Lvíčata slaví postup na mistrovství Evropy. Bezbrankovou remízu s Islandem zachránil Kovář

27.09.2022, 20:19
Aktuality
Česká reprezentace do 21 let remizovala v Českých Budějovicích v odvetném duelu baráže o mistrovství Evropy s Islandem 0:0. Ačkoliv herní projev domácích neodpovídal avizovanému ofenzivnímu pojetí, zajistila si Lvíčata díky vítězství z prvního klání postup na turnaj hraný v Rumunsku a Gruzii.

Velký podíl na tom měl brankář Matěj Kovář, jenž sice neměl moc práce, ale nejprve v 56. minutě a pak v úplném závěru předvedl dva senzační zákroky.

Lvíčata si do odvetného duelu v Českých Budějovicích vytvořila výbornou výchozí pozici, když minulý týden dokázala otočit nepříznivý vývoj utkání a nakonec nad islandskými mladíky zvítězila 2:1. Autorem vítězné branky se stal zhruba 20 minut před koncem Václav Sejk. Před českými reprezentanty tak stála zajímavá možnost, v případě úspěchu se mohli už potřetí v historii probojovat na dva závěrečné turnaje v řadě.

Po úvodní oťukávací desetiminutovce si čeští mladíci vybojovali první šanci. Zakončení Adama Gabriela na dlouhou nohu ale neudělalo brankáři Hákonu Rafnovi Valdimarssonovi žádný problém. Ve 21. minutě si po rychlé akci vytvořili Češi další příležitost, když po centru Gabriela ze strany Sejk těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Hosté postupně převzali iniciativu a domácí prakticky nepouštěli k míči, k žádnému velkému ohrožení brány Lvíčat to ale do konce poločasu nevedlo.

Islanďané si vypracovali šanci ke skórování až v 56. minutě. Parádní individuální akci zakončil Andri Fannar Baldursson povedenou střelou z hranice pokutového území, tu ale fantastickým zákrokem vytěsnil Kovář. Islanďané postupně zvyšovali tlak, z čehož vyústilo nebezpečné zakončení Kolbeinna Thórdarsona, nicméně skákavou střelu opět vyrazil Kovář. V 83. minutě se ukázala i Lvíčata. Po signálu z rohového kopu nepříjemně vystřelil Lukáš Červ, ale míč zneškodnil Valdimarsson. Závěrečný nápor Islandu čeští mladíci ustáli, když v nastaveném čase Kovář opět vytáhl bravurní reflex.

Češi si tedy sice z odvetného utkání výhru neodnesli, i remíza jim však zajistila účast na evropském šampionátu, který se bude v roce 2023 konat v Rumunsku a Gruzii.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (16)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Ten Valenta je strasnej drevak.

Reagovat
smetos

Gratulace

Reagovat
kecipep

Nemohli by Suchopárka vyhodit i tak? Takový kouč nemá co dělat u repre mládeže

Reagovat
Selänne

Reagovat
cubinho

A to ho nekteri “experti” tlaci do áčka

Reagovat
kecipep

právě, když jsem četl nadpis článku a pak dokonce jméno Suchopárka, nevěřil jsem vlastním očím

Reagovat
Nadržený šimpanz

Byl jsem osobně. Dobrý výkon Sejk, Jurásek(dopředu), Valenta, Vitík, Kovář fantastický

Reagovat
Hurrikane

Budeme za dva roky sledovat český fotbal v Paříži?

Reagovat
eder

Ne. Ale českou kopanou možná ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, že po zápase, zatímco se naši hráči radovali, tak Suchopárek se tam toulal po hřišti a plácal si s islanďanama. Zajímalo by mě, jak to má v kabině s hráčema

Reagovat
Nadržený šimpanz

No, když ho slyším a vidím, tak bych jako hráč z něj měl neskutečnou prdel

Reagovat
smazaný uživatel

je trochu zvláštní no. Ale výše si psal, že si byl osobně - všimnul sis toho taky? Přišlo mi to takový netradiční, neviděl sem, že by si plácnul s jediným naším hráčem, ale možná přehánim. Z těch záběrů tam fakt chodil uplně mimo tým, jak brouk pytlík

Reagovat
smazaný uživatel

nehledě na to, že jeho první reakce po zápase byla - jsem rád, že sem to přežil

Reagovat
Nadržený šimpanz

Vůbec nevím, koukal jsem na děkovačku hráčů...ale je pravda, že tam u toho asi nebyl, narozdíl od Kouby nebo Horňaka. Ale na rozcvičce před zápasem jsem si všiml, že stal celkem dlouho ve středovým kruhu a s papírem sledoval islandskej tým. To se moc nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý info, dík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele