Lipsko se dohodlo s Chelsea na návratu Wernera

09.08.2022, 18:46
Aktuality
Timo Werner se po dvou letech vrací z Chelsea do RB Lipsko. Obě strany se domluvily na trvalém přestupu, Blues mohou celkem i s bonusy obdržet 30 milionů eur...

Základní přestupová částka je podle německých i anglických zdrojů 20 milionů eur, zbytek bude záviset na bonusech. Werner ve staronovém působišti podepsal smlouvu do roku 2026 a s ročním příjmem 10 milionů eur vyrovná nejlépe placeného Christophera Nkunkua.

Šestadvacetiletý útočník na Stamford Bridge nenaplnil vysoká očekávání, hlavně v minulé sezoně nenastupoval pravidelně a vstřelil pouze 11 gólů ve všech soutěžích.

Werner se nakonec rozhodl Chelsea opustit a jedním z důvodů bylo i to, aby měl před mistrovstvím světa pravidelné herní vytížení. Za londýnský celek během uplynulých dvou let nastoupil do 89 soutěžních duelů, v nichž vstřelil 23 gólů a dalších 21 spoluhráčům připravil.

"V Chelsea jsem prožil dva skvělé roky, za které jsem vděčný, podařilo se nám vyhrát Ligu mistrů. Zkušenost z jiné země a odlišné ligy mi v kariéře pomohla. Nyní se těším na novou sezonu s RB Lipsko a především na fanoušky. Chci toho hodně dosáhnout a rád bych se stal prvním hráčem Lipska, jenž prolomí hranici 100 gólů," řekl Werner po podpisu smlouvy.

Německý reprezentant má ve známém prostředí na co navazovat, mezi lety 2016 až 2020 za Lipsko vstřelil 90 branek a před odchodem byl druhým nejlepším bundesligovým střelcem (28).

Lipsko je na přestupovém trhu aktivní, dopoledne oznámilo příchod talentovaného útočníka Benjamina Šeška, jenž ale ze spřáteleného Salzburgu dorazí až v létě příštího roku. Kromě zmíněné dvojice angažovalo obránce Davida Rauma (Hoffenheim) a záložníka Xavera Schlagera (Wolfsburg).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, rbleipzig.com

Komentáře (377)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele