Manchester City a Liverpool v ringu: 32. kolo Premier League v kostce

12.04.2022, 17:55
Názory a komentáře
Boxerský střet těžkých vah, jak šlágr anglické nejvyšší soutěže označil po zápase liverpoolský manažer Jürgen Klopp, skončil na Etihad Stadium remízou 2:2. Fanoušci se kochali technickými finesami v maximální rychlosti, osobními souboji v maximální intenzitě a v neposlední řadě krásnými brankami. V Manchesteru se zkrátka a dobře točila fotbalová reklama na jeden záběr, která bavila od začátku do konce.

Po nerozhodném výsledku je v boji o titul stále vše otevřené. Citizens mají šest kol před koncem jednobodový náskok a Reds zůstávají na čekané.

Třetí Chelsea, jež o minulém víkendu senzačně prohrála s Brentfordem 1:4 a poté v Lize mistrů s Realem Madrid 1:3, si spravila chuť v Southamptonu. Domácím Saints nasázela pod vedením produktivní ofenzivní dvojice Timo Werner - Mason Mount šest gólů a ideálně se naladila na úterní odvetu ve španělské metropoli.

Podobně suverénní byl v sobotu i čtvrtý Tottenham, který loupil ve Villa Parku. Ve skvělé formě hrající Son Hung-min zazářil hattrickem a v tabulce střelců si polepšil na 17 přesných zásahů. Efektivnější je pouze Mohamed Salah z Liverpoolu (20). Spurs v lize vyhráli počtvrté za sebou a v dramatické bitvě o místenku v Champions League odskočili pátému Arsenalu na rozdíl tří bodů.

Gunners totiž nenapravili ostudnou porážku ze Selhurst Parku a na Emirates Stadium nečekaně padli s Brightonem 1:2, jenž oslavoval po sedmizápasové sérii bez vítězství.

Ve zmíněné bitvě o účast mezi evropskou smetánkou se navíc nedařilo ani dalším aspirantům. West Ham se v londýnském derby musel i podruhé v sezoně sklonit před Brentfordem a Manchesteru United zasadil tvrdou ránu odchovanec Evertonu Anthony Gordon.

Sedmnáctí Toffees se po cenném skalpu tápajícího velkoklubu (1:0) vzdálili sestupovému pásmu na rozdíl čtyř bodů, neboť osmnácté Burnley prohrálo na Carrow Road s posledním Norwichem 0:2. V dalším záchranářském souboji zametl šestnáctý Leeds s devatenáctým Watfordem (3:0) a stejně jako patnáctý Newcastle (1:0 s Wolverhamptonem) udělal důležitý krok k udržení se mezi elitou.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Mason Mount (Chelsea) - 10.00 / 2 góly, asistence, 3 střely, klíčová přihrávka.

1. Timo Werner (Chelsea) - 10.00 / 2 góly, 3 střely do brankové konstrukce, 8 střel, klíčová přihrávka.

3. Son Hung-min (Tottenham) - 9.61 / 3 góly, 3 střely, 2 úspěšné driblinky, 25 doteků s míčem.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Son Hung-min (Tottenham) - 21 bodů.

2. Mason Mount (Chelsea) - 19 bodů.

3. Timo Werner (Chelsea) - 15 bodů.

Sestava 32. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Jordan Pickford (Everton) - Zachraňující se Toffees zapsali proti Manchesteru United nulu vzadu teprve podruhé z posledních 18 ligových utkání a děkovat za ni mohou především muži mezi tyčemi. V úvodní dvanáctiminutovce dvakrát famózně vychytal Marcuse Rashforda a zejména reflex proti hlavičce z bezprostřední blízkosti stál za několikeré zopakování. Tečku za vynikajícím výkonem udělal v nastaveném čase, kdy rozesmutnil i Cristiana Ronalda.

Pravý obránce: Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) - Vidět byl i další reprezentant Albionu, jenž v netradiční roli pravého obránce přispěl k zostuzení Southamptonu. Svědomitě si plnil defenzivní povinnosti, a navíc přidal očekávanou ofenzivní nadstavbu. Přímou asistenci sice vzhledem k Wernerově "zvonkohře" neměl, ale v kreativních předfinálních přihrávkách byl jedním z top na trávníku.

Stoper: Cristian Romero (Tottenham) - Nejlepší obránce Serie A v loňské sezoně si v posledních týdnech udržuje vysoce nadprůměrnou formu a hraje důležitou roli v honbě Spurs za účastí v příštím ročníku Ligy mistrů. Třiadvacetiletý Argentinec byl v osobních soubojích opět jako skála a zároveň exceloval ve čtení hry, hned osmkrát zastavil útočnou akci domácích Villans.

Stoper: Ben Gibson (Norwich) - V záchranářské bitvě proti Burnley byl ve spolupráci s Grantem Hanleyem bezchybný a výraznou měrou přispěl k druhému čistému kontu Canaries za sebou. Jejich udržení mezi anglickou elitou je sice navzdory zmíněné sérii nepravděpodobné, ale podobné individuální výkony je potřeba ocenit.

Levý obránce: João Cancelo (Manchester City) - O nejlepším levém bekovi Premier League není pochyb. Rodák z portugalského Barreira ukázal svou extratřídu i během očekávaného šlágru s Liverpoolem. Tradičně si podmanil prostor u postranní čáry, a kromě bránění Salaha stihl připravit dvě šance spoluhráčům, z nichž jednu Gabriel Jesus proměnil. Fenomenální asistenci (9. v sezoně) můžete mimo jiné zhlédnout v naší videorubrice.

Střední záložník: Kevin De Bruyne (Manchester City) - Zahrát top utkání proti průměrným týmům se povede mnoha fotbalistům v lize. Zahrát pravidelně top utkání proti top týmům umí jen hrstka nejlepších. A kapitán obhájců titulu mezi ně rozhodně patří. Příznivce na beznadějně vyprodaném stadionu zvedl ze sedadel oku lahodícími přihrávkami + vstřeleným gólem, jímž v 5. minutě otevřel skóre. V závěru poslal Riyada Mahreze do samostatného úniku, a kdyby Alžířan proměnil, mohl mít lví podíl i na vítězném zásahu.

Střední defenzivní záložník: Enock Mwepu (Brighton) - De Bruyne si proto do statistik dva kanadské body nezapsal, zambijský středopolař Seagulls naopak v duelu s Gunners ano. Ve 29. minutě si pohlídal ofsajdové postavení a zpětným pasem naservíroval míč Leandru Trossardovi jako na zlatém podnose, v 66. minutě utaženou "placírkou" náskok hostů zdvojnásobil. Ve středu pole byl navíc jako zeď, přes kterou se Martin Ødegaard či Emile Smith Rowe prosazovali jen stěží.

Střední záložník: Mason Mount (Chelsea) - Popáté v sezoně se odchovanec Blues blýskl v zápase gólem a asistencí, v Southamptonu dokonce dvěma trefami (jen Salah se Mountovi v tomto ohledu vyrovná). Na St. Mary's bavil kotel hostujících fanoušků od začátku do konce a společně s Wernerem "terorizoval" obranu domácích.

Pravý útočník: Bryan Mbeumo (Brentford) - Produktivní byl také dvaadvacetiletý Francouz, jehož cenovka 5,2 milionu může po víkendovém galapředstavení proti West Hamu zajímat nejednoho manažera ve Fantasy Premier League. Od úvodního hvizdu byl totiž stálou hrozbou a v kooperaci s Ivanem Toneyem zlomil odpor ambiciózních Hammers. Jeho nezištnou přihrávkou Toneymu se můžete pokochat v naší videorubrice.

Střední útočník: Timo Werner (Chelsea) - Kritizovaný forvard Blues nechal v Southamptonu vzpomenout na úspěšná léta v Lipsku. Z obránců si několikrát udělal slalomové kužely, třikrát orazítkoval brankovou konstrukci a dvakrát rozvlnil síť. V aktuálním ročníku skóroval třikrát a pokaždé proti Saints. Bude v závěru sezony "žolíkem" Chelsea?

Levý útočník: Son Hung-min (Tottenham) - Před reprezentační přestávkou skolil dvěma brankami West Ham, po ní zaznamenal 1+1 během řízené demolice bohatého Newcastlu a vynikající formu prokázal i ve Villa Parku, kde nasázel hattrick. Pokud bychom vynechali trefy z pokutových kopů, byl by devětadvacetiletý Jihokorejec nejlepším kanonýrem soutěže. Na dvacetigólového Salaha ztrácí v současnosti tři. Pokud bude v nastoleném trendu pokračovat, může se k liverpoolské hvězdě přiblížit ještě více.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City31235372:2074
2.Liverpool FC31227279:2273
3.Chelsea FC30188464:2362
4.Tottenham Hotspur311831056:3757
5.Arsenal FC301731045:3654
6.West Ham United321561151:4251
7.Manchester United31149849:4251
8.Wolverhampton Wanderers321541333:2849
9.Leicester City291171145:4840
10.Crystal Palace318131043:4037
11.Brighton & Hove Albion318131028:3737
12.Aston Villa311131742:4636
13.Brentford FC321061639:4836
14.Southampton FC318121137:5236
15.Newcastle United318101334:5434
16.Leeds United32891538:6833
17.Everton FC30841833:5228
18.Burnley FC304121425:4424
19.Watford FC31642129:6022
20.Norwich City31562020:6321

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nechápu co ve whoscored hulí, když dají Wernerovi známku 10, přestože i v tomto zápase zajebal docela dost šancí.

Reagovat
Jordi Alba

Wernera.

Reagovat
jk

Timo Werner (Chelsea) - 10.00 / 2 góly, 3 střely do brankové konstrukce

Reagovat
Svatej

Hele bez kontextu to vypadá, jako by ty konstrukce nebyly ve dvou případech naprosto jasný góly. Timo tak vypadá opticky jako obří hrozba

Reagovat
jk

Mě spíš fascinuje, že takovou statistiku u strikera někdo uvádí. Nepřijde mi to vlastně moc lichotivé

Reagovat
O.Giroud

Salah 9.00 / 2 goly, 7 střel mimo bránu

Reagovat
Salfovic

To někdo bere vážně ?

Reagovat
smazaný uživatel

myslis drísty od ownyho? nie, nikto

Reagovat
supporter

Ty vole my hrajeme nejvetsi sracku v historii PL a stale jsme 6 bodu od TOP4.

Reagovat
Bandita_Harry

Vy sa ale stále dokážete prekonávať, takže pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

tak bo tam mimo city live a chelsea jsou všichni neschopní

Reagovat
supporter

Ty vole my hrajeme nejvetsi sracku v historii PL a stale jsme 6 bodu od TOP4.

Reagovat
Gareth Bale 11

Bez Llorise. Vsak mel prvni pulku jen 7 zakroku.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Front hell

No já viděl jen první poločas,ale že jste ho vyhrali můžete děkovat jemu a chabé koncovce některých hráču Villy

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Infernoqt

@David_Ornstein

·

24m

EXCLUSIVE: Man Utd reach verbal agreement in principle with Erik Ten Hag to become next permanent manager. #MUFC will need agreement with #Ajax (who are aware) & to finalise contract (up to 4yrs). No announcement till after Dutch Cup final @TheAthleticUK

Reagovat
Neutron

Som zvedavy co urobi s tymi lamami v kadri

Reagovat
Busby babes

Hodne jich tohle leto odejde

Reagovat
Grahf

dúfam, že dostane plnú kontrolu jak požadoval a vyhádže to smetie

Reagovat
Busby babes

Nepozadoval. Ani na to neni zvyklej. Chce mit jen veto u prichodu.v ajaxu ten tym taky nebudoval sam ale s Overmarsem, VDS a armadou analytiku a tak, v prostredi kde se tem datum hodne veri a manageri jsou naopak povzbuzovani aby jim verili.

Reagovat
Dawon

Tohle me do znacne miry hrozne desi...trener, ktery je zvykly pracovat ve vyborne strukture tymu, pujde do te nasi sracky a chaosu...nevim, asi v tuhle chvili nedokazu byt moc optimisticky

Reagovat
Busby babes

prave. to je jedna vec, druha je to volani aby dostal co nejvic moci, kdyz ani pordne nevime do jake miry je treba to budovani tymu jeho zasluha a jestli to treba daleko vic nebyl Overmars...

Kazdopadne ja treba doufam, ze tohle know how z Ajaxu prinese i k nam. Analytiku mame taky dobrou a mame tam kvalitni lidi, jen je otazka na kolik je kdo poslouchal no.

Beru to tak, ze ETH je spravne rozhodnuti, tak doufam, ze to je jedno z mnoha spravnych rozhodnuti, ktere ted budem delat a ne jen nahodne jsme se jednou trefili...

Reagovat
Dawon

Chtel sem byl opatrny, relativne skepticky...ale precetl sem si tenhle clanek, a uz sem zase propadl hypu https://theathletic.com/3223408/2022/04/13/the-education-of-erik-ten-hag/

To zas bude za rok depka

Reagovat
Busby babes

jj, zatim co ctu od te treba anylyticke komunity, tak to je super no... jen je otazka jaka bude realita, presne jak jsi psal, Ajax je fungujici klub, u nas to je porad docela bordel... tak uvidime

Reagovat
Busby babes

Eric Steele watched Erik Ten Hag's coaching sessions at Utrecht just before Ajax came calling. "He was very thorough, unbelievable detail."

They also chatted. "If he can understand my Geordie, there is no problem with his English."

to jsem nejak vubec nepochopil, jak se tu resila jeho anglictina.

Reagovat
Svatej

Reagovat
r.mrazik

jsem zvedav...probudte me za dva roky,dalsi prestavba...achjo

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Swarley

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Agent z Melmacu

“permanent”

Reagovat
Eichel

OT.: Ahojte, veľmi nerád vám tu spamujem, ale ak by sa vám dalo vyplniť nasledujúci dotáznik, budem vám moc vďačný. Je to kvôli diplomovke z trestného práva. Mala by to byť skutočne sekunda. Ďakujem moc.

https://www.survio.com/survey/d/S5A1U1O6B0R4I2A2R

Reagovat
Neutron

Nedaval si to sem uz? Sa mi zda, ze som nieco taketo uz vyplnal.

Reagovat
Eichel

Hej hej, už som to tu raz dával cez reprepauzu ešte potrebujem nahnať 60 ľudí cca tak to ešte raz skúsim pozdielat a kašľať na to

Reagovat
Mastný Chobot

máš to tam (nevedel som, že už aj na práve treba robiť praktické časti záverečených prác )

Reagovat
FUnk

Reagovat
masina_LFC

k 13. otázke - aký je rozdiel medzi pravičiarom a konzervatívcom? Lebo ak pravičiar nie je mienený ako extrémna pravica, tak podľa mňa sú konzervatívci pravičiari

Reagovat
Mastný Chobot

v mojom ponímaní, konzervatívec je hlavne ideologické nastavenie (pro-life, anti-LGBT), pravičiar je skôr ekonomické/hospodárske ukotvenie (menej štátu, voľný trh). Ale je to dosť ambivalentné.

Reagovat
masina_LFC

skôr si myslím, že je to neznalosť politického spektra autora, keďže v otázke eutanázie ekonomické ukotvenie asi nezohráva veľkú rolu...

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

ta otazka nedava velmi zmysel, plno ludi je konzervativcov a pravičiarov, nijak sa to nevylučuje

Reagovat
Eichel

komentujem nižšie :)

Reagovat
Eichel

Ja si to plne uvedomujem, je tam preto možnosť označenia viacerých odpovedí. Zaujímala ma odpoveď z pohľadu ľavo-pravého tak aj z pohľadu konzervatívneho-liberálneho. Chcel som nech si to ľudia nakombinujú, ale je to len pre mňa osobne, keďže pravo-ľavé delenie nie je v tomto relevantné, čo konzervatívno-liberálne je. Pravo-ľavé bude v diplomovke z grafu vypustené. Tak ako sa niekto v inej diskusií pýtal, prečo tam nie je otázka na pohlavie, takisto nerelevantné a preto to tam nie je. Takže to je o osobnej zvedavosti Btw. konzervatívci sú typicky pravičiari v USA pri republikánoch, avšak tuto viac na východe mám pocit, že sú skôr orietnovaní do stredo-ľava. Keď si zoberieš KDH s ich programom prerozdielovania, tak mi to skutočne pravicové nepríde.

Reagovat
masina_LFC

Dík za vysvetlenie, ono samozrejme tie politické spektrá sa môžu líšiť v rôznych krajinách a u nás sa to najmä v poslednej dobe celkom prelína, to beriem

Reagovat
Eichel

Jasnačka, pre mňa osobne to je otázka kvôli tomu, že v mojom okolí koluje nejaká predstava o pravičiarovi ako necitlivom, nesolidárnom a neempatickom človeku a preto ma zaujímali postoje v tejto otázke. Ale ono to nemá mať prečo relevanciu. Naše politické spektrum je skutočne komické, tam vždy umieram pri tom, ako niekto vládu s OĽANO a Borisom tituluje ako pravicovú Ale dík za kritiku, mal som v otázke zvýrazniť možnosť viacerých odpovedí, prípadne som to mohol nejak rozlíšiť, to beriem

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Front hell

Reagovat
JollyJoker77

Snáď za Lo Celsa dostaneme aspoň 40-50 mega

Reagovat
Eichel

to je strašne veľa, Villareal toľko nevyplácne určite a kto iný by mal záujem? Sevilla? tí tiež nedajú za neho raketu

Reagovat
JollyJoker77

Ja by som ho teda použil ako výmenu plus money za Milinkovica Savica

Reagovat
Eichel

to by docela aj dávalo zmysel, aj keď nemyslím, že by chceli doplácať, skôr 1 k 1

Reagovat
JollyJoker77

Ak by dostali Lo Celsa +30 mega možno by sa to dalo upiecť

Reagovat
O.Giroud

A Lo Celso chce ist do Lazia?

Reagovat
JollyJoker77

Bude musieť

Reagovat
Svatej

Byl bych ohromenej z pulky

Reagovat
JollyJoker77

Tak asi nesledujes jeho výkony

Reagovat
fenixLFC

asi nesledujes financie villarealu

Reagovat
jk

Tak 30-35 by za něj poslat mohli. On špatný fotbalista není, ale prostě u Spurs fungoval jako záplata kde bylo zrovna potřeba a díky tomu a jeho injury record se nikdy nezačlenil.

Reagovat
Svatej

Tak ja tam beru spis ohled jak na jeho kvalitu, tak hlavně na schopnost toho klubu takovou částku dát. Nejvic kdy dali 23,5 v eurech

Reagovat
jk

No tak že by za nej ponorka vysolila 30m taky moc nevěřím

Reagovat
jk

Cristiano Ronaldo vetoed now #thfc boss Antonio Conte as a possible Manchester United manager back in October. | @samuelluckhurst

To je fake ne?

Reagovat
Svatej

Tohle musi byt

Reagovat
Busby babes

Luckhurst. jo, to je picovina.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Agent z Melmacu

tieto tretie dresy niektorých klubov stoja za konsky kokot

Reagovat
r.mrazik

Na Kevina tam měla být tedy penalta, aspoň podle těch záběru ve studiu...zajímavé, že se tomu nevěnovali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele