Los dalších kol Poháru UEFA

13.12.2002, 19:38
Aktuality
Pražská Slavia byla jediným českým zástupcem v osudí losování čtvrtého kola Poháru UEFA. Byla v prvním koši mezi nasazenými týmy a za soupeře mohla mít aktraktivní týmy zvučných jmen, jako Boavista Porto nebo Malaga CF.

Los jí však přisoudil další tým z jihovýchodu Evropy a tentokrát Slavia poputuje ještě o něco dál než jen do Soluňe - jejím soupeřem totiž bude turecký Besiktas Istanbul. Ten je sice v posledních letech trochu v pozadí slavnějších Galatasaray a Fenerbahce, turecký fotbal je však bezesporu kvalitní, posledním důkazem může být třetí místo turecké reprezentace na mistrovství světa.

Besiktas letos v Poháru UEFA ještě neprohrál. V prvním kole narazil na FK Sarajevo, bosenský tým, který v předkole vyřadil Olomouc. Basiktasi se sice moc nepovedl první zápas, když doma jen remizoval 2:2, v odvetě však soupeři nasázel pět gólů a s přehledem postoupil. Druhé kolo už tak jednoznačné nebylo, přesto přes španělský Alaves, předloňského finalistu Poháru UEFA, po výsledcích 1:1 venku a 1:0 doma postoupil. Ve třetím kole na Besiktas čekalo Dynamo Kyjev, které do UEFY spadlo z první fáze Ligy Mistrů. Turecký tým postoupil díky domácí výhře 3:1, v Kyjevě včera remizoval 0:0.

Spolu s dvojicemi čtvrtého kola bylo vylosováno i čtvrtfinále. Pokud Slavia přes svého soupeře přejde, může narazit na bývalý tým Pavla Nedvěda - jejím soupeřem by totiž byl vítěz duelu Lazio Řím - Wisla Krakow.

Kompletní los čtvrtého kola Poháru UEFA (v závorce před týmy je číslo zápasu):

(1) Slavia Praha - Besiktas Istanbul
(2) Hertha Berlín - Boavista Porto
(3) Malaga CF - AEK Atény
(4) S.S. Lazio Řím - Wisla Kraków
(5) Anderlecht Brusel - Panathinaikos Atény
(6) Celtic Glasgow - VfB Stuttgart
(7) FC Porto - Denizlispor
(8) Auxerre - Liverpool

Los čtvrtfinále:

vítez (3) - vítěz (2)
vítez (1) - vítěz (4)
vítez (6) - vítěz (8)
vítez (7) - vítěz (5)

První zápasy čtvrtého kola jsou naplánovány na 20. únor příštího roku, odvety se budou hrát o týden později. Čtvrtfinále se pak bude konat ve dnech 13. a 20. března.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele