Legii se dál hroutí sezona: Papszun nepřijde, Emreli se chce vyvázat

05.01.2022, 15:51
Aktuality
Legia Varšava v letošní sezoně od vyřazení Slavie z Evropské ligy přijímá jednu špatnou zprávu za druhou. Polský mistr za sebou má historicky nevydařený podzim, po němž se nachází na sestupových příčkách, nepodařilo se mu zlákat kýženou náhradu za v říjnu odvolaného trenéra Michniewicze, a do toho stávkuje nejlepší střelec týmu Mahir Emreli.

Legia má po 18 odehraných zápasech pouhých patnáct bodů. Na konci listopadu si vyrovnala absolutní klubový rekord v počtu po sobě jdoucích ligových porážek (7), a když 12. prosince varšavský velkoklub prohrál už podeváté z deseti pokusů, fanoušci napadli klubový autobus.

Právě v důsledku tohoto incidentu, kdy byl sám napaden a zraněn, se rozhodl útočník Mahir Emreli najmout si právníka a zahájit proces okamžitého ukončení spolupráce s Legií. Ázerbajdžánský forvard kvůli psychologické újmě zítra ani neodletí na soustředění do Dubaje.

Spolu s Emrelim byl napaden také další cizinec ve službách Legie Luquinhas a oba hráči již zmeškali poslední dvě podzimní klání. Sám Emreli sice za strádající klub neskóroval dva měsíce, přesto s 11 soutěžními zásahy - z toho rovnou třemi do sítě Slavie - zůstává jeho nejlepším střelcem.

Kromě nového kanonýra bude potom Legia hledat také nového dlouhodobého kouče, protože rokování s vysoce ceněným Markem Papszunem podle polských médií ztroskotala. Legia je prozatím od půlky prosince vedena Aleksandarem Vukovićem, už třetím letošním kormidelníkem varšavských šampionů. Srb má smlouvu jen do konce sezony.

Autor: Tomáš Daníček / weszlo.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
r3

Sleduje tu niekto blizsie polsku ligu? Ako je mozne, ze Legia je az v takych srackach?

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Snad hráči to dělají schválně....viz.zapas v Plocku,kde prohráli 1-0 . To jak bránili a hrali dopředu např. zahrávání rohových kopů..bylo až do očí bijící...nikdo ani v Polsku neví pořádně co se tam děje...a to tam hodně jezdím na zápasy a mám známé v řadách tribun...jen dovedli porazit Zaglebie...ale to je adept na sestup největší...

Reagovat
shawntee9

Tragický léto - hrozná příprava a otřesný přestupy. Odešli důležití členové sestavy a přišli hráči, který ani Michniewicz nechtěl (čti Mioduski je kretén). Těm změnám v sestavě musel přizpůsobit Michniewicz i ten styl fotbalu, což se šíleně odrazilo na tom, že takoví Mladenović s Pekhartem, kteří minulej rok táhli Legii, byli pak ale totálně k ničemu. Ten tým je teď v hajzlu jak v kabině, tak i na hřišti. Žoldáci jako Rose, Johansson nebo Kastrati tomu rozkladu kabiny po příchodu do klubu údajně fakt solidně přispěli.

Samozřejmě těch faktorů je mnohem víc, co se přesně v tom klubu děje, se asi jen tak nedovíme, a hodně jsem to tu zjednodušil, ale tohle jsou ty jedny z nejvýraznějších, o kterých se mluví.

Reagovat
r3

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně to vypadá jako ve Spartě za éry itala , multikulturní kabina , ta nemůže táhnout za jeden provaz , Pekhart zmeškal celou přípravu kvůli Euru a už nechytil vlak , fyzická kondice u některých hráčů naprosto bídná a hlavně jim uškodila EL a ty zranění v ní , spekuluje se ,že nedostávají výplaty , ale na druhou stranu co vím , tak od majitele tam nateklo v létě 30-40mil zlotých , spíš si myslím , že nedostávali ty peníze za to jak hrajou , hlavně Brazilci pod obrovskou kritikou , astronomické platy a výkony nikde ani jeden ze tří

Reagovat
Elliasson

Tohle je trošku větší extrém. Sparta nebyla na sestupových pozicích.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně , ale jako přirovnání , natahali tam verbeš z celého světa , takže se nemůžou divit

Reagovat
smazaný uživatel

Kastrati, ten by se hodil do sparty

Reagovat
Slavia10

Byla by nějaká šance ho získat do Slavie

Reagovat
Neyjrayx

Tak to je asi i jeho cílem, momentálně se ví že ho legie za peníze nepustí, má mít nějaký rádoby příslib pokud se legia nekvalifikuje do pohárů že může jít, ale samozřejmě nebudou tedka pouštět svého nejlepšího střelce

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Papszun takové trenéra mít v Česku..6 let v jednom klubu,který už začal trénovat, když Rakow byl ve 3 lize...a kam to s týmem dotáhl.. pro mě respekt ,že se nezbláznil z jména Legia a zůstal tam kde je

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda že pro nás celkem nezajímavá liga i když talenti do českých klubů by se tam určitě dokázali najít

Reagovat
Losinho

Slavie je zničila.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Trpišák by z nich ale udělal děla, to nepochybuju

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pony Slaystation

Čína*

Reagovat
oli9
Reagovat
RadekVonCZE

Super kanál celkově

Reagovat
KingMaster13

A tohle nás vyřadilo

Reagovat
kilobyte

A to jste se nám smáli, že s Rapidem to bylo hrozné.

Reagovat
KingMaster13

Bylo ale tohle víc no

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

Sranda je, že navíc porazili také Leicester

Reagovat
REPLIKATOR

Legia > Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Největší problém je, že se zasekl STROJ na góly Pekhart.

Reagovat
shawntee9

Je to těžký, když někdo přes léto dostal skvělej nápad posílat Pekhartovi míče na nohu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele