí i pohyb ve vápně.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozebírali jsme je pěknými kombinacemi tak dlouho, až to klaplo, za mě pohoda. Sice trochu hoří obrana, ale stejně většina z těch protiútoků byly ofsajdy. Jinak Pedri, Gavi, Stegen a Demba v parádní formě, radost je sledovat

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Eichel

čudujem sa, že sa čuduješ, veď ten chlap je dlhodobo úplne mimo

Reagovat
Gazdo

Ja viem ale toto bolo tak mimo az ma to zarazilo

Reagovat
blaugrana

Fati je uplne v pici

Reagovat
smazaný uživatel

Hrot není pro něj, nepamatuju si jediný zápas, který by tam odehrál dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

křídlo nebo dvoučlenný útok s Lewou, tohle je nouzovka

Reagovat
smazaný uživatel

nastupuje Big Frank

Reagovat
smazaný uživatel

druhý poločas není dobrej, postupně upadáme do letargie

Reagovat
smazaný uživatel

Flores tu maltu umí namíchat dobře, to je třeba uznat...

Reagovat
patas92

Bez Frenkieho to ani nemá cenu hrát

Reagovat
Rizek

Z tý naší formy úplně bolí oči.

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe v piči no

Reagovat
Rizek

To sice jo, ale hrajeme strašně na riziko - něco jim tam padne a jsme nahraní.

Reagovat
Israha

Vyhrávat i při špatných výkonech vede k trofejím. To je to, co posledních pár let zdobilo především Real a teď tak fungujete vy .

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Kessííí

Reagovat
Rizek

Je to doma.

Reagovat
EaP

Dnes len dva postrehy. Bus bez Frenkieho je číre zúfalstvo a nová zmluva pre Roberta je snáď len vtip. Inak dôležité 3 body aj napriek tomu, že veteráni sa snažili Getafe dotlačiť aspoň do vyrovnania.

Reagovat
misinho7

Courtois – Nacho, Militão, Rüdiger, Mendy – Ceballos, Camavinga, Valverde – Asensio, Benzema, Vinicius

Za mna top. Tesim sa aj na tu zalohu a ze Ceba dostal sancu.

Reagovat
Raul=Real

Benzooooo

Reagovat
misinho7

Kariiim

Reagovat
misinho7

Polcas zatial pohoda. Paci sa mi ako hrame a ta zaloha naozaj dobre.

Cama top vykon, sebavedomo a skusene. Dani tiez pekne. Karim pokracuje v strielani golov a vsetko ide ako ma.

Jedine ten Mendy, proste neverim ze taky Fran Garcia by tam nebol lepsi.

Reagovat
Raul=Real

Vinicius opäť ďalší zápas totalne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

To bude tím, že ho Mendy víc nepodporuje v útoku, v něm samotném chyba určotě nebude...

Reagovat
misinho7

Mendy je ukaz. Akoze dozadu mu to aj celkom ide. Ale dopredu, to je sialene a ten jeho dotyk..raz to da jak Zidane a inokedy jak z okresnej ligy....a co by stvaral taky Vini kebyze tam ma Marcela v najlepsich rokoch...to by bolo. Realne teraz tam ide vzdy sam do dvoch troch..

Reagovat
smazaný uživatel

Ironie...

Reagovat
misinho7

Chápem a viem ze poslednu dobu ne chyba aj v ňom. A dost. Ale to ze Mendy tam je co sa tyka utoku len do počtu je pravda.

Reagovat
Ed_Hazard

"Dozadu mu to aj celkom ide" - aby som to upresnil, staci, ze je ako tak rychly a mota sa superovi do cesty.

Reagovat
misinho7

nejako tak som to myslel..

Reagovat
netopier

Ak nie dnes, tak časom dno zastaví každý pád

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Tyhle penalty za ruce ve Španělsku, to je teda něco.

Reagovat
Mass

Chudák Gaya musí hrát s takovejma kopytama, se zvědavej, jak dlouho ještě ve Valencii vydrží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele