LaLiga - souhrn 18. kola: Real Madrid stíhá Barcelonu

20.01.2023, 22:54, aktualizováno 23.01.2023, 23:04
Komentáře a souhrny
Pedri (© AFP)

Barcelona porazila Getafe a na prvním místě si drží tříbodový náskok na Real Madrid, jenž vyhrál na půdě Athleticu. Tři body získaly také Atlético Madrid a Real Sociedad. Mallorca započala osmnácté kolo španělské nejvyšší soutěže duelem se Celtou Vigo a díky jedinému gólu Daniho Rodrígueze získala tři body. Sevilla zapsala důležitou výhru nad Cádizem...

Valencia CF - UD Almería 2:2

23.01.2023 21:00

Góly: 48. Justin Kluivert, 65. José Luis Gayá - 54. Chumi, 74. Francisco Portillo

Fotbalisté Valencie remizovali v 18. kole LaLigy na svém hřišti s Almeríí 2:2, a prodloužili tak čekání na výhru na tři ligové zápasy. Utkání mohl gólově otevřít v první půli Largie Ramazani, jenž však z penaltového puntíku trefil pouze tyč. S brankami se roztrhl pytel až po změně stran, když se prosadili hned čtyři různí střelci. Poslední slovo z nich měl hostující Francisco Portillo, který premiérovou trefou v sezoně rozhodl o zisku teprve třetího venkovního bodu svého týmu v ročníku.

Valencia neprožívala zrovna ideální sezonu. Po třech prohrách z posledních pěti ligových utkání jí v tabulce s 19 body náležela až 13. příčka a hráči museli mít plnou hlavu záchranářských starostí. Vždyť od první sestupové pozice Netopýry dělily pouhé dva body. Ještě o něco hůř na tom ale byl soupeř z Almeríe, který se nacházel o dvě pozice za Valencií. Hosté taktéž uspěli jen jednou v posledních pěti duelech.

Domácí celek si hned v úvodu utkání vytvořil velký tlak a několik šancí, tu největší z nich měl v páté minutě Justin Kluivert po chybě Fernanda Martíneze, své zaváhání ale brankář Almeríe napravil dobrým zákrokem. Až ve 29. minutě poprvé zahrozili také hosté, jenže přízemní pokus Houboulanga Mendese šel mimo branku. I přes převahu Valencie mohli dát gól do šatny Rojiblancos poté, co obránce domácích Gabriel Paulista zahrál rukou ve vápně. Ramazani ale svůj pokutový kop namířil pouze do pravé tyče brankáře Giorgiho Mamardashviliho.

Netopýři začali stejně jako v prvním poločase i v tom druhém, hned po třech minutách se mohli radovat z první branky, když André Almeida skvělým centrem našel v šestnáctce Kluiverta, a ten hlavou svou šanci proměnil. Hned vzápětí však přišla odpověď po rohovém kopu Almeríe a dobré hlavičce Chumiho. Aktivita domácích neustála a po několika slibných šancích se v 65. minutě z dorážky prosadil kapitán José Gayá. Rojiblancos ale znovu srovnali po chybě Cenka Özkacara a přesné ráně Portilla.

Utkání tak skončilo remízou, která ani jednomu ze soupeřů na klidu příliš nepřidala. Valencia v příštím kole nastoupí 29. ledna na hřišti Valladolidu, Almeríi doma o dva dny dříve prověří Espanyol.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Madrid 0:2

22.01.2023 21:00

Góly: 24. Karim Benzema, 90. Toni Kroos

Aktuální španělský mistr v neděli večer nezaváhal a stáhl náskok Barcelony na tři body. V těžkém utkání na San Mamés porazil Athletic 2:0 díky brankám Karima Benzemy a Toniho Kroose. Athletic měl několik příležitostí, ale Real podržel brankář Courtois.

Real Madrid už znal výsledek Barcelony, která těsně udolala Getafe a na San Mamés potřeboval rovněž zvítězit. V minulém kole se mu totiž nepodařil zápas na Villarrealu, který osamostatnil Katalánce na čele tabulky. Athletic zase ztratil derby s Realem Sociedad a i on měl co napravovat.

Athletic začal proti obhájci prvenství nebojácně a už v 10. minutě musel Courtois zasahovat po hlavičce Paredese. O chvíli později musel být belgický brankář znovu ve střehu, nicméně střela Nica Williamse se mezi tři tyče nevešla. Do třetice neskončil gólem ani rychlý brejk, po kterém zakončoval Iňaki Williams jen do boční sítě.

Real Madrid se ubránil a ve 24. minutě dal Baskům lekci z produktivity. Valverdeho centr sklepl Asensio a Karim Benzema v šestnáctce a bez přípravy napálil balón nechytatelně do branky. Real Madrid tak ovládl nejdůležitější statistiku prvního poločasu a do šaten mohl jít výrazně spokojenější.

Carlo Ancelotti tak nemusel sahat k žádným změnám a stejně si počínal i jeho protějšek Ernesto Valverde. V 59. minutě měl Bílý balet dobrou možnost navýšit, ale Nacho Fernández ani nadvakrát Simóna nepřekonal. Ještě větší šance se naskytla hostům o sedm minut později, kdy po pohledné akci zakončoval mimo Asensio. Krátce poté už Athletic střídal a na plac poslal čerstvé síly v podobě Herrery, Muniaina a Gorky.

Athletic měl velkou příležitost dvacet minut před koncem, kdy si na centrovaný balón Berchicheho naběhl Nico Williams a hostující svatyni minul. A když už Athletic konečně vstřelil gól, nebyl kvůli ofsajdovému postavení uznán. To byl případ tečujícího Guruzety. Real se musel o výsledek strachovat a to až do 90. minuty. Toni Kroos se zpoza vápna opřel do balónu z první a dal na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Getafe CF 1:0

22.01.2023 18:30

Góly: 35. Pedri

Pouze jedna branka padla na slovutném Camp Nou a Barcelona si díky tomu upevnila vedení. Getafe hrálo s Katalánci vyrovnanou partii, ale ve 35. minutě neuhlídalo mladíka Pedriho a na odpověď se nezmohlo.

Barcelona zvítězila i bez Roberta Lewandowského, jehož obvyklý gólový příspěvek tentokrát chyběl. Katalánci se v ofenzivě spoléhali na trio Dembélé, Fati, Raphinha, zatímco Getafe vytasilo s dvojicí Mayoral, Ünal.

Dle očekávání byla Barca častěji u balónu, nicméně nějakou výraznou převahu neměla. Naopak už ve 4. minutě čelila nebezpečné akci, při které Borja Mayoral poslal balón do sítě. Celé záležitosti ale předcházel ofsajd a skóre se tak neměnilo. Getafe se soustředilo na brejkové příležitosti, zatímco Barcelona hledala kudy proniknout do šestnáctky. Ve 32. minutě ale znovu unikl Mayoral a pro domácí to znamenalo problémy - Ter Stegen však skvěle zasáhl. Krátce poté Xaviho svěřenci udeřili. Po zisku balónu následoval rychlý přechod do útoku a Raphinha naservíroval přesnou přihrávku na skórujícího Pedriho.

I po inkasované brance se Getafe drželo svého a spoléhalo na brejky. Ter Stegen opět zasáhl po střele Mayorala a o chvíli později na jeho střílený centr nikdo nedosáhl.

Ze strany Barcelony to nebyl úplně optimální výkon a Xavi o přestávce sáhl ke změnám. Obraz hry byl i ve druhém poločase podobný, byť Azulones už neměli tolik možností. Pět minut před koncem odmítl pojistku střídající Kessié, kterého skvěle vychytal Soría. V nastaveném čase měli Katalánci štěstí a po Busquetsově zaváhání hlavičkoval jen do Ter Stegena Latasa. Getafe předvedlo na Camp Nou dobrý výkon, jenomže na body nedosáhlo. Barcelona si pojistila vedení v LaLize před druhým Realem Madrid.

Více informací k zápasu

Elche CF - CA Osasuna 1:1

22.01.2023 16:15

Góly: 67. José Ángel Carmona - 20. Ezequiel Ávila

Čekání na ligovou výhru se z pohledu Elche prodlužuje. Domácí celek tentokrát neuspěl proti Osasuně a doma získal jen bod, což je vzhledem k záchranářským starostem prostě málo. Ztráta je to i pro hosty, kteří jsou pořád v kontaktu s evropskými poháry.

Elche potřebovalo zápas s Osasunou vyhrát, aby zvýšilo své šance na záchranu, jenomže už v prvním poločase se dostalo do potíží.

A to přesně ve 20. minutě. Kike Barja našel svým centrem hlavu Ezequiela Ávily a na jeho dobře umístěnou hlavičku Badía nedosáhl. Diváci tak dostali další "políček" a svojí nespokojenost dávali najevo pískotem. Elche se každopádně snažilo něco vymyslet, ale dobře fungující obrana Osasuny mu nic nedovolila.

První poločas nepatřil mezi ty atraktivní a moc toho neukázal. Osasuna měla utkání pod kontrolou, přesto ho nakonec nevyhrála. Na začátku druhého poločasu se Elche dožadovalo pokutového kopu, ale VAR žádný prohřešek neobjevil. Necelých osmnáct tisíc diváků na stadionu Manuela Martíneze Valera se dočkalo v 67. minutě. Fidel posunul balón na Josého Ángela Carmonu a ten nekompromisní ranou srovnal na 1:1.

Do konce zápasu ještě zbývala dobrá půlhodina, ovšem ani jedna strana neměla dostatek síly rozhodnout. Remíza je tak ztráta pro obě mužstva. Elche zůstává poslední, kdežto Osasuna se drží v těsném závěsu za evropskými poháry.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Girona FC 1:0

22.01.2023 14:00

Góly: 90+10. Dani Parejo (pen.)

V úvodním nedělním utkání španělské LaLigy si to spolu rozdaly celky Villarrealu a Girony. První poločas se nesl v duchu promarněných šancí, v samotném závěru toho druhého pak rozhodl Dani Parejo z pokutového kopu.

První velkou příležitost zápasu s sebou přinesla dvanáctá minuta. Yéremy Pino nejdřív z dobré pozice trefil tyč, s následnou zakroucenou střelou Baeny si poradil hostující brankář Gazzaniga.

O deset minut později centroval na opačné straně zleva Iván Martín. Téměř přesně se mu podařilo najít číhajícího Stuaniho. Ten si ale neporadil se zpracováním a hrudí poslal balón příliš před sebe. Následné zakončení pak už nenadělalo větší problém Reinovi.

Přibližně deset minut před pauzou se pak do stoprocentní gólovky dostal po centru Mojicy Mandi. Jeho hlavička z hranice malého vápna ale jen přinutila k reflexnímu zákroku Gazzanigu.

Po pauze se hra uklidnila a k šancím se oba týmy dostávaly jen zřídka. Jednu potenciální hasil zákrokem na žlutou Bueno, k jeho smůle ale byla v utkání už druhá, a tak musel opustit hřiště. Už v nastaveném čase byl pak ve vápně faulován Torres a k pokutovému kopu si stoupl Gerard Moreno. Jeho přízemní ránu ale vystihl skvělý argentinský brankář ve službách Blanquivermells a udržel tak naději na zisk bodu.

Ta se ale rozplynula o pár minut později, když Juanpe stáhl k zemi jednoho z protihráčů a rozhodčí podruhé během jednoho nastavení nařídil penaltu. K té se tentokrát postavil Parejo, poslal míč k levé tyči a zajistil tak pro "Žlutou ponorku" tři body, čímž ji udržel na páté příčce, zajišťující účast v pohárové Evropě.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Cádiz CF 1:0

21.01.2023 21:00

Góly: 89. Ivan Rakitić (pen.)

Seville se v tomto ročníku LaLigy vůbec nedaří a domácí duel s Cádizem to znovu potvrdil. Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána se sice domácí radovali z důležité výhry 1:0, ovšem více jak 87. minut se hrálo bez branek.

Prohra s Gironou v minulém kole znamenala pád do sestupového pásma, odkud se chtěli Rojiblancos co nejdříve vyškrábat a doma k tomu měli veškeré předpoklady. Cádiz však ukázal, že ho není radno podceňovat, a i když nakonec padl, odvedl slušný výkon.

Je pravdou, že v prvním poločase měla Sevilla navrch, ale žádné její šance nekončily gólem. Anthony Lozano jako první prověřil pozornost brankáře a velký rozruch činil svojí hrou aktivní Érik Lamela. V závěru poločasu dokonce vstřelil gól, nicméně z ofsajdového postavení, takže se šlo do šaten za stavu 0:0.

I po změně stran hrozila spíše Sevilla a v 51. minutě vytáhl volej Rakitiće skvělý Ledesma. Cádiz se účelně bránil a když už to nešlo, skvěle zasáhl brankář. V 68. minutě vytáhl Ledesma skvělé věci a gólem neskončily pokusy En-Nesyriho ani Torrese.

O osudu utkání nakonec rozhodla penalta. Tři minuty před koncem zahrál Alejo rukou v pokutovém území a následoval krutý verdikt pokutového kopu. Navíc to nebyl jediný trest, protože Alejo měl už druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Do třetice pak penaltu proměnil Ivan Rakitić a Sevilla díky tomu získala důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Valladolid 3:0

21.01.2023 18:30

Góly: 18. Álvaro Morata, 23. Antoine Griezmann, 28. Mario Hermoso

Třetí zápas sobotního programu LaLigy s sebou přinesl střetnutí Atlética Madrid, které na Estadio Metropolitano hostilo Valladolid. Favorit nenechal nic náhodě a už v osmnácté minutě vedl díky trefě Moraty. O pět minut později zvýšil Griezmann a gólový účet "Atletů" pečetil v osmadvacáté minutě Hermoso.

Domácí vlétli do zápasu s obrovskou vervou a už po třech minutách se mohli ujmout vedení. Po pravé straně se do pokutového území prosmýkl Correa a předložil míč do skvělé pozice Moratovi. Ten však nabízenou šancí pohrdnul a branku minul.

O čtvrt hodiny se už ale španělský forvard, který v létě přestoupil z Juventusu, mohl radovat. Do šance jej vyslal tentokrát nádhernou patičkou z prvního doteku Griezmann a Morata si poradil s naprostou lehkostí. El Yamiqa zaseknutím posadil na zem a zakončením na přední tyč otevřel skóre.

Colchoneros tlačili dál a už o pár minut později svůj náskok navýšili. Po pravé straně postupoval Molina, který krásně našel před brankou nikým nehlídaného Antoina Griezmanna, jenž z bezprostřední blízkosti neměl problém překonat brankáře Masipa.

Ve dvacáté osmé minutě pak byl gólman Valladolidu nucen kapitulovat potřetí. Agilní Griezmann rozehrál standardní situaci a nadýchaným centrem dokázal přesně najít nohu Maria Hermosa, který nadvakrát překonal Masipa. Celá situace se pak ještě přezkoumávala na videu, ale nakonec bylo shledáno, že španělský stoper se v době přihrávky nenacházel v postavení mimo hru.

Pasivní Pucelanos se nedostali k žádnému většímu ohrožení branky, naopak Madridští byli v sedmašedesáté minutě jen milimetry od navýšení vedení. Obrovskou smůlu měl Correa, který svým zakončením trefil nejprve pravou tyč, od níž se míč následně odrazil do levé a nakonec mimo bránu.

To ale "Indiány" příliš mrzet nemuselo, utkání s Valladolidem opanovali a připsali si první výhru v lize v novém roce, naopak Pachetovým svěřencům zbyly po nepovedeném zápase oči pro pláč. Jejich série bez výhry v lize se navíc protáhla už na osm zápasů.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Betis 1:0

21.01.2023 16:15

Góly: 43. Martin Braithwaite

Espanyol dokázal nejen přehrát, ale i porazit hostující Real Betis. Děkuje za to skvělému brankáři Fernándezovi a rovněž střelci Braithwaiteovi.

Real Betis se těšil na oblíbeného soupeře a věřil, že na půdě Espanyolu opět uspěje. Už první minuty utkání ale jasně ukazovaly, že dnes to Pellegriniho svěřenci rozhodně nebudou mít jednoduché. První rohový kop zakončoval už po pěti minutách Leandro Cabrera do břevna, které zachránilo favorita od první inkasované branky! Hosté našli cestu ke skórování v osmnácté minutě. Mladík Luiz Henrique si všiml, že brankář Fernández nestojí v bráně zrovna ideálně a málem ho překonal překvapivou střelou téměř z poloviny hřiště! Bránu minul jen o pár desítek centimetrů.

Delší dobu to byl hlavně boj o míč, až tři minuty před koncem první půle si na skvělý pas naběhl Borja Iglesias a hlavičkou do protipohybu brankáře málem otevřel skóre. Jenže Fernández se mrštně natáhl a jeho ránu vyrazil k nohám Cabrery, který se už postaral o odkop.

Když v tom náhle Espanyol úspěšně kontroval. Hned z následujícího protiútoku Brian Oliván krásným centrem oslovil nabíhajícího Martina Braithwaitea a zkušený kanonýr jemnou tečí poslal Espanyol do vedení!

Ještě veseleji mohlo v Barceloně být pět minut po změně stran, kdy se Espanyol prodral až do vápna a odražený míč uklidil do sítě Aleix Vidal. Jenže jeho radost byla předčasná, protože sudí si všimli útočného faulu při průniku do vápna. O pár minut později se do zakončení natlačil i Javi Puado, který ale střílel krkolomně patou a tudíž nepřesně. A protože v závěru neuspěl s akrobatickým pokusem ani Canales, mohl se Espanyol nečekaně radovat z výhry.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Sociedad 0:2

21.01.2023 14:00

Góly: 15. Alexander Sørloth, 36. Ander Barrenetxea

Real Sociedad pokračuje ve skvělých výkonech a dnes do své bohaté sbírky přidal další tři body. Gólově se o úspěch baskického klubu postarali Sørloth s Barrenetxeou a díky jejich zásahům se La Real alespoň na chvíli dotáhl na Real Madrid.

La Real byl jasným favoritem a hlavní otázkou bylo, kolikrát se prosadí, spíš než zda se mu to podaří. Rayo se sice nezaleklo slavnějších jmen a na svého soupeře vytáhlo velmi aktivní presink, ale byli to právě hosté, kdo se prosadil jako první. Stačila jim k tomu jen čtvrthodinka. Tehdy totiž David Silva dostal balon pod kontrolu a poslal do šance kolegu Alexandera Sørlotha. Vytáhlý útočník stihl po přihrávce do uličky ještě píchnout do míče těsně přec zákrokem Dimitrievského a La Real vedl o jednu branku.

S přibývajícím časem aktivita domácích opadávala a i když se Rayo snažilo ihned po ztrátě míče vyvinout na soupeře tlak, nevedlo se mu to podle představ. Naopak, deset minut před koncem první půle prodloužil Elustondo Méndezův pas na zadní tyč a dobíhající Ander Barrenetxea ve skluzu vstřelil svůj první gól v sezoně!

Rayo se k prvnímu ohrožení Remirovy brány dostalo až ve druhé půli. Palazónův centr tečoval Catena luxusně, ale Remiro vytáhl ještě lepší zákrok. Po hodině hry Camello nahrával do lepší pozice Álvaru Garcíovi a jeho ránu prakticky do prázdné brány zastavil obětavý Illarramendi! Do konce utkání už si hosté zkušeně pohlídali svůj náskok a mohou se radovat z vítězství.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Celta Vigo 1:0

20.01.2023 21:00

Góly: 59. Daniel Rodríguez

Fotbalisté Mallorky po dvou porážkách v řadě bez vstřelené branky zvítězili v 18. kole LaLigy nad Celtou Vigo 1:0. Rumělky ukázaly, že alespoň na domácí půdě se jim daří, jelikož zde potřetí v řadě zvítězily nejtěsnějším možným rozdílem. Utkání rozhodl premiérovou trefou v ročníku po hodině hry Dani Rodríguez. Los Celestes odcházeli ze hřiště s prázdnou poprvé po čtyřech ligových kláních, kvůli čemuž mají na sestupové pozice náskok jediného bodu.

Domácí Mallorca před zápasem držela na první pohled klidný střed tabulky. Po poslední prohře s Osasunou ji však od Celty Vigo, hrající až na 16. pozici, dělilo jen pět bodů. Fotbalisté Viga navíc v lize naposledy prohráli před mistrovstvím světa v Kataru, když 5. listopadu nestačili shodou okolností právě na Osasunu. Od té doby napočítali tři remízy a jednu výhru.

Diváci sledovali především vyrovnaný boj mezi velkými vápny, kdy se ani jednomu z celků nedařilo probít skrze připravené defenzivy. Do zakončení se poprvé propracovali domácí až po čtvrthodině hry, kdy lehkou hlavičku Daniho Rodrígueze v poklidu kryl Agustín Marchesín. Celta se premiérové a v první půli i jediné šance dočkala ve 33. minutě z přímého kopu, ten však Iago Aspas poslal pouze do zdi.

Druhá půle už lahodila fanouškům útočného fotbalu více. Mallorca se propracovala hned z kraje do dvou zajímavých příležitostí, ani jednou však nemusel Marchesín zasahovat. To na druhé straně se proti dobré střele Gabriela Veigy musel vytáhnout Predrag Rajkovič. Skóre se tak měnilo až v 59. minutě, kdy se v ostrém souboji ve vápně probojoval k míči Pablo Maffeo, jenž ho poslal na volného Daniho Rodrígueze. Již dlouholetá opora Mallorky napálila balon přesně k pravé tyči a oslavila svůj první gól v sezoně. Vigo bylo blízko vyrovnání v 75. minutě. Míč z kopačky Carlese Péreze zaplaval těsně před Rajkovičem, jenž měl problém jej alespoň vyboxovat do bezpečí. Závěrečný nápor hostům nevyšel podle představ, a tým z Palmy tak těsné vítězství ubránil.

Mallorca se dokázala o kousek přiblížit příčkám, které znamenají pohárovou Evropu. V příštím kole nastoupí 28. ledna na hřišti Cádizu. Celta o den později přivítá doma Athletic.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
17
14
2
1
36 : 6
44
2
Real Madrid
17
13
2
2
38 : 16
41
3
Real Sociedad
18
12
2
4
28 : 18
38
4
Atlético Madrid
18
9
4
5
27 : 16
31
5
Villarreal CF
18
9
4
5
21 : 13
31
6
Real Betis
17
8
4
5
19 : 14
28
7
CA Osasuna
18
8
4
6
18 : 17
28
8
Athletic Bilbao
18
7
5
6
25 : 19
26
9
Rayo Vallecano
18
7
5
6
24 : 22
26
10
RCD Mallorca
18
7
4
7
15 : 16
25
11
Girona FC
18
5
6
7
26 : 28
21
12
Valencia CF
17
5
5
7
25 : 20
20
13
Espanyol Barcelona
18
4
8
6
22 : 26
20
14
UD Almería
18
5
4
9
20 : 28
19
15
Sevilla FC
18
4
6
8
18 : 26
18
16
Getafe CF
18
4
5
9
16 : 25
17
17
Celta Vigo
18
4
5
9
17 : 29
17
18
Real Valladolid
18
5
2
11
13 : 28
17
19
Cádiz CF
18
3
7
8
12 : 29
16
20
Elche CF
18
0
6
12
12 : 36
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
Xavi

Mallorca slušná forma.

Reagovat
Krausio_Real_M

Sørloth mi dělá radost

Reagovat
Phillipinho

Griezmann za 20 mega byl steal jako prase

Reagovat
Rattlesnake

s jeho platem?

Reagovat
Phillipinho

Vzdyt pobira asi 4,5 milionu euro rocne.

Reagovat
Phillipinho

Jo, ale ty myslis z hlediska Barcelony ted….

Reagovat
Rattlesnake

zbavit se té jeho čtyřicítky ročně, co měl v barce a dostat 20 navrch byl ve finanční situaci barcelony ok deal.

Reagovat
Remt

Za mě 40... To fakt musel bejt nějakej "tunel", to by snad nedal ani člověk co vylezl z psychiatrický léčebny Griezmanovi na platu.. Klepu si na čelo do dneška

Reagovat
LAM

Hroznej zápas, hrozný nasazení, ale aspoň za 3 body.

Jinak Gavi je hrozná mašina. Ten tam na trávníku vždy nechá život

Reagovat
Gazdo

Skoda ze jediny

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas protrápený, ale tři body jsou doma, zbytek vem čert. Hráli jsme na volnoběh a hlavami byli už v Copě, ale Pedri s Gavim to i tak nasazením drželi. S takovou dvojkou brutálních motorů bude těžké nás porážet.

Reagovat
2miguel1

Busquets je uz normalne parodia na defenzivneho zaloznika akakolvek slusna ponuza za Raphinhu Fatiho Ferrana Osmana hned predat

Reagovat
blaugrana

Osman ma 5+5...

Reagovat
ADM

Niekedy bohužial aj v hlave

Reagovat
teenz

Reagovat
2miguel1

Ale aj strasne vela pokazenych akcii. Tam bude to ratio vytvorenych sanci extremne male v porovnanim kolko lopt dostava. Dostavat tolko lopt ako ( este tragickejsi Raphinha s Ferranom) tak ma tie statistiky horsie. Tie kridla vyzeraju byt seriozny problem.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf, Osman útok tahá zápas co zápas že něco pokazí, je při jeho stylu hry v pořádku...

Reagovat
Visca el barca

Tady se zas prská jako za Ernesta Xavi má ještě lepší čísla než Pep v nej sezoně. To, že to není takový válec je logické. Nemáme Messiho. Já jsem po loňském podzimu a skladbě týmu naprosto spokojený.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak...navíc i v případech, kdy to nešlape, je tam vidět velký pokrok, jsou tam kombinace na jeden dotek, zrychlování hry po zisku míče, výměny pozic, díky Pderimu i tvorba ze středu atd. Oproti Koemanovi, kdy byl jediný plán dostat míč na křídlo a kopnout ho někam směrem vápno, je to obří posun.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
2miguel1

Bohužial to nieje "neco", je to extremne dost. Jeho vyhodnocovanie situacii je zle, co teda suvisi s jeho hernou inteligenciou. Nechceme od neho Messi vykon, no ja uz davno viem, ze on je strateny pripad, Getafe ale este zvladne.

Reagovat
misinho7

Konecne top vykon z nasej strany( v tomto roku) a este na tazkej pode.

Vyborny vykon zalohy v zlozeni Cama-Dani-Valverde. Nacho za mna mometalne lepsi na RB ako Dani. Dozadu skala a dopredu to nie je az take zle.

Cama alebo Nacho MOTM. Hlavne Cama dnes uplne top vykon, som zanho rad. To iste aj Ceballos, nadviazal na posledny zapas.

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
m.iker007

Camavinga to ma tezky, zda se mi, ze stale nevime, jaka je jeho idealni pozice v zaloze.

Vcera kazdopadne zahral slusne, ale hadam, ze az se vrati Tchou, tak se zase presune o kousek vyse.

Reagovat
Raul=Real

Posunie sa na lavičku

Reagovat
Kokesh

Dani je na odpis. Loni mu ještě vyšla ke konci ta jízda v LM, ale poslední 3 sezóny šel ohromně výkonnostně dolů a ne a ne se do toho dostat. Paradoxně hrál lépe za Garethem, než nyní za Rodrygem...chce to mladou krevy uvidíme co ten Vín. Tobias.

Reagovat
madridcan

https://images.app.goo.gl/g1vTMWp9aQ9WmND3A

On je neskutočný s týmto znamením

Reagovat
Israha

No, zdá se, že ten kopanec do řiti v Supercopě a třech půlkách dvojzápasu na Villarrealu k něčemu byl a najednou to zase všichni berou vážně. Bylo na čase, příští týden další dva velmi těžké zápasy, do kterých to správné nastavení v hlavách bude klíčové.

Reagovat
Kenneth

Milacek Nacho zase ukazal, ze ti zahraje na top urovni jakoukoliv pozici v obrane. Doufam ze prodlouzi.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
m.iker007

Řekl bych, že v rámci možností solidní výkon. Byť hráči nejsou ani zdaleka ve formě. Vincek by si podle mě potřeboval odpočnout a ne hrát úlně všecko.

Těšim se na návrat Alaby. Rudi sice dobrej v defenzívě, ale s rozehrávkou se hodně trápí. A trpíme na to.

Celkově, i díky postupnnýmu odchodu celý legendární zálohy asi bude chvíli trvat než zase budeme schopný vyjíždět z vysokýho presingu s elegancí jako v letech minulých.

Reagovat
blaugrana

Ansu Fati odohral celý zápas v La Lige len druhýkrát v kariére. Prvýkrát sa tak stalo 16. júla 2020 proti Osasune.

Reagovat
CHONG

Tak chvílemi nás Athletic mačkal jak citrón, ale jinak solidní výkon, čisté konto, hezké góly a tři body, takže za mě dobrý.

Jinak sledujete tady někdo pravidelně Segundu? Resp. máte tam nějaký oblíbený tým, který sledujete pravidelně?

Reagovat
houdic

Villarreal B

Reagovat
Jordi Alba

Naštěstí už ne.

Reagovat
madridcan

Od ďalšej sezóny Sevillu

Reagovat
misinho7

Co ten Luka? Vraj nakoniec naozaj odide po sezone.

Reagovat
2miguel1

Fu, to by bolo tazke pre Real tento odchod

Reagovat
sergi

Kroos je tutovka ale o Lukovi som to ešte nevidel nepočul. Lukitu bude škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele