Los třetího kola poháru UEFA

15.11.2002, 12:55
Aktuality
Třetí kolo poháru UEFA proti sobě svede český a řecký fotbal. Slovan Liberec, který po penaltovém dramatu přešel přes anglický Ipswich, se utká s Panathinaikosem. Slavia, která v domácí odvetě rozstřílela Partizan Bělehrad, změří síly s PAOK Soluň.

Panathinaikos Atény je pro české týmy známý soupeř. Zuby si na něm v loňské sezóně vylámala obě pražská S - Slavia na něj nestačila ve třetím předkole Ligy Mistrů, Spartu pak Panathinaikos dvakrát porazil ve druhé fázi Ligy Mistrů a v tabulce skončil druhý právě před Spartou. Ve čtvrtfinále se pak o jeho vyřazení postarala Barcelona. V loňské sezóně skončil Panathinaikos v řecké lize až třetí a to na Ligu Mistrů nestačilo, dostal se pouze do poháru UEFA. V prvním kole lehce přešel přes bulharský Litex Lovech, ve druhém kole si hlavně díky domácí výhře 4:1 poradil s tureckým Fenerbahce. Liberec může být se svým soupeřem spokojen, vždyť mezi nasazenými týmy ve druhém koši na něj číhal třeba Liverpool.

Ani PAOK Soluň není pro české fanoušky neznámý. Loni totiž ve druhém kole poháru UEFA vyřadil Marilu Příbram, o osudu českého týmu rohodl už první duel, který PAOK doma vyhrál 6:1. Skončil hned v dalším kole, nestačil na PSV Eindhoven. Letos řecký tým v prvním kole přehrál druholigový portugalský Leixoes, ve druhém vyřadil švýcarský Grasshoppers. Slavia se ocitla ve třetím koši jako nasazená. Los na ni byl také poměrně příznivý, mohla narazit třeba na Anderlecht Brusel. Ale také na turecký Denizlispor, což by určitě uvítali pomstychtiví čeští fanoušci...

Kompletní los třetího kola poháru UEFA:
Wisla Krakow - Schalke 04
Lazio Řím - Sturm Graz
Real Betis - AJ Auxerre
Besiktas Istanbul - Dynamo Kyjev
Paris Saint-Germain - Boavista Porto
Club Bruggy - VfB Stuttgart
FC Liverpool - Vitesse Arnhem
Panathinaikos Atény - Slovan Liberec
Denizlispor - Olympique Lyon
Girondins Bordeaux - RSC Anderlecht Brusel
Malaga CF - Leeds United
PAOK Soluň - Slavia Praha
Hertha BSC Berlín - Fulham
AEK Atény - Maccabi Haifa
FC Porto - Racing Lens
Celtic Glasgow - Celta Vigo

První zápasy jsou na programu 28. listopadu, odvety o dva týdny později, 12. prosince.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele