Ligue 1 - preview 22. kola: Čtrnáctý pokus pro Angers

04.02.2023, 09:02, aktualizováno 05.02.2023, 09:33
Previews
Stade Vélodrome (© twitter.com/OM_Officiel)

RC Lens se s Marseille pere o druhé místo tabulky a dnes jede do Brestu, zatímco Olympique se večer střetne s Nice. Nedělní program je tradičně hodně bohatý a načne ho duel Monaka v Clermontu, Angers nebodovalo třináctkrát po sobě a naděje na záchranu zkusí oživit v Lorientu...

Clermont Foot - AS Monaco

neděle 13:00

Clermont směle směřuje za záchranou v Ligue 1, která byla od začátku sezóny jeho hlavním cílem. Body přitom pravidelně bere i daleko ambicióznějším týmům, po skončení světového šampionátu v Kataru porazil venku Lyon a doma Rennes, naposledy plichtil v Lille. A nemá tak jediný důvod nevěřit si na čtvrté Monaco, které se bezpochyby pokusí rovněž zaskočit.

Už pětkrát v řadě domácí na ligové scéně neprohráli. Od sestupového pásma jsou vzdáleni na dostatečný rozdíl, drží se v klidném středu tabulky. Blíže mají v podstatě ty příčky zaručující postup do pohárové Evropy, ta ale pochopitelně nefiguruje v dlouhodobých, hlavních plánech družiny z Auvergne-Rhone-Alpes. Je zkrátka především ráda, že nemusí řešit žádné potíže.

Na druhou stranu by určitě neměla polevovat, pokud ony záchranářské brzy nechce napřímo podstupovat. A pakliže bude chtít mít klid až do konce ročníku, je potřeba si dalšími dobrými výsledky v následujících týdnech co nejvíce pomoci. Proti ASM do hry nezasáhnou zranění Alidu Seidu, Johan Gastien a Maxime Gonalons, nemoc mimo jiné trápí Elbasana Rashaniho.

Knížecí soubor pocestuje do Clermontu-Ferrandu v roli favorita. Zaútočit na vyšší pozice po tomto kole nemůže, třetí Lens je mu vzdáleno na čtyři body, každopádně vítězství je nutností, aby v nejbližších kolech přece mohl podniknout honbu za top trojkou. "Čekáme těžký zápas, protože Clermont je v dobré formě,” povídal před soubojem hostující obránce Caio Henrique.

Hostům do hry nebudou moci vstoupit kvůli zdravotním problémům Malang Sarr, Vanderson a Eliesse Ben Seghir, nezahrají si ani Jean Lucas a Soungoutou Magassa, jež jsou sice zdraví, chybějí však ve finální nominaci. "Jsme teď na dobré cestě, naše dynamika je dobrá. Musíme být soustředění po celou dobu a využívat efektivně všechny šance,” dodával Caio Henrique.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Caufriez, Wieteska, Ogier - Allevinah, Khaoui, Magnin, Borges - Jérémie Bela, Cham - Kyei

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Maripán, Jakobs - K. Diatta, Yous. Fofana, M. Camara, Golovin - Embolo, Minamino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.30 - 3.71 - 1.90

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AC Ajaccio - FC Nantes

neděle 15:00

Ve středu Ajaccio zvládlo vložené kolo, připsalo si na svoje konto nesmírně důležitou výhru na půdě Angers, tedy v duelu se svým přímým konkurentem v boji o záchranu, stále ovšem figuruje v sestupovém pásmu. Podniknout potřebné kroky k vymanění se by chtělo v duelu s Nantes, které se v tabulce nachází jenom o pár příček výše a získalo pouze o čtyři body více.

Pořád platí, že svěřenci kouče Oliviera Pantaloniho před vlastními fandy nepůsobí nejlépe. A když se přitom loni vydrápali z Ligue 2 na nejvyšší úroveň, právě nepříjemná korsická půda byla předem velkým strašákem pro ostatní soupeře. Jenže sumárně Ajaccio uspělo na Stade Francois Coty tříbodovým způsobem jen dvakrát. Venku je zkrátka překvapivě efektivnější.

Ekipa trenéra Antoina Kombouarého naposledy přišla o svou šňůru osmi utkání bez porážky, pokud tedy do statistik započítáme i Coupe de France, a po nezdaru s Marseille bude usilovat o navrácení svého vlaku do starých kolejí. Aktuálně Kanárci musejí vylepšit především svou ofenzivní činnost, ve třech po sobě jdoucích kláních neskórovali, včetně pohárového měření proti Thaonu. "Rádi bychom zopakovali náš výkon z Montpellieru,” přál si hostující stratég.

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - M. Youssouf, O. Gonzalez, Avinel, Is. Diallo - Barreto, Marchetti, Chabrolle, Belaïli - El Idrissy, Hamouma

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Centonze, Castelletto, Joao Victor, Andrei Girotto, Hadjam - M. Sissoko, Moutoussamy, Blas - Ganago, Delort

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 2.85 - 3.04

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

AJ Auxerre - Stade Reims

neděle 15:00

Poměrně sympaticky se Auxerre ve vložném kole prezentovalo na půdě Monaca. Jenže za přívětivá a líbivá vystoupení se jednoduše body nesbírají. A těch potřebuje nováček Ligue 1 urychleně co nejvíce, hůře si totiž ve francouzské nejvyšší soutěži počíná už jenom poslední Angers. Vylepšovat si přitom zrovna svou reputaci proti Remeši nebude vůbec jednoduché.

Hosté jsou totiž v takové pohodě, že se po nevábném období během srpna a září již usadili v klidném středu tabulky. Nemají, narozdíl od protivníka z Burgundska, starosti se záchranou, patnáctkrát v řadě už neprohráli, včetně dvou měření sil ve Francouzském poháru. Především útočník Folarin Balogun začíná být velkým postrachem pro soupeře, vždyť je už se čtrnácti ligovými trefami v čele celkového pořadí střelců! Naposledy hattrickem zdemoloval Lorient.

Pokud vynecháme představení v Coupe de France, v němž Auxerre figuruje i nadále, je ve vážně pořádném srabu. Na ligové scéně už sedmkrát za sebou padlo, po jednadvacátém kole ztrácelo na bezpečnou šestnáctou pozici celkem šest bodů. Obecně se AJA na Remeš nedaří, od roku 2016 na ni v Ligue 1 i Ligue 2 nestačilo ve všech pěti případech, na podzim o gól.

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Raveloson, Jubal, I. Touré, Mensah - Sinayoko, B. Touré, Sakhi, Autret - M. Niang, Abline

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Matusiwa, Munetsi - J. Ito, K. Doumbia, Zeneli - Balogun

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.06 - 3.58 - 1.99

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

FC Lorient - Angers SCO

neděle 15:00

Lorient měl famózní start do této sezóny, v posledních týdnech ale přece sundal nohu z plynu. Už nevzbuzuje takový strach, pravidelně vítězit neumí. Pořád se každopádně drží na předních příčkách. A byla by ve finále velká škoda, kdyby mu stačil fakt, že záchrana, čili ambice číslo jedna, je už stejně dávno vyřešenou záležitostí. Doma nyní vyzve poslední, trápící se Angers.

Rozpoložení Les Scoïstes je tak mizerné, že nastartovat se ve zbytku ročníku ještě k udržení se na nejvyšší úrovni je značně problematickým úkolem. V Ligue 1 už zapsali třináct proher za sebou, poté, co ve středu nestačili na Ajaccio, tedy přímého konkurenta v boji o uchování prvoligové příslušnosti, se neslavně zapsali také do samých dějin soutěže. Nikdo totiž nikdy nečekal na úspěšný zápis déle, Angers za jednadvacet kol bodovalo pouze ve čtyřech kláních.

Ani Lorientu se mimochodem naposledy nevedlo nejlépe. Ačkoli souboj na půdě Remeše byl z jeho strany velmi slušně rozehrán, odcházel z placu se sklopenými hlavami. Na Bretaňském poloostrově si hlavně musejí urychleně zvyknout, že v jeho řadách již nepůsobí dvě ofenzivní persony, které během zimního přestupového období odešli. Nahradit přínos Terema Moffiho a Danga Ouattary správnými variantami bude klíčové, pokud Les Merlus chtějí udržovat krok s těmi nejlepšími, nebo opravdu zkusit zaútočit na místa zaručující postup do pohárové Evropy.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - G. Kalulu, B. Meïté, Talbi, Le Goff - Makengo, Le Fée - Faivre, Ponceau, B. Dieng - I. Koné

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Valery, C. Hountondji, Blažič, Chetti - Bat. Mendy, Bentaleb - Salama, Hunou, Abdelli - I. Niane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.53 - 4.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Racing Strasbourg - Montpellier HSC

neděle 15:00

Takřka tři týdny stará výhra nad Lyonem dodala fanouškům Racingu Štrasburg obrovskou naději, jenomže v následujících dvou kolech se mu nepodařilo bodovat, natož vystoupat ze sestupových pozic. Racing tak zůstává ve spodních patrech tabulky a o zlepšení situace bude usilovat doma s Montpellierem.

Za jedenadvacet odehraných kol nedokázal Štrasburk najít optimální tempo a i nadále se výsledkově trápí. Poslední políček schytal ve středu, když vůbec nestačil na Stade Rennes (0:3). Pro Alsasany už to byla desátá porážka v sezoně, v té dokázaly vyhrát jen dva zápasy a to je žalostně málo.

Racing se potřebuje co nejrychleji probudit a začít bodovat s týmy ze středu i nižších pater tabulky. Je sice povzbudivé, že oberete o body Marseille, Lens nebo Lyon, ale pokud nedáte výsledkům kontinuitu, je to k ničemu.

Zlepšit výsledky potřebuje i Montpellier. V tuto chvíli je sice mimo sestupové příčky, ale jeho náskok už se ztenčil na pouhé dva body. MHSC v týdnu neuspěl proti favorizovanému PSG (1:3), což by samo o sobě nebylo nic divného. Problémem ale je, že se týmu na domácí půdě vůbec nedaří - jen tři výhry a jedna remíza. S takovou bilancí lze těžko na záchranu pomýšlet.

První vzájemný zápas letošní sezony skončil výhrou Montpellieru 2:1. Hosté mají s Alsasany celkově lepší vzájemnou bilanci, ovšem v neděli je to do role jednoznačného favorita nestaví.

Štrasburk v lednu opustily opory Ludovic Ajorque a Adrien Thomasson a naopak z Aston Villy přišli Frédéric Guilbertt a Morgan Sanson. Z Brugg také dorazil exslavista Eduard Sobol. Alsasany ale trápí marodka a k dispozici nebudou Bellegarde, Gerzino Nyamsi, Dimitri Liénard, Lucas Perrin a Thomas Delaine.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Doukouré, Djiku, Le Marchand - Dagba, Aholou, Prcič, D. Liénard - H. Diarra, M. Sanson - H. Diallo

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Kouyaté, Jullien, Estéve, I. Sylla - L. Leroy, Ferri, Savanier - Wahi, Mavididi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.43 - 3.61

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Stade Brestois - RC Lens

neděle 17:05

Předchozí dvě ligová kola nevyšla Lens podle představ. Na konci ledna honilo alespoň bod na poslední chvíli na půdě zachraňujícího se Troyes, ve středu pak doma nestačilo na Nice, takže se propadlo ze druhé příčky na tu třetí. A nyní zavítá do Brestu, který se v uplynulých dobách dostal do docela slušného rozpoložení, vždyť v minulých čtyřech ligových kolech nepadnul.

Svému rivalovi mají mimochodem svěřenci trenéra Érica Roye co oplácet. Před několika dny se totiž oba celky potkaly v rámci Coupe de France a Les Sang et Or prošli do osmifinále po dvoubrankovém vítězství na Stade Francis-Le Blé. Právě od tohoto postupu se už jim pak na první pohled nedařilo tak dobře jako v několika týdnech předešlých. Hlavně vložené kolo se zapsalo do tohoto ročníku opravdu neslavným písmem, Lens totiž přišlo o svou stoprocentní bilanci před vlastními fanoušky. Vůbec poprvé body ztratilo po těsné prohře s výběrem OGC.

Chuť si tak Lens rozhodně hodlá napravit v Brestu, který má úplně jiné starosti než jeho sok, a to ty se záchranou. Po papírové stránce je jednoduše favorit tohoto měření sil jasný. "Od té doby, co převzal tým Roy, ještě náš soupeř v Ligue 1 neprohrál,” připomínal hostující lodivod Franck Haise, že jeho družinu nečeká nijak lehká šichta. "Porazili jsme ho ve Francouzském poháru, dařilo se nám hru dobře balancovat. V první půli nám však Brest působil problémy.”

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Hérelle, Brassier, Duverne - Belkebla, Lees-Melou, Mah. Camara - Honorat, Mounié, Elis

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Abdul Samed, S. Fofana, Machado - Sotoca, David Costa - Openda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.94 - 3.80 - 1.78

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Olympique Marseille - OGC Nice

neděle 20:45

Souboj o jih Francie zakončí program dvaadvacátého kola Ligue 1. Marseille si bude chtít upevnit své druhé místo v tabulce před dotírajícím Lens, potřebovala by i něco stáhnout ze svého manka na vedoucí PSG, které v sobotu uspělo nad Toulouse, pokud chce ještě útočit na ligové prvenství. Jenže proti mu bude Nice, které se pod koučem Didierem Digardem zvedá.

V hostující kabině vane svěží vítr. OGC evidentně zapomnělo na nečekané vyřazení z Coupe de France pod velením trenéra Luciena Favreho a ve čtyřech následných ligových případech neprožilo pocit porážky. Z možných dvanácti bodů urvalo deset, už ve třech po sobě jdoucích kláních neinkasovalo, za toto období obdrželo jeden gól, a to při jasném skalpu Montpellieru.

Sumárně mají Les Aiglons jednu z nejlepších firem ze všech účastníků francouzské nejvyšší soutěže. A že se s nimi musí počítat do týdnů následujících, potvrdil i středeční mač na půdě Lens. Domácí byli pasováni do role favorita, vždyť před vlastními fandy byli stoprocentní. A Nice jim jako první připravilo první bodový nezdar, vyhrálo nejtěsnějším možným způsobem.

Pokud se navíc Digardovi podaří dobře propojit potenciál útočníka Gaëtana Labordeho, který svou trefou rozsekl před pár dny duel na severu Francie, s novou posilou Teremem Moffim, mohli by hosté začít být výrazněji produktivní i v útoku. Zatím se vyznačovali hlavně pevnou defenzívou. "Pochopitelně spolu mohou hrát,” ujišťoval. "Oba mají různé dobré vlastnosti a můžou se doplňovat. Vždy ovšem budeme přemýšlet, kdo je k dispozici a kdo je náš soupeř.”

Taktéž OM je však ve velké pohodě. Na ligové scéně neprohrálo devětkrát v řadě, sedmkrát se radovalo z vítězství. Už příští týden čeká na svěřence kouče Igora Tudora prestižní derby ve Francouzském poháru proti PSG a na něj bude třeba se co nejlépe navnadit. "My nesmíme myslet na nějaký titul. Několikrát jsem už o tomto faktu hovořil,” vzkazoval domácí lodivod. "Fanoušci mohou snít, ale víme, že PSG má úplně jiné možnosti. Pak je tu teprve ten zbytek.”

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Gigot, Balerdi - Clauss, V. Rongier, Guendouzi, Nuno Tavares - Ounahi, Payet - A. Sánchez

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - An. Mendy, Todibo, Dante, Lotomba - Ramsey, Boudaoui, K. Thuram - Bouanani, Laborde, S. Diop

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.84 - 5.52

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Paris Saint-Germain - Toulouse FC

sobota 17:00

Rozhodně pozitivní zprávou po středečním večeru byla pro PSG výhra na půdě Montpellieru, kterou si napravilo pošramocenou reputaci po nečekané domácí remíze s Remeší. Jenomže záhy přišla na řadu výrazně horší, a to ta ohledně zranění Kyliana Mbappého, klíčového muže pařížské ofenzívy. Ten se totiž na hřiště nepodívá nejenom pro sobotní utkání proti Toulouse.

Když se média tázala pařížského stratéga Christopheho Galtiera na zdravotní stav Mbappého, který musel kvůli bolestem ve stehně opustit hrací plochu předčasně už po dvaceti minutách, říkal, že by se nemělo jednat o nic vážného. Nicméně jeho pohled na problémy se ukázal jako lichý. Až lékaři, znalí a studování, vyřkli pořádně nepříjemný ortel. Absence až na tři týdny.

Tahle informace je pro PSG nepříjemná hlavně s ohledem na blížící se osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu. První duel totiž Mbappé nestihne. A francouzský velikán musí do té doby najít takové optimální složení, aby se přínos zatím nejlepšího střelce týmu co možná nejefektivněji kompenzoval. Ač, ruku na srdce, zastoupit jeho přítomnost na place plně asi úplně nepůjde.

Je vlastně opravdu velká škoda pro Les Parisiens, že se jim nezdařilo dotáhnout do úspěšného konce transfer Hakima Ziyecha z Chelsea. A je až k vzteku, že na vině zřejmě byla především londýnská strana, která zbabrala potřebnou dokumentaci. Je totiž dost možné, že by okamžitě dostal šanci pokusit se Mbappého zastoupit. Na výběr teď Galtier moc variant opravdu nemá.

Předat žezlo stále ještě nezkušenému Hugovi Ekitikému je riskantní záležitost, Carlos Soler je typologicky jiným hráčem než Mbappé, šanci v základu přitom nedostává, když už jsou všichni zdraví. I s ohledem na určité medicinální problémy Neymara každopádně Galtierovi nezbývá nic jiného, než vybírat jakousi variantu na sílu, nebo zcela pozměnit herní systém.

Bude zajímavé, jaké karty nakonec položí na stůl proti výběru trenéra Philippeho Montaniera. Toulouse by mělo pro PSG představovat stejně nepříjemnou překážku, jako minulou neděli Remeš. Nováček soutěže zatím nemá vůbec žádné starosti se záchranou, do Parku princů se vydá povzbuzený o sérii neporazitelnosti, včetně Coupe de France, v délce sedmi zápasů za sebou. A šestkrát za toto období slavilo výhru, naposledy třígólovou ze středy proti Troyes.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Danilo Pereira, Nuno Mendes - Fabián Ruiz, Renato Sanches, Vitinha - Carlos Soler - Messi, Ekitike

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Suazo - Dejaegere, Spierings, van den Boomen - Aboukhlal, Dallinga, Rafael Ratao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.24 - 8.12

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

ES Troyes - Olympique Lyon

sobota 19:00

Ne že by se Lyon nesnažil, ne že by nechtěl celou hodně nevalně vypadající situaci obrátit k lepšímu, jenže rozjet se na plné obrátky prostě nedokáže. Získat nějakou delší šňůru vítězství, která by ho výrazně posunula výše z mdlého středu tabulky, prostě nedokáže. Po další velmi nečekané ztrátě s Brestem nyní vyzve venku Troyes, které nedávno pořádně potrápilo Lens.

Nutno ovšem říci, že pro ESTAC se plichta s aktuálně třetím celkem Ligue 1 stala jedním z mála čestných úspěchů na jinak rovněž nevábných rezultátech. V minulých týdnech domácí zabředli k těm bažinám, k nimiž se nechtěli ani přibližovat, a už jen jediný bod je odděluje od přímého vstupu do nepříjemných mokřadů. A abychom nemluvili v metaforách, zmiňme, že takovým místem je právě pásmo pádu do Ligue 2. Sedmnáctá sestupová pozice je nedaleko.

Ani jednomu ze současných soupeřů se ve středečním vloženém kole nedařilo. Zatímco Les Gones neurvali cílenou výhru, Troyes dokonce nezískalo vůbec nic. Zcela logicky, za svoje vystoupení v Toulouse si ho ani nezasloužilo. A pokud chtějí domácí tentokráte rozšířit ono nejdůležitější konto, tedy to s počtem nasbíraných bodů, musejí si prostě počínat o dost lépe.

Hosté jsou v Grand Est pasováni do role favorita. Jenže v letošní sezóně sázet na Olympique představuje pro všechny tipéry minimálně nepříjemnou hru o zdraví a nervy. Třeba ve středu se proti o záchranu usilujícím Pirátům neprosadil Lyon střelecky ani jednou. "Vytvořili jsme si sice spoustu šancí, ale ani jednu neproměnili,” hlesl Amin Sarr, debutující forvard, který k řadám OL dorazil v závěru přestupového období. "Jsem šťastný, že jsem podnikl svoje první krůčky v Ligue 1. Doufám, že do kabiny vnesu především spoustu pozitivní energie,” dodal.

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Baldé, Porozo, Salmier, Palmer-Brown, Larouci - Ripart, Agoumé, Chavalerin, Rony Lopes - Mama Baldé

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Gusto, Lovren, Lukeba, Tagliafico - Caqueret, Thiago Mendes, Lepenant - Cherki - Lacazette, A. Sarr

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.35 - 4.26 - 1.65

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Stade Rennes - Lille OSC

sobota 21:00

Stade Rennes si po tomto kole udrží minimálně pátou příčku, nicméně v přímém souboji s Lille má ideální šanci navýšit svůj náskok. Pátá pozice jako poslední zaručuje evropské poháry pro příští rok a těch se hostující Dogy nehodlají vzdát. Lille však vyšlo v předchozích dvou kolech střelecky naprázdno, což není před startem v Roazhon Parku zrovna ideální.

Domácí tým se na rozdíl od Lille ve středu prosadil, a to rovnou třikrát do sítě Racingu Štrasburk, nicméně ani jeho bilance není úplně optimální. Svěřenci trenéra Bruna Génésia totiž pravidelně střídají výhry s porážkami. A především z tohoto důvodu ztrácejí na Ligu mistrů pět bodů. Problémem jsou hlavně venkovní zápasy, protože v těch domácích se jim naopak mimořádně daří. Dokonce v této statistice jsou Les Rouge et Noir první, společně s RC Lens.

"Doma jsme vytvořili něco neskutečného, ovšem je pravdou, že nás fanoušci hodně tlačí. Chtěli jsme doma vytvořit pevnost. Musíme i dál dobře bránit," prohlásil na stránkách klubu Benjamin Bourigeaud.

Vyhrát v Roazhon Parku se letos podařilo jedinému celku, a tím byl překvapivě Lorient. Ten zvítězil v úplně prvním kole 1:0, pak už z pohledu Rennes následovalo deset výher v řadě, včetně nedávného zápasu s PSG (1:0).

Bilance Rennes v Roazhon Parku zaslouží obdiv a respekt, na druhou stranu Lille tam při poslední návštěvě vyhrálo (2:1). Výsledky Dog jsou však letos velmi nevyzpytatelné. Je jisté, že Fonsecův tým bude chtít zvítězit, aby snížil rozdíl mezi oběma kluby. Hlavním favoritem ale není.

Stade Rennes určitě nevyužije služeb Martina Terriéra a Arnauda Kalimuenda, nicméně k dispozici bude z Lyonu znovu hostující Karl Toko Ekambi. A od něj si v Rennes hodně slibují. Stejně jako v Lille od návratu Jonathana Davida. Kanadský útočník ve vloženém kole proti Clermontu absentoval. A zřejmě i to byl důvod, proč zápas skončil 0:0. Dogy mimo jiné přišly o brankáře Lea Jardima a jako náhradu získaly Benoita Costila. Mezi třemi tyčemi se však s velkou pravděpodobností objeví Lucas Chevalier.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Meling, Rodon, Theate, Truffert - Bourigeaud, Santamaría, Tait, Toko Ekambi - D. Doué, Gouiri

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, José Fonte, Tiago Djaló, Ismaily - André, And. Gomes - Ang. Gomes, Cabella, J. Bamba - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.32 - 3.17

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
21
16
3
2
52 : 16
51
2
Olympique Marseille
21
14
4
3
42 : 17
46
3
RC Lens
21
13
6
2
33 : 15
45
4
AS Monaco
21
12
5
4
46 : 29
41
5
Stade Rennes
21
12
4
5
40 : 22
40
6
Lille OSC
21
10
5
6
35 : 26
35
7
FC Lorient
21
10
5
6
35 : 34
35
8
OGC Nice
21
8
7
6
24 : 20
31
9
Clermont Foot
21
8
6
7
24 : 27
30
10
Olympique Lyon
21
8
5
8
30 : 23
29
11
Stade Reims
21
6
11
4
26 : 26
29
12
Toulouse FC
21
8
5
8
35 : 36
29
13
FC Nantes
21
4
10
7
21 : 26
22
14
Montpellier HSC
21
6
2
13
31 : 43
20
15
Stade Brestois
21
4
7
10
23 : 34
19
16
ES Troyes
21
4
7
10
32 : 45
19
17
AC Ajaccio
21
5
3
13
18 : 37
18
18
Racing Strasbourg
21
2
9
10
25 : 39
15
19
AJ Auxerre
21
3
4
14
18 : 46
13
20
Angers SCO
21
2
2
17
18 : 47
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Israha

Nice nic nehraje, ale Lopéz má asi vsazeno

Reagovat
Mandanda_30

Z Lópeze se mi chce brečet momentálně

Reagovat
Mandanda_30

Mbemba tam taky u toho prvního gólu nemusel pózovat někde u tyčky, aby nebyl ofsajd...

Reagovat
Israha

Reagovat
Israha

Vitinha zatím nesehraný s týmem, Nuno po draku, Payet všude pozdě, Mbemba při prvním gólu chrápe...má to rezervy, ten dnešní zápas.

Reagovat
Mandanda_30

Vitinha moc nechápu proč hnedka pár dní po přestupu nastupuje, je to jak s Malinovskym v jeho prvním zápase, když hrál 2 dny po přestupu, prostě úplně mimo (pochopitelně, si ještě ani nepamatuje jména, natož jak hrát Tudorball). A Payet celkově nesedí do toho systému, ale to už šlo vidět od začátku sezóny, bohužel...

Reagovat
Israha

Už jsou oba dole

Reagovat
Mandanda_30

Aspoň Tudor se jen a jen zlepšuje

Reagovat
Mandanda_30

Rongier a Balerdi

Reagovat
Mandanda_30

To je ončo malino, ALLEZ L'OM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele