Lambert zřejmě kvůli indickým majitelům skončí v Blackburnu

29.04.2016, 11:51
Aktuality
Jen něco málo přes půl roku vydrží v křesle manažera Blackburnu Paul Lambert. Bývalý trenér Norwiche a Aston Villy sice v listopadu s Rovers podepsal kontrakt na dva a půl roku, teď však předeslal, že po sezoně využije možnost aktivování klauzule, která s okamžitou platností ukončí jeho spolupráci s druholigovým anglickým klubem...

"Je to vynikající klub, se skvělými lidmi, a já mu v budoucnu přeju veškerý úspěch. Pro teď zůstávám plně koncentrovaný a odhodlaný vyhrát poslední dva zápasy sezony, ten první v sobotu proti Rotherhamu," stojí mimo jiné v prohlášení 46letého Skota.

Paul Lambert za své krátké působení u Rovers dokázal vyhrát pouze osm ligových zápasů, z toho první tři vítězství přišly hned v jeho úvodních čtyřech vystoupeních na lavičce.

Aktuálně Blackburn nevyhrál už šest kol v řadě a sedí až na 19. příčce, sestup mu už ale nehrozí.

Lambertův odchod patrně pramení z nedostatečné podpory od majitelů, indické firmy Venky's - že se po sezoně poroučí, to totiž naznačoval už týdny. Lambert v tom přitom není sám, stagnující celek zároveň v únoru opustil generální ředitel.

Sezona Rovers byla v podstatě odepsána už v lednovém přestupovém okně, kdy vedení k druholigové konkurenci pustilo rovnou dvě opory, střelce Jordana Rhodese (Middlesbrough) a záložníka Marcuse Olssona (Derby).

Lambertovou náhradou by se dle bookmakerů měla stát ikona svého času prvoligového Blackburnu, ex-záložník David Dunn. Sám Lambert potom vyjádřil pochyby nad tím, že by případně s převzetím týmu souhlasil jeho asistent Alan Irvine.

Jméno Paula Lamberta se okamžitě začalo spojovat s pozicí manažera glasgowského Celtiku, kterou pravděpodobně brzy opustí kritizovaný Ronny Deila. Někdejší středopolař dříve dres Hoops osm let úspěšně oblékal.

"V tuhle chvíli se vracím na začátek, kde jsem byl po odchodu z Aston Villy. Začnu zase jezdit na kole a uvidí se," odmítá zatím přiživovat jakékoliv spekulace obrýlený kouč. "Ale k fotbalu se chci brzy vrátit. Tady nebylo všechno tak úplně v pořádku," dodal.

Autor: Tomáš Daníček / lancashiretelegraph.co.uk

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je mi k pláči, když vidím, kam až můj milovaný klub klesl. Nějak cítím, že by nás mohl čekat osud Blackpoolu, Wiganu, Boltonu, Portsmouthu - naše fin. situace taky není OK. Takže třetí liga volá... Kéž by bylo tak snadné si říci: "Tak a už mám těch Indů plnou prdel, začínám fandit někomu jinému ... " A to bylo mým snem vzít někdy své děti na zápas Blackburnu v PL, pochybuji, že se toho dožiju, to mi dřív ty děti odrostou a zdeří z domu. ARTE ET LABORE, snad to J. Walker nevidí toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rarášek

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
paver

Pokud se nezbavíme té indické rakoviny, tak to vidím stejně: do tří let League One. Nechápu co je tam ještě pořád drží. Peníze už do klubu nepumpujou, zájem o klub a fotbal celkově nulový, vztah s vedením a fanoušky silně negativní. Asi opravdu chtěj jeden z nejtradičnějších anglických klubů nadobro zničit nebo už fakt nevím. Lambertovi se vůbec nedivím. Takhle kvalitní trenér se v takovémhle prostředí nemůže a ani nechce pohybovat natož něco budovat. Pořád věřím, že se situace o 180 stupňů obrátí a Rovers se vrátí tam kam patří...Ale nejdřív je zapotřebí důkladná čistka a ta je rok od roku ve větším nedohlednu...

Reagovat
smazaný uživatel

Až na toho Lamberta co by kvalitního trenéra.

Reagovat
vodka

na champ v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Zase klasicky úplně mimo. Lambert hrál s Norwichem super fotbal a taky je dostal do první ligy. Pak se mu sice nepovedlo angažmá v AV, ale to z něj nedělá tragéda. Takovej Villas-Boas taky selhal v Chelsea i v Tottenhamu a stále je to kvalitní trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys trošku myslel, místo toho, abys u každého článku musel mít svůj stupidní komentář, tak by to možná bylo lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý trenér má hráče různých kvalit, avšak jaký styl svému týmu vnutí, už je jen na něm. On hrál s Villou sračku, které se ani Pulisův West Brom nevyrovná. Kolik že to bylo, 11 gólů za 20 zápasů? Je to tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Villa byla už tehdy tragická, on ji ještě dokázal zachránit od sestupu, jeho následovníci už ne.

Reagovat
fantomas

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

cikáni majitele tvl to fakt někdo čekal postup do PL??

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tohle měl být arogantní příspěvek, tak snad jen mohu říci tolik, že ne všichni měli to "štěstí" ?!?! se zamilovat do klubu, který nikdy nemá šanci spadnout (Jihlavu nepočítám, to není klub) a jediné z čeho můžou spadnout, je výslunní PL. A klidně si mě sežer. Cheers.

Reagovat
smazaný uživatel

Jihlava hraje na své možnosti dobrej fotbal, se tomu rozumíš zase a Blacburn je taky dobrej klub, jen má špatné majitele

Reagovat
REPLIKATOR

Stejně neumí trénovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Škoda, v PL strašne chýbajú. Anglické kluby by sa mali vrátiť do rúk anglických majiteľov, lebo táto cesta je vražedná pre niektoré kluby. Majitelia majú tie kluby úplne u prdele a sú to pre nich len hračky, snad nedopadnú ako Pompey

Reagovat
smazaný uživatel

zapomínáš, že to angličtí majitelé je prodali do USA, Indie, Ruska

Reagovat
Pipo123

Tak potom je niekde chyba, mne proste nepríde normálne ani správne aby tie kluby vlastnili ľudia ktorým ide o chvílkovú hračku. Od čias kedy potopili takto Pompey im moc neverím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele