LAUDRUPOVÉ NA TESTY DO BARCELONY

08.01.2007, 17:17
Aktuality
Legendární dánský fotbalista Michael Laudrup se sice s Barcelonou, kde prožil nejlepší roky své kariéry, nerozešel v dobrém, i přesto by ale mohl katalánský celek získat do svých řad jeho dva syny - Madse a Andrease. Oba nadějní mladíci by se měli objevit na testech během dubna, kdy se v Barceloně hraje mládežnický turnaj.

Txiki Beguiristain, sportovní ředitel klubu, už údajně oba hráče na turnaj pozval a tuto informaci potvrdil také jejich agent Bayram Tutumlu: "Beguiristain zavolal mně i Michaelovi, aby se zeptal, zda by tyto testy byly možné. FC Barcelona oba hráče delší dobu sleduje a myslí si, že už mají takovou výkonnost, jak se od nich očekávalo. Z toho důvodu by je trenéři rádi viděli, protože věří, že by mohli mít v Barce budoucnost."

Barcelona není ovšem jediná, která se o tyto potomky slavného hráče zajímá. Tím dalším nemůže být nikdo jiný než věčný rival Real Madrid. Rovněž zde prožil Michael část své kariéry, i když s týmem během svého působení dosáhl jen na jediný ligový titul. I přesto byl ale zvolen mezi nejlepší zahraniční hráče historie klubu.

Nicméně všechny triumfy drží podle všeho katalánský celek. "Myslím si, že Michael dá přednost nabídce Barcelony. Je to nejoblíbenější klub kluků a ti přímo zbožňují Ronaldinha," naznačil agent Tutumlu preference obou Laudrupů.

Oba hráči sice určitě těží ze svého slavného jména, nicméně tím hlavním ukazatelem je kvalita obou mladíků. Starší z obou bratrů, Mads Laudrup, má sedmnáct let, hraje jako křídelní útočník či záložník a již nyní je dánským reprezentantem do osmnácti let. Za mládežnické reprezentační výběry už si připsal devatenáct startů. Co se týče klubové příslušnosti, tak obléká dres FC Kodaň. Přestože zatím nastupuje převážně za mládežnické kategorie, na svém kontě už má první start za "áčko" a také platnou profesionální smlouvu. Ta mu ale vyprší na konci sezóny.

Mladšímu Andreasovi je o rok méně, hraje za mládežnický tým Lyngby Boldklub a ve své kategorii je taktéž reprezentantem. Stejně jako jeho bratr je záložníkem. Před časem se dokonce zúčastnil testů v Ajaxu.

Jen těžko se dá odhadovat, jaká budoucnost oba hráče čeká. Geny jistě zdědili po otci správně, zbytek bude záležet převážně na nich.

Autor: Petr Kilian / sport.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
Shevchenko

Tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Správně, dej jim, zasloužej si to...

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrý zase Laudrupove budou vládnout

Reagovat
antimadrista

Hmm... zajímavé

Reagovat
HOST*

protekční sráči

Reagovat
smazaný uživatel

přece by se zdálo, ale nejsou... nemůžeš vědět jak moc jsou nadějní! a myslím si, že by jsi šel taky kdyby jsi moh... samozřejmě v případě, že by tvůj otec byl slavný reprezentant, vole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele