LaLiga - souhrn 7. kola: Real Madrid zaváhal a přišel o vedení

30.09.2022, 23:03, aktualizováno 03.10.2022, 22:55
Komentáře a souhrny
Vinícius Júnior (© AFP)
Rayo v pondělí dohrávce pozdní brankou přetlačilo Elche. Barcelona se po sobotním programu dostala do čela, stačila jí k tomu hubená výhra na Mallorce, a protože Real Madrid doma nedokázal skolit Osasunu, došlo v LaLize na střídání stráží na prvním místě. Betis utrpěl druhou porážku v sezóně, na půdě Celty nedokázal dohnat těsné manko. Athletic Club přehrál Almeríi, na jedné výhře zůstává Sevilla, tentokráte nestačila na Atlético...

Rayo Vallecano - Elche CF 2:1

03.10.2022 21:00

Góly: 40. Sergio Camello, 90+5. Unai López - 32. Lucas Boyé

Ani tentokrát to Elche nevyšlo. V pondělní dohrávce LaLigy sice dobře začalo a vedlo, jenže nakonec je bez bodů. Ještě do poločasové pauzy srovnal Camello a v páté minutě nastavení strhl výhru na stranu domácích obránce Unai López!

Elche vstupovalo do utkání na předměstí Madridu jako jasný outsider, kterému se letos povedlo posbírat jen jeden ubohý bod. A ani dnes se mu příliš nedařilo zlomit tuhle smolnou bilanci. Větší nebezpečí znamenali před bránou soupeře domácí hráči. Zejména aktivní Comesaña jen za prvních patnáct minut vypálil hned dvakrát celkem přesně.

V 19. minutě domácí fanoušci na chvíli jásali, když si obránce Lejeune naběhl na dlouhý pas a hlavičkoval přesně, jenže brankáře Badíu zachránil VARem posvěcený ofsajd. I proto bylo překvapením, když se ve 32. minutě ujalo vedení hostující mužstvo. Perfektní pas od rohového praporku usměrnil hlavou do sítě Lucas Boyé a domácí ochozy ztichly.

Elche ale po chvíli přeci jen kapitulovalo. Pět minut před koncem první půle se ke střele odhodlal Sergio Camello, kterému hodně pomohla teč hostující obrany - 1:1.

Delší dobu po změně stran se diváci nudili a ze sedaček je až patnáct minut před koncem zvedl Isi Palazón. Jenže na jeho ránu byl brankář Badía připraven a skvělým zákrokem držel pro svůj tým remízu. Vallecano bylo stále blíž a blíž. A muselo ho hodně mrzet, když osm minut před koncem prakticky osamocený Álvaro García minul z několika kroků tyč! Když už se ale domácí loučili s výhrou, stal se zázrak. V páté minutě nastavení, v poslední akci utkání, chybovala hostující obrana. Odražený míč sebral Unai López a nádhernou dělovkou ho poslal do sítě!

Více informací k zápasu

Real Madrid - CA Osasuna 1:1

02.10.2022 21:00

Góly: 42. Vinícius Júnior - 50. Kike

Real se toužil po jednodenní přestávce opět vrátit na čelo nejvyšší španělské soutěže, v cestě mu stál tým pod vedením lodivoda Arrasteho. Domácí šli sice do vedení na konci prvního poločasu, když se prosadil Vinícius Júnior, červení ale po gólu Kikeho srovnali a s trochou štěstí, po neproměněné penaltě Benzemy, uzmuli na půdě úřadujícího mistra cenný bod.

Velký zmatek museli řešit hosté po rohovém kopu už v páté minutě, kdy to nadvakrát zkoušel Tchouaméni, ale jeho střela z dobré pozice byla zblokována. Na hřišti se toho příliš nedělo, výjimkou byl snad jen protiútok hráčů Osasuny po rohovém kopu Bílého Baletu. Situaci dva na tři z pohledu domácích zakončoval střelou Ez Abde, jenže o pár decimetrů bránu netrefil. O několik minut později mohl na druhé straně udeřit Benzema, který po centru Viníciuse krásnou střelou z voleje jen těsně minul Herrerrovu bránu.

Ve 42. minutě se už mohl zmiňovaný brazilský křídelník radovat. Na pravé straně převzal míč od Davida Alaby, následně měl nejspíše v úmyslu centrovat, nicméně jeho nadýchaný balón doplachtil za záda bezmocného, sto dvaadevadesát centimetrů vysokého španělského gólmana. VAR ještě potvrdil, že ani jeden z dvojice Rüdiger - Benzema, která se nacházela v ofsajdu, neovlivnil hru.

Po změně stran se hosté z Baskicka prezentovali velmi svěžím a aktivním pojetím hry, což se jim už po pěti minutách vyplatilo. Zpoza pokutového území nacentroval Unai García a krásnou, dalekonosnou hlavičkou se prosadil Kike. Gólman Andrij Lunin, který poprvé v této sezoně zaskakoval za zraněnou jedničku Courtoise, se po míči natahoval marně. Za chvíli málem lovil míč ze sítě podruhé, to by ale agilní Kike musel z bezprostřední blízkosti trefit prostor mezi tyčemi.

Do dobré šance se po vysunutí Benzemy dostával Rodrygo, jenže nepřesnou střelou poslal pozdrav pouze fanouškům sedícím za bránou hostí. V 77. minutě se pak zničehonic červenalo. Nejprve kartu této barvy viděl za faul na Karima Benzemu v pokutovém území Unai García, následně se do červené zbarvily tváře faulovaného Benzemy, to když nabídnutou penaltu napálil do břevna. Francouzský útočník se pak radoval o pár minut později. Branku sice z bezprostřední blízkosti trefil, tentokrát ale z ofsajdu.

V nastaveném čase ještě po centru Valverdeho hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Mariano, branku ovšem těsně přestřelil, a tak Ancelottiho svěřenci poprvé v nové sezoně ztratili body a na první příčku se minimálně na týden nevrátí, hosté se naopak mohou radovat ze zisku cenné remízy, navíc z horké madridské půdy.

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Sociedad 3:5

02.10.2022 18:30

Góly: 23. Rodrigo Riquelme, 27. Arnau Martínez, 48. Valentín Castellanos - 8. Alexander Sørloth, 42. Alexander Sørloth, 66. Brais Méndez, 71. Martín Zubimendi, 85. Takefusa Kubo

Girona předvedla parádní výkon a zejména v první půli to vypadalo s Realem Sociedad hodně vážně. Jenže hosté dokázali díky skvělému konci utkání otočit nepříznivý vývoj a divokou přestřelku 5:3 vyhráli.

Girona se pokusila vytěžit z minima maximum s vědomím, že Real Sociedad je kosený absencemi, a tedy výrazně oslaben. Úvod tomu ale úplně neodpovídal. Jasnému favoritovi utkání totiž stačilo pouhých osm minut na to, aby se ujal vedení. David Silva parádně uvolnil Kuba a jeho centr si na zadní tyči našel zkušený kanonýr Alexander Sørloth. Pro něj už bylo tečování míče do sítě snadnou akcí.

To Gironu trochu zarazilo, ale domácí celek se přesto nespokojil s rolí outsidera. Po dvaadvaceti minutách se Rodrigo Riquelme odhodlal ke troufalé individuální akci, kdy nasadil jesle Zubimendimu a pak nádhernou ranou do šibenice srovnal na 1:1! A to nebylo všechno, protože Girona v těchto fázích hry naprosto nachytala svého soupeře na švestkách.

Nováček letošního ročníku LaLigy totiž po pouhých čtyřech minutách dokázal otočit vývoj utkání ve svůj prospěch! Bernardo Espinosa vracel míč hlavou napříč vápnem a Arnau Martínez ho stejně tak hlavou poslal za záda brankáře Remira!

Ani La Real ale nehodlal hodit flintu do žita a zintenzivnil své snažení na maximum. Hodně mu pomohla chyba hostující obrany. Zubimendiho parádní dloubáček za obranu našel nabíhajícího útočníka Alexandera Sørlotha. Ten si míč zpracoval na prsa a nádhernou ranou z kraje vápna napálil míč přímo k tyči - 2:2.

La Real se upínal ke svým hrdinům a jedním z nich se mohl stát David Silva. Ten ale v dobré pozici napálil jen boční síť. To Valentín Castellanos ukázal své kvality mnohem víc. Dlouhé sólo zakončil střelou do brankáře Remira, od jehož nohy se balon odrazil smolně do sítě!

Tím si ale La Real svou smůlu vybral a naopak se vrhl dopředu. Pomohlo mu i trochu štěstí, protože v 66. minutě ostrý centr Braise Mendeze nikdo netečoval, což brankáře Martína dokonale zmátlo, a míč skončil v síti. V duchu hesla kuj železo, dokud je žhavé, se Real hnal za třemi body. Dvacet minut před koncem mu pomohla chyba domácího brankáře, protože když míč propadl k Merinovi a ten ho sklepl k Martínovi Zubimendimu, mladý záložník se po něm natáhl a špičkou kopačky obhodil špatně postaveného domácího brankáře.

Poslední minuty byly hodně dramatické a La Real se pokoušel za každou cenu skórovat. Proti zakončení hostujícího útočníka Sørlotha se ještě postavila tyč, ale o pár minut později po jeho nahrávce zakončil přesně k tyči Takefusa Kubo a uzavřel přestřelku na 5:3 pro La Real!

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Betis 1:0

02.10.2022 16:15

Góly: 9. Gabriel Veiga

Jedním z příjemných překvapení začátku letošní sezony je bezpochyby postavení Realu Betis, který se, narozdíl od svého městského rivala, drží na příčkách zajišťující poháry. Jenže na stadionu Abanca-Balaídos si vylámal zuby na skvělém brankáři Marchesínovi, který nepustil ani jeden míč za svá záda, a zároveň zkraje zápasu inkasoval. Odvezl si tak porážku 0:1.

Domácí, hrající v typicky bledě modrých dresech, vlétli do zápasu od úvodních minut a hned po první střele na bránu se mohli radovat. Po přihrávce Beltrána se k míči dostal Gabriel Veiga a nádhernou ranou k tyči rozradostnil domácí publikum. Psala se teprve dvanáctá minuta a už mohlo být vyrovnáno. Z úhlu postupoval sám na bránu Iglesias, jeho střela však trefila pouze dolní končetinu brankáře Marchesína.

O sedm minut později udělil, po intervenci VARu, hlavní arbitr červenou kartu Luizi Felipemu, který tak musel předčasně do sprch, a nad Verdiblancos se začínalo smrákat. Z následné standardky mířil k levé tyči Rodríguez, gólman Rui Silva si ale poradil. A když se akrobatickým zakončením neprosadil ani Hugo Mallo, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Druhý poločas tolik vzrušení na hřišti nenabídl. Po hodině hry se dvakrát po sobě zaskvěl Augustín Marchesín. Nejprve vytěsnil střelu Fekira, o deset minut později naopak reflexivním zákrokem zazářil proti hlavičce Williana Josého. V sedmaosmdesáté minutě pak z malého vápna minul domácí svatyni hlavou Pezzella.

Další příležitost už ze strany Andalusanů nepřišla, a tak mohou z Viga odjíždět s pocitem, že i po srdnatém výkonu, kdy hráli přibližně sedmdesát minut o deseti, překvapivě nestačili na domácí Celtu, které podlehli nejtěsnějším možným rozdílem.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Valencia CF 2:2

02.10.2022 14:00

Góly: 56. Joselu, 83. Sergi Darder - 53. Gabriel Paulista, 90+6. Eray Cömert

Nedělní střetnutí sedmého kola španělské LaLigy mezi devátým a sedmnáctým týmem tabulky skončilo remízou 2:2. Valencia šla do vedení po rohovém kopu, domácím se však podařilo skóre otočit. Užuž to vypadalo na radostné odpoledne na RCDE Stadium, jenže v nastaveném čase se neskutečným způsobem prosadil Cömert a zápas tak skončil nerozhodně.

Oba celky se v úvodu zápasu snažily o aktivní hru, což vyústilo v první větší šanci hostů z desáté minuty. Samuel Lino se šikovně dostal skrze obrannou řadu až před bránu, ale z úhlu zakončil jen do vyběhnuvšího brankáře Fernandéze. O šest minut později to na druhé straně střelou zpoza velkého vápna vyzkoušel Braithwaite, na svém místě byl však gruzínský gólman Mamardašvili.

Do konce poločasu se hra zklidnila, za zmínku stojí snad jen hlavička Castilleja, která ale o hodně minula domácí svatyni. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, přičemž ani jeden z trenérů nemohl být příliš spokojen s předvedenou hrou svých svěřenců.

Z kraje druhé půle bylo znát, že se týmy svou zvýšenou aktivitou pokoušejí strhnout kýžené vedení na svoji stranu. To se v třiapadesáté minutě podařilo svěřencům Gennara Gattusa. Po rohovém kopu, si na centr kapitána Gayi naskočil Paulista a hlavou nekompromisně uklidil míč k levé tyči.

Netrvalo to však ani tři minuty a bylo srovnáno. Na levé straně pokutového území se k míči dostal Joselu a parádní ranou o tyčku nedal hostujícímu brankáři šanci. Branku musel ještě, kvůli hraničnímu postavení dvaatřicetiletého španělského útočníka, posvětit VAR, ale nakonec se ukázalo být vše v pořádku.

Hra se postupně přelévala na stranu týmu z Barcelony a domácí fanoušci se dostávali do varu. Tlak Periquitos vyvrcholil gólem z 83. minuty, kdy si míč na pravačku navedl po krásné individuální akci Sergi Darder a ranou, která ještě lehce zaplavala, nedal Mamardašvilimu šanci.

Pak se začaly dít věci. Nejprve uviděl červenou kartu za úder do obličeje při potyčce Marcos André. O sedm minut později, už v nastaveném čase, byl stejným trestem ohodnocen Martin Braithwaite, v souboji udeřil hostujícího Correiu a musel tak rovněž předčasně opustit hřiště.

Infarktový závěr nakonec vyvrcholil vyrovnávacím gólem, když neuvěřitelným obloučkem překonal Fernandéze střídající Eray Cömert. Velmi zajímavý duel tak nakonec skončil remízou, Valencia tedy nadále čeká na první letošní tři body ze hřiště soupeře.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - FC Barcelona 0:1

01.10.2022 21:00

Góly: 20. Robert Lewandowski

V 7. kole španělské nejvyšší soutěže nezaváhala Barcelona, která vyhrála náročný duel na Mallorce jediným gólem. O ten se nepostaral nikdo jiný, než Robert Lewandowski. Pro polského kanonýra to byla již devátá trefa v dosavadním ročníku.

Barcelona tak zvládla generálku na veledůležité utkání Ligy mistrů proti Interu Milán a navíc se minimálně do zítřejšího večera posunula na první místo tabulky.

Katalánci se okamžitě po úvodním hvizdu nastěhovali na polovinu Bermellones a trpělivou hrou se snažili odemknout defenzívu soupeře. Mallorca zase vyčkávala na vhodný okamžik a když mohla, přešla do protiútoku. Ve 12. minutě se dostal do zakončení Lee a branku ter Stegena přestřelil. Barcelona se v současnosti může spolehnout na Roberta Lewandowskiho a byl to právě on, kdo si ve vápně zasekl bránícího hráče, hodil balón na silnější pravačku a střelou k tyči neomylně zakončil.

Mallorca mohla v prvním poločase vyrovnat, ale Costa ve stoprocentní šanci na malém vápně poslal balón jen do ter Stegena. Větší šanci v zápase si přitom domácí už nevytvořili.

Krokem šetřila i Barcelona, která se uchýlila k údržbě výsledku. Ousmane Dembélé sice hýřil aktivitou a byl pro obranu Mallorcy stálou hrozbou, ale ani on společně s Lewandowskim už se mezi střelce nezapsali. Barcelona nakonec vyprodukovala na branku Mallorcy jen tři střely, ale vzhledem ke konečnému výsledku a zisku tří bodů jí to nemusí zas tolik mrzet.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 0:2

01.10.2022 18:30

Góly: 29. Marcos Llorente, 57. Álvaro Morata

Dva španělští zástupci v Lize mistrů se v sobotu představili na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána. Šlágr kola mezi domácí Sevillou a Atléticem Madrid zvládl lépe druhý jmenovaný, který zvítězil po brankách Marcose Llorenteho a Álvara Moraty 2:0. Seville se v úvodu LaLigy dál nedaří a kouč Julen Lopetegui bude pod ještě větším tlakem.

V Seville se začalo hrát ve vysokém tempu a k vidění byl urputný boj o každý centimetr hřiště. To zároveň znamenalo, že vyložených příležitostí nebylo tolik, jak by si asi diváci představovali. Zkraje utkání pálil vysoko nad Morata a zhruba kolem odehrané půlhodiny i ono nastolené tempo opadlo. Paradoxně ale právě v této době padl první gól Atlética. Marco Llorente vůbec na nic nečekal, převzal balón a v šestnáctce do něho jednoduše praštil a trefil se přímo k tyči, kam Bounou nedosáhl.

Tím se ještě více prohloubilo sevillské trápení. Nutno podotknout, že Rojiblancos nepředvedli v prvním poločase takřka nic a Jan Oblak v brance madridského celku neměl žádnou práci. Trenér Julen Lopetegui musel o přestávce sáhnout ke změnám a na plac poslal zkušenou dvojici Ivan Rakitić, Jesús Navas.

Sevilla ve druhém poločase skutečně zvýšila aktivitu, ale Altético schladilo domácí druhou brankou. V 57. minutě si Cunha po Oblakově nákopu obhodil Carmonu a Álvaro Morata se řítil do stoprocentní šance, načež jí efektivním lobem využil.

Domácí byli v nesnázích a otáčet proti skvěle bránícímu Atléticu dvoubrankovou ztrátu je i pro největší kluby tvrdým oříškem. Atlético navíc dál hrozilo a čtvrthodinu před koncem mohl pečetit výsledek Correa, jenže ten ve stoprocentní šanci nepochopitelně zamířil nad břevno. Na druhé straně musel konečně do akce Oblak a s hlavičkou En-Nesyriho si famózně poradil skokem k tyči.

Atlético kontaktní branku nedovolilo a ze Sevilly veze cenné vítězství 2:0. Pro domácí je další porážka problémem a trenér Julen Lopetegui určitě nebude mít klidné spaní. Sevilla je po sedmi kolech nebezpečně blízko sestupovým vodám.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Valladolid 2:3

01.10.2022 16:15

Góly: 29. Borja Mayoral, 31. Damián Suárez - 20. Sergio Léon (pen.), 37. Sergio Léon, 49. Óscar Plano

Třetí výhru v řadě Getafe nepřidalo a doma tentokrát padlo s Realem Valladolid 2:3. Hned čtyři branky padly už v prvním poločase, přičemž se skóre přelévalo ze strany na stranu. Dvěma brankami se blýskl Sergio León a zneškodněnou penaltou zase brankář a kapitán týmu Jordi Masip.

Getafe se před reprezentační přestávkou nabudilo dvěma slepenými výhrami a doma proti Valladolidu pomýšlelo na třetí korálek v řadě. Hosté mu ale vystavili stopku a z Colisea Alfonsa Péreze vezou tříbodovou nadílku.

Přesně dvacet minut trvalo, než se jedna ze stran poprvé prosadila. Dakonam nešetrně fauloval soupeře v pokutovém území a sudí Muňiz foukl do píšťalky. Pokutový kop Sergio León proměnil přízemní ranou a Valladolid vedl 1:0. Domácí dlouho s odpovědí neotáleli a po pěkné souhře na pravé straně hřiště zakončoval do prázdné branky Borja Mayoral - 1:1. Tím se spustila přestřelka a za další dvě minuty už Azulones vedli. Duarte vysunul dlouhým balónem Damiána Suáreze a ten strhl vedení na stranu Getafe.

Valladolid kontroloval vyrovnávací brankou na 2:2 o šest minut později. Sergio León dostal balón do běhu a pohotovou koncovkou překonal gólmana Soríu.

Přestřelka pokračovala i po změně stran, přesněji na začátku druhé půle. Óscar Plaňo využil sklepnutí Leóna a parádní ranou k tyči nedal Soriovi absolutně žádnou šanci. Další branka už nepadla, přestože k ní měli domácí hodně blízko. Čtvrthodinu před koncem totiž zahrál rukou Aguado a sudí odpískal pokutový kop. Enes Ünal však tíhu okamžiku nezvládl a Masip se stal hrdinou okamžiku i celého utkání. Getafe mělo na vyrovnání ještě čas, ale Valladolid se zatáhl a výsledek ubránil.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Villarreal CF 0:0

01.10.2022 14:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou skončilo utkání dvou Žlutých ponorek. Cádiz doma remizoval s Villarrealem 0:0 a v podstatě navázal na představení ve Valladolidu, kde také neinkasoval. Pro hosty je bod málo, navíc se série bez vítězství protáhla na tři utkání.

Pro Cádiz je remíza dobrým výsledkem, naopak Emeryho svěřenci znovu ztratili a na čtvrteční zápas Evropské konferenční ligy se nenaladili tím nejlepším způsobem.

Villarreal vstupoval do utkání jako velký favorit a od prvních minut také udával tempo zápasu. Narážel ale na pozornou obranu Cádizu, která se už před reprezentační pauzou prezentovala dobrým výkonem ve Valladolidu. Oba celky měly několik náznaků šancí, nicméně první poločas žádnou vyloženou příležitost nenabídl.

Až po změně stran měli hosté obrovskou možnost, ale v 55. minutě střílel Pedraza z úhlu do tyče. Chvíli na to se ocitli v tutovce i domácí a Pérez z malého vápna trestuhodně přestřelil.

Další gólovky se urodily až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve se dostal do úniku Anthony Lozano a Rulliho nepřekonal. V 88. minutě zase zahrál rukou ve vápně Albiol, ale sudí se rozhodl penaltu neodpískat. Už v nastaveném čase pak postupoval sám na branku Danjuma a Carcelén musel zatáhnout za záchrannou brzdu, přičemž vyfasoval červenou kartu. Uhasil tím potenciální nebezpečí, v zápase, který nakonec žádný gól nepřinesl.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - UD Almería 4:0

30.09.2022 21:00

Góly: 10. Iñaki Williams, 17. Oihan Sancet, 62. Nico Williams, 84. Mikel Vesga (pen.)

Páteční předehrávka španělské ligy přinesla očekávaný výsledek, a sice vítězství Athletic Clubu nad Almeríou v poměru 4:0. Výrazně se o to zasloužili bratři Williamsové Iňaki a Nico. Oba se zapsali mezi střelce a navíc si připsali jednu asistenci.

Po reprezentační přestávce se vrátila LaLiga a hned v pátek večer na sebe vyrukovali Athletic a Almería. Favoritem byli domácí, kteří před reprezentační přestávkou zaznamenali čtyři výhry a jednu remízu. Naopak Almería vyhrála jen jeden zápas, byť nečekaně proti Seville.

V první větší šanci byli překvapivě hosté, když střelu Samuela Costy zpoza vápna ještě Simón vyrazil a následná dorážka Ramazaniho skončila mimo branku. V 10. minutě už se skóre pohnulo a to ve prospěch Basků. Nico Williams poslal lehký centr na hlavu svého bratra Iňakiho a ten překonal gólmana Fernanda.

Almería vypadla z tempa a o sedm minut později už vedl Athletic o dva góly. De Marcos poslal do vápna prudkou přihrávku, se kterou si Ohian Sancet skvěle poradil a mezi dvěma obránci neomylně zakončil. Prohrávat po sedmnácti minutách na San Mamés o dvě branky znamenalo pro hosty velkým problém, se kterým se nedokázali vypořádat. Athletic po zbytek poločasu v klidu kontroloval hru, aniž by Almeríu do ničeho pustil.

Hosté sice udělali o přestávce jednu změnu, ale kýžený efekt to na zlepšení nemělo. Krátce po změně stran vstřelil třetí branku Iňaki Williams, nicméně kvůli těsnému ofsajdu neplatila. O chvíli později spálil dosud největší šanci Almerie Dyego Sousa, jemuž střelu z otočky zlikvidoval Simón.

Úřadoval Ahletic a v 62. minutě se prosadil Nico Williams. Přihrávku dostal už v pokutovém území od bratra a střelou procedil balón mezi nohy brankáře Fernanda. Almería se ještě chtěla vzchopit, ale hlavička Kaiky se mezi tři tyče nevešla a když osm minut před koncem stáhl v pokutovém území Puigmal Vesgu, byla nařízena penalta. Sám postižený Mikel Vesga jí proměnil s přehledem a stanovil konečnou výši výsledku 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona761019:119
2.Real Madrid761018:719
3.Athletic Bilbao751116:416
4.Real Betis750210:515
5.Atlético Madrid741212:613
6.CA Osasuna74128:613
7.Real Sociedad741212:1113
8.Villarreal CF733110:212
9.Valencia CF731312:710
10.Rayo Vallecano73139:910
11.Celta Vigo73139:1310
12.RCD Mallorca72236:88
13.Girona FC721410:127
14.Getafe CF72148:157
15.Real Valladolid72146:137
16.Espanyol Barcelona71249:145
17.Sevilla FC71247:135
18.UD Almería71154:114
19.Cádiz CF71151:144
20.Elche CF70163:181

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
Phillipinho

Valverde je fakt frajer. 7 naprosto presvedcivych vyher a regulerni kandidat na TOP 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím jen pět, ale vypadá to hezky.

Uvidíme, co říjen

venku: Sevilla, Getafe, Barca

doma: Atlético, Villarreal

Reagovat
Phillipinho

Jo 5 Jako podle tehle souperu se ukaze, jak na tom Athletic asi doopravdy je.

Reagovat
Mass

USA má sestry Williamsovy, Baskitsko má bratry Williamsovy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti na tom nezdá? Ruka se přece nepočítá a Williams má to koleno v ofsajdu...

Reagovat
smazaný uživatel

spíš mi to vadí z principu

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu a už vůbec ne to označení klauniáda. Podle této logiky by byla klauniáda každé správné posouzení ze strany VAR.

Reagovat
houdic

Já doufám, že se jednoho dne dožiju toho, že místo takovýhle červených karet v 93´ bude penalta, nebo něco podobnýho, tohle je prostě uplně k ničemu.

Reagovat
vilp

Kang In, to je plejer. Škoda, že to tam na konci neprocpal.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě přesně takový zápas, jaký jsem si představoval, včetně obrazu hry a výsledku, takže za mě spokojenost

Reagovat
LAM

Nekecej

Reagovat
smazaný uživatel

Po repre přestávce fakt kašlu na nějaký estetický dojem, byly potřeba tři body a jsou doma i bez inkasovaného gólu

Reagovat
Gazdo

Reagovat
LAM

3 body jinak hrůza děs.

Chce to trochu profackovat a vrátit se ke hře před měsícem.

Reagovat
Diskostu

Christensen to bol kauf roka Barce je jedno kto v obrane hra ,Stegen neprekonateľný... 7 zapasov 1 inkasovaný gól neskutočne.

Reagovat
H.N.T.

Valverde!!!

Reagovat
Visca el barca

Nic jiného jsem nečekal. Velmi důležité body! Lewa je dělo.

Reagovat
Jordi Alba

Athletic, že by konečně zase Evropa? Prakticky všichni konkurenti hrajou o soutěž navíc a Athletic má se zdá se solidní formu, tohle nevyužít by bylo velký zklamání.

Reagovat
Phillipinho

Konecne se Cholo vratil ke 4-4-2 a Gimenez se Savicem jsou zpatky v obrane, cimz se muze Witse vysunout vyse. Tohle by mohla byt spravna cesta

Sevills vyrizena, Lopetegui musi okamzite odstoupit, jinak ta sezona muze skoncit obrovskym pruserem.

Reagovat
smazaný uživatel

11:18 Xavi je novým rekordmanem španělské ligy

Xavi se loni stal novým trenérem Barcelony a už začíná s přepisováním rekordů, o jeden včera přišel Zinedine Zidane. Katalánský klub pod vedením někdejšího záložníka pravidelně sbírá body venku a nepadl zde osmnáctkrát v řadě (třináct výher a pět remíz), Zidane s Realem Madrid v roce 2016 loupil sedmnáctkrát za sebou.

překonat takového luckera, to už chce kumšt

Reagovat
LAM

To je brutální statistika.

Reagovat
USA_osloboditel

To je smiešne porovnávať tohto zakomplexovaneho hlupáka, ktorý má úspešnú sezónu s 0 titulmi so Zidanem, ktorý prišiel a vyhral. Hrá rovnakú sračku ako pred rokom, tam ho zachraňuje Lewa.

Reagovat
USA_osloboditel

Trochu pokory by to chcelo, jeho nikto nerieši.

Reagovat
misinho7

Zbytocna straca. Kazdopadne tento rok liga vyzera velmi zaujimavo.

Reagovat
CHONG

Škoda, že Benzín kopl tu penaltu jak úplný šmatlák, ale dneska jsme si vyhrát fakt nezasloužili

Reagovat
nenavidimManUTD

Athletic zatim velká paráda snad bratrům vydrží forma a příští rok se bude na San Mamés opět hrát LM

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
2miguel1

Konečne je to správne mužstvo na prvom mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diskostu

Nič nečakane je zázrak že Real vyhrával s takými výkonmi, Obrana je hrozna ,každý zápas inkasovaný Gol v Utoku neefektívny Centre do 16 a Benzema na krídle...Real ide na 2 miesto z ktorého sa už len ťažko dostane, Barca ide ako Stroj Lewandovsky úplne iný Level z Benzemy spravil v podstate ľahko nadpriemerného útočníka ktorý ma maximum 27g za sezónu to bude mat Lewa vo February. V EC očakávam klasicky debakel ako v minulej sezóne.

Reagovat
Hachim Mastour

ty debilko. Nevíš písať, alebo prečo dávaš velké písmeno na začiatok slov ako level, stroj, gol,?...

Reagovat
misinho7

naco nanho reagujes, zbytocne

Reagovat
Diskostu

Tak sa mi to páči

Reagovat
vladino10

Najväčší fanúšik, ale ani to Lewandowskeho priezvisko nevieš napísať.

Reagovat
Diskostu

Však je to jedno

Reagovat
janinho

prosím zbytočne na trollka nereagovať. dáva mu to pocit ze je zaujímavý...

Reagovat
Israha

No, ta remíza se dá poměrně snadno hodit na Lunina (protože Courtois by tam takhle nevyběhl a ten oblouček v klidu chytil), ale větším problémem je momentálně Karim. Zranění nezranění, v koncovce má aktuálně velmi průměrnou formu a funguje v podstatě jen jako tvůrce hry, a to od začátku sezony.

Reagovat
Raul=Real

Karim a taktiez kvalita lavicky je velky problem. V porovnaní s Barcou je to riadny rozdiel...Do utoku v podstate ziaden rozdielovy hrac...obavam sa ze to bude zasadne a bude nas to stáť body\tituly v tejto sezóne

Reagovat
Israha

Rodrygo. Toho furt beru jako lavičkáře, protože v ideálním Carlově pohledu je na RW v základu Valverde. Ale to je málo, to souhlasím. Na ty ostatní není spoleh.

Reagovat
LAM

Nám se zase po repre rozpadla obrana a na RB máme jen záložníka Roberta.

Reagovat
misinho7

no ak neratame teraz Rodryga ako hraca na lavicke tak je to bieda co sa tyka moznosti do utoku z lavicky...Hazard je asi odpisany, Mariano tam uz davno nema co robit..a Marco ak sa mu nepostasti a netrafi nejaky wonder goal tak tiez nic..Tam to chcelo posilnit aspon o jedneho kvalitneho hraca no.

Reagovat
sylarko

Sranda ako sa to za rok otocilo. Pred rokom sme lavicku nemali zas my a ani utok

Reagovat
2miguel1

Lewandowski Dembele Fati Raphinha Ferran Depay je fakt masaker. Hlavne ten Lewa, to je fakt hrač na Zlatu loptu, neuveritelny zakončovatel.

Reagovat
CHONG

My jsme na tom stejně jako vloni, v obraně a záloze máme lavičku výbornou (vlastně ještě lepší než vloni) a v útoku lavička pořád neexistuje, akorát holt Benzín přešel z Beast modu do Noob modu.

Reagovat
misinho7

tam je len problem ze Karim je proste zatial mimo aa neni tam ziadna nahrada zanho ktora by ho mohla zastupit...pripadne tam ist z lavicky a rozhodnut..

Reagovat
Kokesh

Taky těžko čekat, že mu tam budou padat nesmysly jako loni v CHL...další zápas tu bude opět pro nás, i když se mu herně nedaří...i Vincek by si zasloužil jít několikrát v 70. dolů. Problém je, že alternativu máme v několik let nechtěném Marianovi a nejlépe placeném hráči týmu, který nemá sebemenší zásluhu na žádném titulu co jsme od jeho příchodu udělali. Dýchalo by se všem líp..

Reagovat
Gazdo

Tak to bol taky polobeast mod. Sice bol vazne vyborny ale velakrat mu tam fakt padlo aj to keby sa zrovna na travnik vysral a lopta by sa odrazila od toho hovna do brany. Kazdy utocnik ma taku sezonu ked mu tam padne aj nemozne. Karim to nastastie spojil aj s tym ze bol k tomu stastiu aj naozaj vo forme

Reagovat
vagneris

U Benzemy se to dalo čekat. Minulou sezonu měl tolikrát štěstí na náhodný góly, že ho lidi začali přeceňovat a očekávat, že bude sám rozhodovat zápasy. Místo toho se vrátil do svého standardu kolísajících výkonů mezi nadprůměrným a top hráčem.

Reagovat
king23

A není to spíš o tom, že čekat, že to bude jeden hráč zápas co zápas zachraňovat, nehledě na to jak dobrý je, je nesmysl?

Reagovat
Israha

Ani ne, hele. Krom asi jedné nebo dvou sezon je top hráčem soustavně. Ale to bys to musel sledovat a nepsat příspěvky pohledem zaslepeného fanouška rivala.

Reagovat
Pony Slaystation

Griez zase v 61. minutě, dobrej trolling

Reagovat
drussbarb

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele