LaLiga - preview 19. kola: Villarreal útočí na Atlético

27.01.2023, 08:42, aktualizováno 30.01.2023, 08:42
Previews
Álex Baena (© AFP)

Villarreal atakuje pohárové pozice a v pondělí večer dostane možnost znovu se dotáhnout na čtvrté Atlético Madrid. V domácím prostředí potřebuje porazit Rayo, celek z hlavního města je devátý...

Villarreal CF - Rayo Vallecano

pondělí 21:00

Pondělní večer bude v rámci devatenáctého kola španělské nejvyšší soutěže patřit Villarrealu a Vallecanu. Domácí Žlutá Ponorka se s jednatřiceti body drží na velmi dobrém pátém místě, uhájit své domácí hřiště pro ni ale rozhodně nebude nic lehkého, vždyť Rayo v současnosti okupuje devátou pozici.

Setiénovi svěřenci hrají od návratu na svůj domácí stadion Estádio de la Ceramica ve skvělé formě. Jedinou porážku jim zde připravil po obratu Real Madrid v osmifinále poháru, jinak ale Villarreal přidává výhru za výhrou. V lize zvítězil čtyřikrát z posledních pěti utkání a bodově se dotáhl na čtvrté Atlético Madrid.

Naposledy se vítěz Evropské ligy z ročníku 2020/21 představil na svém stadionu proti Gironě a po infarktovém závěru dokázal ukořistit tři body. Dlouho to vypadalo, že 15 129 fanoušků gól neuvidí, pak ale přišla v samotném závěru šance pro domácí rozhodnout z penalty. Tu však nedokázal proměnit Gerard Moreno. Jenže fotbal někdy umí být velmi krutý, což Katalánci pocítili o chvíli později na vlastní kůži. Pískala se totiž druhá penalta, ke které si tentokrát stoupl Parejo a rozjásal celé publikum El Submarí Groquet.

To Rayo hostilo minulý týden o poznání těžšího soupeře, a to klub, který je v současné době v excelentním rozpoložení a přidává vítězství za vítězstvím, tedy Real Sociedad. Vallecas nedokázali porazit tohoto baskického soupeře už dlouhých osm let a úspěšní nebyli ani v prvním utkání tohoto ročníku.

Za Real Sociedad se opět prosadil norský ostrostřelec Alexander Sørloth a rovněž také Barrenetxea, čímž pro svůj tým zajistili pohodlné vítězství 2:0. Pro Alguacilovy svěřence to bylo už páté ligové vítězství v řadě, naopak Vallecano si na to své celkově osmé letos bude muset počkat. Podaří se jim jej ale získat už v zápase s Villarrealem?

V obtížném klání jim vinou svalového zranění určitě nepomůže Oscar Valentin, na straně domácích čítá marodka o něco více jmen, jsou jimi například Lo Celso, Coquelin, Jackson nebo Pedraza.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Mandi, Cuenca, Torres, Mojica - Capoue, Parejo, Baena - Chukwueze, G. Moreno, Pino

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F García - Comesaña, Ciss - Palazón, Trejo, Á García - Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.82 - 5.48

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Valladolid - Valencia CF

neděle 14:00

Valencia zažila smolné utkání v poháru a své účinkování v něm ukončila neslavně. O to větší chuť bude mít v ligovém střetu s Valladolidem. A "Netopýři" v něm budou opět jasným favoritem, neboť Valladolid prohrává jeden duel za druhým.

Real Valladolid sice vyhrál už pětkrát, což rozhodně není špatná bilance, ale problémem jsou pro něj porážky. Těch nasbíral už jedenáct a v tomhle ohledu je z celé ligy horší už jen poslední Elche. Týmu trenéra Pachety nejvíc podráží nohy útočná vozba, která dosud zaznamenala pouhých 13 branek. Jedná se o třetí nejhorší výsledek, hůř jsou na tom jen oba týmy pod Valladolidem.

Záchrana bude ještě během na dlouhou trať a vedení se alespoň trochu snaží přivést posily, které by ofenzivní sílu Realu zvedly. Zatím ale dorazilo jen duo Darwin Machís a Cyle Larin, které moc nadějí nebudí. A Real naději potřebuje, protože prohrál uplynulých pět soutěžních duelů v řadě a navíc v nich nedal ani jednu branku. Rázem se ocitá na 18. místě, byť od 15. Sevilly jej dělí jen jeden bod.

A naději na body nemůže brát ani ze jména dalšího soupeře. Valencia si totiž s Realem Valladolid umí poradit. Čtyřikrát z posledních pěti duelů se jí povedlo vyhrát, zatímco Real vyhrál nad "Netopýry" jen jednou v uplynulých dvaceti letech!

Teď se ale Valencii zas tak moc nedaří a od trenéra Gennara Gattusa asi fanoušci čekali mnohem víc. Tři výhry v deseti posledních soutěžních duelech rozhodně nekorespondují s ambicemi klubu. Los Che navíc už nefigurují ani v Copa del Rey, o což se ve čtvrtek večer postaral baskický Athletic. V rámci LaLigy už Netopýři čekají na výhru tři duely a patří jim až dvanácté místo.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fresneda, El Yamiq, Fernandez, Rosa - Aguado, Mesa, Monchu - Plata, Leon, Plano

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Paulista, Ozkacar, Gayá - Musah, Moriba - Kluivert, Almeida, Lino - Cavani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.24 - 2.49

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

CA Osasuna - Atlético Madrid

neděle 16:15

Osasuna přivítá v neděli ve čtvrt na pět na stadionu Estádio El Sadar Atlético Madrid. Domácí se před devatenáctým kolem nacházejí na velmi lichotivé sedmé pozici, povzbuzeni navíc mohou být postupem do semifinále domácího poháru, Atlético naopak muselo kousat porážku s městským rivalem Realem Madrid.

Celek z Pamplony zatím prožívá velmi povedenou sezónu. Drží se na sedmém místě pouze o skóre za pohárovými pozicemi. V posledních pěti ligových kolech to ale v jeho podání není žádná sláva. Zvítězit dokázal pouze jednou, a to o gól nad Mallorcou, v minulém kole se rozešel smírně s beznadějně posledním Elche.

Velký úspěch však zaznamenali Arrasateho svěřenci ve čtvrtfinále domácího poháru. Sevillu udolali v prodloužení v poměru 2:1 a postoupili do semifinále druhé nejprestižnější španělské soutěže poprvé od roku 2005. Tým z Navarry šel do vedení v jednasedmdesáté minutě, postaral se o to Ávila. Když už to vypadalo, že se domácí fanoušci budou moci radovat, tak za Sevillu srovnal En-Nesyri. Prodloužení už však patřilo Osasuně, v devadesáté deváté minutě rozhodl zápas ve prospěch svého týmu Abde.

Celek pod vedením kouče Simeoneho se po osmnácti kolech nachází na čtvrté pozici. Na třetí Real Sociedad, který v posledních týdnech hraje ve skvělé formě, ztrácí už sedm bodů a jeho poslední výsledky právě pozitivní také nejsou. Prohra s Mallorcou či remíza Almerií rozhodně v plánu Colchoneros nebyly, dojem se jim nepodařilo napravit ani proti Barceloně, s níž padli 0:1.

"Atletům" se v tomto týdnu nepovedlo ani čtvrtfinále poháru s městským rivalem Realem Madrid. Přestože díky trefě Moraty šli do vedení a drželi jej až do devětasedmdesáté minuty, kdy po krásné akci vyrovnal Rodrygo. V prodloužení už Los Blancos svého soupeře vesměs válcovali, což vyústilo nejprve ve vyloučení Saviće a následně v góly Benzemy a Viníciuse Júniora, které zápas definitivně rozhodly.

V zápase se na straně domácích nepředstaví Peña a Vidal, kteří stále doléčují svá zranění, za madridské Atlético bude ze stejného důvodu absentovat Marcos Llorente.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Moreno, Hernández, García, Cruz - Moncayola, Gómez, Torró, Brašanac, Ávila - Budimir

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Reinildo, Savić, Hermoso - Molina, Kondogbia, Barrios, Koke, Lemar - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.40 - 3.15 - 2.07

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Celta Vigo - Athletic Bilbao

neděle 18:30

Athletic se zatím v novém roce výsledkově hledá. V lize ještě nedokázal zvítězit, nutno ale říci, že měl velmi obtížný los. V utkání proti Celtě Vigo, která se po osmnácti zápasech propadla až na sestupovou osmnáctou pozici, ale bude platit za mírného favorita, navíc posíleného vědomím, že se dokázal probojovat do semifinále Španělského poháru.

Celta Vigo se v současnosti nenachází v záviděníhodné pozici. Po prohře s Mallorcou z minulého týdne se ocitla na sestupových pozicích, ačkoliv ztrácí pouhé tři body na třináctou Valencii. O jediný gól v utkání se postaral Rodríguez, čímž ukončil čtyřzápasovou sérii Los Celestes v lize bez porážky.

Trenér Celty Carvalhal před utkáním s baskickým klubem uvedl: "Líbilo se mi chování fanoušků v zápase proti Villarrealu a doufám, že tu atmosféru budeme mít znovu a že náš tým dokáže udělat to samé, co dokázal v zápase proti Žluté ponorce, který jsme nevyhráli kvůli velké smůle."

"Věřím, že zítra budeme mít na našem stadionu skvělou podporu a že všichni společně se z této situace dostaneme. Podpora týmu je velmi důležitá a tu symbiózu s fanoušky potřebujeme," dodal.

Athletic Club kromě již zmiňovaných ligových vystoupení bojuje také v poháru, ve kterém se mu naopak daří náramně. Naposledy to odnesla Valencia, kterou Los Leones vyprovodili na jejím vlastním stadionu 3:1. Zápas to nebyl vyloženě jednostranný, každý z celků měl několik dobrých příležitostí, hosté si však od začátku šli za vítězstvím. Po jednom gólu dali Muniain, Nico Williams a Vesga, čestný úspěch domácích zařídil trefou do vlastní sítě de Marcos.

Lvi mají Celtě rozhodně co vracet. Naposledy se s ní utkali na San Mamés v dubnu loňského roku a vzešla z toho porážka 0:2. Za hosty se tehdy trefili Iago Aspas a Fran Beltrán, přičemž oba zmiňovaní se s velkou pravděpodobností představí i v tomto zápase.

Kdo ale nenastoupí z Valverdeho svěřenců, je Iñigo Martínez, který léčí zraněné chodidlo, jinak jsou marodky obou týmů v podstatě prázdné.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesín; Aidoo, Núñez, Mingueza; Mallo, Beltrán, Cervi, Veiga, Galán; Larsen, Aspas

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - de Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche - Vesga, Zarraga - I Williams, Sancet, N Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 2.92 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Real Madrid - Real Sociedad

neděle 21:00

O šlágr devatenáctého kola španělské nejvyšší soutěže se v neděli večer postarají Realy Madrid a Real Sociedad. Přestože má domácí Bílý balet odehrán o jeden zápas méně než vedoucí Barcelona, ztrácí na ní už šest bodů, naopak celek ze San Sebastianu je třetí a na svého soupeře z hlavního města má manko pouhých tří bodů, v případě vítězství by se tak na něj bodově dotáhl.

Dvanáct zápasů bez prohry, z nich deset bylo výher, tak skvělou bilanci měl Real Madrid z kraje sezóny 2022/23 ve španělské LaLize, v posledních zápasech ale přišly první porážky. Nejprve ještě před repre pauzou, způsobenou mistrovstvím světa, padl na hřišti Raya v krásném zápase 2:3, sedmého ledna si pak odvezl porážku 1:2 z Villarrealu.

Ancelottiho svěřenci ve čtvrtek zvládli své čtvrtfinálové vystoupení v domácím poháru a vítězství to bylo o to cennější, že poraženým celkem byl městský rival Atlético. Domácí Real sice prohrával po úvodním gólu Moraty, přibližně deset minut před koncem se ale nádhernou individuální akcí zaskvěl Brazilec Rodrygo a srovnal stav na 1:1. Prodloužení pak už Los Blancos opanovali, po vyloučení Saviće zatlačili Atlety k jejich šestnáctce a zasadili jim dva údery. Trefili se Benzema a těsně před koncem také Vinícius.

Carlo Ancelotti před důležitým utkáním se Sociedadem prohlásil: "Bude to těžký zápas, musíme hrát velmi komplexně. Naším cílem je zlepšit výkon oproti prvnímu poločasu s Atléticem."

Důvod k radosti naopak neměli o den dříve hráči Realu Sociedad. Ti se ve stejné fázi soutěže utkali se soupeřem nejtěžšího kalibru, tedy Barcelonou, a i přes srdnatý výkon jí podlehli 0:1. Jediný gól vstřelil Ousmane Dembélé.

Jinak má ale baskický klub skvělou fazónu. V lize neprohrál už pět utkání v řadě, přičemž naposledy to odneslo madridské Rayo. Vítězství 2:0 vystřelili už v prvním poločase Sørloth a Barrenetxea a tím ještě upevnili třetí pozici jejich týmu, kterou hájí před Colchoneros. V neděli čeká Alguacilovy svěřence další madridský soupeř, ten je však při vší úctě k Rayu trochu z jiného těsta.

V zápase bude hostům opět chybět velký počet hráčů, zranění jsou Sadiq, Silva, Pacheco, Cho, Gorosabel, Merino, Guevara, Sola a Merquelanz. Za domácí bude stále absentovat Alaba, stejně jako Mendy, Vázquez, Tchouaméni a Carvajal.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Nacho, Militão, Rüdiger, Camavinga - Kroos, Ceballos, Modrić - Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Zubeldía, Le Normand, Rico - Méndez, Zubimendi, Marín - Kubo - Oyarzabal, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.77 - 5.03

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Cádiz CF - RCD Mallorca

sobota 14:00

Už několik desítek se Cádiz marně snaží porazit na domácí půdě Mallorcu. Další šanci má v sobotu odpoledne, kdy se pokusí využít téhle šance k postupu mimo pásmo sestupu. Mallorca ale letos rozhodně nerozdává body každému.

Když se Cádiz na domácí půdě radoval ze tří bodů v souboji s Mallorcou naposledy, psal se rok 1991! Na stadionu Ramóna de Carranzy od té doby zvládl párkrát remizovat, ale většinou si s ním Mallorca i coby návštěva dokázala poradit. Současnost se Cádizu taky moc líbit nemůže, protože se zatím pohybuje na místech, která znamenají pád o úroveň níž. V deseti posledních kolech se Cádiz radoval z výhry jen dvakrát a vždycky to bylo velké překvapení. Za oběť mu padlo Atlético a po něm i Valencia.

To jsou spíš ale jen pouhé výkřiky v jinak těžce podprůměrné sezoně. Mallorca si vede přeci jen mnohem líp a to zejména ve venkovních kláních. Z devíti pokusů prohrála na hřištích soupeřů jen čtyřikrát a i díky tomu se pořád drží v blízkosti středu tabulky. Po dvou soutěžních porážkách se jí naposledy povedlo těsně porazit Celtu Vigo.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Mbaye, Espino - Bongonda, Alcaraz, Alex, Ocampo - Negredo, Lozano

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Raillo, Nastasić, Costa - D. Rodriguez, Grenier, Ruiz de Galarreta, Kang-in - Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 2.63 - 3.28

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Girona FC - FC Barcelona

sobota 16:15

Barcelona se v sobotu odpoledne utká s Gironou a tenhle výlet by ráda zpečetila osmým soutěžním vítězstvím v řadě. Na Estadio Municipal de Montilivi v Gironě se jí zatím daří a ještě ani jednou zde neinkasovala. A Girona by tuhle bilanci rozhodně ráda trochu poupravila.

Tým trenéra Michela se zatím prezentuje nad očekávání dobře vzhledem k tomu, že se jedná o nováčka soutěže. Postup mezi elitu si Girona vybojovala díky play-off a do první ligy se vrátila poprvé od roku 2019. A zatím to Girona má dobře rozehrané, neboť posbírala už 21 bodů a to znamená jedenácté místo. Především se ale může dívat na sestupovou bitvu s náskokem poměrně pohodlných čtyř bodů.

Příjemný je ale pohled i nahoru, protože od osmého Athleticu dělí Gironu jen pět bodů. A Michelovi se daří z hráčů dostávat maximum - za nedávných osm utkání ve všech soutěžích prohrál jeho tým jen jedinkrát. V minulém kole totiž nestačil na Villarreal. Ale i v tomhle utkání jasně ukázal, že body nehodlá rozdávat a Žlutá ponorka se pořádně nadřela. Rozhodující trefu na 1:0 pro Villarreal vstřelili domácí až v desáté nastavení minutě, když už Girona hrála delší dobu v početním oslabení.

To znamená, že vyloučený Santiago Bueno proti Barceloně nenastoupí. A hrát nebudou ani zranění David López, Reinier nebo Kebe. Barcelona může počítat i s Pedrim, ale kvůli kartám se na hřiště nepodívají Lewandowski s Torresem.

Barcelona vyhrála už sedm posledních soutěžních duelů a dál pokračuje v plnění svých předsezónních cílů. Naposledy se dostala na kobylku Realu Sociedad, nad nímž doma ve čtvrtfinále Copa del Rey vyhrála díky brance Dembélého a postoupila dál.

Už podruhé v řadě Barcelona vyhrála tímto výsledkem a potřetí za sebou udržela čisté konto. V lize se jí daří odvracet ataky Realu Madrid a dalších týmů a stále jí patří první místo. Od té doby, kdy Barcelonu v říjnu porazil v Lize mistrů Bayern, neprohráli Blaugranas jediný duel. Úchvatná je zejména její obrana, která zatím dostala za 17 utkání jen pouhých šest branek!

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Hernandez, Espinosa, Gutiérrez - Romeu, A. García - Riquelme, Martin, Villa - Castellanos

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araujo, Christensen, Baldé - Pedri, Busquets, F. de Jong - Dembélé, Fati, Gavi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.89 - 4.27 - 1.60

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Sevilla FC - Elche CF

sobota 18:30

Zrovna když to začínalo vypadat, že se Seville daří, přišel další šok. V poháru totiž Sevilla skončila na úkor Osasuny, což by před utkáním asi řekl málokdo. Sampaoliho mužstvo chce dokázat, že to byla jen náhoda. Šanci má o víkendu proti Elche.

Sevilla se začínala dostávat do formy. V poháru se jí dařilo, prošla až do čtvrtfinále a v něm ji čekal soupeř více než hratelný. Jenže Osasuna vytrvávala v obraně velmi obratně a v 71. minutě se sama díky Ávilovi dostala do vedení! Sevilla zabrala a díky En-Nesyrimu se dočkala srovnání, jenže po dalších pěti minutách čisté hry rozjásal Pamplonu mladý útočník Abdessamad Ezzalzouli! Na tuhle trefu už viditelně unavená Sevilla nedokázala reagovat a kapitulovala.

V lize se Seville minule povedlo bodovat naplno, byť i s Cádizem měla plné ruce práce. Nakonec ji ale spasila úspěšně proměněná penalta veteránem Ivanem Rakitićem. Jedinou kaňkou na vítězství tak bude karta pro Érika Lamelu, který kvůli ní vynechá duel s Elche. A nebude jedinou absencí.

Sevilla postrádá i několik dalších důležitých hráčů, od Papu Gómeze přes Coronu s Marcaem až po Tellese. Naštěstí se ale do hry vrací mistr světa Marcos Acuña. Elche v důležitém souboji bude hrát bez zraněných hráčů jako Domingos Quina, Alex Collado, John Donald a Jony Alamo, k nimž je nutné připočítat i kmenového hráče Sevilly Josého Carmonu.

Elche stále bojuje, ale s každým dalším kolem se jeho boj zdá víc a víc ztracený. Momentálně patří týmu trenéra Pabla Machína až poslední příčka a není se moc čemu divit - Elche je jediným týmem, který doposud nevyhrál ani jedno utkání. Kromě jiného má také suverénně nejhorší obranu, dostal už 36 branek!

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Badé, Nianzou, Rekik - Navas, Fernando, Jordán, Acuña - Torres, En-Nesyri, Rakitić

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Roco, Bigas - Clerc, Mascarell, Gumbau, Blanco - Milla, Boyé, Fidel

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.04 - 7.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Getafe CF - Real Betis

sobota 21:00

Getafe bude chtít ukončit nelichotivou sérii porážek, která ho od nového roku provází. Ani Betis si nemůže příliš vyskakovat, protože naposledy se vracel s nepořízenou ze hřiště Espanyolu.

V tabulce je na tom výrazně hůře Getafe. Má pouze sedmnáct bodů, tedy stejně jako osmnáctý Valladolid a jen o jeden bod navíc oproti předposlednímu Cádizu. Prostor pro zaváhání tedy není. Getafe má za sebou poněkud smolnou sérii. Se Sevillou i s Espanyolem prohrálo o gól a jediná branka v jeho neprospěch padla i na Camp Nou proti Barceloně. Relativně vyrovnaná partie s Katalánci je pozitivním poznatkem, který ale potřebují v Madridu zopakovat. Azulones nejsou proti Betisu bez šance, naopak. Proti Andalusanům se jim doma celkem daří - v minulé sezoně s nimi uhráli bezbrankovou remízu.

Nový rok není optimální ani pro Real Betis. Verdiblancos sice vyhráli ve Vallecanu, ale následně padli s Espanyolem a v tabulce zůstávají na šestém místě. Navzdory této porážce bude Betis favoritem a má šanci se bodově dotáhnout na pátý Villarreal i čtvrté Atlético Madrid.

Absence Munira El Haddadiho a Maura Arambarriho je pro Getafe velkou ztrátou, na druhou stranu žádné další absence nepřibyly. Také Betis nebude v kompletním počtu. Nabil Fekir, Juanmi, Juan Cruz a Luiz Felipe zůstávají na marodce.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Dakonam, Duarte, Alderete, Iglesias - Mayoral, Algobia, Milla, Alena - Ünal

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Ruibal, Pezzella, Felipe, Abner - Rodriguez, Carvalho - Henrique, Canales, Rodri - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 2.75 - 2.82

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

UD Almería - Espanyol Barcelona

pátek 21:00

Španělská LaLiga se blíží k polovině a v pátek večer je na programu předehrávka 19. kola. Ta nás zavede na Estadio de los Juegos Mediterráneos do Almeríe, kde se domácí kat velkých jmen popere o body s Espanyolem.

Almería v poslední době příjemně překvapuje diváky a nepříjemně sázkové agentury. Protože na jedné straně umí selhat ve chvíli, kdy je vypsaná jako favorit (viz pohárová porážka od Arenteira ze čtvrté ligy nebo remíza s posledním Cádizem). Na straně druhé ale dokázala remizovat s Atléticem Madrid a minule to samé zopakovala i proti Valencii!

V pátek večer ji čeká domácí utkání a pokud ho zvládne, posune se v tabulce minimálně právě před svého soupeře z Barcelony. Oba od sebe totiž dělí jediný bod. Espanyol ale má sebevědomí na rozdávání, protože poslední dobou se mu daří sbírat body pravidelně. Za deset minulých soutěžních duelů prohrál jen dvakrát a v minulém kole si vyšlápl i na Real Betis. Stačila mu k tomu jediná trefa Martina Braithwaitea a fakt, že poprvé po pěti utkáních udržel čisté konto.

Navíc si Espanyol vede skvěle právě při venkovních utkáních. Mimo svůj stánek posbíral jedenáct bodů z devíti zápasů a i když se to možná nezdá hodně, tak v celé lize si vedlo lépe jen šest týmů. Doma je to naopak v jeho podání velmi špatné a proto mu patří až třinácté místo.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Mendes, Chumi, Ely, Akieme - Robertone, Costa, Melero - Baptistão, Touré, Ramazani

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Gil, Montes, Cabrera, Oliván - Vidal, Souza, Darder, Puado - Joselu, Braithwaite

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.21 - 3.31

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
17
14
2
1
36 : 6
44
2
Real Madrid
17
13
2
2
38 : 16
41
3
Real Sociedad
18
12
2
4
28 : 18
38
4
Atlético Madrid
18
9
4
5
27 : 16
31
5
Villarreal CF
18
9
4
5
21 : 13
31
6
Real Betis
17
8
4
5
19 : 14
28
7
CA Osasuna
18
8
4
6
18 : 17
28
8
Athletic Bilbao
18
7
5
6
25 : 19
26
9
Rayo Vallecano
18
7
5
6
24 : 22
26
10
RCD Mallorca
18
7
4
7
15 : 16
25
11
Girona FC
18
5
6
7
26 : 28
21
12
Valencia CF
17
5
5
7
25 : 20
20
13
Espanyol Barcelona
18
4
8
6
22 : 26
20
14
UD Almería
18
5
4
9
20 : 28
19
15
Sevilla FC
18
4
6
8
18 : 26
18
16
Getafe CF
18
4
5
9
16 : 25
17
17
Celta Vigo
18
4
5
9
17 : 29
17
18
Real Valladolid
18
5
2
11
13 : 28
17
19
Cádiz CF
18
3
7
8
12 : 29
16
20
Elche CF
18
0
6
12
12 : 36
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
misinho7

Inac Camavinga vyborne vyuzil absenciu Tchouameniho. Na DM hral naozaj tie zapasy paradne, vlastne posledne 2 zapasy urcite nas najlepsi hrac. To ziskavanie lopt a potom tne klud pri prihravkach.

Reagovat
Tony Stark

MasterkooPREMIUM

pred 4 hodinami

Včera som jedným okom cca do 75 minúty sledoval ten Real a bola to veľká slabota.

Pár poznatkov:

• Rudiger hrá katastrofálne ( často zle pozične z čoho malo Atletico šance)

• Camavinga bol včera najslabší záložník, úplne mimo

• Vlastne celá záloha veľmi slabo, je vidieť že už sú prestarnutý a mladý Camavinga na to zaťial nemá.

Zdroj: Forcabarca

Reagovat
misinho7

tak vidno ze sledoval jednym okom..a ci vobec aj tym...Cama vcera vyhral MOTM..

Reagovat
king23

Úplně mě štve, že jsem nejstihl ještě žádný zápas Realu po pauze. Na toho Camavingu bych byl zvědav, protože na podzim mě teda nepřesvědčil vůbec.

Reagovat
misinho7

Zdar borci, mal by som otazku ohladom listkov na Real. Myslite ze na derby 26.2 zozeniem listky? Ci bude problem? Viem ze sa to kupuje z hlavnej stranky tak tyzden pred, ale chcel by som uz kupit letenky dopredu a teda neviem ci to nebude risk, ze nechytim listky.

Reagovat
CHONG

Zrovna u derby je to trochu risk...

Reagovat
misinho7

No práve.. Ale chcel som konecne zazit derby. Na beznom zapase som uz bol ale s atletmi je to predsa čosi ine. Ale bojim sa no ze bude vypredané.

Reagovat
CHONG

Jeď na Getu nebo Rayo

Reagovat
Raul=Real

Zaplať si členstvo na halamadrid, maju oficialnu peňu...cez nich sa informuj, vedie zabezpecit lístky...bol som 3x na LM cez nich...Bayern,BVB,Sachtar

Reagovat
misinho7

ceknem dik

Reagovat
Gazdo

Predlzili sme s Alonsom

Reagovat
Eichel

ale len o jeden rok s opciou na dalsi..nie je to take zle, že by dostal nejaku dlhodobu zmluvu.. ešte rok si porotuje a pojde preč

Reagovat
Gazdo

Pre mna je to teda zle ja toho chlapa fakt nemozem ani vystat. To uz by som normalne radsej mal v time Suareza a to je co povedat

Reagovat
Jordi Alba

Já si nemůžu pomoc, ale on nemít zuby, tak je to vzhledově fakt prototyp typický Liberecký smažky.

Reagovat
Gazdo

Akoze mne je vzhlad nejako u prdele ved moja laska bol Dinho ale mne na nom vadi jeho hra, pomalost a to ze az neuveritelne je zbytocny na tom ihrisku. Ale uplne najviac mi vadi ta jeho minulost a ze nesedi za mrezami za tu vrazdu

Reagovat
Jordi Alba

Odchovanec Realu, co čekat.

Reagovat
EZ

vražda nie je spravne slovo

Reagovat
Gazdo

A ake by si pouzil ked niekto opity niekoho zrazi autom?

Reagovat
EZ

Vrazda je umyselne zabitie...

Reagovat
Eichel

zabitie, vražda vyžaduje úmysel, zabitie nie, môže byť aj v hrubej nedbalosti.. je fajn to rozlišovať

Reagovat
Gazdo

Ok uznavam ze v menoslovi je rozdiel. Pre mna to ale na pohlade na toho cloveka nic nemeni. Proste mal sediet za mrezami. Je strasne zaujimave ze nieco ako domace nasilie (greenwood) alebo znasilnenie (Mendy) sa ihned tresta klubmi bez dokazania viny ale v pripade zabitia osoby pod vplyvom alkoholu si toho curaka este prehadzuju najvacsie kluby sveta

Reagovat
Eichel

Ja nepoznám tento konkrétny prípad, ale viem si predstaviť, že by bol rozdiel medzi tým, kedy zrazíš napríklad opilca, ktorý bez jediného relfexného prvku spal na vozovke a medzi Greenwoodom. Jednoducho strašne záleží na kontexte, ale nechcem ho ospravedlňovať lebo neviem.. hovorím len všeobecne. Ale to je asi deformácia z právničiny.

Reagovat
Gazdo

Lenze Alonso nezrazil opilca, Alonso bol ten co bol opity a sposobil smrt cloveka

Reagovat
Eichel

Tak to je to isté ako ten chlap, čo narazil na Zochovej do ľudí. Je to hnus, ale jeho intencia nebola zrazit ľudí, ale opitý sa doviesť domov. Ak by to spravil na sk, tak bol riešený za usmrtenie a tam je sadzba len do troch rokov. Prirátajme si, že je to dovtedy bezúhonný občan, vyjadril ľútosť možno ponúkol, že by šiel na odvykačku od alkoholu a zadržal sa mu vodičák.. ja by som chápal keby to nemal prísne.

Reagovat
Gazdo

Ale ja sa vobec nebavim o tom aky je vyklad zakona ale o tom ze by proste mal byt za mrezami. Ako sa vobec mozeme bavit o umysloch ked si niekto pod vplyvom alkoholu sadne za volant? Ver mi ze keby niekto tebe zrazil takto dceru tak by ta nejake tri roky fakt nezaujimali. To ze niekto sadne za volant s alkoholom a niekoho zabije je pre mna proste na dozivotie. Ved to je umyselne ohrozenie ludi

Reagovat
Eichel

Nie je to úmyselné ohrozenie ľudí. Jeho úmysel je dostať sa autom z bodu A do bodu B, nie ohrozovať ľudí. Síce to reálne spôsobí, ale nie je to jeho úmysel a tuto mi ver, že ja to rozlišovať musím a iný nebudem, ten zákon je napísaný dobre. Ak je niekto kuchár, pracuje v reštike 10 rokov, v jeden pracovný deň sa s ním rozíde priatelka a nepozorný pripraví zle Fugu, ktorou následne otrávi zákazníka, má byť do konca života za mrežami? Z hľadiska jeho vnútorného postoja k spôsobenej smrti a z hľadiska nedbalosti je to skoro to isté, plus teda neviem v akom stave bol Alonso ale dosť možno nesadal do auta v stave kedy bol schopný dostatočne rozpoznať závažnosť takéhoto konania. Možno je to tým, že som právnik, ale skrátka ja verím tomu, že ak niekto sadne do auta pod vplyvom a niekoho prejde tak sa to musí a má posudzovať ako neúmyselné usmrtenie a má sa brať v potaz že nebol schopný dostatočne ovládať svoje jednanie a ani rozoznať jeho škodlivosť. Pre mňa sú tie tri roky proste ideál a áno síce to znie strašne drsne a môžeš argumentovať, tým, keby to bol na ceste môj blízky ale skrátka musíme robiť zákony dostatočne všeobecné na to aby neboli neprimerane prísne napríklad pre toho kuchára v názornom príklade. Tam by mi doživotie prišlo skrátka príliš. Mne proste nepríde, že by za to mal sedieť na doživotie, keď za vraždu sa v pohode dá 15 rokov a tuto chlap očividne totálne nezodpovedne a dementne sadol opitý za volant a asi si myslel, že sa zvládne odviesť domov. Morálne mi je z toho špatne, nechcel by som takého človeka v kádri, ale nijak ma nenadvihuje, že je na slobode.

Reagovat
Gazdo

Tak to ze za vrazdu 15 rokov je pre mna nedostatocny trest (za mna kludne dozivotie za umyselnu vrazdu) ale to ze niekto sadne pod vplyvom alkoholu za volant je pre mna jednoducho neprijatelne vzdy bude a vzdy bolo v tomto sa nezhodneme ako ty a ja tak aj ja a zakon. Proste nie. Pre mna je sadnutie za volant v tomto stave hocijakom jednoducho nepripustne a je mi uplne ukradnute ze nechcel. Ine je ked niekoho zrazis ako sofer ked ti napriklad niekto z nenazdania skoci pod kolesa (takych ludi je plno) tak v takom pripade by som dokonca dokazal sofera aj uplne omilostit ak sa dokaze ze v tom bol sofer naozaj nevinne. Ale ja mozno aj tym ze som dlhsie robil v doprave a logistike je proste alkohol za volantom no go zona ak sa previnis

Reagovat
Eichel

Len si musíš predstaviť aj taký prípad, že sa opiješ, pamatáš si, že si bol v bare a potom sa zobudíš v CPZtke a nič si nepamatáš. Aj vtedy by bolo ideálne riešenie doživotie? Alebo ak by ti niekto hodil do pitia psychotropnú látku a ty o tom nevieš a sadneš za volant v stave kedy na teba pôsobí a zrazíš niekoho, vtedy tiež doživotie? Ten kontext a okolnosti môžu byť veľmi rôzne a musíme nastaviť metapravidlá ktoré pokryju všetky.

Reagovat
Gazdo

No rozlisovat na zaklade kontextu suhlasim preto som uviedol ze ked niekto vodicovi skoci pod volant tak vinit toho co skocil a nie vodica. Ale tvoje pripady mi teda pridu dost rozdielne. Napriklad ano ked sa vedome sam ides omamit nejakou latkou ako alkohol alebo ina droga beries v mojich ociach na seba riziko a zodpovednost ze v pripade ze sa nieco stane tvojou vinou si zodpovedny. To mi pride az vtipne ze o niecom takomto by sa uvazovalo inal. V pripade ze by niekto soferovi hodil psychotropne latky napr do pitia tak to je samozrejme iny pripad aj priebeh ked musi sofer dokazat ze on je ta obet a v takom pripade je to aj uplne iny pohlad na vec.

Reagovat
Mishko

Valverde's wife announced that she lost her child before it was born, which resulted in Valverde entering into a difficult psychological state, The player was not present with the team in today's training and may miss the upcoming matches, His wife said on Instagram that they lost a baby 3 days ago

asi to nebolo náhle a aspoň to vysvetľuje Valverdeho prístup a výkonnosť v posledných týždňoch... chudáci

Reagovat
Kokesh

To je nějaký fake...

Reagovat
Mishko

kiežby

Reagovat
LAM

Tak pokuď skončí los CDR tím,že bude další EC, tak není volnejnžádnej termín, protože bude MS klubů a pak už evropský poháry. Takže žeby nožičky?

Reagovat
LAM

Notičky

Reagovat
2miguel1

Nad tymi vyhrame az vo finale. Daju nam teraz Osasunu

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen, Kounde, Eric, Araujo, Marcos Alonso; Busquets, Frenkie, Gavi; Dembélé, Ansu Fati, Raphinha

Reagovat
Rattlesnake

ten rozdíl v kvalitě mezi levou a pravou stranou obrany je až absurdní.

Reagovat
Gazdo

Aj v kridlach. Na to co robi Raphinha sme si kludne kedysi davno mohli nechat Malcoma a mozno by to bolo aj lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nepřeháněj. Raphinha občas i nahraje spoluhráči a ne soupeři.

Reagovat
Gazdo

Tak ty si bol zase prehnane kriticky ku Malcomovi. On nie je vylozene futbalista na urovni Mbappeho ale ako squad player by bol uplne v pohode. Mrkni jeho statistiky tuto sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Raphinha i přes matné výkony už pár důležitých bodů zařídil. To se o Malcomovi říct nedá, ten byl tragický i v prvních kolech Copy.

Reagovat
Eichel

Vieš, že je totálne neobjektívny. Malcom bol v pohode hráč len ten trénerský mág ho nechcel, lebo chcel Williana (wtf) tak mu nedal poriadne čuchnúť. Ten chalan nemal konzistentných 6 zápasov v rade a nikdy nedostal poriadnu šancu. A rozhodne nebol tak márny ako sa tvári henten, ale on len opakuje to čo jeho modla Valverde.

Reagovat
blaugrana

tazko nezaspavat pri dnesnom vykone

Reagovat
blaugrana

a Dembele ma stehenny sval v kur...

Reagovat
smazaný uživatel

to se teprve uvidí

Reagovat
LAM

Dembele do.iči. Nevypadá to snad na nic strašnýho,ale jak budeme teď hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad je to jenom preventivní.

Reagovat
blaugrana

Raphinha prevezme iniciativu

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je to hodně utrápené, musíme zabrat.

Reagovat
blaugrana

Raphinha je uplne zbytocny, ale ze totalne

Reagovat
smazaný uživatel

wtf, týpek hraje volejbal a žlutou dostane Pedri

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Lewy a Demby to bude to těžké, Girona doma není žádné ořezávátko. Snad tam něco spadne.

Reagovat
LAM

Existuje vůbec v LL jedinej normální rozhodčí? Co je zase tohle za dementa? Neměl by nosit brejle?

Jinak výkon úplně nulovej. Po zápase CDR jen vyklusáváme a asi tohle uvidíme na jaře s tím šíleným losem dost často. Dneska to nevítězství nevidím, protože tam prostě není nikdo kdo by mohl dát gól bez Lewy a Dembeleho a totálně bez formy Raphinhou. Alonso musí taky dolů, protože ten může hrát opravdu jen na tom stoperu-Balde nebo Alba nahoru

Reagovat
blaugrana

Bryan Gil...to je skvely dribler

Reagovat
celeb

Dalsia nepozeratelna sracka pod Xavim. Nahodny fotbal a spoliehanie sa, ze to hviezdy tim nejak pretlaci kvalitou.

Ale pre vacsinu fans to bude stacit, nejaky nahodny gol tam v 2. polcase padne, tak sa bude onanovat nad 3 bodmi a pripominat mudra, ze nie vsetky ligove zapasy musia byt uchvatne.

Reagovat
LAM

Víš že máme v téhle fázi sezony nejvíce body v historii? A to i s daleko slabší sestavou než Pep.

Navíc ten tým je hrozně mladej, takže nejlepší má vše před sebou.

Reagovat
celeb

jaaaj, vlastne mas pravdu. Sledujeme tym padom nadherny rychly kombinacny fotbal s mnozstvom sanci, Gironu tlacime, len to stasticko.

Ty to realne pozeras, ci len na Livescore?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, v naprosté většině je to kombinační fotbal s šancemi. Pokud je ale zakázáno mít jakýkoliv horší zápas, tak nebudeš spokojený nikdy, tudíž jsou tvoje kecy irelevantní, jednoduché.

Reagovat
sylarko

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sylarko

a co tak si zvykat aj na to, ze kvalita ide na hor aj u inych muzstvach. a ze girona doma nieje nejake muzstvo ktoremu musime dat 3:0+....ale necham ta v tom p*cizme..u teba som na to zvyknuty..

Reagovat
celeb

a pohar bol akoze lepsi? Triast sa v presile proti Sockam, doma na NC v plnej sile? Este, ze to v zavere socky nevyuzili.

Jedine EC proti bezduchemu Realu bol dobry fotbal z nasej strany. Ale co, zas vas musi zobudit medzinarodna konfrontacia, aj v slabsej EL.

To, ze za 1 hraca davame viac penazi, nez maju vyrabovane kluby z LaLigy na cely rok na vsetky posily a potom ich prejdeme kvalitou, proti ktorej nemaju ako konkurovat - to je pre vas akoze ok?

Ta hra nema hlavu ani patu. A ak sa Dembele skutocne zranil na dlhsie, tak to moze ovplyvnit aj tabulku.

Reagovat
sylarko

ty by si bol rad kebyze barca idee dole. fakt fanusik jak sa patri. len nadavat a nadavat. nezabudni si ktomu dat pivo a borovicku...to ze ostatne kluby nemaju taky rrozpocet jak barca, ak za to barca nemoze...chod sa stazovat za tebasom...

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Ed_Hazard

More, však pravidelne zbierate body a zatiaľ si idete suverénne po titul. Troška pokory by to chcelo po posledných rokoch trápenia

Reagovat
sensei25

To je futbal pane boze.Nuda,nuda,nuda.

Reagovat
sensei25

Toto je bolenie oci.Skoda pozerat.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo tě nenutí

Reagovat
celeb

ty si neskutocny magor. Ked niekto realne a plne objektivne okomentuje dianie na ihisku ci v kluby, vzdy musis vyskocit ako certik z krabicky, lebo len vymlete slepe fandenie bez vlastneho nazoru je povolene. Xavi boh, Busquets boh, Laporta boh a nikto si nesmie hubu o nich opret.

A za vsetko zle moze Real Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, neskutečný magor je ten, kdo místo fandění svému týmu píše sáhodlouhé nesmyslné hejty na Xaviho.

Reagovat
celeb

Skus sa zamysliet preco asi. Ty si radsej, ked tvoj klub vedie vyhypovany saso, ktoremu dali vsetky peniaze sveta na galacticos, ktore ani nie je schopny viest? Ved ani nepostupil zo skupiny LM, kde nam vystavil stopku Inter, ktory je daleko od formy (pozri ak sa im dari v SA).

Xavi tento tim brzdi a je otazne kolko casu nam ostalo s nasimi financnymi zavazkami a sposobom riadenia klubu.

BTW: radsej budem vidiet paradnu hru ako za Guardiolu, ked sa obcas titul sice nevyhral, ale boli sme dominantnym timom s mnozstvom sanci a pozerat sa na tu hru bol fakt zazitkom, nez na tu hrozu, co hrame teraz. Ci to chceme pocut, ci nie, LaLiga je zial na zostupe, posledny tim z PL ma vacsi budget nez kluby mimo Barcy, Realu a Atletica. Momentalne je Real aj AdM v krize a my sa vyhrievame na vrchu. Lenze my musime byt uspesni aj v konfrontaci s klubmi z inych lig, co nam pod Xavim vobec nejde. To je realita. Nie kazdy uspesny hrac je zarucene aj dobry trener.

Reagovat
smazaný uživatel

Když argumentuješ Interem - jak Xavi doslova zničil Neapol si už nepamatuješ, že?

Reagovat
celeb

Fakt wau, znicil Neapol v prestavbe. Vysiel mu jediny dvojzapas v Europe. No neskutocny uspech, hned by som mu dal 2 mld E na dalsie posily - ak by som mohol poradit, ani nie na nase posily, ale ukradnut hracov konkurencnym timom, kedze to je nasas jedina sanca na uspech v Europe pod nim.

Xavi ako mlady neskuseny trener, ktory mal dostat dostatok casu bez tlaku na vysledky a prebudovanie timu? Preco nie, aj ked nie v Barcelone.

Ale jeho sucasne angazma, kedy sa minaju stamiliony s cielom dosiahnut okamzity uspech ... to nedava absolutne ziaden zmysel. Vyhodene peniaze (ktore nemame) a zabity cas. Prec klub aj hracov.

Reagovat
sensei25

no ved som to ani nedopozeral. Takto ak to pojde dalej,tak bude musiet Laporta platit fanusikom aby pozerali tu neskutocnu sracku, mix niektorych hracov co na Barcu nemaju a nikdy mat nebudu. Smelo pozeraj, ale obdivujem ta.

Reagovat
smazaný uživatel

Běž raději fandit MU a můžeš hýkat nadšením nad Trashfordem a Shawem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pedriiiiiiiiiiiiiiii a celeb může brečet jak Bureš

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi vytváří z Pedriho střelecké dělo. Už jenom góly mu chyběly k naprostému top hráči typu De Bruyna

Reagovat
smazaný uživatel

Raphinha

Reagovat
Jordi Alba

Ten Raphina, to je moc tvl.

Reagovat
celeb

Neskutocne tutovky zahadzuje Girona v zavere. My striedame utocnika za obrancu, chudakovi Fatimu sa pod Xavim totalne nedari. Ale tak nie je sam, staci pozriet na Raphinhu.

Reagovat
smazaný uživatel

Raphinhovi se nedařilo ani v Leedsu, vždycky to byl průměrák.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ne nedařilo, ale nikdy neprojevoval kvality na největší kluby.

Reagovat
celeb

tak preco za nho tvoje svate hviezdy Laporta s Xavim vyhodili cez 50 mega?

Pozor, aby si sa nezacyklil.

Inak Raphinha v Leedse bol sebavedomy produktivny utocnik a zalusk na nho malo kopec klubov.

U nas je to troska, ktora sa zosype pri takmer kazdom zakonceni.

Asi nezvlada tlak hrat pod svetovou trenerskou hviezdou.

Reagovat
sylarko

ty mas riadne mindraky z toho xaviho...raphina nebol produkivny nikdy. kukni na jeho statistiky...

"tak preco za nho tvoje svate hviezdy Laporta s Xavim vyhodili cez 50 mega?

Pozor, aby si sa nezacyklil.

Inak Raphinha v Leedse bol sebavedomy produktivny utocnik a zalusk na nho malo kopec klubov."

v prvej vete si sa opytal a hned v druhej si si aj odpovedal. presne preto...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Michel

Reagovat
blaugrana

Dnes by mohlo Socky Xnut

Reagovat
dextroza_m

Mě ty naše zápasy prostě nebaví... I kdyby byl titul, věnuji tomu čas a je to hrozná nuda. Kromě EC bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale tohle je jenom čistá ignorance. Není možné se nudit u Xaviho zápasů, kde skoro zápas co zápas září extrémní talenti Pedri, Gavi, Baldé nebo Dembélé a tyhle mláďata vede king Lewa. Zdá se mi, že někteří culés u ztratili i poslední zbytky soudnosti a žijí pořád v nějakém alternativním světě, kde k týmu přijde nějaký debílek typu Conte a okamžitě vyhrajeme LM 8x za sebou a bez jediného zaváhání.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Gazdo

Co to? u futbalu sa teda rozhodne da zabavit stale naposledy ma velmi zaujimal zapas Utd-Arsenal a vlastne cela PL hra pre divaka ovela zaujimavejsi priamocarejsi a rychlejsi futbal kde su sance a udrziavaju ta v napati. U nas je to proste jedna velka pomala tragedia vytrhnuta obcasnym zableskom prave tych talentovanych futbalistov ale nie su to teda dominatne vykony ked super jednoducho rozstrielame na padrt. Tak ako ma bavili zapasy prve mesiace pod Xavim a nemal som problem mu uznat ze ma prijemne prekvapil tak od vyhraneho Clasica pred skoro uz rokom to ide zapas od zapasu dole vodou a zase sme dosli do toho kde sme boli aj predtym s tym rozdielom ze Mats je zase vo forme a Araujo s Koundem su zdravi takze vzdy nas niekto tesne zachrani

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, asi to s vámi nemá cenu Nikdo ti nebrání sledovat PL, kde Chelsea utrácí stovky milionů euro, aby byla 21 bodů od prvního místa nebo božské City, které je schopné prohrát s Brentfordem nebo remizovat s břídily jako Everton, to jsou skvělé vzory Já jenom pořád nechápu, kdo vás nutí sledovat La Ligu nebo Barcu, když váš tak sere a nudí? Brečením na EF nic nezměníte.

Reagovat
CHONG

Ten argument se City má jaký smysl? Každý velkoklub každou sezónu vybuchne s nějakým outsiderem...

Reagovat
smazaný uživatel

Má smysl v tom, že culés si z Pepa vytvořili jakýsi mýtus, přitom pomíjejí fakta, která říkají například to, že Pep ani s neomezenými prostředky nedokáže vyhrát LM, naopak často vyhoří s horším týmem.

Reagovat
CHONG

Tak dlouhodobá neschopnost Guardioly v LM je věc jiná, ale argumentovat jednorázovou ztrátou s Evertonem smysl fakt nedává...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty "jednorázové" ztráty je můžou stát titul, to není zrovna malá cena

Reagovat
CHONG

Ty jednorázové ztráty má úplně každý tým úplně každou sezónu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale snad budeš souhlasit s tím, že pokud City nezíská v současné situaci v PL titul, tak to bude dost podstatný neúspěch? Jediná konkurence je tam znovuzrozený Arsenal. Všichni ostatní se plácají mezi krátkodobým zlepšením výkonů a dalšími tragickými zápasy.

Reagovat
CHONG

Jak se to vezme, na jednu stranu to (vzhledem k aktuální formě soupeřů) asi neúspěch je, ale na druhou stranu, já moc nemám rád, když se nezískání titulu považuje za neúspěch, protože to vede k tomu výkladu, že by ten tým měl vyhrávat titul každý rok, pořád dokola, až do skonání světa...

Reagovat
Gazdo

Akoze sledovat City pod Pepom a Barcu pod hocikym to je ako sledovat uplne ine sporty. Ja neprestanem fandit Barcelone ale to neznamena ze nemozem kritizovat ked sa mi to proste nepaci. Chelsea tiez skrz defenzivu slavila uspechy napriklad ako aj talianske timy ale to ja proste sledovat nechcem. Mne ani nepride totiz ze by sme mali fakt nepriestrelnu defenzivu skor mi pride az velakrat ako nezmyselne stastie ze sme nedostali viac golov. Keby sme mali napr pevnu dobu ako napriklad Atleti 5-6 sezon dozadu kde sa tam fakt tazko dostavalo tak je to ine. My hrame otvoreny futbal kde cez nas kazdy moze prejst a zachranuju gol vynikajuci Mats a Araujo. Zaroven ale nemam pocit ze hrame proste na riziko lebo drtime supera. Nam prechod do utoku trva tak strasne dlho ze kazdy kto ma trochu rozumu zalezie pred 16 a brani a caka

Reagovat
smazaný uživatel

Já fakt nevím, co sleduješ, ale znovu se podívej například na góly proti Realu v Copě. Bleskové útoky po zisku míče, což je zcela jasně prvek, který zavádí Xavi. Gól proti Scokám - rychlé zjednodušení hry, dvě přihrávky a gól. Často zkoušíme před vápnem akce na jeden dotyk, patičky atd. Narozdíl o žebráka Koemana není jediný plán dostat míč na křídlo a kopnout ho někam směrem k bráně, ale tvoříme různorodé akce i ze středu, protože tam šéfuje Pedri. Takových příkladů je hromada, kdyby se mě kvůli tobě chtělo vzpomínat a hledat konkrétní situace. A k tomu, že zachraňuje Araujo a Mats - oni snad nejsou součástí obrany? Jsou to nějaké prvky mimo všechno? To, že fungují oni je důkazem, že funguje celá obrana. Navíc je to opět blbost, dobře hraje i Christensen, Koundé, Baldé, špatný není v této sezoně ani Alba. Že se soupeř dostává do šancí, je zcela normální, u Barcelony tomu nikdy jinak nebude.

Reagovat
CHONG

To je taky solidní arogance, vnucovat někomu u čeho se může a nemůže nudit

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, já bych řekl, že neexistuje větší vnucování názoru, než když někdo nevyžádaně otravuje s tím, jak ho nudí výhry s mladým týmem plným výborných talentů a hrou, která se prokazatelně zlepšuje po všech stránkách (což je přesně to, po čem řvali od konce Lucha, přičemž se ještě zaklínali tím, že je žádné trofeje ani výsledky nezajímají, hlavně ať vypadne Rakitič ). Je to ekvivalent toho, když milovníci Marvelu na ČSFD nadávají, že jsou znudění z artových filmů. Nerozumí tomu, míjí se s cílovou skupinou, ale řvát o nudě musí stůj co stůj.

Reagovat
CHONG

Vždyť ti nic nevnucoval, pouze do pléna napsal, že i přes body ho ty zápasy nudí, to je naprosto legitimní názor... Já to měl ostatně s Realem pár let zpátky stejně... Ty mu ale autoritativně píšeš, že ho to nudit nemůže, a když ho to nudí, tak tomu nerozumí, to je fakt vysoký level arogance...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to vysvětluji. Základní požadavek těch fanoušků znechucených z Valverdeho a spol. byl ten, aby se vykopali staříci, hráli odchovanci a krok po kroku se zlepšovala hra, bez požadavku na trofeje nebo výsledky. Ze staříků zůstal jenom Bus, který co nevidět skončí a Alba, který si pořád svoje odehraje. Místo toho se nám zcela nad očekávání prosazují děla a většinou odchovanci jako Pedri, Gavi, Baldé, Araujo, kteří nás stáli minimální prostředky. POdařilo se nakopnout k dobrým výkonům podceňované hráče jako Dembélé, Christensen (jiní hráči jako Torres a García se trápí, ale nelze čekat, že budou všichni hrát jako bohové). Vedeme ligu, získali jsme první trofej, jsme v semifinále Copy, porážíme silné soupeře, s kterými jsme mívali velké problémy, máme statisticky nejlepší obranu v Evropě. To jsou fakta, zatímco plácat o nudě je jenom nijak nepodložený subjektivní dojem, opravdu tam nevidíš rozdíl?

Reagovat
CHONG

Však on ta fakta nezpochybňoval... A samozřejmě, že nuda (zábava) je subjektivní dojem, ale každý na něj má přeci právo... Já jsem třeba časem dospěl k názoru, kdy je pro mě atraktivita (zábavnost) hry minimálně stejně důležitá jako výsledky... Když jsem byl študák a měl hovno na práci, tak mě zajímaly hlavně ty výsledky, když byly body a trofeje, tak mi bylo jedno, když jsem x hodin pronudil u nezáživného fotbalu... Ale teď, když toho mám moc, tak mě ty případné pronuděné hodiny prostě serou...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Jordi Alba

Bez ohledu na nějakou předváděnou hru. Jaká ztráta poslední soudnosti ? Ty tu píšeš konzistentně absolutní sračky už několik let tyvole, každou jednu i skoro průměrnou nahrávku, střelu, cokoliv tady při zápasech hypuješ jako kdyby ty akce dělal Messi v nejlepší formě. Jestli tě baví psát totální sračky, tak je to v pořádku, ale potom nepiš ostatním, že nemají soudnost, ty debile.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je jediné měřítko Messi v nejlepší formě a Guardiola v nejlepší formě, pak by se slušelo zařadit argument ad messium hned vedle ad hitlerum Já jsem vlastně rád, že fanoušky jako si ty nebaví ani jejich vlastní koníček, patří vám to.

Reagovat
Jordi Alba

Ty jsi fakt buď úplně mimo, nebo nepovedenej troll. Já si na tu hru nijak nestěžuju, netvrdím že mě to nebaví. Napsal jsem to do 1. věty, abys měl šanci to pobrat, nevadí. To, že jediná argumentace je pokus jenom vybrat to, co jsem vlastně nenapsal je taky roztomilý. Očividně nic smysluplnýho s tebou cenu nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli považuješ za smysluplnou argumentaci slinty plné urážek a nedokazatelných subjektivních trapáren, jako že průměrná střela je podle mě geniální, pak to o tobě vypovídá hodně Ty sereš mě, já seru tebe, takže nevím, kde bereš tu drzost, abys hodnotil, jestli mám právo se vyjadřovat k současné situaci týmu nebo ne. To, že máš za sebou armádu cca 5-7 hlav tě podporuje asi tak, jako podporuje argument dezoláta o bohatých Ukrajincích to, že je někde vidí utrácet za chlast, zatímco průměrný plat na Ukrajině byl před válkou cca 11 tisíc Kč.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
patas92

Klokan přehání, ale úplně stejně přehání tady borci, co by nejraději vyhodili Xaviho, se kterým Barca v lize dostala šest gólů a která má náběh na 90+ bodovou sezónu. Hlavním problémem týmu je nekonzistence výkonů (i v rámci jednotlivých zápasů), ale to se asi není čemu divit, když ofenzíva stojí na dvou teenagerech a jediný Lewandowski je schopný být konstantě produktivní. Těch dobrých zápasů bylo ale dost na to, abych věděl, že je v silách toho týmu hrát dobrý fotbal.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
sylarko

Reagovat
Cracker10

Tam na to nekoukej ty jelito.

Reagovat
Switchback

Nole <3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Schuster Proč nezkusíme přivést zpátky Bordaláse?

Reagovat
Registrujisejenproto

Dnes se poprve podivam na zapas Realu na SB, tesim se, a snad aspon uvidime vice nez usmudlanych 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Raul=Real

Vinco zase v základe...Carlo

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Nacho;Militao;Rudiger,Camavinga;Kroos;Valverde;Ceballos;Vini,Benzema,Rodrygo

Reagovat
Xavi

3-4-3?

Reagovat
CHONG

4-3-3

Cama bude hrát beka.

Reagovat
Xavi

tak to jsem zvědav.

Reagovat
CHONG

Hrál ho teď v CdR. když se zranil Mendy...

Reagovat
Xavi

Jsem viděl jenom první poločas.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Rattlesnake

hernajz,

socky tahali před porážkou v copě sérii devíti výher v řadě a i v deseti lidech hodně kousali.

dneska by mohli do váčku stáhnout nějaký ten bod - ať se na špici dejchá trochu líp.

Reagovat
CHONG

Máte nějaký stream?

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
CHONG

Díky

Reagovat
LAM

Ten Vinicius je hrozně ošklivej. Tam opravdu musel bejt v rodině někde kůň

Reagovat
Jackmaker1989

Vinicius dobre tragedi v poslednej dobe.

Reagovat
Raul=Real

Zazdil kazdu akciu kde mal loptu vo finalnej faze ...dve strely ku ktorym sa dostal samozrejme pre brankara malina snáď niečo uhaluzi v 2.pol...naopak Rodrygo sa mi pozdáva coraz viac a viac

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo nic nedělá nic nezkazí... Rodrygo se do 4 šancí nedostal, Vinícius ano.

Reagovat
Raul=Real

A k comu presne to Realu bolo? Akurat potvrdil ze je v zakonceni nemehlo...A to ze ďalších 10 sanci zazdil zlou finalnou\predfinalnou prihrávkou už necháme nepovsimnute?

Reagovat
smazaný uživatel

A k čemu bylo Realu to, kvůli čemu se ti Rodrygo pozdával, ať už to bylo cokoliv? Ještě mu nadávej za to, že si dovolil být jako jediný z týmu reálně nebezpečný.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Israha

Špatnými přihrávkami ale zazdívali i Benzema nebo Valverde. A z těch šancí bych Vinckovi vyčítal jen tu v nastavení prvního poločasu a pak ten pokus o lob...ty ostatní řešil víceméně dobře, ale bohužel ne vždy dobře vyřešená situace před bránou končí gólem. Jak píše verderon - proč nevidíme jako problém třeba to, že Benzema se do žádné nebezpečné koncovky ani nedostal a vždy buď špatně zpracoval nebo byl za obráncem?

Reagovat
celeb

Zas ti na mna asi vyleti splaseny klokan, ale na to sa fakt neda pozerat. Ja v nasej hre nevidim ziadnu myslienku, ziadny posun ... hocikam.

Spoliehania sa na to, ze hraci za stamiliony sa nejak individualne presadia a proste nejak pretlacia menej kvalitny tim.

Posledne 2 zapasy potiahol Pedri, dnes je asi najviac aktivny Frenkie, ... ale ako celok ... hroza.

Ano vedieme ligu, dostali sme minimum golov, ale o com to svedci viac? O nasej nespochybnitelnej kvalite, alebo o tom, ze posledne roky sa Primera stala farmou EPL, kde si aj posledny tim moze dovoli vykupit hracov aj trenerov akych si len zmyslia.

LaLiga prisla v lete o 2 kvalitnych trenerov, Atletico je v krize (uz min. 2 roky) a nie su schopni odvolat coras horsieho Chola, ktory jednoznacne vyhorel, Madrid zrejme len v docasnej krize, Valencia dlhodobo v srackach pod sikmookymi majitelmi, Sevilla padla hlboko, ponorka vyrabovana.

Akurat Betis a Socky maju posledne roky dobre a mohli by byt vzorom ako uspesne viest klub v LaLige.

Spat k nam. Radsej sa budem pozerat na atraktivny kvalitny fotbal so sancami, na hracov ktori sa bavia futbalom - nech maju aj smolu a stracaju sa body ... nez na tento antifotbal.

Sledujem Barcu uz cez 2 desatrocia, ale vzdy som sa tesil na zapasy a mal zazitok zo sledovania.

Teraz ...

Som fakt zvedavy, co bude Xavi robit, ked sa v Europe stretneme s timami, ktore maju podobne kvalitne hracke kadre, ale su zvyknute na tazke zapasy a maju inteligentnych skusenych trenerov.

Vobec nam neverim na zisk posledneho vyznamneho Europeskeho pohara, co nam chyba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele