LaLiga - preview 20. kola: Rayo může na pátou pozici

03.02.2023, 08:27, aktualizováno 06.02.2023, 08:48
Previews
Radost hráčů Raya Vallecano (© AFP)

Rayo směle atakuje příčky zaručující účast v pohárové Evropě pro příští sezónu a v pondělní dohrávce dvacátého kola se může posunout již na pátou příčku tabulky. Situace v popředí je zkrátka velmi těsná, a tak může poskočit opravdu o několik stupínků nahoru, musí ovšem bezpodmínečně skolit výběr Almeríe...

Rayo Vallecano - UD Almería

pondělí 21:00

Rayo bude v dohrávce dvacátého kola LaLigy hostit na vlastním stadionu Almeríi. Domácí, kteří se v současnosti nacházejí na osmém místě a navíc jsou povzbuzeni překvapivým vítězstvím nad Villarrealem z minulého kola, budou hájit domácí trávník proti jedenáctému týmu tabulky, takže je rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Los Vallecanos, jak se mančaftu z hlavního města Španělska někdy přezdívá, jsou v polovině sezony na pozicích, o kterých by se jim před začátkem sezony nejspíš ani nesnilo. Díky prohře Villarrealu s posledním Elche teď dokonce mohou pokukovat po pohárových příčkách.

V minulém kole si, jak už bylo řečeno, poradili s ve velmi dobré formě hrající "Žlutou ponorkou". Vyrovnaný zápas převážil na stranu Raya v sedmdesáté minutě Camello a domácí se přes veškerou snahu nedokázali v poslední dvacetiminutovce dostat k vyrovnávací trefě. Vallecano tak získalo překvapivé tři body, přičemž celkově jich má na svém kontě již 29.

O sedm bodů méně získala za devatenáct kol Almería. Druhá nejhorší obrana v lize, takovou statistikou se mohl "pyšnit" celek z Andalusie po polovině ligové sezony, přesto se s dvaadvaceti body drží na poměrně slušném jedenáctém místě.

K tomu Almeríi dopomohla i výhra z páteční předehrávky minulého kola proti Espanyolu. Gólově se za domácí Rojiblancos prosadil Suárez, Baptistão a žolík Portillo, na straně hostů korigoval v nastavení na konečných 1:3 Joselu. Rubiho svěřenci si tak připsali letošní šestou ligovou výhru.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F García - Comesaña, Ciss - Palazón, Trejo, Martín - Camello

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Fernando - Pozo, Ely, Babić, Akieme - Robertone, de la Hoz, Melero - Baptistão, Suárez, Embarba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.61 - 5.06

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RCD Mallorca - Real Madrid

neděle 14:00

Na Estadio Iberostar se zase jednou mají na co těšit. Zavítá tam totiž obhájce titulu Real Madrid, který si rozhodně nemůže dovolit zaváhat. Královský celek ztrácí na Barcelonu pět bodů a povinnost mu velí zvítězit. Mallorca nemá co ztratit, proč by však nemohla zopakovat senzační domácí výhru z října 2019?

Mallorca tehdy porazila madridského giganta 1:0, když jedinou branku vstřelil už po sedmi minutách útočník Pobřeží slonoviny Lago Júnior. Od té doby pak Real Madrid všechny vzájemné souboje jasně ovládl, včetně toho posledního na Santiago Bernabéu.

Real Madrid zvítězil 4:1 a potvrdil dobrý vstup do sezony, jenomže postupem času začal ztrácet a přenechal první místo konkurenční Barceloně. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho se však obhajoby mistrovského titulu nevzdávají a pětibodové manko je v jejich silách stáhnout. Od nešťastné porážky ve Villarrealu Madrid zase šlape, což ukázal teď v týdnu proti Valencii. Nebezpečnému soupeři nejenže nic nedovolil, ale ještě ho skolil dvěma přesnými zásahy. Real také tři zápasy v řadě neinkasoval, což je pro Ancelottiho jednoznačně pozitivní zpráva.

"Zápas byl dobrý. Máme dynamiku. První poločas byl možná slabší než druhý, ale to je normální. Ve druhé půli soupeř snížil intenzitu a to nám vyhovovalo více. Hru jsme kontrolovali," prohlásil na tiskovce Carlo Ancelotti. I když Real nevede tabulku, zůstává italský stratég spokojený. "V tuto chvíli máme o bod více než loni a dali jsme více gólů."

Madridský gigant nesmí Mallorcu podcenit, to by se mu nevyplatilo. Bermellones sice naposledy prohráli v Cádizu, ale jinak za sebou nemají špatné výsledky a to obzvláště na domácí půdě. Mallorca tu postupně udolala Atlético, Valladolid i Celtu Vigo a pokaždé na to stačil jediný gól.

Domácím bude chybět José Copete, ale jinak je kádr pohromadě a trenér Aguirre má z čeho vybírat. Na druhé straně Carlo Ancelotti určitě nemůže počítat se zraněným stoperem Éderem Militãem, stejně jako Lucasem Vásquezem a Ferlandem Mendym.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gonzalez, Raillo, Valjent - Maffeo, Ruiz de Galarreta, Sanchez, Costa - Kadewere, Muriqi, Kang-in

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga - Valverde, Tchouaméni, Modrić - Asensio, Rodrygo, Vinicius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.09 - 3.55 - 1.82

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Girona FC - Valencia CF

neděle 16:15

Týmy Girony a hostující Valencie si to v neděli po čtvrté hodině rozdají v zápasu dvacátého kola španělské LaLigy. Oba týmy se po devatenácti zápasech nacházejí v dolní polovině tabulky, navíc se jim v poslední době nedaří a formu by na svou stranu chtěly převrátit právě v utkání na Montilivi.

Domácí Gironě se zatím v nové sezoně daří jedno. Bavit při svých zápasech nestranné fanoušky u televizních obrazovek. Katalánský celek se může pyšnit jedním z největších počtů vstřelených branek, na svém kontě jich má po devatenácti zápasech už 26. Naopak obrana zatím nepracuje zrovna nejlépe. S devětadvaceti obdrženými brankami je po Cádizu a poslednímu Elche třetí nejhorší.

V lize se v poslední době Blaquivermells příliš nedaří. Oba dva poslední zápasy prohráli, před čtrnácti dny padli 0:1 s Villarrealem a stejným výsledkem skončilo i utkání se soupeřem v současnosti nejtěžším, tedy katalánské derby s Barcelonou. O jediný zářez na pažbu Blaugranas se postaral v jednašedesáté minutě Pedri.

Valencia se v tabulce po devatenácti kolech nachází ještě níže. Klub, který v loňské sezóně skončil na devátém místě a reálně bojoval o účast v evropských pohárech se letošní první polovinou ligového působení spíše protrápil a nyní je patnáctý. To v minulém týdnu vyústilo v odvolání italského kouče Gennara Gattusa, kterého v nedělním zápase dočasně zastoupí Voro.

A bude mít před sebou těžký úkol, totiž probudit Los Che z výsledkového trápení. Z pěti posledních zápasů v lize totiž tento tým nevyhrál jediný, vypadl také ve španělském superpoháru a rovněž ve čtvrtfinále Copa del Rey s Athletic Clubem. Naposledy podlehla Valencia Realu Madrid v poměru 0:2, když se za favorita ve druhém poločase trefil Asencio a Vinícius Júnior.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Bueno, Espinosa, Juanpe, Gutiérrez - Villa, Romeu, A García, Riquelme - Herrera, Castellanos

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Cömert, Diakhaby, Gayá - Musah, Moriba, Almeida - André, Cavani, Lino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.31 - 3.31

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Real Sociedad - Real Valladolid

neděle 18:30

Real Sociedad si i po novém roce udržuje skvělou formu a aktuální třetí příčku, kterou drží s náskokem pěti bodů si bude moci pojistit. Na Anoetu zavítá Real Valladolid, na první pohled je jasným outsiderem, ale nezapomínejme, že v minulém kole skolil jedinou brankou Valencii a tudíž bude při chuti.

Favoritem je tým ze San Sebastianu, který od začátku listopadu loňského roku nenašel přemožitele a platí to i po návštěvě věhlasného stadionu Santiago Bernabéu. Svěřenci Imanola Alguacila ubránili hvězdy Realu Madrid a po remíze 0:0 potvrdili, že jsou v popředí tabulky zcela právem.

Real Sociedad si už na třetím místě vytvořil pětibodový náskok na Atlético Madrid a dokonce osmibodový náskok na pátý Villarreal. Účast v Lize mistrů pro příští sezonu je blízko i daleko zároveň, protože do konce LaLigy ještě zbývá spousta kol.

O poznání hůře si vede Real Valladolid. Ten sice před pár dny udolal 1:0 Valencii, ale i nadále zůstává v ohrožení. Valladolid je jen jeden bod od sestupových příček a proto by se mu body z Anoety hodily. A Pucelanos nejsou tak úplně bez šance, protože první vzájemný souboj v letošní sezoně ovládli. K tomu ještě musíme přičíst výhru z minulého kola nad Valencií a nic nemusí být jisté.

Real Sociedad dlouhodobě trápí rozsáhlá marodka. Trenérovi Alguacilovi budou chybět Artiz Elustondo, David Silva, Mohamed Ali-Cho, Andoni Gorosabel, Mikel Merino a Ander Guevara. Navíc tu je i několik pochybností jako u Jona Pacheca, Alexe Sola a Martina Merquelanze. O víkendu se nezapojí ani hostující Roque Mesa, Kenedy a zřejmě i Sergio Escudero.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Muňoz - Mendez, Zubimendi, Illarramendi - Oyarzabal, Sorloth, Kubo

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fresneda, Fernandez, Sanchez, Olaza - Perez, Monchu, Aguado - Plaňo, Leon, Machis

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.29 - 7.94

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Barcelona - Sevilla FC

neděle 21:00

Slavný stánek Camp Nou bude v neděli večer v rámci dvacátého kola španělské LaLigy hostit duel první Barcelony a třinácté Sevilly. První utkání těchto dvou celků na půdě andalusanů vyznělo jednoznačně ve prospěch Barcelony, 3:0, dokáže nyní Sevilla, jejíž forma v posledních týdnech roste, uzmout ze hřiště lídra alespoň bod?

Blaugranas už definitivně zapomněli na nepovedenou skupinovou fázi Ligy mistrů a naplno si užívají vstup do nového kalendářního roku. Klub je v současné době na skvělé vlně, od začátku roku dokázal zvítězit již devětkrát v řadě, což mu vyneslo nejen pozici v čele španělské ligy, ale také náskok pěti bodů na Real Madrid a rovněž účast v semifinále Španělského poháru, kde se střetne právě se svým výše zmiňovaným odvěkým rivalem.

Trenér Xavi mohl být spokojen i po středeční dohrávce s Realem Betis. Katalánci šli do vedení po krásné přihrávce Baldého, který našel Raphinhu, který se už z bezprostřední blízkosti nemýlil. Na 2:0 zvyšoval o čtvrt hodiny později Lewandowski. Do vlastní branky si sice o chvíli později míč srazil Koundé, na vítězství favorita to ale už nic nezměnilo.

Sevilla má v novém kalendářním roce rozhodně důvod k pozitivitě. I přes klopýtnutí s Gironou a vypadnutí z domácího poháru po prodloužení se jí zatím výsledkově daří a zdálo by se, že definitivně zažehnala hrozbu sestupu a nyní už se může dívat jen dopředu. Opak je ale pravdou. Před dvacátým kolem ztrácí na osmnáctý Cádiz pouhé dva body a navíc ji teď čeká soupeř z kategorie nejtěžší.

Andalusané se, jak už bylo řečeno, v poslední době výsledkově zvedají. Naposledy to odneslo poslední Elche, na němž si Sampaoliho svěřenci smlsli 3:0. Svými trefami se o to dvakrát postaral En-Nesyri a třetí trefu přidal Acuña. Pro Sevillu to tak byla už třetí výhra z posledních pěti zápasů v lize, čímž se odlepila ze sestupových pater a aktuálně okupuje třináctou pozici v tabulce.

Po utkání mohl být rozhodně spokojen i trenér Los Nervionenses, který před zápasem s Barcelonou prohlásil:"Je to jiný soupeř, ale my se soustředíme na naše myšlení o tom, že neustále rosteme. V posledních několika zápasech se tým vyvíjel a spolu s tímto vývojem se zlepšovaly i výsledky." "Budeme se i nadále snažit udržet vývoj týmu během druhé poloviny sezóny," dodal.

Stran absencí to pro argentinského stratéga rozhodně nebude jednoduchý zápas. Sevilla bojuje s mnoha zraněními, v nedělním zápase se určitě nepředstaví Navas, Marcão, Telles, Dimitrović, Corona nebo Papu Gómez. Na straně domácích zůstává mimo hru pouze Ousmane Dembélé.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araújo, Christensen, Baldé - Pedri, Busquets, de Jong - Raphinha, Lewandowski, Gavi

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Gudelj, Nianzou, Acuña - Delaney, Rakitić - Jordan, Torres, Lamela - En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.47 - 11.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Espanyol Barcelona - CA Osasuna

sobota 14:00

Espanyol po dvou dobře sehraných a vítězných duelech opět prohrál a sestupové pásmo je od něj vzdáleno jen jediný bod. I proto bude chtít v sobotu odpoledne na Estadi Cornellà-El Prat zabrat. Osasuna to s ním ale dlouhodobě umí.

Únor 2017. Tehdy se Espanyolu povedlo porazit Osasunu naposledy. A to celkem jednoznačně, hostům hrajícím většinu utkání v početním oslabení po vyloučení Oiera tehdy nasázel tři branky. Od té doby ale ticho po pěšině - Osasuna vyhrála čtyři ze šesti posledních utkání s katalánským celkem. A favoritem bude i nyní.

Ani současnost totiž pro barcelonský soubor není zrovna přívětivá. Tým vedený koučem Diegem Martínezem vyhrál jen dva ligové střety z posledních deseti a usadil se až na 15. příčce. Především se mu tím však přiblížily poslední tři příčky - od pásma sestupu dělí Katalánce jen pouhý bod. Velké potíže má Espanyol zejména v obraně, která dostala už 29 gólů, a v lize je jen jediný mančaft s vyšším počtem inkasovaných gólů. A to poslední Elche.

Celek z Pamplony by pro změnu zase rád zapracoval na ofenzivě. Víc než jednu branku v zápase dala totiž Osasuna naposledy do sítě Celty Vigo, a to na začátku listopadu loňského roku. Celkově ovšem mohou být muži ve vedení klubu nadmíru spokojeni, protože Osasuna hraje výrazně nad plán. Momentálně se usadila na skvělém osmém místě a od pohárů ji dělí jen tři body!

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Gil, Montes, Cabrera, Olivan - Vidal, Vinicius, Darder, Puado - Braithwaite, Joselu

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Moreno, Aridane, D. García, Sánchez - Brašanac, Torro, Gómez - R. Garcia, Ávila, Ezzalzouli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.00 - 3.00

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Elche CF - Villarreal CF

sobota 16:15

V sobotu krátce po čtvrté hodině se na Estadio Manuel Martínez Valero pokusí hostující Villarreal odčinit své poslední zaváhání. A nemělo by to pro něj představovat žádnou těžkou překážku, protože jeho soupeř je jediným týmem v LaLize, který doposud ještě nevyhrál ani jedno utkání.

Elche se stále trápí u dna LaLigy, postupem času naakumulovalo už 13 porážek! I s remízami nevyhrálo Elche už 19 soutěžních duelů v řadě, čímž vyrovnalo svůj dosud nejhorší zápis v historické tabulce. Čili pokud by Elche prohrálo i duel s Villarrealem, jako že je to dost pravděpodobné, stanoví smutný rekord v počtu prohraných utkání za sebou.

Faktem je, že trenér Pablo Machín má dost problémů. Potřeboval by probudit ospalý útok, který zapsal doposud jen pouhých dvanáct branek, ale ještě hůř je na tom obrana domácích. Defenzivní hráči se moc nepředvedli, vždyť Elche dostalo už 39 branek! Jen pro ilustraci, to je o deset gólů víc, než kolik dovolily soupeřům další prostupné obrany Espanyolu, Celty nebo Cádizu.

V přímém protikladu k formě obrany Elche se nachází Villarreal. Žlutá ponorka totiž inkasovala pouze čtrnáctkrát, takže má po suverénní Barceloně se šesti góly druhou nejlepší obranu ligy! Ani to ovšem Villarrealu zatím nestačí na průnik do první čtyřky, od čtvrtého Atlética dělí Villarreal tři body.

Svůj podíl na tom má jistě i minulé kolo. Villarreal totiž nedokázal navázat na výhru nad Gironou a trochu překvapivě nechal všechny tři body Rayu. Nepomohlo mu ani domácí prostředí, protože na trefu mladíka Sergia Camella nedokázal nijak zareagovat. Byla to už druhá porážka ve třech posledních soutěžních zápasech, takže i trenér Quique Sétien má o čem přemýšlet.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Gonzalez, Roco, Verdu - Carmona, Mascarell, Gumbau, Blanco - Fidel, Boyé, Milla

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenia, Albiol, P. Torres, A. Moreno - Parejo, Capoué, Baena - Chukwueze, G. Moreno, Pino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.45 - 3.96 - 1.69

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Atlético Madrid - Getafe CF

sobota 18:30

Atlético se v sobotu odpoledne na domácí půdě utká s městským rivalem z Getafe a bude chtít vyhrát, aby prodloužilo svou sérii ligových výher na číslo tři. Nejmenší z madridských celků je teď totiž z formy a reálně bojuje o holý život.

Sobotní podvečer přivábí na stadion Wanda Metropolitano do Madridu množství fanoušků lačnících po té nejvyšší kvalitě. Domácí Atlético bude horkým favoritem, protože zatímco v Copa del Rey už skončilo a nepodívá se za brány čtvrtfinále, v LaLize už zase předvádí solidní výkony.

Trenér Diego Simeone dokázal z mužstva dostat dobrou odpověď na nedávné fiasko v poháru s Realem při cestě do Pamplony. Osasuna je hodně náročný soupeř, který, když má den, umí skvěle zahrát. Ani Atléticu nedala Osasuna nic zadarmo, Colchoneros se pořádně zapotili. Chvíli před koncem jim však nejtěsnější možnou výhru vystřelil svou premiérovou trefou v sezoně záložník Saúl Ñíguez.

Tahle výhra umožnila Atléticu pořád držet čtvrtou příčku, která je bytostně spojena s Ligou mistrů. Simeoneho kádr ovšem nesmí usnout na vavřínech, protože dvojice hladových pronásledovatelů v podání Villarrealu a Realu Betis na něj ztrácí jen tři body. Argentinský kouč si je ale jistý, že jeho hráči přistoupí k utkání s patřičným respektem.

"Myslím, že po porážce od Realu bylo velmi důležité znovu vyhrát, a jsem rád, že se nám to povedlo. Osasuna pro nás představovala velmi složitého soupeře, zvládli jsme to nicméně díky vnitřní síle týmu a soudržnosti. Teď potřebujeme další tři body. A Getafe nesmíme podcenit. Jeho postavení v tabulce nic neukazuje a každý z našich hráčů musí do utkání dát všechno," řekl Simeone

Getafe se neobvykle trápí u dna celé ligy, v tuto chvíli je až na předposledním místě. Pakliže se mu na podzim ještě docela dařilo vyhýbat se bojům o záchranu (před začátkem MS bylo na 15. příčce), tak teď už je do nich ponořeno komplet. V roce 2023 totiž prohrálo všech pět doposud odehraných utkání, přičemž v posledních dvou duelech nedalo ani jednu branku.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Gimenez, Hermoso, Reinildo - De Paul, Koke, Barrios, Correa - Morata, Griezmann

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Dakonam, Duarte, Alderete, Iglesias - Algobia, Milla, Aleñá - Ünal, Mayoral

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.09 - 9.32

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Betis - Celta Vigo

sobota 21:00

Porážky se na kontě Realu Betis začaly v poslední době objevovat až nepříjemně často, a pokud Béticos nechtějí vypadnout z pohárových pozic, musejí zabrat. Sobotní večer je pro to jako stvořený, protože do Sevilly zavítá Celta.

Béticos mají za sebou nepříjemnou zkušenost s Barcelonou, která je v dohrávce 17. kola zaskočila. V první půli se favorit ještě docela trápil, ale po změně stran už své šance začal proměňovat. Betis míč moc často na kopačkách neměl, a i když se v závěru radoval z gólu, na víc než těsnou porážku to nebylo. Pro tým trenéra Manuela Pellegriniho se jednalo o čtvrtou prohru z posledních pěti utkání.

Naštěstí se přitom ve dvou případech hrál pohár, takže do postavení v LaLize se to zas tak moc nepromítlo. Domácí teď stále drží šestou příčku coby poslední místenku do pohárové Evropy, avšak Rayo Vallecano je za nimi jen dva body. A další týmy napjatě sledují, kdy opět zaváhají.

Teď to není zas tak moc pravděpodobné, protože zrovna se Celtou Real Betis hrát umí. Celta se na Estadio Benito Villamarín radovala ze všech tří bodů jen dvakrát za minulých 15 let. Domácím budou nyní chybět zraněný Cruz a rovněž vykartovaný záložník William Carvalho. Debut by si teoreticky mohla připsat nová posila ofenzivy Ayoze Pérez. Celta má naopak kompletní kádr bez absencí.

Ustálená forma je pro ni nicméně neznámé slovo. V posledních deseti kolech se jí povedlo vyhrát jen dvakrát a vždy to mělo jednu společnou věc - čisté konto. Po překvapivém neúspěchu s Mallorcou si tým trenéra Carvalhala spravil chuť v duelu s Athleticem Bilbao, který ve Vigu rozhodl jedinou trefou veterán Iago Aspas. Pořád to však Celtě stačí až na průběžné šestnácté místo.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Pezzella, Felipe, Abner - Guardado, Rodriguez - Henrique, Fékir, Canales - Iglesias

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesin - Mingueza, Aidoo, Nuñéz, Galán - Pérez, Beltrán, Rodriguez, De la Torre - Larsen, Aspas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.26 - 4.05

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Athletic Bilbao - Cádiz CF

pátek 21:00

Athletic po sérii špatných a nevyrovnaných výkonů postupně opustil místa zaručující start v evropských pohárech, ale své snažení ještě zdaleka nevzdává. I proto vítá svého dalšího soupeře, sestupem bezprostředně ohrožený Cádiz.

Baskický celek potřebuje nutně znovu vyhrát, aby se dostal do kontaktu s týmy, které hrají o poháry. Athletic sice postoupil v rámci Copa del Rey až do semifinále, které bude chtít taky vyhrát, ale podívaná v LaLize je pro jeho fanoušky mnohem bolestivější. Momentálně se totiž týmu trenéra Ernesta Valverdeho nedaří vyhrávat a táhne sérii už pěti duelů bez výhry, z nichž tři poslední prohrál.

Athletic navíc z těch pěti zápasů dokázal skórovat jen v jediném, což je na jeho poměry dost netradiční produktivita. I vzhledem k tomu, že si Athletic doposud vedl velmi dobře a jen pět týmů v lize nasázelo soupeřům víc branek. S Cádizem si ale velmi často umí poradit, za posledních dvacet zápasů na San Mamés vyhrál Cádiz jen třikrát.

Trenér Valverde pak doufá, že se jeho hráči zvednou i s přispěním domácích fanoušků. "Máme za sebou několik nepříliš dobře zvládnutých zápasů, ve kterých jsme ztratili důležité body. Proto viím jako nutné se znovu dostat do tempa a to zvláště doma. Jsem si jistý, že naši fanoušci pro nás budou velkou oporou a že s jejich pomocí vytvoříme skvělou atmosféru."

Cádiz sice sezonu špatně začal, ale poslední dobou přeci jen sbírá body ve větším počtu. V posledních pěti ligových duelech prohrál jen jednou, se Sevillou, ale kromě toho taky zvítězil nad Valencií nebo naposledy nad Mallorcou. Utkání s ní rozhodl ještě v prvním poločase a opět se mu povedlo udržet čisté konto. Přesto je pořád až na 18. místě.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Yeray, Vivian, Berchiche - Vesga, D. Garcia - N. Williams, Sancet, Berenguer - Guruzeta

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Mbaye, Espino - Bongonda, Alcaraz, Alex, Ocampo - Lozano, Sobrino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 4.73 - 11.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
19
16
2
1
39 : 7
50
2
Real Madrid
19
14
3
2
40 : 16
45
3
Real Sociedad
19
12
3
4
28 : 18
39
4
Atlético Madrid
19
10
4
5
28 : 16
34
5
Villarreal CF
19
9
4
6
21 : 14
31
6
Real Betis
19
9
4
6
21 : 16
31
7
Rayo Vallecano
19
8
5
6
25 : 22
29
8
CA Osasuna
19
8
4
7
18 : 18
28
9
Athletic Bilbao
19
7
5
7
25 : 20
26
10
RCD Mallorca
19
7
4
8
15 : 18
25
11
UD Almería
19
6
4
9
23 : 29
22
12
Girona FC
19
5
6
8
26 : 29
21
13
Sevilla FC
19
5
6
8
21 : 26
21
14
Valencia CF
19
5
5
9
25 : 23
20
15
Espanyol Barcelona
19
4
8
7
23 : 29
20
16
Celta Vigo
19
5
5
9
18 : 29
20
17
Real Valladolid
19
6
2
11
14 : 28
20
18
Cádiz CF
19
4
7
8
14 : 29
19
19
Getafe CF
19
4
5
10
16 : 26
17
20
Elche CF
19
0
6
13
12 : 39
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (189)

Přidat komentář
misinho7

Eduardo Camavinga má průměr 12,8 získaných míčů a 8,2 vyhraných soubojů na 90 minut

Najviac v Europe.

Ten nam rastie a rastie. Posledne zapasy s Ceballosom najlepsi. Potrebujeme uz ale LB aby mohol ist spat do stredu.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
LAM

No proti nám se mi zdál nejhorší na hřišti.

Reagovat
misinho7

vazne ho ides hodnotit podla jedneho zapasu proti vam ktory ale nevysiel snad nikomu? jesus

Reagovat
Rattlesnake

selhat ve finále poháru proti nejvetšímu rivalovi podle mě důvodem k brždění optimismu je.

těch kluků,

co svítí proti hadrákům a pak tečou proti špičce jsou mračna.

uvidíme co z něj nakonec vyleze,

stejně tak, jako písek v přesýpacích hodinách ubíhají dny našich životů...

Reagovat
madridcan

Ci boha...tak toto musela byť silná kombinácia Absinthu so Savom

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jeste ze loni v playoff LM prokazal, ze proti ty spicce hrat umi.

Reagovat
Rattlesnake

nechodil jenom z lávky?

Reagovat
drussbarb

Boha, toto je ale zle retro, kdybys raději psal o psanci, který spáchal ten nejhorší zločin

Reagovat
Rattlesnake

na odpadlíka bych kouknul hned.

Reagovat
Rattlesnake

.....to je ale seriózně hodně dobrej nápad.

hned ho někde naladím na internetech.

Reagovat
2miguel1

Camavinga nič. Tak isto Ceballos. Prave v takychto zapasoch sa rozhoduje, či na to maš alebo nie. Čuameni naopak paradny. Ak skonči Lukita, nedajbože Toni, tak títo nebudu mať na Pedriho Gaviho Frenkieho.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste vsichni uplne vygumovany nebo co? Camavinga, kdyz nastoupil, tak loni sam otocil prubeh nekolika zapasu v playoff LM. To se nepocita?

Reagovat
2miguel1

Ako za mna len dobre, ak chcete nahradiť Luku a Toniho Camavingov a Ceballosom. Za mna su Čuameni a Federico o moc lepší iked u Federica je badať vykyvy formy. Nieco ako u Frenkieho

Reagovat
misinho7

Ty si spadol zo stromu ci ako? Akoze zato ze hra dobre Camaviga ta zrazu sa odstavuje Fede abo co?

Reagovat
Dayman

Camavinga nič.

Reagovat
Gazdo

No ale to je prave dovod preco Rela vyhrava LM a my ligu posledne roky. Jednoducho vieme na tie slabe timy a ked pride niekto lepsi tak nas proste vyklepe

Reagovat
misinho7

pls radšej sa nevyjadrujte k Realu lebo toto je na smiech..jj v jednom zapase a vami sa rozhodovalo..ale to ze tak hral v playoff LM ktoru sme vyhrali..to sa nerata ach jaj..

Reagovat
JM

Podle téhle logiky jsou Pedri a Gavi úplně k hovnu. Protože přece v takovýhle zápasech se rozhoduje. A v ligovém Clasicu, kde o něco fakt šlo, nehráli nic a Real lehce zvítězil.

Reagovat
Eichel

predĺži Ceba?

Reagovat
misinho7

jj

Reagovat
AlevsakNevadi

Vie niekto čo je vlastne Tebasov problém ? Pánko zajebe že PL je nafúknutý market ktorý spľasne, La Liga je na tom lepšie, najlepší hráči na svete aj tak hrajú v LL. Neustále ide proti Barce lebo nepodpísala CVC, pričom Atletico, Sevilla v podstate celá LL stagnuje a upadá.

Reagovat
EaP

A to so ešte zabudol zmieniť, že v priebehu sezóny zmenil pravidlá dodatkom tak, aby Barca nemohla zaregistrovať hráčov Gaviho a Arauja. On je vážne dosť vtipná postavička

Reagovat
misinho7

Nepovedal by som ze ide proti Barce ale su dane nejake pravidla. Akoze to ze chce chranit aby boli kluby v LL v dobrej financnej situacii je jedna vec ale druha je jasne ze PL co sa tyka financii uteka ale tak to bude tym kto tie kluby vlastni. Za Realom ci Barcou nikdy nebudu sejkovia alebo nejaki dalsi prachaci co si daju za borca ktoreho pred polrokom este nik nepoznal 120.

Samozrejme dalsia vec je marketing. A tu hraju velku rolu proste anglictina. Clovek aj ked ma lajknute vselijake futbalove stranky tak vacsina su anglicke(logicky ked tomu rozumie oproti spanielstine) a mieria proste hlavne na PL. Pekny priklad je vsimnutie si zrazu Casemira borec X rokov jeden z naj a mozno naj DM ktory vyhral vsetko ale vacsinou nebolo tolko o nom a teraz polroka hraje svoju klasiku v United a z kazdej strany to na mna skace, vsetci pundits o tom vravia ako je inde atd. A to je tak isto hype dalsich X hracov v anglicku a celkovo ten marketing Pl je inde ale podla mna tam hraje velku rolu aj ten jazyk a jeho pristupnost.

Reagovat
misinho7

pripadne chcelo by to nejakeho bohateho majitela do LL ktory proste nasype tie prachy a rozbehne nejaky dalsi klub proti Realu a Barce

Reagovat
smazaný uživatel

S tou angličtinou je to pěkná blbost. Španělsky mluví přes 600 milionů lidí, tzn. je to po angličtině druhý nejrozšířenější jazyk.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě je tam čínština samozřejmě

Reagovat
zidane78

"činština" no neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu tak, aby to pochopil i misinho, ten o mandarínštině nikdy neslyšel, když si myslí, že španělsky nikdo nerozumí

Reagovat
misinho7

zas si si vybral co si chcel..je mi jasne kolko ludi hovori spanielsky ale hovorime teraz o tom ktore kanaly, media, stranky atd su najviac riesene a udavaju ako keby "smer" ..okrem marca a sportu netusim o ziadnom dalsom "spanielskom"..a este hlavne pre trh v Europe....

Reagovat
Raul=Real

To ze sa rozprava po Spanielsky v chudobnych južanskych krajinach sa ale z pohladu marketingu,ekonomiky,finacii apd., neda vobec porovnat s vyspelymi anglicky hovoriacimi krajinami

Reagovat
Gazdo

No dovolim si nesuhlasit. Skoro so vsetkym vlastne. Tebas teda hodne poluje ako po Barce (a ta mu bohuzial svojou situaciou dost nabija municiu) tak aj po Reale kvoli tomu pokusu o Superligu. Dalsia vec je ze Tebas sa vobec nesnazi chranit kluby la ligy ale prave naopak. On je typicky priklad sucasneho manazera ktory sa zameriava na kratkodoby vysledok aby ukazal ze za jeho vlady dobre bolo. Blbost so superpoharom v Arabii, dohoda s CVC pre vsetky kluby laligy, pokus tahat zapasy spanielska do inych zemi.. pokial to aj jemu nejako namasti kapsy je to fajn. Ak z toho nic nema tak kritizuje aj to comu nerozumie asi ako Klopp (odmysliac si to ze z toho nieco ma prosim). A to ze za Realom alebo Barcou nebudu sejkovia vobec nevadi nakolko Real a Barcelona mali dokonca posledne roky vacsie prijmy ako kluby z PL problem je ze Barca ich rozhadzala a Real je momentalne strasne financne silny klub. Ved nenakupujete lacno rovnako ako my. Nase problemy su ze davame obrovske zmluvy hracom a preto nemozeme nakupovat tak ako Chelsea kazdy rok lebo u nas najlepsie zarabajuci hraci zarabaju podstatne viac ako hraci PL. Co Tebas namiesto tych svojich hovadin mal uz davno spravit, je presne to co spravila PL a vdakacomu je teraz top. V lalige maju vacsinu ziskov z TV prav Real a Barca. Keby to rozdelili rovnomerne tak by to nabralo podobny efekt snehovej gule ako sa to stalo v PL. Totiz viac penazi vsade posobi vacsiu konkureciuschopnost, to ma za nasledok vacsiu divacky atraktivitu a to ma za nasledok viac penazi atd atd. Este stale je na to cas ale hodinky tikaju a pokial sa ostatne ligy rychlo neujde tak sa z PL stane regulerne superliga lebo nabehnute ma paradne

Reagovat
misinho7

s tym prerozdelenim rovnomerne suhlasim ale s tymi financiama uplne nie..Real aj Barca maju obrovske prijmy ale nie "nekonecne" ako ked za tebou stoji majitel ktory proste si moze rozhadzovat ako chce co si real ani barca nemozu dovolit..a plus ked pre niektorych ani nejak neplatia tie FFP. Perez to sam hovoril, ze uz nedokazeme konkurovat tym klubom, teda raz za cas mozme mozno urobit aj velky nakup 120+ ale nie ako ostatne kluby.

Reagovat
Gazdo

Ale mohli by ste. Pozri napr na taky Utd. Real a Barca su este o nieco vacsie znacky. A to Utd vycucavali doteraz Glazerovci a aj tak si robili velke prestupy. Da sa to uplne v pohode len treba normalne vedenie ligy

Reagovat
Eichel

a normalne vedenie klubu doplnil by som

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Raul=Real

Vsak to prerozdelenie financii z TV práv sa pred niekolkymi rokmi vyrazne menilo nie? V prospech ostatnych klubov LL...nie je to myslim este take "vyrovnane" ako v PL ale je to vyrazne vyrovnanejsie ako trebarz pred 10rokmi...takze tento problem by som nepovedal ze je najvacsou pricinou preco PL coraz viac uteka...velkost a financna sila trhu v Británii je daleko inde ako v spanielsku....toto by som povedal ze je jednou z hlavnych príčin....a druha hlavna pricina je, ze čoraz viac klubov v PL vlastnia miliardári, co sposobuje ten efekt snehovej gule ako pises, viac financii medzi klubmi, vyssia konkurencia-atraktivita, viac peňazí z prav a marketingu....oni uz budu monopol a nikdy sa to nezmeni(podobne ako sutaze v Amerike nemaju konkurenciu co sa tyka atraktivity,financnej sily, marketingu ..)

Reagovat
Gazdo

Este par rokov dozadu to nebolo take vyrazne. Myslim ten marketing. Dokocna aj sledovanost mala PL nie aj o tolko vyssie. Teraz uz je to samozrejme neporovnatelne. A az tak sa tie TV prava zasadne nemenili a preto ta snehova gula sa nema ako rozbehnut. Plus teda financne fairplay pravidlo laligy ktore nie len ze brani klubom krachnut ale zaroven aj brani majitelom nejako investovat (napr Almeria) a aj pre to je PL proste lakavejsia pre bohacov co je tiez efekt snehovej gule

Reagovat
Raul=Real

Extremne vyrazne sa menili TV prava za poslednych 10r

https://spanelskyfotbal.cz/clanky/rozdily-v-prijmech-z-televiznich-prav-se-zmensuji-stale-jsou-ale-znacne

"Rozdíly v příjmech jednotlivých klubů La Ligy jsou stále značné, byť se každým rokem snižují. Zatímco v ročníku 2012/2013 získal první tým z televizních práv 9,4krát vyšší obnos, v posledních třech sezónách šlo o 3,7, 3,6 a 3,5násobek."

https://halamadrid.sk/real-madrid-druhy-v-poradi-co-sa-tyka-financii-za-televizne-prava/

Uz to nie je 9-10x vyssi obnos pre prveho oproti poslednému ako pred 10r

Reagovat
Gazdo

Ano ale stale je to o dost viac ako by bolo vhodne. Ja netvrdim ze je to uplne bez zmeny ale v zasade to nie je az tak podstatne lebo stale tie prve timy maju niekolkoNASOBOK a to je proste stale zle a je uplne jedno kolko ten nasobok cini lebo noznice ostavaju stale uzavrete

Reagovat
Gazdo

*otvorene

Reagovat
patas92

Však se několik let doslova díval na to, jak Bartomeu utrácí peníze, které nemá, ale najednou mu tak moc záleží na ekonomickém zdraví Barcelony, že si za pochodu vymýšlí nové pravidla, díky kterým pak Barca ani nemůže zaregistrovat vlastního odchovance, který se může stát tahákem jeho La Ligy.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Switchback

Sergio Ramos: "There was suffering for several years playing against Messi. I am now enjoying him. He is the best player football has ever produced."

Správně Sergio

Reagovat
madridcan

Zas z toho by som sa posrať neišiel. Sme z generácie, ktorá zažívala všetky Clasica, ktorých bolo ročne asi najviac v histórii. Ak nie si Klokanomet, ktorý sa narodil ako talentované dieťa(už v štyroch rokoch vedel to, čo teraz), tak s dospelým rozumom žiješ inak a určite nie minulosťou. Názory sa menia a nemôžeš sa večne dorábať na CR vs. Messi len preto, že si zažil vtedy veľmi vyhecované súboje vďaka nim dvom a konkretne Ramos bol toho priamou súčasťou. Už sú vykľudnení a čím skôr to pochopíš, že aj v ich veku príde aj tak po búrke rešpekt(ktorý tam vždy bol podľa mňa), tak tým máš ďalej od toho vyššie spomínaného talentu

Reagovat
misinho7

ono myslim si ze snad vacsina uzivatelov vyrastla z tych retardovanych hadok ktore sme tu mavali..a proste obidve strany musia respektovat ze obidvaja su obrovske legendy, naj hraci historie abez jedneho ci druheho by to mozno neboli najlepsie suboje v historii ake sme zazili a uz asi nezazijeme..

A hraci sa urcite respektuju. Je fajn ked na ihrisku idu uplne na doraz ale nepochybujem ze po zapase taky Ramos nikdy nemal nic proti Messimu ci naopak.

Reagovat
Kokesh

Ono by stačilo pro všechny uznat, že Messi je prostě daleko talentovanější fotbalista, momentálně zcela bez debat nejlepší v historii. Ale ten druhý byl tak výjimečný, že měl několik sezón daleko lepších než on. Jenže tady si Messihoniči myslí, že měl prcek 15 sezón v kuse nejlepších a nikdo nebyl víc než on. Protože playmaker, góly a asistence, blablabla...

Reagovat
patas92

Několik sezón daleko lepších než on

Reagovat
smazaný uživatel

Teď má velkou šanci udělat daleko lepší sezonu v daleko horší lize. Zatím jeden gól z penalty, uvidíme

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kokesh

Říkám, zaslepená hloupost. Byly dva tábory. Ten první velebil Messiho a druhý Crise. Ony ty diskuze nebyly tak vyhrocené kvůli tomu, že ten první byl lepší o parník, ale že byli vyrovnání. Každý chvilku tahal pilku...jenže zatímco lidí z druhého tábora uměli uznat kvalitu Messiho, v tom prvním se kvalita Crise vždy jen snižovala, což je patrné i z těch nynějších komentů.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kluivert9

Jojo, váš tábor je přímo ukázkovej příklad uznávání čehokoliv pozitivního ve spojení s Barcou... a ty obzvlášť

Reagovat
Kokesh

Oh...napsal jsem, že je váš historicky nejlepší hráč lepší než náš...a klidně i napíšu, že je Barca historicky druhý nejlepší tým ve Španělsku....co víc pozitivního a pravdivého chceš? Víc pravdy už nedokážu. Už jen asi mimo téma jen Babiš je piča.

Reagovat
drussbarb

S poslední větou absolutní souhlas, pak že fotbal rozděluje

Reagovat
patas92

Já jsem kvality Ronalda nikdy nesnižoval, ale zároveň tu nebudu psát věci typu jak jsem rád, že žiju v jejich éře a jak by jeden bez druhého nebyl a podobné romantismy, které by je mohly stavět na stejnou úroveň, když je na stejné úrovni nemám. Za mě je prostě Messi konzistentně lepší fotbalista a jestli někdy Ronaldo měl lepší sezónu, tak určitě ne daleko lepší.

Reagovat
2miguel1

13/14 - jednu.

Reagovat
Leo Rekordman

Jasná vec

Reagovat
blaugrana

Kloppo nevydrz ani do konca sezony

Reagovat
Xavivax1

Ten v příští sezoně nahradí Ancelottiho

Reagovat
misinho7

to si nemyslim..on povedal niekde ze potrebuje ovladat ten jazyk dokonale aby mohol trenovat a spanielsky nevie.. a Carlo nema zatial preco Real vyhadzovat..my si skorej vychovavame Raula ktory v Castille rastie a skor si myslim ze ak Carlo neskonci uz teraz ale az o rok ci dva tak ho nahradi Raul

Reagovat
Eichel

skôr si dá od futbalu tak rok-dva pauzu.. vyzerá na tých tlačkovkách dosť strhano a vyhoreno

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím krásný zápas, to je tak, když se potkají dva týmy, co chtějí hrát fotbal.

Reagovat
Phillipinho

Za cim stoji ty horsi vysledky po MS?

Reagovat
smazaný uživatel

Špatná produktivita, vůbec si nevytváříme šance. Canales a Fekir nemají ideální formu, z obrany zase odešel Moreno a Abner ani Miranda ani zdaleka nedosahují jeho úrovně (zatím). A jak už jsem psal, 10 červených karet je prostě moc, s tím se musí něco udělat, to na tom má taky určitě svůj podíl. Každopádně je ale ten tým je slabší než v loňské sezóně, takže 6.-8. místo je střízlivé očekávání.

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Carvajal;Nacho;Rudiger;Camavinga;Tchouameni;Valverde;Ceballos;Vini;Rodrygo;Asensio

Reagovat
misinho7

za mna paradna, ta zaloha s Valverdem a Danim nevypusti nic k tomu Cama ktory na LB hraje ako keby tam hraval odjakziva(aj ked sa tesim ked sa uz konecne dostane spat do stredu) a na hrote Rodrygo ktoremu to tam pri absencii Karima slo..tak snad dnes vitazne

Reagovat
zasranej malíř

Nakonec chytá Lunin, Thibo se zranil při rozvičce

Reagovat
CHONG

S výjimkou Nacha (a Daniho) všechno hráči, na které bychom asi chtěli sázet do budoucna, tak jsem zvědav...

Reagovat
vilp

Jestli chceš do budoucna stavět na Asensiovi, tak seš blázen.

Reagovat
misinho7

ak sa dnes nedostane k strele tak je nam nahovno..ako hrac z lavicky fajn ale na zaklad absolutne nema

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

S Ceballosem je to taky pěkná otočka, ne? Ještě před měsícem to byl odepsanej hráč

Reagovat
vilp

Tak po vánocích dostal šanci a začal hrát dobře. U Asensia se čeká jenom asi 7 let, kdy to konečně rozbalí naplno.

Reagovat
misinho7

na druhej strane strasne nam chyba hlbka alebo teda zdvojenie postov..na LB hraje DM, na RB mame backup RW, na hrote miesto Benzemu tiez nehrava klasicky hrotak myslim si ze toto by sme mali mat lepsie poriesene do buducna

Reagovat
madridcan

Mariano sa ešte niekedy pozre na trávnik?

Reagovat
misinho7

mozno skor ako Eden..ten vraj uz nenosi ani dres a kopacky ked je na lavicke..uz absolutne nerata s tym ze nastupi

Reagovat
oli9

Šílené, že za vás za 3 a půl sezóny zahrál tolik zápasu co někdo stihl teď na podzim..... Minutaz bude ještě menší

Reagovat
madridcan

Veď zas je zranený dement

Reagovat
misinho7

Nj nase klasicke zaciatky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca do útoku!

Reagovat
sensei25

Real neda gol ani ked budu hrat do rana:-)

Reagovat
misinho7

No zacinam pochybovat ze ten beton prekoname. Brania naozaj dobre. Na Viniho su stale 3-4 hraci, ten tam nema sancu.

Jedine nejaka zazracna strela od Marca.

Reagovat
ttopi

Tím pádem musí mít Real převahu miko prostor Viniho

Reagovat
smazaný uživatel

Zakončení Nacha bylo fakt geniální, to se jenom tak nevidí

Reagovat
Hurrikane

Maffeo je pěkné hovno, ty kráso..

Reagovat
smazaný uživatel

Vinicious dnes musí dostat rudou, zase se chová jako prase

Reagovat
misinho7

Reagovat
Switchback

S Brunem asi největší krysy momentálně

Reagovat
Kluivert9

+ Richarlison

Reagovat
zasranej malíř

Ještě že máme na lávce hvězdami nabitý útok které můžeme poslat na hřiště

Reagovat
vilp

Že se k tomu staví ten mrzák...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť šel do Rajkoviča šlapákem, takže jeho faul byl dřív

Reagovat
smazaný uživatel

ASINESENSIOOOOO

Reagovat
zasranej malíř

Proč to nekopal Rodrygo?

Reagovat
misinho7

Borec ktory vie len strielat a este aj to dosere.

Reagovat
Al Capone

Tak penalta se mela opakovat... ale ta se opakuje jen proti Realu...

Reagovat
Switchback

měl nohu na čáře

Reagovat
Al Capone

Ale obrance tam byl drive.

Reagovat
Switchback
Reagovat
Ed_Hazard

čo tým videom chceš pvoedať? Však tam bol jasne cca 30cm minimálne 1 hráč (ten pri Carvajalovi) a vyzerá to že aj hráč s číslom 20 (pri Nachovi) Si to stopni v 00:39.

Reagovat
Sergi Samper

on tam ale vběhl první spíš Nacho protože šel přes kruh, je to vidět v čase cca 0:32

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
O.Giroud

technicke 2 goly pre Real

Reagovat
Hurrikane

To máš za ten rozběh..

Reagovat
sensei25

Este ze tam maju ancelotiho.Ten bude striedat az po zapase.

Reagovat
smazaný uživatel

HH to začíná hezky naklánět bude další penalta

Reagovat
sensei25

Tym dnes nepomoze nic

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca ale jede parádně na krev...skoro jako by jim Laporta slíbil pár procent BarcaTV.

Reagovat
USA_osloboditel

Keďže nato nemáte prachy musíte platiť studiom

Reagovat
misinho7

Teraz prisiel GOAT. To bude jasna otocka.

Reagovat
Kluivert9

Diaz?

Reagovat
misinho7

kto iny

Reagovat
Kenneth

Na lavicce jeden ofenzivni hrac, ktery ale nehral fotbal nekolik mesicu. Diky Florentino

Reagovat
smazaný uživatel

Mariano má asi nejhorší účes všech dob. Dvě barevné klobásy na hlavě tvle.

Reagovat
Hurrikane

To víš, má čas..

Reagovat
Hurrikane

Camavinga je beast

Reagovat
Al Capone

To je neskutečně k blití fotbal... hnus

Reagovat
Kluivert9

Reálek

Reagovat
smazaný uživatel

Heroický výkon Mallorky! Díky hoši!

Reagovat
Hurrikane

43 faulů a 10 ŽK

La Liga se snaží konkurovat českému pralesu nebo co?

Reagovat
Kluivert9

Ne, jen jsi zrovna trefil zápas, kde se potkaly dva nefotbalové týmy...

Reagovat
Hurrikane

Jsem si měl počkat na večerní šlágr co?

Bohužel v té době je milánské derby a fotbaly na splitscreenu nevyhledávám, bolí mě z nich hlava..

Reagovat
Kluivert9

Večer Barca - Sevilla taky pár karet bude

Reagovat
vilp

Tak pravda je, že ta liga je víc a víc nekoukatelná.

Reagovat
misinho7

Reagovat
patas92

Celkově šel klubový fotbal hodně dolů mi přijde. I v Anglii snad kromě toho Arsenalu letos není tým, který by byl zárukou dobrého fotbalu.

Reagovat
Kluivert9

Teď ale hodně baví Neapol.

Reagovat
vilp

Loni jsem kvůli Schickovi začal sledovat Bundesligu, a ta mě baví hodně. Super tempo, útočná hra, dobrá atmosféra, hodně gólů. Premier league je nuda, ale Španělsko je fakt extra sračka snad každý druhý zápas.

Reagovat
Gazdo

BL je najlepsi futbal

Reagovat
blaugrana

Rodri na Busquetsa

Reagovat
vilp

Však je lepší než de Jong, ne?

Reagovat
Gazdo

Zaujimave za ma Xavi styroch kridelnikov ale posledne zapasy to vyzera ze hrava iba s jednym. Skoda ze ti nasi lemplovia su v takej “forme” ze si to Xavi v podstate aj ospravedlni

Reagovat
2miguel1

Podla mna zacneme tak hravat, ako kedysi s Iniestom na kraji. Keby si mam tipnut buducu sezonu ( uz dufam bez Sergia ) tak Andre - BACK - Frenkie Gündo Pedri - Gavi Lewa a jeden z tych našich kridel

Reagovat
Rizek

Gundo? Gundogan? Tomu už je 32 ne?

Reagovat
Kluivert9

Já teda počítám s novým RB.

Reagovat
Xavi

Já jsem rád, že začal hrával De Jong v základu. Jak říkáš, Dembele zranenej a zbytek spatnej, Raphinha dal minule gól, tak hraje. Fati by strašně potřeboval dát gól.

Reagovat
dextroza_m

Snad dnes za 3b. a v Madridu -8... Ale nerikej hop

Reagovat
smazaný uživatel

Jdeme na to, Sevilla musí být nekompromisně zničena.

Reagovat
smazaný uživatel

to je začátek snad to Kessie zvládne

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi

Reagovat
smazaný uživatel

Kessie jaká klička

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá bomba od Lewy, tlačíme

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla hraje absolutní beton tvle, ale radíme si s tím docela dobře

Reagovat
blaugrana

ultimatna sracka

Reagovat
Rizek

nehraje Sergio ...

Reagovat
LAM

Totální beton od Sevilli.Nepamatuju, že by někdy hráli takovou sračku.

Od nás slabota. V záloze chybí přihrávky Sergia, s Kessiem hrajeme o 10 a Dembele na pravo proti Raphinhovi je jinej sport.

Dal bych tam Fatiho, protože hrát na 4 záložníky proti Seville na 16 je pitomost, ale bude to spíš náhoda něco tam dotlačit.

Reagovat
Rizek

Sevilla má papírově velmi zajímavý tým. Nechápu, jak s takovýma hráčema můžou hrát takovýho zanďoura. Je to smutný.

My hrajeme, co nám Sevilla dovolí. A s Kessiém na takhle důležitým místě to je strašně těžký. Ten měl jít prostě někam jinam. V tom kádru je vyloženě navíc, výkony má hrozné, nehodí se k nám. Já bych se toho nebál a do druhé půlky bych ho vyndal, na DM by šel FdJ a nasadil bych Ferrana

Reagovat
smazaný uživatel

V první půlhodině se zdálo, že tam musí každou chvíli něco projít, ale potom nám spadl řetěz, Sevilla vytáhla presink, my jsme zajebali pár rychlejších přechodů a už to tak dobře nevypadá. Absence Buse pro otevírání obrany taky není moc dobrá zpráva a Kessie po úvodních dobrých momentech zase kamsi zapadl. Moc pěkné momenty měl Gavi, Raphinha to tahá až paty, ale co už. Každopádně musíme hrát trpělivě, takový beton Sevilla nemůže zvládnout celý zápas.

Reagovat
Switchback

Lewa tam hlavně neskutečně posral ten jeden protiútok

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a potom to zase předržel a zadrbal Gavi. Obojí velká škoda, když jinak jsou bílí zatažení v 11 za míčem.

Reagovat
Xavi

To bude zas maximálně 1-0.

Reagovat
LAM

Kéž by aspoň 1:0. Herně to dobrý není a není koho tam dát.

Reagovat
2miguel1

Pride Fati aj Ferran

Reagovat
LAM

No to mě moc nenaplňuje optimismem

Reagovat
Rizek

Tak ono ... herně ... Jako proti takovýmu betonu se hrát prostě nedá. To musíme jen doufat, že tam něco spadne ze standartky nebo tam něco propadne. Dneska bych nekritizoval celkově hru, protože se hrát prostě nedá.

Reagovat
Rizek

Super - Kessie je vystrčený trochu výš, kde nemusí tvořit hru a kde může chodit do vápna a být tak i trochu prospěšný.

Reagovat
smazaný uživatel

Poločas jsme začali dobře, jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Rafo tvlll

Reagovat
Rizek

Albovi dneska ty centry nelítají.

Reagovat
smazaný uživatel

KESSIE GENIUSSSSSS

Reagovat
Rizek

Kessie fantastické řešení.

Reagovat
smazaný uživatel

hele, to byl move jak od Zidana, ne?

Reagovat
patas92

Franck Messie

Reagovat
Rizek

FdJ, Gavi, Pedri v záloze je funkční řešení. A nemusel by se nikdo kupovat.

Reagovat
blaugrana

Lewa je dnes na delo

Reagovat
smazaný uživatel

Jordán

Reagovat
Rizek

Studoval to tam dlouho a ještě dýl to tam organizoval. Asi to mají dobře připravené a seběhané.

Reagovat
smazaný uživatel

ten magor už tam 5 minut luští plánek, to jsem ještě neviděl

Reagovat
Rizek

A přitom to připadá přibližně stejně, jako předtím.

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
smazaný uživatel

GAVIÁTOOOOOR

Reagovat
Rizek

Raf taková přihrávka. Klobouček

Reagovat
smazaný uživatel

Raphinha klasika, celý zápas nic, ale nějaký moment mu občas fakt vyjde

Reagovat
Rizek

Famózní. Tak tohle se často nevidí. Rafinha génius.

Reagovat
Dr. Admess

Tahle Barça mě baví.

Reagovat
smazaný uživatel

Araujo dobře pomrdal Ocamposa

Reagovat
smazaný uživatel

druhý poločas má grády

Reagovat
smazaný uživatel

váleeec

Reagovat
Rizek

Parádní druhá půlka. Bavím se.

Reagovat
Kluivert9

Demolice

Reagovat
smazaný uživatel

tak ještě jeden gól pro Lewu, ja?

Reagovat
Kluivert9

A jak může dostávat před Albou přednost Alonso, fakt nepochopím

Reagovat
blaugrana

ten uz bude hrat stopera

Reagovat
smazaný uživatel

cheeky Raketa

Reagovat
Rizek

Sevilla nesmí spadnout. Tam se musí hodně zamyslet, co s tím.

Reagovat
Rizek

Pěkné. Děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

paráda 8 bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele